Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,
A kutyák kutyák, a madarak madarak, a macskák... ISTENEK.
Jutalmak: +2740
Játéklista: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Kapcsolatban:: Mr Norris
Legjobb barát: Mindenki!
Kviddics poszt: Fogó
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2025. 06. 14. - 20:22:58 » |
0
|
Avery Cassen pennájából

Eldugott, rejtélyes szoba, melybe a Társalgótól nem messze vezet az út. A legtöbb diáknak fel sem tűnik, hiszen az ajtó olyan tökéletesen beleolvad a kastély falába, hogy szinte csak megtapogatva érezhető az, hogy kissé kidudorodik. Se kilincs, se másmilyen jelzés nincs rajta, azonban nagyon könnyen utat enged befelé, ha valaki tudja, hogy közelítse meg. A legfinomabb érintésre is azonnal kitárul az ajtó, ha az embernek egy kis magányra, csendre és harmóniára van szüksége - feltárva ezzel a bent burjánzó mindenféle növény képét, a valamerről csobogó kis szökőkút hangjával és persze az illatorgiával megfűszerezve. Ellenben egy dühös, indulatokkal telt diák egyszerűen képtelen kinyitni, akárhogy is püföli az elrejtett ajtót. A tanárok pedig, mivel hogy nagyrészt tudnak a szoba létezéséről, két-három pálcakoppintással akármikor feltárhatják a szinte láthatatlan ajtót. Egy zárt helyiség, és bár a mennyezet üvegből van, a fény mindig olyan borús, mintha kint zuhogna az eső, épp csak annyira elég, hogy az ember elgyönyörködhessen a virágokban. A levegő mégis friss, és a legkülönfélébb növények nyílnak.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Jutalmak: +182
Előtörténet: Megnézem!
Kapcsolatok: Megnézem!
Származás: Félvér
Hajszín : barna
Szemszín: barna
Kor: 18
Évfolyam: Hetedik
Kedvenc tanár: Romanov professzor
Legjobb barát: petite sœur
Kviddics poszt: Nem játszik
Pálca: nyárfa, egyszarvúszőr mag, 10 ½ hüvelyk, rugalmas, elegánsan faragott markolattal
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2026. 01. 19. - 23:44:11 » |
+1
|
maybe i lied, when i said i was okay
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Rokuro Ishida
Ilvermorny

the Herbalist

Jutalmak: +111
Kor: 17
Ház: Pukwudgie
Családi állapot: Eljegyezve
Legjobb barát: 連合
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2026. 01. 23. - 17:27:02 » |
+1
|
Daphné d'Aboville kisasszony, november
A Halloweenkor történtek vitathatatlanul változást idéztek elő többünkben. Kijelenthetném, hogy bennem nem, ám ez csupán egy gondosan racionalizált énvédő mechanizmus volna. Az egyetlen dolog, ami miatt alapvetően jobban viselem a halálközeli élményeket, az a tény, hogy tulajdonképpen nincs senkim a növényeimen kívül, akinek hiányoznék, illetve az, hogy halálom után az Ishida név minden bizonnyal feledésbe merülne, hiszen nem lenne kinek tovább vinnie azt.
Skócia klimatikus adottságait, a perzisztens ködöt, az alacsony hőmérsékletet és a kóros mértékű mohásodást, kizárólag olyan zárt terekben voltam képes tolerálni, ahol trópusi vagy szubtrópusi növényfajok is szívesen vegetálnak, és amelyek mesterségesen fenntartott mikroklímával rendelkeznek. Ennek következtében a botanikus szoba és a melegház váltak a preferált tartózkodási helyeimmé, mind fiziológiai, mind pszichés értelemben. Előbbi helyiség azért volt különösen pazar választás, mert még csak a kastélyt sem kellett elhagynom, hogy itt relaxálhassak két órám között, vagy deprimálóan esős koraestéken, mikor semmi mást nem találtam komfortosnak. Őszinte meglepetésemre az utóbbi néhány alkalommal nem voltam teljesen egyedül, hiszen mellémszegődött a láthatóan kissé megviselt Daphné is, akinek különböző gyógyteákkal és közösen, ám csendben való nyugodt üldögéléssel igyekeztem a segítségére lenni, de ezen a ponton kezdtem úgy érezni, hogy ennél komolyabb segítségre lenne szüksége.
Teljes tudatában vagyok annak, hogy talán nem én vagyok a legmegfelelőbb személy arra, hogy erről beszéljek vele, de mint korábban kiderült nagyfokú őszinteséggel nála sokkal többre lehet menni, mintha most megkerülném és a kedves barátnőjén, Élodie kisasszonyon, esetleg a bátyján keresztül igyekezném felhozni ezt a témát. Mindemellett azért annyi szociális érzékenység szorult belém, hogy ha hozzám kénytelen fordulni mindaz után, amit tettem vele, bizonyára nem szeretné, ha bárki is tudna arról, mi és milyen mértékben is zajlik benne, ami viszont oxymoronná teszi a tényt, hogy egyáltalán sikerült jómagamnak észrevenni, hogy itt több állhat a háttérben, mint egy szezonális affektív zavar. Életemben először tapasztaltam kognitív disszonanciát egy olyan cselekedetem kapcsán, amelyet előre megfontoltan és teljes tudatossággal hajtottam végre. Bár racionálisan belátható volt, hogy Daphné pszichés állapotromlásának etiológiájában aligha játszott meghatározó szerepet a Salamanca kisasszonnyal töltött estém -ezt egy későbbi verbális interakciónk is alátámasztotta -, a tény, hogy egyre erősebb anxiolitikumokat és hangulatjavító szereket fogyasztott, egyértelműen kontraindikálta, hogy a probléma gyökere nem én magam vagyok. Amellett, hogy minimális felelősséget azért igyekszem viselni a kialakult helyzetben, amiatt is kezdhettem aggodalmaskodni, hogy tudásom -ami ugyan koromhoz képest meglehetősen nagy- kezd elégtelennek bizonyulni ahhoz, hogy hathatós segítséget tudjak nyújtani neki.
Kérésére halkan sóhajtok, van nálam ugyan egy termosz némi teával, ami ideig-óráig segíthet, de kénytelen leszek megemlíteni, hogy bár nagyon szívesen segítek neki bármiben és rendkívül hízelgő a belém vetett bizalma, de kezdem úgy érezni, hogy jobb lenne, ha egy nálamnál idősebb és tapasztaltabb szaktekintély venné kezelésbe, mert attól kezdek tartani, hogy valami olyan felé sodródik, amiből már nem vagyok benne biztos, hogy ki leszek képes húzni. A hangjának csengése idegennek hat számomra, ellenére annak, hogy alig öt hónapot megélt ismeretségünk talán még nem jogosít fel arra, hogy ilyen felfedezéseket tegyek, ám ebben az esetben hajlandó vagyok engedni a kételynek, amit tulajdon megérzéseimmel kapcsolatban érzek. Leteszem az apró metszőollót, amivel eddig dolgoztam az egyik bonsaiosítani tervezett növényen és rá emeltem a tekintetem, bár csak a hátát, egy hátból pedig nem kifejezetten lehetséges életeket kiolvasni.
– Nem gondolom, hogy a foltos kontyvirág transzlokációs igénye jelenleg prioritást élvezne -jegyzem meg-különösen úgy, hogy a véglegesnek szánt ideiglenes helyét a múlt héten sikerült meghatároznom. Nem is értem, minek hatására jutott eszébe a gondolat, hiszen, ami újonnan, tehát velem érkezett, azt pont azért nem kell átültetni, ami meg már előttem is itt volt, azt meg azért nem szükséges feleslegesen bolygatni. -Daphné, úgy vélem, beszélnünk kellene-egyenesedem fel, hogy a szoba nagyjábóli közepére lépve törökülésbe helyezkedjek és fejemmel intsek a lánynak-megtennéd esetleg, hogy leülsz? Szépen kérem, de valójában nem hagyok neki más lehetőséget, nem vagyok ugyanis hajlandó a továbbiakban oly módon farmakológiai segítséget nyújtani neki, hogy tisztában lennék a kiváltó tényezőkkel és a tünettan pontos jellegével, nem szeretném sem félrekezelni, sem pedig óvatlanságból rászoktatni egyetlen hatóanyagra sem.
Érzékelem, hogy nem figyel rám, meg is köszörülöm a torkom, hogy egyáltalán rám nézzen, akkor látom meg a vércseppeket a padlóra csöppenni és ebben a percben döntöm el, hogy itt valamiféle hatalmas baj van, valami olyan, amin elképzelhető, hogy már segíteni sem tudok nem, hogy gyógyítani. Felállok és előkapom a hímzett zsebkendőm, hogy felényújtsam, de végül a helyzetre való különös tekintettel, inkább a kezéért nyúlok és én magam igyekszem felitatni a kezéről a vért. -Sejtem, hogy ez az utolsó dolog, amire most vágysz de, ha azt szeretnéd, hogy a továbbiakban is keverjek ki neked bármiféle készítményt, nos jó volna, ha beavatnál abba, hogy mi történik benned -igyekszem felvenni vele a számomra szinte minden esetben végtelen kellemetlen szemkontaktust.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Pálca: nyárfa, egyszarvúszőr mag, 10 ½ hüvelyk, rugalmas, elegánsan faragott markolattal
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2026. 01. 27. - 12:01:04 » |
0
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Rokuro Ishida
Ilvermorny

the Herbalist

Jutalmak: +111
Kor: 17
Ház: Pukwudgie
Családi állapot: Eljegyezve
Legjobb barát: 連合
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2026. 02. 04. - 11:01:31 » |
+1
|
Daphné d'Aboville kisasszony, november
Sosem állítottam magamról, hogy különösebb kompetenciával rendelkeznék a szív és a lélek afférjait illetően. Funkcionális ismereteim azonban kiterjednek arra, hogy milyen fiziológiai és biokémiai feltételek mellett gyorsul fel a szívritmus, illetve milyen mechanizmusok vezetnek annak progresszív lassulásához, végső soron leállásához. Ez a tudás jelen helyzetben azonban marginális relevanciával nem bír. Inkurrens. Ahogyan — e terminusnál maradva — az eddig alkalmazott teljes eszköztáram is annak bizonyult, mivel a mindenféle szedatív jellegű keverékek, amikkel eddig próbálkoztam, majdhogynem semmit sem látszottak használni Daphné esetében, talán az egyetlen, amit a javukra tudok írni az lenne, ha képes megfelelő mennyiségű időt alvással tölteni. Eleinte azt gondoltam, hogy ez lehet a baj. Bizonyára zaklatott, minek hatására inszomniás tüneteket mutat és némi pihenés majd visszahozza az életébe a balanszot, így az első és talán a második adagot is némileg nyugodtan készítettem el számára. Aztán visszajött és semmi sem változott, sőt, mintha egyenesen súlyosbodtak volna a gondok, minek hatására változtattam, majd emelni igyekeztem a dózison, mindennek ellenére újabb és újabb adagokért érkezett és nem, mintha cseppet is peturbálna a kitüntető figyelme -kiváltképp azután a beszélgetés után, ami a Salamanca kisasszonnyal töltött éjszakámat volt kapcsolatos- de némileg aggasztónak találom az állapotát, ami ma sem fényesebb annál, mint, amit az elmúlt időszakban megszokhattam.
A szubjektív késztetés, hogy valamilyen módon interveniáljak, végül arra sarkallt, hogy pszichológiai szakirodalmat szerezzek be– a magnixek előszeretettel hivatkoznak Freud-ra és Jung-ra, ennek hatására magam is az ő munkásságukkal kapcsolatban igyekeztem tájékozottabbá válni-, hátha új gondolatokat plántálnak a fejembe, amik egészen új megoldások megszületéséhez vezethetnek. Az olvasottak szerint, Sigmund Freud példának okáért a Daphné-éhoz hasonló állapotot határozottan depresszívként denotálja és valamiféle veszteséghez köti, én azonban képtelen vagyok rájönni, hogy ha a lány el is vesztett valamit, mi lenne az, illetőleg hogyan tudnék a segítségére lenni, hogy újra megtalálhassa. Egy másik, gyakran említett terápiás javaslat szerint az idült depresszív állapotban lévő személyt érdemes olyan tevékenységekkel foglalkoztatni, amelyek intrinszikusan örömforrást jelentenek számára. Ennek jegyében festékeket és papírt hoztam magammal. Daphné több alkalommal is bizonyította, hogy nemcsak affinitása van a rajzoláshoz, hanem kifejezett vizuális érzékenységgel és technikai készséggel is rendelkezik., így bátorkodtam magammal hozni némi festéket és papírt, hátha ez az ötlet működőképesnek bizonyul, hiszen Daphné már többször is megmutatta, hogy nem csak szeret rajzolni, hanem igazán remekül bánik az ecsettel és a színekkel, emellett pedig a kertészkedés is bizonyára megnyugtatja, hiszen a nyár folyamán a rendkívül aggályos viselkedésem ellenére is hajlandó volt segíteni az árnyliliom átültetésben. Milyen kellemes emlék! Sokkal kellemesebb lenne, ha alig egy órával előtte nem lettem volna oly kedves degradálni a hőn szeretett Francia hont és a bizonyára nagy műgonddal a világ csúfságára bocsátott Eiffel-tornyot.
Eiffel-torony ide vagy oda jelenleg épp olyan élénken tudok társalogni a hölggyel, mint amennyire azzal a rémületes, brutalista fémkolosszussal tudnék, válaszából nyilvánvaló számomra, hogy nem értelmezte a szavakat, amiket hozzá intéztem, valószínűsíthetően nem is igazán hallhatta azokat, a kérdésére viszont nem számítok. Tehát mindennek a Halloweenkor történtekhez volna köze? Akkor meg miért próbálunk arról diskurálni, hogy velem mi történt, midőn én nem gondolom, hogy fokozottan traumatizált volna az eset? Természetesen lehetséges, hogy tévedek és éppen emiatt a trauma miatt tettem vagy nem tettem bizonyos dolgokat, de egészen infallíbilisnek számítok a saját mentális állapotomat illetően. -Ugyan miért fontos mindez?-érdeklődöm, de hamar rádöbbenek, hogy az értetlenkedéssel nem kerülök közelebb a probléma nyitjához, így bármennyire is úgy gondolom, hogy ez nem a Daphné vájt füleinek való információ, belekezdek egy egészen rövid összefoglalásba. -Nos egy a gyengélkedőhöz rendkívül hasonló kórteremben voltam sokadmagammal, többek között Barbonnal, Scrimgeour és Tuffin kisasszonyokkal, valamint a fél lábbal rendelkező fiatalemberrel, mivel rá azért nehezemre esne az úriember szót használni. Illetőleg velünk tartózkodott még az egyik francia bajnok is, akinek a feje egy teljeséggel groteszk, már-már kafkai csoporthallucináció során felrobbant, és ha mindez nem lenne elég, kitört a teljes anarchia, mivel Barbon és Scrimgeour kisasszony megörvendeztettek minket egy remek akciójelenettel, vagyis egymásnak estek…-miért hangzik minden, amit ezzel az esettel kapcsolatban mondani próbálok hirtelen ilyen indokolatlanul szexuálisnak?- tehát párbajba bonyolódtak. Mindeközben én és a már említettek nem igazán voltunk a helyzet magaslatán, nekem például rettenetesen vérzett az orrom. Teljes tudatában annak, hogy ez a történet messze áll a teljeségtől -melynek során Tuffin kisasszony pánikreakciót élt át, Barbon kishíján megbolondult, jómagam pedig olyan végtelen fájdalmaknak lettem az elviselője, hogy elkerülvén a tűréshatárom elérésének végtelen szégyenét, szinte megpróbáltam önkezemmel végetvetni az életemnek, amúgy ősi japán szokás szerint- adom ezt elő úgy, hogy a lehető legkevésbé legyen lehetőségem ezzel rontani a hölgy már egyébként is meglehetősen hektikusnak tetsző állapotán.
Nem tudom elégedett-e bármivel, amit mondani találok neki, azt viszont ellenben nagyon is látom, hogy vérzik a keze és, mivel ezen van lehetőségem segíteni, így meg is teszem. Érzem a kezének gyengéd szorítását, és bár kényelmesebb lenne, mégsem húzom el a magamét, hiszen elképzelhető, hogy épp erre van szüksége. Ami viszont elhagyja a száját, az olyannyira nem tölt el örömmel, hogy az arcomra is látványosan kiül. Szemöldökeim összehúzódnak, ahogy rápillantok és, ha már úgyis valamelyest fogja a kezem, óvatosan a terem közepe felé tessékelem. -Ülj le, kérlek-nézek rá komolyan, miközben magam is törökülésbe helyezkedem vele szemben és vadul gondolkodom rajta, hogy ugyan mit tudnék mondani a kijelentésre, miszerint arra vágyik, ha a túlterhelt időszaknak vége lenne. Hisz erre kell, hogy gondoljon, mert szimplifikálva az egészet, nem is gondolhat másra. -Üdvös lenne, ha kiderülne számomra, hogy hol gyökerezik ez az érzés. Nyilvánvalóan emlékszem arra, amit szeptemberben mondtál, de akkor még koránt sem tűntél ilyen…-keresem a szót, amivel még véletlenül sem bántom meg- deprimáltnak. Próbáljuk meg végigvenni, hogy mi is történt azóta!
Próbálok úgy tenni, ahogy Sigmund Freud tenne, leszámítva persze azon apró és redundáns részleteket, hogy végül minden nőbetegére igyekszik rábizonyítani, hogy végtelenül szerelmes belé, ezt pedig nem tartom túlzottan professzionálisnak. Mindenesetre helyzetünkben,ez szerencsére kizárható, hiszen Daphnénak nem lenne oka beleszeretni egy olyan fád emberbe, mint jómagam.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2026. 02. 06. - 19:05:53 » |
0
|
|
|
|
|
|