Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,
A kutyák kutyák, a madarak madarak, a macskák... ISTENEK.
Jutalmak: +2707
Játéklista: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Kapcsolatban:: Mr Norris
Legjobb barát: Mindenki!
Kviddics poszt: Fogó
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2025. 06. 28. - 20:51:44 » |
0
|
A falában üvegekkel és gyöngyökkel díszített kis épület lakói nyitották, lényegében majdhogynem a nappalijuk helyén a kis teázót. Alig pár asztal, néhány össze-vissza szék, illetve stoki, valamint egy teafőző, mosogatópult és egy nagy bársonyfüggöny képezik a berendezést. Nem a legnívósabb hely, de Avelin, a tulajdonos boszorkány kedvessége, illetve a felszolgált teakülönlegességek teszik vonzóvá. Valamint a tény hogy a felszolgált tea mellé, néhány plusz sarlóért, akár jóslatot is kaphat az ember.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Jutalmak: +119
Előtörténet: Megnézem!
Származás: Félvér
Hajszín : szőke
Szemszín: barna
Kor: 18
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Egyedülálló
Kedvenc tanár: Romanov professzor
Legjobb barát: petite sœur
Kviddics poszt: Nem játszik
Pálca: nyárfa, egyszarvúszőr mag, 10 ½ hüvelyk, rugalmas, elegánsan faragott markolattal
Elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2025. 09. 16. - 07:14:52 » |
+1
|
How do you take your tea? Seriously. Very seriously.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Rokuro Ishida
(N)JK

the Herbalist

Jutalmak: +73
Kor: 17
Ház: Pukwudgie
Családi állapot: Eljegyezve
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2025. 09. 19. - 22:34:24 » |
+1
|
Daphné kisasszonynak
Tudatában állok annak, hogy bizonyos dolgok, amiket csinálok teljesen feleslegesek, hiszen bolond lennék, ha nem tudnám. Sajnos hozzátartozik a személyiségemhez -köszönhetjük a neveltetésemnek, vagy éppen átkozhatjuk érte, kinek mi a szórakoztatóbb- hogy örömmel futok le olyan köröket is, amiket más egyszerűen csak elidálna. Bárki más valószínűleg csak odafáradt volna d’Aboville kisasszonyhoz és megérdeklődte volna, hogy elfáradna-e vele kávézni, de nem én nem bárki más vagyok. Én Rokuro Ishida vagyok és éppen ahhoz szükségesek ezek a végtelen maratonok a kényszeres udvariasság sok kilométeres pályáján, hogy ezt megmutathassam annak is, aki jelen esetben nem zavart annyira társaságával, mint mások szoktak. Éppen ezért küldtem hölgyismerősömnek azt a hosszú és cizellált levelet, meg persze azért, mert átkopogni és csupán a kezébe adni igazán furcsa és modortalan lett volna. Egy hölgyet nem érdemes személyes alkalmatlankodással megzavarni, ellenben érdemes előre megérdeklődni, hogy lehet-e környezetében alkalmatlankodni. Én pedig hamarosan válaszlevelet kaptam, miben az állt, hogy lehet.
