+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Fynn Kyteler
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Fynn Kyteler  (Megtekintve 2801 alkalommal)

Fynn Kyteler
Eltávozott karakter
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2021. 05. 24. - 13:37:51 »
+2

FYNN KYTELER
Mottó
Bizalommal nem lehet megbízhatóságot is vásárolni.

        Alapok

jelszó ||  "Úgy áll rajtam ez a szín, mint golymókon a gatya."
nem ||férfi
születési hely, idő || London, 1974, június, 6
kor ||  27
vér || arany
munkahely || jelenleg szabadúszó, naplopó
 


         A múlt

*

1974 nyarán születtem. Anyám nem volt egy ősanya típus, de az első 8 évemben még talán úgy viselkedett, ahogy egy átlagos anya szokott, aztán az idő előrehaladtával az esze kezdett elmenni. Paranoiás rohamokat kapott, de igyekezett mindig titokban tartani még apánk elől is. Életünk első 7-8 éve nem is volt nagyon szörnyű. Megszületett Alizon, és egészen olyanok voltunk, mint egy család. Halálfaló ugyan, de család. Apánk folyton dolgozott, keverte a mérgeket, amiket a Sötét Nagyúrnak adott, vagy eladta másnak jó pénzért, anyánk pedig vagy küldetésen volt a többi halálfalóval, vagy itthon volt velünk. Én akkor pár éves fejjel még nem foglalkoztam nagyon azzal, ami a felnőttek világában történik.
                                                                                          
 *
1981-ben anya állapota romlani kezd. Folyamatosan otthon van, nem dolgozik, téveszmék gyötrik. Felkap minket, és begyömöszöl egy ósdi szekrénybe. Azt mondja maradjunk ott, amíg nem szól, mert minket akarnak. 2 órán keresztül ültünk Alizonnal a szekrényben lélegzet visszafojtva. Persze nem jött senki. Anyánk csak képzelgett. Hetente többször is. Apánk egyre kevesebbet volt otthon. Bár a Sötét Nagyúr meghalt, ő tovább folytatta a munkáját, hiszen ehhez az egyhez értett. A méregkeveréshez. Sok pénz volt benne, kiépített klienskör. A családunk apai ága az 1600-as évektől kezdve méregkeveréssel foglalkozik. Évek peregnek le úgy, hogy anyánk kusza elméjével kell együtt lennünk a napok nagy részében. Félünk. Hiába mondjuk apának, hogy baj van, legyint rá. 1985-ben betöltöm a 11. életévem, és megkezdem a Roxfortot.
                                                                                          
*
A süveg beoszt a Mardekárba. Az iskolában is sokat unatkozom, de igyekszem feltalálni magam. Logan és Mason egy testvérpár, akik befogadnak. Kicsit furák, de jó velük lógni. Elfeledkezem anyámról, de amint eszembe jut, félteni kezdem Alizont. 7 éves, és egyedül maradt anyával. Apára nem lehet számítani, sosem lehetett. Másodévben anyánk magával hurcolja Alizont az erdőbe, és ott hagyja. Mire Alizon visszatalál, anyánk elfelejti, hogy az erdőbe vitte. Alizon el akar jönni otthonról, de nem tehetek semmit. Mar a lelkiismeret-furdalás, és a tehetetlenség. Üvölteni tudnék, de senki sem hallaná meg. Senki sem tud segíteni. Éjszakánként gyomorgörcsök gyötörnek. Hogy valami elterelje a figyelmem, Loganékkel szekálni kezdünk pár elsős sárvérűt. Nem bántunk igazán senkit, de jó érzés a fölényünket fitogtatni. Megnyugvást találok benne, egyfajta elmenekülést. Sosem bántanám őket igazán, de levicorpust szórni rájuk, és beszólogatni nekik kikapcsolódás. Utólag lehet egy büdös paraszt voltam, de 12 évesen jó móka volt. És 14 évesen, és…és hát 16 évesen is. Már akkor szerettem bájitalokat kevergetni. Olyanokat, amitől ragyás leszel, vagy rád tör a sírás és nem tudod abbahagyni. Ezek nem voltak annyira pöpecek, hogy sokáig tartsanak. Fél órára azonban teljesen jól funkcionáltak. Az elején még csak 1-2 percig hatottak. Éreztem, hogy valamiben jó vagyok, és ez büszkeséggel és bátorsággal töltött el. Egyszer buktam csak le, és kaptunk pontlevonást és büntető munkát. De megérte. Rájövök, hogy ha mókázni akarok, akkor óvatosnak kell lennem, és eszesnek. Csendesnek és nem hagyhatok nyomot. Sosem gyanakodhatnak rám. Elkezdek direkt rontani bájitaltanból. Fynn Kyteler bár Kyteler vér, de nem a legtehetségesebb diák…..végtelenül középszerű. Cél, belőni a látszólagos középszerűséget. A kisebbek szekálása is ritkább lett. Szépen lassan megtanultam rejtőzködni. Elvegyülni. Mikor Alizon betölti a 11-et, nyugodtabb is leszek. Anyánk most már nem gyötör minket halálra.
                                                                                            
*
1992, az utolsó évem a Roxfortban. Még itt is szeretem Alizonon tartani a szemem. Ő olyan kis hebrencs, és meggondolatlan. A griffendél házat erősíti, kviddicsezik. Alizonban meg van a vakmerőség, az ide nekem az oroszlánt is attitűd. Forrófejű, ezért mindig azt érzem, vigyáznom kell rá. Sokszor az idegemre megy, de a húgom. Anyánk állapota napról napra rosszabbodik. Leveleket írkál nekünk, hogy apánk meg akarja ölni őt, és van már egy másik felesége. El kell menekülnie, de mindenhol apa emberei figyelik. Nem mer otthon inni, mert apánk biztos tett valamit az italba. Karácsony előtt jött a hír. Anyánk megkínozta, majd megölte apánkat. Mire az aurorok kiértek hozzánk, már anyánk sem élt. Az egyik családi receptet használta méregként. A szíve abbahagyta a vér pumpálását. Így lettünk Alizonnal egyik pillanatról a másikra árvák. Az eset után még inkább úgy éreztem, Alizonnak csak én vagyok. Van ugyan egy nagyapánk és egy nagyanyánk, de valahol Amerikában. Fogalmam sincs mit csinálnak, nem hallottunk felőlük már vagy 14 éve. Alizon nem is ismeri őket. Hogy a közelében maradjak,  beiratkozom általános nekromágusnak. Máig nem tudom, hogyan mentem át a pszichológiai vizsgán. Szerintem tévedés történt. 1995-ben el is végzem, de a közelben maradok. Roxmortsban bérlek egy szobát egy fura, bűzös varázslóval.
                                                                                              
*
1995. Voldemort visszatért. A Potter fiú ott volt. Meghalt a másik srác a Trimágus tusa végén. Újra meg újra előjönnek az éjszakai gyomorgöcsök. Minden procikám azt súgja, hogy el kell mennünk innen. Fogjam Alizont, és ha kell a  földön húzva vigyem el innen. Makacskodik, nem akar jönni. Azt mondja, még van egy éve. Nagyon dühös vagyok rá.
- Nem érted, hogy visszajött? Meg fog keresni minket, és akkor esélyünk sem lesz, fogd már fel a csöppnyi agyaddal! Akinek van egy kis esze is, és nem a hülye pincsi kutyája, az most fogja magát, és meg sem áll a világ másik feléig!
Megszorítom a karját. A szemeim villámokat szórnak, de Alizon elszánt. Nem értem, hogy lehet ilyen buta kis fruska. Ez belerohanna a halál karmaiba. Szemei nem tükröznek félelmet, csak határozottságot.
- Akkor menj el. Tessék, senki nem fog visszatartani. Fynn, én nem fogok elfutni, és meghunyászkodni. Mi van, ha ez a Potter gyerek a megoldás? Mi van akkor, ha vele sikerülhet végleg megölni?  Egész teste megfeszül, és teljes elszántsággal kiabál, szemei szikrát szórnak, de én nem veszem komolyan. Megpróbálom elráncigálni, de erősen ellen tart. Elég már ebből a kamaszos hisztériából.
- Mi van akkor, ha, ha, ha…és mi van akkor, ha ez az egész egy gyenge próbálkozás. Nem hagyom, hogy meghalj nekem a nagy bátor hősiességedben Alizon! Egyelőre maradhatsz, de ha megjelenik itt egy halálfaló, én abban a minutumban elmegyek veled.
Belépett a DS-be. Aminek valahol örültem, mert megtanulja megvédeni magát. Másrészt viszont féltem attól, hogy valóban itt akar majd maradni a végsőkig. Nem veszíthetem el az utolsó embert, akire számíthatok. Még ha ő ezt nem is fogja fel. Innen az események felgyorsulnak. Egyre kevesebbet mozdulok ki, a kedvenc kis helyem, a vadkant is kerülni kezdem. Alizon kihúzza az utolsó évét, de javarészt a védekezésre készül. Komplett idióta az egész banda. Meg fognak halni.

                                                                                      
*
Ahogy az évnek vége, elráncigálom Alizont eldugottabb, mugli lakta helyre. Dumbledore meghal, a pokol elszabadul. Innentől kezdve egy helyen nem töltöttünk egy egész hetet soha. Pár pincsi kutya mindig megtalál minket. Üres lakásokban húzzuk meg magunkat, és legtöbbször az éjszaka közepén tovább is állunk. Nappal pihenünk pár órát, éjszaka menekülünk. Alizon fejében többször megfordul, hogy visszamegy, a Roxfortban és a Potter fiú mellett nagyobb biztonságban lesz, de nem engedem. Meggyőzöm azzal, hogy nem engedhetem meghalni. Csak ketten vagyunk egymásnak, nem hagyhat cserben. Így menekülünk a csata végéig. Mikor a hírt meghallottuk, épp egy Párizsi koszfészekben ébredtünk fel. Nem jöttünk vissza rögtön, csak 2000-ben. Illetve én jöttem vissza akkor. Alizon egy levelet hagyott hátra, és lelépett. Annak ellenére, hogy talán az életét mentettem meg.
Fynn!
Tudom, hogy te csak jót akartál, de megfojtasz. Most már vége a háborúnak, Voldemort halott. El kell, hogy engedj, hogy a saját életemet tudjam élni. Elutazom Amerikába, kicsit feledni az elmúlt éveket. Vigyázz magadra, és ne kábíts el random csajokat hogy hazavidd! Tudom ám, miket csinálsz! Csókol húgod, Alizon.

        Jellem

Fynn első benyomásra nem mindig szimpatikus. Nem igazán bízik meg az emberekben első alkalommal, idő kell, míg valaki elnyeri a bizalmát. Borzasztóan szeretetéhes, azonban ezt igyekszik elrejteni. Nem akar mást, csak boldogulni valahogy ebben a világban. Egész eddigi élete a húga és a saját maga védelmével telt, így most szeretné élvezni is az életet. Kicsapongó, aki szeret elmenni a végletekig. Húgáról semmi hírt nem hallott már 2 éve, de tudja, hogy ha Alizon is kibulizta magát, újból felbukkan. Hisz a család erejében, az összetartásban. Talán pont azért, mert szülei nem tartottak össze, csak léteztek egymás mellett. Családi örökségéből él húgával együtt. Nem számolja mikor apad el a csap, egyelőre csak költ. Kiegészítésként apróbb, ártalmatlanabb fiolákat és porokat árul. Randidrogokat, pörgető cuccokat, és sima mugli szereket is, de megtalálhatóak nála a gyerekkorból kísérletezett sírást okozó lötyik is. Azok már nem olyan keresettek, mindenki a weasley üzletben veszi őket.
Szeretne igazán szeretni, de ehhez el kellene engednie a nehezteléseit és a félelmeit. Meg kéne bocsájtania édesanyjának, apjának, és valahol magának is.

         Apróságok

mindig || nők, alkohol, „muri”,  Alizon, kávé
soha ||mogyoró, tehetetlenség, meggondolatlanság, rágcsálók, kosz
hobbik || bulizik, cuccot terít
merengő || legjobb, mikor megtudta, hogy vége a háborúnak, nem kell menekülni. Legrosszabb, szüleik halálhíre
mumus || húga halála
Edevis tükre || valaki elfogadja olyannak, amilyen
százfűlé-főzet || barna, csilis ízű
Amortentia || ázott fa, menta, bergamot
titkok ||vágyik a szeretetre, érzékeny, érzelmes
azt beszélik, hogy... || gyakran vannak nála lányok.


        A család

apa || Scott Kyteler; 54 lenne; aranyvér, hideg
anya || Alice Shipton 53 lenne; aranyvér bonyolult
testvérek || Alizon Kyteler, 24, szoros, de bonyolult
gyermekek || -
állatok ||-

Családtörténet ||


Apai ágon a Kyteler család az 1600-as évektől kezdődően méregkeverő család. Kezdetben különböző magzatelhajtó italokat főztek, kezdetleges szerelmi bájitalokat, és különböző mérgeket készítettek. Egyik ősüket 1680-ban letartóztatták, majd elégették. Halála után lánya nyilatkozatai egy sor titkot tárt fel a legfelsőbb bíróságon, ideértve a francia király meggyilkolásának tervét is. Családjukra nem jellemző a bátorság. Nagyon simulékony család, aki éppen oda tartja arcát, ahol süt a nap. Az első háború idején élték fénykorukat. Sok embert öltek meg feltűnésmentesen. Fynn nagyapja toxikológus-medimágus volt, eltusolta a méregkeveréses haláleseteket. Fynn nem büszke erre, nem is említi soha családját. Apai nagyszülei hamar meghaltak a második háborúban. Hiszen a védekezéshez nem értettek túl jól, ezért maradtak mindig a háttérben. A háborúkor Voldemort amolyan védőfalként használta őket, és még sok más számára már hasznavehetetlen embereit.

Anyai ág. A Shiptonok nem foglalkoztak fekete mágiával. Mikor kisebbik lányuk, Alice hozzáment egy Kytelerhez, kitagadták. Fynnt még ugyan látták egyszer, de Alizonnal már nem találkoztak. Fynn nagymamája talárkészítő, nagyapja pálcakészítő. Még mikor Fynn kicsi volt, kiköltöztek Amerikába, azóta is ott élnek, Fynn szemében halottak, így is említi őket. Persze, csak ha nagyon muszáj, amúgy sosem beszél róluk. Alice, az édesanyjuk üldözési mániában szenvedett, aminek enyhítésében nem segített az, hogy egy halálfalóhoz ment feleségül. Fynnnek néha eszébe jut, hogy édesanyja talán imperius átok alatt volt, és ebbe őrült bele, de mélyebbre sose ásott, mert nem tud vele szembe nézni. Anyja sosem kért segítséget, sosem említette, hogy nem a saját akaratából segített volna édesapjának és Voldemortnak. Fynn pedig a kishúga védelmére koncentrált, talán túlságosan is.        Külsőségek

magasság ||177cm cm
testalkat || sportos
szemszín || kkes szürke
hajszín || sötétbarna
kinézet ||
Sötét ruhákat hord, fekete bőrdzsekiket, fekete nadrágokat. Követi a mugli divatot. Sötét haja és kék szeméhez szerinte a fekete a legjobb szín. Őszintén ritkán mosolyog.


        Tudás és karrier
pálca típusa || 12 és ¾ hüvelyk erdei fenyő főnixtoll maggal
végzettség || általános nekromágus
foglalkozás || szabadúszó, díler
iskola || Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály , kijárta
szak || általános nekromágus
varázslói ismeretek ||
Legjobban a bájitalokhoz és a felejtés átkokhoz ért, de az évek során megtanult ügyesen védekezni, szinte láthatatlannak lenni. Szeretne animágus lenni, de még nem kezdett bele a tanulásába.

        Egyéb

avialany ||Ian Somerhalder
Naplózva


Elliot O'Mara
Eltávozott karakter
*****


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 05. 24. - 16:55:48 »
+1

Kedves Fynn!

A történetedet olvasva mindenre gondoltam, csak éppen arra nem, hogy ennyi tanulást követően ilyen munka mellett kötsz ki. Ne érts félre, én nem ítélek el! Sőt, az sem kizárt, hogy majd vásárolok tőled ezt-azt, mi alvilági arcok tartsunk össze, nem igaz? Nem volt könnyű gyerekkorod, a fiatalkorodról nem is beszélve, ráadásul az ember mindig meghatározza a családja. Téged is elég rendesen, nem csoda, hogy az anyai nagyszüleid olyan messzire "menekültek" tőletek. Ezzel fiatalon azért persze elég nehéz lehet szembenézni.
Az előtörténeteddel mindent rendben találtam. Így hát nem kérdéses, hogy:Gratulálok! Az eligazító-pm hamarosan érkezik.

Üdv,
Elliot

Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 07. 22. - 22:08:32
Az oldal 0.106 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.