+  Roxfort RPG
|-+  2005/2006-os tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Nyugati szárny
| | | |-+  Sötét varázslatok kivédése tanterem
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] 2 3 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Sötét varázslatok kivédése tanterem  (Megtekintve 1298 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2025. 06. 19. - 19:30:58 »
+1

Ugyancsak átriumosan konstruált, hatalmas terem, középen nagy, tágas térrel. A katedra előtt egy széles asztal terpeszkedik. Az előző évben megannyi szörnyűséget láthattak itt a diákok, de ez a jövőben változni fog. Voldemort Nagyúr halálával megszűnt az átok, ami az álláson ült.
Naplózva

Wesley Fawcett
Jegelt karakter

SVK professzor - Főborz

« Válasz #1 Dátum: 2025. 09. 09. - 20:23:05 »
+6

Szintfelmérő dolgozat
Hetedév - 2005. szeptember 5.

Az idei tanév kétségtelenül rendhagyónak ígérkezik, hiszen a Trimágus Tusa nemcsak a kihívás ígéretét hozza magával, hanem a feladatot is, hogy a Roxfort felkészüljön az Ilvermorny és a Beauxbatons diákjainak érkezésére. A megszokott keretek közé idén nem férhet bele a rutin; elkerülhetetlen, hogy átfogóan felmérjük tanulóink képességeit, hiszen a verseny nemcsak a legtehetségesebb bajnokokat választja ki, hanem rávilágít arra is, mennyire tudják a diákok kamatoztatni a tudásukat, erejüket és leleményességüket. A Tusa jelenléte új ritmust diktál: nemcsak a tananyagot kell átadnunk, hanem a felelősség, a kitartás és a méltó helytállás képességét is, hiszen a Roxfort hírneve és a közösség ereje egyaránt próbára tétetik majd. Megvártam, míg a terem lassan megtelik, és a diákok elfoglalják a helyüket. Amikor láttam, hogy közel a maximális létszám, és az óra kezdete pontosan elérkezett, felegyenesedtem, és egy nyugodt mosollyal végignéztem rajtuk. Nem kellett intenem, a majdhogynem csend magától telepedett a teremre.
– Üdvözöllek benneteket az idei tanév első alkalmán – kezdtem, miközben lassan körbejárattam a tekintetem a teremben. – Bizonyára mindannyian tudjátok, hogy ez az év nem a megszokott keretek között telik majd. Az Ilvermorny és a Beauxbatons diákjainak jelenléte nemcsak páratlan lehetőség, hanem kihívás is mindannyiunk számára. Ahhoz, hogy mindannyian a helyükön érezzék magukat, először fel kell mérnünk, ki milyen képességekkel érkezett.
Egy kisebb moraj futott végig a padsorokon, a hátsó sorban pedig egy lány kissé idegesen suttogott a barátnőjéhez, ujjaival görcsösen csavargatva hajának egy tincsét, mintha azzal próbálná levezetni belső feszültségét.
– Ne féljetek, nem az a célom, hogy bárkit megbuktassak. Sokkal inkább az, hogy megmutassátok, miben vagytok erősek, és hogy lássam, hol kell segítenem benneteket. – Egy intésre a pálcámmal a katedra mögött várakozó pergamenkötegek felemelkedtek, s mint szelíd madarak, sorban elindultak velem együtt a padok felé. Megvártam, mire az összes pergamen a helyére kerül, ha pedig valaki késve érkezne, számára is biztosítok természetesen egy példányt. Nem terveztem hosszú órát tartani első alkalommal.
– A dolgozat kitöltéséhez egy óra áll rendelkezésre. Ezt követően a pergamenek önmaguktól visszakerülnek a tanári asztalra. Amennyiben hamarabb végeztek, csendben hagyjátok el a termet. – Miközben visszaértem a katedrához, egy homokóra a terem egyik sarkában lassan fordulni kezdett, az apró szemcsék pedig szelíden peregni kezdtek lefelé, jelezve, hogy megkezdődött a szintfelmérő.

Szintfelmérő dolgozat - hetedév

Név: ____________________

Melyik főbenjáró átok okoz egy emberen alkalmazva azonnali és visszafordíthatatlan halált?
a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

Melyik bűbáj képes elűzni a dementorokat?
a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

Mi a leggyakoribb és leghatékonyabb módja a Cruciatus átok hatásának megszakítására?
a) Az átok használójának lefegyverzése
b) Egy pajzsbűbáj használata
c) A fájdalom elviselése

Melyik bűbáj hoz létre fizikai pajzsot a támadásokkal szemben?
a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

Melyik varázslat képes felfedni a rejtőzködő ellenfeleket vagy illúziókat?
a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

Mi a legjobb védekezés egy vérfarkas ellen?
a) Futótúz
b) Ezüst tárgyak, lőszerek
c) Patrónus bűbáj

Milyen módon lehet hatástalanítani egy 'Tarantallegra' bűbájt?
a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

Melyik bűbáj az, amely a támadó varázslatokat visszaküldi a támadó felé?
a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

Mi az ellenszere egy Baziliszkusz mérgének?
a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

Melyik bűbáj NEM okoz robbanást?
a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto

- A tanóra 1 körös. A záró, tanári hozzászólás: szeptember 18.
- Az órai szereplésért +5 pont szerezhető, a dolgozat helyes kitölése +20 pontot ér.
- Az óra igazolatlan mulasztása -5 házpont szankciót von maga után.
- Ha valamilyen okból nem tudsz írni a zárás előtt, kérlek jelezd privát üzenetben.
- Mások nevét jelezd a háznak megfelelő színnel: #BD2118, #557105, #1d4d9d, #EFB521, #5B3F83, #4F7FBE

Kód:
[box][center][color=#FCFAEE][size=12pt][font=times new roman]Szintfelmérő dolgozat - hetedév[/font][/size][/color][/center]
[font=times new roman]

[color=#A5B68D]Név:[/color] ____________________

[color=#A5B68D]Melyik főbenjáró átok okoz egy emberen alkalmazva azonnali és visszafordíthatatlan halált?[/color]
a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

[color=#A5B68D]Melyik bűbáj képes elűzni a dementorokat?[/color]
a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

[color=#A5B68D]Mi a leggyakoribb és leghatékonyabb módja a Cruciatus átok hatásának megszakítására?[/color]
c) A fájdalom elviselése

[color=#A5B68D]Melyik bűbáj hoz létre fizikai pajzsot a támadásokkal szemben?[/color]
a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

[color=#A5B68D]Melyik varázslat képes felfedni a rejtőzködő ellenfeleket vagy illúziókat?[/color]
a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

[color=#A5B68D]Mi a legjobb védekezés egy vérfarkas ellen?[/color]
a) Futótúz
c) Patrónus bűbáj

[color=#A5B68D]Milyen módon lehet hatástalanítani egy 'Tarantallegra' bűbájt?[/color]
a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

[color=#A5B68D]Melyik bűbáj az, amely a támadó varázslatokat visszaküldi a támadó felé?[/color]
a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

[color=#A5B68D]Mi az ellenszere egy Baziliszkusz mérgének?[/color]
a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

[color=#A5B68D]Melyik bűbáj NEM okoz robbanást?[/color]
a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
[/font][/box]
Naplózva

Eydis Sidthvordr
Ilvermorny
*

ᚨᛖᛏᛏᛚᚨᚢᛊ

« Válasz #2 Dátum: 2025. 09. 10. - 00:39:09 »
+7

Sötét Varázslatok Kivédése

Végigfuttatom az ujjaimat felkaromon, kitapintom a ruhán keresztül a pontot, ahol még mindig érezni vélem az égést, amit a rúna hagyott a bőrömön. Tudom, hogy a bájital, amivel bekentem a sebet, eltüntette a nyomokat, azok akkor sem látszanának, ha az iskolai egyenruha nem fedné el a bőrömet. Mégis, megnyugtató érzés, és kicsit bánom is, hogy eltűnt a seb. Olyan, mintha a részem lenne minden eldeformálódott felülete a bőrömnek, melyeket a rúnák változtattak meg.

