+  Roxfort RPG
|-+  2003/2004-es tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Birtok
| | | |-+  Magányos Tölgy
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Magányos Tölgy  (Megtekintve 1465 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2020. 06. 01. - 20:31:28 »
0
A park egy távolabbi részében egy magányos tölgy áll. Nyaranta tökéletes árnyékot biztosítva az oda tévedőknek, de mégis csak nagy ritkán helyezkedik el valaki a tövében, mert messziről nem tűnik túl kényelmesnek a talaj. Sziklás. Ahonnét tavasszal vadvirágok kényszerítenek ki maguknak élőhelyet. Aki már megtapasztalta a hely csodáját, az folyton visszajár, de ilyenek csak kevesen akadnak. Itt diákokat csak nagy ritkán lehet felfedezni.
Naplózva

Ezra Ellsworth
Hugrabug
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2022. 09. 09. - 23:04:10 »
+1


Ez most randi?


2003.09.09

to Sandy


Blues for love ♫

Szép és kellemes volt az idő. Aktuális egy romantikus sétához vagy egy kellemes kis légyotthoz, bár fiataljaink esetében ez inkább egy bátortalan randevúnak ígérkezett, bár inkább csak Ezra tekintette annak, mikor a levelet megírta Sandy-nek. Írhatott volna bele valami szerelmes dolgot, szidta is magát emiatt, mert csak annyi jutott eszébe, hogy „tali a magányos tölgynél?”. Szánalmas tartotta magát emiatt, örlődött is, ahogy a fának dőlve nézegette a lába alatt sorakozó különböző színárnyalatban pompázó faleveleket. Az év ezen szakaszában ez a fa gyönyörű, s bár nem sokan járnak fel ide, Ezra állandó festő helyszínéről van szó. Rengeteg alakban megfestette már ezt a fát, a magányos tölgyet, ahogyan sokan nevezik, de a fiú szerint ebben a természeti csodában sokkal több van. Magasztos, erős törzse van, mellyel büszkén magasodik a domboldalon, hogy alánézhessen a hatalmas területre, ami a Roxfortot körbeölelte. Olyan volt, mint ami vigyáz a vidékre és a kastélyra, az alátévedő emberekre, vagy éppen élővilágra.
Lombkoronája pedig védelmet nyújt a legnagyobb esőben, a legcudarabb idő ellenére is kiállja a próbákat, ilyenkor pedig ősz idején magától kezdi hullatni leveleit, hogy apró díszekkel aggassa tele a környéket.
Ideális egy randi helyszínéül. A fa mögött eldugott kis ajándékdoboz, benne a fürdőbombával és egy csokor szerényebb virággal. Nora szerint a nők ezt a két dolgot igazán díjazzák, hát a fiú nagyon remélte, hogy igaza lesz és nem csak átverés áldozataként akart rágondolni a szerencsétlen kamaszra, aki mindig másokból csinált bolondot. Csodálkozott is, hogy még sosem próbálta senki akasztani a hóhért, nem próbálták megviccelni őt, pedig a csodabazár mindenki számára nyitva áll. Persze többen gúnyt űztek a házi rendből, másokat megtréfáltak, de nyilván ez azért lehet, mert senki nem mer ujjat húzni Ezrával. Nyilván félnek a bosszútól, aminek árnyéka rájuk nehezedne. Félnek annak a nyílt hadjáratnak a súlyától, ami minden sarkon követné őket, ahogy a fiú gonosz vigyorával, előre kigondolt csínyével megbolondítaná mentálisan azt a botor diákot, ki gúnyt mert űzni a viccek mesteréből.
A képzelgésből ismét az a kis mini szilvás gombóc térítette észhez, ami jelenleg is gyomrában evickélt. Jobbra és ballra ugrált, ahogy Sandy-ra és a lebőgés esélyére gondolt. Mivan, ha el se jön? Vagy eljön és visszautasítja a virágot a fürdőbombát pedig ledobja egyenesen a fiú szívébe, hogy aztán ismét több hónapnyi magány és depressziót követően újra a régi Ezraként lépjen elő, ki csak eszközként tekint a lányokra? Az sem volt annyira rémes dolog, az az életforma is bejött a fiúnak, hiszen szabad volt, menő és gondtalan. Azonban mégsem engedte ez az érzés, hogy ismét a régi életét élje, az a kellemes kis pillangó, amelyik úgy repkedett szeme előtt gomolygó rózsaszín felhői közt, mint egy boldog, kis angyal. Mint Sandy.
Vett egy mély levegőt és elmosolyodott. Nevetségesen festhet, belőtt hajával, régen nem használt parfümtől illatozó felhőjével és divatos talármentes felszerelésével. Le kell nyűgöznie a lányt és ehhez kész bármit bevetni, még odáig is eljut, hogy Norától vegyen randi tanácsokat. Amennyire nem kedvelte azt a lányt, mégis rengeteget segített neki, plusz Sandy-vel is jóban van. Talán tudja, mi kell neki, ha már barátnők. Azonban Ezra tudni fogja?Naplózva


Sandy Bailey
Hugrabug
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2022. 09. 16. - 19:35:35 »
+1

