+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Családfák
| | |-+  O'Mara család
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: O'Mara család  (Megtekintve 11576 alkalommal)

Elliot O'Mara
Adminisztrátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2021. 03. 18. - 19:56:27 »
+4

O'MARA - PYE - ROWLE CSALÁDwe are in this together

● ● ●
Naplózva


Elliot O'Mara
Adminisztrátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2022. 06. 19. - 16:18:27 »
+1

O'MARA CSALÁD

Az O'Mara család Észak-Írország egyik legkiemelkedőbb gyógyítócsaládja. A hagyományos mágikus orvoslásban hisznek, emellett sokan foglalkoznak gyógynövénytermesztéssel és bájitalok készítésével. Alapvetően nincs nagy hírük az egész királyságban, ám az Ír-sziget északi szegletében a legtöbben tudják, hogy O'Mara patikában minőségi árúhoz juthatnak.

Dean O'Mara (58)


Dean O'Mara Jia Lee férje volt, akivel közösen próbálták meg felnevelni Elliotot, a nő házasságon kívül született fiát. Dean azonban meglehetősen rosszul kezelte a helyzetet, gyakran a munkába menekült, nem tudta kezelni, hogy nem a saját gyermekét neveli. Lényegében öregkorára döbbent rá, hogy ő az egyetlen, aki apja lehet Elliotnak. Így hát, legalább annyira szereti, mint a sajátját, Danielt. Neves medimágus volt, ám visszavonulása után családi patikát nyitottak.
Jia halála volt a váalsztópont az életében. Nem csak, hogy Elliot apjaként kezdett viselkedni, de egyben riválisa lett a férfi valódi apjának, Phillip Rowle-nak. A kegyetlen, aranyvérű varázsló mindig is azt kívánta, hogy kárt tehessen Deanben. Elvette egykori szerelmét, majd a fiát.

Jia Lee-O'Mara (†)


Jia kínai bevándorlók gyermeke, akik a jobb élet reményében költöztek nyugatra, odahaza, Kína déli vidékén meglehetősen szerény körülmények között éltek. A családban ugyan előfordult néhány varázsló, de szinte mindenki mugli volt. Jián már fiatalon látszott, miféle képességekkel rendelkezik, egy rokon javasolta, hogy a lánynak jót tenne, ha a Roxfortban tanulna. Az állampolgárság után ez meg is történt, és úgy tűnt, remek jövő áll előtt, ám nagyon fiatalon teherbe esett a barátjától, Phillip Rowle-tól. A férfi ellene fordult, rá akarta kényszeríteni, hogy szabaduljon meg a gyerektől, ezért hát egy életen át üldözte a nőt...

Elliot O'Mara-Rowle (35)


Jia Lee és Phillip Rowle szerelemgyereke, akit 15 éves korában egy hazug pletyka miatt kicsaptak a Roxfortból. Ekkor megszökött és csak háború után, 30 évesen tért vissza az otthonába. Ekkor szembesült anyja talán túlzottan is sejtett halálhírével és kezdett új életet. Az új élethez persze le kellett zárnia a múltat... és ő azt hitte meg is tette. Meg tudta ki az apja, hogy honnan származik, ám ezzel komoly terhek jártak. Phillip Rowle megrögzött célja volt, hogy fiának hamis születési bizonyítványt szerezve őt ültesse maga után a Rowle család élére.
Az elmúlt 4 évben Elliot megházasodott, Nathaniel Foresttel, a híres íróval, aki a legkevésbé sem felelt meg a Rowle család kritériumaink. Még közös családott alapítottak, ahol Elliot másodunokatestvérét, Adát és Nat fiát, Nat Forestet nevelték közösen. Később közös gyereket is vállatak, Noah Arthur Forestet, akit jelenleg is az író nevel. A válásuk koránt sem volt zökkenő mentes, Elliot azóta sem óhajt Mr. Forest szemei elé kerülni, ha csak nem feltétlenül muszáj.

Daniel O'Mara (30)


Daniel Elliot kisöccse... bár a "kis" jelző enyhén félreérthető. Elliot tűnik a fiatalabbnak kettejük közül. A viszonyuk sosem volt klasszikus báty-öcs kapcsolat. Daniel gyakorlatilag érettebb, Elliot több figyelmet igényel, mintha sosem nőt volna fel igazán. Ezért hát a kisebb fiú volt az, aki a családdal járó minden terhet átvállalta, kötelességet, örökséget.
Daniel beteljesítette azt, amit mindkettejüknek szántak a szüleik: medimágus lett, fiatalon házasodott, fiatalon lett apa is. Jelenleg, felesége halála miatt, egyedül neveli a lányát, Ambert. Mindezek mellett állandóan besegít a család vállakozásba. Bár sosem vallaná be még mindig kísérti Margaret halála, annak ellenére is, hogy úgy tűnik, újra megtalálta a boldogságot.

Margaret Pye (†)


Daniel O'Mara, Elliot öccsének felesége volt. Nagyszerű medimágus, aki áttörést ért el komolyabb mérgezések kezelésében. Olyannyira híres volt, hogy még egy kitűntetést is bezsebelt éppen azelőtt, hogy a háború kitört volna a varázsvilágban. A vesztét az okozta, hogy egy O'Mara volt a férje. A Rowle család kegyetlenül bosszút állt Jián és a családján, amiért életet adott egy fattyúnak. Ennek pedig Margaret volt az egyik áldozata, aki éppen rosszkor volt rossz helyen.

Amber O'Mara (6)


Daniel és Margaret Pye egyetlen gyermeke. Jelenleg csak Elliot kalandjai és a nyuszija érdekli... mert, hogy gyerek. Nagyon gyerek. Néha-néha persze kérdezget az édesanyjáról, hogy látja-e még viszont. Azonban egyre inkább kezd belenyugodni, hogy "ő már egy jobb helyen van" - ahogy a felnőttek mondták neki mindig.

Audra Pye (76)


Dean édesanyja. Világéletében gyógyítónak készült, ám Dean születése után kétszer elvetélt, így hogy kevésbé stresszes környezetben kelljen töltenie a mindennapjait, a család saját vállalkozásba kezdett. Saját gyógynövénykertjük volt, ahonnan a környékbeli patikákat és medimágusokat látták el. Dean lényegében az édesanyja mellett tanulta ki a szakmát.
Audra egyik legnagyobb tragédiája az volt, hogy sosem lehetett nagy családja. Bár idejét teljesen a kisfiának áldozta és a lehető legjobban próbálta nevelni, kistestvért sosem tudott adni neki. Ebbe az asszony addig nem tudott belenyugodni, míg először meg nem pillantotta a kis Elliotot. Őt úgy szerette, mintha csak a saját gyereke lenne, mindenben segített Jiát a férjével ellentétben, aki sosem tudott igazán hozzászokni a gondolathoz.

Jack O'Mara (78)


Dean édesapja. Mogorva, mindig kemény ember, aki sosem mutatott érzéseket a világ felé. A feleségét és a fiát azonban mindennél jobban szereti. Az ő szemében Jia Lee és a kisfia nem áldás voltak, ő szörnyűségnek látta mindezt. Úgy gondolta, hogy Dean feleslegesen vállalt ekkora koloncot a nyakába. Csak akkor enyhűlt meg kicsit az asszony irányába, amikor megszületett egyetlen unokájuk, Daniel. Elliottal sosem bánt különösebben jól, sőt éreztett, hogy kívül álló.
Amint megtudta, hogy a Rowle család a fia és a felesége nyomában vannak, fogta Audrát és elbújtak a világ elől. A legtöbben úgy tudják meghaltak, ám még mindig egy észak-írországi kisfaluban, Ballintoy-ban élnek háborítatlanul és a helyi varázslók és boszorkányok gyógyításából élnek.

James O'Mara (70)


James, Jack testvére. Jelenleg is medimágusként dolgozik a Szent Mungóban, ám osztályvezetői rangra sosem jutott, hiába kutatja már évtizedek óta a varázslati traumák kezelésének lehetőségeit. Talán ő a leginnovatívabb a családban. A hagyományos gyógyítás mellett, érdeklik a különlegesebb megoldások és a mugli gyógyítás is. Ezért Augustus Pye-jal időnként összedolgozva közös kutatómunkát végeznek.
Felesége Adele mugli és szülésznőként dolgozik Belfast egyik kisebb magánkilinkáján. Összesen három gyerekük született: Vincent, Monty és Hazel. A szülők és a fiatalok is jelenleg Glenhullban élnek.

Adele Wales (65)


Adele átlagos mugli volt minden tekintetben. Egy londoni középosztálybeli családból származott, kislánykora óta orvosnak készült. Ezért mindig fegyelmezett és jótanuló volt. Egyetlen célja pedig az volt, hogy büszkévé tegye a a szüleit. A jókislányos viselkedésnek csak akkor lett vége, mikor megszökött egy varázslóval. James O'Marával, hogy két hét ismeretség után megházasodjanak. Észak-Írországba költözve Adele életében először tapasztalta meg a falusi életet. Beilleszkedni csak a gyerekek születése után sikerült neki, azóta is felívelő orvosi karriere tovább javított a közérzetén.

Vincent O'Mara (39)


Vincent James legidősebb fia. A Roxfortba kerülve már tudták, hogy nagy bajkeverő lesz belőle, ezért azonnal betették a kviddicscsapatba, hogy levezessék az energiáit. Vincent meglehetősen jónak bizonyult a sportban, így akár profil játékos is lehetett volna. Vincent azonban kötelességének érezte a családi hagyományt folytatni. Kutató-medimágusi pályára került. Dzsungeltől a hegytetőig mindenhol megfordult, ahol csak természeti népeket lelt. Az ő gyógyítási technikáik érdekelték leginkább, hogy azok miképpen használhatók fel a modern medimágusi eljárásban. Így hát Vincent amolyen örök kalandora lett a családnak, annak ellenére is, hogy már visszatért, hogy saját praxisba kezdjen Glenhullban.

Monty O'Mara (36)


Monty James és Adele második gyermeke. Három évvel fiatalabb Vincentnél, ám mindent a bátyjától tanult. Ő is kiváló kviddicsjátékos volt világ életében, ám bátyjával ellentétben nem játszott végig a roxforti csapatban. Hamar abbahagyta a játékot és a tanulásra koncentrált. Az ötödik évében a szerelmi élete kicsit felbolydult, mindenből alaposan lerontott és kishíján ki is csapták a Roxfortból. Egy idősebb lánnyal ismerkedett meg az egyik roxmortsi hétvégén és addig fajult a dolog, hogy Londonba szöktek. Apja szó szerint egy hónapig kerete, mire előkerült és visszarángatta az iskolába. Büntetésből kellett hát felhagynia a sporttal.
Tizenhét éves korára benőtt a fejelágya és nagy nehezen, de megkezdte ő is a medimágusi képzést. A többiekkel ellentétben ő azonban pszicho-medimágiát, majd a Godrikon kriminálpszicho-mágusnak tanult, így elsősorban az aurorok munkáját segítendő helyzetekben kérik a tanácsát, illetve traumát átélt alkalmazatottak felépülését támogatja. Az Aurorparancsnokságon dolgozik főállásban, de a Szent Mungóban is praktizál.

Hazel O'Mara-Pye (35)


Hazel sosem volt odahaza tipikus kislány. Mindig a fiúkkal tartott minden rosszban, még a Roxfortban töltött időben is főleg fiúbarátai voltak. Így ismerkedett meg egy távoli rokonukkal, Maxwell Pye-jal, akivel még a Mndragórára is együtt jártak. Az akadémiai időkben egymásba is szerettek, így közös patikát nyitottak végül Belfastba, ahol családot alapítottak. Hazel fia két éve született meg és az Eddie nevet kapta.

Blanche O'Mara-Pye (59)


Dean másodunokatestvére, aki Hugh Pye-hoz ment hozzá. A férfivel közösen, a háborúk idején menedékházat tartottak fenn, a Pye-birtokon Berwick-upon-Tweedben. Hugh a ház védelmezése közben halt meg. Blanche azóta is férje emlékének él, nem tudta feldolgozni a halálát. Deannel a kepcsolata már évekkel ezelőtt megszakadt, egészen pontosan azelőtt, hogy a férfi megházasodott volna Jiával.

Fiona Pye (31)


Fiona sosem ismerte anyja rokonait. A Brewrick-upon-Tweedbe való kölzötést követően édesanyja kapcsolata egészen megcsaladta  az O'Mara család megmaradt tagjaival, miután a szülei elhunytak. Így Fiona sokkal inkább Pye-ként, semmint O'Maráként nőtt fel. Daniel O'Marával csak a roxfortos években találtak egymásra és jó barátság alakult ki közöttük. Daniel lett a tanúja a házassága alkalmával, reméli, hogy az O'Mara hagyományokat is átadhatja a gyermekeinek. Két kislánya van, a 6 éves Dora és a 4 éves Iris.

Lilith Pye (21)


Blanche és Hugh második lánya, Fiona kishúga. Meglehetősen késői gyerek, így anyja eléggé elkényeztetette, jelenleg az MMMM-re jár és festőnek tanul, nem követve a gyógyításhoz fűződő családi hagyományokat. Lilith mindig is amolyan rázadó jellem volt, így nem várt tőle senki mást, de a támogatást a nehéz személyisége ellenére is megkapja... az anyja csak annyit kért tőle, hogy kerülje a balhékat. Ezt persze Lilith meglehetősen nehezen tartja be.
Naplózva


Elliot O'Mara
Adminisztrátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2022. 06. 19. - 17:04:26 »
+1

PYE CSALÁD


Az O'Mara család több tagjai házasodott a Pye-okkal, hiszen mindkettő jóhírben álló - annak ellenére, hogy tajgai félvérek -, tisztességes medimágus-család volt. Mind a Pye család, mind az O'Mara család nevén patikák működnek, melyek még manapság is rendkívül keresettek, habár a család mindkét fele meglehetősen megfogyadkozott. A  Pye családból beházasodottak szinte mind meghaltak a háború alatt:

Adam Pye (†)


Irene Liu, Elliot unokatestvérének a férje volt. Adam azonban nem a család által közkedvelt gyógyítópályát választotta, már fiatalkorától tudta, hogy auror szeretne lenni. Így a Roxfortban elért kiváló eredményei után a Griffendél Godrik tanulója lett. Ebben az időben házasodtak össze Irene-nal. Adam a háborúban túlságosan komoly szerepet vállalt a halálfalók elleni küzdelemben, ráadásul volt egy rossz akarója is, így az egész családot kiírtották. Vele együtt halt két kislányuk is, Mia és Ella is. A támadást csak Irene élte túl, akit végül meg is vádoltak a családja kiírtásával.


Augustus Pye (30)


Margaret Pye és Adam Pye unokatestvére, aki jelenleg is a Szent Mungóban dolgozik. A háború nagyon megviselte, ugyanis egy halálfaló támadást követően apja elveszítette a józan eszét. A férfi ápolása hosszú évekre lekötötte, ám végül meghalt. Így Augustus egyedül maradt, a démonaival. Meglehetősen csendes, kissé depresszív alkat. Olyannira elzárkózott lett, hogy elmenekült a Berwick-upon-Tweeden található Pye birtokról. Jelenleg Londonban él, teljesen egyedül, távol a család túlzottan is tökéletes közösségétől.

Sailor Pye (16)


Augustus, Margaret és Adam unokatestvére, Dayton Pye ikertestvére. Hamarosan befejezi a Roxfortot, ahol igazi kis ördögfióka. Fricsnek rengetegszer meggyűlik vele a baja. Az igazat megvallva nem éppen a család szeme fénye, ugyanis Sailer nem volt jó tanuló, és nem vágyott akadémiára. Egy együttesben gitározik évek óta és természetesen az álma, hogy hamarosan színpadon lépjen fel.

Dayton Pye (16)


Augustus, Margaret és Adam unokatestvére, Sailor Pye ikertestvére. Hamarosan befejezi a Roxfortot, ahol jelenleg kitűnő tanuló. Tökéletesen megvan tehát a hollóhátasok között. Persze, ha nem hasonlítanának annyira Sailorral, még le is tagadná, hogy a testvére. A fiú állandóan hangoskodik és idegesíti a gyerekességével, miközben ő arra vár, hogy végre a Mandragórára kerüljön és tanuljon.

George Pye (31)


Margaret bátyja, aki az ország egyik legismertebb pszicho-medimágusa, könyvek sokaságát adta már ki, főleg a nagymúltú családok kvibbli tagjainak szorongását kutatta és rengeteg alkalommal kiváló eredményeket ért el. Felesége Emma White nem rég szülte meg a kisfiúkat, Josephet.

Emma White (29)


Emma mugli születésű diákként került a Roxfortba és egészen kislánykora óta rajongott George-ért. A fiú okossága és kedvessége lenyűgözte, ezért hosszú éveken át barátként támogatta. Már az akadémiai évek alatt szeretett végre belé, ezután szinte azonnal összeházasodtak, ám első gyermekükre meglehetősen sokat kellett várniuk. Jelenleg a családi patikában, a Macskajaj Apotékában dolgozik.

Audrey Pye-Davies (41)


Audrey rendkívüli szépségéről volt híres fiatalon. Férje Leon Davis, a híres mágiatörténész mellett fiatalon beutazhatta az ókori világ rendkívüli színhelyeit, ráadásul az útközben fogantak meg a fiaik, Sailor és Dayton. Bár Audrey medimágusként végzett, szakmájában sosem dolgozott. Nem rég nyitott egy patikát, ahol jelenleg George feleségével, Emmával dolgoznak.

Leon Edward Davies (47)


Leon apja nyomdokaiba lépve kezdte el mágiatörténeti munkásságát. Főleg az ókori varázstárgyak, szobrok, amulettek és egyéb ereklyék kutatásával foglalkozik. Az év nagyrészét ástásokon tölti, ez alól csak az a az év volt kivétel, amíg fiai megszülettek. Bár mostanság is sokat utazik, a Godrikon tanít.

Nolan Pye (17)


Nolan Pye Albert Pye és Vera Marino örökbefogadott fia. Nem tudja, hogy kik az igazi szülei vagy honnan származik, így tökéletesen integrálódott a Pye családba. 2002-ben végzős a Roxfortban és jelenleg komoly erőfeszítséeket tesz, hogy medimágusként tanulhasson tovább.

Albert Pye (51)


Toxikológiával foglalkozó medimágus. Rajong az olasz kulturáért, így sokszor utazott be itáliai vidékeket. Egy ilyen alkalommal ismerkedett meg a feleségével, Verával, akit azóta is szenvedélyesen szeret. Azt sem bánta, hogy a feleség nem tudott neki több gyermeket szülni, pedig mindig is hatalmas családra vágyott. Nolan örökbefogadás végül persze teljessé tette a családot.

Vera Marino (45)


Vera egy olasz kisvárosban nőtt fel, remek boszorkánnyá vált a tanulmányai során, ráadásul medimágiai tanulmányokat is folytatott. Férje mellett asszisztensként dolgozik azóta, hogy összeházasodtak és Berwick-upon-tweedbe költözött.

Evelyn Pye (20)


Evelyn Vera Marino és Albert Pye vérszerinti gyermeke. Akárcsak Nolan, ő is megtanult olaszul és kijárta a Roxfortot. Egész életében az újságírás iránt érdeklődött, ezért jelenleg a Próféta gyakornok, az MMMM-en pedig fényképeszetet tanul.
Naplózva


Elliot O'Mara
Adminisztrátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2022. 06. 19. - 17:19:19 »
+1

LEE/LI CSALÁD

Elliot családjának Dél-Kínában élő része. A Lee vagy Li család a Jiuxiancun nevű kisvárosban él, ahol főleg rizstermesztésből, illetve kereskedelemből tartják fenn magukat. Meglehetősen szegény része ez Kínának, ahová még a turisták sem igen látogatnak el, pedig gyönyörű a természet erre. A faluban nincs kiépített út, sem áram, sem csatornázás, így meglehetősen rideg, középkori körülmények között élnek erre. A falut nem igazán lakják varázslók, ráadásul, aki teheti az elvándorol, mint Elliot családjának több tagja is.

Bao Li (†) és Chu-Hua Liu (†)


Jia szülei, akik nagyon fiatalon ismerték meg egymást. Még kisgyerekek voltak odahaza Kínában, mikor együtt tervezgették, hogy jobb életet fognak egyszer élni. A barátságból szerelem lett és miután megházasodtak, szinte azonnal jött a kisbaba. Ekkor született meg a végleges döntés: menniük kell Kínából, ha jót akarnak a gyereküknek. Jia kedvéért keresték a lehetőséget és végül Londonban kötöttek ki, ahol saját kis üzletet nyitottak. Dolgos muglik voltak, a kínai gyógyítással kapcsolatos üzletet vezetettek, gyógynövényekkel, balzsamokkal és minden egyébbel. Korán haltak meg mindketten, így Jiára maradt az a kevéske vagyonuk, ami volt, lényegében az aprócska, londoni lakásuk volt ez, ami ma már Elliot tulajdona.

Hao Li (55)


Jia legfiatalabb unokatestvére, egyben az utolsó, aki még életben van hármuk közül. Nála nem mutatkozott meg a mágiára való fogékonyság, egyszerű, mugli életet él. Családjával fiatalkora óta egy hatalmas rizsföldön dolgozik, meglehetősen kevés pénzből tarva el a gyeremekeit és feleségét.

An Na Chang (51)


An Na szintén ugyanabban a faluban nőtt fel, ahol Hao. Szüleik már gyerekkoruk óta egymásnak szánták őket, ígyhát nem volt meglepő, hogy amint nagykorúak lettek összeházasodtak. Két gyerekük született.

Fen Li (30)


An Na és Hao első szülöttje, a szüleihez hasonlóan a rizsföldeken dolgozik. Jelenleg egy kis házban él a férjével, Changgal és fiával, Bambanggal. Fen az egyetlen a családból, aki valamennyire beszél angolul, így ha a külföldi rokonok érkeznek, akkor ő a kapcsolattartó.

Chang Zhao (32)


Fen férje, aki autószerelőként dolgozik a faluban. Így a család némileg jobban áll anyagilag, mint a szülők, vagy Fen testvére. Kisfiúk Bambang, aki jelenleg 7 éves, a szomszédos város egyik jobb nevű iskolájába jár.

Jian Li (28)


An Na és Hao kisebbik gyermeke. Érkezésére nem volt felkészülve a család, így a nevelésére nem volt megfelelő pénzünk. Kénytelen volt megszakítani egész korán a tanulmányait és a szüleit segíteni a rizsföldön. A mai napig ebből él és tartja el a családját.

Mei Zhang (25)


Jian feleség, aki három éve ikerkislányoknak adott életet. Na és Ning jelenleg a család szeme fényei. Azóta Mei nem dolgozik olyan keményen, hiszen a gyerekek nevelése meglehetősen leköti. Jelengleg a helyi kisboltban dolgozik részmunkaidőben.

Irene Liu (32)


Az egyik sokadrangú unokatestvére Elliotnak, aki szintén Angliában nőtt fel és mágikus képességei is vannak, a Roxfortban tanult. A rokonságukról nem is tudtak egészen felnőtt korukig. Irene aurornak tanult, fiatalon férjhez ment, Adam Pye-hoz és két lányuk született. Irene egész családja a varázslóháborúban halt meg. A nőt a család kiirtásával vádolták meg, ám sosem tudták rábizonyítani, így kikerült az Azkabanból. Azóta pedig, egy nyilvános bocsánatkérést követően, aurorként dolgozik továbbra is a Minisztérium falai között.
Naplózva


Elliot O'Mara
Adminisztrátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2022. 06. 19. - 18:17:47 »
+1

ROWLE CSALÁD

A Rowle család jelenleg két ágra bomlott. Elliot a Kirkcaldy székhelyű Rowle család fejének házasságon kívüli fia. Lényegében a család egyetlne fiúörököse ezzel, legalábbis, aki potenciálisan még működőképes lehet. A család ezen ága, a másikkal ellentétben nem auror, hanem protektor generációkat ont ki magából. Szinte mindannyian komoly politikai befolyással rendelkeznek és kiemelkedő helyet foglalnak el az aranyvérű famíliák körében.

Phillip Richard Rowle (60)


A Kirkcaldy székhelyű Rowle ág feje, mely főleg protektorokból áll, így Phillip Rowle maga is ezen a hivatásterületen foglaltoskodik, habár a családi vagyon mértéke mellett nem sok szüksége van arra, hogy komoylabban megerőltesse magát. Jelenleg azon ügyködik, hogy örökösének Elliot (O'Mara)-Rowle-t, félvérnek született, ám aranyvérűnek anyakönyvezett fiát tegye meg családfőnek maga után. A családban ugyanis szigorú, katonás rend uralkodik, amiben nők nem kerülhetnek családfői pozícióba. Így lényegében Lisbeth, a férfi idősebb lány s egyben elsőszülött gyereke, elesett az öröklés lehetőségétől.

Ophelia Rowle (született: Monstro) (†)


Phillip első felesége, Elliot mostohaanyja. Elliot előtt sosem volt minden világos ezzel a nővel kapcsolatban, azt azonban biztosan tudta, hogy nem kedveli és inkább Lisbeth-et látná a családfőségben, mint őt. Ehhez pedig minden létező támogatást megadta a lányának. Ophelia sosem bízott meg Elliotban, de a fiú kis merénylete után, amit az egész család ellen követett el, egyenesen azt követelte a férjétől, hogy ölje meg a fiát, mert veszélyes. A férje erre csak annyival válaszolt, hogy megfelelő helyen kezeltei majd a fiát, mert beteg, de nem veszélyes.
Ophelia persze ellenezte Elliot életben tartását. Ezt pedig többször is kifejezte. Sőt, egyenesen javasolta a hagyományok megtörését, hogy Lisbeth kapja meg a családfőséget. Hátulról támogatta a családban zajló szervezkedést a lánya mellett, ám 2003. májusában egy bálon, Elliot hopponmaradt menyasszonyjelöltje megmérgezte. A gyilkosságot megint csak Elliotra óhajtják kenni.

Lisbeth Rowle-Flint (37)


Lisbeth világéletében arra készült, hogy majd átveszi a család vezetését. Kislány kora óta tisztában volt vele, hogy mit jelent, ha apja fiúörökös nélkül marad. A család vagy beleolvad egy másik családba, esetleg a főág nyeli el, vagy megteszik őt, mint első nőt örökösnek. Ezért is tanult protektornak, ezért is ment hozzá Thomas Flinthez. Egész egyszerűen meg akart felelni az apja mércéjének. A férfi azonban csalódott lett, mikor az első unoka lány lett... majd pedig a második is. Ráadásul előkerült a titokzatos féltestvér is, ez az Elliot... aki túlon túl is ismerős volt.


Thomas Patrick Flint (47)


A Wizengamot tiszteltreméltó tagja. Feleségénél kereken tíz évvel idősebb, így Liseth pályáját is alaposan megtámogatta. Emellett Phillip Rowle jóbarátja is, nem kívánja Lisbeth-et látni a család élén, ám ezt a feleségének sosem mondta el. Csak csendben hallgatja nyaratörő terveit, tudván, hogy az apja úgyis megakadályozza majd ebben.

Edith Flint (13)


Edith Thomas és Lisbeth első szülött lány. Sosem érezte igazán úgy, hogy szeretnék a családban. Mindenki fiúnak akarta, ám ő még is csak lány lett. Kiskora óta franciát tanul és külön tanárhoz jár zongorát tanulni, mindene megvan, csak éppen a szülői figyelem nem. Ezért, amikor bekerült a Roxfortba, életében először úgy érezte, valakik figyelnek rá. A Mardekár ház igazi család lett neki, olyan szülők gyerekeivel, akikre szintén nem figyel soha senki, csak amikor elfelejtenek mosolyogni az estélyeken.

Prue Rowle (33)


Phillip kisebbik lánya, aki éppen kiházasítás előtt állt, mikor azon a bizonyos estélyen, a mérgezett bor hatására kómába esett. Így Prue jelenleg a Szent Mungóban fekszik, egy magánkórteremben, eszméletlenül, arra várva, hogy egyszer talán magához tér. Ha pedig így történik, hát minden bizonnyal szívesen segít a testvérének eltenni láb alól a kis problémát...

Thomas Rowle (†)


Phillip legfiatalabb unokatestvére, akinek sem a házasságából, sem házasságon kívül nem született gyereke, így a családban számos pletyka terjed róla, amik miatt kora ellenére kihagyták az örökösödésből. Számos mentális gonddal küzd és rendkívül veszélyes másokra. Szereti a vér látványát és mások szenvedését. Rengeteg illegális vérfarkasviadalt rendezett. Jelenleg több okból is ki akarja nyírni Elliotot,  ezért hát Lisbethet támogatja.
Sean és Elliot bosszúból végeztek vele 2002-ben.

Annabell Rowle (43)


Thomas Rowle kishúga, akit nagyon fiatalon kiházasítottak a Black családba, jelenleg legfontosabb életcélja Giselle és Gytha, 15 éves ikrealányai kiházasítása a megfelelő családhoz történjen. Emellett undorodik Elliottól, ezért Lisbethet támogatja az örökösödésért folytatott harcban. Rendkívül tehetséges boszorkány, ám kevésbé beteges, mint a fivére. Egyszerűen csak úgy gondolja, hogy egy nő jobban vezetné a családot.

Giselle és Gytha Black (15)


A két lány lényegében annyira egyforma, hogy senki sem tudja megkülönböztetni őket. Gyakorlatilag az anyjuk sem. Ezen pedig az sem segít, hogy mióta csak bekerültek a Roxfortba, folyamatosan egymás óráira járnak be vagy éppen cserélgetik titokban a fiúkat maguk között. Egész egyszerűen hasznot húznak a helyzetükből, bele sem gondolva, hogy ennek következményei lehetnek.

Norton Nott (41)


Mr. Nott második házasságával került hivatalosan is a Rowle családba, ám már azelőtt is mély kapcsolatot ápolt Thomasszal. Barátságuknak köszönhetően, a meglehetősen Odilia Rowle-t vette feleségül, aki aztán, három évvel ezelőtt a szülésbe halt bele, fiával együtt. Így hát, megint nem kapott fiúörököst a család. Phillipnek többször kifejezette Norton, hogy szerinte Lisbeth-et kéne megtennie örökösének, ám nem járt sikerrel a győzködésben. Így hát Thomast, akinek a jogi ügyeit többször is ő intézte, segít jelenleg Elliot eltávolításában. Úgy gondolja, hogy a férfi csupán báb lenne a Phillipet támogató családtagok miatt.

Naplózva


Elliot O'Mara
Adminisztrátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2022. 06. 19. - 18:44:20 »
0

ROWLE CSALÁD
- Monstro és Black ág -


A Rowle család ezen ága rendkívül sok irányba szétterjedt. Többek között a Monstro, a Black és a Nott családokkal házasodtak leggyakrabban. Így rendkívül sok közvetlen rokon található meg ezekben a famíliákban is.

Josephie Monstro (született: Rowle) (50)


Phillip unokatestvére, egyben Wizengamot tag, aki saját protektori irodát vezet Arthur Monstroval, a férjével. Mostanra 27 éve élnek házasságában, ami számos előnnyel járt a nő számára. Egyrészről a jogi pályán való helyezkedése simán ment, hiszen férje és egész családja támogatta, ráadásul a jó házasság és a gyorsan jött gyerekek elismerést váltottak ki a Rowle-ok között. A kisfiát, Edmundot a háborúban veszítette el, így az utolsó fiú örököse is elveszett a családnak.

Arthur Monstro (63)


Arthur meglehetősen későn házasodott, habár apja mindent megtett azért, hogy ez jóval korábban történhessen meg. Első menyasszonya, egy Black lány már azelőtt öngyilkos lett, hogy az oltár elé rángathatták volna... szószerint. A lány ugyanis másba volt szerelmes. A Josephine-nel való házasság más volt, már nem várt tőle örömöt, de szoros kötelék alakult ki közöttük és közösen ápolták a jog iránti szenvedélyüket.

Zelda Monstro (28)


Zelda Josephinék legidősebb lánya, a házasság után szinte azonnal jött is. Kiváló nevelést kapott, s ahogy a család többi tagja, ő is protektorként végzett. Férje szintén a Monstro családból került ki. Stanley diplomataként dolgozik, így az elmúlt 6 évet a lány utazgatással töltötte. Terhessége alatt végig kisfiút reméltek, ám a várakozásokkal ellentétben Zelda kislánynak, Lenának adott életet.

Stanley Monstro (35)


Lényegében Zelda és Violet másodfokú unokatestvére. Gyerekkora óta mindenben élen járt, diplomataként pedig külföldi helyeken kellett megfordulni, leginkább Indiában és a Közel-Keleten. Zeldát egészen fiatalon megszerette és tudta, hogy egy nap feleségül veszi. A lány így kénytelen volt levelezőn elvégezni a protektori képzést, csakhogy végig utazzák a fél világot.

Violet Monstro (25)


Violet a fiatalabbik lánya Josephine-nek. Jelenleg protektornak tanul és hamarosan házasságot fog kötni egy bizonyos Elwood Nottal, aki a Mágiaügyi Minisztérium egyik osztályának titkárságán dolgozik. A fiatalember nagyratörő életpályája, az állandó előléptetések mind-mind azt sugallják, hogy a házasság igencsak jövedelmező lesz a Rowle és a Monstro család számára.

Hattie Rowle (47)


Phillip unokatestvére, Josephine kishúga. Jelenleg a második házasságában él, egy indiai aranyvérű férfival, aki a Bahri család tagja. A férfi nagykövetként dolgozik, ezért gyakran változtatnak lakhelyet, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy a Rowle család fontosabb eseményeiben részt vegyenek. Hattie előző házasságából egyetlen lánya született, a most 20 éves Dorothy.

Dorothy Black (20)


Dorothy a Roxfort befejezése után a Godrikra ment tanulni, elsősorban protektornak, mint a többiek, de az aurorpálya is egyre jobban érdekli. Ezt már többször felvetett édesanyjának, de a nő rendszeresen arra bíztatta, hogy koncentráljon a jelenlegi tanulmányaira, mert azzal biztosan sokra viheti még a családon belül is.
 
Naplózva


Elliot O'Mara
Adminisztrátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #6 Dátum: 2022. 06. 19. - 18:55:21 »
+1

FOREST CSALÁD

Elliot 1999-ben ismerkedett meg és házasodott össze Anglia kedvenc varázsló-írójával, Nathaniel Foresttel. A házasságuk mindössze 3 évig tartott és 2001-ben drámai körülmények között elváltak. Azóta nem igazán szeretne a férfi közelébe menni, a közösen nevelt gyermekek ellenére sem.

Nathaniel Forest (33)


Nat Forestet, Elliot élete szerelmének tartotta, mikor összejöttek. Házasok is voltak majdnem három évig, de aztán végül úgy döntött, hogy mégis elhagyja a férfit és a mai napig úgy gondolja, hogy mindkettejük érdekében tette ezt. Nat híres író, így elbújni nem tud a vele kapcsolatos hírek elől. Mindig lesi a lapokat, hogy vajon jelent-e meg új könyve az írónak. Az érzések még ott lapulnak, de azóta Elliot biztosan túllépett és azt kívánja Natnak is, hogy tegyen így. LEHETŐLEG NEM AZ EGYIK HASONMÁSÁVAL.

Adelaide (Ada) Lien-Forest (10)


Ada, Nat fogadott lánya, Elliot többed fokú unokatestvére, aki felett a házasságuk alatt gyámságot vállalt. A kislányra még ma is a saját gyerekeként tekint, bár úgy érzi, nem igazán tud részt venni az életében... és nem is mer igazán próbálkozni. Ada haragszik rá, amiért új életet kezdett. Igazából jelenleg úgy érzi, esélye sincs kiengesztelni Adát, mert Nat miatt képtelen a közelébe menni. Nem tud a férfi szemébe nézni, mert állandóan azt látja, hogy miatta szenved.

Nathaniel Noel Forest (4)


Nathaniel Forest szerelemgyereke, akivel Elliot kapcsolata meglehetősen furán indult. Azóta a kisfiúval kölcsönösen rajongnak egymásért. A válás óta viszont nagyon fél, hogy őt is elveszít előbb-utóbb. Ma már persze ez szinte biztos, hiszen a családi ház közelébe sem megy. Nem. Nem bírja látni Forestet.

Noah  Arthur (O'Mara-)Forest (2)


Noah lett volna a megmentő. Elliot őt szánta annak, aki majd összetartja az akkor már eléggé rosszul álló házasságukat. Nem sikerült, már a kisfiú születése előtt aláírták a papírokat, és bár utána próbálták helyrerázni a kapcsolatot, nem sikerült. Így Noah-t sosem láthatta Elliot, amint fejlődik, növekszik. Egyéves kora után pedig lemondott a lehetőségről, hogy magához vegye, pedig ő az édesapja.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2023. 09. 22. - 11:50:48
Az oldal 0.629 másodperc alatt készült el 33 lekéréssel.