+  Roxfort RPG
|-+  2003/2004-es tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Faliújság
| | | |-+  Furkász Firkász
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Furkász Firkász  (Megtekintve 1548 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2022. 06. 05. - 17:18:59 »
+5A Roxfort hivatalos iskolaújsága 2003-tól.
Ingyenesen olvasható.
Naplózva

Nora Harris
Hugrabug
*


A Furkász Firkász főszerkesztője

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2022. 06. 06. - 21:32:38 »
+4

FURKÁSZIMÁDÓ FIRKÁSZ KERESTETIK


Közeledik az év vége, és sajnos ismét meg kellett válnunk az egyik leghűségesebb szerkesztőnktől váltunk meg. Ég veled Hilfred és Gerzson, hiányozni fogtok nekünk! Ez a búcsú azonban nem csak egy gyönyörű korszak lezárása, hanem egy új hajnala! Bizony, ismét eljött az ideje, hogy új Firkászokat keressünk kicsiny, de annál inkább othonosabb szerkesztőségünkbe. Mert mi igen is tudunk jobbak lenni, mint Rita Vitrol!

A Roxfort falai bizony csodálatos és nagyszerű szenzációkat rejtenek, így mindenképpen szükségünk van új szemekre és fülekre, olyan eltökélt és elhivatott emberekre, akik nem félnek interjúkat készíteni Smith professzorral! Olyan vakmerő és bátor diákok jelentkezését várjuk, akik képesek megírni az igazságot, hűen a valóságra támaszkodva, és amikkel elseperjük a rossz pletykákat! Ez az álmunk, a közös célunk melyért mindannyian egy emberként kűzdünk! És ezért fogsz kűzdeni Te is, hogy ha a sorainkat fogod bővíteni!

Hogy mi kell ahhoz, hogy közzénk kerjülj, és tagja legyél egy csodálatos, állatbarát, barátságos és szerethető csapatnak? Nos, az már biztos, hogy nem kérdés: szeretned kell a Furkászokat, az újságunk névadóját és a kabalaállatunkat! Állatgyűlölők tehát kerüljék a szerkesztőséget!A jelentkezést természetesen a személyes, furkász emblémával felfestett postafiókunkba várjuk, ami a furkász mintájú szerkesztőség ajtaja mellett várja a bátor és merész jelentkezőket, vagyis Téged, Téged, aki ezeket a sorokat olvassa! A jelentkezést lezáróan meghallgatásra kerülnek a kiválasztottak, akik között te is lehetsz!

Figyelem, csak két új taggal bővülhet a csapatunk! Kezdődjék hát e nemes kűzdelem!

Nora Harris karcoltaNaplózva

Theresa McCarthy
Griffendél
*


Elérhető Elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2022. 06. 08. - 20:30:03 »
+3

BÚCSÚÜZENET

Lassan itt a tanév vége. Egy újabb igazán izgalmas éven vagyunk túl: eltűnt tanárnő, furkász-vadászat, szerelmek, csalódások, ármány és sok-sok varázslat.
A tanóráknak, a roxmortsi kirándulásoknak egyelőre vége, a klubhelyiségek elcsendesednek, a Roxfort Expressz újra előáll, és indulhatunk haza.

Előtte viszont előttünk áll még egy búcsú, évzáró lakoma, ahol McGalagony igazgatónő kihirdeti a Házak közötti bajnokság állását. Amikor legutóbb az állásra tekintettem, még úgy tűnt, semmi nem dőlt el: a Hugrabug és a Griffendél fej-fej mellett küzd a győzelemért, és a dobogó legalsó fokáért is tart még a harc. Úgyhogy még hajtsatok az utolsó pontokra, és ne csináljatok semmi stiklit, ami miatt Smith professzor pontot vonhat le tőletek!

Az idei kviddics bajnokság igazán izgalmasan alakult, és ennyire szoros talán még soha nem volt az elmúlt években. A kupa azonban végül a Hollóháté lett. Miss Harley lenyűgöző fogó-teljesítménye sokat tett hozzá a Sasok győzelméhez, de a csapat többi tagja is az egész idényben kitett magáért. A második helyen a Mardekár, a harmadik helyen, alig pár ponttal lemaradva a Griffendél végzett. A Hugrabug kviddics csapatának üzenem, ne adjátok fel, jövőre a tiétek lesz a kupa.

Álljon itt egy közérdekű közlemény is: ha szeretnél te is az újságíró csapatunkhoz csatlakozni, keresd bátran a főszerkesztőnket, Nora Harrist. Küldj egy baglyot, amiben leírod, mit szeretsz a Furkász Firkászban, és mit tudnál te hozzátenni az újság még sikeresebbé tételéhez.Ígérjük, a következő tanévben is jelentkezünk, hírekkel, riportokkal, és egy új rovatot is tervezünk, amiben kedves tanárainkat interjúvoljuk meg – innen üzenjük minden professzornak, senkivel nem teszünk kivételt!
Ezúton kívánunk mindenkinek kellemes időtöltést nyárra. Pihenjétek ki magatokat, ha még nem múltatok el 17 évesek, ne használjátok a pálcátokat, és várjátok izgatottan a következő tanévet!

