+  Roxfort RPG
|-+  2005/2006-os tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Déli szárny
| | | |-+  Nyugat-déli összekötő híd
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Nyugat-déli összekötő híd  (Megtekintve 273 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2025. 06. 14. - 20:38:51 »
0

Ez az a híd, ahonnan a legkönnyebben megközelíthető a nyugati szárny. A híd zárt és közkedvelt útvonal. A Griffendélesek innen jutnak el legkönnyebben az északi szárnyban lévő kertbe, s a déli szárnyban lévő könyvtárba.
Ha a másik úton mennél, akkor a keleti szárnyon keresztül tudnál csak átjutni.
Naplózva

Gemma Jenkins
Mardekár
*

alkesz csövesbánat

« Válasz #1 Dátum: 2025. 10. 10. - 00:06:13 »
+2

Alszik, de nem ad békét a párna,
Szíve a csendnek rút akadálya...

Malachi Maddock

2005. október 02.

Figyelmeztetés: káromkodás

Másfél nap. Ennyi telt el azóta, hogy a síp felharsant és kivételesen nem azért, mert a Mardekár csapata szabálytalankodott, hanem azért, mert a cikeszt elkapták. Nem, nem ő volt. Nem sikerült, elrontotta ezt is.

Másfél nap. Ennyi ideje tompultak el az érzékei és az érzelmei is. Akkor ott a pályán is csak annyira tellett, hogy a földről is azt a helyet nézze, ahol elvesztette ezt a meccset a csapatának. Akkor ott nem tudott a többiek szemébe nézni. Egyetlen egy pillantást kapott el: Chikara Tetsuyáét. Látszott rajta az öröm, de mikor ránézett, akkor az aggodalom is. Csak finoman megrázta a fejét, hogy nehogy a legkisebb jelét is adja annak, hogy átlát rajta és látja, mi van benne. Tetsuyával pedig vannak annyira jóban, hogy ennyi elég is volt, egyelőre nem firtatta nála, amiért hálás volt. A tompulás csak vészreakció volt a testétől: nem engedhette meg magának, hogy itt omoljon össze, úgyhogy ezt a megoldást választotta.

Másfél nap. Ennyi ideje tartja ezt az állapotot, pedig belül már legalább négyszer összeomlott. Egyszer, mikor az utolsó síp felharsant, hogy hirdesse: vesztesek voltak. Egyszer, mikor O'Hara komolyan le akarta adni a kapitányi posztot (na, jó, itt azért kicsit kiakadt), egyszer, mikor elkezdődött a buli - utána marha jól érezte magát, be is rúgott, mint a fene -, egyszer pedig a mai nap mikor már bőven takarodó volt, ő pedig az ágyában fetrengett. Érezte, hogy a sötétség, az egyedüllét kiszipolyozza belőle a maradék tompaságot és visszatölti helyette az összes érzelmet, amit elfojtott az elmúlt két nap. Kis híján felrobbant, de tényleg. Az ágya, a szobája, a többiek szuszogása fullasztóan hatott rá és mielőtt meggondolhatta volna magát, már fel is vett egy pulóvert, a cipőjét és egy nadrágot, majd az egyik titkos folyosót igénybe véve kiszökött az épületből. Nem akart nagyon nyílt terepbe menni, az nem szerencsés, ezért választotta az összekötő hidat, az amúgy sem túl népszerű választás ilyenkor. Útközben útbaejtett egy titkos kis helyet, ahol elrejtett még egy üveg italt, azt táskájába rejtve indult meg a híd felé. Talán a kertbe is kinéz, ki tudja...

Ahogy megcsapta a hűvös éjszakai levegő, az érzelmei is úgy törtek a felszínre. Legelőször a harag jött el hozzá. Kibaszott mérges volt: legfőképpen magára, de valahol az egész csapatra. Ennyire szétesve nem tudta, mikor játszottak utoljára. Ő sem teljesített úgy, ahogy szeretett volna. Hogy hagyhatta, hogy Morgenstern kaparintsa meg a cikeszt? Annyira dühítette az, hogy ilyen csúfosan kikaptak és hogy ő is leszerepelt, hogy könnyek gyűlnek a szemébe és lefolynak az arcán. Legszívesebben üvöltene egyet, de nem akar lebukni, idegességében meg nem jut eszébe, hogy akár le is némíthatná magát.

Aztán jött a csalódottság és a letargia. Mit is keres a csapatban? O'Harának igaza volt tavaly, tényleg semmi keresnivalója itt. Pedig mennyire szerette a kviddicset! De úgy tűnt, hogy ez nem elég. Gyenge volt és elbukott. Hagyja, hogy a csalódottság elzsibbassza a testét, majd zokogásban törjön ki. Ki akarta adni minden frusztrációját és most az sem zavarta, ha bőgött, legalább egyben kijön az egész és többet nem kell vele foglalkoznia vagy elég kevéssé.

