Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,
A kutyák kutyák, a madarak madarak, a macskák... ISTENEK.
Jutalmak: +2707
Játéklista: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Kapcsolatban:: Mr Norris
Legjobb barát: Mindenki!
Kviddics poszt: Fogó
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2025. 06. 19. - 19:09:23 » |
0
|
 A Trófeák Terme a Roxforban megszerezhető trófeákat, címeket és a kitüntetett diákok és tanárok neveit rejti magában. Ide minden diák bejöhet. Elég gyakran előfordul, hogy egy-egy diák pucolja fényesre az itt őrzött serlegeket büntetőmunka címszó alatt... Nos... ez egészen fárasztó munka, szóval nem véletlen, hogy utálják is rendesen... mint általában a büntetőmunkát...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
A Dementor
Kalandmester

Csókkirály
Csókkirálynak hívják a háta mögött...
Jutalmak: +594
Előtörténet: Megnézem!
Kincsesláda: Megnézem!
Évfolyam: Nem tanuló
Családi állapot: Eljegyezve
Kapcsolatban:: Dementorlány
Legjobb barát: Dementorhaver
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2025. 11. 01. - 15:59:08 » |
+8
|
A Pálcák Próbája Rita Vitrol - feltűnően csinos és összeszedett még annak ellenére is, hogy kiemelt tudósítói pozícióján osztoznia kellett amerikai és francia, nyilván kevésbé alkalmas riporterekkel - elégedetten csapta össze frissen manikűrözött kezeit, mikor az ajtón belépő bajnokok sorára nézett. Mennyi izgalmas lehetőség, mennyi friss pletyka: mert bizonyára csak ő tudta a jelenlévők közül, hogy az olvasók egy furkásznál lelkesebben várják a neveket, a drámát, az exklúzív interjúkat! A Próféta esti lapszáma bizonyára ritkán ilyen olvasott - de ma éjjel történelmet ír! És persze a bajnokok is, közvetlenül utána. Persze, menjen le a Pálcák próbája - az egyik újonc kérdezgette a többieket, hogy erre miért nem került sor az előző alkalommal rögtön a sorsolás után, Rita Vitrol, a mindent látott veterán pedig sokat mondóan árulta el neki, hogy ez mindig megtörténik közvetlenül a Serleg döntését követően, de Harry Potter, a negyedik bajnok annyira megzavarta a Minisztérium munkatársait, valamint még az igazatókat is, hogy jobbnak látták később megtartani. Nyugodt körülmények végül akkor sem jellemezték a Trimágus Tusát: de hát épp ezért volt olyan izgalmas, ugye?
Az első közös fotó elkészültekor Rita Vitrol vérbeli profikhoz mérten megpróbálta kikérdezni a bajnokokat arról, hogy érzik magukat - és csak most vette észre, hogy a számok mintha nem egyeznének. Az egyik Beauxbatonos lányt majdnem megpróbálta eltessékelni a kamera lencséje elől is azzal, hogy ez a kép csak a bajnokokról készül - de az arcán izgatott öröm futott végig, mikor Madame Maxime tájékoztatta róla, hogy a Serleg ezúttal két női bajnokot jelölt ki. - Nem bánják, ha én közben leülök ide és kérdezek pár dolgot, ugye? Victor megörökíti a pálcákkal kapcsolatos dolgokat is, hát persze, nagyon izgalmas, hogyne! Inez, ugye? Oh, Inès? Milyen különleges név, biztosan el fogom rontani véletlenül még párszor. Te vagy Beauxbatons női bajnoka, ugye? Az a de Saint-Vinant? - még akkor is mosolygott, mikor Ollivander kezébe vette a francia lány pálcáját. - 10 és fél hüvelyk rugalmas rózsafa, sárkányszívizom-húr maggal. Igazán szép munka a markolata. Ritka és drága anyag, szépen vigyáz rá, biztosan remek szolgálatot tesz majd önnek! - a pálcakészítő óvatosan adta vissza a rózsafát, és vette kezébe a másik, felé tartottat. - És még egy Delacour! Az unokanővéred Fleur Delacour? Igen, mindjárt gondoltam, ő is nagyon.. kedves lány volt, semmi különös, de azért mindent megtett. De te vagy a Beauxbatons.. fiú bajnoka? - Rita Vitrol remélte, hogy Victor, a fényképésze ezeket a pillanatokat is megörökíti a biztosan nagyon érdekes, de azért a bulvár rajongóinak jóval kevésbé érdekes pálcák helyett. - ... tizenegy hüvelyk, tiszafa, ahogy látom, majdnem teljesen rugalmatlan. És persze a vélák hajszála.. azóta is szeszélyesnek tartom, de mindig különleges tapasztalat megvizsgálnom egy pálcát, amelynek a testvére volt már a kezeim között. - míg Madame Maxime felhívta a két lány figyelmét a helyiségen épp áttolt Tűz Serlegére, Rita Vitrol vérbeli profiként már az épp érkező ilvermornys lányra csapott le.
Mióta a Próféta olvasói tudomást szereztek róla, hogy a harmadik iskola nem a Durmstrang - ami a legutóbbi incidens óta talán jobb is így, bár ezt még Rita Vitrol sem szívesen írta volna le - rengeteg levél árulkodott róla, hogy az Ilvermorny sokak fantáziáját megmozgatta. Páran a varázslatos iskolabuszról szerettek volna többet megtudni, míg mások arról érdeklődtek, hogy az a fiatal igazgató véletlenül nem egyedülálló-e.. Ennek kiderítésére most sajnos azonban nem adódott lehetőség. - Vale? Úgy mint.. Valerie? És.. Bate. Nahát, milyen érdekes, és mondd csak, Valerie, milyen itt nálunk? Milyen érzés az egyetlen mugliszületésű bajnoknak lenni? Vagyis.. magnix-születésű, így mondjátok. Biztosan büszke vagy, ugye? - ez biztosan sok olvasónak válik szívügyévé, és Rita Vitrol szívesen folytatta volna a villáminterjút, ha Ollivander hangja ezúttal is meg nem szakítja azt. - Fenyő, 13 és 1/2 hüvelyk, és.. nahát, wampus szőre! Mindig szerettem volna részletesebben megnézni egy ilyen pálcát is. Érdekes a fenyővel, tudják, sosem ismertem senkit, akinek fenyőpálcája volt és fiatalon halt volna meg.. - aztán intett a már érkező ilvermornys fiúnak, hogy adja át bátran a pálcáját ő is. - Jaj gyere, ülj le kicsit te is. Solace Barbon, de miért vagy ilyen sápadt? Minden rendben? Vagy az izgalom? Elárulod az olvasóknak, milyen érzés az Ilvermorny első férfi bajnokának lenni? Biztosan nagyon izgatott vagy és -! - Ollivander ezt a pillanatot választotta, hogy örömmel felsóhajtson a pálcát megfigyelve, és Rita Vitrol fejében megfogalmazódott egy leleplező jellegű riport a következő ilyen gesztusért.. - Milyen érdekes, egy Shikoba Wolfe! 12 hüvelyk, dió pálca, a magja rougarou szőre, enyhén merev. Kiváló, kiváló! Később szívesen megnézném alaposabban is, ritkán van a kezemben ilyen ritkaság. Igen, tudom, az idő, elnézést. Jöhet a következő! - a hátuk mögötti helyiség ajtaja most csukódott be A Tűz Serlege után. Páran már arról beszéltek, hogy hamarosan be kell lépnie oda a bajnokoknak: a termen izgatott suttogás futott végig.
Rita Vitrol kissé csalódottan vette tudomásul, hogy most sem lesz lehetősége interjút készíteni a számára legígéretesebb bajnokokkal - de máris érkezett a női bajnok, akinek a neve biztosan izgalmasan cseng majd az olvasói számára. Hiába, az angol mágusközösség gyógyulni vágyott a legutóbb történtekből, és a mostani bajnokaik már csak családneveik alapján is ígéretesnek tűntek ebben a fényben is. - Scrimgeour lánya, egy griffendéles bajnok! És te vagy a házad kapitánya is? Nahát-nahát, biztosan hatalmas felelősség két ilyen fontos dologért is felelni nőként, főleg a te helyzetedben ugye? - már látta is az olvasói leveleket: biztosan megosztó lesz, ahogy Scrimgeour személye eleve. Milyen érdekes riport készülhetne, ezt biztosan meg kell írnia. - Majdnem teljesen merev. Főnixtoll, szőlő, 12 és fél hüvelyk.. emlékszem erre a pálcára, és önre is, Ms. Scrimgeour. Remek látni, mennyire összeillenek, igen, nem is lehetett volna másként.. Emlékeztet a.. nos, erről talán ne most essék szó. - Rita Vitrol lelkesen intette közelebb a roxfortos férfi bajnokot. Mostanra lemondott a jegyzetelés lehetőségéről, csak Victornak intett, hogy okvetlenül készítsen most egy közelit. - Connor O'Hara, épp olyan jóképű, mint az apja! Biztosan nagyon büszke most rád, ugye? A házatok kapitánya vagy, most már bajnok is: áruld el, milyen érzés ennyire szerencsésnek lenni! És mi a helyzet a sérüléseddel, ugye jobban vagy már.. - 11 és fél hüvelyk, fenyőfa, sárkány szívizomhúr a magja. Különleges párosítás, örömmel látom, hogy milyen jól illik önhöz! - ha Ollivander folytatta volna, erre már nem nyílt lehetősége.
A mögöttük lévő helyiség ajtaja aranyban felizzott: mély karmazsin, rózsaszín, kék és lángszín szikrák rajzolták körbe a keretét. Páran ünnepélyesen félreálltak, a kamerák a bajnokokra fordultak - ahogy korábban tudatták velük, eljött az első olyan kihívás, melynek egyedül kellett megfelelniük. Az ajtón túl várta őket a Tűz Serlege - a sorrendet maguk dönthették el, azt azonban biztosan senki nem mondhatta el nekik, mi történik majd odabent. A kilincs szinte lángba borult - Tűz Serlege kész volt arra, hogy mielőtt újra évekre elnémul, eláruljon valamit a bajnokoknak a múltról, a jövőről.. és talán önmagukról.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

