There's a light
in your eyes
to my favourite ice queen
TW: káromkodás, szexuális utalás, verbális agresszióIsmeretlen, de folyamatos fájdalom költözik a mellkasomba. Nem tudom mi ez, még hasonlót sem éreztem soha, de mintha hirtelen egész Skócia a felsőtestemen kezdene új életet, távol a talajtól meg a gravitáció minden formájától. Nehéz, kurva nehéz lélegezni is, pedig minden normális ember megpróbálna csak egy kicsit örülni a ténynek, hogy beljebb vagyunk, ahogy látni kezdem, hogy Vivien rám fókuszál, hogy legalább már tudja, hogy én vagyok az, de egyszerűen nem bírok megnyugodni, csak igyekszem úgy kinézni, mint akinek nem az lenne a leghőbb vágya, hogy beleverje a fejét egy kibaszott fába vagy ebbe a szerencsétlen szoborba, csak fájjon jobban, mint a…szívem. Ilyen, mikor valakinek igazán fáj a szíve? Hát ez valami elbaszottmód rettenetesen!
A legrosszabb rész az egészben az, hogy nincsenek kétségeim, hogy ezt most én kúrtam el. Továbbá még azt is tudom, hogy mivel kúrtam el, ami esetemben azért elég vad dolog, nem szoktam ilyen marha tájékozott lenni, de ott van az egyenlőségjel végén, az eredmény helyett az a rohadt nagy kérdőjel, amire nincs válaszom, ami pedig mégis van arról hallani sem akarok, amíg nem Vivien száját hagyja el. Addig visszautasítom az egészet és minden reményem abba feccölöm, hogy csak félreértek és túlgondolok valamit, de közben eszembe jut, hogy Hera bizonyára tudja, viszont ott a tény, hogy hugi sosem adná ki Vivient, még nekem sem. Még akkor sem, ha jót akarok. Egyáltalán tényleg jót akarok? Vagy csak neki akarok állni alátámasztani a vágyat arra, hogy megtaláljam a valódi bűnöst és rólam lekerüljön ez a kibaszott nagy felelősség?
Nem. A felelősséget vállalom, ennyire vagyok férfi, ahogy azt is vállalnám, hogy előrehozzam bárki életének a tragikus végét, aki csak képes volt elérni, hogy így reagáljon egy totál önkéntelen testi reakcióra valaki olyantól, aki mindennél jobban szereti. Amit persze, ő nem tudhat, mert honnan is tudná?
Talán azért sejtheti, hogy nem guggolnék itt bárkivel immár kabát nélkül a hóesésben, de ettől az egésztől minden bizonyosságom gyakorlatilag megszűnik létezni. Szinte hallom a hangját, ahogy azt mondta ott az ablaknál, hogy egy nagyon kedves ember vagyok, de az vagyok, ha elhúzódik, elmenekül tőlem? Ha fel kell tennie nekem a kérdést, hogy „ugye nem csak egy dologra kell nekem”?
Arra is csak most jövök rá igazán, hogy mit jelent ez a kérdés. A választ már megadtam és nem is állt messze attól, amit normális esetben mondanék, emellett pedig kurvára igaz minden szava, de…reméltem, hogy ezt tudja. Valóban bolond vagyok, szeretem a kihívásokat és a nehéz helyzeteket, de nem gondolom, hogy lenne olyan ember szabadlábon, aki fél évet játszaná a tevét a tű fokán egy azért, hogy legyen egy újabb trófeája. Ilyen férfi nincs, ha pedig van, akkor komplett elmebeteg. Ha meg ezt gondolja rólam, akkor miért avatott be a legféltettebb titkaiba? Logikátlan az egész helyzet, de inkább ezt pörgetem unásig a fejemben, minthogy azon filozofáljak, hová is tűnt az a csillogó, élettel teli tekintet, ami úgy melengetett, mint a napfény.
Nézek rá vissza és csak fogom a kezét.
Mit csináljak? Mit mondjak?
Mosolyogj, te szerencsétlen hülye és nyeld vissza azokat a kibaszott könnyeket, mert ha itt most te is el találod magad bőgni, akkor véged van, mint a törött seprűnek! Nagy levegő! Csinálj úgy, mintha minden fasza lenne!