Tehát negyedórával a megbeszélt időpont előtt már szúrós tekintettel szemléltem a járókelőket és magamban arra gondoltam, hogy még sosem voltam Roxmortsban, ennél fogva elképzelhető, hogy nem volt a legjobb helyismeretet mímelve kiválasztani egy számomra semlegesnek tűnő teázót, momentán az egyetlent a településről. Arról más sikerült tájékozódnom, hogy a közkedvelt kávézó, ami arról a borzalmasan bárgyú nevű hölgyről kapta a nevét, nem kifejezetten a baráti vagy kollegiális jellegű találkozókhoz köthető, én pedig nem szeretném, ha a kisasszony félreértené a felé mutatott enyhe szimpátiám. Egyébiránt pedig megnyasszonyom van, bár ez sosem vett rá a testi hűségre, a lelkiről pedig az ismeretség teljes hiányában nehéz volna nyilatkozni. Pardon, legalább már az ara szüleit láttam! Kiváló vérvonal, ha az ember örök kárhozatra kívánja magát ítélni. Mikor megérkezik szokásom szerint meghajlok előtte, majd derűs értetlenkedéssel meredek rá, mert, ami azt illeti számomra rejtély, hogy mit gondol elegánsnak, hiszen rajtam egy sötét zöld ingkabát van, alatta hosszított japán stílusú inggel, egy meglehetősen bő, de élérevasalt nadrág, valamint kifényesített cipő. -Kellemes délutánt kegyednek! Azt hiszem ez az öltözet nagyjából optimális – mondom és kitárom előtte az ajtót, miközben magamban azt gondolom, hogy ez valahol kicsit azokra a tradicionális japán teázókra hasonlít, ahol az üzemeltetők effektíve az üzlethelyiség felett élnek, valahol pedig orbitálisan, grandiózus módon…nos randa. De immár bent vagyunk, nincs mit tenni, pedig ezen momentumban átfut a fejemen, hogy azonnali hatállyal hoppanáljak Kyotóba, de nem teszem. -Szép napot hölgyem! -hajlok meg a tulajdonos hölgy felé, ahogyan Daphnét egy elfogadhatóbb állapotban lévő asztalhoz irányítom, szigorúan érintések nélkül. Tekintetem körbehordozom a berendezésen és szinte a hidrózis ütközik ki rajtam a szégyentől, hogy én ezt a kedves, jólnevelt hölgyet ide mertem hozni. Mit fog gondolni rólam? Bizonyára azt, hogy egy szörnyű abderita vagyok. -Úgy…-nyelek egy hatalmasat, mintha ezzel egyszeriben lenyelhetném a szégyenemet is- hallottam, hogy itt egészen unikális teakészítmények is megtalálhatóak-mentem, a talán már nem is menthetőt. A becsületem romokban, úgy világlunk ki a környezetből, mint szerzetesi rendből a yakuza tag.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Pálca: nyárfa, egyszarvúszőr mag, 10 ½ hüvelyk, rugalmas, elegánsan faragott markolattal
Elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2025. 09. 20. - 18:05:56 » |
+1
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Rokuro Ishida
(N)JK

the Herbalist

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2025. 10. 03. - 08:49:54 » |
+1
|
Daphné kisasszonynak
Van egy olyan redundáns gondolatom, miszerint a kialakulóban lévő helyzet, ebben a finoman szólva is rusztikusnak nevezhető teaházban, már nem is lehetne kellemetlenebb. Ezen elméletemet a tulaj hölgy, aki ezt a lakberendezési tömegkatasztrófát létrehozta és fenn is tartja, szinte már a belépésünk utána első minutumok egyikében semmisíti meg, a maradék jókedvemmel egyetemben. Indecens megszólalásának hatására csupán halkan megköszörülöm a torkom és egy jelentőségteljes pillantással igyekszem jelezni felé, hogy már a gyanút is szigorúan elutasítom. Sosem értettem, hogy miért vélik úgy egyesek, hogy amennyiben egy ivarérett férfi és nő, kultúrkeretek között időt tölt együtt, azok között mindenképpen szükséges jelen lennie valami másnak, mint genuin érdeklődésnek a másik gondolatai és személyisége iránt. Véleményem szerint, ha valaki csupán a kopulálással kapcsolatos vagy romantikus jellegű vággyal tud magyarázni valamit, az már magában is inferioritásról árulkodik, ami bennem akaratlanul is viszolygást kelt.