F*ck Solace Barbon
Scrimgurl ☆
Jutalmak: +300
Származás: Félvér
Hajszín : Sötétbarna
Szemszín: Barna
Kor: 17
Ház: Griffendél
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Egyedülálló
Kedvenc tanár: Leon Lutece
Legjobb barát: Revan Morgenstern
Kviddics poszt: Hajtó
Pálca: Főnixtoll, Szőlő, 12 és fél hüvelyk.
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2025. 11. 02. - 04:51:27 » |
+8
|
A Pálcák Próbája

|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

scrimgurl can't get me out of her head

Jutalmak: +180
Hajszín : fekete
Szemszín: zöld
Ház: Wampus
Kviddics poszt: Terelő
Pálca: 12 hüvelyk, dió pálca, magja rougarou szőre, enyhén merev; Shikoba Wolfe munkája
Elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2025. 11. 02. - 14:48:31 » |
+6
|
pálcák próbája 2005. október 31. szombat Amilyen kínzó lassúsággal teltek el az első, unalomtól távol álló nyári hetek, és köszöntött be a lomha ősz, úgy gyorsultak fel az események október végének közeledtével. Az egyik nap még távoli délibáb volt ez az este, de mint egy rossz tartozás, vagy a legrosszabb vizsgák, egyszer minket is utolért. Amikor pedig a valóság teljes súlyával rád nehezedik, az már nem tud neked többet ígérni. Csak a felismerés marad, hogy megérkeztél oda, ahova mindig is tartottál. A serleg az én tintafoltos nevem dobja ki először. Biztos voltam abban, hogy reális esélyem van arra, hogy a Serleg méltónak találjon. Talán csak Morris az egyetlen, akit jónak, elég jónak tartok a Tusára. Vagy legfeljebb Ishida. Látszólagos higgadtságot erőltettem magamra a ceremónia alatt. Kellett pár pillanat, míg felfogom, hogy tényleg az én nevem mondták ki elsőként.
Megigazítom a szemüvegem, mielőtt egyik kezem zsebre vágva megindulnék a tanári asztal mögötti ajtó felé. Az Ilvermorny színeit ötvöző uniformisomon három kitűző: egy az iskoláé, egy a Wampus ház címere, a harmadik pedig a kapitányi kitűzőm. A taps nem jön azonnal – sose tettem eleget ahhoz, hogy kedvelhető legyek, amin a kapitányi címem nem változtatott, és a Tusa sem fog. Nem állítom, hogy nem vagyok irigy Maddockra, és ilyen téren egy kicsit Fuentesre is. A népszerűség viszont nem más, mint a tömeg által gyújtott, hamis fény, amiben imádhatják árnyékod. Ebből én köszönöm, nem kérek.
A trófeateremből egészen eltompulnak a hangok. A igazgatónő hangját nem, csak a tapsokét és feltörő üdvrivalgásokét hallom. Várakozás közben az ajtót figyelem, ahol bejöttem. Arra számítok, hogy Eydis követ majd. Nincs kétségem afelől, hogy méltó bajnoka lenne az iskolánknak, és akkor is teljes körű támogatásomat élvezné, ha végül az ő nevét kidobja a serleg, de az enyémet nem. Láttam, hogy mire képes, tudom, hogy ketten együtt megtörhetetlen csapatot alkotnánk – mert abban kétségem sincs, hogy az egyes iskolák bajnokainak ne kelljen együtt dolgoznia. Azon azonban nem Eydis lép be, hanem a sziréntrió egyik tagja. Hát ezek még sem csak bulizni jöttek ide? Mit tudhat Vale, amitől a Serleg méltóbbnak találta őt Eydisnél?
Meglepettségem biztosan kiül az arcomra, még ha a szemüveg lencséi takarnak is valamennyit tekintetemből. Ennek ellenére egy kezeléssel köszöntöm a szőkeséget.
Biztos vagyok abban, hogy belepislogtam a csoportképbe. Mentheti a helyzetet, hogy a szemüvegem lencséi visszatükrözik a vaku fényét – a Victornak nevezett fényképész meg is kér a második fotónál arra, hogy vegyem azt le. Az újságírónőtől valahogy a hideg kiráz, és nem tudom meghatározni, hogy mi is az oka ennek. Biztosan olvastam tőle is cikkeket az elmúlt két hónapban, például azt az interjút Harry Potterrel, amit Sienna provokációjának hatására vettem a kezembe. Épp csak az arcot nem tudom összekötni a névvel, és nem tudom, hogy ez ugyanaz az újságíró, aki azt az interjút készítette.
Furcsa belegondolni, hogy nem is volt annyira régen, hogy Potter maga is ezen az ajtón jött be a Tusa egyik bajnokaként.
Először van alkalmam arra, hogy végigmérjem azokat, akik a próbák alatt ellenfeleim lesznek. A Serlegnek minden iskolából a legjobbak közül a legjobbakat kellett választaniuk – erre fogok koncentrálni akkor is, amikor Vale-re gondolok. Az elmúlt két hónap a közeg és az új emberek megszokásáról szólt. Hallottam ezt-azt, hogy a diákok kiket tartanak a saját legjobbjaiknak, a Serleg azonban engem is megcáfolt. Biztos vagyok, hogy eközben talán most először a Roxfort és a Beauxbatons bajnokai engem is legalább egyszer végig fognak mérni.
Kissé felszökik a szemöldököm, amikor az újságírónő férfi bajnoknak nevezi Lolitát, miután konzekvensen eltévesztette Inès nevét. Én is azt hittem, hogy egy férfi és egy női bajnok lesz minden iskolában. Különlegesen erősnek és kivételesnek kell lenniük hozzá, hogy a Serleg dacolva a szabályokkal inkább két nőt választott a Beauxbatons delegációja közül.
Vale neve nem furcsább az enyémnél, mégis csak egyikünket éri az a kegy, hogy eltévessze azt. Összeszűkülnek szembogaraim, amikor a származását említi. Érzékeny a téma ebben az országban, és biztos vagyok abban, hogy fel fogják használni Vale sikerét a maguk politikai céljaira.
Nem kifejezetten kedvelem a varázstalanokat. Anyám magnixok szülötte, akik elüldözték és majdnem meg is ölték őt. Anyám a varázsvilág hasznos tagjává vált, és másfél évtizedet dolgozott a MACUSA minnesotai kirendeltségén. Ugyanakkor azok a dolgok, amikkel Sienna riogatott, kezdenek megtörténni. Nincs egy hete, hogy váratlanul elküldték a munkahelyéről, és nem tudom még, mit is kezdjek ezzel az információval.
A gondolatokból Ms. Vitrol külsőmet illető megjegyzései zökkentenek ki, miután átnyújtom a pálcámat. Mintha a britek nem küzdenének eleget a napfény hiánnyal. Mély levegőt veszek, és véletlenül sikerül egy gyűlölködő pillantást vetnem a nőre. Ajkaim szólásra is nyitom, hogy válaszoljak neki, a hülyeségben viszont először a közeli vaku, majd Mr. Olivander akadályoznak meg.
Egyike azon keveseknek, amiket nem Ms. Beauvais készített. – megengedek magamnak egy halovány mosolyt, ahogyan inkább a pálcákról esik szó. Nem szerepel a hosszú távú terveim között, hogy pálcakészítő legyek. Vannak ebben nálam sokkal tehetségesebbek. Ennek ellenére Várakozáson Felüli teljesítményt nyújtottam a pálcaszakértelmi RAVASZ vizsgámon augusztusban. Biztosan jobban ment volna, ha több időm marad felkészülni rá.
Viszonzom a diszkrét biccentést Sienna felé. Az üdvrivalgás az ő érkezése előtt volt a leghangosabb. Feltűnt már, hogy a népszerűbb arcok közé tartozik, és mondjuk talán nem ő a legborzalmasabb ember, akihez itt eddig közöm volt. A legutolsó beszélgetésünk egész máshogy alakult, mint az azt megelőzőek. Talán még segített is ablakot nyitni a világ azon részére, amit eddig nem láthattam, még ha ezt kissé erőszakosan is tette.
A Roxfort mindkét bajnoka csapatkapitány. A bajnokok fele képzett sportoló. Végignéztem a legutolsó mérkőzésüket; O’Hara egyénileg nem tűnt rossz játékosnak, a kritikám azonban nem is a játékának szólt. Azt mindenesetre érdekesnek tartom, hogy az újságírónő tőle nem kérdezi meg ugyanazt, mint Siennától.
Mindent felkutattam és elolvastam, amit csak lehetséges volt, miután Madrigal professzor bejelentette a Tusát. Első sorban a próbák miatt, hogy kihasználhassam a rendelkezésre álló időt arra, hogy felkészülhessek rájuk, mert nehezen nyerem meg akkor, ha valamelyik próbán elhalálozom. Nem emlékszem viszont egyetlen lángoló ajtóra sem. Ez új lehet, vagy direkt hagyták ki a krónikákból?
Nincs okom arra, hogy féljek. Megvárom, amíg Sienna visszatér, és lenyomom utána a kilincset, amivel együtt megnyitom az ajtót életem talán legmeghatározóbb fejezete előtt.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Connor O'Hara
Mardekár

