Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,
A kutyák kutyák, a madarak madarak, a macskák... ISTENEK.
Jutalmak: +2732
Játéklista: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Kapcsolatban:: Mr Norris
Legjobb barát: Mindenki!
Kviddics poszt: Fogó
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2025. 06. 19. - 19:12:34 » |
+1
|
 Az üvegházak közvetlenül a kastély északi falai mellett állnak, összesen hat darab. Némelyik le van lakatolva, és sok bűbáj védi őket, hogy alsóbb évesek még véletlenül se tévedjenek be a gyakran veszélyes, néha mérgező, néha húsevő növények közé.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Lolita Delacour
Beauxbatons

Devereaux
Jutalmak: +169
Származás: Félvér
Hajszín : vélaszőke
Szemszín: áldozati-őzbarna
Kor: 17 év
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Eljegyezve
Kapcsolatban:: Cryus Devereaux
Legjobb barát: Inès D'aquitaine
Kviddics poszt: Nem játszik
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2025. 09. 12. - 22:12:40 » |
+3
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Skylar H. Devereaux
Moderátor

Eperke
Jutalmak: +220
Előtörténet: Megnézem!
Kincsesláda: Megnézem!
Kapcsolatok: Megnézem!
Hajszín : sötétbarna
Szemszín: világoskék
Kor: tizennyolc
Ház: Griffendél
Legjobb barát: Folt, valószínűleg, és... Piroska?
Pálca: fenyő, főnixtoll, 12,5 hüvelyk, merev
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2025. 09. 17. - 00:19:29 » |
+3
|
LOLITA 2005, szeptember all those little choices; all those lives Valószínűtlennek tűnik - még kapaszkodni valamibe, ami nincs ott. Ami még alig tűnt el. Még érzem az illatát, még a súlyát a tenyeremben; mint hegeket a derekamon, elmúló harapást a nyelvemen. Még ismerős az árnyéka, még látni vélem a sarkokban, még valami elakad a torkomban, annyira akarom. Mint máskor egy szál cigarettát - lassan olvadó cukorkát a nyelvem alatt. Kapaszkodok, mintha az enyém lett volna valaha is; a sajátom, valami, ami végig itt volt, ami sosem múlt el igazán; ami végignézte, ahogy én megteszem, ami nem küzdött ellene, ami egyszerűen csak elfogadta, csendben maradt - talán erre volt szükségem egyedül, valaha is. A csendjére. Valami néma ígéretre, mit öröknek gondoltam - rendíthetetlennek. Még kapaszkodok az utolsó darabokba, mint ujjaim közt maradt papírdarabok, festménylenyomatok, egy régi csipketerítő. Az az utolsó naplemente, amiről már elégettem a képet. Még otthon - ide nem tartozott az sem. Ide rengeteg dolog nem tartozott. A torony magaslatába, az ágy vörös baldachinjének fonalába, az elnyomott mosolyokba, a hideg kőfalakba a hátam mögött. Úgy vártam a szeptembert, mint egy utolsó lélegzetet - számoltam a napokat, talán már június óta, júliustól egészen biztosan. Valójában mindig számoltam valamit - a viharokat, a kiégett foltokat a pázsiton, a vörösboros poharakat, a látogatásaikat, az elnyomott csikkeket az ablakkereten, az utolsó perceimet, mielőtt minden megszűnik létezni. Az órákat, mire ismét nappal lesz. Apránként, lépésenként - apa csendes szavaival a háttérben, a könyv lapjainak súrlódásával, a fel-fel rebbenő galambokkal a korláton, a léptekkel a lépcsőn, amik mindig sokkal hosszabbnak tűntek, mint kellett volna. Mint lehetséges lett volna - pontosan ismertem már azt a lépcsőt. Minden egyes kis fokát. Néha pazarlásnak éreztem - néha egyszerűen túlságosan szorította a torkomat már a levegő hiánya ahhoz, hogy érdekeljen. Mégis miért éppen most. Úgy szelem azt a rövid kis szakaszt a kastélytól, mint egy idegen - mint aki nem tartozik ide. Talán illúzió volt ez is csupán, mint minden más? A család gondolata, egykor, valahol a távolban - a remény; újra, újra, és újra - amíg végre kiharap egy darabot a torkodból. Idegen a levegő, idegen az érintetlen cigaretta az ujjaim között, idegenek a kék foltok a szemem