Csupán azért nem adok hangot elégedetlenségemnek, mert nem kívánom Daphné kisasszonyt ilyen kalamitáns szituációba hozni, így nincs más választásom, mint igazi gentleman, nemkülönben szamuráj módjára meghajtani a fejem és tűrni. Ezekután pedig önnön verbalista megnyilvánulásom vagyok kénytelen tűrni, miközben a hangomba némi alig észlelhető elkeseredéssel ismertetem, hogy miért is vagyunk épp itt, ehhez pedig a kedves hölgy a remek személyiségével készségesen asszisztál. Szinte megnyugodnék, de aztán a szemem elé kerül az itallapnak nevezett blaszfémia, melyen egyetlen olyan név sem szerepel, ami tisztességesen denotálna bármit is. Hatalmasat kell nyelnem, hogy kerekedjen felül rajtam az elégedetlenség hulláma, mely úgy önti el a testem, mint aszály a partot. -Sosem értettem miért nem lehet nemes egyszerűséggel kiírni, hogy pontosan miből is állnak a keverékek-döntöm oldalra a fejemet, remélve, hogy Daphné többre jut nálam- Identikus őrület hódít a színek esetében is. Igazán eufemisztikus kifejezés példának okáért, a babiloni kék, de kétlem, hogy emberek tömegeinek jelenne meg a lelki szemei előtt Istar kapuja ebben a konnotációban. Ezen kijelentést kizárólag azért teszem, hogy saját zavaromat ventiláljam, meg a tényt, hogy minden tudásom cserbenhagy, fogalmam sincs, hogy az itallapon álló kedves kis nevek mit takarhatnak és, hogy ki gyűlöli annyira a praktikum fogalmát is, hogy ilyeneket gondoljon ki. -Be kell valljam, nem tudom, de veszélyesen hangzik-jegyzem meg a „rózsaszín köddel” kapcsolatban, amit cseppet sem találok biztatónak, tulajdonképpen tudom, hogy mit szeretnék, csak megtalálnom nem sikerült még. -Nos igen, elképzelhető, hogy az lenne a legszerencsésebb. Véleményed szerint rejthet bármely feladvány zöld teát?-érdeklődöm a büszkeségem szinte behajítva a kedélyeskedő hölgy mellé a pultba. Ezen már nem lehet szépíteni, elhoztam valahova ezt a finom hölgyet, ahol tulajdonképpen arról sincs tudomásom, hogy mit kapni és miféle formában. Szánandó egy teremtménye vagyok a világnak, szégyent hozok az Ishida névre. Ha itt lenne a kardom…
Megnyugtató, hogy oly téma emergál, mellyel végre képes vagyok érdemben foglalkozni, mivel a tanévről, illetve annak kezdéséről meg van a magam véleménye, és nem is vagyok azt rest vele megosztani. -A Sötét Varázslatok Kivédése kifejezetten felkavaró volt, fontolgattam, hogy azonnali hatállyal elhagyom a termet, amint a szemem elő került az a pillantásunkra is méltatlan pergamen -csóválom a fejem helytelenítően, hiszen valóban mélyen érintett az eset. Ritkán érzem ilyen alattomos módon megalázva magam, még ha többektől úgyis hallottam, hogy a professzor célja nem ez volt. -És te mit érzel a dologgal kapcsolatban?-érdeklődöm, emlékeim szerint ugyanis nem hallottam megnyilvánulni még az esettel kapcsolatban. Illetve van még valami, amiről talán érdeklődnék, hiszen úgy tűnik a hányattatott sorsú Fuentesszel ez itt, mintha nem is a megismerkedés pillanata lett volna, de ami azt illeti ezt a dolgot egyáltalán nem értem és különösképp vájkálni sem szeretnék a magánéletében, illetve a kissé invazív hölgy meg is jelenik, hogy felvegye a rendelésünket már, ha éppenséggel ki tudtuk volna találni, hogy mit is rendeljünk.
Kérdésére összevonom a szemöldököm, Daphné pedig igyekszik reagálni némi dadogással, ha nem másodszorra hallanám a teóriát, miszerint kénytelenek vagyunk egy párt alkotni, ha egy asztalhoz rendelt minket a benevolancia, talán még el is engedném a fülem mellett, de ez már a második alkalom. -A lehető legudvariasabban kérném meg a kedves hölgyet, hogy a jövőben tartózkodjék az ehhez hasonló spekulációktól és azok vokalizálásától-fordulok felé, hogy ezt a mondatot a lehető legérzelemmentesebb arccal és tónusban közöljem – zöld teát kérek, vagy azt, amelyik az itallapról ahhoz a lehető leghasonlatosabb. A kisasszonynak pedig…?-emelem a tekintetem Daphnéra, amennyiben nem tud megszólalni vagy egyszerűen sokkolta a tulajdonos szakszerűtlen viselkedése, készen állok rá, hogy rendeljek neki valamit, ami kedvesnek, almásnak, illetve fahéjasnak tűnik. Illetve most méginkább vágyom a kardomra és az abba való beledőlésbe.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2025. 10. 03. - 20:35:33 » |
+1
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Rokuro Ishida
(N)JK

the Herbalist

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2025. 10. 09. - 22:11:59 » |
+1
|
Daphné kisasszonynak
Magamban tényleg igyekszem értékelni a poetikus kreativitás ezen csodáját, de azért némileg nonszensznek találom, hogy ezen itallapot nem átnézni kell, hanem egyenesen megfejteni. Mind én, mind pedig Daphné képtelenek vagyunk abszolválni ezt a komplikált feladatot, így kénytelen vagyok arra gondolni, hogy valószínűleg a vendégek kilencven százaléka blintre választ és reménykedik, hogy a hangzatos, de semmit sem reveláló elnevezés mögött, kellemes íz rejlik. Ezen azonban nincs időm tovább méltatlankodni, mivel a szemben ülő láthatóan jobbam ért a színekhez, mint jómagam, aki a francia kéken kívül az összes említett színt legalább magabiztosan sejteni vélem.