VII.
Jutalmak: +162
Kapcsolatok: Megnézem!
Hajszín : barna
Szemszín: barna
Ház: Mardekár
Évfolyam: Hatodik
Családi állapot: Plátói kapcsolatban
Pálca: 11 és fél hüvelyk, fenyőfa, sárkány szívizomhúr mag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2025. 11. 03. - 11:37:33 » |
+5
|
A Pálcák Próbája 2005. október 31.
Connor a Mardekár asztalánál ült, tömegben, de valahogy mégis egyedül. Ezúttal sem beszélt senkivel, csupán a sötéten kavargó gondolatai visszhangoztak koponyája mélyén. Az utóbbi hetekben valamelyest normalizálódott a viszonya a csapattal — de barátságról, igazi közelségről szó sem volt. A Griffendél elleni vereség után legalább annyit megtanult, hogy a hibát be kell ismerni. Megtette. A többiek ezt értékelték, ha másért nem is, hát azért, mert látták, mennyit is jelent neki a csapat sikere. Azóta éjt nappallá téve edzett velük, új taktikákat dolgozott ki, és a pályán ugyanazzal a könyörtelen következetességgel dolgoztatta a csapatát, amivel magát is hajszolta. A háta még néha be-benyilallt a hideg, nyirkosabb napokon, de Connor tudta, hogy megtörni már nem törheti meg a korábbi sérülés. A fájdalom a része lett.
Amikor McGalagony felállt, és a terem elcsendesedett, Connor ujjai megfeszültek a térdén. A Tűz Serlegének lángjai kékből rózsaszínbe fordultak, a fény vibrálva táncolt a diákok arcán. Az első név, Solace Barbon, idegenül csengett a fülében. Az Ilvermorny fiú bajnokának halvány, szinte átlátszó tekintete különösen festett a Serleg fényében. A második név — Vale Bate — határozottabban szelte át a csendet. A lány szőke haját meg-megvilágította a tűz, és Connor úgy érezte, mintha egy pillanatra mindenki az új világra figyelne az amerikaiak kettősét nézve. Aztán a láng hirtelen újból felizzott, és újabb név repült elő — ezúttal a Beauxbatonsból. Connor szemöldöke felszaladt, amikor Inès de Saint-Vinant után Lolita Delacour neve hangzott el. Két lány. A Serleg sosem volt kiszámítható, de most mintha maga is kísérletezett volna. A Mardekár asztalánál páran suttogni kezdtek, de Connor nem szólt semmit. Belül érezte a feszültséget: valami lassan, alig észrevehetően kavargott benne. Az eddigi nevek mind idegenül csendültek a fülében. A sérülése miatt nem utazott el Barcelonába a Világkiállításra, így nem igazán volt alkalma előzetesen megismerkedni az idegen iskolák diákjaival. No nem mintha amúgy bármennyire is ismerkedős típus lett volna. Amióta a cserediákok megérkeztek a Roxfortba, egyetlen árva szót sem váltott velük. Igazából pontosan úgy kezelte őket, mint bármely iskolatársát. Nem igazán volt társasági ember, és ezen az idegen akcentusok sem változtattak.
Összekulcsolta az ujjait az asztalon, és a bőre alatt feszülő inakat figyelte, miközben McGalagony hangja újra felcsendült a tömegben. – Sienna Scrimgeour. A Griffendél asztala felrobbant a tapsviharban, de velük együtt ünnepelt a többi ház is. Connor ajka alig mozdult, de a gondolat, ami átfutott rajta, hideg és tiszta volt: Népszerű lány. Nem is csoda. Sienna háza kviddics csapatának kapitánya volt, azé, amelyik pár héttel korábban olyan csúnyán elpáholta az ő Mardekárját. Connor kétszer is összeütötte a tenyereit, megtapsolva a lányt. Aztán a világ egy pillanatra elnémult. – Connor O’Hara. A terem mintha megdermedt volna. A láng kék fénye szinte megfagyott a levegőben, és csak néhány tétova taps hallatszott, zavarodott és rövid. Még a Mardekár asztala sem éljenezte. Többen inkább döbbenten néztek rá, mintha rosszul hallották volna. Connor szíve kihagyott egy ütemet. Egyetlen pillanatra reménykedett, hogy talán csak képzelte, de McGalagony komoly, mégis elismerő tekintete eloszlatott minden kétséget. Lassan felállt. Minden mozdulata gépies volt. Egyenes háttal indult el a padok között, miközben a többiek tekintete valósággal égette a hátát. Nem keresett szemkontaktust senkivel, bár a szeme sarkából ugyan észrevett egy ismerős alakot a távolban. Egy pillanatra érezte, hogy a levegőben vibrál valami, amitől egyszerre lett könnyebb és nehezebb lélegeznie, de az érzés egyből elmúlt, ahogy a lány eltűnt a látómezejéből. Átvette a pergament az igazgatónőtől, némán biccentett, majd eltűnt a Trófeaterem ajtaja mögött.
Odabent meleg fény és suttogás fogadta. Rita Vitrol harsány alakja éles kontrasztot vetett a bajnokok merev, feszült testtartásával. Connor háttérben maradt, tekintete a vitrinekben álló régi serlegeken siklott végig. Nem kellett sokáig keresgélnie, és ismerős nevekre bukkant: előbb az apja, majd nagybátyja, végül a saját nevét is megtalálta egy-egy trófea talpazatán. Mindegyik a dicsőség egy pillanatát őrizte — olyan pillanatot, amit most tőle vártak el, de amiről ő maga még nem tudta, hogy képes lesz-e elérni. Miközben Ollivander a pálcákat vizsgálta, Connor figyelte a többieket. A francia lányok mozdulatai finomak voltak, mintha táncoltak volna. A két amerikai bajnok arcán az a fajta magabiztosság ült, amit nem lehet tanítani — vagy talán csak jobban tudták leplezni a félelmet. Erősebbek nálam? Okosabbak? Gyakorlottabbak? – tette fel magának a kérdést, miközben ujjai a pálcája markolatát érintették talárja zsebében. Miben lehet jobb náluk? Tudta, hogy a levegő az ő terepe. A seprűn volt igazán önmaga, ott volt otthon. De Sienna is jól repült, és a Griffendél élén legutóbb le is győzte őt. Akkor miben különbözöm? – kérdezte magában. Talán abban, hogy nem tud leállni, ha egyszer elindult. Hogy a kudarc nem elrettenti, hanem még mélyebbre taszítja a küzdelembe. A gondolatait Rita Vitrol éles hangja zavarta meg.
– Connor O’Hara, épp olyan jóképű, mint az apja! Biztosan nagyon büszke most rád, ugye? Connor ajka megrezdült, valami félmosoly-féle rándult rajta, de ezúttal sem szólt semmit. Büszke lesz, persze. Vagy csak újabb elvárásként tekint majd erre is. Az apja mindig is hitt benne — csak épp nem úgy, ahogy egy fiú szeretné, hogy higgyenek benne. Inkább mint egy katonában, akinek kötelessége győzni. De most valami más következett, olyasmi, amire az apja sem tudta felkészíteni. Lehet, hogy híres játékos volt korábban, de Trimágus bajnok sosem volt. Ezt most ő, Connor harcolta ki magának. Ollivander közben már a kezében tartotta a pálcáját. – 11 és fél hüvelyk, fenyőfa, sárkány szívizomhúr a magja. Különleges párosítás, örömmel látom, hogy milyen jól illik önhöz! – mondta a mester elismerően. Connor biccentett. Gépiesen vette vissza a pálcát, mintha csak egy szerszámot tartana a kezében. Nem érezte azt a fajta bensőséges kötődést, amiről mások beszéltek. Talán mert önmagát sem értette igazán — a pálca pedig csak követte a gazdáját a zavaros mélybe.
A pillanat, amikor a Tűz Serlegéhez vezető ajtó lángra kapott, mindent és mindenkit elnémított. Aranyló, kék és karmazsin fények szikráztak a keret körül, és a hő végigsiklott a termen, mint valami láthatatlan lehelet. Sienna lépett be elsőként. Magabiztosan, felegyenesedve, ahogy egy Scrimgeourtól elvárták. Határozott alakját mágikus kamerák tucatjai követték. Utána Solace, a sápadt amerikai fiú következett. Connor figyelte, ahogy eltűnik a lángok mögött, majd mikor rövid idő múlva visszatért, úgy érezte eljött az ő ideje. Egy pillanatnyi szünet. Egy mély levegővétel, mintha csak egy meccs kezdő sípszójára várna. A szíve gyorsabban vert, de az arca márványmaszk maradt. Megindult. A lángok tánca elnyelte az alakját, és mielőtt az ajtó bezárult volna mögötte, csak egyetlen gondolat járt a fejében: Most már nincs visszaút.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Inès de Saint-Vinant
Beauxbatons

la flamme de troyes
Jutalmak: +80
Hajszín : szőke
Szemszín: égszínkék
Kor: tizenhét
Kapcsolatban:: a. m. t. carrow
Kedvenc tanár: aliénor d'aquitaine
Legjobb barát: not you again, dolores
Kviddics poszt: Nem játszik
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2025. 11. 03. - 15:56:34 » |
+5
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Vale Bate
Ilvermorny