Ahogy a sírása csillapodott, úgy indult meg most már tényleg a híd közepe felé, közben jó párszor alaposan meghúzta az üveget is. Letörli a maradék könnyeit és lassan eltűnik belőle az a szorongató érzés, ami két napja a tompultsággal együtt telepedett rá. Meglátott pár szentjánosbogarat a szakadék felett repülgetni. Ez akár még jó jel is lehetne, de most még nem volt abban az állapotban, hogy ezt érezze.

Ami viszont sokkal jobban megijeszti, az az, hogy valakit megpillant középen a korlátnak támaszkodva bámulni kifelé. Eddig takarták az árnyékok és az oszlop, azért nem vette észre, meg mert nem számított itt senkire. Nem szoktak itt lenni ilyenkor, hogy lehetséges ez? Vajon végig hallgatta a zokogását is? Egészen biztosan... Most már bánja, hogy nem jutott előbb eszébe a némító bűbáj, és most is talán túl közel van már, úgyhogy megpróbál nagyon csendben hátrálni és reménykedik abban, hogy az illetőt nagyon lekötik a szentjánosbogarak és el tud osonni feltűnés nélkül.
Naplózva

Malachi Maddock
Ilvermorny
*

« Válasz #2 Dátum: 2025. 10. 19. - 21:11:55 »
+2

D E A R  G E M M A

can you save me?

☙──────✽──────❧

Versenyt futok az idővel, mégis úgy érzem, hogy csak egy helyben állok. A percek röhögve szaladnak el mellettem, kísért a visszhangjuk, én pedig csak az üres levegőt markolom, ahogy próbálom megragadni őket, magamhoz akarom ölelni mind, fuldokolva esdekelni hozzájuk, hogy lassítsanak. Csak levegőhöz szeretnék jutni, körbenézni úgy, hogy nem mosódik el a táj körülöttem. Mégis kicsúsznak remegő ujjaim közül, elfolynak a lábam körül, végigsimítják az arcom, láthatatlan ráncokat hagyva maguk után és lassan, incselkedve csalogatnak a készülő sírhoz. De engem nem vernek át. Gondosan előkészített sír a jussom, tudom, mert segítettem ásni. Puha a föld, még épp kellemes meleggel fog üdvözölni. Én pedig fáradt vagyok… mégsem lépek felé. Az életet szeretném még, ami elrohan mellettem.
Kinek hazudsz, öcskös? Az életed szart se ér és ezt te is tudod.
A szél belekarmol a fedetlen alkaromba, én pedig válasz gyanánt még mélyebbre húzom a fekete pulóverem kapucniját, mintha ezzel elrejthetném az arcom a világ elől és előled, TJ. Vitába szállhatnék veled, vághatnék hozzád kétségbeesett érveket és reményeket, de még kimondatlanul is keserűnek érzem a szavakat a számban. Apánk levele égeti a tenyerem, miközben elfehéredett ujjakkal szorongatom. Tudom, hogy azzal érkeztél, bagolyháton utaztál idáig, hogy apánk örökös szócsöve légy, a kudarc és a gyengeség arkangyalaként sose tévessz szem elől. A kimért, rideg szavak a húsomba haraptak, emlékeztetve arra, hogy miért is vagyok itt.
Meghalni!
A levegő égeti a légcsövem, a tüdőm fájdalmasan feszül a bordáimnak, majd addig eresztem ki, míg majdnem fuldokolni kezdek. Bevallom, nehezen viseltem az elmúlt napokat. A meccs eddig nem érzett honvágyat ébresztett bennem, a hiány leküzdhetetlen gombócot képzett a torkomban. Hiányzik a kapitányi kitűző, a kvaff a hónom alól és a gólok szerezte mámor. Tekintetem mégis folyamatosan egyetlen emberre vándorolt és úgy éreztem, hogy a szívemet vágja át a karikákon. Nem… ahhoz fel kellett volna vennie a lába elől, ahova tettem, de ő rá se nézve hagyta a porban elrohadni. Majd jöttél te, TJ és hirtelen émelyítően aprónak éreztem a szobát a buszon.
Mindig is gyenge voltál…
Hallom, ahogy fröcsögsz. Hallak téged és érzem, hogy egyre közelebb érsz hozzám. Kezem reszketve nyúl a bársonyzacskóért, mert hiába nem csókolja még a roham az elmém, nem várom meg, míg elérsz. Nem ismerem még eléggé a kastélyt, hogy adózzak a bűntudatnak, ami a halálodkor született és amit a keblemen dédelgetek azóta is. Én nem szeretnék sokat. Csak megállítani kicsit az időt, elrendezni a gondolataim és megbékélni a közelgő halállal. Élni szeretnék, szabadságért suttogok néma fohászt, de míg ott lapulsz a gerendák között, ott ülsz mögöttem a korláton és csak arra vársz, hogy rám vesd magad… beérem kevesebbel is.
A bársony tartalmát a tucatszor összegyűrt papírra szórom, majd ahogy az édes-keserű gyönyör elérne hozzám… megzavar a neszezésed. Akaratlan kapom irányodba a tekintetem és a szél kikapja a kezemből a könnyű gondolatok és a lassú percet ígéretét. Úgy kapok érte, ahogy álmaimban TJ a tető pereme felé és ahogy ő se, én se érem el az áhított menedéket. Pálcámat előkapva suttogok gyászbeszédet és nyomában fellobban a széllel érzéki keringőt lejtő vigasz. Egy pillanatra világítja csak meg az arcunkat, szétrebbentve a szentjánosbogarak arra tekergő hadát.
Nem menekülhetsz!
Én mégis megteszem, feléd indulok és most nem érdekel, hogy ki vagy. Professzor, prefektus vagy csellengő diák, mint jómagam, szükségem van rád és vagyok elég kétségbeesett, hogy utat engedjek az önzőségemnek. Pár lépés és be is érlek, megcsap a szesz illata, majd a felismerés is és éledezni kezd bennem valami furcsa érzés, amit talán a reményhez tudnék leginkább hasonlítani.
- Tudtad, hogy a szentjánosbogarak fénye nem termel hőt egyáltalán? Nem csodálkozom, hogy már most ilyen hideg van nálatok. - Mosolygok le rád, miközben ég az arcom a kíntól a szavaim nyomán. A tiéd mellett elreppen egy bogár, fénye egy pillanatra tükröződik a szemedben, én pedig úgy kapaszkodom a zöld villanásba, mintha ez most nem a halál ígérete, hanem az életé lenne egy befagyasztott percben.
Naplózva

