+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Fan-fic verseny
| | |-+  Küldetések
| | | |-+  Aktuális küldetéseink
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Aktuális küldetéseink  (Megtekintve 1901 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2021. 09. 02. - 05:38:15 »
+3

KÜLDETÉSEK LISTÁJA
- 2002 ősze -

Troll a pincében

Ismerős? Nem csoda, hiszen Harry Potter első tanévében is találtak egy kifejlett trollt a pincében, ezúttal viszont csak pletykákat hallhattál róla, hogy a szörnyeteget akkor nem sikerült a megfelelő módon eltávolítani és meghúzta magát a Roxfort egyik pincetermében. Az elhagyatott tanterem a déli szárnyban található, egészen messze a tantermektől, na meg a Mardekár klubhelyiségétől. Ezt a részt ugyanis az Ostrom óta nem használta senki és meglehetősen romos.
Ha a folyosóra tévedsz, hallhatod a morgolódást s ahogy benyitsz az ajtón az csak még erőteljesebben érkezik.

Cél: keresd meg a trollt és ártalmatlanítsd, győzd le valamilyen módon, ezzel megmentve az iskolát!

Mérgezés a Zsebpiszok közben

Az Édes Mérgek kocsma romjai közelében történt az eset, legalábbis a remegő férfi állítása szerint, aki egész véletlenül éppen beléd futott az Abszol útra kirohanva. A legjobb barátom! A legjobb barátom! Fred! Fred, Melinre...?! Valaki főzetet kevert az italába és menten elvesztette az eszméletét! Azóta nem tért magához! Ha hagyod, a férfi elrángat egy koszos raktárig a Zsepiszok közben és egy másik, meglehetősen szegénynek látszó, ájult férfihoz vezet. Láthatóan valamiféle bájitalt kapott, amitől nem tér magához.

Cél: keresd meg azt az ellenszert, ami megszűntetheti az eszméletlen állapotot! Ér leskelődni a Bájitaloskönyvben a megoldáshoz!
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 10. 06. - 17:07:07 »
+2

- 2002 ősze 2. -
A korábbi kalandok közül a nem áthúzottak élnek még. Csemegézzetek közülük bátran!

Makacs leprikón az erdőben

Az ír vidék gyönyörű, ám annál több csínytevő található erre, minél jobban körbe néz az ember. Az egyik kisfalu (szabadon választható a helyszín!) főterén sétálsz, mikor egy boszorkány panaszáradatát hallod: a leprikón az eljegyzési gyűrűjért cserébe egy bödön aranyat adott neki. Az arany eltűnt, a gyűrű elveszett és most nem mer a vőlegénye szeeme elé kerülni. Ha kérdezősködni kezdesz róla, hogy segíthetsz-e neki, akkor bizony azt feleli: a szolgálataidért cserébe egy erszénnyi galleont kapsz, csak hozd vissza az ékszert!

Cél: keresd meg a leprikónt és csald ki belőle a gyűrűt!

Az éneklő szarvas legendája

Hallottad a pletykákat, amiket a Szárnyas Vadkanban mesél a félszemű, kopasz fickó? Igen, igen az, akit Elliot O'Mara vakított meg a hírek szerint. Igen, az az O'Mara. Ő mesélte, hogy a Roxmorts melletti erdőkben egy hatalmas, fehér szarvas él, aki minden hónap 7. napjának 7. órájában dalra fakad, ahogy átszeli az erdős tájat és egy csodás barlanghoz ugrál ritmikus léptekkel. Ott pedig nem is akármi, a híres aranyszarvas szobor rejtőzik, melynek csodás smaragd szemei egy 15. századi kolumbiai varázsló lelkének darabjait őrzik. A félszemű varázsló, pontosabb nevén Ian busás jutalmat ajánl fel annak, aki megszerzi neki ezt a csodás ereklyét. Ám vigyázat: a barlangot csupán a fehér szarvas mutathatja meg a vállakozószelleműeknek!

Cél: szerezd meg a kincset és add el Iannek vagy bosszantsd fel azzal, hogy megtartod a csodás ereklyét!

A Vasorrú Margie

Margie. Margie, az a bizonyos vasorrú boszorkány, aki Oroszország legészakibb pontjának leghidegebb részén lakik ellopta Geraldine szerelmének a szívét. A szőke nő, ahogy zokogva mesélte a történetét a Három Seprű pultja mellett, egészen meggyötörtnek tűnt, szinte félő volt, hogy beleroppan Juan elvesztésébe. A fiatal férfi ugyanis most ott raboskodik Margie mellett a hideg északon, lehűtve a forró spanyol vérét. Geraldine igazán nem kér sokat, csak annyit, hogy utazz el Oroszországba a korsó forma zsupszkulccsal, ami egyébként Margie háza mellett, egy erdőben tesz le. Keresd fel a banya mézeskalácsházát és az ott raboskodó Juan nyakából tépd ki a szívet formáló kristálymedált, ezzel megtörve a gonosz szerelmi varázslatot. Cserébe pedig felajánlja neked a világ legszebb gyűrűjét, benne egy csodásan ragyogó lila kővel.

