+  Roxfort RPG
|-+  2002/2003-as tanév
| |-+  London
| | |-+  Abszol út
| | | |-+  Foltozott Üst
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Foltozott Üst  (Megtekintve 454 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2020. 07. 11. - 20:14:40 »
0
A Foltozott Üst talán az egyik legnépszerűbb fogadó varázslókörökben. Nem csak azért, mert Tom, a csapos kiváló italokat tesz az ideérkezők elé, de lehetőség van kellemes, éppen csak leheletnyit poros, szobákra szert tenni az emeleten. Ez különösen hasznos akkor, ha az ember éppen nagy bevásárlásra érkezik az Abszol útra, valahonnan vidékről.
Megközelítés szempontjából is kiváló. Elsősorban azért, mert London muglik lakta részéről is könnyedén idetalál az ember, másrészt a ivón áthaladva, a hátsó udvarról a híres bevásárló utcába is át lehet jutni.
Naplózva

Fynn Kyteler
Varázsló
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 08. 19. - 16:37:16 »
0

Na jó, de ne szólj senkinekLeah

2002. Szeptember 20.

Azt a kurva életbe! Egy hibbant tyúk három utcányit követett. Valami Sheryl. Kivételesen nem akartam bunkó lenni, de a rajongása kezd borzalmasan irritálni. Egy hete kezdett gyanús lenni, hogy követ. Mondom oké, belefér, amíg nem hoz rám bajt, nem zaklat, hát hadd nézzen. Majd csinálok valami műsort, amitől lekopik. De csak nem akar lepattani. Kinyomozta, hogy hol lakom, és leveleket küldözget. Még egy gyenge szerelmi bájitalos csokit is küldött, és igen, most is a nyomomban van. Egyre kínosabb kezd lenni a szitu, unom , zavar. Az utcán battyogva hirtelen megállok, hátra arcot vágok, és a képébe bámulok.
- Nézd...kedves..-
-Sheryl. A nevem Sheryl- Ó, hogy is felejthettem el, mikor a levélbe vagy hatszázszor felírta a nevét, meg az enyémet. Bleee, most mit csinéljak? Törjem el a csontjait, hogy megutáljon? Az abszol út épp egy kevésbé forgalmas utcánáján vagyunk, talán...Némítsam el? Ez....ez nem is olyan rossz ötlet....
- Szóval nézd...Sheryl. Mi nem illünk össze, higyj nekem. És most menj. Menj szépen..Ajj, mit mondjak még hogy elmenj? Hess!-
Még mindig itt áll, és néz csillogó szemekkel. Nem, ez nem fog elmenni. Nincs més választásom. Ha ezután sem utál meg, mást kell kitalálnom.
-Osruptum- A pálcám egyenesen az orrára irányítom, és a következő pillanatban Sheryl orra eltörik, és a vér ömleni kezd belőle. Én tényleg kedves akartam lenni, de ha kedves vagyok vele, és udvarias, akkor soha a büdös életbe nem fog békén hagyni. Szóval bocsika Sheryl. Ahogy a fájdalom az agyáig hatol hangosan sikkant egyet, és a meleg vérrel összekoszolja a világoskék ruháját.
- Ah, enyje kisasszony, ha legalább piros ruhát viselne...Kérem, ne feltűnősködjön itt, hess!-
Ráncolom össze a szemöldököm, és a kezemmel szó szerint elhessegetem, a sírásban kitörő Sherylt. Ha nem zaklatott volna a saját lakásomon, és nem küldött volna naponta 3 levelet, talán még tűröm egy kicsit. De ami sok, az sok. ÉS amúgy is sietnem kell, mert ma jön egy hallgató a Mandragóráról. Az előző tanév végén egy két diáknak adtam pár nehezen beszerezhető, és pár illegális, titkos összetevőt is, de inkább az illegálisakat rekmámozom, amiket szimplán dög nehéz beszerezni, mert az állat, akitől van, elég régen kihalt, vagy mert csak a családom birtokában van. évszázadok óta. A legutóbb talált címke nélküli üvegcséket még mindig nem vizsgáltam meg alaposan. Van egy enyhe rossz érzésem velük kapcsolatban. A Foltozott üst ajtaját már úgy nyitom ki, hogy Tom felé kiálltok.
- Tom, te drága, drága ember, dobj meg valamivel, ami erős, de most ne a lángnyelvet add, mert kezdek tőle túlcsordulni!-
Szépen lezuttyanok az egyik sarokban lévő, nem túl feltűnő asztalhoz. Tom ki is hozat valami Vulnera gint. Állítólag ez valami új kotyvasztás. De mivel megbízom a jó öreg Tomban, így természetesen megkóstolom. Az íze egészen...egészen furcsa, keserű, és...és azt hiszem, mindjárt kigyulladok. Ez az érzés úgy 4 mp-ig tart, aztán azt érzem, lefagynak a füleim, de 3 mp múlva ez is elmúlik. Hmm...ez..ez egészen jó. Vagyis..nem is rossz. KÍváncsi vagyok, ki jön, és mit is szeretne pontosan. Rengeteg mindenem van, nyáron egész sokat foglalkoztam az örökségemmel, és most nem a pénz költésére gondolok. Elég sokat utángyártottam azokból, amik felerősítik a bájitalokat, és extra tartóssá teszik. Amiket a byáron a patkányfészekben találtunk ücsegcsék, utólag kiderültek, hogy sima elég silány minőségű altató italok. Biztps a vásárról csórták a kis huncutok. Ah, sajnáltam is, hogy nem volt olyan nagy kaland a dolog, de legaláb Aiden megkapta a lüktető kis gyémátját. Üsse kő, nem lehet mindenkinekm mindig jó napja. Látszik, hogy elkezdődött az új tanév, a kocsma is kicsit zsúfoltabb, mint egy hónapja.
Naplózva


Leah Barlow
Mandragóra Gyógyítóképző Ispotály
***


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2021. 09. 06. - 16:43:39 »
+1


FYNN KYTELER

2002. SZEPTEMBER 20.


*
Egy héttel korábban
*

- Leah! Leah! Leah! Leahleahleah! LEAAAAAAAAH! – Süvöltötte végig egy ismerős hang a Mandragóra folyosóját, melyet patadobogás követett. Ezt még egy kentaur mén is megirigyelné, de komolyan. Az egész nő maximum 60 kg vasággyal együtt, még is igazi dömperként közlekedett a maga 160 centis magasságával, a plusz 10 centis sarkain egyensúlyozva. Imádom az egész energiabombát, de ez a sipítozás néha kiakaszt. Viszont rettentő ügyes és okos. Su után pedig Ő volt az első, aki meg tudott nevettetni. Sokat köszönhetek neki, így ezt az egy „rossz” szokását minden gond nélkül elnézi neki mindenki, köztük Én is. Ő ennél jóval több rosszat elnéz nekem, sőt, ebben biztos vagyok. Amikor elég közel került felé fordultam és mosolyogva kitártam a karom, hogy elkaphassam, ha esetleg repülne felém, mint egy pegazus és nem csak kentaurt megszégyenítve dobogna.
- Mond! Mond! Mond! – Kaptam el a karjait és segítettem Neki egyenesbe jönni. Én járni sem tudok 10 centin, nem hogy futni. Szent Merlin, úgy irigylem az ilyen apróságai miatt.
- Van… Egy… Hjahj… Olyan gyors vagy! – Panaszolta kifulladva és nekiállt kifújni magát. Én pedig, mint jó támaszték-, mert persze a karjait a vállaimon pihentette, úgy igyekezett a légzését és szívverését csökkenteni, egyenesen álltam és igyekeztem az elszabadult hajfürtjeit megrendezni. Mire végeztem emberi feje lett és kellő képen megnyugodott, hogy folytassa, miért kellett a fél épületet végig futnia miattam. [color=6B6B6B]– Na, szóval! Van egy durván dögös csávó- Édesem, Neked minden „csávó” dögös. Komolyan, mint valami hormontúltengéses kiskamasz… - Szakítottam félbe, mire ciccegve karon csípett. Erre persze felkiáltottam és dörgölni kezdtem a karomat.
- Remélem fájt! Gonosz volt a megjegyzésed! – Korholt meg, majd rám öltve a nyelvét karon ragadott és tovább indultunk. – De egyébként Ő tényleg nagyon az! A mosolya pedig bugyi olvasztó, legalábbis úgy hírlik! – Pirult bele, majd köhintett kettőt. – De a lényeg, hogy Ő a Te embered lesz. Tud Neked segíteni… Abban. – Suttogta a végét, mint valami nagy titkot.
- Már, mint abban a dologban? – Kérdeztem normál hangerővel és szerintem nem tudtam volna letagadni sem, hogy mennyire fellelkesültem. Végre valami jó hírt is kaptam!

*
*
*

Elvileg megkapta az üzenetemet és el is fog jönni, remélem. Ha tényleg tud segíteni, bármennyit hajlandó vagyok neki fizetni. Eddig a legtöbben visszautasítottak, szimplán kivetettek vagy át akartak verni. A lista legtöbbje, amúgy alapkelléknek számít, de az unikornis szarv és vér beszerzése talán Őt is elrettenti. Meg van néhány erősebb méreg, meg a hozzá szükséges alapanyagok és pár erősítő sem ártana. Bár sok mindent beszerezhetnék rendesen is, de ha már találok egy beszállítót, akkor mindent Tőle fogok megszerezni, már ha foglalkozik ilyesmikkel is.
Messziről érezhető volt az Üst jellegzetes illata. Jó nyüzsgő és közkedvelt hely, még is, ha akarta az ember el lehet ott „bújni” vagy legalábbis nem szem előtt lenni. Bár ha valóban olyan helyes, mint azt a többiek mondják, lehet egy sötét sikátor sokkal jobban választás lett volna. Na, mindegy. Ebből is tanultam. Legközelebb, ha olyan jelzővel illetnek egy kereskedőt, hogy „dögös”, akkor biztos eldugott helyet javasolok találkozáshoz. Bár, jobban belegondolva, ezen a jelzőn, a kék szemen és a sötét hajon kívül más információm nincs róla. Még a nevét sem tudom! Basszus, amilyen szerencsém van tele lesz az Üst kékszemű emberekkel…
Belépve pedig a megérzésem teljesen helyesnek is bizonyosodott, mert az első asztalig csak 5 kék szempár jött Velem szembe és még messze volt a pult. A pult! Hát ez Nekem miért nem jutott eszembe! A pultosok mindent tudnak! Biztos tudja, hogy kit keresek, ha megpróbálom neki jellemezni. Csak benne bízhatok! Így tehát nagy mosollyal léptem oda és vártam, hogy rám kerüljön az amúgy elég zsúfoltnak tűnő ideje.
- Egy rózsateát kérnék és egy kis segítséget. – Bólintott, majd megvártam, amíg elkészti a teámat és Rám is tud figyelni. Bár nyilván közben is mondhattam volna, de hát, na. Én sem szeretem, ha kotyvasztás közben idegenek zargatnak. Bár biztos már hozzászokott ehhez. – Egy férfit keres, akinek kék szeme van és sötét haja és… Ő… - Oké, nem mondhatom neki, hogy dögös, mert az egy furán venné ki magát, kettő relatív kinek mi a dögös… Szóval becsuktam a szám és erősen gondolkoztam mit mondhatnék még róla, ha ennél több információm, nincs is. Mielőtt azonban tovább próbálkozhattam volna a pultos mindent tudóan bólintott és az egyik sarok felé mutatott.
- Őt keresheted. – A nyomatékosság kedvéért arra fele bökött a fejével és már ment is tovább a következő varázslóhoz. Rebegtem egy köszönömöt, majd megfogva a teát, kikerülve 3 családot, 4 kergetőző gyereket meg is érkeztem a kiszemelt asztalhoz.
- Szia! Te vársz egy Mandragórás diákot? – Pillantottam rá és csak remélni tudtam, hogy nem tévedtem hatalmasat és hogy valóban olyan, amilyennek mondták. Az pedig csak hab lesz a tortán, ha tud is segíteni Nekem!


Naplózva

Fynn Kyteler
Varázsló
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2021. 09. 13. - 14:19:14 »
0

Na jó, de ne szólj senkinekLeah

2002. Szeptember 20.

Talán kissé előbb jöttem. Annyira menekültem Sheryl elől, hogy szinte úgy iszkoltam el. Én. Egy nő elől. Valahol sajnálom is. Mióta itt vagyok, egy kibaszott helyen, mintha sokszor érzelgősebb lennék. Régen egy hangyafasznyit sem érdekelt, mit érez a másik. Nem is volt időm foglalkozni ilyesmivel, úgyis tovább álltam, és csak az átkozódások maradtak utánam. De így...nem tudok innen elbújni, elmenekülni, mert nem kell menekülni. Már már azt is érzem, hogy egy unalmas tuskó lettem. Nincs már akkora kedvem feldúlni egy egy kocsma életét éjjelente, mert ugyanezekbe járok vissza. Itt maradok. És így az egész játék értelmét veszti. Etől aztán nem érzrm magam valami jól. A napok kevésbé élettel telik. Azt meg nem fogom hazudni, hogy boldog vagyok. Szar az egész. Inkább  előcsomagalom a zsebembe lévő összegyűrt levelet, amit Alizon írt.

Drága Fess egyetlen őrült bátyám!
Jelenleg Törökországban vagyok, de ne aggódj, nem mászkálok egyedül sehova, 3 lánnyal jöttünk. Az egyik, Quinn teljesen olyan, mint te, csak lányban. Ja várj csak nem, az én vagyok! Na de a hülyeséget félredobva, ne is próbálkozz azzal, hogy utánunk jössz. Inkább mesélj, milyen megint olyan közel lenni a Roxforthoz? Biztonságos egyáltalán? Nem tudom Fynn, a legutóbbi üzenetedtől hangosan felsikoltottam. Mi a picsa történik, hogy ebédelni mész, és bordád törik? Tudom, te szereted a bajt, mindig is kerested. Talán tényleg úgy védhetsz meg engem, ha nem követsz. Inkább...küldj pár Kyteler fiolát. Tudod, apa alsó fiókjából. Gondolom a recepted nem adod nekem, de nem is kell, köpök rá!  : D
Ölel, őrült húgod, Alizon

Elolvasom egyszer, kétszer, majd összegyűrve visszagyömöszölöm a zsebembe. Alizon nem tudja, hogy én nem tudtam ezekről a fiolákról. Nem tudom, ő honnan tud róluk, és azt sem tudom, honnan tudja, hogy mi van benne. Hogy az a kibaszott recept, az volt az, amivel anyánk kicsinálta magát. Ahogy ismerem a húgom, ő is ezekből akar kis pénzt keresni, mint én, csak ő nem készíti őket. Ahhoz nincs kellő tehetsége, vagy...szerintem nagyon is van, csak mivel ez a család férfi tagjain keresztül öröklődik, meg se próbál vele foglalkozni.Talán még le is körözne. Pedig nem lenne rossz, ha megint együtt lennénk. Mostanában megint őrülten hiányzik. Nem kéne rá hallgatnom, el kéne mennem hozzá, akár csak egy hétvégére is...ahh, miket is beszélek. Ide akarnám citálni. Mellettem van a helye a kis hülyének.
- Szia! Te vársz egy Mandragórás diákot?
A hangra visszazuhanok a jelenbe. Az Alizon nélküli fos életembe. Ha mégegyszer keményebben benyomok, mg a végén kereket oldok, és Törökországban, vagy a faszom tudja, hol fogok kikötni. Az ismeretlen  arcot nézem, majd vigyorogva bólintok.
- Ha minden igaz. Fynn vagyok. Csüccs le. Kérsz valamit a teán kívül?
Mutatok a mellettem lévő szabad helyre. Mennyivel jobb csinos fiatal lányokkal üzletelni, mint a fél lábú, 3 fogú Jimmel. Lehet, nem is annyira rossz ötlet beszivárogni az egyetemre. A Mandragóra az, ahol sok csaj van ugye? Az a sok áplónak, meg gyógyítónak tanuló boszorkány...az egyetlen bajom vele a kötöttség. Mindig bejárni órákra...ha lenne egy toxi medi mágusi papír a kezemben, még akár jól is jöhetne...de..de már nem akarok annyira nagy gennyláda lenni, mint a felmenőim. Hiszen pont azért húztam a seggem mindig is.
- Remélem, tudok neked segíteni. Olyan is kérjm nyugodtan, amit csak súgva mersz. Akkor is, ha nem adhatok...
Kacsintok rá, és kíváncsian várom, mit szeretne tőlem. Így első ránézésre talán valami nehezen beszerezhetőt s kérhet. Elég határozott lánynak tűnik, van benne valami...Jól meg kell ismernem azt, akinek olyasvalamit adok a kezébe, amit nem kéne. Pontosan tudom, ha valami auror gyerekének, csajának, pasijának, kutyafaszának adok valamit, és az beköp, akkor az gáz. Nem akarok szívni. Én segítek elég sok mindenben, cserébe egy ilyesfajta kis hűséget kérek. Nem áruljon be.
-Pontosan milyen szakon is tanulsz?
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország


Az oldal 0.053 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.