Gemma Jenkins
Mardekár
*

alkesz csövesbánat

« Válasz #3 Dátum: 2025. 10. 22. - 20:46:06 »
+2

Alszik, de nem ad békét a párna,
Szíve a csendnek rút akadálya...

Malachi Maddock

2005. október 02.

Minden idegszála pattanásig feszül. A levegőt benntartja, mozdulni sem mer pár másodpercig. Mintha egy kifeszített kép lenne vagy mintha megállt volna az idő számára. Egy percig csak nézi a titokzatos alakot. Ilyen sötétben egyáltalán nem tudja kivenni, kivel van dolga, ráadásul az illetőnek kapucni is van a fején. Próbált hunyorogni, hátha maga a pulóver árulkodó lesz, de semmilyen minta nem volt rajta. Konkrétan a sötétben tapogatózott. Figyelte a mozdulatait, hátha attól okosabb lesz, de az sem volt árulkodó számára. Figyelte, ahogy a másik matatott valamivel, de azt nem tudta kivenni, hogy pontosan mit csinált. Itt látta a lehetőséget a távozásra. Anélkül, hogy kifújta volna a levegőt, lassan hátrálni kezdett, az üveget próbálta a lehető legkevésbé lóbálni. S hiába volt egészen ügyes a lopakodásban, most túl nagy volt a csend körülöttük ahhoz, hogy elvegyüljön a ruhájának a susogása. Ekkor kapta felé a fejét az idegen.

Kifújta a levegőt, az izmai készen álltak arra, hogy bármelyik pillanatban kilőjenek. Egy másodpercig csak néztek egymásra, pont mint amikor a préda és a ragadozó pillantása összeakad. Nem látta a szemét a másiknak, de biztos volt benne, hogy ő is a tekintetét kereste. Furcsán intim pillanat volt ez: teljesen védtelen lett hirtelen, a másik leleplezte, volt-e valójában menekülési lehetőség? Mielőtt ezen elgondolkodhatott volna, az ösztönei és lábai megelőzték: sebesen hátrálni kezdett, s ekkor az idegen, mintha csak egy tükörbe nézett volna, lemásolta a mozdulatait. Követni kezdte és hiába volt minden igyekezet, hamar beérte őt. Eszébe jutott, hogy esetleg megfordul és valóban elfut előle, de az gyávaság lett volna, megfutamodni meg nem szeretett. Ha már lebukott, felvállalja magát. Így hát megtorpan és hagyja, hogy az idegen bezárja a közöttük lévő távolságot. Még a fejét is kicsit felszegi, egyrészt hogy mutassa, bátor eléggé ahhoz, hogy vállalja önmagát és nem szégyelli, hogy itt van, nem lehet megfélemlíteni, másrészt bízott abban, hogy így hamarabb megfejti, ki lapul a sötét ruhák alatt.