Örülök az emlékének is.

Az új környezet a szokásosnál több mosolyt csal az arcomra. Skócia, a Roxfort-völgy emlékeztet Kanadára, még ha a fák más levegőt adnak, más titkokat suttognak is a szélben. Ezek a fák nem ismernek, nem tudnak a hatalmas lyukról- messze járok a családomtól, és úgy tervezem, hogy nem is térek haza sokáig. Solace jól látta, hogy nem tekintenek már úgy rám, mint egyre a klán vadászai közül. Ha úgy lenne, hogy is tehettek volna velem bármit?

Izgatottan foglalok helyet egy viszonylag hátsó padban Elizabeth mellett. Figyelni tervezem, hogy mit tudnak az angolok, mit tanít a professzoruk- a szintfelmérő azonban logikus folytatás. Talán csak nevében térnek el a tárgyaink, talán mást tanulunk: Amerika fenyegetései eltérnek az angolokétól. A mi szörnyeink rosszabbnak tűnnek, de aki olvasott a halálfalólról, tudhatja, hogy ez nem igaz.

Ahogy a dolgozat landol előttem, először pislogok, azután körülnézek. Nem értem, hogy mi ez- ezt harmadévesen megoldottam volna csukott szemmel hibátlanra. Nem lehet ez a szint, amit a végzős évüket végző roxfortosok tanulnak az önvédelmi tárgyukból… előveszem a pálcámat.

- Revelio! Finite Incantatem! Scriptum Revelio!- értetlenül nézek, amikor a dolgozat nem fed fel rejtett tartalmat. Tényleg ez lenne a szint? Ezt csak szerencsével is könnyen tökéletesre lehet megoldani.

- Szerinted minden dolgozat ilyen könnyű itt?- halkan beszélek Elizabethhez, nem akarom, hogy azt gondolja, hogy csalok. Bár nagyon szomorú, ha ehhez csalnom kellene.

Nem használok tíz percet sem a megoldásra. Gyorsan befejezem a feladatot, az órát tartó férfinak adom a lapot, és még mindig zavartan elhagyom a termet.

Név: Eydis Sidthvordr

Melyik főbenjáró átok okoz egy emberen alkalmazva azonnali és visszafordíthatatlan halált?
a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

Mi a leggyakoribb és leghatékonyabb módja a Cruciatus átok hatásának megszakítására?
a) Az átok használójának lefegyverzése (bár hatékonyabb megölni)
c) A fájdalom elviselése

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio - (A Homenum az ember latinból vett mágikus alakja, ebben a formájában a varázslat embereket fed fel. Általános használatra a Revelio jobb)
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótúz - (ezek ugyanakkor mind nagyon rossz megoldások. A vérfarkas lefejezése, a szív átszúrása vagy a Halálos Átok sokkal hatékonyabbak. A tűz nem öli meg azonnal a vérfarkast, bőven elég ideje van megátkozni a varázshasználót, és potenciálisan veszélybe sodorják a lángok magát a varázslót is. Élve a végtagok roncsolásával a legbiztonságosabb elfogni egy vérfarkast. Érdemes készülni valamivel, ami megvéd a harapástól- egy páncél vagy Edurus Főzet tökéletes lehet, több más lehetőség mellett.)
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

Technikailag egyik sem.

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
Naplózva

Nialen Travers
Mardekár
*

best without trying

« Válasz #3 Dátum: 2025. 09. 10. - 04:26:53 »
+8

18+ - káromkodás, rengeteg szégyenítés, kurva sok szégyenítés, general Nialen bullshit

Ez a nap kurva lehangoló sok szempontból. Nem érzem ezt a kurva SVK órát ma, még úgy sem, hogy lesznek új diákok, mert rájöttem, hogy nem olyan kurva sima az a Tusa. Mármint nem az, hogy nyerjek- Blaze az egyetlen komolyan vehető riválisom, aki be is dobja a nevét- Amy és Damien nem fogja, Connieboy egy rossz vicc amit kurva sokszor hallottam (és baszott visszaírni a leveleimre a földbebaszódása után), a többi ház meg… hagyjuk is. Én vagyok a legjobb.

De nem akarom, hogy Soff szomorú legyen, és most is tudom, hogy fél, hogy mi lesz. Pedig ez a pénz megalapozna mindent, amink lehetne- saját pénz, sem Yuria, sem Sullyvahn nem fér hozzá.

Akarnám persze nézni, hogy ő küzd sárkánnyal? Nem várnám minden pillanatban, hogy… tompítom a gondolatokat azzal, hogy nekimegyek vállal az egyik fiúnak a gecisborzok közül. Majd sírhat Fawcettnek.

Viszonylag korán baszódom be Damiennel, akinek Orin még nem tépte le a faszát (bár ha azt a miklóspatkány haikut át meri adni, le fogja), és foglalok is helyet vele Amsnek, Blazenek, Soffnak meg Zafirának (az utóbbi jelenléte biztosítja, hogy Connieboy nem próbál majd leülni hozzánk). Most sokan vagyunk- egyelőre nem ismertem meg túl sok külföldit, és ha nem adnak rá okot, annyira nem is akarom.

Amikor Fawcett elkezd pofázni a felmérőről, csak sóhajtok. Minek kell minket felmérni? Minket kurvára ismer, még ha el is bassza az órákat olyan nyomorultságokra, mint télen az a fostalicska vitaóra. Csak azért nem jelentkezem, hogy ugyanbaszdmeg, van RBF-ünk meg tavalyi évvégi jegyünk, mi lenne ha minket nem csuklóztatnál?

Aztán a fosok kirepülnek.

- Hallod, ez mi a faszom? Ez komoly? Ezen baszdmeg egy troll átmenne.- nem próbálok túl halk lenni, ahogy Blaze felé suttogok. Tényleg ilyen kurva ostobák az Ilverben meg a Beauxban, hogy így levesszük a szintet? Vagy már teljesen májlszfaszett lett agyilag? Röhögök, amikor valami külföldi csaj próbál bűvölni valamit.

Ezen kurvára nincs semmi. Ez az. Megismered majd Fawcettet, aki néha Binns szintjén tart órát. Vagy lejjebb. Ilyenkor eskü megnézném, hogy az a Lockhart mit tudott.

