Mira elegánsan illeg billeg a többieknek, a boszorkák jaa hű-zik meg há-zik természetesen. Megmosolygom az egészet, ilyenek a nők kár is ezt tagadni vagy szépíteni. Őket a ruha nyűgözi le, engem a lány de igyekszem ezt titkolni azzal hogy csak lopva pislogok rá nem pedig folyamatosan őt bámulom, mint a többiek.
Aztán, egész váratlanul -noha nem kellene annak lennie- jön egy pont hogy Mira leugrik a dobogóról és a próbafülkék felé siet. A vevők sutymorognak van, aki hangosabban fejti ki véleményét, van aki inkább fojtottabb hangon. S ki tudja mit méltatnak vagy szidnak. A ruhát, a nőt, aki viseli, a tervezőt, az anyagot, a színt, a fazont. Ahány boszorkány annyi féle divatirány ugyebár. Nem egyszerű szakma ez, tűnjék bármennyire is annak.
-öhm, Tudsz... segíteni vele?
Mira kérdése, vagy nevezhetném kérésnek, meglep, bár nem kellene az előzmények fényében.
- Természetesen!- bólintok és követem őt, megfigyelve titkon járását, válla mozgását, haja libbenését. Agyamban ezer ötlet szalad át és ujjaim alig várják hogy ceruzát ragadjanak ám ehelyett a próbafülke rózsaszín bársonya kerül a kezembe, majd a ruha puhasága, ahogy kisegítem belőle a másikat.
- Borzasztóan a nők, hogy ölre mennek egy csinos ruháért… ami a többségnek jól sem fog állni…
Sóhajtok szomorkásan és ahogy a ruha lecsusszan illedelmesen elfordulok. Bár nem kellene úgy érzem mégis így etikus.
- Még meggondolhatod magad… - teszem gyorsan hozzá. Szavaim a függöny felé repülnek ám Mira pont ugyanolyan jól hallja. – A ruhával kapcsolatban… meg persze minden mással is…
Nem akarom én kényszeríteni semmire, talán ezért nem kötöm az orrára hogy lazán szakmát válthatna ha a jelenlegi munkahelye nem fizet eleget. Öröm lenne a kifutón, a pasik imádnák és szerintem hamar a sztármodellek életét élhetné. Már persze ha vonzza annyira a rivaldafény, mint furkászt az arany.