-Kegyed minden kétséget kizáróan ismerője a színeknek-jegyzem meg- tán fest vagy rajzol szabadidejében? Nem volna irrevokábilis hiba, ha tévednék és történetesen csak maguk a színek érdekelnék ennyire, a használatuk pedig kevésbé, de az az érzésem, hogy nem ismeretlen ezen kecses ujjak számára az ecset, persze ez is csak olyan megállapítás, amit mindenféle eruáció nélkül teszek. -Nem zavar különösebben-mondom, hiszen valóban nem perturbál jobban, mint bármi, ami ebben a kis üzletben található, nem is beszélve a tulajdonos hölgyről-magam nem túlzottan foglalkozom a színekkel, csupán különlegesnek tartom. A Friss Reggel fantázianévre hallgató keverék említésére bólintok, valóban ez hangzik a legbiztonságosabbnak. -Leginkább a zöld teát, a senchát és a matchát preferálom-bólintok, azt hiszem látszik rajtam, hogy olyan ember vagyok, aki mindent magában vagy üresen fogyaszt, gondolom Vianne ugyanezt mondaná rólam és a szociális jellegű kapcsolódásaimról is - bár utóbbi biztos nincs. Küldettem is magamnak a biztonság kedvéért. Többnyire a reggeleimet is ezen itallal indítom, bár míg a kis zöld csomag meg nem érkezik, nincs más választásom, mint a némileg degusztáló feketekávéra fanyalodni. -Örvendek, hogy egyetértünk, bár sejtettem, hogy az egzaltációm kissé túlzás volt. Mindenesetre sértettségem kifejezvén megajándékoztam a professzort egy japán nyelvű levéllel-azt pedig már hozzá sem teszem, hogy ezen levéllel japántudás hiányában csinálhat, amit csak kíván. Ekkor még kérdeznék valamit, de az erre a célra belégzett oxigént kénytelen vagyok arra használni, hogy a rendelésünket felvenni igyekvő hölgyet emendáljam. Az igazán horribilis azonban az, hogy szavaim után még csak sértettséget sem látok az arcán. Elképzelhető, hogy túl komplex módon fogalmaztam?
Leginkább az zavar meg, ahogy ezzel a kellemetlen hozzászólással kapcsolatban, hogy szinte tapinthatóvá válik, hogy mennyire diszkomfortos ez hölgytársaságom számára, engem pedig oly módon habituáltak, hogy ezt ne viseljem el. -Szóra sem érdemes-legyintek, de a mosolyát emulálom, amint megjelenik a szája sarkában. -Nos nehezen -vallom be, miközben feljebb tűröm könnyű kabátom mandzsettáját -kérelmeztem a melegházban való elhelyezésüket, mikor is kénytelen voltam realizálni, hogy ez a melegház...hideg. Ekkor megint lenyelek egy fél mondatot, mert már érkeznek is a megrendelt italaink. Nem túl pallérozott, ellenben gyors, jegyzem meg magamban. -Illatra valóban kifejezetten aromás-értek egyet, miközben nekiállok el is készíteni, azonban a készletet csak hírből ismerő edények újfent elborzasztanak. Ez sajnálatos módon megjelenhet az arcomon is, így Daphné kérdésére zavartan pillantok fel a csészéből. Mit kellene kitalálnom, hogy ne tűnjek egész Skócia legkellemetlenebb előkelősködő fráterjének? -Semmi említésre méltó-mondom végül, miközben beszívom a teafüvek kellemes, valóban frissítő illatát - csupán kissé rusztikus ez az üzlet azokhoz a teaházakhoz képest, amelyekhez Japánban volt lehetőségem megfordulni. Oh tényleg...a francia teázók is egészen differensek lehetnek. Vagy akár, azok amiket emigráns japánok üzemeltetnek az USA-ban. Ezeken a helyeken az alkalmazottak sosem lennének oly vakmerőek, hogy önnön fejükben boronálják össze a hozzájuk betérő...miket is? Kedves ismerősöket? -És te, hogy érzed magad itt? Mármint nem itt és most fizikálisan, hanem a Roxfortban? Úgy általában.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2025. 10. 12. - 10:48:05 » |