- Gőzöm nincs mi a faszom lesz idén, de futnia kell a Bídábjúnak, Ams, mert ennél baszdmeg én jobb dolgozatot raknék össze. Mondjuk Finnighanen meg a többi kisegítősön kívül bárki, de az meg olvasni sem tud.-röviden beszélek csak Amyhez, nem akarom beagrózni. Fasznak sem hiányzik, hogy én legyek, akin a dominanciáját hirdeti.

Ha okosabb lennék, csak karikáznék, de egy ponton felbasz, és mire észbe kapnék, tele van kommenttel. Na mindddegy.

Kitöltöm ezt a trollszart, aztán odalebegtetem az asztalra, anélkül, hogy felállnék- egy óra, baszdmeg. Ha ez volt a szint, amikor még fiatal volt, nem csodálom, hogy apám meg a többi kisfaszú vérmániás szétkúrta őket.

Fennmaradó időmben cicákat rajzolok Soffnak, melyet az SVK könyv alá rejtek. Remélem, hogy Amyék nem veszik észre. Fawcettet leszarom.

Név: Nialen Travers

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra
(Bár Harry Potter halála visszafordítható halál volt. Szóval gondolom egyik sem.)

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto
(Ezt az órát tölthettük volna azzal, hogy megtanuljuk. Aki ezeket nem tudja, hogy szerzett E-t RBF-en?

c) A fájdalom elviselése
Mondjuk sok sikert hozzá, ha éppen aktívan megátkoznak vele.

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego
Mondja már el privátban hogy ezt ki kszúrta el. : D

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótűz
c) Patrónus bűbáj

(Mondjuk egy ezüst 44 mm szerintem megoldaná.)

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

(Ezt is bemutathatta volna ma.)

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

(Mire gondolt, amikor ezeket a válaszokat kitalálta? És hol lehet venni belőle, ami segítette benne?)

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto

(Ha a fogyatékos unokaöccse csinálja, az a és b nem robban, a c igen.)
Naplózva

Solace Barbon
Ilvermorny
*

scrimgurl can't get me out of her head

« Válasz #4 Dátum: 2025. 09. 10. - 05:23:22 »
+6

SVK
· · ─────── ·· ─────── · ·

@hetedév ·⬧· 2005. szeptember 5. hétfő

16+ káromkodás

Ez a szint a híres-neves Roxfortban? Ennyi az egész? Olvasom az elém rakott kérdéseket, mintha az RBF nem lenne elegendő szintfelmérő. Bár más országokban lehet eltérés nem csak az oktatás színvonalában, hanem abban is, hogy milyen erős volt a vizsga. Ha a briteknél az RBF is ilyen volt, akkor pedig nincs miről beszélni.
Felemelem tekintetem, ami találkozik pár évfolyamtársaméval. Talán hasonlóan meglepettnek tűnnek. Legalábbis ezt látom Ishidán, ahogyan összetalálkozik tekintetünk. Ezt még Gardner is lehozza egyedül egy sötét szobában.
Hallom a magam mögött padból, ahogyan Eydis valamilyen varázslattal próbálkozik. Az egyedüli varázslat, amire itt szükség lehet, az egy időnyerő, ami visszaadja az életemből azt a 15 percet, ami a terembe való eljutásra és a szintfelmérőnek csúfolt dolgozat megírására ment el.
- Legközelebb nem a Roxfortban rendezik a Tusát, ha itt ez a szint. – jegyzem meg cinikusan Morrisnak és Ishidának. Ez a dolgozat nem csak a tanórát minősíti. Ez az egész iskolát és az összes diákját minősíti. Aki ezen a dolgozaton képes elbukni, az nem érdemes arra sem, hogy varázslónak vagy boszorkánynak nevezzék.
Jól emlékszem, hogy Montague azt mondta, átoktörő szeretne lenni, de ha itt ilyen az SVK oktatás, akkor jobban járnak, ha inkább egy óvodai homokozóból válogatnak. Ez az iskola alkalmatlan arra, hogy a jövő átoktörőit nevelje, mert ez nem termel ki mást, mint a jövő krónikus kudarcait. Oda a Roxfort dicsősége. Most már csak a rozsda kong benne.
Nevetséges az egész. Egy óra alatt egy esszét is kényelmesen megírnánk. Minek ide egy teljes óra? Ennyi erővel adhattak volna színezőt is, hogy ne legyen az óra annyira megterhelő szegény diákoknak. Nálunk az ilyen kérdésekért kinevetik a tanárt. De ahogy hallom az egyik zöld taláros diákot, ezen legalább ők is felháborodnak. Jogosan kérhetnék ki magukat.
Bosszúsan húzom alá a helyes válaszokat, vagy egyes esetekben a legkevésbé rosszakat. Nem foglalkozom többet ezzel a feladattal, mint amennyit megérdemel. Az elsők között teszem le a pergament a tanár asztalára, mielőtt elhagynám a termet, hogy a felszabadult időmet valami értelmessel töltsem. Például írhatnék a MACUSA-nak, hogy kurva sürgősen küldjenek ide egy tanárt, mert kell az erősítés.

Név: Solace Barbon

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése
reméld, hogy van ott valaki, aki megteszi ezt helyetted

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótúz
c) Patrónus bűbáj
igazából egyik sem; élve kell vagy holtan? a magnix hiedelemmel ellentétben az ezüst nem ér semmit, a lőszer viszont jobb, mint a tűz

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis
technikailag bármelyikről lepattanhat átok, annak erősségétől függ

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz
valószínűleg hamarabb meghalsz, mielőtt megmérgezhetne

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
A Roxfort idén nem akar bajnok lenni?
Naplózva

Daphné d'Aboville
Beauxbatons
*

« Válasz #5 Dátum: 2025. 09. 10. - 08:16:58 »
+5

2005. szeptember 5.
Mosolyogva - aminek oka a mellettem lévő emberek, nem annyira maga az óra - helyet foglalok a leghátsó, ahol mindig is szerettem ülni, padsorban Miguel és Élodie között, és még mindig próbálok barátkozni azzal az (örömteli, de hihetetlen) gondolattal, hogy közös óráink vannak a bátyámmal, és még egymás mellett is találtunk helyet. A negatív gondolataimat, amik nem hagyják, hogy teljesen önfeledten élvezzem a pillanatot, igyekszem száműzni a fejemből, és inkább körbefuttatom a tekintetemet a termen, végigvéve, hogy ki az, akit a Beauxbatonson kívül is ismerek már, például Anniet, Gemmat, Rokurot vagy Solacet. Meglepően sok embert. Figyelmesen hallgatom a tanárt - a szintfelmérő dolgozat nem lep meg, igazából számítottam rá, logikus, hogy szeretnék látni, a saját színvonalukhoz képest hogyan teljesítenek más iskolák diákjai. Emiatt, tőlem általában szokatlan módon, minimálisan izgulok csak, Élodie mellettem viszont elég ideges lett a dolgozat említésére, szóval őt igyekszem kedves szavakkal nyugtatni, mert tudom, hogy menni fog neki, hiszen együtt készültünk az RBF-ekre. Mindkettőnknek Kiváló lett, szóval azért abban nagyjából egészen biztos lehetek, hogy ez sem fog rosszul sikerülni, szinte bármilyen kérdést is tesznek…
Qu'est-ce que c'est? Összezavarodott tekintettel nézek Miguelre, hátha csak az én szemem káprázik, vagy tényleg megkaptuk a másodévesek dolgozatát. Mivel Miguel csak röhög rajta, ez elég megerősítés nekem hogy igen, ő is azt látja, amit én. Hallom, hogy valaki Revelio-val próbálkozik, és én is óvatosan felemelem a pergament, hogy esetleg nincs-e a másik oldalán a tényleges szintfelmérő, de legnagyobb döbbenetemre nem, nincs. Hallom, hogy Rokuro mond valamit, bár nem tudok japánul, de ha tippelnem kellene, nem a dolgozatot dicséri éppen - de bármit is mond, valószínűleg egyetértek vele. Sóhajtva elkezdem inkább kitölteni a tesztet, mais pourquoi cela prendrait-il une heure entière? Talán lesz még más feladat is, és arra kell ennyi idő? Nagyon hamar végzek, aztán udvarias mosollyal a tanárnak adom a pergament, és kifelé menet még mindig azon gondolkozom, hogy vajon tényleg összecserélték-e a dolgozatokat, és mikor fogjuk megírni az eredetit.