sarkában - még egy lélegzet, amíg nem nézek oda, amíg elhihetem, hogy nem léteznek. Ez mindig is természetes volt, nem? Elfordulni a saroktól, mielőtt túl sötétbe borulna; mielőtt megjelenik ott valami. Nem csoda, hogy mindig a hátam mögül ér. Valami keserű a torkomban, valami elnyomja a gyógynövények illatát az üvegházban - valaki pakolászik, valaki felkaparja egy kaspóban a földet. Apró, kivehetetlen szavak a háttérben, mint az a finom szellő, ami esteledve felcsapódik az ablakomra; muszáj vagyok lepillantani a padlóra, nem lépkedek-e üvegszilánkokon, miközben felszedem Sienna jegyzeteit az asztalról, nem figyelem, hogy összekeveredik a sajátommal. Talán ez valaminek a gyásza - valami, ami nem volt… finom addig sem, amíg létezett, valami, aminek a hiánya hirtelen jobban fáj, mint akármi a világon. Utolsó, jelentéktelen próbálkozás az a néhány papír a kezemben - a sajátjaim. Nem tudom, miért reménykedek még, hogy majd egyszercsak… talán jobb lesz, ha ennek is vége lesz. Hittem az utolsó évben is; hittem valaminek az ígéretében, ami talán… talán egyszer majd utolérem? Talán majd később - talán majd a vizsgák után, talán valami sokkal távolabbi helyet kellene keresnem. Persze ő otthon van - mondhatjuk, hogy Franciaország ide a világ vége, még csak azt sem kell majd megtudnia, melyik egyetemet választom; talán még majd apámnak sem. Nézem, ahogy Folt elrohan a lábam mellett, megpróbálja megpofozni valamelyik virágládát; ő nehezen mozdult el mellőlem, mióta visszaérkeztem a kastélyba, talán ő még nem érzi a gyászt. Értelmetlen, talán pótcselekvés valójában - Sienna nem kért meg, hogy eljöjjek az itthagyott dolgaiért, sőt, kifejezetten ellenkezett, de hirtelen bármi jobbnak tűnt, mint a klubhelyiség sarka az ablak alatt, a könyvtár, bármelyik folyosó; a könyv nem elég hangos, a tananyag még nem elég nehéz. Bármi, valami. Fogalmam sincs, meddig fogom bírni egyetlen lélegzetvételből - pedig valójában minden okom megvolna megnyugodni, amíg… ő is távol van tőle, ugye? Valamiért a másik kijáraton távozok; figyelem, ahogy a macska előrefut, érzem az ősz szellőjét a pulóverem alatt, amíg ajkaim közé csúsztatom a szálat. Már nyúlnék a pálcámért; hátha megelőzöm a foltokat a szemem sarkában. Kell egy pillanat, hogy rájöjjek, tényleg valósággá vált-e, vagy csak képzelődöm - egy árny a sarokban, amitől inkább elfordulok. Kell egy pillanat, hogy végül felé fordítsam a fejemet; a cigaretta kezd kellemetlenül ízetlen lenni a számban. - Lolita? - Mint a neve - miért mondom a nevét? Talán még továbbléphetnék, talán még elsétálhatnék, mint teszem minden alkalommal; talán ezúttal az a lépcső nem lenne annyira végtelenül hosszú. Vagy annál is inkább. Továbbmehetnék, mielőtt válaszol - elfordulhatnék, mielőtt azt hiszi, hogy… A neve is, mint egy idegené - valami közöttünk, aminek nem találom a fonalát. Egy gondolat, valami hiánya, ami karcolja a bőrömet; mi is hiányzik annyira?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Lolita Delacour
Beauxbatons

Devereaux
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2025. 09. 26. - 20:05:19 » |
+2
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Skylar H. Devereaux
Moderátor

Eperke
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2025. 10. 06. - 19:48:14 » |
+2
|