+1
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Rokuro Ishida
(N)JK

the Herbalist

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2025. 10. 24. - 17:40:01 » |
+1
|
Daphné kisasszonynak
Mi sem egyértelműbb, minthogy előre megfontolt tippem noémaként végezte, Daphné valóban nem csak ismerője, hanem művelője is a művészetnek. Ha valaha azon kellett volna elmélkedjek mit is csinálhat a nem oly tengernyi szabadidejében, mindenképp valami finom hölgyekre jellemző tevékenységet gondoltam volna megfelelőnek számára, ha nem lenne tudomásomban, hogy élvezi a növényekkel való törődést, talán fel sem vetült volna bennem, hogy hobbikertésznek véljem, talán egy rozáriumot találtam volna hozzáillőnek. -Nos, ez egészen impresszív. Azt kell mondanom, a képeslapjaid meglepően elaboráltak és ízlésesen komponáltak, egyértelműen árulkodnak bizonyos művészi affinitásról. Csupán azt nem sikerül appercipiálnom, hogy ezt vajon miért nem említette korábban? Talán félt, hogy nem találnék semmi szépet ezekben az alkotásokban? Épp ellenkezőleg, örvendtem, hogy nem az átlagos, kommersz képeslapokkal untatott, hanem időt és a saját energiáját fektette abba, hogy alkosson valamit. Szerencsére gondosan eltettem a leveleit egy lezárt borítékba, így, ha újra otthonomban leszek lehetőségem nyílik majd a miniatűr művek alaposabb vizsgálatára is. -Tehát a zene is fontos szerepet játszik az életedben-kortyolok bele a teámba, amelynek valóban kellemes és frissítő az íze. A zenéről sajnos nincsenek pozitív gondolataim, leszámítva persze azon típusokat, melyeket különösen élvezetesnek, vagy némileg szedatívnak találok, mint a komoly zene, a tradicionális japán hangszerek vagy a jazz. -Kegyedet esetleg Jane Austen találta alkotni egy óvatlan pillanatában?-érdeklődöm mosolyogva, mert egészen mulattatónak találom a gondolatot, illetőleg azon sem lennék rettenetesen meghökkenve, ha Daphné olvasna is ehhez hasonló lányregényeket, vagy éppen Austen munkáit. Magam nem kifejezetten élek a klasszikus irodalom ezen alkotásaival, számomra valahogyan terjengősek, pedig a megfogalmazott konfliktusok, mint például a házasság és jegybenjárás számomra is igazán kézzelfogható problémák, de erre ily messze időben és térben mindettől, gondolni sem kívánok.
Ezután a viselkedésemre szemlátomást szenzibilis hölgy a hobbijaimról érdeklődik, melyeknek tetemes hányadát, attól tartok már jól ismeri. Nem kedvelem a variabilitást, ennek megfelelően hamar eljutottam arra a pontra, ahol már nem szívesen próbálok ki új dolgokat, hiszen ezt inkurrens energiapazarlásnak érzem az utóbbi időben. Mit is mondhatnék neki a hobbijaimról? Vannak dolgok, amikről nem illik beszélni, példának okáért az afférjaimról írt feljegyzéseimről, vagy arról a kiskönyvről, ahol az azzal kapcsolatos jegyzeteimet vezetem, miszerint milyen típusú pszichoaktív szerek hogyan hatnak a szervezetemre. Nos, az előbbi kutatásomat kvázi befejezettnek tekintem, a téma heurisztikus potenciálját kimerítettem, és a konklúzióm, mondhatni, szilárd alapokon nyugszik. -Be kell valljam, hogy rendkívül fád embernek tartom magam-ismerem el, és ezzel minden bizonnyal Vianne is egyet tudna érteni, aki annak ellenére, hogy a szavaim felét érti és borzalmasan vontatottnak