Név: Daphné d’Aboville

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótűz
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
Naplózva

Rokuro Ishida
(N)JK

the Herbalist

« Válasz #6 Dátum: 2025. 09. 10. - 08:52:54 »
+5

minden bizonnyal hasonlóan sötét egyedek számára

Rendkívül pontosan érkezem, mint minden lehetséges alkalommal. Ez egyike azon szokásaimnak, amiken a Roxfortban sem tervezek változtatni. Nem feltétlenül van jó hatással rám a helyváltoztatás, illetve a Skót, állítólag friss és üde hegyilevegő, de igyekszem akklimatizálódni, így nem jegyzem meg senkinek, hogy ez a kastély, bár architektikus szempontból igazán gyönyörű, rendkívül hideg, kissé párás és nemkülönben dohos. És ezek csak azon episztéméim, melyekre az elmúlt néhány napban volt lehetőségem szert tenni.

Mély meghajlással üdvözlöm a professzor urat, amin úgy gondolom nem fog meglepődni, hiszen több a rasszomba tartozó diákot is láttam korábban, reményeim szerint ők is hozzám hasonló módon lettek habituálva, tehát az udvariasság korántsem ismeretlen fogalom számukra. Helyet foglalok valahol középen különös figyelmet fordítva arra, hogy olyan helyen legyek, ahonnan a szintfelmérő megírása után a lehető legészrevétlenebbül tudok távozni.
Amint a nekem szánt pergamen megérkezik elém és rávetem első pillantásom, meglepett hang szakad ki torkomból.
-Hah…-ilyesfajta reakcióimon többnyire remekül tudok uralkodni, de bevallom, ezt még egy egyszerű rizskapáló is végtelen nyugalommal írná meg kiválóra -不可能!
Hitetlenkedve olvasom végig a feladatokat és szép lassan, de egészen biztosan egzaltált állapotban jutok, ahogy hiába keresem a feladatok közt a kihívásnak, akár írmagját is.
-冒涜!私には彼らはどのように見えますか?-dohogom, miközben találkozik a tekintetem több hitetlenkedő szempárral is. Barbon is éppen úgy keresi a tekintetem, mint aki arról igyekszik meggyőződni,hogy ez tényleg a valóság. Vagy lehetséges, hogy a Roxfort csupán a bolondját járatja velünk? Csendes egyet nem értésem közben meglátom d’Aboville kisasszonyt is, akivel a nyár folyamán rapid módon leveleztem, ellenére annak, ahogyan első találkozásunk alkalmával prezentáltam magam. Ő sem tűnik elégedettnek azzal, ami a szeme elé került. Ezt az alacsony lécet még Gardner kisasszony is megugorja!
Hamarosan neki is kezdek a feladatsornak, hogy az elsők közt legyen lehetőségem egy energikus mozdulattal, a lehető legsértettebben kivonulni a teremből. 恥!

Név:
石田六郎

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése
Nem mintha az átok hatása alatt erre különösen sok lehetőség adódna!

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótúz
c) Patrónus bűbáj
Azt hiszem erre gondoltak, véleményem szerint a végső megoldás egy gyakorlott szamuráj.

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
 c)Protego Horribilis

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto

このレベルゲージは私にとってまったく不快なものであることを謹んで申し上げたいと思います。これからも私のレベルに合わせた課題を提供してください!

Japán mondatok sorrendben:
1.   Lehetetlen!
2.   Blaszfémia! Mégis minek néznek ezek engem?
3.   Szégyen!
4.   Tisztelettel szeretném megjegyezni, hogy ezen szintfelmérő dolgozat egyenesen sértő számomra. Kérem, hogy a továbbiakban biztosítson a tudásomnak megfelelő feladatokat!

Naplózva

Élodie Roethlisberger
Beauxbatons
*

« Válasz #7 Dátum: 2025. 09. 10. - 10:56:24 »
+5

SVK szintfelmérő

@hetedév ❁ 2005. szeptember 5. hétfő

Nem elég az, hogy hétfő van, teljesen új környezetben, szinte senkit sem ismerek és Daphné nélkül mindenhol is eltévednék, a napot ráadásul egy dolgozattal kell kezdeni, ha mindez nem lenne elég.
- Szerinted a roxforti RBF nagyon más, mint a miénk? ’allottam, ők ötödévben teszik azt le. – kérdezem Daphnét, kedves ikertestvére, Miguel kedvéért angolul, hogy ő is jól értse, és semmiképp se érezze úgy, hogy kihagyjuk a diskurzusból. Tudtam én, hogy valahonnan nagyon ismerős az arca, de legszórakozottabb pillanataimban se tudtam volna ilyet kitalálni, hogy ők ketten testvérek.
- Je suis foutue! Mindjárt rosszul leszek. – amivel kapcsolatban nem viccelek. Remegő lábaim is kezdik megadni magukat, kis híján elbicsaklok a hátsó padhoz érve. Utálok amúgy a hátsó padban ülni, de ez az egyetlen hely, ahonnan nem takarok ki másokat.
Rendesen emlékeztetnem kell magam a helyes légzésre. Nyugalom, Élodie, semmi ok pánikra! Kiválóan teljesítettél a vizsgáidon is, nincs miért szégyenkezned. Magabiztosabb lennék talán, ha nem egy tesztsort kellene csak kitölteni, hanem bemutathatnánk a valós tudásunkat. Bár Lolita közelébe sem érek, kifejezetten nem esik jól pálcát emelni másra, még akkor sem, ha az nem több, mint gyakorlás, azért a varázslataim nem olyan rosszak, ha meg kell védenem magam.
Idegesen tördelem az ujjaimat, és elsápadva pillantok rá a pergamenre, ami elém kerül. Mások már rég körmölnek, mire én képes vagyok összeszedni magam annyira, hogy elolvassam az első kérdést. Aztán ahogyan értelmezem azt, hát… Hiszen ezt tudom! Ez egészen egyszerű.
Kapkodva húzom alá az első, helyes választ, tekintetem pedig a következőre ugrik. A dementorokat elűző varázslatot nagyon szeretném egyszer megtanulni, de biztosan nagyon nehéz lesz. Ahogyan aztán a kérdéssorban is egyre nehezedni fognak a kérdések, mire a végére érünk.
Ugye?
Mire a végére érek, az idegességem eltűnik, és a reggelim sem szeretném viszont látni a lapon, pedig nem sok híja volt. Éppen csak a nevem felejtem el ráírni a lapra, mielőtt azt beadnám.