LOLITA 2005, szeptember all those little choices; all those lives Minden erőmmel próbáltam elkerülni. Minden lélegzetben, utolsó gondolatokban az ágy baldachinját bámulva; megcsúszó nevekben a folyosón, a hangok élének karcos franciájában, a tanterem zsúfolt, felforrt levegőjében. Mintha csak lehetséges volna - mintha lépéseken múlna, apró táncmozdulatok, amik gyakorlatból természetté nyúzták magukat az évek alatt, már észrevétlen, már fáj minden pillanatban. Mintha már nem volna késő - mintha már nem volna unalmas hazudni magamnak újra és újra. Lolita Devereaux. A név még úgy ég bennem, mint a kandalló szokott télen - narancssárgára nyalva az ablakot, felforrt bizsergés a tarkódon, ha túl közel hajolsz. Ez nem természetes - ez minden betűjében hátborzongatóan… valódi. És hazugság - hazugság azt gondolnom, hogy tudom ezt tettetni, hazugság azt mondanom, hogy egy éven keresztül el tudok fordulni előle. Hogy a jelenléte nem egy… állandó láng ott a mellkasomban, ami porrá szeretne égetni. Valami szúrós, valami fájdalmas, mint a rózsák tövise, amikor benyúltam anya keze alá, nyilván segíteni szeretnék neki - egykor még szerettem volna. Másokon. Magamon. Magamhoz szorítom a papírokat és Sienna füzetét fél kézzel, másikkal kiveszem ajkaim közül a cigarettát - hirtelen méltatlannak tűnik, magam sem tudom, miért. Talán a bűntudat - valami állandó ez is, valami, ami a dohány ízét is megrontja, valami, amitől hirtelen minden értelmetlen. Egy utolsó lélegzet - a menekülés utolsó gondolata, amíg elmúlnak az esélyek. Amíg elmúlik az erő a karomból, amíg már csak állok előtte, néhány méter csupán - sosem voltunk messzebb egymástól. Minden egyes nyári nappal távolabb. Hosszú a csend - hangosabb mindegyiknél. Vannak dolgok, amiket szeretnék megkérdezni: hogy mégis mit keres itt, hogyan, keresném rajta a… nyomokat, a mágia utóhatását bőrön, vagy valahol kevésbé rejtve, a szemében. Vajon ha már… akkor tudnék róla? Ismerem még őt annyira, hogy egyáltalán… vagy azt a fájdalmat, amiről nem beszél senki. Ami jobban összeköt majd minket, mint az a családnév. Az a szánalmas, jelentéktelen családnév. Talán megkérdezhetném, hogy hogyan érzi magát a Roxfortban - a kérdés minden méltatlanságával együtt. Talán nyújthatnék neki egy szál cigarettát - mint valami békejobb, kivéve, hogy jelenleg nem léteznek békék, rövid tűzszünetek sem; a csend nem hagy nekik helyet. Mikor válik túlságosan hosszúvá valami? Talán amikor már elkezdem érezni bőrömön - a levegő súlyát köztünk belenyomódva a pulóverem anyagába, kimondatlan szavak harapva, éles, mint a tükördarab széle, vér serken tőle. Lassacskán úgy tűnik, a valódi fájdalom elviselhetőbb volna - bárcsak inkább elkezdene kiabálni. Jobban viselném. Valamit, bármit, az a köztünk húzódó üvegréteg végre megrepedne, darabokra szakadna: mi pedig beletérdelhetnénk utána a szilánkokba. Bármibe - inkább, mint a gúnyába. - Nem akarlak lelökni. Saját magamat előbb, valahonnan nagyon magasról. Hátha akkor elhallgatna a bűntudat - hátha akkor végre egyszer, elviselhetővé válna a csend. Követem pillantását - hirtelen egyszerűbb, mint válaszolni, pedig egy szó ott van a nyelvemen, már szólnék. Valamit - vajon van még hová feszíteni a fonalat, vagy az már valahol elszakadt, két lesütött pillantás közt, két választalan, néma kérdés közt? Vajon léteznek még… lehetőségek, vajon van még hova lépni, vajon találunk még szilánkot, ami elporlad majd a cipőnk talpa alatt, ami megtöri ezt a… őrjítő. Kibaszottul őrjítő. Túl mélyen harapok a számba belülről - túl régóta nem fáj már. - Igen. - Mintha nem az én hangom volna - valami, ami már nem létezik, amit elmostak az évek, ami megszűnt valamelyik megválaszolatlan levél után. Vagy éppen abban. - Igen, szeretném. - Érzem, ahogy közelebb lépek hozzá - nem tudatos, már semmi nem az, túl sok ideje próbálkozok úgy tenni, mintha, túl sok ideje akarom minden egyes gondolatomat és tettemet megmagyarázni. Túl hűvösen, túlságosan jelentéktelen szavakkal - túlságosan megtömve hazugságokkal. Úgy érzem, hogy lassan megfulladok tőlük. Csak egy lépés - egyelőre nem közelebb, Folt valamikor visszatért a lábam mellé, azok között járkál, úgy néz rám, mintha ő sem értené, mi történik. Az érintetlen szál ujjaim között, ami hirtelen mindennél vádlóbb - mégsem gyújtom még meg. - Hogy viselte, hogy otthagytad? - Még lehetnék óvatos - talán érdemes is volna, de már valami… valami eltört, valami messzire gurult, és képtelen vagyok csendben maradni. Túl sok a csend. Vakító, süketítő, én pedig gyűlölöm ezt érezni - nem itt. Többé nem. Valahogy elérek mellé - apró lépések, gyengébbnek tűnik, mint a levegő, lerakom a füzeteket kezemből, de nem ülök le. Finoman gyűrögetem a szálat ujjaim között, mintha ígérnék neki dolgokat - majd mindjárt, mindjárt. Nézem az arcát, mintha az a mindjárt tőle függne - vagy mintha keresnék valamit. Valamit, a szavak, a bűntudat mögött - valaminek a nyomát, valamit, amiről egyikünk sem beszél. - Nem gondoltam, hogy… megtennéd. - Azt gondoltam, hogy boldog vagy, Lolita. Azt gondoltam, hogy amíg az egyértelmű nem töri be az ajtót… addig egészen… Hunyorgok egy kicsit, ahogy a nap túl narancssárgába fordul, megfesti az eget, megfesti az árnyékunkat. Nem gondoltam, hogy már most idáig menekülnél előle te is.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Lolita Delacour
Beauxbatons

Devereaux
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2025. 10. 11. - 18:48:33 » |
+1
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Skylar H. Devereaux
Moderátor

Eperke
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2025. 11. 05. - 00:40:43 » |
+2
|
LOLITA 2005, szeptember all those little choices; all those lives Szeretnék haragudni rá - szeretném, ha el tudnám hitetni magammal, hogy haragszok rá. Annyival egyszerűbb lenne. Egyszerűen csak elfordulni, oda sem nézni, már nem számít, megnyugodni - mintha már nem emlékeznék az eljegyzési utáni estére, félig ürült borospohár az asztalon, csendben pattogó tűz a kandallóban, annak narancssárga nyelve, ami megfesti a tapétát a félhomályban. Túlságosan emlékszek. Emlékszek minden egyes nyári napra is - estékre, amik úgy tűntek, sosem érnek véget. Estékre, amelyek után meg kellett volna nyugodnom, hogy hazament - Lolitához. Estékre, amikor mindennél jobban szerettem volna gyűlölni. És talán elviselhetőbb volna - ennél bármi, már a csendjét és a szavait sem tudom elfogadni, már semmit, olyan, mintha taszítanánk egymást; két üvegdarab, egy kibaszott nagy szakadék. Mégis valahogy… mindig megtaláljuk egymást egy-egy újabb vágásért, ugye? Lehunyom a szememet egy pillanatra - talán akkor nem fakad ki belőlem minden, amire hirtelen több szükségem volna, mint az oxigénre. Minden szó, amit lehetetlen kimondani - minden kérés, amit nem várhatok el tőle; amit megtennie már úgysem volna lehetőség. Talán már nem levegőt lélegzek ki, hanem a saját fájdalmamat - saját ostobaságomat. Talán ha hazamegyek karácsonykor, akkor… Igaza van - mikor vádol, mikor gyűlöl, igaza volna akkor is, ha inkább felállna és elsétálna, ha megkérne, hogy én tűnjek el. Hogy ne kelljen látnia többet - talán megtehetném, talán elég nagy ez a kastély, hogy megtehessem. Talán elég nagy a kúria is - talán elég messze van Cryusé. De vajon elég lenne bármi? Akármilyen távol, akármennyire szótlanul, úgy téve, mintha nem léteznénk, mintha az emlékek eltörölhetők volnának, mint a grafithegy, mikor elporlad az ujjad alatt? Egy ígéret, ami annyira távoli, amit nem mondott ki egyikünk sem - talán rámondhatnánk, hogy nem is létezett sosem? Talán a fájdalom is eltűnik egyszer, ha elég messze kerül. Talán semmi nem tart örökké - még a legsötétebb dolgok sem, ott, az ember mellkasában, valahol hátul. Felfüstölve minden kis gondolattal. Füstöl valami a háttérben is - valami, ami sosincs elég távol. Talán ő is egy ígéret - a legrosszabb fajta, az, ami mindig utolér, akinek suttogása a nyakadra nyal, minden szó egy vágás, túl mély, túlságosan kikerülhetetlen. Idáig érzem a dühét, annak fémjét - mint a vér a nyelveden; valami annál is rosszabb. Ki szeretnék nyúlni felé - ki szeretnék nyúlni, miközben a világ túl élénk lesz körülöttünk, az ég már-már természetellenes színben forr, mint amit felgyújtottak: ha pár évvel ezelőtt kérdezel meg, talán még nevettem volna. Halkan - de ma már elhiszem, hogy meg tudná tenni, ha igazán akarná. A nevét szeretném mondani - úgy, mintha az övé volna még, úgy, ahogy Cryus nem szólítja; úgy, hogy ne vérezzen bele körülöttünk minden. Úgy, hogy ne nyomja el bennem a cigarettáját - úgy, mintha tényleg nem történt volna semmi. Annyira kibaszottul régen volt, hogy ismertem - és annyira kibaszottul közel. - Egészen más ember vagy. - Elfordítom arcomat - talán éget a nap maradéka, talán éget ő; talán valaminek az árnyéka, amit egyikünk sem mond ki; ami itt van a nyelvem hegyén. - Az voltál. Előtte. Már nem vádolom, mint tavasszal - valahol az él elveszett, valamelyik nyári estén, valamelyik lesütött pillantásban. Valahol már nem gyűlölöm, valahol már tudom, hogy nem tettem sosem - nem úgy, mint saját magamat. Szeretném megkérdezni, hogy tényleg a Tusa miatt jött-e - hogy őszintén csak azért. De mégis hogyan tehetném meg, anélkül, hogy… Hogy valami összetörne; talán az ég, annak égető narancsa a fejünk fölött - vagy éppen a hátunk mögött, a fülünkre suttogva, mint mindig. Rá kellene néznem - legalább most, amikor kérdez, ha máskor nem is, ha máskor mindig könnyebb; a kérdése nehéz, talán nehezebb, mint eddig bármi - de talán csak hazudok magamnak, hazudok állandóan, és a végén azok hálójában fulladok meg, saját magamat fojtom meg. Kénytelen vagyok rágyújtani - kétségbeesett próbálkozás valami jobbért, mielőtt végül leülnék mellé; nem elég közel, nem elég távol. - Valaki vagy az életemben. - Emlékek, szilánkok, amik szúrnak; valami, ami eltűnt, valami, amit még megérinthetnék, ha nem lenne ennyire fájdalmas; valami, aminek az elégett füstjét még mindig érzem. Figyelem a cigarettát ujjaim között - hátha ennek a füstje majd elkezdi csípni a szememet. - Nem. - Nehéz beismerni; egyszerűbb volt ráhúzni a vásznat, mint elkent festményre a padláson - mint ostoba gyerekjátékokra. - Nem tettél ellenem semmit. Semmit, az nem… Olyan érzés, mintha elharaptam volna a nyelvemet - de a vér íze szinte biztonságos volna ehhez képest. Az nem az ő hibája volt, ugye? Csak az enyém. - Nem tettél semmit, én… - Próbálom elkapni a saját szavaimat - kapálózok utánuk, mintha még volnának lehetőségem, mintha még nem volna minden olyan kibaszottul… - Lolita, én sajnálom, hogy… Esélytelen. Megáll egy pillanatra az idő; Mint egy délibáb. Valaminek a határa, valami körvonala, még nem látod igazán, azt kívánod, bárcsak ne is láthatnád sosem; tényleg ráharapok a nyelvemre, nem tudom, hogy véletlen, vagy ösztön - és a vér íze hirtelen nem megnyugtató, figyelmeztetés. Bámulom - megállva a sorok között, elakadva valahol, valaminek az élén; mert amit látok, az nem lehetséges. Egyszerűen nem láthatom őt - az a hideg a hátamon is… az is fantom, ugye? Ez itt csak képzelgés. Megpróbálok levegőt venni - minden éget, éget hirtelen a szellő, a kő ujjaim alatt, ahogy valami kapaszkodót keresek, ahogy valahogy megpróbálom rávenni magam, hogy nem, ez nem a valóság, ez nem lehet az, ez csak valami kibaszott… valami… valami… Nem kapok levegőt - kurvára nem kapok levegőt. - Nem. - Ez itt - egészen biztosan nem az én hangom, ugye? Hiszen ez itt… ez itt nem történik meg éppen - ugye? - Ez… nem… Az ott nem lehet Cryus - egyszerűen csak nem. Nem valódi - nem valódi a halál íze sem a torkomban, ugye? Túlságosan remeg a kezem, hogy észrevegyem, hogy mindjárt leég a cigarettám - túlságosan remeg mindenem, hogy megpróbáljak felállni. - Te… tudtál erről? - Nem lehet valóság. Mégis, ahogy ajkához emeli a cigarettát a távolban… ahogy valakivel együtt nevet, mielőtt beleszívna. Hirtelen sokkal többnek tűnik, mint valóságos.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Lolita Delacour
Beauxbatons