Igazat adok a mindentudó belső hangomnak és megpróbálok haloványan rámosolyogni, pedig üvölteni tudnék, mint a sakál. Mi veszi el tőlem a lányt, akit szeretek? Mi a franc ez, ami mintha időről időre elkezdené belülről felfalni? Hogyan tudom elkapni ennek a valaminek a torkát és egy életre megsemmisíteni?
Mi a kurva isten faszát csináljak, hogy ne csak a helyet foglaljam, basszameg?
Talán jobb lenne, ha más lenne itt vele, nem én. Hera tudná mit kell csinálni, ő mindent sokkal jobban csinálna nálam, mert legalább…tudja, hogy mi a fasz van. Én itt pálca nélkül, sőt baszdmeg, láb és pálca nélkül vagyok kicsapva a sötétbe, hogy találjak kiutat legalább neki.
Már nem is érdekel, hogy mit válaszoltam a kérdésre, nincs relevanciája annak, hogy mire kell nekem, mert az egyetlen dolog, amit most szeretnék vele kapcsolatban, az az, hogy képes legyek neki segíteni legalább egy kicsit.
És akkor hozzám bújik. Apró mozdulat, sokszor volt már rá példa, most mégis mindennél többet jelent. Magamhoz húzom és a fülére téved a tekintetem, a kabátjára, a hajára. Vér. Nyelek egy óriásit, biztosan hallja. Elengedek néhány könnycseppet, csak azokat, amiket már nagyon nehéz lenne a helyükön tartani.
Édes jó istenem! Miért? Miért ő? És én? Én miért őt…?
Szabad kezemmel a mellkasom masszírozom, mintha ez feloldaná azt a csomót, amibe a szívem kötözi, hogy így kell lássam. Tudom, hogy csak pár percem van, utána megint össze kell szednem magam és csinálni tovább. Megoldani, helyrehozni, rendbe tenni, begyógyítani a sebeket, akkor is, ha megrohadok. Mert meg kell csinálnom! Mert meg akarom csinálni!
A bakancsomhoz nyúlok és kiveszem belőle a protézisemhez erősített pálcát, ekkor hallom meg, amit mond. Olyan halk, olyan gyámoltalan, itt és most csak én vagyok neki, ebben a percben nem számíthat senki másra és nekem fel kell nőnöm a feladathoz. A pulóverem ujjába törlöm a könnyeimet és újabb nagy levegőt veszek.
-Jól van-suttogom vissza neki és úgy igyekszem mozdulni, hogy egy egyszerű bűbájjal begyógyítsam a sebeit, de a szemeim nem tudják nem látni a vért. Vajon el fogom tudni valaha felejteni? Gyakran bántja magát? Ez a legrosszabb, amire képes? Túl sok kérdés kavarog a fejemben és nincsenek rájuk válaszok.
-Az a helyzet, kincsem -igyekszem már majdhogynem derűsen megszólalni- hogy fel kellene állnunk, szóval kapaszkodj belém!-már húzom is fel, lassú és átgondolt a mozdulatom, ez két szó, amit soha senki nem használna rám, főleg nem egyszerre.
-Most megszárítalak, hogy meg ne fázz-mondom, mielőtt a pálcámat a nadrágjára irányítanám, mert anyám, úgy emlékszem mindig mindent említett, meg Ishida is, meg a vajákos.
„Most kikötözöm. Most lefertőtlenítem. Tudom, hogy nem érzed, de nem baj. Most kötést cserélek, ne nézz oda, nem szép.” Tudom, hogy ment, most úgy kell nekem is csinálnom, hogy mindent tudjon, hogy bízzon bennem, hogy érezhesse, én nem akarom bántani.
-Meg is vagyunk! Már mehetünk is! -mosolygok rá, mintha valami olyat csináltam volna, ami legalább körtapsot érdemel. Még mindig fogom a kezét, erősen, hogy jelezzem itt vagyok vele és számíthat rám. Már tudom, hogy bárhova és bármeddig képes lennék elkísérni, bár egyelőre csak a kastély a célunk.
Egyelőre…
Köszönöm az élményt! 
A játéktér szabad