Név: ____________________

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótúz
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
Naplózva

Vianne M. Gardner
(N)JK

˙✦ joviális

« Válasz #8 Dátum: 2025. 09. 10. - 11:33:18 »
+5

SVK dolgozat
· · ─────── · ❥ · ─────── · ·

@hetedév ·⬧· 2005. szeptember 5. hétfő

16+ enyhe szexuális utalások

Különösen kegyetlenek ezek a britek, hogy a hétfőket máris dolgozattal kezdik. Like, seriously? Még alig csomagoltunk ki, és az új tanáraink nevét sem sikerült megjegyezni. WTF? Mondjuk Fawcettét biztosan meg fogjuk, miután az első tanítási nap ilyenekkel molesztál minket. Csak az ilyen Ishida-félék tudnak ennek őszintén örülni. Bizonyára ennek is ad hangot akkor, amikor nekiáll klingonul beszélni. Like bro, what are you even saying? Karácsonykor tényleg veszek neki egy jegyet a roswelli UFO-fesztiválra, hátha végre tényleg elviszik őt magukkal az alienek.
Stratégikusan (micsoda szavakat nem ismerek! Ezért jár a plusz pont?) a középső helyek valamelyikén helyezkedem el, közel Ishidához, valahol Miguel előtt. Jó esélyeim lennének Barbon vagy Morris válaszaival is, de honestly, nem akarom tudni, hogy mi jár a két Wampusos srác fejében. Aztán látom, hogy Varv már a lap hátoldalát nézegeti, van-e odaírva rá valami. Suspicious much? A biztonság kedvéért én is megnézem, de az üres. Láthatatlan tintával írtak volna? Big brain move, ha így lenne.
Érzem a zavart az erőben. A csapongó gondolatok alapján az egyetértés nagy, és elég könnyűnek találják a tesztet. Cheerleader mosoly on, amikor elolvasom az első kérdést, amit még én is tudok. Szóval no panic, minden rendben lesz. Flamingó rózsaszínűvé is változtatom a sort a magammal hozott, vicces, színes, csillogó tollakkal. Extra glitter and sparkle csak a dolgozat kedvéért. Pedig meg kell mondjam, egy kicsit azért mégis tartottam attól, hogy lesznek benne trükkös kérdések. Plot twist? Not today!
Vajon Fawcett professzornak milyen a kézírása? Cute handwriting check? Tesz rá nekem cuki matricát, ha megírom hibátlanra? Odaír majd az A++ jegyemhez valami kedveset? Like slay queen, you did it! Ha elkérem a dolgozatot, akkor a szüleim kirakják azt bekeretezve valamelyik falra? És vajon daddy #1 vagy daddy #2 lesz rám büszkébb? Tbh én azért elég büszke vagyok magamra – szinte csalás nélkül sikerül végeznem vele, jóval a deadline előtt! Még virágokkal és szívecskékkel is van időm kidekorálni a pergamen szélét, hogy meglegyen a cute aes. Persze akad egy-két kérdés, amiben nem vagyok biztos. Milyen kár, hogy ezt a többi diák véletlenül megsúgja nekem akaratukon kívül. Oops.

Név: Vianne Gardner

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra  csillog

a) Diffindo
b) Expecto Patronum  csillog
c) Reducto

a) Az átok használójának lefegyverzése  csillog
c) A fájdalom elviselése

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego  csillog

a) Homenum Revelio  csillog
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótúz  csillog
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem  csillog
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis  csillog

a) Főnix könnyek  csillog
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto  csillog
az mást okoz
Naplózva

Ophelia Langley
Hugrabug
*

Hogwarts Deep State

« Válasz #9 Dátum: 2025. 09. 10. - 12:43:32 »
+5

w/ hetedév
2005. szeptember 5. hétfő

- Professzor úr! – ballagok oda a tanári asztalhoz, miután a többség már végzett a dolgozattal. Biztosan elég kevesen maradunk a végére, és kötve hiszem, hogy bárkinek szüksége lenne egy teljes órára, hogy teljesítse ezt a feladatot. Persze nem ismerhetem a többi iskola színvonalát, és azt, hogy ott hogyan és miket tanítanak. Azonban nem láttam arra utaló jelet, hogy bármelyikük lemaradt volna a dolgozatban, sőt. Az elsők között is külföldi diákok távoznak. Sajnos a nevüket még nem tudom, nem jegyeztem meg, de bízom benne, hogy idővel változik majd ez a jelenlegi, furcsa légkör, csak még meg kell azt szoknunk.
Idegesen szorongatom a dolgozatomat, amire gyöngybetűkkel írtam fel a nevem. Kifejtős részt nem igényelt, így csak a helyes válaszok betűjelét karikáztam be. Úgy emlékszem, hogy az RBF-ek ennél nehezebb kérdések voltak. Esszéfeladat is volt. Nekem például a banyákról kellett írnom, részletezve a külső megjelenésüket, emberektől való megkülönböztethetőségüket, szokásaikat és veszélyeiket. Pont kapóra jött, hogy vissza tudtam emlékezni egy Annis Black nevű banyára, aki a Reggeli Prófétába küldött egy irományt arról, hogy milyen mélyen sértve érzi magát, amiért gyerekevő szörnyetegekként írják le őket. Ugyanitt felajánlotta szolgálatait kimerült anyukáknak, ha gyerekvigyázásról van szó.
- Tartunk majd gyakorlati szintfelmérőt is? – kérdezem, miközben átnyújtom a saját dolgozatomat. Elméletből jó vagyok, mindig is jó voltam, de ez nem elég, és tényleg nagyon jó lenne gyakorolni, esetleg tanulni valami nehezebbet. Tudom, hogy a Tusa elvette sokak eszét, még Holden is állandóan visszatér a bajnokságra. Még ha nem is szeretném, hogy kockára tegye a bőrét, azért mégis csak illik támogatnom. De neki is jót tenne, ha élesben gyakorolhatna inkább.
- Jövök, persze, jövök! Hogy éreztétek, hogy ment? – sietek ki a teremből, hogy mihamarabb beérhessem Holdent, Anniet és Almát. Rengeteg időnk van a következő óráig.
- Van egy csomó időnk. Állítólag a Beauxbatonsosok hintóját pegazusok vontatják. Megnézzük őket? – hátha megengedik azt is, hogy megsimogathassuk őket. 

Név:Langley, Ophelia

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótúz
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
Naplózva

Alma L. Remington
Hugrabug
*

cozy sunshine

« Válasz #10 Dátum: 2025. 09. 10. - 13:01:52 »
+4

SVK dolgozat

Hetedév
2005. szeptember 5.