talál, mégis beszélget velem mindenféle redundáns témákat érintve, mint például különböző földönkívüli életformák-voltaképpen mindezeket leszámítva projektszerűen foglalkozom bizonyos problémákkal és az arra való megoldásokon, különböző bájitalok és növényi eredetű keverékek használatával. Jelenleg a szorongás és az agorafóbia az, amivel dolgozom. Reményeim szerint ezt sikerült a lehető legszimpatikusabb módon megfogalmaznom, egyelőre nem említem az egyéb munkáimat, amikben változatosan igyekszem felhasználni a különböző toxinokat, de ezt illetően nem is szorongok tovább, hiszen a teákról mindig oly szívesen tartok kiselőadást. -A matcha és a sencha ugyanazon növényből származnak, ám karakterük és filozófiájuk gyökeresen eltér.A matcha árnyékolt tealevelekből készül, finom porrá őrölve ,így az egész levelet elfogyasztjuk,minden aminosavval és antioxidánssal együtt. Íze sűrű, krémes, umamiban gazdag, igazi meditatív elixír, melyet nem egyszerűen isznak, mintegy rituálisan fogyasztanak. A sencha ezzel szemben inkább a mindennapok teája, a leveleket pedig gőzöléssel tartósítják. Az ital friss, kissé fanyar, élénkítő hatású, véleményem szerint a japán esztétika egyszerű eleganciáját tükrözi. A matcha az elmélyülés, a sencha a harmónia teája.
Ezután igazán szomorú, hogy képes voltam bármire is azt mondani, terjengős és közben bele sem gondolni a ténybe, hogy én magam is az vagyok. A kérdésre, miszerint kértem-e mást is megráztam a fejem, igyekszem kizárólag olyan dolgokért anyámhoz folyamodni, melyekhez nem kell bemennie a szobámba és mindenféle fiókjaimba vájkálnia. Nem mintha nem biztosítottam volna a feljegyzéseimet, de természetesen nem találom a bűbájaimat abszolúte megtörhetetlennek. Azon, hogy Fawcett professzor mit érthetett a levelemből, csak somolygok bele a teámba, hiszen nyilvánvaló, hogy ha érdekli mit vetettem papírra, akkor valamilyen úton-módon úgyis lefordítja a levelet, ha pedig nem érdekli…nos, akkor az ügy veszettnek tekinthető. -Longbottom professzort talán már sikerült is megbántanom ezen feltételezésemmel, ő úgy gondolja, hogy a melegház hőfoka megfelelő, a hiba abban keresendő, amihez én szoktam, persze ezt sokkal finomabban fogalmazta meg-ingatom a fejem, végül is valahogy tényleg áttelelnek, őszölnek…átskótolnak itt a növények tehát bizonyára az enyéimnek is sikerülhet a bravúr –arra konszenzuális megállapodásra jutottunk, hogy adekvát időintervallumot biztosítunk az akklimatizációra. Igyekeztem a természetemmel ellentétes módon nem azt mutatni, hogy minden valószínűség szerint jobban ismerem a tulajdon növényeimet, mint a professzor, nehezemre is esett, de hasznosabb számomra, ha megtartom a vele való kollegiális viszonyom. -Bájos?-mosolyodom el, enyhén meg vagyok lepve. Nyilvánvaló, hogy Daphné kisasszony olyan, szinte antiszeptikus lélek, aki mindenben a jót és a szépet keresi, de hogy még ebben szedett-vedett üzletecskében is képes volt találni valamit…az bámulatos. -Bármikor örömmel tekintenék meg valamit, ami két olyan értéket kombinál, mint a műtárgyak és a remek tea- bólintok lelkesen, micsoda dolgok tudnak ezek a franciák! Szinte kétségbeejtő, hogy mindezt sosem gondoltam volna róluk, bár az angolokról is az a véleményem, hogyha előbb érnek Japánba a portugáloknál, már dicső ősöm harci maszkja is British Múzeumban lenne megtekinthető belépő ellenében.