A szentjánosbogarak fénye egy pillanatra ismerős mosolyt sejtetnek, s már majdnem rá is kérdez, hogy biztos legyen magában, mikor a fiú megszólal előtte. Nem tudta, mire számítson. Leszidhatta volna, hogy megzavarta vagy hogy mit keres is. Érdektelen is lehetett volna, ahogy meglátja, kivel áll szemben. Elfordulhatott volna, mintha mi sem történt volna, mindenki mehet a maga dolgára. Akár örülhetett is volna neki, bár ez egészen képtelennek hatott jelen szituációban. Malachi mégis megszólítja őt. Általában nincs problémája a kommunikációval, de ez a mondat meglepetésként éri, az biztos. Hitetlenkedésében röviden felnevet, majd meghúzza az üveget, hogy időt nyerjen. Mit akart ezzel mondani? Fogalma sem volt, hogy ez most melyik ajtót nyitja meg kommunikációs szempontból. Abban biztos volt, hogy nem közeledett felé ellenségesen, bár ezen meg sem lepődött. Nem sok időt töltött Malachi társaságában eddig, főleg csak Annieval együtt, de nem úgy tűnt a srác, mint aki bármikor is képes lenne ellenségesen vagy kicsit is agresszívan fellépni bárki ellen. Még nem döntötte el, melyik esik neki most jobban: talán ha üvöltene valaki vele, akkor le tudná tenni ezt a letargiát és vissza tudná venni az indulatos oldalát. Megpróbál megkapaszkodni a közvetlen mondatokban és nyitott közeledésben, hátha ennyi is elég lesz ahhoz, hogy véget érjen ez az epizódja és elmúljon a maradék dühe és szomorúsága.

Hirtelen már nem is zavarta, hogy nincs egyedül. Malachiban meglátta a lehetőséget, hogy esetleg segít neki átlendülni ezen a mélyponton és máris sokkal szociálisabbá vált. Ő is elmosolyodott - a fiú mosolyát csak sejtette a kapucni rejteke alatt -, majd végre megmozdult. Végtagjai egy kicsit fájdalmasan felsikítottak, ahogy elgémberedtek a túlfeszített pillanatok miatt, de nem zavartatta magát. Elindult a legközelebbi falhoz, ahol megtámaszkodott az alkarján és kibámult az éjszakai birtokra. Biztos volt abban, hogy Malachi is követni fogja, meg fog állni mellette, így hátra sem pillant. Nem tudta, miért, de ebben majdnem teljesen biztos volt. Az idő valóban kellemesen hűvös volt és most először tényleg megragadják a figyelmét a szentjánosbogarak.

- Gyanítom, hogy se te, se én nem azért vagyunk itt, mert a melegre vagy a hőre vágynánk, nem igaz? Ahhoz be is mehetnénk... Mégis mindketten a józanító hideget választottuk, hátha kiüríti a fejünket, nem igaz? - szólal meg kicsit szarkasztikusan, majd elvigyorodik egy kicsit később és Malachi felé nyújtja az üvegét, amiből egészen sok hiányzik már. - Szegény nyugati, nem hűvösben nevelkedő lelkednek küldöm, hogy felmelegítsen - löki meg a csípőjével a fiút játékosan, hogy oldja az esetleges feszültséget az előző mondatai után. Még épp időben állította le magát, hogy valami rendkívül béna, flörtölésnek ható szöveget mondjon ezután. Egyrészt igazából nem is illik ide, csak megbánná, másrészt habár nem tudta eldönteni, hogy Malachi és Annie között alakul-e valami, sejtette kicsit, ő meg aztán nem fog kedves barátnőjének keresztbetenni, még ha nem is gondolná komolyan a szövegét, amit mondana, mert ezek csak úgy elhagyják a száját. Pár pillanatig csak élvezi ezt a csendet, aztán oldalra pillant a fiúra. Rendkívül zavarta, hogy a kapucni a fején volt és nem látta az arcát, de milyen dolog lett volna megkérni, hogy vegye le, nem igaz? Azzal elárulta volna, hogy jelen helyzetben törékenyebb, mint Mal, azt meg nem szabad, már így is végig hallgatta, hogy bőg, mint egy óvodás, lejjebb nem akart már kerülni.

- Szóval? Mi történt, ami kivezetett erre a hídra így éjnek évadján ebbe a rettenetes hidegbe, hogy kiszellőztesd a fejed? - pillant rá kutatóan. Megadja neki a lehetőséget, hogy elmondja, mi nyomja a szívét, ha szeretné, de ha megfelelő időn belül nem válaszol a kérdésre, akkor megadja számára a feloldozást és kimondatlan visszakozás gyanánt viccesebb irányba próbálja terelni a komoly próbálkozását. Kissé ijedt képet vág. - Ó, remélem, nem egy titkos randit zavartam meg! - kap a szívéhez kissé játékosan, de Mal nem tudja eldönteni teljesen, hogy komolyan mondta-e vagy csak szórakozik. - Még most mondd, még leléphetek csendben! - mondja, majd visszakéri az üveget, hogy igyon belőle. Diszkrét módon ajánlja fel a srácnak, hogy ha szeretné, hogy elhúzzon a vérbe innen, akkor most szóljon. Ő nem fog megsértődni ezen, akár be is kamuzhatja, hogy vár valakit és akkor ő is megy a dolgára. Ha azonban Malachi mégis szeretett volna beszélni, akkor arra is lehetőséget adott, úgyhogy az ő kezében volt a döntés, hogyan tovább.
Naplózva

Malachi Maddock
Ilvermorny
*

« Válasz #4 Dátum: 2025. 11. 28. - 13:44:15 »
+2

Dear Gemma
can you save me?

