Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,
A kutyák kutyák, a madarak madarak, a macskák... ISTENEK.
Jutalmak: +2740
Játéklista: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Kapcsolatban:: Mr Norris
Legjobb barát: Mindenki!
Kviddics poszt: Fogó
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2025. 06. 14. - 20:21:06 » |
0
|
 A dísztelen ajtót feltárva egy felnagyított klubhelyiségre találunk. Az egész terem szívében egy hatalmas kandalló terpeszkedik el. Előtte három háromszemélyes kanapé fog körbe egy alacsony faasztalt, a négy ház négy állata van kifaragva lábakként. Többnyire ottfeledett könyvek és használt pennák hevernek rajta. Minden ház színei felfedezhetőek itt, a falak sötétzöld és ezüst színűek, a szőnyeg eredetileg sötétvörös volt, ám az évek során erőst besötétült a sok használattól. A kanapék, fotelok és a hatalmas ülőpárnák huzatai többnyire kék színűek, bronz szegéllyel a Hollóhát tiszteletére, míg a Hugrabug ház színei a falikárpitok összeállításaiban jelennek meg. A kandalló tetejére tűzve, középen, akárcsak a nagyteremben a Roxfort címere. A falak mellett található néhány asztal, némelyiken varázslósakk készletet is látni. Körben három nagy ablak van, napközben a természetes fény uralkodik, ám este a meghittebb környezet érdekében mindegyik súlyos sötétítő függöny be van húzva. Különböző beszélgető sarkok is vannak kialakítva, gyaníthatóan már a diákok keze nyomán. A teremben ugyanis található rengeteg párna, piros és fekete színekben, némelyek a kanapék és fotelok közelében, mások a fal tövében. Ezek a legkönnyebben mozdítható ülőalkalmatosságok, így nagy népszerűségnek is örvendenek.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

Scrimgurl ☆
Jutalmak: +404
Előtörténet: Megnézem!
Származás: Félvér
Hajszín : Sötétbarna
Szemszín: Barna
Kor: 17
Ház: Griffendél
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Egyedülálló
Kedvenc tanár: Leon Lutece
Legjobb barát: Revan Morgenstern
Kviddics poszt: Hajtó
Pálca: Főnixtoll, Szőlő, 12 és fél hüvelyk.
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2026. 01. 17. - 16:08:23 » |
+1
|
Silent Night
 Connor - 2005. december 23.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Connor O'Hara
Mardekár

♡ ♔
♥ szívkirály ♥
Jutalmak: +328
Kincsesláda: Megnézem!
Kapcsolatok: Megnézem!
Hajszín : barna
Szemszín: barna
Ház: Mardekár
Családi állapot: Bonyolult
Pálca: 11 és fél hüvelyk, fenyőfa, sárkány szívizomhúr mag
Elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2026. 01. 20. - 22:54:43 » |
+1
|
Sötét van akkor, amikor...
2005. december 23.
Connor már akkor is érezte a Roxfort ürességét, mielőtt belépett volna a társalgóba. Az iskola olyan volt, mint egy kihűlt test: minden megvolt benne, ami életre vallott, mégis hiányzott belőle a lélegzet. Még a karácsony sem díszítette fel a kastélyt - csak kiemelte, mennyire egyedül maradt benne az, aki nem mehetett haza. Az ódon épület üressége csak felerősítette a saját magában érzett hiányt.
A Tűz Serlegével kötött mágikus szerződés láthatatlan láncként simult a bokájára, és bár nem szorított, mindig ott volt, remek kifogást biztosítva a fiúnak az apjával szemben, hogy miért nem töltheti vele az ünnepeket.
Amikor belépett a társalgóba, Sienna már ott ült. Könyvek vették körül, mint valami rögtönzött erőd, amelynek falai bőrből és megsárgult lapokból épültek. Connor a bagolyház óta egészen másként tekintett a lányra. Jó érzés volt valaki olyan társaságában lenni most, aki ugyanazokon ment keresztül mint ő maga is, aki ugyanúgy érezte már a bőrén a Tusa nyújtotta veszélyeket, és ugyanúgy megtapasztalta már a média súlyát is. Ezekről Roxanne-nel, mondhatni egyetlen állandó társaságával nem beszélhetett. Nem értette volna.
Lehuppant hát a lány mellé, és elfogadta a bögrét, amelyből gomolygó gőz szállt fel.
- Furcsa ez a helyiség így, hogy a harmadévesek nem üvöltve köpköveznek a sarokban, ugye? - jegyezte meg Sienna.
Connor szája sarkában halvány, fanyar mosoly rándult.
- Hiányzik? Üvölthetek egy kicsit, ha szeretnéd.
A hangjában ott volt a megszokott száraz él, de nem volt benne valódi gúny. Inkább csak fáradtság. Az a fajta, ami nem az izmokban ül meg, hanem a gondolatok mögött. Hiába, az utóbbi napokban nem aludt valami jól. Miközben kortyolt egyet a teából, már a könyvkupac felé nyúlt. Egyesével emelte fel őket, végigfuttatta a tekintetét a címeken, belelapozott, majd undorodva ejtette vissza őket a helyükre.
A kőgömb ott gurgulázott közöttük, némán és súlyosan. Connorban önkéntelenül is felvillant annak az alkalomnak az emléke, amikor az első próbán megszerzett tárgy végre valóban felfedte magát. Azon az éjszakán a baldachinos ágya függönyei mögött feküdt, unottan passzolgatva a kőgolyót hol jobb, hol bal kezéből. Aztán egy váratlan pillanatban, amikor a hold elbújt a felhők mögé, és a sötétség olyan sűrűvé vált, hogy szinte tapintani lehetett, a gömb végre kinyílt. Abban a röpke pillanatban egy sárgás hüllőszerű szem villant fel belőle, hideg és időtlen, akárcsak valami ősi ítélet, ami csak rá várt. Aztán a fény visszatért, és a szem eltűnt, mintha sosem lett volna ott.
- Te mire jutottál a kővel? - kérdezte Sienna. - Szerintem baziliszkusz szem van benne, vagy a másolata…
Connorban nagyot puffant a felismerés. Baziliszkusz. A kígyók királya. Mardekár Malazár öröksége. Hát persze... Szóval ezért volt a furcsa, dermesztő érzés, ha túl sokáig bámulta azt az izét! Merthogy arra azért még ő is rájött, hogy a szem újbóli előcsalogatásához a sötét a kulcs. A takarója alatt pedig, ha túl sokáig nézett farkasszemet a kővel, érezte, hogy az izmai megdermednek, mintha gerince újból szilánkosra tört volna, ahogy tette azt tavaly tavasszal.
De nem hagyta, hogy látszódjon rajta, hogy csupán most döbbent rá a megfejtésre.
- Azon kívül, hogy egyszer ráejtettem a nagylábujjamra - jegyezte meg vállat vonva -, nem jutottam vele sokkal messzebb, mint te…
- Az egyértelmű, hogy nem baziliszkusszal harcolunk majd. A baziliszkusz létrehozása bűncselekmény.
Connor felvonta a szemöldökét.
- Miért? Hogy készülnek a baziliszkuszok?
Nem volt benne tudálékosság, csak kíváncsiság. Az a fajta, ami az utóbbi hetekben hajtotta, amikor a kviddicsedzések után új varázslatokat próbált tanulni. Nem akart még egyszer úgy állni egy próbán, mint az elsőn - kitéve, kiszolgáltatva, „letolt gatyával”, ahogy magában keserűen nevezte.
- Figyu, én onnan indultam el, hogy megnéztem, mik voltak az utóbbi próbákon. Akkor aranytojás volt, meg sárkányok. Most meg kőgolyó, meg ilyen-olyan szörnyetegek - egy pillanatra elmosolyodott, és a Tusa szervezőire gondolt, akik mintha amit az aranytojásokon megspóroltak, azt most mind egzotikus bestiákra váltották volna. - Eléggé egy kaptafára mennek ezek. Szóval ha stimmel a logikám, a második próba sem arról fog szólni, hogy megint nekimegyünk valaminek. Az már megvolt. Legutóbb a tó mélyére kellett menniük a bajnokoknak, és megmenteni valakit. Most is inkább erről lehet szó, szerintem. Kiszabadításról, nem harcról.
A gömbre nézett, de most már nem kihívóan, hanem óvatos tisztelettel.
- Szóval szerintem… - vont vállat halkan - nem kell fosnunk a baziliszkusztól…
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

Scrimgurl ☆
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2026. 01. 27. - 07:18:35 » |
+1
|
Silent Night
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Connor O'Hara
Mardekár

♡ ♔
♥ szívkirály ♥
Elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2026. 01. 30. - 14:28:29 » |
+1
|
2005. december 23.
- Rá kell venni egy varangyot, hogy kiköltse egy csirke tojását, ha jól értem a leírást. Bár biztosan kell hozzá fekete mágia is, mert ezt önmagában egy másodéves is megoldaná.
Connor elfintorodott, miközben azon agyalt, hogy ugyan mivel tudna rávenni egy másodéves egy varangyot ilyesmire. Igazából azt se tudta ő mivel venné rá. Nem jutott más eszébe, csak az Imperius átok, amitől elég ideig maradna egy helyben egy ilyen gusztustalan jószág ahhoz, hogy a tojásból kikeljen valami. Állítólag Mardekárnak volt egy ilyen szörnyetege. Több, mint tíz évvel ezelőtt volt is vele valamiféle bonyodalom itt a suliban. Legalább is Connornak rémlett valami erről. A mardekárosok körében még mindig meglepően sok olyan diák volt, akik osztoztak a Morris-félék nézeteiben, és akik nyugodt szívvel szabadítottak volna rá most is egy baziliszkuszt a mugliszületésűekre az iskolában. Az ember hallott ezt-azt, ha elég időt töltött a pincehelyiségben, vagy ha normális ember módján odafigyelt kicsit az órákon.
- ...akkor viszont a baziliszkusz a próba típusára figyelmeztethet, talán a helyszínére, vagy valamilyen tulajdonsága az asszociáció... áh, tudom, mit csináljunk.
Connor felkapta a fejét és félrerakta a régi könyvet, amit addig unottan piszkálgatott. Siennára pillantott és kíváncsian várta az ötletét. Ehelyett csupán annyit látott, hogy a lány előkotor egy régi füzetet, meg egy rózsaszín tollat a táskájából.
- Ha meg kell menteni valakit... neked szerinted ki lesz az? - kérdezte a lány.
Connor elfintorodott.
- Előre sajnálom azt a nyomorultat, aki az én megmentésemre lesz rászorulva…
Mégis, a fiú fejében szöget ütött a kérdés. Tényleg, vajon ki lenne számára a legfontosabb? Egy hónappal ezelőtt könnyedén mondhatta volna, hogy Zafira. Persze furcsán nézett volna ki, ha a második próbán szembesült volna azzal a kimondatlannal, ami a lelkét nyomta. Az igazság az volt, hogy soha, senkinek, még önmagának sem vallotta be, hogy mit érez a lány iránt, egészen a Hollóhát - Hugrabug meccsig, amikor is a lelátón ülve nézte- és szurkolta végig a találkozót. Igen, kétségtelen volt, hogy a sok gonoszkodás és bántás, amit az évek során a lányra zúdított, mind csak egy figyelemfelhívás akart lenni részéről, egy jel, hogy „hé, én is itt vagyok, nézz már rám!”. Egy ostoba kölyök volt, aki copfokat húzogatott ahelyett, hogy bátran odaállt volna a lány elé és megmondta volna neki a tutit. De hát ő sem tudta ezeket… Egészen mostanáig, amikor is…
Jött Gemma Jenkins. Persze a lány nem gondolt komolyan semmit vele kapcsolatban, mégis… a zuhanyzói incidens óta képtelen volt kiverni őt a fejéből, pedig szorgosan próbálkozott ezzel. Már-már ott tartott, hogy háztársa igéző pillantása szép lassan kezdett kitörölni minden egyebet a tudatából, még magát Zafira Tavisht is. Pont ilyen volt az ő formája. Amikor végre megfejtett valamit magában, borult az egész, és kezdhette elölről valaki mással.
- Nem tudom amúgy, a Tűzvillámom esetleg? - vigyorgott a lányra. - Miért, neked ki?
Figyelte a lány kezét, és az apró ellipszist, amit a papírra vetett, benne a baziliszkusz szóval.
- A mugli iskolában, ahová a Roxfort előtt jártam, angol irodalom órán gyakran csináltunk ilyet... felírták például, hogy „Shakespeare: Hamlet,” és az osztálynak be kellett mondania dolgokat, amelyeket aztán vonalakkal hozzákapcsoltunk. Most azt hiszem, pont segítségünkre lehet... mi jut eszedbe arról, hogy baziliszkusz?
- Aha, ez érdekes - kamuzta, de valójában nem igazán hitt a módszer sikerességében. Azonban nem akarta megbántani Siennát, ha már kettejük közül legalább ő próbálkozott valamivel. Megköszörülte a torkát és lenyelte az első gúnyos, kissé obszcén választ, ami az eszébe jutott.
- Hát őőő… Kígyó… Párszaszájúak… Mardekár Malazár… Gyilkos pillantás…
Jenkinsnek is elég gyilkos pillantása van - szaladt át az agyán.
- Halálos pillantás... halálos méreg... Mardekár... a Titkok Kamrája... kakasok… - fűzte rá Sienna, néhány gondolatot szinte szinkronban kimondva a fiúval. - Tényleg, nem próbáltam még ki, hogy mi történik, ha egy kakas kukorékol a gömb mellett. Az igazi baziliszkusz meghal tőle... belegondolva ebbe, lehet, hogy nagyon ostoba ötlet, de kipróbálhatjuk az enyémen, és ha mondjuk eltörjük vele, dolgozunk a tiéddel.
- A baziliszkusz meghal, ha egy kakas kukorékol mellette? Miért? Ennyire szeret sokáig aludni, vagy mi?
Megköszörülte a torkát és igyekezett komoly arcot vágni, miközben kezeit mentegetőzve felemelte, jelezvén, hogy abbahagyta a hülye, cinikus kommenteket.
- És honnan szerzünk kakast? Megkérjük McGalagonyt, hátha varázsol egyet nekünk gyufás skatulyából?
Connor sosem értette azokat a feladatokat, amikor tűből kellett ugróegeret bűvölniük, meg hasonlók. Mégis mikor a büdös életben lesz erre szükségünk az életben? - tette fel mindig ilyenkor a kérdést. Erre tessék: egyszer kéne kakast varázsolnia, erre ehhez is túl hülye.
- Vagy megkérjük Hagridot, hogy nyerjen nekünk egyet kártyán. Állítólag nagy zsugás az öreg. Múltkor a próba után hallottam, hogy meséli valakinek, hogy neki is volt anno egy cerberusa, pont olyan, mint amivel az egyik francia csaj küzdött. Azt is kártyán nyerte. Hogy engedhetnek szerencsejáték függőket gyerekek közé?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

Scrimgurl ☆
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2026. 02. 01. - 05:50:08 » |
+1
|
Silent Night
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Connor O'Hara
Mardekár

♡ ♔
♥ szívkirály ♥
Elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2026. 02. 04. - 11:33:59 » |
+1
|
2005. december 23.
- A seprű nem lenne fair a többiekkel szemben… elbírod egy kézzel, és repülni is lehet rajta… - mondta Sienna.
Connor elvigyorodott.
- Sienna… Ez… Ez egy vicc volt.
Emlékezett rá, hogy milyen érzés volt pár héttel korábban azzal ugratni a lányt, hogy hátha megrágcsálja őt egy sárkány az első próbán. Emlékezett Sienna reakciójára, és a saját meghökkenésére is, amiért ült a poénja, és kivételesen nem sértődés lett belőle a fogadó félnél. Most is hasonlót érzett, még ha a vicce ezúttal nem is talált be. Valamiért szórakoztató volt számára a lány természetesen komoly reakciója, ahogy annyira belemerült a közös ötletelésbe, hogy fel se fogta a viccet. Vagy az is lehet, hogy csak ennyire nem várta a folyton búskomor és mogorva Connortól, hogy poénkodjon vele. Hiába… Közeledett a karácsony. Még a fiú sziklaszíve is meglágyult egy kicsit.
- ...nekem szerintem Revant kellene kihoznom - fejezte be végül a gondolatmenetét a lány.
Connor bólogatott, mintha csak azt mondaná, hogy „Igen, ez logikus.” Valójában viszont fogalma sem volt róla, hogy kik Sienna legjobb barátai, hogy kivel milyen kapcsolatban áll. Nem tudott ő semmit senkiről. Kívülálló volt, egy magányos farkas. És most, ahogy közeledett a második próba, nem is a feladat tűnt nehéznek, hanem maga a tény: lehet, hogy meg sem felel majd az előfeltételeknek. Mi van, ha a zsűri nem talál senkit, aki valóban illik a megmentendő szerepre? Mi van, ha egész egyszerűen nem létezik olyan személy? Mi van, ha kiderül, hogy ő Connor nem szeret senkit? Ha kiderülne, hogy képtelen bármit is érezni…?
De ha ez igaz, akkor miért volt annyi álmatlan éjszakája az utóbbi időben? Miért érezte úgy, mintha két tűz között állna? Szégyellte, és egy ostoba baromnak gondolta magát, amiért olyan dolgokat akart belelátni a két lánnyal való „kapcsolatába”, amik egyértelműen nem léteztek. Mégis jó volt esténként úgy feküdni az ágyában, hogy hol egyikre, hol másikra gondolt. Bár való igaz, a zuhanyzói jelenet sokkal kézzelfoghatóbb volt, és izgalmasabb, és… zavarba ejtőbb. Emiatt az utóbbi időben inkább Gemma járt az eszében és az a nézés… Meglehetősen sokat gondolt rá, mikor egyedül volt…
- Szerintem a születésükhöz kötődik… talán a kukorékolástól eszébe jut, hogy csirkének kellett volna születnie, ha nincs a varangy? - felelte Sienna arra a kérdésére, hogy miért pusztul el a baziliszkusz, ha kakasszót hall.
- Hmm…
Connor végigsimított a száján, és töprengő fejet vágott. Egyáltalán ki a jó francnak jutott eszébe először, hogy rárakjon egy varangyot egy tojásra? - futott át agyán a gondolat, aztán… Mintha egy elfeledett emlék villant volna fel valahol mélyen a tudatában, eszébe jutott egy régi mágiatörténet óra. A névre már nem emlékezett ugyan, hogy ki volt az az ostoba hülye, aki baziliszkusz tenyésztésre adta a fejét (még Hagrid sem lett volna ilyen elmebeteg, bár ki tudja…), az viszont beugrott neki, amit Binns mesélt a minisztérium által ellenőrzött tyúkólakról. Valahol rendkívül szürreálisnak tartotta a dolgot, hogy a mágiaügyi minisztéium varázslények szabályozásáért és ellenőrzéséért felelős osztályán most is ül egy öltönyös csávó, akinek az a dolga, hogy varázslócsaládok tyúkóljaiba járkáljon tojásokat nézegetni, hogy nem ül-e rajtuk varangy.
Végül is… Ez még nekem is menne, ha nem jönne össze a kviddics…
Bedobta a viccesnek szánt ötletét Hagridról és a kártyán nyerhető kakasról, de úgy tűnt, Siennának egyszerűen nincs túl jó napja, vagy csak nem túl fogékony az ő hülyeségeire. Hát van ilyen - vonta meg a vállát a fiú.
- Szerintem rosszabbja is volt- hallottam sárkányról meg akromantuláról is. Nem tudom, mennyi igaz, főleg Harry Potterék idejében szedtek fel róla a festmények pletykákat. De rosszabbak is vannak, az a Chai nevű kur… nő például halálfaló szimpatizáns.
Féloldalas mosolyra húzta a száját attól, hogy Sienna száján majdnem kiszaladt egy káromkodás, de aztán a halálfalók említésére gyorsan el is komorult.
- Ki az a Chai? - tette fel a kérdést.
Nem foglalkozott a politikával, sem a Tusa többi résztvevőjével. Ő maga még a többi bajnok produkcióit sem nézte vissza. Utolsóként lépett be az arénába, így élőben nem volt lehetősége végignézni, aztán utólag meg… Valahogy nem érdekelte őt, hogy hozzá képest mennyivel voltak ügyesebbek, rátermettebbek, higgadtabbak, és elegánsabbak a bajnokok. Utolsó helyen állt, ismét elkönyvelték egy agresszív, fafejű idiótának, ő meg elég hülye volt hozzá, hogy ne akarjon a saját hibáiból tanulni, vagy esetleg ötletet gyűjteni a többiektől, hogy miként is lehetne ezt szebben, jobban csinálni.
- Szerintem meg tudom oldani a kakast… azt hiszem, gallus latinul, ha kicseréljük a kígyóidéző bűbájban a serpenst gallusra… vagy gallumra, ha tárgyeset… megpróbálom.
Kissé unottan figyelte a lányt, ezért is lepte meg annyira annak váratlan sikere. Összerezzent és hátrahőkölt a pálcából kitörő, fekete kakas láttán.
- Mi a f… - ezúttal sem hazudtolta meg ír gyökereit, és elkáromkodta magát a madár láttán.
- Most már csak meg kell várnunk, hogy kuk…
- Vigyázz! Elmenekül!
Felpattant a székéből, és a kakas után kapott, de az villámgyorsan leugrott az asztalról, és apró lábaival futásnak eredt, kiiszkolva a társalgó ajtaján, majd beleveszve a kastély kacskaringós folyosóiba.
Összenéztek a lánnyal. Sienna szája félig tátva maradt a szürreális jelenettől. Connor úgy nézett rá, mintha a lány meztelenre vetkőzött volna előtte és esőtáncot lejtett volna. Aztán a fiúból kitört a nevetés, miközben Sienna szemlesütve visszasüllyedt a helyére.
- Szerintem ezt ne nagyon reklámozzuk - mondta vigyorogva.
- Neked van ötleted? - kérdezte végül a lány, miután eltette a pálcáját és újból a rózsaszín tintájú tollát vette a kezébe. - Szerinted mit akarnak mondani ezzel? Lehet, hogy nekünk azt kell megoldanunk, hogy lássunk? Vagy mérgekre kell készülnünk.
- Nem tudom… - húzta el a száját. - Mi van, ha… Mi van, ha tükröt tartanánk elé, vagy víz alá tennénk? Azt próbáltad már? Mármint, ha… Ha nem nézünk közvetlenül bele, amikor előbújik a baziliszkusz szeme a kőből. A többiek azt mesélték, hogy a kilencvenes években, amikor ez a baziliszkuszos sztori zajlott, azért nem volt halálos áldozat, mert senki sem nézett bele a kígyó szemébe. Legalábbis nem direktbe… Rémlik valami egy fényképezőgépről, hogy valaki azon keresztül látta, és hogy ezért nem halt meg, csak kővé vált. Szóval az elméletem az, de… De lehet full hülyeség… Hogy tegyünk elé a tükröt, és ha meglátja magát benne, hátha visszaverjük rá a saját varázslatát és attól „meghal”, mármint… Hogy attól hátha felhasad a kő és akkor történik valami.
Szégyenlősen a lányra nézett, várva, hogy kiröhögik-e. Őszintén szólva nem nagyon szokták kikérni az ő véleményét, hacsak nem kviddicsről volt szó. Ott elfogadott, sőt elvárt volt, hogy ő beszéljen, hogy ő mondja el a taktikát, hogy ő legyen a vezér. De az élet bármely más területén… Szeretett inkább egyedül dolgozni és a háttérben maradni. Most mégis azt várta tőle Sienna, hogy közösen álljanak ehhez a problémához. Jól esett neki, hogy megbíznak benne, viszont rendkívül idegenül mozgott ebben a szerepben.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

Scrimgurl ☆
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2026. 02. 09. - 20:33:30 » |
+1
|
Silent Night
|
|
|
|