Jutalmak: +95
Származás: Mugli születésű
Hajszín : Szőke
Szemszín: Szürke
Legjobb barát: Ezek a Spicy Szirének
Pálca: Fenyő, wampus szőr, 13 1/2"
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2025. 11. 05. - 13:03:38 » |
+2
|
Őszinte leszek, soha nem adtam reális esélyt azon gondolatnak, hogy az én nevem kerülne elő a serlegből - általában csak nem gondoltam bele az eshetőségébe. Úgy könnyű ez az "ugorjunk bele seggest, aztán lesz ami lesz" hozzáállás. Ha komoly és felelős lennék, sikítófrászt kaphatnék magamtól. Húztam már át magam nehézségeken nyers dacból és makacsságból, erre tudok gondolni a legnagyobb előnyömként, az akaraterő az megvan. De azért most be kell valljam, előfurakodnak a szokásos kétségek, apám hangján - persze hogy mindig apám hangján - kérdőre vonva a helyemet a varázsvilágban is, ha már a magnixban nincs meg. Végignézve az egybegyűlteken pedig, amennyire megismertem őket pár hónap alatt, vannak itt kviddicskapitányok, nemzetközi versenypárbajozó is, Solace meg a kutyák szerint is maga a T1000-es terminátor. Összeszedem minden pimaszul magabiztos bájomat - úgy tűnik, ideje lehozni az egész tusát rendíthetetlen kitartásból és sasokkal vijjogó, megtudjukcsinálni hurráoptimizmusból. A riporternőről első benyomásra is érzem, hogy egy élmény lesz. Provokál, piszkálódik, néha van valami egészen üthető is a hozzáállásában,.. Ugyanitt, most sajtótájékoztató is van egyben, vagy csak ő furakodott be ide kérdezősködni önerőből? Az amerikai és francia felebarátait nem látom ugyanígy vérszagra gyűlni. Persze nem kell sokat várnom, hogy próbára feszegethessük egymás húrjait. Talán egyelőre ő az enyémet. -Úgy mint Vale.- Nem lep meg, miután olyan szépen kihangsúlyoza korábban is, amikor egyből ez után is véletlen rontja el a nevemet. Ha Valerie lennék, azt ellensúlyoznom kéne valamivel. Rövid haj, netán egy-két tetoválás? -Ezt úgy kérdezi, mint ha jelentene különbséget.- Bőrszín, ország, kit szeretnél szeretni. Hány mágus járt előtted a családfán. Ez mind csak akkor ilyen fontos tényező, ha valaki azt csinál belőle, és aki így tesz, gyakran valamilyen szándéka van ezzel. Egyelőre nem kap többet egy somoly és kacsintásnál, mielőtt intek egy laza szalutálást a pálcám nyelével, és fordulok át a mesterúrhoz, neki átnyújtani azt megvizsgálásra. -Nos, akkor szivesen a lehetőségért. Én meg majd igyekszek megérni legalább a középkoromat.- Talán a saját feszültségem oldására is humorizálok. A saját halandóságomon ugyan nem aggódtam sokat valaha, viszont az események súlyával még kerülgetjük egymást. Jó kérdés, mire számítottam pontosan - vagy számítottam-e bármire - erre a túrára jelentkezve, de amióta tényleg kikerült a nevem a Serlegből, realizálódik bennem apránként a dolog jelentősége. Így kamerák, hamarosan leendő ellenfelek, és három neves varázslóiskola vezetősége előtt azért csak meg kell tartanom a trademark pimasz bájomat mostmár, miközben felfogom végül, pontosan mibe is vetettem magam olyan vakmerően. Talán ezért is nem sietem el annyira, de végül én is a kilincshez lépek.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Lolita Delacour
Beauxbatons

Devereaux
Jutalmak: +121
Hajszín : vélaszőke
Szemszín: áldozati-őzbarna
Kor: 17 év
Kapcsolatban:: Cryus Devereaux
Legjobb barát: Inès D'aquitaine
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2025. 11. 06. - 22:57:58 » |
+6
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
A Dementor
Kalandmester

Csókkirály
Csókkirálynak hívják a háta mögött...
Jutalmak: +594
Évfolyam: Nem tanuló
Kapcsolatban:: Dementorlány
Legjobb barát: Dementorhaver
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2025. 11. 09. - 00:06:56 » |
+7
|
A Serleg próbája A második hagyománynak neve sem volt igazán - egyike volt azoknak a kimondhatatlan, sötét és mély lüktető sebeknek, melyek egy olyan kor lenyomata voltak, melyben a mágia még aligha szólalt meg a jog hangján. Ott állt a Serleg a sötétben, először némán, ridegen, mintha jelenléte egy újabb gúnyos megjegyzés volna: a vitrolos hallgatás betöltötte a rendelkezésre álló teret. Idebent az idő nem telt, a lélegzet árván szakadt meg: nem maradt semmi más, csak a mágia nyerssége a bajnokok bőre alatt. Míg odakint lángjaiban, itt csendjében uralkodott - A Tűz Serlege csak akkor tündöklött fel, mikor megérintették. A helyiség csontszerű simasága, kongó levegője nem is igazán suttogott mást az intuitív tapintáson túl: a mágia mintha maga is vonzotta volna kiválasztottjait közelebb, egyre közelebb..
A belépőt ismerős hideg fogadta: a Roxfort várakozással teljes fátyla, a lappangó izgalom apró szikráinak függönye az ártatlan tudatra. A falak izgatott ritmusban dobogtak Sienna Scrimgeour lépteire - a levegő megtelt élénk suttogással, puszta fal felelgetett márványnak, márvány nevetett a hűvös kővel. Hangjuk delejes, ábrándos, üdvözlő, akár rég látott barátok fátyol mögött, lehelletük a szilárd félelmet is meglágyította volna. Ott voltak mindenben, ott voltak mindenhol - a Serleg öblén vörösben, szilvaszínben, mielőtt lángokká szökött volna eufóriájuk. A kis lángok nem égették bőrét, tenyerét, ujjait - lágyan táncoltak kéktől hajnalpírig, onnan az aranyig. Cideres üvegbe zárt szinesztézia. - ...azért vagy itt, mert ők akarták, igazam van (?). - ha kérdésnek tűnt is, a Serleg nem sietett másként fogalmazni. Minden szava gyermeki mosollyal pezsdült, bugyborékolt a griffendélesek bajnoka körül. - ...azért vagy itt, mert nem tudod, hol lenne helyed. Gibraltár és London: semmi nem elég, semmi nem hozza vissza azt, amire mások szerint vágynod kellene. Tőlük indulsz, hozzájuk érkezel, igazam van (?). De te dobtad a neved belém: te vagy itt. Azért vagy itt, amiért. Nem nekik, értük. Amiért, azért vagy itt. - a hangok halkan nevettek, míg az apró lángok alábbhagytak, lassan kihunyni készültek. Hirtelen már ismét félhomályba burkolózott a terem, de az elhaló suttogás még elkísérte a griffendélesek párbajtőrét sokáig.. .. ott van (ő), ahol először láttad. menj, kérdezd meg róla. igazam van (?)
A néma nyugalomban alakok váltak ki a nemlét szürke felszínéből - a falak megteltek árnyékokkal, ha a fény el is halt abban a pillanatban, mikor Solace Barbon becsukta az ajtót maga után. A mély visszhangnak nem volt kezdete - forrása mintha első lépéseiből eredt volna, mielőtt mindent átható, lassú pulzálássá lett volna a koponyája körül. A Serleg ezúttal nem kóstolta igazán a bőrét, tüze egyből karmazsin volt, a parázs szerteszét pattant: a humm szívdobogássá terebélyesedett, aztán az egész helyiség vörös párába öltözött. A wampus gyermekének két árnyékát a villogó lángok állati alakban rajzolták a falakra. - ...menj haza. Menj haza, mikor kétségeid vannak, menj haza, mikor nem emlékszel, miért indultál el, igazam van (?). Aki az ajtókeretben áll, meg nem érkezik végül, de el sem indul - menj haza, Solace Barbon, menj haza, mielőtt odaérnél. - a Serleg hangja öblös, mély basszusban verődött vissza mindenről. Lángjai magasabbra csaptak, már-már a plafonig értek - mintha valami rosszabb eljövetelére figyelmeztetnének. - ...menj haza, mielőtt odaérnél. menj haza, mielőtt elindulnál. menj haza, mielőtt igent mondanál és menj haza, mielőtt nemet. igent éjfélkor, nemet hajalhasadáskor. - a tűz lángtengere aláhullott, és egy egész hosszú pillanatra egy farkába harapó kígyót formázott a padlón. Hirtelen lett sötét, nyomtalanul ásított újra a terem.. a kifelé haladót csak egy hang kísérte. .. menj haza.. mielőtt elfogadod az ítéletet, erővel hozott ítéletet, igazam van (?)
A szél akkor támadt fel igazán, mikor Connor O'hara zárta maga után az ajtót - a forgószél végigsöpört a falakon, a padlón, elemi ereje mindenre felfutott a teremben. A zúgás fokozódott minden lépése mentén, tapintása az északi széllel vegyes eső tőreinek finomságával hatott - mintha maga a mágia tartotta vissza a mardekárosok ostromtornyát. A Tűz Serlege hidegen ásított, és mikor a kéz közelségében mégis fellángolt, hangja egy lecsapó villáméval vetekedett. Tüze nyirkosnak, fémesnek tűnt, szeszélyesen táncolt a harmadik bajnok karján - a szikrák ívében az mintha nem is sajátjának tűnt volna. - ...nem téged vártak, igazam van (?). Nem a fegyvert, nem az erőkből formáltat: az ember nem várja a forgószelet, nem várja a futótüzet, nem várja a kiégett földet nyomában. Nem téged várnak, te sem téged várod. A mit helyett - kit vársz? - a hang fémesen nyikorgott, nyomában a szél felborzolta a fiú talárját, haját: bekúszott bőréhez, ha lehetőséget talált rá. - Ha vörös az ég alja - csalódást fial a vak számára. Te vak vagy, Connor O'Hara? Vak a jelekre, vak arra, amit neked fial az ég alja? Háromszor kinyújtani a kezed és a semmit megfogni: te mit látsz az ég alján, Connor O'hara? Valakit, aki eltakarja, valakit, akinem épp olyan az arca, mint a tiéd? - a szél erővel verődött a falaknak, mielőtt nyomtalanul visszatért volna a Serleg káváján túlra. A fémes illat, a fegyverkovács hangjai még egy ideig megültek a térben.. de ami elkísérte a kilépőt, így szólt: .. összetörik, ami magasról zuhan alá - az arany más kezével összeforrasztja azt, igazam van (?).
Az ajtó hangja édes vízcsobogással töltötte meg a termet - az már majdnem világosnak tetszett a Serleg plafon felé nyújtózó fényörvényében. A mágia úgy fogadta Inès de Saint-Vinant érkezését, mintha régi kedves barátját látná: a levegő csordultig friss napfénnyel, cipőjének sarka mintha selymen futna - apró gyöngyök gurultak jobbra-balra A Tűz Serlegének öblében. A természet legszebb arcának ígérete absztrakt nyugalmat terített önmaga elé - a nappali fényben a lángok is óvatosan, figyelmesen lobogtak, rózsaszín-kékjük arannyá inkább olvadt, mint villant. Az érzékek színpadán a tapintás nyomán a hang is békésen, visszhangosan csengett. Rózsavíz, napfény - és a tavasz költözött a falakba. - ...milyen szép, milyen ábrándos, igazam van (?). Többet, szebbet, hibátlanabbat kívánni sem.. de nem erre? Nem azért, amire itt vagy. Nem szoktam tévedni: amit mondtam, megmondtam. Rólad is. - a tűz elapadt, izzása a Beauxbatons méreggel telt gyűrűjének kezére költözött: Inès de Saint-Vinant a nap fényét érezte arcán, nyakán, vállain. - ... szépet ünnepre tartjuk meg, nem iszunk belőle. Te iszol majd belőle? Amit mondtam, megmondtam: itt vagy, itt van a helyed. Többet, szebbet, jobbat: belőled, nem rólad. Igyál belőled. Igazam van(?). - mintha levegőt vett volna a mindenség, azzal elfújta a Serleg fényét, a tüzet, a szikrát is. A terem félhomályba burkolózott, csak az ismerős, meleg hang kísérte a bajnokot útján kifelé: .. ott van, ahol még nem kerested, ott vagy, ahol nem kerested, igazam van (?).
Mintha lövés dördülne, úgy záródik a helyiség ajtaja Vale Bate mögött - a Serleg lángjai melegen, vidáman táncoltak jöttére. A levegő buja növények aromáját görgette maga körül, mielőtt valami mélyebb, füstösebb színt kapott volna - a halk beszélgetés morajába távoli hangszerek üteme vegyült. A terem mintha egy teletöltött pohara lett volna az életnek, csupa aranyló finomság: még a kövek is olyan hangon kopogtak, akár a legdrágább szalonok márványa. Tapintásra A Tűz Serlege, akárha nevetett volna, lángjait a Wampus íriszének csuklója körül dorombolta: minden kis mozdulat, minden lélegzet buborékos, orrból a fejbe felszálló szikra volt, már-már bódító, kuncogó árnyalatban. A falakról poharak koccintásának zaja szüremlett le: nem is lett volna olyan nehéz elfelejteni, kivel és hol tölti épp az idejét az Ilvermorny másik bájnoka. - ...Vale Bate, úgy, mint Vale Bate, igazam van (?). megkínálnálak, ha nem tettem volna eddig, egészségedre. vannak befejezett mondatok, ez az egyik, igazam van (?). a befejezett mondatok könnyen csúsznak, igazam van (?). - mintha a mágia puha, sejtelmes hangjára a falakba költözött közönség felelt volna nevetéssel. Nehéz lett volna megállapítani, honnan is jön pontosan.. a talán túl otthonos vidámság. - ...de a befejezett mondatok gyönyöre, hogy bármi jöhet utánuk, ugye? egy pohár, két pohár: sosem telünk el vele, igazam van (?). ez egy újabb befejezett mondat: te hogy fogod folytatni? - a Serleg ezúttal csak lassan, fokozatosan halkult el, magával lopta a nevetést, az üvegcsörgést: végül a fényt is, mikor a megszólított már kilépett az ajtón. .. vajon mi van a következő pohárban? Egy befejezett mondat, igazam van (?)
A teljes sötétség fogadta az utolsót, Lolita Delacourt: A Tűz serlege egészen addig hallgatott, míg kezét a pereméhez érintette. A hideget nem oldotta vagy formálta semmi, a falak, a padló márványa is csak olyan maradt, mint előtte. A felület hideg volt, mint az első téli reggel, lángjai csak most támadtak fel, árnyékuk nem ért el sem a sarkokat, sem az ajtó kilincsét, csak a Beauxbatons férfi bajnokának arcán visszhangzottak a maguk hűvösségében. A lehellet meglátszott felettük, míg meg nem szegte azt a jégrepedéshez hasonló, mágiából szóló hang. - ...sírni az szokott, aki elvesztett valamit. Vagy aki nyert valamit, igazam van (?). Itt senki sem látja, de igazán nélkülem sem: akinek sok könnye van, mindet megtartja magának, Dolores Devereaux? - a terem hidegen ásító száj maradt, melyben a Serleg fénye magányosan lobogott, felelve valami elemi szólítására. A visszhang nem ült el teljesen, úgy zajlott tovább, hogy nehéz maradt érteni a belőle kiálló szavakat. - ...de nem állandó az, ami megállt. Semmi sem állandó: a könnyek, a helyük, a hiányuk, Lolita Delacour. Igazam van(?). Ott volt mindig: meg kell fogni, el sem engedni, ahogy tették előtted és teszik majd utánad. Veled. - a kékes-arany lángok tánca még utoljára felvillant, ahogy az utolsó bajnok is kifelé járt már a teremből. .. mi örökkétig áll. Számlálatlan korokk során Enyészik, igazam van (?)
Aztán A Tűz Serlege elhallgatott egészen addig, amíg újra szükségünk nem lesz rá.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