S okszor áltatom magam. Simogatom a saját, meggyötört lelkem, becézgetem, suttogva hitegetem, miközben együtt szomjazzuk a másoktól származó naiv mosolyokat, a csillogó tekinteteket, amik azt ordítják felém, hogy jó úton járok. A helyes irányt taposom, miközben másokat segítek fel, mikor megbotlanak rajta. Vágyom az elismerést, hogy jó ember vagyok, hátha egyszer tényleg az lesz a valóság. De ők nem tudják, amit én. Nem tudják, hogy vér tapad a kezemhez, hogy minden mosolyom hamis és üres, hogy minden kedves szó mögött ott bujkál a sötétség, amiben dagonyázom. Mégsem látja senki, mert a hajam és a vérem arany, tündököl rajta a napfény, elvakít mindenkit, aki máz mögé próbálna lesni. Én is vak vagyok, hisz egyszerre ámítom magam és az egész világot. Tudod melyik a legveszélyesebb bestia, Gemma? Az ember, aki elhiszi magáról, hogy szép a lelke.
Én látlak, öcsém. Látom mennyire rothadt vagy!
Nem menekülök előled, mégis minden apró kiszögellés mögé rejtőzök, hátha megóvhatom tőled azt a falatnyi szépséget, azt az apró kis meleg foltot, ami még maradt bennem. Mert tudom, hogy ott van, ez az egyetlen vigaszom, mégis didereg a lelkem, miközben magamhoz ölelem Talán azért van, mert téged is ott tartalak mellette, TJ, kétségbeesetten szorítalak, hogy valaki mégis emlékeztessen arra, hogy… nem Barbon az egyetlen szörnyeteg. Te készségesen nyújtod felém az igazságot, a megfeketedett vér ott csorog a szád szegletében, abban tapicskolok már két éve, az arcomba köpöd, mikor feléd fordulok, mikor bűnbánó kékekkel keresem a te gyűlölettel teli tekinteted, mielőtt újra és újra a torkomnak esel. Most is ez vár rám, ugye? Mégis gyávaként csak a hátamat mutatom neked.
Sosem volt gerinced, csak egy féreg vagy.
Kihúzom magam, mikor beérlek, Gemma, mintha ezzel bizonyíthatnék bármit is. A csontjaim kemények, csak néha roppannak nyögve a súly alatt, amit a vállamra emeltem. Látod, hogy ott van? Érzed, hogy a bűneim kettőnk közé folyatják a bűzös gennyüket? Nem… biztosan nem. Téged is elvakít a látszat, a mosolyom takarja a sápadt bőröm, a zizegő tekintetem az aranytól csatakos tincs előtte. Nem látod a szörnyeteget, aki előtted áll, mert gondosan rejtette a rothadt húsát emberbőr mögé. Nem is akarom, hogy láss… Vegyél észre.
Valld be! Ismerd el! Engem tartottál kegyetlennek, mégis te vagy a gyilkos!
Ó, Gemma, ha tudnád… - Valóban. Lebuktam - nevetek fel halkan, miközben reszkető kezem a zsebembe rejtem, hogy ne láthasd rajtam, hogy szavaid mennyire elevenen találtak. Hallom TJ kárörvendő nevetését, ahogy felkapja a szél és a szentjánosbogarak berregő szárnya közt reked. Talán van esélyem talpon maradni. Talán te leszel a megoldás, te leszel a tiszta forrás, amire lelkem annyira szomjazik jelenleg. Önző vagyok, épp kihasznállak téged, te mégis még többet adsz. Kékjeim keresik a fókuszt az üvegen, a keserű vigaszon, a hamis bódultság ígéretén és egy szívdobbanással később már az ajkamhoz is emelem, hátha belefullaszthatom az elmém összetört részeit.
Ahogy elindulsz mellőlem, azonnal leutánzom lépteid ritmusát. nem hagyok teret kettőnk között, nem engedem, hogy TJ közénk kerülhessen, mert tudom, hogy akkor végem van. Letámasztom csupasz alkarom a hideg fakorlátra és ujjaim közt lóg az üveg a semmi-mélység felett, felszínén többszörösen csillan az előtte elreppenő bogár fénye. Meglögybölöm ujjaim között a tartalmát, zavaros felszíne rezonál a lelkem tajtékzó hullámaival. Nem lesz semmi csendesebb tőle.
Ne röhögtess, testvér. Tudod, hogy nem szabadulhatsz tőlem ilyen könnyen. Nem csábít a mélység? Ott vagyok lent én is, nézz csak le!
Engedelmesen pillantok a mélybe a korlát felett, de nem látok semmit, TJ, túl sötét van. Tudom, mit kérsz. Azt akarod, hogy nézzem meg közelebbről, egészen közelről. De a bűnös nem vezekelhet halállal. Kiszárad a szám, hiába marja újra végig az ital a torkom. Keresem a szavakat, Gemma, hogy valami hazug-válasszal szolgálhassak, féligazságokkal, ami már annyira kényelmes és kellemes, de jelenleg nem találom a helyet a saját bőrömben, nem jönnek a könnyű szavak, a nehezek pedig a nyelvem alatt gyűlnek, fájdalmasan feszítik a szám belsejét, mégsem találnak hangra. A feltételezésre csupán egy kis mosollyal felelek, majdnem kibuggyan fogaim közül a száraz nevetés. Felsejlik előttem a tejfelszőke tincsek által keretezett arc és most először elismerem, hogy jobb így. Jobb nélküle, hisz kettőnket taszítanám végül a mélybe. Nem akarok több ember életéért felelős lenni. Nem érdemlem meg.
Hallod? Ketten maradunk. Készen állsz? Én igen.
- Ne menj! - Hirtelen kapok a karod után, szememben pillanatnyi félelem villan. Hamar észbe kapok, egy bocsánatkérő mosoly kíséretében engedlek el és ahogy megszabadítasz az üvegtől, visszakönyökölök a korlátra, ujjaimat a tincseim közé fésülöm, a kapucni rejtekében. Rászorítok a szálakra, hátha a fájdalom hátrébb taszítja a bátyám, mert érzem, hogy már egészen közelről suttogja a mérgező szavakat. Végül leejtem a kezem a semmi fölé és az ujjaimat tördelve veszejtem el a tekintetem a zöld fényfoltok között.
- Ne haragudj. Ha nincs ellenedre a társaságom… itt maradnál, kérlek? - halkan, szinte félve gördítem le ajkamról a szavakat, félig feléd fordulva helyezem őket megőrzésre a lábaid elé. Nem veszem zokon, ha keresztülgázolsz rajtuk, Gemma, tudom, hogy nem érdemlem meg jelenleg a társaságot. Mégis kapaszkodok a lehetőségbe, mint fuldokló a mentőövbe, mert ha én magamnak nem is tudok, némán könyörgök azért, hogy valaki más megbocsássa helyettem a tetteim.
- Az elvárások? Kezdődik a Tusa és bármennyire szeretném elhinni, hogy felkészültem… félek. - Megint. Féligazságok. Hányingerem van magamtól, érzem, ahogy a gyomrom felfordul és legszívesebben képen törölném magam miattuk. De nem megy más. Túl régóta bújok mögéjük. De kíváncsi vagyok, hogy átlátsz-e rajtam. Nem szeretném. Szeretném. - Téged az eredmény nem hagy nyugodni? … Ne haragudj, nem állt szándékomban a vájkálni, nincs hozzá közöm - aggódva pillantok rád, érzem a bűntudat újabb hullámát, ami átvágtat az arcom barázdáin. Ilyen közel TJ-hez könnyen meggondolatlanná válok.
Segíts, Gemma.
Nem tud, öcskös. Senki sem segíthet.

Sincerely,
Malachi
Naplózva

Gemma Jenkins
Mardekár
*

alkesz csövesbánat

« Válasz #5 Dátum: 2025. 12. 03. - 00:56:53 »
0

Alszik, de nem ad békét a párna
Szíve a csendnek rút akadálya
Címzett: Malachi Maddock
2005. október 02.
kép 2

Érdekes érzet rohanja meg. Érzi, hogy a saját, vibráló, folyamatosan pulzáló és valamilyen szinten felemésztő energiái beleütköznek Maddock lassan áramló, gomolygó, kissé tompító, enyhén melankolikus energiáiba. Furcsa kombináció volt ez: a sajátján azt érezte, kissé megbicsaklott, ahogy elérte Malt, aztán átalakult kicsit, nyugodtabbá vált, de az erejét vagy fényét nem veszítette el, az egybeolvadt a fiúéval, akinek pedig a sóhajtozó gomolygása mintha kissé iránymutatásra lelt volna és magabiztosabbá vált volna. Érdekes rezonancia volt ez, nem volt kellemetlen, csak meglepő, mert általában sikerült fenntartania ezt a pulzáló energiát, de most nem zavarta, hogy kissé harmonikusabbá vált az egész légkör, tulajdonképpen rá is fért.

Óvatosan tapogatózott a saját hirtelen, esetenként támadónak vagy elnyomónak ható energiáival a fiú felé, hogy felmérje, mi is lakozik ma benne. Nem érezte úgy, hogy kicsattanna, de annyira nem látott még bele, szóval csak az érzeteire támaszkodott. Mennyivel egyszerűbb volt a mellette álló fiúval foglalkozni, mint saját magával! Pedig lenne mit megoldania, ó, de még mennyire! Egy pillanatra le is taglózta az a rengeteg minden, majdnem fel is nyögött a súlyra, mely hirtelen rászakadt a vállára, de aztán mielőtt bármi materializálódott volna az elméjében vagy a szemei előtt, visszanyerte a fókuszt és ismét Malachi kapucnis alakját látta maga előtt. Az azért végigfutott a fejében, hogy mennyire örült annak, hogy az évek alatt mesteri szintre fejlesztette a hárítás és a háttérbe szorítás művészetét, így egyáltalán nem szoktak látszani rajta a pillanatnyi elmezavarai sem. Szerencsére az ritkán történt, amúgy meg mindig jókedvűnek tűnt és sokszor ő maga is elhitte, hogy így volt. Egészen addig tartott ez, amíg egyedül nem maradt, valami vagy valaki ki nem váltotta belőle a mélyen eltemetett gondolatokat, érzéseket. Emiatt mindig fenntartásokkal kezelte az olyasmi helyzetet, mint amiben most is volt: kiszolgáltatottak voltak egymásnak, menekültek a saját érzéseik, gondolataik elől és abban reménykedtek, hogy egymás társasága megmentheti őket önmaguktól. Ez pedig rettenetesen veszélyes volt, nagy volt az esélye, hogy esetleg olyat érintettek, ami már a felszínes határán túlment volna, az pedig kényelmetlen volt mindig, feszengett volna, menekülni akarna. Egyelőre ettől még távol voltak, illetve valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag Malachi keserédes, de finom, jámbornak ható kisugárzása jó hatással volt az ő háborgó érzelmeire is, bár valahogy érezte, hogy a felszín alatt mindketten zizegnek, ám ezt a zizegést nem tudta volna most definiálni.

A helyzet komolyságát és komorságát a stílusával és mondandójával próbálta enyhíteni, mindenképpen azon volt, hogy a lehető legkevésbé jöjjön előtérbe az, hogy az éjszaka közepén egymásra találtak egy igencsak intim pillanatukban. Még a kapucni mélye alól is érezte, hogy Maddock a játékossága után kapott, ő is menekült. Mindketten gyávák voltak és mindketten pontosan tudták egymásról, csak ahhoz is gyávák voltak, hogy ezt kimondják, sőt fontolóba vegyék, mert azzal saját magukat leplezték volna le és eltűnt volna körülük Malachi sűrűn és nehezen gomolygó ködje, melyet éppen annyira enyhített a saját vibráló aurája, hogy a lomhaságát, a letaglózó élét elvegye és mindkettejüknek könnyebbséget hozzon: Malachi fellélegezhetett kicsit a testére nehezedő súlyok enyhülése után, ő pedig végre ellazíthatta görcsbe feszülő izmait a harag és indulatok béklyójától szabadulva. Hacsak rövid időre is, de talán egy minimálisan megnyugodott háborgó lelke és remélte, Maddocknak is sikerült legalább egy kicsit elterelnie a gondolatait, ha mással nem is, legalább a jelenlétével. Csak viccelődött volna, segíteni, illetve lehetőséget akart adni, hogy magára hagyja a fiút, ha az magányra vágyott. Mégsem számított erre a heves reakcióra. Ahogy Mal karja az övé után nyúlt, megdermedt a mozdulat közben és legnagyobb félelme igazolódott be: mégis nagyobb a baj, mint amit a szánalmas, poénos próbálkozásával áthidalhatott volna. Mégis mit tehetett volna most? Ha elfogadja és belekérdez, félő, hogy Malachi is inkább hárít és visszakérdez. Most már késő volna úgy tenni, mintha nem értette volna meg azonnal a mozdulatából és hangjából a valódi kívánságát. Azt is tudta, hogy ha most úgy tesz, mintha nem látta volna, akkor a köréjük telepedő harmonikusnak éppen csak nevezhető környezet felbomlik és rosszabb lesz minden. Most így érezte, így belement a témába és bízott abban, hogy Malachi szívesebben kiönti a lelkét, minthogy visszakérdezzen. Akkor maximum hárít majd, mint mindig. Mindenesetre ő maga is megkomolyodott.