A Furkász Firkász csapata nevében
Tessa McCarthyNaplózva

Theresa McCarthy
Griffendél
*


Elérhető Elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2022. 08. 31. - 20:28:46 »
+3

ÚJ ÉV, ÚJ REMÉNYEK

Üdvözlünk mindenkit újra a Roxfortban! Reméljük mindenki kipihente magát, és felfrissülve, lelkesen várja az új tanévet. Sok sikert kívánunk mindenkinek erre a tanévre, legyetek okosak, ügyesek és szépek!

Ami volt…

Eltelt a nyár, de mindenképpen meg kell emlékeznünk egy kiemelkedően fontos eseményről: az ál-Walpurgis lányai koncertről, ahol iskolánk ex-pszichológusa, Ares Murphy letartóztatásra került. Az a szerencse (vagy szerencsétlenség?) ért, hogy személyesen is jelen lehettem a koncerten, és be kell valljam, nem volt egy leányálom. Szívesebben tomboltam volna a Walpurgis lányaira, mint hogy átkok elől hajlongtam volna, és kerestem volna a szabadulást. De a Mágiaügyi Minisztérium alkalmazottai helyt álltak, és elkapták az Illuzionistát. Reméljük így újra béke költözik szeretett kastélyunk falai közé.


Ami lesz…

Ezúton szeretném felhívni a figyelmet, hogy Campbell professzor év eleji kviddics szintfelmérő edzést szervez. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk mindenkinek, hogy időben érkezzen. Másodévtől felfelé mindenki hozza magával a seprűjét, ugyanis az iskola készletei végesek, nem biztos, hogy mindenkinek jutni fog seprű. Vagyis, aki kapja, marja…


A tervek

Idén szeretnénk egy új rovatot indítani, amiben a tanárainkat kérdezzük önmagukról, a terveikről, az iskoláról és a diákokról. A következő számban már szeretnénk az első interjút közölni, de addig is várjuk lelkes baglyaitokat, hogy kivel szeretnétek minél előbb interjút olvasni.

Addig is kitartást mindenkinek az első órákhoz!

A Furkász Firkász csapata nevében
Tessa McCarthyNaplózva

Lola Miller
Mardekár
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2022. 09. 18. - 20:43:24 »
+4

*** Furkász Firkász Divatrovat ***
Íme öt stílustipp a tökéletes tanév eleji megjelenésedhez

Itt a szeptember, és újra itt az iskolai egyentalár is. De az egyforma ruha nem szabhat határt az egyéniségnek! A következőkben adunk öt tippet ahhoz, hogy stílusosan indítsd a tanévet.

1. Unalmas tanítási napok izgalmas kiegészítőkkel

Bár a négy ház színe adott, én mondom, van élet a piroszöldsárgakéken túl!  Nincs minden veszve, ha a saját házad színe nem passzol a szemedhez, hajadhoz vagy bőrödhöz. A fekete talárban az a jó, hogy a szürke ötven árnyalatából bármelyik illik hozzá. De választhatsz akár természetes anyagokat, mint a bőr, fa, vagy kő, mert azok mindenhez mennek. És öltözhetsz az évszakhoz is, az ősz színeiből idén a rozsdabarna, az aranysárga lesz a legfelkapottabb.
A legdivatosabb kiegészítők pedig most a vékony, de nagyon hosszú sálak, hozzájuk illő sapik, széles és csillogó övek valamilyen cuki, csillámos felirattal, hatalmas gyöngyökből fűzött nyakláncok, színes szilikonkarkötők (menőbbeknek zselés vagy világító kivitel!). És! Akármi unalmas feldobható néhány apró, öntapadós csillámpöttyel, amit most könnyedén beszerezhetsz magadnak. Részletekért keresd Lola Millert a mardi klubbhelyiségében vagy az étkezőasztalnál!
De a kiegészítők mit sem érnek egy fontos részlet nélkül… Aki Te vagy. Szóval a legtutibb kiegészítő egy magabiztos mosoly. Mosolyogj! Mosolyog2. Így változtatja meg az egész megjelenésed egy jó frizu

Ha eldobsz a folyosón egy gurkót, tuti egy lófarkat vagy kiengedett hajat talál el. Pedig annyi más lehetőség van! Romantikus fonások, szigorú és magabiztos kontyok, cikk-cakk választék, izgi loknik, cuki pillangós csatok és ráfok… És a színes, csattal rögzíthető póttincsekről, hajszínező krétákról és a hajba fonható, gyöngyös indiánfonatokról még nem is mondtam semmit! Szóval a lehetőségek tárháza végtelen, de vigyázat! A két copf már Mirtyll idejében is kiment a divatból! Sose végy trendpéldát egy szellemről… Arról pedig inkább nem is ejtek szót, hogy az ápolt, tiszta, egészséges haj alap kell legyen. Kellene. Köhöm.3. Sulicuccok újragondolva

Nemcsak az iskolatáska fontos, de a tartalma is. Azt ugyan nem veszed magadra, de nem mindegy, hogy egy rongyos salátát csapsz ki az asztalra, vagy egy szépen rendezett pergamenhalmot. Egy szép és igényes penna többet mondd rólad minden szónál. Szóval szerezz be stílusost, vagy dobd fel a régit néhány felragasztható csillámpöttyel, új színezettel, a dolgaidhoz passzoló mintával. Kivéve a varázspálcád. Azt légyszi ne piszkáld. Tök veszélyes.
A legmenőbb sulicuccok idén a radírozható penna (illatosított radírral), a szivárványszínű zseléstollkészlet, fluoreszkáló/világító szövegkiemelő, csillámporos mindenragasztó, hőre színváltozó üst.   