Mivel egyébként is koránkelő típus vagyok, nem volt nehéz reggel kikászálódnom az ágyból, de azért egy kávénál több kellett, hogy az agyam át tudjon állni arra, hogy ismét elkezdődött egy tanév és órákra kell járjak. Hétfőhöz képest egyébként jobb kedvem van, izgalmas belegondolni is, hogy a pár napja érkezett amerikai és francia diákokkal fogunk együtt tanulni.
Belépve a tanterembe már vannak bent páran - ismerős és ismeretlen arcok egyaránt. Ledobom magam az Ophelia előtti padba, míg a táskám az említett hely mellett landol. Amíg el nem kezdődik az óra, hátafordulok a széken és szobatársammal, Holdennel és Annievel csevegek, hogy teljen az idő.
A dolgozat említésére elkap a késztetés, hogy lefejeljem az asztalt, de csak sóhajtok egyet. Kedvelem a profot és számíthattam volna rá, hogy egy dolgozattal kezdjük az évet, de az agyam igazán nem készült még fel erre. Méghozzá hétfőn.. Ám, ahogy a pergamen elénk kerül, hallom a hitetlenkedő morajlást, néhány gúnyos megjegyzést is, illetve azt, hogy valaki mögöttem, próbálja feltárni a dolgozat rejtett titkait. Amint megpillantom a kérdéseket, még nekem is felszalad a szemöldököm a döbbenettől. Elég átlagos szinten mozogtam mindig ebből a tárgyból, mert bár igyekszem kerülni a konfliktusokat, nyugodtabb vagyok, ha meg tudom magam védeni. De amit a pergamenen látok, az a többiekhez hasonlóan engem is elképeszt.
- Ennyi? - nézek körül - Már kezdtem felkészülni lelkileg arra, hogy le kell körmölnöm a lelkemet is, de ez...
Egy újabb sóhaj kíséretében a kezembe fogom a tollat és elkezdem aláhúzni a válaszokat. Bár a szintfelmérő olyan egyszerű, hogy egy kisiskolás is megoldaná, azért van egy-két olyan kérdés, ami elbizonytalanít. Így is egy jó 25 perc múlva végzek, és mielőtt leadnám a kész műt, még utoljára gyorsan átfutom az egészet, hogy biztos egyetlen feladatot sem hagytam-e ki.
Kint megvárom a többieket, közben azon filozofálok, hogy mire is lehetne felhasználni ezt a hirtelen plusz időt, amit a dolgozattal nyertünk.
- Mondjuk úgy, ha a többi órán is ilyen lesz a szint, akkor nem fogok izgulni a vizsga miatt - nevetek fel, ahogy megigazítom a vállamon a táskát.
- Amíg biztonságos távolságból nézzük a pegazusokat, addig benne vagyok!

· · ─ ·☀︎· ─ · ·

Név: Alma L. Remington

a) Cruciatus átok  
b) Imperius átok  
c) Avada Kedavra  

a) Diffindo  
b) Expecto Patronum  
c) Reducto  

c) A fájdalom elviselése  

a) Stupefy  
b) Capitullatus  
c) Protego  

a) Homenum Revelio  
b) Salvio Hexia  
c) Repellio Muglicum  

a) Futótúz  
c) Patrónus bűbáj  

a) Obscuro  
b) Finite Incantatem  
c) Piertotum Locomotor  

a) Protego Totalum  
b) Protego Maxima  
c) Protego Horribilis  

a) Főnix könnyek  
b) Nevetés  
c) Szennyvíz  

a) Deprimo  
b) Reducto  
c) Erecto  
Naplózva

"Never fear shadows. They simply mean there's a light shining somewhere nearby."

Sebastien Lacroix
Beauxbatons
*

Le champion qui n’a jamais vu le jour

« Válasz #11 Dátum: 2025. 09. 10. - 16:50:12 »
+8

A pillanatnyi izgatottság, enyhe idegesség egy pár másodperc alatt párolog el, és változik hitetlenkedéssé. Egy pillanatra oldalra nézek Luciusra, kissé kérdőn, mintha én lennék ennyire ostoba, én nem érteném, hogy mi történik. De persze, tudom, hogy bár nagyon jó vagyok ebben a témakörben (és magukban a sötét varázslatokban is jóval mélyebbre mélyedtem, mint talán bárki a teremben), nem én vagyok ennyire zseniális; ez a dolgozat csak simán nevetséges. Nem ez a szint lenne elfogadható.

Hallom, hogy egy ilvermornys lány megpróbálja megbűvölni a dolgozatot, és én is kicsit határozatlanul előveszem a pálcámat. Ha lenne egy valódi dolgozat ez alá rejtve, ha fel kellene tárni ahhoz, hogy sikerüljön... azt mondanám, hogy ebben az esetben a professzor lenyűgözött volna. Imádom a rejtett titkokat, és azt mondják, a Roxfort még gazdagabb rejtett dolgoknál, mint a Beauxbatons- igaz, nem hiszem, hogy annyi időm lesz, hogy felfedezzem, és nincs itt az öcsém. Én és Rosamundi biztosan nem fogunk annyi dolgot felfedezni, mint hárman tudtuk volna.

Bár, ha a többi tanár is ezt a szintet várja el, a világ összes ideje a miénk.

De ez akkor sem lehetséges... belenéztem a tankönyvükbe, miután megvettem, és ha nem is teljesen párhuzamosan haladtak velünk, azt semmiképpen nem mondanám, hogy objektíven hátrébb tartanak. Az egészen biztos, hogy nem ezt a szintet kérik a náluk ötödév végén tartott RBF végén, nem ezt a szintet tanulják hatodikban. Aztán, ahogy végigfutok minden kérdést, és szembejön velem az utolsó előtti, elfog a harag, és egy pillanatra eszembe jut, hogy meg akarom átkozni a professzort, az egyik átokkal, amit abból a könyvből...

Haragosan nézek körül. Lucius jobbat érdemel. Daphné is. Lolita idén (is) bebizonyította, hogy mennyire zseniális. Rengeteget leveleztem Rosamundival augusztusban az egyedül megtanulandó anyagról, és tudom, hogy nem csak én áldoztam fel az augusztusomat, hogy itt legyek, nem csak én mondtam le az órákról professzorokkal, akiket mindig tiszteltem, és akik soha nem taníthatnak nekem például mélyebb Jogmágiát. Rengeteget dolgoztunk érte, hogy itt legyünk- megpróbálom megkeresni a szememmel Zaniaht, aki tudom, hogy hasonlóan kemény munkát végezhetett. Talán azok a tálentumok könnyűek?

Persze, látom, hogy ezt a roxfortosok sem érzik.

Többször felveszem és leteszem a pennát. Megforgatom, sikeresen össze is tintázom a kezemet. Nem mintha ezeken gondolkodnom kellene- egyszerűen csak úgy érzem, hogy ez az egész megalázó. Tudom, hogy potenciálisan büntetést kapok, ha nem töltöm ki, de helytelennek tűnik együtt működni. Tudom, hogy a professzorok egyes iskolákban hajlamosak tekintélyelvűnek lenni, és bizonyára nálunk is sokan azok, bár én soha nem láttam ennyire egyértelmű példát. De ha meg akar büntetni... vállalom.