A kérdésemre való reakciója igazán érdekes. Irreguláris dolog nervózis jeleket mutatni egy olyan egyszerű és átfogó kérdés kapcsán, mint egy „hogy vagy?”. Tudtommal ez egy biztonságos kérdés, amire egyszerű, kellemes módon lehetséges válaszolni. Mit rontottam el? Figyelem az ujjait a bögrén és nem is érzem, ahogy szinte kérdőn felvonom a szemöldököm. -Oh…-szalad ki a számon halkan, ahogy szóba kerül Miguel Fuentes, erről az ügyről ugyanis nincs olyan sok információm, szívesen megkérdezném, de eddig nem gondoltam, hogy etikus lett volna,de most, hogy így maga hozta fel… -Nem kívánlak feszélyezni, de mivel nagyon hamar elterelést alkalmazol, úgy gondolom nyomaszt valami. Mit érzel pontosan túl soknak?-kérdezem és szememben őszinte érdeklődéssel pillantok rá- Amennyiben jelenleg engem érzel túl soknak a magánleted fonalrengetége bonyolódva, kérlek jelezd.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Elérhető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2025. 10. 28. - 21:30:43 » |
0
|
How do you take your tea?
Seriously. Very seriously.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Rokuro Ishida
(N)JK

the Herbalist

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2025. 11. 14. - 16:51:48 » |
+1
|
Daphné kisasszonynak
Mások bizonyára azt jelentenék ki, hogy időnként nem értik az embereket. Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy csak időnként értem őket. Daphné arcán is valami kedves, bár kissé furcsa kifejezés játszik, miután megdicsérem a kézzel készített képeslapját és annak ellenére, hogy nem erre neveltek, pontosan tudom, hogy nem pazarolnám rá méltató szavaimat, ha nem tartottam volna valóban szép munkának. A velem szemben ülő talán még nem tudhatja ezt rólam, hisz rendkívül udvarias vagyok minden esetben, ám, ha nem vagyok köteles, nem kedveskedem feleslegesen, például az Eiffel-Tornyot akkor sem méltányolnám, ha pálcát szegeznének rám, miközben kardot tartanának a torkomhoz. Azért vannak határaim!
-Olvastál valaha haikut avatott kezektől?-érdeklődöm szám szegletében mosollyal, mert nincsenek illuzióim a választ illetően, hiszen nem köteles minden efféle furcsaságot illetően eruálni. Úgy gondolom, onnan látható igazán, hogy mennyit fejlődtem az emberekkel való szociális kapcsolattartás kapcsán, hogy ezt nem gondolom végzetes hibának, esetleg a műveletlenség csimborasszójának. Franciaországban kis keletje van a haikuköltőknek. Kis kelet a nagy gyugaton, ugyebár. Ha eléhelyeznék egy valóban mesteri precizitással szerkesztett, témájában is tökéletes haikut, tegyük fel, Matsuo Basho egyik munkáját, egy percig sem gondolná, hogy az én versem több tűzrevaló szemétnél. Talán egy nap mutatok neki egy tisztességes haikut, az általam írtakat, pedig soha többé nem kell olvasnia. -Pompás-bólintok egyrészt a saját, igazán remek prekoncepciómra egy jól nevelt francia hölgyet illetően, illetve szól ez Daphné művészi hajlamainak is, melyekkel magam nem annyira rendelkezem, de mindig is érdekes tartottam azokat, akik igen. -Képes vagyok tisztán énekelni, illetve játszom shamisenen és kotón, tehát csupán a kötelezőket ismerem-válaszolok kérdésére, bár nem kifejezetten gondolom, hogy számára is ugyanazon japán hangszerek lennének általánosak, amiken az én kultúrkörömben minden jólnevelt, valamirevaló embernek illik játszania. -Kegyed…-pillantok a kezeire, hátha ebből helyesen képes vagyok megállapítani, milyen hangszeren is játszhat, az ujjai kissé hosszúak, a mozdulatai kecsesek – hegedű? Hárfa? Esetleg zongora? Mindhárom hangszer okozhat gyönyört az ember fülének, ellenben a hegedű által már voltam végeláthatatlan kínokban részesítve, de talán kedvencem a hárfa. Senkit sem ismerek személyesen, aki hárfázik, de ez a különös hangszer valahogy képes megszépíteni az embereket, különösen az egyébként is esztétikus hölgyek esetében képes, szinte tündérinek mutatni a művészt. A zongora pedig pekuliáris díszítőeleme minden elegáns nyugati szalonnak, legalábbis empíriáim szerint. Méghozzá milyen érdekes díszítőelem! Egyszerre hangszer és bútordarab, igazán szemetgyönyörködtető.
Elmosolyodom, mikor maga is elismeri, hogy lénye, akár Austen fejéből is kipattanhatott volna, pedig mégcsak nem is angol. Az igazán borzalmas az, hogy a romantikus írónő hősnői csupán, mint massza leledzenek a fejemben, egyenként elkülöníteni őket biztosan teljességgel képtelen volnék. Ami, azt illeti sosem voltam a lányregények embere, jobban kedvelem Murakami Harukit és a száraz és fejfájdító növényismereti atlaszokat.
-Igazán nagyra becsülöm a humorod-kishíján el is nevetem magam, mikor nem érti ki gondolná unalmasnak azokat a dolgokat, amik lelkesítenek. Mivel ritkán értem a humort, ezért nem is teszem hozzá, hogy van rá sansz, hogy az összes átlagos tizenhétéves rémesen unná azt, amivel én örömmel foglalkozom szabadidőmben. Daphnéban mindenesetre van némi reménységem, túl sok áltagos tizenhétéves nem ismeri a „fád” szót. Épp ezért szavazok is neki némi bizalmat a kutatásaimat illetően. -Jelenleg macskagyökérrel, golgotavirággal és enyhe hallucinogénekkel dolgozom, folyamatosan tesztelek is, bizonyos főzetek jobbak, mások gyengébben szerepelnek,de összességében jól haladok probléma rövidtávú megoldása felé-mesélem, láthatja rajtam, hogy bár eddig sem voltam kifejezetten enervált, már csak azért sem beszélgetésünket érdekesnek gondolom, de a projektjeimet szóbahozván szinte felcsillannak a szemeim. Arról egyelőre nem beszélek neki, hogy mindezeknek már létezik kipróbált tudatmódosító verziójuk is, nem tűnik olyannak, aki valaha is élne ilyenekkel.
Ezután, ha még nem unná a végeláthatatlan szóáradataimat, vagy esetleg nem bánta volna meg, hogy ráérő idejében az én néhány perces székfoglalóimat hallgathatja és többet tudhat meg a teákról, mint, amit valaha is szeretett volna. Az igazán groteszk az, hogy mintha nem is érezné mindezektől rettenetesen magát. -Hamarosan érkezik egy néhány hónapra elengedő matchaporom, így örömmel venném, ha kegyed megkóstolna egy csészével. Mindig szívesen kultúrálom a körülöttem lévőket, hiszen tudom, hogy eme remek, kávét sikeresen kiváltó ital, még nem terjedt el a kontinensen, a helyzet természetesen az Egyesült Államokban sem differens, a nyugati népek egyszerűen nem szeretik szeretni a jót. Se shinto, se matcha, se katana. Szürreális! Bezzeg Az Utolsó Szamuráj, amiben a címszereplő színésznek annyi köze volt a bushidóhoz, mint a Roxfortnak a minőségi oktatáshoz. Ezt is csak onnan tudom, hogy rémesen felháborodtam a tényen, hogy minden magnix filmbe kell valami megmagyarázhatatlan fehérember, bizonyos más földrészek szülötteiről nem is beszélve, kiváltképp abban az esetben, ha a jelenlétük teljeséggel történetidegen.
Miután megszakértettük a növények és a kivételesen undok időjárás egymásra való hatásait, valamit sajnálatos módon elbaltázok. Daphné azonnal elzárkózik, a jelek egyértelműek, kezdetnek kerüli a velem való szemkontaktust és úgy nézi annak az ízléstelen csészének az alját, mintha a teafűben rejlene az élet értelme. Nem kellett volna kérdeznem, főleg nem egy olyan ügyet illetően, amihez láthatóan semmik közöm és ettől magam is diszkomfortosként élem meg az emergens problémát, amit úgy igyekszem enyhíteni, hogy egy nagyot kortyolva pusztítom el a maradék teámat, mintha ezáltal lenyelhetném a szégyent, hogy egyszerűen nem vagyok kommunikációképes. -Nos…nem-kezdenék bele valamibe, de semmi, amit mondani tudnék nem tűnik kevésbé ijesztőnek- nem haragszom. Nyilvánvalóan nem necesszitás ezt velem megosztanod. Nézd! -igyekszem elterelni mindkettőnk figyelmét erről a kellemetlen közjátékról, így megmutatom neki a furcsa formát, amit a csészémben maradó tealevelek adtak ki -Kész Rorschach-teszt!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Elérhető
|
 |
« Válasz #11 Dátum: Tegnap - 22:06:57 » |
+1
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|