4. A tökéletes smink őszre

Ugye megvan az az effekt, mikor valakit arcba küldenek egy könyvvel, és a borítón ott marad az illető arclenyomata, mint egy fénykép? Na, annyi smink már sok, ne legyél arc a könyvön. De egy kicsi azért kell. Szóval tanórákra természetes és szolíd, hétvégékre izgalmasabb. Itt is igaz, hogy a jó színválasztásnál kezdődik minden, de a paletta széles, választhatsz a házad színéhez, a szemed árnyalatához, vagy akár az őszi témakörhöz illőt. De vigyázz, ami a barinődnek jól áll, abban lehet, téged elzavarnának a cirkuszba, bohócnak. Szóval ne másold a házit, légy egyéni! És csakis minőségi cuccot használj, az olcsó bóvli nemcsak nem olyan szép, de könnyen allergiás reakciót válthat ki.
Idén a finoman csillogó szemhéjfesték, és a szintén csillámos, mindenízű szájfény lesz a divat. Van sütiízű, vaníliás, savanyúcukros, áfonyás… Nyugi, semmi hányás meg fülzsír ízű, mind finom. De vigyázat, csak önuralommal bírók számára, különben az egész tégelyt egy nap alatt meg fogod enni. Főleg a meggyeset. A meggyes tök jó színű, de sajnos nagyon finom is.   5. Tiltólista

1. Mindenki találkozott már a folyosón az iskolai talár alól elővillanó vakító fehér nagypapi-zoknik horrorával. Kíméljük meg ettől a borzalomtól magunkat és tanulótársainkat, szerezzünk be fekete lábravalókat, vagy MAXIMUM a házunk színeihez passzolót (de csakis mély, szolid színeket, semmiképpen rikítót!). És zoknit csakis cipőhöz!
2. Hamis MaGucci táskák. Miért? MIÉRT?! Mikor messziről látszik rajtuk is (meg rajtad is) hogy csak kamu. Jobb, ha elengeded. Ahogy a kamu Louis Wicthton övet, a kamu Pandorus nyakláncot, kamu H&Malkin felsőt, meg a többit is. Tudom. Sajnálom. NE.
3. Cipő beépített kerékkel. A mugli világban népszerű, de itt nem lesz az mert a tanári kar egyes (unalmas)tagjai szerint rendkívül balesetveszélyes. Ők köteleztek rá, hogy ezt beleírjam a tiltólistába, akkor is, ha a hosszú folyosókon egy rövid szünetben tök praktikus lenne. Amúgy van belőle olyan, aminek a kereke teljesen elrejthető. Nem mintha célom lenne vele, csak úgy mondom, érdekességként.
4. Gagyi parfümök. A minőségi is csak mértékkel jó, de a bóvlival nem csak az a baj, hogy nem tartós és nem olyan finom az illata, hanem ráadásul fejfájást okozhat. Főleg, ha nyakon váglak miatta egy vaskos mágiatörténet kötettel.Úgy érzed, szívesen beszélgetnél az aktuális trendekről? Kérdésed van? Esetleg tudsz egy jó divattippet? Írj nekünk bátran! Addig is, szép és stílusos évkezdést kíván:

A Furkász Firkász csapata nevében
Lola MillerNaplózva


Theresa McCarthy
Griffendél
*


Elérhető Elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2022. 10. 02. - 21:26:16 »
+4

INTERJÚ LENNOX CAMPBELL PROFESSZORRAL

Ahogy ígértük, itt az új rovatunk. Először a tanári kar egyik újdonsült tagját, a Montrose Magpies fogóját és a mindenki által várva-várt repüléstan professzort, Lennox Campbellt kérdeztük.


Azt hiszem, mindenki meglepett, hogy egy igazi kviddics játékos kapta ezt a pozíciót. Hogy esett Önre választás a repüléstan tanári állásra? Nehéz volt a döntés, hogy elfogadja-e az állást?

Hogy hogyan esett? Talán még McGalagony igazgatónő is követi annyira a sporthíreket, hogy tudja, én vagyok hazánk egyik legtehetségesebb fogója. Ráadásul elég fiatal is ahhoz, hogy szót értsek a diákokkal.
A döntés maga nekem sem volt különösebben nehéz, leszámítva, hogy az edzéseim és meccseim miatt hosszabb egyeztetésre volt szükség. Ezek persze technikai gondok voltak inkább. Más téren nem volt kérdés bennem, szerettem a Roxfortot és a kellemes emlékek visszacsaltak. Gondolom nem meglepő, ha azt mondom, én voltam az iskola legnépszerűbb sráca.

Mindig is szeretett volna tanítani?

Nem voltak különösebben ilyen vágyaim. Csak a repülést élveztem egészen fiatal korom óta, mióta csak meg tudtam ülni a seprűt.

Melyik a legkedvesebb emléke a sportolói pályafutásából?

Nehéz lenne egyet kiemelni. Minden győzelem kicsit más, kicsit másképp okoz örömöt és lesz kedves emlék. Mindegyik kupa különleges és igen, ezért is szeretnék még többet gyűjteni belőlük. Egy igazi sportember sosem elégszik meg.


Ki volt a példaképe, amikor elkezdett kviddicsezni?

Konkrét példaképem nem volt. Akadt egy-két sportoló, akit le akartam körözni, a többi jelentéktelenebb volt nálam. Nem hiszem, hogy példaképekre van szükség, inkább ellenfelekre, akik motiválnak, hogy az ember jobb legyen. De persze, nem állok senki útjába, hogy engem tegyen meg példaképnek.


Mindig is fogó akart lenni?

Az eddigiek alapján nem is kérdés. Igen. A kezdetektől fogva élveztem a gyorsaságot, a megszerzés örömét. Odahaza is mindig fogóposzton játszottam, a Roxfortban kérdés sem volt, hogy erre jelentkezem.

És végezetül: melyik volt a kedvenc tantárgya, amikor a Roxfortba járt? A repüléstant nem ér mondani.

A Számmisztika. Gyorsan vágott az eszem is, nem csak tehetséges sportoló voltam. Bár tény, hogy a többi tárgyba kisebb energiát fektettem.

Campbell professzor, köszönjünk szépen a lehetőséget. További sok sikert kívánunk mind a kviddicsben, mind a diákok okításában.

A Furkász Firkász csapata nevében
Tessa McCarthy


Naplózva

Theresa McCarthy
Griffendél
*


Elérhető Elérhető
« Válasz #6 Dátum: 2022. 11. 03. - 19:49:57 »
+4

INTERJÚ MARIA FITZGERALD PROFESSZORRAL

A második interjú alanyunk a kissé habókos, de nagyon szerethető és kedves csillagászunk, MAria Fitzgerald professzort volt. Egy igazán nyílt, baráti interjú következik.

Mióta érdekli az asztronómia? Esetleg van valami korai élménye a csillagokkal kapcsolatban?

Az asztronómia azóta érdekel, hogy megszülettem. Az édesapám asztronauta volt. Ez egy mugli foglalkozás, kint volt az űrben, és mindenféle menő dolgokat csinált, javította az űrben lévő muglidolgokat, ugyebár. És szédülés nélkül foroghatott az űrhajóban, mert ott az ember nem tud elszédülni,és... bocsánat, elkalandoztam. Az édesanyám pedig Greenwich-i Királyi Obszervatóriumban kapott állást. Szóval ez nem is kérdés, hogy ilyen szülők mellett az ember az ég és a világűr szerelmese lesz.
Viszont elárulok egy titkot. Nem az asztronómia volt a kedvenc tárgyam, hanem a Jóslástan. Imádtam azt a nőt a hajával, meg a fura stílusával. Vicces volt és nagyon komolyan vette a tárgyát, amit amúgy elég kevesen vettek komolyan.

Hogyan került a Roxfortba? Mindig is szeretett volna tanítani?

Szerettem átadni a tudásomat már gyerekkorom óta, ezt sokan okoskodásnak nevezik, de csak jó dolog volt megosztani másokkal, amit amúgy is tudok. Talán ezért kerültem a Hollóhátba. A gyerekeket mindig is imádtam, én magam is egy nagy gyerek vagyok, szóval könnyen megtalálom velük a közös hangot. A tanításhoz szóval mindig is kedvem volt.

Visszatérve az édesapjára, és az ő foglalkozására: melyik az érdekesebb, a mugli csillagászat vagy az asztronómia?

Hinnye, ez egy jó kérdés. Mind a kettőnek megvan a maga szépsége. A mugli csillagászatban az ember nem támaszkodik varázslatokra, mégis olyan sok mindent képesek elérni. Nem vetem meg a varázs-asztronómiát se, persze, számomra izgalmas, hiszen én inkább mugli szemszögből közelítem meg a dolgokat.Melyik a kedvenc égitestje?

Kedvenc bolygóm a Neptunusz, egyszerűen gyönyörű színe van és anyni titkot rejt, a kéksége alatt, olyan mint egy hatalmas cukorka! De ott van még a Jupiter holdja is, a Callisto... Meg az Europa! Jaj, nem tudok dönteni. És nem is beszéltem a gyönyörű csillagködökről. Mint a pillangó csillagköd, ami a Skorpió csillagképben. Ajaj, megint elkalandoztam. De igazából mindegyik a maga módján gyönyörű.


Van valami hobbija? Mit csinál szabadidejében?

Hmm, szeretek a kollégáim nyakán lógni, tudom hogy annyira élvezik mint én, hehe. Amúgy szeretek sütni. A sütés jó, süssetek ti is!

Ez nagyon jó ötlet. Köszönjük a lehetőséget erre a kis beszélgetésre. A jövő évben majd indítunk egy sütés-főzés rovatot, reméljük vendégként néha majd meghívhatjuk.

A Furkász Firkász csapata nevében
Tessa McCarthy


Naplózva

Lola Miller
Mardekár
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #7 Dátum: 2022. 11. 26. - 22:51:12 »
+3

INTERJÚ DEMELZA DIGBY PROFESSZORRAL

L.: Harmadik  interjú alanyunk nem más, mint iskolánk és a griffendél rangidős pumája, Demelza Digby professzorasszony…

D.: Az OROSZLÁN, miss Miller. A Griffendél ház címerállata nem puma, hanem oroszlán. De folytassa csak nyugodtan, és közben érezze otthon magát, vegyen bátran egy sütit a tálból.

//Digby professzor a mugliismeret tanári szobában fogad, az asztalán gyümölcstea és csokiskeksz van.//A szerk.//

L.: Aha… Na mindegy. Mondja csak, tanárnő, hogyan lehet jó formában így, ha ilyen szénhidrátbombákat fogyaszt? Mi a titka?

D.: Az a titkom, hogy másokat kínálgatok vele, nem én eszem meg… Haha!
//A tanárnő kárörvendően rám kacsint, én meg elbizonytalanodom, és inkább leteszem a sütit, pedig finomnak tűnik.//A szerk.//

D.: Oké, igazából cukormentes, edd meg nyugodtan. Egyébként nincs titkom. Nem diétázok, nem sportolok ugyan, de egyrészt  szerencsés alkat vagyok, másrészt - és ez meglepetés lehet - de itt tanítani fizikailag is kihívást jelent. Többször fordul elő, hogy keresztül kell rohannom a kastélyon egy diák miatt, mint bárki gondolná. Egyébként rátérhetünk a tanításra, ha jól tudom erről fog szólni az interjú, ahogy McCarthy kisasszony korábbi cikkei is.

L.:  Igen, igen, persze, mindjárt… Szóval, mielőtt tanítani kezdett, Franciaországban lakott, és ha jól tudom, irodai asszisztensként dolgozott a méltán híres Chanelnél. Mesélje el, milyen volt ott dolgozni, és indokolja, hogy hogyan a sárkányvalagba tudta ott hagyni ezt az álomállást??  

D.: Hű, maga aztán alaposan utánam nézett, kis hölgy! Bár a leckéjét is ilyen szorgalommal végezné. De megnyugodhat, nem volt akkora nagy ügy, mint amilyennek hangzik. Tényleg semmi különleges, fogadtam az ügyfeleket, szerveztem a sajtómegjelenéseket, rendezvényeket. Oh, és igen… Főztem a borzalmas, francia kávét. Békés élet volt azokban a sötét időkben, nagyon élveztem a varázstalanok között élni, de mikor a háborúnak vége lett, és az igazgatónő felkeresett, hogy jöjjek vissza a Roxfortba, Charithy Burbage tanárnő megüresedett helyére, akkor gondolkodás nélkül igent mondtam. Tudtam, hogy szeretnék tanítani, szeretém megmutatni a mugli világot, amiben éltem, és az, hogy ide jöhettem…

L.: Igen, igen… Akkor más téma. Szóval kora ellenére nagyon csinosan és igen merészen szokott öltözni a munkahelyén, de miért? Van összefüggés eközt és aközött, hogy egy kevésbé fontos tantárgyat tanít? Így próbálja bevonni az óráira a diákokat - főleg a srácokat?

D.: Tessék…?! Korom ellenére?! Én nem is… Nem öltözöm merészen, tisztességes özvegyasszony vagyok, és a mugliismeret egy nagyon fontos tantárgy.  
L.: Persze, hogyne. És hogyan kezeli az ebből adódó cikis ügyeket a kollégáival? Hány huncut ajánlatot kapott már? Volt, amelyiket nem utasította vissza?

D.: Nem értem, hogy jön ez ide, Miller kisasszony!!! Most a tanításról, meg a hobbijaimról kellene kérdeznie, nem?! Maradjunk a tárgynál!

L.:  Jó, maradjunk. De lehet, hogy épp a hobbijáról kérdeztem? Sok itt a tanári karban a jó pasi, nem? Szóval Ön szerint ki a legjobb pasi a tanári karban…?

D.: Én egyáltalán nem rangsorolom a kollégáimat!

L.: ...A fő esélyesek nyilván Campbell és Brown, maga melyiket választaná?

D.: Egyiket sem!!!

L.: Oh, lehet, hogy ez a válasz valamelyiküket lelombozza majd, de hát ilyen az élet. Sokak szerint maga igazán megteheti, hogy válogathat. Pedig nem rossz egyik sem - a közvélemény szerint.

D.: Nem azt mondom, de Campbell professzor fiatal, Brown meg… Brown meg a kollégám, szintén, úgyhogy elég ebből! Azt hiszem, mára ennyi elég lesz, Miller. Távozhat.

L.: Köszönöm, tanárnő, végülis a nem válasz is válasz. Minden jót!  

D.: Miller! Mit akar azzal a vázával? Az eredeti kristály, ne bohódkodjon vele, még összetö… Hova viszi… Megállni!!!

//És tényleg Digby professzor asszony korát meghazudtoló, meglepő gyorsasággal, és hatékonyan futja keresztül a fél iskolát egy diák után aki például… mondjuk… eltulajdonított valamit az asztaláról, mert ahhoz volt kedve.// A szerk.//

A Furkász Firkász csapata nevében
Lola Miller


Naplózva


Nora Harris
Hugrabug
*


A Furkász Firkász főszerkesztője

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #8 Dátum: 2022. 12. 23. - 14:03:30 »
+4

MEGSZÖKTEK A MÉZESKALÁCSOK!


Nincs karácsony mézeskalács és forrócsoki nélkül, ezt talán még a legkőszívübb ember is tudja a világon. Iskolánk konyhája pedig méltán híres eme fantasztikus édességeiről. A mézeskalács folyamatosan versenyben van a másik nagy kedvenccel, a sütőtökös pitével. Iskolánk házimanói évszázadok alatt tökéletesítették e receptet, melyet szerkesztőségünknek sem adtak ki, hiába szerettük volna leközölni a híres receptet veletek, a nem rég elindult süteményes rovatunkba. De mi elszántak vagyunk ám!

Nincs is annál kellemesebb élmény, mint hogy ezt a nemes édességet ropogtassa diák és tanár, ám idén valami rendkívül furcsa dolog történt. Egyik este eltűntek a mézeskalácsok! A hírt Cukitól a süteményekért felelős házimanótól kaptuk, azzal a felhívással, hogy mindenki nézzen a lába elé, a folyosókon, mert bizony csúnya véget érhet a mézeskalácsok élete.

Az elmenekült mézik egy része teljes díszben pompázik, tökéletes ünnepi öltözékben, de akadnak félkész sütemények is, melyek talán kissé rémisztő látvényt is nyújthatnak. Ők előszeretettel ijesztgetik az alsóbb évfolyamok diákjait a folyosókon, nem egy elsőévest megríkattak már.A manók arra kérnek minden diákot, hogy ha lázadó mézeskalács emberekkel találkoznak, mindenképpen alkalmazzanak rajtuk begyűjtő bűbájt, és NE EGYÉK MEG! Már nem frissek és ki tudja hol mászkáltak. A rénszarvasokkal szintén vigyázzon mindneki, mert bizony amilyen ártalmatlannak tűnnek, olyan erőszakosan, főleg csordákba verődve. Számtalan diák késett el így az órákról, mert egy egész mézeskalács csorda állta el a folyosót és vette őket üldözőbe.


Tanárainkat és diákjainkat nagy fokú figyelmességre kérjük!Nora Harris karcoltaNaplózva

Eloise Harding
Hollóhát
*


A Furkász Firkász fotósa

Elérhető Elérhető
« Válasz #9 Dátum: 2022. 12. 31. - 13:16:42 »
+5

AZ ÉV LEGEMLÉKEZETESEBB PILLANATAI


Élményekben gazdag év van mögöttünk, a szerkesztőség pedig úgy döntött, hogy egy válogatást állít össze nektek a legemlékezetesebb pillanatokból, amiket lencsevégre kaptunk. Fogadjátok szeretettel!


Mr. Campbell első kviddics edzése.
A roxforti kajacsataHalloweenFelelsz vagy mersz - utánozz egy professzortAmikor szakadt az eső az épületbenAmikor kölcsönkérték a kamerámAmikor a forró tea nem akarta, hogy megigyák
Az első hó
A karácsonyi bálAz igazgatónő és az új sapkája

Ha vannak egymásról vagy magatokról emlékezetes fényképek, nyugodtan küldjétek el hozzánk!


Eloise HardingNaplózva

Theresa McCarthy
Griffendél
*


Elérhető Elérhető
« Válasz #10 Dátum: 2023. 01. 04. - 20:00:48 »
+4

RIPORT A KARÁCSONYI BÁLRÓL


Elkezdődött a 2004-es év, de egy valamivel még adósok vagyunk. Nem írtunk még a karácsonyi bálról, ami igen komoly hírverést keltett az iskolában.


Először is, természetesen, szeretnénk megköszönni minden szervező tanárnak, diáknak, szellemnek és házimanónak, hogy egy gyönyörű, és felejthetetlen bált rittyentettek nekünk. A díszlet lenyűgöző volt: lebegő gyertyák, havas fenyőfák, kellemes illatok. Minden adott volt egy igazi bálhoz. Az ételek-italok, melyeket a kedves roxforti házimanóink találtak elénk, minden hasat megtelítettek.


Azonban nem szabad elmenni az izgalmak mellett sem. Volt ám itt vita, veszekedés, manó kergetés bőven. Persze a felnőtteknek feltálalt - és véletlenül egyes gyermekek kezébe került - alkoholos puncs bőven támogatta az eseményeket. (Egy jótanács gyerekek: ne a karácsonyi alkoholos punccsal kezdjétek az estét.)

De térjünk vissza a karácsonyi manókra. Láttatok már olyan kis izgága manókat, akik csíkos piros-zöld sapkájukban a Mikulásnak segítenek játékokat gyártani, és netán még piros-fehér karácsonyi nyalóka is van a kezükben? Na pont ilyenek jelentek meg a Nagyteremben, nem kis felfordulást okozva. Szerény személyem szorosan tapadva követett egy ilyen manócskát, hogy megtudjam, mit terveznek.
Végül kiderült, hogy csak így kívántak a szervezők nekünk kellemes karácsonyt. Egy olyan helyre vezettek minket ezek a kis lények, ahol megtaláltuk a belső nyugalmunkat, és a karácsony igazi szellemét. Mindenki átjárt a boldogság és a meghittség, és a hazautazásunk előtt még együtt ünnepelhettünk.


Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek, és kipihenten érkezetetek vissza a Roxfortba. Új év, tele fogadalmakkal, és kívánságokkal. Bízom benne, mindenki be tudja tartani, amit ígért, megkapja, amit vár ettől az évtől. Kellemes tavaszi félévet!A Furkász Firkász csapata nevében

Tessa McCarthy


Naplózva

Lola Miller
Mardekár
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #11 Dátum: 2023. 01. 19. - 20:12:25 »
+3

INTERJÚ BETTY THOMPSON PROFESSZORRAL

A roxforti tanerőket bemutató rovatunk következő, negyedik alanyaként volt szerencsém Betty Thompson professzorasszonyt kikérdezni.

Mi vitte erre a nem túl népszerű tudományterületre, és hogyan tudott nőként ilyen sikeresen érvényesülni a mágiatörténeti kutatások világában? Sok mindent feláldozott a céljaiért?

Akármennyire is meglepő, a mágiatörténet az egyik legkedveltebb tudományág a mágikus felsőoktatásban. Mindenki kíváncsi a mágia eredetére, a múlt építi fel a jelent és erős alapja a jövőnknek. Sajnos a Roxfortban elég hosszú ideig alulértékelt tantárgy volt a mágiatörténet, köszönhetően Binns professzor munkásságának, de a célom az, hogy újult erővel tündökölhessen olyan kedvelt tantárgyak mellett, mint a sötét varázslatok kivédése vagy az átváltoztatástan.
A másik kérdésére válaszolva: a tudomány nem különböztet meg nőket és férfiakat. Itt az eredmények, a tudás a lényeg, így semmivel sem kellett többet feláldoznom a céljaimért, mint bárki másnak: a szabadidőmet.

Hát igen, biztosan sok kemény munkája van benne.  Milyen visszatérni az Alma Materbe egy ilyen új szerepben, immár professzorként? Hogy jön ki a korban igencsak közel álló diákokkal? Nem magányos így, hogy a felnőtt társadalomtól elzárva, csupán egy maroknyi felnőtt társaságában tölti az év nagy részét?

Nem mondom, hogy nem volt először furcsa tanárként visszatérni a Roxfortba. De számomra kellemesen eltöltött idők voltak a diákéveim is, így semmi rossz érzés nem volt bennem.
Az életkorom előrehaladtával az a bizonyos olló egyre jobban nyílik ki, és ahogy én is fejlődöm a tanításban, és a szaktudásomban, úgy egyre könnyedebbé válik számomra a tanítás.
Ami pedig a felnőtt társaságot illeti, azt hiszem, minden kollégám nevében mondhatom, hogy remek kollégákkal dolgozhatok együtt, és kifejezetten jó a munkaközösségünk. Az elmúlt években pedig egészen megfiatalodott a tanári kar, ez pedig a jó hangulatot tovább emeli.  

Persze, gondolom, mert fiatalság... izé, boldogság. Szóval... Hogyan tud megbirkózni az iskolában a fiatalságából és a külsejéből adódó problémákkal, pletykákkal?

Miért, vannak ilyen problémák, pletykák? Nem hiszem, hogy bármi ilyen fenn állna. A tanárok mindig is komolyabb figyelem kereszttüzének vannak kitéve. Aki vállalja ezt a pozíciót, tudja, mit vállal.  
Ja nem, nincsenek, dehogy. Csak úgy feltételesen értettem, ha lennének. Fiatal, facér, csinos nő, nyilván minden a legnagyobb rendben. Ugorjunk is. Milyen szakmai továbblépési lehetőséget lát a karrierje roxforti megállója után?

Most remekül el vagyok a helyemen. A tanítás mellett bőven marad időm a kutatásaimmal is foglalkozni, és szerencsére az igazgatónő is támogatja mindannyiunk akadémiai fejlődését, így számomra a tanítás és a kutatás teljesen megfér egymás mellett.

Tényleg, ez igaz is lehet akár. Végezetül néhány érdekes, személyes apróság... Mi a kedvenc tantárgya a mágiatöri után? Ki a kedvenc tanára? Mit csinál a szabadidejében? Kérem ne mondja, hogy kutatásokat végez! És kivel tölti el legszívesebben a szabadidejét?

A mágiatörténethez szorosan kapcsolódó rúnaismeret volt mindig is a kedvenc tantárgyaim egyike.
Kedvenc tanárom... Minden kollégámat egyaránt kedvelem, nem gondolnám, hogy szükséges lenne kiemelni bárkit is.
Szabadidőmben sokat utazom, Anglián belül és azon kívül is. Sok barátom van a világ különböző pontjain, akik mindig szívesen fogadnak.

Ez nagyon jól hangzik, biztosan izgalmas utazások. Kár, hogy már nem kérdezhetem, de sajnos ebben maradtunk az igazgató asszonnyal, hogy a kérdéseket előre le kell adnom, és nem térhetek el tőlük, szóval... Majd máskor. A tanárnőnek nagyon szépen köszönjük készséges válaszait, és további sok sikert kívánunk a fényesen felfelé ívelő pályáján.

A Furkász Firkász csapata nevében
Lola Miller
(fotó: Eloise Harding)Naplózva


Theresa McCarthy
Griffendél
*


Elérhető Elérhető
« Válasz #12 Dátum: 2023. 01. 23. - 17:54:41 »
+4

ŐSZI-TÉLI KVIDDICS ÉRTÉKELŐ

2003-ból még adósok vagyunk egy kviddics értékelővel. Annyi minden történt az első félévben, és annyi sikeres interjűút bonyolítottunk kedves tanárainkkal, hogy csak most kerül sorra az, hogy összefoglaljuk mi is történt az iskolai kviddicsbajnokságban.

Első meccs: Hugrabug-Hollóhát

Kezdjük az év nyitómeccsével, a Hugrabug-Hollóhát összecsapással. Egy igazán izgalmas meccsnek lehettünk tanúi, hiszen mindkét csapat keményen készült az év első meccsére. A Hugrabug új fogót igazolt Henriette la Fay személyében, aki megérdemelten kapta meg a pozíció - de erről majd később. A meccs a szokásos keretek között indult, dobálták egymásnak a gólokat, de valahogy a hajtók munkája a Hollóhátnál összeszedettebb volt. Amíg a Hugrabug egy gólt tudott bevágni, addig a Hollóhát kettőt. Minden a kékek kívánalmai szerint történt, egészen addig, amíg meg nem szólalt Madam Hooch sípja.

Senki nem értette, mi történt, csak akkor, amikor a Hugrabug csapata Henriette köré gyűlt, és ünnepelte a lányt. A harmadéves fogó seperc alatt elkapta a cikeszt, ezzel megszerezve csapatának a győzelmet. Szép volt la Fay kisasszony, gratulálunk Hugrabug.

Az eredmény: Hugrabug-Hollóhát - 150 – 80


Második meccs: Griffendél-Mardekár

Az idény második meccse a Griffendél-Mardekár közötti küzdelem volt. Ez mindig izgalmas játéknak ígérkezik, ami idén sem maradt el. A játék a Mardekár fölényével indult. Hajtóik kiváló munkát végeztek, az elején rögtön öt gólt is dobtak, amíg Nora Narek kapujában a Griffendél egyszer sem talált be. Utána az oroszlánok összeszedték magukat, és bevágtak három gólt is a Mardekár karikái közé. A játék második felében már kiegyenlített verseny volt a csapatok között, de a Mardekár az egész meccs alatt uralta a játékot.

Végül a két fogó egyszerre vette észre a cikeszt. Patrick Pinkletown és Lola Miller szinte egyszerre nyúltak a labdáért. A stadion egy pillanatra mintha el is hallgatott volna, a légy zümmögését is hallani lehetett, mindenki őket figyelte - talán még a csapattársak is -, hogy ki fogja előbb elkapni a cikeszt. Végül a Griffendélnek kedvezett a szerencse, de szó szerint vehetjük, amikor azt írjuk, hogy egy ujjbeggyel előbb ért Pinkletown a cikeszhez.

Az eredmény: Griffendél-Mardekár- 190-90


A folytatás

A második félévben várhatjuk a Griffendél-Hugrabug rangadót, és folytatódik a szezon a Hollóhát-Mardekár meccsel is, az idény pedig a Hollóhát-Griffendél és Mardekár-Hugrabug meccsekkel zárul. Kövessétek a továbbiakban is az értékeléseinket!

A Furkász Firkász csapata nevében
Tessa McCarthyNaplózva

Eloise Harding
Hollóhát
*


A Furkász Firkász fotósa

Elérhető Elérhető
« Válasz #13 Dátum: 2023. 01. 30. - 15:13:08 »
+4

JANUÁRI PILLANATKÉPEK


A január sem zajlot eseménytelenül a Roxfort falai között, melynek fénypontja egyértelműen a Rúnaismeret óra volt, hiszen egy kis csapattal ellátogathattunk Svédországba! Ezen kívül persze számos izgalmas pillanatot is megörökítettünk, ezekből láthatjátok a szokásos, hó végi összefoglalónkat.


A híres roxforti fahéjas-narancsos forrócsoki
StockholmGriffendél vs. MardekárLola és az ehető virágcsokorLGG órán


Amikor Nora fázottRoxfort Koboldjai próba
A sarki fény
Henriette és a Mágiatörténet beadandó

Ha vannak egymásról vagy magatokról emlékezetes fényképek, nyugodtan küldjétek el hozzánk!


Eloise HardingNaplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország


Az oldal 0.118 másodperc alatt készült el 42 lekéréssel.