scrimgurl can't get me out of her head

Jutalmak: +180
Hajszín : fekete
Szemszín: zöld
Kviddics poszt: Terelő
Pálca: 12 hüvelyk, dió pálca, magja rougarou szőre, enyhén merev; Shikoba Wolfe munkája
Elérhető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2025. 11. 11. - 22:42:46 » |
+5
|
pálcák próbája 2005. október 31. szombat
Mindent megtettem azért, hogy felkészüljek a próbákra. Egy olyan őrült vagyok, akit nem a tízezer galleon hajt, és nem is a hírnévre, hanem annak a bizonyítására, hogy méltó vagyok rá és megbirkózom a Tusa kihívásaival. Lenyűgözve olvastam a régi próbákról szóló históriákat, amikre könyvtárainkban rábukkantam, és érdeklődve az újságcikkeket a ’94/95-ös év próbatételeiről. Erről a hagyományról, rítusról azonban sehol nem tettek említést; még ha az ismert dolog is volt, hogy egy, a rendező iskola által kijelölt pálcamester ellenőrzi a bajnokok pálcáit biztonsági okokból, senki és semmi nem készíthetett fel arra, hogy ezután is vár még rám valami.
Megpróbálom leolvasni az érzelmeket a visszatérő Sienna arcáról, amikor kijön a teremből, mintha az adhatna bármilyen támpontot arra, hogy mi vár rám odabent. Semmi sem garantálja azonban, hogy az én élményem egyáltalán hasonló lesz ahhoz, mint amit ő átél.
Először a sötétség fogad. Néhány lépés megtétele után tűnik fel az első fény, vörösre festve a falakat, melyek közül két, hozzám tartozó, de állatias formát felvevő árnyék magasodik ki. Bár nem úgy néznek ki, mint én, még csak nem is úgy mozognak, mégis mintha lekövetnék engem.
Ez lennék én? Ezt tükrözöm vissza a világnak?
Maddock is azt mondta, csak egy ösztönlény vagyok.
A karmazsin lángokra terelődik tekintetem, az öblös hang pedig betölti körülöttem a teret. Pár másodperc alatt elképzeltem már mindent – hogy a lángok azt akarják majd, hozzájuk érjek, vagy épp mutatni fognak nekem valamit. Azok azonban nem hívogatnak, nem csalogatnak, és nem vetít képeket elém. Épp ellenkezőleg, azt mondja, menjek haza. El akar üldözni tán?
Nem voltak kétségeim akkor, amikor Barcelonából hazafelé tartva Madrigal professzor bejelentette, hogy készülhetünk a Tusára, és akkor sem, amikor azon a napon bedobtam a serlegbe tintafolttal csúfított nevem. Soha semmiben nem voltam olyan biztos, mint abban, hogy akarom ezt – márpedig elég sok mindenben biztos vagyok az életemben. Még abban is, hogy a Tűz Serlege az én nevemet fogja kiválasztani az Ilvermorny első bajnokaként.
- Ha azt akarod, hazamenjek, akkor miért engem választottál? - most először bizonytalanodok el a dolgomban, mióta betettem a kastélyba a lábam. Nem volt rá reálisan okom, hogy kételkedjek magamban. A Serleg szavai az elsők, amik elültetik bennem a bizonytalanság írmagját.
- Ha nem akarsz itt látni, miért én? Miért nem Morris, miért nem Ishida? - vajon Siennának is ezt mondta? Minden bajnokon végig fog menni? Ez is egy próbatétel lenne?
A Serleg ismer. Emlékeztetnem kell magam erre, hiszen felhatalmazást adtam neki erre akkor, amikor úgy döntöttem, bedobom a nevem a kék lángok közé. A Serleg ismeri az erődet, a potenciálodat és a szándékod, ismeri a fényed, ismeri az árnyékod. Talán félreértem az ő szándékait. Talán csak figyelmeztetni akar valamire – valamire, amit még nem tudok. Mit jelent ez?
A lángok lehullanak, ahogy a tűzijáték fényei is leszállnak, mielőtt teljesen elhunynának. A padlón ismerős szimbólum – maga ouroboros kering egy rövid időre. A kígyó levedli bőrét, és felemészti saját magát. A teremtés együtt jár a pusztulással, minden kezdet és minden vég azonos, egyszer pedig minden dolog visszatér önmagához. Talán nekem is vissza kéne térnem valamihez… De mihez? Mit vár tőlem a serleg? Mit jelent ez?
A hirtelen beálló sötétségben kihasználok még néhány magányos másodpercet. Rendezem vonásaim, érzelmeim pedig szemüvegem mögé rejtem, mielőtt visszatérnék a Trófeaterembe és átadnám a helyszínt O’Harának.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Connor O'Hara
Mardekár