Az utolsók között végzek. Lucius bizonyára aggódik is, ha pedig a dolgozatomra néz, gondolom, tovább fokozza, hogy látványosan nem arra az oldalra írok, ahol a kérdések vannak. Arra az oldalra csak a nevemet írtam fel.

Név: Sebastien Lacroix

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótúz
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto

Tisztelt Fawcett professzor,

mindannyian megtisztelve érezzük magunkat, hogy a Roxfortban tanulhatunk az utolsó évünk során. Az iskolájuk hagyományai, története régebbi, mint a két vendégiskoláé együttvéve, és tudom, hogy kevesebb, mint egy évtizeddel ezelőtt itt halt meg a Világtörténelem leghatalmasabb sötét varázslója. Tisztában vagyok azzal is, hogy az előző évszázadban olyan igazgatójuk lehetett Albus Dumbledore személyében, akire okkal lehettek büszkék, és az előző Trimágus Tusán is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak- el sem tudom képzelni, milyen tehetség kell, hogy valaki negyedévesként végig tudja csinálni ezeket a próbákat, és megnyerje a versenyt.

Ugyanakkor szeretném tudatni Önnel, hogy a Beauxbatons is nagy múltú iskola, komoly elvárásokkal, szigorú tanrenddel, és mindenki, aki itt van ma a teremben, elvégezte a mi nehezebb, hatodév végi RBF-ünket legalább E szinten, és úgy gondolja, hogy esélye van a Trimágus Tusa bajnokává válni, mivel elutazott ide. Ha követi a nemzetközi eredményeket, tudhatja azt is, hogy a mi iskolánk egy diákja lett a világ legjobb ifjúsági párbajozója idén, lényegesen előkelőbb helyen végzett, mint a Roxfort legjobban teljesítő versenyzője.

A leghatározottabb hangnemben elutasítom a nem túl burkolt gúnyolódását, amellyel megpróbál megalázni minket. Nem ezen a szinten tanultunk, és nemsokára meglátja, hogy semmi oka nincs az arroganciára, a mi bajnokaink esélyei nem alacsonyabbak az Önök bajnokaiénál. Nem vagyok hajlandó asszisztálni abban, hogy megalázza az iskolámat és az évfolyamtársaimat, barátaimat ezzel a „szintfelmérőnek” csúfolt szeméttel, amit mára összerakott. Legalább vehette volna rá a fáradtságot, hogy valami humorosabb módon utaljon rá, hogy mit gondol rólunk- például kicserélhette volna a Szennyvíz válaszlehetőséget éticsigára, vagy a Nevetést hamburgerre.
Naplózva

Inès de Saint-Vinant
Beauxbatons
*

la flamme de troyes

« Válasz #12 Dátum: 2025. 09. 10. - 18:05:11 »
+6

sötét varázslatok kivédése
2005. szeptember 5.

Nem mintha különösebben elégedett lenne ezzel az ódon, huzatos épülettel, de a reggeli után legalább nem marad olyan erős a hiányérzete, mint legutóbb, amikor azzal kellett szembesülnie a vacsoránál, hogy az angol konyha milyen bizar, unorthodox megoldásokkal dolgozik. Van bárki, aki ezt élvezettel eszi? Aki képes reggelire zsírban tocsogó kolbásszal elcsapni a hasát? Nem is beszélve a rántottáról, mert errefelé - úgy látszik - mindenbe kell legalább egy kevés disznó. Hogy négy vagy két lábon jár-e, az mellékes.
- Bonjour! - A hangja kellemes, várakozó, udvarias, miközben az utolsók között megérkezik a terembe, egy kék egyenruhás lánycsapat részeként, és helyet foglal középtájban, a beauxbatons-os társai szomszédságában. Egyáltalán nem áll szándékában felhívni magára a figyelmet, hiszen a sötét varázslatok kivédése sosem tartozott a kedvencei közé. Bár elméleti kérdésekben megállja a helyét, párbajozóként rendre azt tapasztalta, hogy nem elég gyorsak a mozdulatai, a reakciója olykor megkésik, és mire észbekapna, már háttérbe is szorítják a Doloreshez hasonló őstehetségek. Illetve, egészen pontosan, maga a drága kis Dolores, akire a biarritzi napok óta ambivalensen gondol. Ám annak, hogy ezeket az érzéseket kitapintsa vagy nevén nevezze, most igazán nincs itt az ideje.

Mikor a professzor, aki jóval fiatalabb, mint amire számított, ráadásul - hozzá kell tennie magában - a szemnek sem kellemetlen, eléjük lebegteti a pergameneket, leplezetlen kíváncsisággal hajol a felmérő felé. Úgy látszik, a Roxfortban mostanra elítélik az egészséges versenyszellem minden megnyilvánulását, talán ezért igyekszik őket olyan empatikusan megnyugtatni a professzor úr, hogy a leírtaknak nincs valódi jelentősége, pusztán azt igyekszik felmérni, hogy milyen területen szorulhatnak segítségre. Nos, gyakorlat nélkül az ő esetében ez csalóka eredményt adhat, és annál jóval büszkébb, hogy holmi korrepetálásra jelentkezzen, már ami a párbajozást illeti. Az állát a tenyerébe támasztva tölti ki a pergament, némi csalódottsággal konstatálva, hogy a teszt nagyjából ötödéves szintet kér számon. Hallja is, hogy mások háborognak, ő azonban csak magabiztos mosolyt küld Daphné felé. Talán Monsieur Fawcett túlságosan jóindulatú volt, nem akarta megemelni a jelenlévők pulzusát már rögtön, szeptember elején? Nem mintha azért jöttek volna, hogy kedvesen mosolyogva teázgassanak, nem. Inès is, mint valószínűleg sokan mások körülötte, profitálni kíván ebből az évből, minden lehetséges módon - akkor is, ha a Süveg nem választja ki. Tant mieux, hiszen a próbákon amúgy sem lenne szerencsés kialvatlanul, vagy éppen dehidratáltan megjelenni.

Meglehetősen gyorsan válaszol a kérdésekre, így a fennmaradt időben felmérheti Fawcett professzor öltözékét, mimikáját, az eredmény... nos, détente. Talán megkérhetné Dolorest, hogy korrepetálja, mégha már maga a szó is sértésnek hangzik ebben a vonatkozásban. Valószínűleg még ő is keményebb kézzel fogná, mint Monsieur Professeur Charmant.

Név: Inès de Saint-Vinant

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótúz
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
Naplózva

Enver Nebelwald
Hollóhát
*

« Válasz #13 Dátum: 2025. 09. 10. - 21:54:43 »
+7

A külföldi diákok érkezése érdekes fordulat ebben a tanévben, akkor is, ha egyelőre nem látom, hogy ez milyen előnyökkel jár számomra. Persze, vak és ostoba lennék, ha elutasítanám ezt, ahogy butaság lenne az is, ha nem jelentkeztem volna az új Alkímia órára, még ha az órára jelentkezők listája hagy is némi kétséget bennem az oktatás várható színvonala felől. A külföldi diákok elsősorban jövőbeli kapcsolatokként lesznek hasznosak számomra.

