+  Roxfort RPG
|-+  2003/2004-es tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Faliújság
| | | |-+  Furkász Firkász
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Furkász Firkász  (Megtekintve 2596 alkalommal)

Theresa McCarthy
Griffendél
*


~ Furkász Firkász ~

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2023. 05. 04. - 19:12:03 »
+3

EXKLUZÍV INTERJÚ OLIVER SMITH PROFESSZORRAL


El sem hiszitek, kit sikerült elkapnunk egy rövid interjúra! A mindig morcos, büntetőmunka kiadásában rekorder, a mindenki által rettegett Smith professzort! Olvassátok óvatosan, nehogy büntetőmunka legyen a vége!
Smith professzor! Köszönjük, hogy időt szánt ránk, és hosszas kérlelés után interjút adott a Furkász Firkásznak.


Igazán hálás vagyok ezért a rendkívül... érdekes felkérésért. Magam sem értem, miért adtam meg magam, de essük túl rajta, Miss McCarthy. Örömmel válaszolok a kérdésekre.


Hogy választották ki Önt a bájitaltan tanári posztra? Örült a felkérésnek vagy inkább kérlelni kellett, hogy fogadja el az állást?


Élveztem a kutatómunkát, amikor bájitalmesterré váltam, azonban egy idő után új célt kellett találnom. Úgy godnoltam a kutatás helyett azt a tudást, aminek birtokában vagyok, a fiatalságnak kötelességem átadni, ők a jövő. Nem választottak ki engem, én kerestem meg az igazgatónőt, és mivel az előző Bájitaltan professzor visszament Japánba, megkaptam az állást.


Mit szeret a bájitalokban? Melyik a kedvenc bájitala, ha van ilyen?


Kedvenc bájital nincsen, mindegyiknek meg van a maga hatása, teljesítik a maguk feladatát, rendeltetésük szerint. A bájitalok hasznosak a társadalomnak, létrehozásuk is egyfajta művészet. Az elemekből, hozzávalókból újat létrehozni izgalmas és különleges.
Mik azok a kvalitások, amiket értékel egy diákban?


Azt, hogy csendben üljön, figyeljen az órán. Tanulon az idősebbektől és a tapasztaltabbaktól. Kérdezzen, ha nem tud valamit, a kérdezés fontos. Nem várom el, hogy mindenki tökéletes legyen az órámon, ám azt igen, hogy önmagához képest a legjobbra törekedjen, akármibe is kezdenek bele.


Mondja meg őszintén, tanár úr, miért ad ennyi büntetőmunkát a diákoknak? Hogy talál ki ennyi, különböző, változatos feladatot?


Talán a kétkezi büntetőmunka némi elgondolkodásra sarkalja a diákokat arról, hogy mi is fontos az életben, és esetleg némi tananyag is megmarad így a fejükben. Hogy hogy találok ki ennyit, nos, a bájital főzés kreatív munka.


És végül az utolsó kérdés, amit mindenkinek felteszünk: mit csinál szabadidejében? Mi a hobbija?


Olvasok, sétálok a birtokon, vagy pedig egy kedves barátommal sakkozunk alkalmanként. Ennyi teendő mellett nem is jutna másra időm.


Köszönjük szépen, hogy időt szakított ránk, és hogy nem büntetőmunkával kellett befejeznünk ezt az interjút. További sok sikert kívánunk Önnek a bájital oktatásban, és reméljük, megelégedésére szolgál majd lelkesedésünk a főzetek iránt.

 

A Furkász Firkász csapata nevében

Tessa McCarthy

(fotó: Eloise Harding)


Naplózva

Theresa McCarthy
Griffendél
*


~ Furkász Firkász ~

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #16 Dátum: 2023. 05. 10. - 13:32:52 »
+2

HARMADIK FORDULÓ


Lassan itt az év vége, ez pedig azt jelenti, hogy ideje befejeznünk a 2002/2003-as tanév kviddics bajnokságát is. Idén rendkívül színvonalas mérkőzéseket láthattunk, az összes csapat kitett magáért. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az utolsó forduló, ahol még teljesen nyitott volt a bajnokság állása. A harmadik forduló nem várt izgalmakat, látványos fordulatokat tartogatott számunkra. Nézzük az összefoglalókat!