VII.
Jutalmak: +162
Hajszín : barna
Szemszín: barna
Ház: Mardekár
Évfolyam: Hatodik
Családi állapot: Plátói kapcsolatban
Pálca: 11 és fél hüvelyk, fenyőfa, sárkány szívizomhúr mag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2025. 11. 12. - 11:25:24 » |
+4
|
A Trófeaterem ajtaja súlyos dörrenéssel csukódott mögötte. A hangja végigfutott a kőfalakon, mintha maga a kastély is felmorajlott volna tőle. Connor megtorpant egy pillanatra. A sötétben valami lassú, mélyről áramló erő lüktetett, a levegő pedig hirtelen hűlt le körülötte. A szél — nem, inkább valami a szélhez hasonló, láthatatlan mozgás — végigsiklott a karján, belekapott a talárjába, a hajába, majd egyre erősödve mintha már az egész testének tartott volna ellent. A Tűz Serlege komoran, izzóan állt előtte, mintha csak túl sokáig tartották volna a lángok között és kovácsolták volna. Connor torka kiszáradt. Tudta, mit kell tennie — vagy legalábbis azt hitte, tudja. Kinyújtotta a kezét, de ujjai épp csak érintették a kávát, amikor a tűz hirtelen felcsapott, és elemi erejű, mennydörgés-szerű hang hallatszott.
A hang, amely megszólalt, egyszerre szólt kívülről és belülről. Fémes volt, torz, mégis tagadhatatlanul emberi. – …nem téged vártak, igazam van (?) A szavak belesüvítettek a fülébe. Connor összerezzent. Nem válaszolt, nem is tudott volna. A lángok hirtelen magasabbra csaptak, szikrái körülfonták karját, és a szél éles, metsző sziszegésbe kezdett, mintha csak nevetett volna rajta. – Nem a fegyvert, nem az erőből formáltat – suttogta a hang. – Az ember nem várja a forgószelet, nem várja a futótüzet, nem várja a kiégett földet nyomában. Nem téged várnak, te sem téged várod. A fiú döbbenten bámult a mágikus tárgya. Belém lát… - futott át rajta a gondolat.
– A mit helyett - kit vársz? – folytatta a Serleg, hangja most már közelebbről jött, mintha a tűzből egyenesen a fülébe lehelt volna. Connor nem értette. Ő nem várt semmit a Serlegtől, hiszen ő maga mondta: nem őt várták, ő sem magát várta. Bedobta ugyan a nevét, de még a legvadabb álmaiban sem hitte volna, hogy méltónak találtatik. Nem várt hát semmit. Se győzelmet, se hírnevet, se pénzjutalmat. Ő csak… Bizonyítani akart valakinek. Önmagának legfőképp. Mégis... A Serleg minden szava pontos volt, kegyetlenül igaz. Mindig várt valamire, vagy épp valakire. Várta, hogy önmaga mögött hagyja az apja árnyékát, várta a kviddicsből adódó dicsőséget, a csapattársai elismerését… és Zafirát. Ugyanakkor, ha most rákérdeztek volna, képes lett volna mindezt tagadni. Nem, ő nem szerelmes - mondaná. Ő csak… vak.
- Ha vörös az ég alja - csalódást fial a vak számára. Connor valóban vörösen látta maga előtt a horizontot. Állandóan dühös volt a világra, a körülötte lévőkre, és legfőképp önmagára. Lehetséges volna, hogy a Serleg erről beszél? Meg kellene szabadulnia végre a haragjától, békére kellene lelnie ahhoz, hogy elérje, amit akar? Erre akarna célozni? – Vak vagy, Connor O’Hara? Vak a jelekre, vak arra, amit neked fial az ég alja? A fiú ösztönösen hátrált, de a lángok követték. A szél végigvágott a termen, a padlón apró szikrák pattogtak szét a léptei nyomán. A szíve zakatolt, a légzése kapkodóvá vált. Minden egyes szó égető bélyeget hagyott maga után a bőrén. Vak volt, igen. Vak az apja büszkeségére, vak Zafira mosolyára, vak a saját félelmére. Connor szíve kihagyott egy ütemet. Látni vélte maga előtt a lány arcát, ahogy az asztalnál ült, a Serleg fénye ott táncolt a szemeiben. De a kép amilyen gyorsan jött, oly gyorsan szertefoszlott.
– Háromszor kinyújtani a kezed, és a semmit megfogni – szólt újra a hang. – Te mit látsz az ég alján, Connor O’Hara? Valakit, aki eltakarja? Valakit, akinek épp olyan az arca, mint a tiéd? Az apámra céloz. A tűz egyre halkabban sercegett már, a szél elcsendesedett, csak a parázs izzott tovább a Serleg mélyén. Connor mellkasa lassan emelkedett, majd süllyedt. Minden mozdulatában ott volt a feszültség, amit hónapok óta magában hordozott – a bűntudat, a dac, az önutálat. A Serleg utolsó mondata csendesen szólt, akár egy jóslat: – Összetörik, ami magasról zuhan alá – az arany más kezével összeforrasztja azt, igazam van (?) A tűz kihunyt.
Connor ott állt a félhomályban, a karja még mindig remegett. Érezte a hideg, fémes ízt a szájában, a szél sós páráját a bőrén. A csend szinte fájt. Csak amikor az ajtó felé indult, akkor vette észre, hogy a tenyere megpörkölődött ott, ahol a Serleg peremét érintette. A bőre vörösen izzott, mintha a tűz nyomát nemcsak a testében, hanem valahol mélyebben is magával vitte volna. A kilincs halk kattanással engedett. A fiú egy pillanatra még visszanézett a sötétben pislákoló Serlegre — aztán kilépett. A szívében még sokáig ott zúgott a szél.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

F*ck Solace Barbon
Scrimgurl ☆
Jutalmak: +300
Hajszín : Sötétbarna
Szemszín: Barna
Ház: Griffendél
Kedvenc tanár: Leon Lutece
Legjobb barát: Revan Morgenstern
Pálca: Főnixtoll, Szőlő, 12 és fél hüvelyk.
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2025. 11. 13. - 04:55:49 » |
+6
|
A Pálcák Próbája

|
|
|
|
|