Mosollyal az arcommal érkezek az órára, amiből a leggyengébb vagyok. Valahogy mindig unalmasnak, értelmetlennek tűnt a Sötét Varázslatok Kivédése- az órán tanult anyag amúgy sem lenne elég arra, hogy valaki megtanulja effektíven megvédeni magát, Fawcett alatt ez pedig hatványozottan igaz. Erre vannak az aurorok, vagy testőrök- igaz, szeretnék valamivel jobban kitűnni. Revan nélkül esélytelen lettem volna azok ellen a bűnözők ellen, akikbe belefutottunk a kneazle fészek közelében, és ez a hiányosságom majdnem az életébe került. Ki kell javítanom a hiányosságaimat, még ha nem is lesz könnyű- tanárunk meglehetősen pocsék, a Hollóhátban pedig nincs egyetlen évfolyamtársam sem, akit legalább átlagos párbajozónak tartanék. Talán itt jönnek be a képbe a külföldi diákok.

Leülök Revan szabad oldalára, és ahogy Scrimgeour kicsit bizalmatlanul rám néz, visszamosolygok rá, mintegy jelezve, hogy nem érdekel a véleménye. Azzal barátkozik, akivel akar. Orinnal szemben már kevésbé vagyok bátor- tudom, hogy őt fel fogja bosszantani, hogy a húga közelében lát, de ezen a ponton kockáztatnom kell, és talán betudja annak, hogy túl sok külföldi diák van.

Nem figyelek Fawcettre (majd ha pálca lesz a kezében, a filozófiai fejtegetésekért olyanokat hallgatnék meg, akik olvastak Senecát), nagyrészt a mellettem ülő lány kezeit figyelem, miközben összedörzsölöm párszor a sajátjaimat. Csak rövid időre nézek Soff irányába, aki láthatóan most is Travers közelében akar lenni. Szomorú, mert többet érdemel nála- nem minden mardekáros fiú olyan, mint ő, Amycusszal például... a legjobb szó a meglepő, meglepő volt együtt dolgozni.

Ahogy a dolgozatok elénk kerülnek, összevonom a szemöldökömet. Nem vagyok benne biztos, hogy mi ez, de átengedem a lehetőségeire azoknak a diákoknak, akik szeretnek hisztériázni mindenért, és egy professzor rossz oldalára kerülni. A Hugrabug házvezetőjéről, valószínűleg sokakkal együtt, az a véleményem, amit kivívott magának tőlünk, de nem látom okát, hogy a rossz oldalára kerüljek. Vagy hogy pocsékoljam az időt.

Ezek elméleti kérdések, úgyhogy akkor sem okoznának nehézséget, ha nem másodéveseknek írták volna őket.

Befejezem az egész dolgozatot tíz percen belül, azután minden időmet Revan vonásainak tanulmányozására fordítom. Olyan közel van az a báb, az a tökéletes báb, amely az ő arcát viseli.

Név: Enver Nebelvald

a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótűz
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
Naplózva

Chikara Tetsuya
Griffendél
*

B.A.T

« Válasz #14 Dátum: 2025. 09. 10. - 23:57:51 »
+6

Sötét Varázslatok Kivédése és a rejtélyes felmérő

+? lakossági trágárság
Jó öt percet minimum kések, éppen ezért kivételesen nem akkora arccal érkezem, amekkorával az megszokható tőlem.
-Bocsánat, hogy...mi a...ne már -nyökögöm, ahogy szép komótosan eljut az agyamig, hogy miért ül mindenki egy pergamen felett olyan arccal, mintha épp azt közölték volna velük, hogy ezt most a la nature meg kell enni az utolsó fecniig. Hosszú perceket tudnék még azon méltatlankodni, hogy micsoda rohadt dolog ezzel bekezdeni egy eleve elég elcseszett őszi hétfő reggelt, de van egy olyan érzésem, hogy ezt a többiek már sikeresen megtették helyettem, már azok, akik meg bírtak kávézni időben.

Na itt csúsztam el, meg ott, hogy tök benéztem, hogy mi az első órám . Mindegy is, levetem magam a hátsó padsorba és közepesen mély utálattal rátekintek a pergamen tartalmára, ami...nem is olyan vészes, mint gondoltam. Sőt...az elsőhöz még meg sem kell izzadnom mentálisan, pedig arra számítottam, hogy Fawcett bekeményít, főleg a külföldiekre való tekintettel, akik elég izgalmas reakciókat adnak .Az egyik lány lassan nekiáll pálcástul kódot fejteni, többen egészen háborodott tekintettel néznek körbe, mintha egyenesen tőlünk akarnák megkérdezni, hogy ez most komoly-e vagy csak valami középsszar vicc, pedig mit tudjuk mi, hogy idén milyen heppje van a tanári karnak. Lehet Fawcett prof ezen a ponton csak arról szeretne bizonyosságot, hogy tudunk-e olvasni és én esküszöm, hogy tudok csak már megint elhagytam valahol a szemüvegem.
Közben érdeklődve szemlélem meg a szerintem japán kollega enyhe idegösszeomlását, a felét még  rendesen értem is, Hera büszke lehet rám. Mármint most vagy azt mondta, hogy lehetetlen, vagy azt, hogy leveleztem, de annak nem lenne semmi értelme, miért suttogná bele a levegőbe ilyen agresszívan, hogy szeret levelezni!
 Kicsit kivárok, megnézem mit kezd a helyzettel a többi nálam okosabb, aztán magam is nekiállok, mert hát felesleges tovább halogatni. Ahogy megyek végig a kérdéseken arra jutok, hogy itt két lehetőség van, az egyik az, hogy a prof szeretné tudni, hogy magunknál vagyunk-e, mert akkor tényleg az a feladat, amit látok. Ha pedig nem..., hát akkor ez valami olyan teszt, amit fixen bukok.
Mondjuk tulajdonképpen már bedobtam a nevem a Serlegbe, az meg csak nem érzékeli, ha utána leszek tök barom és nyeli el a kis pergamendarabom egy életre. Ezzel a gondolattal vonulok ki, meg azzal, hogy Fawcett-től távol álló geciség azon regisztere miszerint dolgozatot irat az első órán, amiben elrejt még egy dolgozatot, amit nekünk kellene megtalálnunk.

Név: Chikara Battle Angel Tetsuya
a) Cruciatus átok
b) Imperius átok
c) Avada Kedavra

a) Diffindo
b) Expecto Patronum
c) Reducto

c) A fájdalom elviselése , ami tökre opció!

a) Stupefy
b) Capitullatus
c) Protego

a) Homenum Revelio
b) Salvio Hexia
c) Repellio Muglicum

a) Futótűz
b) Ezüst tárgyak, lőszerek Ha ezüst a lenne a lábam azzal is menne!
c) Patrónus bűbáj

a) Obscuro
b) Finite Incantatem
c) Piertotum Locomotor

a) Protego Totalum
b) Protego Maxima
c) Protego Horribilis

a) Főnix könnyek
b) Nevetés
c) Szennyvíz
d, anyám rámene!?

a) Deprimo
b) Reducto
c) Erecto
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: