+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Oliver Smith
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Oliver Smith  (Megtekintve 2124 alkalommal)

Oliver Smith
Eltávozott karakter
*****


Bájitaltan tanár

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2022. 05. 31. - 21:10:36 »
+2

OLIVER WILBUR SMITH


Keresd a szabadságot, és vágyaid rabja leszel. Keresd a fegyelmet, és megtalálod a szabadságot.

        Alapok

jelszó || "a lélekállatod Smith professzor"  Men?
nem || férfi, természetesen
születési hely, idő || Notthingamshire, Mansfield, 1964. november 16.
kor ||  38
vér || arany
munkahely || Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
 


         A múlt


Hogyha SMith merengőbe tölthetné életének legmeghatározóbb emlékeit, akkor nem sok fiola telne meg emlékekkel. Iagzából maximum kettő-három, amire azt mondaná, őszintén, hogy ezek voltak azok  abizonyos fordulópontok az életében, amik szinte meghatározták a sorsát. Igazából azt hihetnénk, hogy  Oliver Smith így igen csak unalmas férfi lehet, egy a sok pergamenkukaccból, aki egy mugli filmben elmenne olyan férfinak is akár, aki macskákkal él az anyja mellett. Nos, le kell szögeznünk, hogy ez egy hatalmas mellényúlás lenne. Oliver Smith ugyanis csappet sem átlagos, és alig unalmas. Inkább csak szeret annak látszani, hogy unalmas legyen. MÉg a végén megkedvelnék, és azok egy kissé felkavarnák a saját maga által létrehozott törvényszerűséget, miszerint nem enged magához senkit túlságosan közel.
Oliver SMith tehát csak úgy él, hogy ne legyen rá túl nagy hatással a környezete, miközben ő igen csak nagy hatást vált ki akarva-akartalanul az emberekből - leginkább a diákokból. Leginkább bizonyos diákból. De azt hiszem előre szaladtam.
Oliver Smith életének három fordulópontján három különböző ember volt, és a merengőbe, ha belecsepegtetnénk a gyerekori emlékeit, megüttköznék a kontraszttól, amit az akkori Oliver és a jelenkori Smith professzor között észlelnénk. Büszke család első szülött fiaként meglehetősen kötelességtudó kisfiú volt, aki a szokottnál is nagyobb lelkesedéssel hurcolt haza békát és bogarat, a házimanók és a szülei nagy megrökönyödésére. Gyerekként is megjelent rajta az a szerény, kedves és odaadóan gondoskodó természete. Szóval a lehető legtöbb sérült és beteg jószágot szállította haza, hogy aztán nagy odaadással gondozza őket. A családfő nem igazán örült ennek a nevettséges hóbortnak, nem akarta, hogy fia ilyen szertelen tudományra tegyen szert. Megbecsültebb helyet szánt neki a Mandragórán, természetesen. A kis Smith professzor tehát cseppet sem bánta, hogy esetleg lehányta egy sérült kutya, összevérezte egy sérült furkász - aki aztán nem távozott üres kézzel -. A merengő egy kiságy felett gubbasztó, morcosan szemöldököt ráncoló kifiút mutatna tehát, aki különböző gyógynövényekből készít a szenvedő állatoknak borogatást, vagy pedig különleges gyógyitalt. Mély szomorúsággal töltötte el a tudat, hogy volt olyan élet, amin nem tudott segíteni, és ekkor egészen belesépadt a tragédiába, önmagát okolva egy kis élet elvesztése miatt.
talán Smith apuka szigorú volt és vasfegyelmet táplált gyermekeibe, de mégis bölcsen látta, hogy fia nem bírta volna a varázslény gyógyászatot. Ám mégis hatásos, és talán túlságosan kegyetlen módszerrel próbálta más útra erőszakolni fiát.
Oliver egyetlen barátja abban az időszakban egy vajfehér színű golymók volt, akit rajongásig szeretett. Egy szép napon arra lett figyelmes, hogy a golymók bizony sok kicsi golymókot vár a golymók testében, ám mielőtt megszülettek volna a bolyhos kis apróságok Mézeskalács eltűnt.
- Mézeskalács! Mézeskalács eltűnt! - rontott be a nyolc éves Oliver szüleinek szobájába, ahol anyja fájdalomcsillapító borogatásokkal takarta el lüktető szemét, az apja pedig ki se látszott a pergamenjeiből és szakkönyveiből. A szülőket furcsán hidegen hagyta eme tragikus tény, így Olivér magatehetlenül követelte a válaszokat.
- Elszökött! - mondták.
- Ezek a golymókok már csak ilyenek! - mondták.
- Vigyáztál vona rá jobban!
Oliver tehát mélyen megrendült a ténytől, hogy elvesztett egy barátot, akit sosem talált meg. Egy gyereknek ugyan is ilyenkor szüksége van a szülői támogatásra, hogy legalább megvígasztalják, vagy megöleljék. De a Smith család ezen ága ügyetlen volt az érzelmek tekintetében, még ha nem is voltak rossz emberek. Hogy mi lett a gomylókkal nem tudni. Eltévedt, vagy csak elkapta egy ragadozó. Ezek az események kűvül esnek az emlékezeten.
Oliver Smith pedig ekkor eldöntötte, hogy távolságot tart a családjával.

A második emlék egy kicsit már távolabb van a szomorú, összetört lelkű Smith professzortól. Az akkori eseményeknek köszönhetően Oliver meglehetősen rideg és sarkalatos lett a szüleivel, akik ezen szinte meg is rökönyödtek volna, hogy ha ügyesebben fejezik ki magukat. Az ember ilynekor megforgatná a vasvillát az ilyen szülőben, de sajnos a keretek miatt ezt nem tehetjük meg, pusztán együttérzünk SMith professzorral, aki azóta inkább mások társaságában kereste a vigaszt, figyelmen kívül hagyva a szüleit és a mindenbe belekontárkodó húgát is, akit egy idő után unalmasnak, fárasztónak és kellemetlenkedőnek talált.
A süveg beosztotta a Hugrabug házba, és büszkeség töltötte el, mégsem akart szégyent hozni az aranyvérére. Olivér kedves, bár kissé furcsa fiúnak számított még a Hugrabug berkein belül is, mintha sokkal több örömet lelt volna abban, hogy a Rengetegben barangoljon. Az órák végeztével hol Hagriddal töltötte az idejét, hol az Üvegházakban tanulmányozta a növényeket. Szorgos tanulmányozások közepette akadt meg a szeme Helgán, egy Hollóhátas, fekete hajú kék szemű lányon, akibe rögtön beleszeretett. Még csak tizenhat éves volt, de akkor úgy érezte, akár egy örökké tartó szerelem szövődött kettejük között. Sokszor volt a lány közelében, és romantikus meglepetésekkel halmozta el, de a lány rendre furcsa ridegséggel fogadta a közeledését. Oliver azonban annyira el volt ragadtatva, hogy észre se vette a lány lefitymáló tekintetét, ahogy a néhol koszos, vagy sárkénytrágyás találrát bámulta.
Történt egyszer azonban, hogy mégis csak elfogadta a fiú felkérését egy romantikus piknikre. Izgatott volt és lelkes, szinte mindent a tőle megszokott precízséggel készített elő. Minden tökéletes is volt. A délutáni udvar hemzsegett a kint lebzselő diákoktól. Ő viszont annyira el volt telve a tökéletes szerelmi vallomás szövegének a megformálásával, hogy nem vette észre: valami megváltozott, aztán túl késő lett. Több diák jelent meg és fogta le, miközben Helga gúnyos kacaja töltötte meg az éjjelt. Smith soványka alkata miatt nem tudott szabadulni az erős kezek szorításából.
- Nézzétek! Nézzétek, hogy néz ki! Komolyan, Smith. te tényleg aranyvérű vagy? - gúnyolódott és megint végig mérte.
- Az vagyok! - felelte kimért büszkeséggel és értetlenül nézett a lány szemébe, aki a következő pillanatban arcon dobta sárkénytrágyával, és felnevetett megint. Oliver lelke pedig belül sikoltani kezdett. A szégyentől és a megrázkódtatástól.
- Nem úgy néz ki. Te is csak egy koszos Hugrabugos vagy. De tudjátok, hogy nézzük meg, tényleg arany vérű-e? - mosolyodott el gonoszul, majd közelebb és közelebb lépett, SMith pedig még csak nem is látta rendesen a szemébe ment trágyától, mi fog történni, de idegesen próbált kimenekülni a helyzetből. Hiába. És egyedül volt, hiszen senki se szokott egy hugrabugos segítségére sietni. Aztán a következő pillanatban hirtelen lerántották róla a nadrágot és az alsónadrágot is, és ő teljesen elvörösödött a szégyentől.
- Még ott sem vagy aranyból. Milyen szánalmas - kacagott gúnyosan Helga, és aztán faképnél hagyták a megszégyenített Olivért.
Oliver Smith pedig ekkor eldöntötte, hogy távolságot tart a világtól.

A harmadik emlék az ostrom idején játszódik és a merengőt szürkes, ködös bánattal teli fénnyel festené meg. Minden nem túl kellemes adottság ellenére a család megőrizte hűségét Dubledore-hoz, és nem álltak át a sötét oldalra, hogy Voldemortot kövessék. Ennek ellenére a háború mélyen megérintette őket is. Állásfoglalásuk miatt Oliver apja elvesztette a munkáját, kutatásainak nagy részét elégették azok akik feldúlták a kutatóterneket és az akadémia irodáit. Mintha csak bűn lett volna ártatlan életeknek a megmentése. Oliver Smith is ugyan úgy akar segíteni a többi, nem aranyvérű varázslón és boszorkányon a tudásukkal, ami nem tetszett azoknak az aranyvérűeknek, akik Voldemortot követték.
Oliver akkor már szintén elismert toximedimágus volt és díjazott kutató, nevet és dicsőséget szerezve magának, aminek a híre is eljutott a kelletlen fülekhez is. Egyik nap két halálfaló meglátogatta őt és a fiatal diákját, aki nála írta a tudományos dolgozatát. Sarah sárvérű boszorkány volt, rendkívül jól értett a gyónynövényekhez.
Oliver Smith pedig megacélozta a lelkét, és erős maradt akkor is, amikor elvették a legújabb kutatómunkáját és elégették. Erős maradt, amikor megütötték, és kínozni akarták. Erős maradt, mert erősnek kellett lennie. Oliver Smith talán félelmetes a maga szigorúságával, ám alapjaiban vébe a légynek sem ártott volna. Ám a múltbéli események megedzették a lelkét. Erős lett. Méltóságteljes. Fenséges, mint egy büszke oroszlán. Aki képes megvédeni magát, és az elveit. Abban a szobában pedig Smith professzor felülmúlta önmagát. Amikor a csuklyás halálfalók végezni akartak volna a szerencsétlen, félelemtől reszkető diáklánnyal, Oliver Smith az átok elé állva védte meg Miss Saraht, készen arra, hogy az életét is feláldozza érte.
Félelmetes látvány lehetett, ahogy a dühös, akkorra már igen csak vállas professzor szikrákat szóró tekintettel magasodott a lány elé, és fogott pálcát a két halálfalóra. Még csak átkot se kellett szórnia a rettentő tekintete menekülésre késztette a gyáva csuklyásokat, miközben ő büszkén állt, sebzetten és oltalmazóan a világ ellen.
Oliver Smith a háború után még folytatta kutatómunkáját, amit sikeresen befejezett ezzel ismét bebizonyítva, milyen kivételes tehetségű varázsló, ám munkájában kiágettnek érezte magát. Szerette volna átadni valahogyan a tudását, olyanoknak, akik még könnyen formálhatóak, és akikben mág ott a remény, hogy egy új nagyszerű generáció legyen belőlük. Így hát Oliver Smith pályázott Bájitaltan tanárnak, hogy a sors engedelmével diákokat tanítson. Köztük Florian le Fay nevű neveletlen kamaszt.        Jellem

Oliver Smith egyszerű jellemnek tűnik első látásra: szigorú, sarkalatos, és folyton morcos ábrázatával nem éppen egy kedves hugrabugos képét juttatja az ember eszébe. És így mindenki elkönyveli annak, amit enged magából látni. Természetesen, mint ahogy a legtöbb embernél van, ő sem egy ilyyen egyszerű személyiség. Alapjaiban véve meglehetősen komplex erősen rétegelt férfi.
Lekiismeretes, még ha nem is látszik annak, igazán gondoskodó, a diákokkal főleg. Szigorúan próbálja őket nevelni, és felkészíteni őket a való élet nehézségeire. Még ha ez nem is tűnik olyan tipikus atyai törődésnek, egészen tyúkanyó jelleme is van, amit gyakorta ki is mutat. Szeret vezetni, irányt adni, utmutatást, a maga módján, amit a diákok természetesen nem értenek elsőre, hiszen csak a zsémbelődést és a mogorvaságot látják. Oliver tehát nem kényeztet, ám mégis szeret adni. Tudást és élettapasztalatot, tanácsokat útmutatást, még ha nem is s aszokásos módon teszi is ezt. Fiatalabb kollégáival is igen csak törődő.
Szigorú szabályok szerint él, és ezeket a szabályokat elvárja, hogy mások is betartsák. Nem enged utat az érzelmeinek, főleg akkor nem, hogy ha azokat mások is láthatják. Az élettől megtanulta, hogy bizonyos dolgokat jobb elrejteni, és elfedni a világ elől, így a gondolatait érzelmeit megtartja magának és Samanthanak, a cicájának.
A világot józanul szemléli, nem egy kimondottan ábrándos természet, ám rendkívül szereti a varázsvilág floráját és faunáját. Olyankor igazán el tud érzékenyülni. Szeretett régen felfedezni, vagy Hagriddal barangolni a rengeteg környékén, amit ki se nézne belőle az ember, de olyankor még azt sem bánta, hogy ha összekoszolódott, hiszen az unikornisok látványa mindig kárpótolta.
Erősen családcentrikus, hagyománytisztelő férfi, aki tiszteli a nevét, és őseit, ennek pedig képes alávetni magát, ami azt jelenti házasságot köt és gyermeket nemz, hogy fennmardjon a család híre. Ebből adódóan büszke, nemesi kisugárzása is van, ami minden egyes mozdulatán meg is látszik.

         Apróságok

mindig ||  Samantha, állatok, növények, szabályok, rend, fegyelem, szivar, könyvek, tisztelet, tanítás, tea, fűszeres kávék
soha || ügyetlenség, buta emberek, rossz kávé, kellemetlen szagok, rendetlenség, idegesítő zajok, ha beteg a cicája, gonosz tettek az állatok ellen, felesleges fecsegés, szennylapok
hobbik || szivarozik, Samantházik, olvas, teázik Hagridnál
merengő ||
legjobb: először ülni egy hippogriff hátán
legrosszabb: amikor Helga megalázta

mumus || a mumus kamaszkori önmagaként jelenik meg, amint valaki a háttérben lehúzza róla a nadrágját és ismét megszégyenítik
Edevis tükre || Mézeskalács ül a vállán
százfűlé-főzet || Erős tömjén illatú, aranyporos, kellemesen sárga színű, fű ízű (nem az a féle fű)
Amortentia || eső utáni friss erdőillat
titkok || varázslény gyógyító szeretett volna lenni
azt beszélik, hogy... || -egy diákkal folytat furcsa szexuális viszonyt
- arcizmai miatt képtelen a mosolygásra és nem tud nevetni


        A család

apa || Martin Smith; 70; aranyvérű, távolságtartó
anya || Elenora McLaggen; 65; aranyvér, távolságtartó
testvérek || Faye Smith; 43, távolságtartó
gyermekek ||
állatok || Samantha, a vörös perzsacica
Családtörténet ||

A Smith család tagjai egyenesen Hugrabug Helga leszármozottjai, amire kifejezetten büszkék. Olivér is ennek az ágnak az egyenes ági leszármozottja, így nem csoda, hogy kötelességének érzi azt, hogy aranyvérű utódot hozzon a világra. A család tulajdonában állt Hugrabug Helga kupája, amit Tom Denem sikeresen ellopott, és egyike lett a horcruxoknak.
Oliver édesapja rangos pszicho medimágus volt, aki úttörő kutatásokat végzett a crutiatus átok által súlytott varázslókon és boszorkányokon. Az ő rendelkezéseinek köszönhetően könnyebb és jobb feltételek mellett ápolják őket, és olyan nyugtató bájitalokat hazsnálnak, amiknek nincsenek mellékhatásaik.
Elenora McLaggen egykor ünnepelt kviddics sztár játékosa volt a Hárpiáknak, számos győzelmet miatta sepertek fel, hiszen legendás és gyönyörű fogójátékos volt. Egy súlyos balesetet követően azonban fejsérülést szenvedett, így elvesztette a látását. Oliver húga pedig ókori varázslótörténelmet tanít az egyetemen, a szakterülete pedig a korai varázslótársadalmak kutatása.


        Külsőségek

magasság || 189 cm
testalkat || férfias, izmos, arányos testalkata van, az ember első ránézésre nem is gondolná, milyen kellemes izomzattal rednelkezik
szemszín || kék
hajszín || sötétbarna
kinézet ||
elegáns, kellemes, megnyerű külseje van, és nagyons zigorú tekintete. Nehezen hinné el az ember, hogy tud mosolyogni is. Széles vállú, magas és rendkívül jó ízlésre valló öltönyökben jár. Szereti kimutatni a származását, nem éppen a szerénységéről híres.


        Tudás és karrier

pálca típusa || ciprus, unikornisszőr mag, 11 hüvelyk
végzettség || Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály - Toximedimágus
foglalkozás ||Bájitaltan tanár a Roxfortban
iskola ||
szak ||
varázslói ismeretek ||

Tökéletes ismeretei vannak a gyógynövényekből, és ismeri a varázsnyavaják legtöbbjét a kutatásai miatt. Számos ismeretlen ragálynak segített bájitalt főzni, vagy lendítette előrébb a kutatását. Nem látszik rajta, de ért a varázslényekhez is. Igényes tiszta emberként ismeri a leghasznosabb takarítóbűbájokat.

        Egyéb

avialany || David Gandy
Naplózva


Elliot O'Mara
Eltávozott karakter
*****


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2022. 05. 31. - 21:36:48 »
+1

Kedves Smith prof!

Először is hadd fejezzem ki őszinte együtt érzésem Mézeskalács miatt. Most azonnal tessék neki állni és megkeresni, az alommal együtt! Másodszor pedig, el sem tudom mondani, milyen régóta vártam már arra, hogy előkészüljön ez az előtörténet. Gyanítom persze nem én vagyok vele egyedül így. Egyszerre volt vicces, szomorú, mély ez a történet, hiszen megismertünk egy kisfiút, akit az élet bezárkózásra sarkallt. Minden mondatát imádtam.
Nem is szaporítanám a szót, hiszen egy neveletlen kamasz várja az ő drága Smith professzorát. Az előtörténetet tehát... 


Gratulálok! Az eligazító-pm hamarosan érkezik.

Üdv,
Elliot

Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 05. 12. - 14:39:35
Az oldal 0.08 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.