Cél: mentsd meg Juan és győzd le a banyát/ vagy menekülj el Juannal a banya elől!
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2021. 11. 06. - 13:05:07 »
+4

- 2002 ősze 3. -
A korábbi kalandok közül a nem áthúzottak élnek még. Csemegézzetek közülük bátran!

Az aranytojást tojó tyúk

Éppen békés sétádat folytatod az Abszol úton, amikor hirtelen nagyon kotkodácsolva kirohan eléd egy arany tollazatban kotkodácsoló tyúk. Ahgyog összeakad a tekintetetek, az amúgy is rémült tyúk ijedtében arany tojást pottyant a lábad elé, s tova totyog, elvegyülve az Abszol úti forgatagban. Miközben próbálod megemészteni, hogy mégis mi a fene történt veled, egy gyönyörű, szőke boszorkány rohan feléd kalimpálva. Zokogva magyarázza, hogy az az egyeten jószág ami megmaradt neki a családi örökségből, és kérlel, hogy szerezd vissza. Nem tehetsz mást, mint utána eredsz. A tyúkot sikerül megmentened az éhes macskák elől, és a döntés a kezedbe kerül. Elszaladsz az értékes jószággal, hogy meggazdagodj, vagy visszaviszed a lánynak? Ha úgy döntesz, hogy magaddal viszed a tyúk út közben egyre csak potyogtatja rád a záptojást.

Cél: mentsd meg a tyúkot, és tégy vele belátásod szerint

Ne etesd a kelpie-t!

Gyanútlanul békés sátádat folytatod a kellemes skót erdőségben, magadba szívva az értékes természet minden ízét. Sétád egy aprócska tóhoz vezet, és úgy döntesz letáborozol, hogy megedd az uzsonnádat. Hangot hallasz a tó felől, és mire odakapod a tekinteted, egy gyönyörű fekete lovat pillantasz meg, aki téged bámul. Feléd emeli a fejét, és te csak legelteted rajta a szemedet. Soványnak látod, és ahogy az éhes szemébe nézel, úgy döntöd odalépsz hozzá, hogy megkínáld. Ahogy a ló is közeleb lép, hirtelen valami szörnyűséges alakká változik, és leránt a vízbe. Innentől csak rajtad múlik, mennyire vagy leleményes, és hogyan menekülsz meg.

Cél: Éld túl, és menekülj meg!
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2021. 11. 29. - 19:33:27 »
+2

- 2002 tele 1. -
A korábbi kalandok közül a nem áthúzottak élnek még. Csemegézzetek közülük bátran!

Katasztrófa a Konyhában

Furcsa dolog történt, mert a diákok a Roxfortos vacsoránál valami elképesztően sovány kaját kaptak. Unalmas levesek, és főzelékek, amiknek mind-mind pacsuli szaguk volt, és szinte senkinek sincsen kedve belekóstólni. Ez bizony útánna járást követel magának, így te - vagy ha van, a társaddal együtt - felkerekedsz hát meglesni, mi a manó történt a konyhában. Ahogy megérkezel egy katasztrófa helyszínén találod magad, mindenfelé ételmaradékok hevernek, és a manók áznak a kajatrutymóban. DE ami még furcsább az, hogy mintha két-két frakció született volna meg, az egyik csoport fakanállal hadonászva kiabál, a másik meg merőkanállal, és egyre csak azt ordítják kajaáradatot zúdítva a másiknak hogy: - Nyálkás! - Nem, mert ropogós! Bizony ki kell őket békíteni, mert akkor a diákok örökk életükre pacsulit fognak enni.

cél: Békítsd ki a házimanókat!

A Mikulás elveszett rénszarvasa
Kellemes téli nap van, így úgy döntesz teszel egy sétát a helyi állatkertben, hátha meg tudod etetni a pingvineket, vagy hátha előbújik a jegesmedve a kuckójából, hiszen mi sem hozhatná jobban téli hangulatba az embert a télies állatok bámulásánál? Valahogy fel kell vértezni a lelket a karácsonyra, nem igaz? Így hát örömködve, télifagyit nyalogatva nézelődsz a hóval borított állatkerben, amikor eljutsz a szarvasok kifutójához. Haladnál is tovább, de akkor kiszúrja a szemed egy különösen gyönyörű, peckesen lépkedő szervas, aki minden áron ki akarna szökni, de a mugli kerítés bizony megakadályozza benne. Már sajnálod is szerencsétlen állatot, amikor az hirtelen feléd bámul, és akkor meglátod azt, amit eddig nem: piros az orra! Rudolf az, a Mikulás leggyorsabb ránszarvasa, és te jó ég közeledik december 6! Rögtön érzed magadban a tettvágyat, hogy kiszabadítsd az állatot, de vajon hogyan teszed ezt? Hiszen körbe vagy véve muglikkal.

cél: szabadítsd ki Rudolfot, varázslás nélkül!

A részeg manó

Sietve rohansz végig a londoni forgatagon, mert bizony késésben vagy egy hivtalos ebdéről. A családtagok, vagy éppen a kollégák, esetleg - ha nem vagy egy magányos ember, akit mindenki utál -, a barátaid várnak téged. Természetesen egy mikulásos ebéd ez, így hát téged bíztak meg az édesség szállítménnyal, tehát egy málhás szamárként, telepakolva édességekkel sietsz egy biztos helyre, ahol végre nincsenek útban a muglik és hoppanálhatsz, ám akkor észreveszel valami furcsát. Egy manó libeg el a fejed mellett és gyanúsan sokszor csuklik. Bizony felöntött a garatra, még a falnak is nekilebeg. Nem is foglalkoznál vele többet, de akkor legnagyobb rémületedre elvarázsol egy két muglit. Megváltozik a hajuk színe, vagy indokolatlanul szerelembe esnek egy cserepes virággal. Ez bizony baj! Mielőbb el kell kapni a manót, aki lépten nyomon kiteleprtál a kezedből, mielőtt még valami hatalmas nagy katasztrófa nem lesz!

cél: kapd el a részeg manót és józanítsd ki!
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2023. 01. 22. - 09:56:21 »
+1

- 2004 tele 1. -
A korábbi kalandok közül a nem áthúzottak élnek még. Csemegézzetek közülük bátran!

Szökevény mézeskalácsok

Nora Harris cikke óta sok hó leesett már a Roxfort birtokára, ám még így is akadnak olyan elszánt mézeskalácsok a folyosókon és egy-egy tanteremben vagy hálókörletben, akik nem adták meg magukat a begyűjtőbűbájoknak, ügyesen cselezték ki a tanárokat és a diákokat egyaránt. Egy kisebb mézeskalács emberekből álló csoportra bukkansz, egy szép napon, és ahelyett, hogy galád módon megetted volna őket, megesett rajtuk a szíved. Az egyiknek hiányoztak a cukorkák és a díszítések a testéről, a másiknak a lába nem volt meg, és egy nyalókás pálcika volt a járóbotja, a másiknak pedig hiányoztak a szemei. Úgy döntöttél, hogy megmented őket az iskola kegyetlen diákjai elől. Felkaroltad hát őket, hogy egy sokkal jobb helyre menekítsd a megszökött mézeskalácsokat. Ám cseppet sem volt ez egyszerű. Frics mostanában mintha mindig kiszagolta volna, hogy valami rosszban sántikálsz. Most is a semmiből bukkant fel előtted.

cél: Játszd ki Friccset és helyezd biztonságba a mézeskalácsokat!

A piros sál

Békésen sétálgatsz az Abszol úton egy forró, meleg italt szorongatva, ami a kedvenced. Élvezed a délutáni, kellemes, csendes szabadidődet, végre egy kis nyugalom, egy kis béke! Mi is történhetne veled pont ma? Éppen ez a gondolat cikázik át a fejeden, amikor egy vénasszony rohan egyenesen beléd, így a kellemes ital is rajtad meg a földön végzi. Már éppen készülnél leteremteni a bolond rohangáló banyát, ám ő egyenesen az arcodba zokog, és mutogat a fejed felé. Kénytelen vagy követni a tekinteteddel, mit akarnak neked mondani. Egy vörös sálat sodor a levegőben a szél, elkeserítő látványt nyújtva. A nyanya sírásából sikerül kihámoznod, hogy fontos neki, és szeretnéd elutasítani, de egyszerűen nem hagy vele békén. Megindulsz hát egy sál után, magad sem tudod miért, de hiába a próbálkozás, egyszerű bűbájjal nem tudod begyűjteni. A sál fennakad az egyik magas üzlet tetején. Ha sikerül megszerezned, érzed, hogy különleges mágia vibrál az ujjaid között, szinte hozzád nő. Átok, vagy bűbáj? Megtartod a sálat, vagy visszaadod a lánynak? Egy kicsit mintha fiatalabbnak éreznéd magad...

cél: Add vissza, vagy tartsd meg a sálat
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország


Az oldal 0.053 másodperc alatt készült el 32 lekéréssel.