Első meccs: Hollóhát-Griffendél


Aki már elkönyvelte a Griffendél biztos győzelmét, és, hogy megnyerik a kviddics kupát, az bizony nagyot csalódhatott ezen a mérkőzésen. A Griffendél csapata magabiztosan - talán túl magabiztosan is -, állt ki a Hollóhát ellen. Az első pár percben úgy érezhettük, hogy az oroszlánok lesöprik a sasokat a pályáról, a Mitchell-Edward-Heart hajtó hármasban most sem csalódhattunk, megnehezítették a hollóhátas őrző munkáját. Flint és Bagnold, a kékek terelői azonban remek munkát végeztek, folyamatosan zavarták a Griffendél fogóját, aki így kevésbé tudott a cikeszre koncentrálni. Talán pont ez segítette a nem várt győzelemre a Hollóhátat. Egy zseniális gurkó irányítás után - ami a Griffendél fogója ellen irányult -, Patrica Macmillan elkapta a cikeszt. Így, habár szoros eredménnyel, de a Hollóhát megnyerte idei utolsó mérkőzését.

Az eredmény: Hollóhát - Griffendél: 190 – 150Második meccs: Mardekár-Hugrabug


A Griffendél-Hollóhát meccs után mindkét csapat komoly esélyekkel vágott neki a mérközésnek, hiszen az oroszlányok vereségével még a Mardekárnak és a Hugrabugnak is esélye volt a kupagyőzelemre. Pont ezért egy nagyon kemény küzdelemnek ígérkezett ez a rangadó.

A csapatok tudták, hogy sok gól kell dobniuk és keveset kapniuk, hogy a gólkülönségek elégnek bizonyuljanak ahhoz, hogy letaszítsák a dobogó legfelső fokáról a Griffendélt. Ennek tudatában mindkét csapat komoly energiákat fektetett az őrzőik edzésébe, ez pedig a meccsen meg is látszódott. Nora Narek és Zed Leigh-Clinton az évszázad őrzőteljesítményét nyújtották, válogatott szinten is kiemelkedő lett volna, alig engedtek be gólokat.

Mégis úgy tűnt, hogy a Mardekár eredményesebb lesz. 60-10-nél már mindenki a körmét rágta, ugyanakkor tudtuk, ez még nem elég ahhoz, hogy bármelyik csapat átvegye a vezetést. Kíméletlen küzdelem volt, amit az időjárás sem segített. A meccs közben leszakadt az ég, a játékosok a pályán, a nézők a lelátókon áztak, de senki nem akarta kihagyni az év mérkőzését.

Végül a nézől megmentője Henriette la Fay volt, aki belátta, hogy semmi értelme a kiegyenlített, elnyújtott harcnak, valószínűleg egyik csapat sem tudott volna elég nagy gólkülönbséget kiharcolni ahhoz, hogy megnyerjék a kupát. Így a Hugrabug fogója kapta el a cikeszt, és nyerte meg a rangadót.

Az eredmény: Mardekár-Hugrabug  70 - 170
Végeredmény


Véget ért ez az idény is, és megint kiváló meccsekkel, és izgalmas élményekkel lettünk gazdagabbak. A kviddics kupát idén a Griffendél nyert meg, de csak a nagyobb gólkülönség számított a Hugrabug ellen, akik szintén két meccset nyertek meg. Egy-egy győzelemmel a Mardekár lett a harmadik, és a Hollóhát a negyedik. Viszont el kell mondanom, hogy ilyen szoros idényt régen láttunk. A csapatok nagyon erősek, jól felkészültek. Gratulálunk mindenkinek, és reméljük, hogy jövőre is ilyen izgalmas idényt hoznak nekünk a csapatok.


A Furkász Firkász csapata nevében

Tessa McCarthy

A fotókat készítette:  

Eloise Harding


Naplózva
Oldalak: 1 [2] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 02. 02. - 02:57:39
Az oldal 0.116 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.