Mire Maddock visszakönyökölt, ő is megtalálta a félbehagyott mozdulatot és megváltoztatta az irányát: miközben a fiú a hajába túrt, ő kissé félve, lassan emelte kezét a kapucnihoz, hogy lélegzetvisszafojtva húzza le róla azt. Látni akarta a fiú arcát és tekintetét, amit eddig gondosan elrejtett előle. Már a kezdetektől fogva tisztában volt azzal, hogy nem véletlenül esett erre a pulcsira a választása. Most már nem bujkálhatott előle, az előbbi mozdulata, szavai, hangja, reakciója lebuktatta, de érdekes módon ez csak egy rövid pillanatra mozdította ki a körülöttük kavargó buborék harmóniáját, aztán visszaállt minden. Kissé tétován, de kutatóan nézett Malachi szemeibe a sajátjaival, igyekezett minél többet látni belőle, de közben félt attól is, hogy esetleg olyat pillant meg, amit nem tud kezelni vagy ami megrémiszti. Egy végtelennek tűnő pillanatig így nézték egymást, mintha az éjszakai hangok is elhalkultak volna, az idő is megállt, amíg felmérték egymást. Mire a fiú leejtette a kezét a korlátra ismét, addigra ő is mozdult: az üveget kicsúsztatta a korlát egy távolabbi pontjára, többé semmi nem állt fizikailag közöttük, majd magát is meglepve, önkéntelenül döntötte fejét a fiú vállának, miközben alkarjaik is összeértek kissé. Csak egy pillanattal később realizálta ezt, s csak utána tudta megfejteni, miért tette ezt: úgy érezte, a fiúnak segíthet a közelsége, az előbb is a keze után nyúlt, hogy ne hagyja magára. Ha nem tetszik neki, úgyis jelzi majd.

- Természetesen itt maradok... Ameddig szükséged van rá - mondta ki a szavakat, ezzel beismerve, hogy látta, hogy ez egy segítségkérés volt. Bár csak a hülyének nem tűnt volna fel az előbbi jelenetből, ez is igaz volt. Majdnem elétette azt a mondatot, hogy eddig nem volt sosem ellenére a társasága, de idegennek hatott ebben a légkörben most, nem érezte, hogy ez a félig viccelődés segítene, szinte látta maga előtt Malachi fanyar mosolyát erre a kijelentésre, úgyhogy nem mondta, ahogy ahhoz sem volt mersze, hogy hozzátegye, hogy hogyan tudna neki segíteni, mondja meg. Nem mondta ki hangosan, de ott lebegtek a kimondatlan szavak közöttük és a szemében is ez látszódott, ahogy Malachi lenézett rá. Aztán ahogy folytatta, egy percig csak ízlelgette a szavakat, formálta, megpróbálta személyre szabni. Azért feltűnt neki, hogy elég általánosan fogalmazott. Persze, hogy feltűnt, ő ugyanezekkel a technikákkal könnyítette a saját életét, bizony. Gyávák voltak mind a ketten... De ha már belekezdtek a beszélgetésbe és nem róla volt szó, akkor felbátorodott és kimondta a gondolatait, még ha azok esetleg élesek is voltak és esetleg megvágták a másikat. Ha ő egyszer rávette magát, hogy belemegy egy ilyen helyzetbe, akkor rendesen csinálta. Nem szépített, nem ferdített a másikkal kapcsolatban.

- Elvárások... Gyanítom, hogy ha a félelem szót használtad, akkor nem csak a saját magaddal szemben állított elvárások frusztrálnak... - kezdett bele, de most nem tette hozzá, hogy érzi, hogy a Tusa is csak általánosítás, a felszín kapargatását gyanítja mögötte, mert ő is ezt tette volna. Persze, lehet, tévedt, de magából indult ki. Elvette a fejét Malachi válláról és megfordult, továbbra is a korláton könyökölt, alkarja hozzáért a fiúéhoz, miközben derekával megtámasztotta a falat, hogy szembenézhessen vele. - Mitől vagy kitől félsz igazából, Malachi? - szegezte neki a kérdést kertelés nélkül, miközben mélyen a szemébe nézett, nem engedte elszakítani a pillantását, pedig könnyen megtehette volna a fiú, hiszen semmi nem tartotta vissza azon kívül, hogy ő ennyire intenzíven és kutatóan nézett rá. Az előbb hagyta volna elmenni, de most már benne voltak ebben, nem volt menekülés a fiú számára, hiába bánta meg esetleg a döntését most már. A kérdésére csak tétován bólintott egyet, hát mégis visszadobta  labdát, de végülis ez a legerősebb frusztrációja, ami miatt ma kijött ide, miközben ez volt a legkevésbé veszélyes téma is számára. A visszakozására csak legyint egyet némán, nem annyira hatotta meg a kérdése, persze magától nem fog mélyebbre menni ebben, pláne hogy most sokkal jobban érdekelte a fiú válasza és reakciója.

Vajon Malachi megbontja a kettejük között kialakult harmonikus örvénylést vagy rásimul ő is és még nagyobb magasságokba emeli azt?

Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: