+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Egyéb
| | | |-+  David Evanson
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: David Evanson  (Megtekintve 2390 alkalommal)

David Evanson
Varázsló
*****


Cartwright jobbkeze

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2021. 01. 15. - 15:35:21 »
+3

DAVID THEODOR EVANSON
        Alapok

jelszó || Everman
így ejtsd a nevemet || Dévid Ivenszon
nem ||férfi
születési hely, idő || Brighton; 1981, augusztus 10
horoszkóp ||oroszlán
kor || 20
vér || fél vagy sár, maga se tudja biztosan
munkahely || piti tolvaj
         A múltABRAHAM BROWSON JAVÍTÓINTÉZET
KÓRLAPJA

Páciens: David T. Evanson
Kora: 16
Korábbi iskolái: Roxfort boszorkány és varázslóképző
Család: -
Kórjelenség: Figyelemzavar, nárcisztikus hajlam, gyermekkori bántalmazásból származó poszttraumatikus sokk
Besorolás: Nem veszélyesSZAKVÉLEMÉNY:

Előzmények:

Anyja kisgyermek korában elhagyta vagy elhunyt, releváns szerepet sose játszott. Apja, Joshua Evanson, kora 56 év /elhunyt/ hajóskapitány, a Corte Marosa-n szolgál. A gyerek korábbi emlékei alapján apja rendszeresen verte és fizikálisan és lelkileg bántalmazta. Saját bevallása szerint sosem volt fix otthonuk sokszor parkokban vagy a Corte Marosa fedélzetén ill. hajóközben aludt. Változást a bentlakásos iskola jelentette, apja súlyos alkoholizmussal, depresszióval küzdött. A beteg 16 éves korában, ötödéves roxforti hallgatóként értesült apja korai és nem várt halálhíréről. Igazgató ekkor Albus Percival Briant Wulfric Dumbledore, Merlin-díjas, lovagérdemkeresztes  stb. Szakvéleménye szerint a fiú jóeszű bár lusta, de több tanár és sok diák panaszára kénytelen volt elbocsátani az intézményből. Átvevő szerepkört az Abraham Browson Állami Javítóintézet kapta.


Kórjelenség:

Poszttraumatikus-sokk
A páciens saját bevallása szerint rendszeres rémálmai vannak korábban megélt fizikai és lelki bántalmazásairól. Havonta 1x rendszeresen le kell kötözni éjszakára. Javasolt gyógyszer: levendula-gyíksomlyó bájital, (idegnyugtató, altató)
Nárcisztikus hajlam
A körülötte lévők irányítása, kontrollja, akarata érvényesítése. Többszöri verekedés alakult ki személyisége miatt, barátkozásra képtelen. Köz de nem önveszélyes.
Figyelemzavar
Egyes adott feladatkor ellátásának részleges vagy teljes hiánya. Megosztott munkafeladat másokkal kooperatív együttműködés nehezen vagy nem kivitelezett. Képessége megvan rá, vizsgálatok bizonyítottan alátámasztják, de készsége nincs felé, így aktív részvétele az intézmény életvitelébe nehezen megoldott.

-
Passzív személyiségzavara miatt állandó problémát jelent a betegek és gondozók számára. Mivel közeli hozzátartozója nincs, az eziránti kutatás sikertelen így nagykorúságáig Intézményünk vállal érte felelősséget.

Gyógyszeradagját emeltük, nagykorúsága elérése után
Intézetünkből ELTANÁCSOLÁSRA kerül!


-
A papírlapok fehér széle ritmikusan forognak a hosszú ujjak között. A férfi kék tekintete a fekete betűk tömegét falja, néha pillant csak fel rám. Áthatóan tiszta, mint a tenger sekély vizének színe, amelyet oly sokszor láttam kisgyermekkoromban. Szerettem a vizet magát, a sós permetet az arcomon a szél csípős hidegét, mert legtöbbször hideg volt mikor a hajó a habokat szelte. De ezt az emlékfoszlányt, mint oly sok minden mást is beárnyékolja néhai apám alakja. Rezzenéstelen arccal tűröm, ahogy végig mér újra meg újra.
Ez megy már hosszú percek óta. Néha hümmög párat, néha visszatér egy-egy korábban elolvasott megjegyzéshez. A szeme mozgásából sejtem csak biztosra nem tudom. Valamiért a szívem vadul dobog. Nem aggódtam ennyire, mikor kicsaptak az iskolából. Akkor sem mikor a Javítóból küldtek el. Pedig azok a létbizonytalanság legkritikusabb pontjai voltak az életem során. S mégis, ez a gazdag férfi, ez a Chris Cartwright a maga elegáns házával valahogy mélyebb hatást gyakorol rám.
Döbbenve látom, ahogy hirtelen összecsapja az aktát és lazán félredobja. A világosbarna tetejével bukik arcra a fényesre sikált asztal lapjára de ő ügyet sem vet tovább rá. Immár engem fixíroz, zavarba ejtően.
- Szóval ebből kellene megtudnom ki is vagy, mi?
Néma csend fogadja a szavait. Helyeselnem kellene? Gondolom igen, mégse teszem. Csak ülök és meredek rá, állva átható pillantását.
- Szar gyerekkor, anyátlanul, seggfej apa, verés, verekedés, kicsapás… tények. Ostoba tények.
Vállat von, mintha mindegy lenne, pedig tudom nem az. Az ilyen dolgok sose azok, sose tényszerűek, de a papíron, a fehéren a sok fekete betű mind egyszerűsítve arra próbál utalni.
- Mondd csak David, sajnálod hogy nem fejezted be az iskolát?
Mély levegőt veszek. Hazudhatnék, oly sokszor megtettem már, most mégse érzem rá a késztetést.
- Igen is meg nem is. Lehet sose tudtam volna, de így is elboldogulok.
- A pálcád… ha jól tudom galagonya, ugye?
- Igen.
Kis szünet, látszik hogy a férfi tanakodik.
- Erősnek tűnik. Akárcsak te magad. Szívós gyereknek tűnsz, olyasvalakinek, aki nem retten vissza a munkától. A piszkos munkától…
Ahogy megnyomja a jelzőt rá emelem a tekintetem. Egy néma pillanatig meredek csak rá majd egy kis elégedett, flegma vigyor kúszik a képemre. Ó igen, nem riadok én vissza semmitől se.
- Őszinte leszek veled. Mindig is keresem azokat, akik tehetségesek, de könnyen el tudnak vegyülni. Te pont ilyennek tűnsz. Sőt mi több, úgy vélem, akár a legjobb is lehetsz némi irány mutatással.
Erre már igazán felszalad a szemöldököm. Azon az esős napom mikor kiszöktem a Javítóból a célom cigit lopni volt csupán meg meghúznom magam valahol éjszakára. A Vakegér sötét dohos pincéje pont jó helynek tűnt, csak azok a barmok gondolták úgy más célból vagyok ott. És lám, ezen a puccos helyen kötöttem ki pár hétre rá, ami a főnöküké, Cartwrighté.
Itt minden tiszta és muzeális értékeket sugalló, mintha nem is egy kibaszott tolvaj lakásába lennék. Fura, de ez az öltönyös szerelés is illik a jófiúsnak tettetet összhatáshoz, habár azért érzem, dörzsöltebb fazon ő ettől.
- Mi a véleményed a háborúról.
- Tudodkiről? Egy seggfej. Mármint, értem a céljait, értem az okokat amik motiválták. De őszintén szólva a magamfajtának semmi haszna nem lenne a talpát nyalni.
Újabb hümmögés miközben Cartwright kényelmesen elhelyezkedik a bőr fotelben. Int az Alfred nevű ősz öreg pincérnek, hogy hozzon be két pohár vizet, de nem nyúlok hozzá. Ne higgye azt kell nekem tőle bármi is.
- Jól megfogalmaztad mi is a problémánk az egésszel. Ha háború van a gazdag nem költ, a gazdag menekül. Elbújik. Nem utazik el Egyiptomba, a kibaszott piramisokhoz és hagyja ránk szegény betörőkre lakása értékeit. Mi szeretjük a kapitalizmust meg a kurva nagy demokráciát. Ha virágzik minden, virágzik a mi üzletünk is.
Feláll és az ajtóhoz sétál egy korty víz után. A pohárról egy vízcsepp végiggurul. Elgondolkodtat.
- Jól jegyezd meg, sokat fogod hallani. Minden üzlet. Ez is, ami köztünk lesz részben.
Felém fordul de csak félig.
- Itt lakhatsz, velem élhetsz. Tanulhatsz, fejlődhetsz. Profi tolvaj lehetsz de ennek az útja se nem egyszerű se nem rövid.
A levegő megfagyni látszik körülöttünk. Agyamban kattognak a fogaskerekek, nem értem ő mit nyer ezzel. Mert mint mindennek, ennek is oka van.
- Mégis miért tenné ezt meg.. értem?
- A válasz egyszerű. Kell valaki, aki fiatal, ambíciózus. Valaki, aki megbízható – itt mély hosszan tartó somolygást iktat be. - … és persze, aki elmegy néha Alfred helyett az öltönyökért a tisztítóba.
- Szóval kifutófiúnak akar?
Hőkölök meg undorodva, mire felkacag.
- Részben, David, bár ettől jóval többet kínálok neked. Lehetőséget, amit az élet sose adott neked. Rajtad áll élsz-e vele.
Kell pár perc hogy átgondoljam a dolgot. Szabályok lesznek, ez nem kérdés, hogy mennyi az már fogósabb. Alkalmazkodnom kell, főleg hozzá. Van azonban valami ebben a fickóban míg a pro-kat és a kontrá-kat mérlegelem, ami megfog és nem engedi hogy nemmel válaszoljak. Igazából nem is válaszolok, csak beleegyezően bólintok. Széles vigyor terül el arcán miközben int hogy kövessem. Megteszem.
- Nos, akkor üdv a családban. Alfred-et már ismered. Ez lesz az otthonod, Garden Lodge. Nekem pedig azt hiszem nem kell bemutatkoznom.
Elvigyorodom, mert nem, valóban nem kell.
- Hová megyünk?
- Igen egyszerű. Ha a nagypályások közé akarsz kerülni, úgy is kell kinézned, fiam. Úgyhogy kell pár ruha meg legalább két öltöny, aztán nem árt lemosnod magadról a szagod se. Egy valamit tisztázzunk még. Nem fogok a sarkadban lihegni. Tőlem ihatsz, cigizhetsz nőzhetsz, leszarom. Egész addig míg orgiapartit nem rendezel, mert arra kurvára meg kell hívnod. Másrészt pedig, a feladataid elvárom hogy kérdés nélkül, maximálisan ellásd.
- Ennyi? Csak ennyi?
Várom a csattanót, de az csak nem akar érkezni. Helyette Cartwright hátba vág baráti gesztusként és ajtón kívül tessékel majd utánam jön. A kocsi már ott vár minket amihez lesiet.
- Csak ennyi. Na gyere már, nem érek rá holnap estig…!
Ott akkor magam sem tudtam de az a David Evanson, a piti bűnöző, a szerencsétlen gyerek megszűnt létezni. Helyette Cartwright lettem, Christopher jobbkeze, a multimilliomos fogadott fia, akire olybá tűnt, rámosolygott a szerencse.        Jellem

Bár iskolai tanulmányait nem fejezte be, a való élet, az egy év javítóintézet amit kénytelen volt a Roxfort után eltölteni megedzette minden téren. Könnyen feltalálja magát necces szituációkban, nem ítéli el a muglikat, sokszor az ő világukba könnyebben eligazodik, mint a varázsok és bűbájok terén. Találékonysága és céltudatossága fogta meg elsősorban a fogadott apját is. Hirtelen haragú, de hamar megenyhül ha megbántják. Pár év leforgása alatt kivívta mind Cartwright, mind a tolvajtársai elismerését, dicsőségnek éli meg a sikert, még ha vajmi kicsi is. Talán ezért is szereti csapni a szelet a nőknek, a kihívás és a siker édes reményében. Konkrét életcélja nincs, bár korábban fő motivációja volt Cartwright sikereit hasonlóképp elérni és túlszárnyalni ez idővel elcsitult benne. Példaképe mindenképp a mostohaapja, bár hosszú hónapok kellettek mire erre maga is rájött, pláne mire elfogadta vagy nyíltan színt vallott ezzel kapcsolatban. Mint minden huszonéves, keresi a kalandot, az izgalmat, a veszélyt, így nem csoda ha néha drogokkal él alkoholizál vagy verekedésekbe keveredik.

         Apróságok

mindig || cigi, alkohol, szex, mugli fegyverek, drága holmik amik jó pénzért elpasszolhatók
soha || hiszti, kudarc, vereség, párbaj, ellenségek
hobbik || iszik és menősködik, mint minden huszonéves huligán
merengő || Mikor igazi apja semmirekellő mihasznának nevezi és megveri. Mikor Mirabellát és Christ egyazon golyó találja el, amiért saját magát okolja.
mumus || igazi apja, nadrágszíjjal a kezében
Edevis tükre ||  sikeresnek lenni, így magát látja tele pénzzel, érmekkel, kitüntetésekkel
százfűlé-főzet || Barnásvörös, keserű eper ízű
Amortentia || Áfonyába hajló csokoládé illat, vegyülve a vidék jellegzetes mező, föld, friss eső, égő parázs a tábortűz mellett és a ló illatával.
titkok || Sosem volt még szerelmes, bár előszeretettel adja elő hogy igen.
azt beszélik, hogy... || Christopher helyére pályázik, pedig valójában nem, és hogy túl fiatal ehhez, ami igaz is.


        A család

apa || Joshua Evanson, hajóskapitány
(elhunyt) ; nevelőapja és gyámja: Christopher Cartwright
anya || ismeretlen
testvérek || fogadott húga; Mirabella Harpell
gyermekek || -  
állatok || Mirabella
Családtörténet ||

Olyan szó hogy anya, számára nem létezett. Csak iszákos apja volt az, akit egyedül szülőként ismert és aki rendszeresen verte. Aztán egy napon a roxforti bagoly hozta meg a halálhírét, hogy a tengerbe veszett. Nem siratta meg, de több értelme és lehetősége nem volt a tanulásra. A szerencsének köszönhette, hogy a Vakegérbe tévedt be a vihar elől menekülve és hogy nem sokkal később munkalehetőséget kínáltak ott neki. Hamarosan a Patkányfészek vezetője is felfigyelt képességeire, s emiatt egy másik másfajta család részévé vált Cartwright oldalán.  


        Külsőségek

magasság || 185 cm
testalkat || magas, sportos
szemszín || zöld
hajszín || szőkésbarna
kinézet ||
Hasonlóan nevelőapjához megnyerő bizalmat áraszt. Hamar eltanulta hogyan kell mézesmázosan kedveskedni annak, akinél célt akar érni, ennek ellenére van valami ravasz a tekintetében, ami az örök lehetőséget keresi. A nők odavannak érte, nem is értékeli őket túl sokra. Kedveli az egyszerű ruhákat, de sokszor elvegyül a tömegben így szakadt ruhában könnyedén csövesnek adja ki magát ha szükséges.


        Tudás és karrier
pálca típusa || 10,5 hüvelyk galagonya, sárkányszívhúr
végzettség || semmilyen
foglalkozás || piti tolvaj
iskola || kirúgták a Roxfortból így nem fejezte be.
  szak || -
varázslói ismeretek ||

Alap bűbájokat ismeri, de ötödévesen elbocsátották a Roxfortból rossz magaviselete és átlaga miatt. Azóta az utcán bűnözésből, zsebtolvajkodásból élve szedte össze a való életbe fontos tudást a Javítóintézetből kiszökdösve egész addig, míg Cartwright magához nem vette s tanítja ha alkalma adódik rá szűkös idejéből.

        Egyéb

avialany ||Christoper Mason
 
Naplózva

Elliot O'Mara
Eltávozott karakter
*****


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 01. 15. - 17:30:06 »
+2

Kedves David!

Megmondom őszintén, nem lepett meg a felbukkanásod. Már szinte vártam, hogy a nevelőapád után végre téged is olvashassalak. Azt látom, hogy milyen szerencsés vagy, hiszen a lehető legrosszabb helyzetből kerültél jóformán a legjobba. Mit számít egy kis lopás, ha az ember cserébe aranykanállal a szájában falhatja az életet, nem igaz?
Bár volt némi elírásod, ez abszolút nem zavarta meg a történet élvezhetőségét. Mindezek után nem kérdéses, az előtörténetet:Gratulálok! Az eligazító-pm hamarosan érkezik.

Üdv,
Elliot

Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2023. 07. 30. - 13:29:29
Az oldal 0.116 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.