Itt van az ősz, itt van újra
2003. szeptember 9


handsome Ezra

Nem tudom mit akarhat, csak idegesen és gyorsan írtam vissza, hogy fél óra múlva ott. Csak annyit írt, hogy tali a magányos tölgynél? Épp Jasonnek ecseteltem, hogy nemestem le a seprűról reptanon, sőt, még be is találtam a karikába. Továbbá megírtam neki, hogy nem szimpatikus az új srác, aki tartja és hogy...megírtam, hogy megvalósult a legrosszabb rémálmom, Smith lett a házvezetőnk. Így hát sikerült neki írnom jót is, rosszat is, félelmeteset is. Persze ő biztos jobban és színesebben mesélné el ugyanezeket nekem, de én annyira el akartam neki már mondani, hogy egyszerűen csak leírtam a ténykeet, és az ezzel kapcsolatos érzéseim. Ahogy Ezra egy sora megérkezett, haptákba vágtam magam és egy kis tétovázás után fújtam magamra ebből az új parfümből, amit vettem a spórolt pénzemen. A szemem is kihúztam tussal, de persze csak enyhén, hogy természetes maradjon. Nora szerint többször is kihúzhatnm a szemem, és a hajammal is lehetne kezdeni valamit. Új őszi cipőm is van, szép barna, bokacsizma, emel rajtam kb 5 centit, és remélem nem csúszik a vizes avaron. Imádom az őszt, sokkal jobb, mint a tél, mikor minden havas, fázok, és csak a kandallónál lehet megmaradni. Ősszel elég egy kisebb kabát, még október végén is egy kis sál, és kész. A tölgy is felöltötte őszi ruháját, vagyis hát ő ugye ilyenkor kezd el vetkőzni. Ez is milyen fura. A fák akkor vetkőznek, mikor az emberek öltöznek. És akkor öltöznek, mikor mi vetkőzünk. A kapuban majdnem elhasalok egy macskában. Hé, ez nem a hollóhátas ány új macskája?
-Haló, ne fuss el..izé..akármi is a neved...hallod?
Áh, rég felszaladt a lépcsőkőn. Ismét kalapálni kezd kicsit a szívem Ezra miatt, de biztos olyasmit akar mutatni, hogy mit festett, vagy mit hallott valakiről, vagy hogyan fogja megzívatni xy tanárt. Nem mondom, Smithre rá lehetne ereszteni valami komolyabb dolgot...írhatnánk egy kamu levelet valaki nevében. Most nősült nem? De mindegy is, nemk szép dolog gonoszkodni, akkor se, ha róla van szó. De tényleg, annyira nehezére esne egyszer kedvesnek lenni egy kicsit? Jövőre biztos nem veszem fel az óráját, ez hát az utolsó év, hogy ki kell bírnom, bár utána is a házvezetőm marad. Ha marad. Ahogy küzeledem a fához, látom Ezra alakját kirakzolódnia. Mérhetetenül dobog a szívem, mégis higgadt maradok. Fogalmam sincs, hogy csinálja, hogy ennyire dögös, a fürtjei tökéletesen állnak, szerintem még reggel is., mikor kócos. Mert neki a kócos fürtök is jól állnak. Na, ezra a dögös. Nem Lennox a hülye hajával..de Norának nem mondom, valóságos tócsává válik, amint megjelenik.
- Szia! Ugye nem régóta vársz? Be kellett fejelnem egy levelet Jasonnek.
És basszus, igen, most is tökéletes.
Naplózva


Ezra Ellsworth
Hugrabug
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2022. 09. 19. - 15:10:19 »
0


Ez most randi?


2003.09.09

Piszmog, fogait ellenőrzi, lehelletét szaglássza, kakastaréját igazítja, úgy készül erre a találkozásra, mint, akinek az élete múlna rajta. Ruhája nem foltos, cipője sem koszos, igaz általában nem túl pedáns, de most ezekre odafigyelt. Talán nyomhatott volna pár fekvőt, mielőtt találkozik Sandy-vel, csak egy kicsit javíthatott volna a kinézetén és az egóján, de mivel már meglátta a leányzó alakját a távolban, ez a lehetőség már elúszott. Idegességét leplezvén, inkább az ő érkeztét figyelte, elmélkedett rajta, kényelmetlen-e neki a lehulló levelekkel tarkított mezőn való lépkedés, csak el ne essen, nem kezdődne jól a randi. Ezrának hidegvérűnek kell maradnia, teljesen lazának, keményfiúnak, nem szabad megint mimózának tünnie, mint a vonaton, míg meg nem jelentek az ünneprontók. Csalódott volt kicsit, mert jó let volna Sandy-vel tölteni a haza utat, remélte, hogy a lány is így gondolta, de végül nem történt semmi gond és még egy lopott érintésre volt alkalmuk. Alkalma. Mosolyogva megrázta fejét erre a gondolatra. Menőnek és a lányok kevdencének tartják, mégis egy váll megérintéséért rajong, mit lopva tett meg a vonaton a mellette ülő Sandy-vel szemben.
Miután közelebb ért, volt alkalma szemügyre venni szívének hölgyét. Minimális szélben gyönyörű képet alkotott, ahogy néhány level elhullt előtte, szinte festménynek beillő látkép tárult Ezra elé, tátott szájjal figyelte, ahogy Sandy szép lassan odalép elé.
- Szia! Ugye nem régóta vársz? Be kellett fejelnem egy levelet Jasonnek. – szabadkozott lágyan, szavai akár az angyalok éneke, kik a szürke égről szállnak alá, hogy közöljék hideg idő után jön a zsenge, gyönyörű tavasz.
- Dehogy, nem várok Jason óta. Levél óra. – zagyvált megint mosolyogva, elveszve Sandy tekintetében, élvezve új illatát, ami szinte megzavarta elméjét, ám nem volt idő csámcsogni a részleteken, megígérte magának, hogy laza lesz és férfias. Zavartan megrázta a fejét és úgy folytatta.
-  Bocsi, szóval, ha Jason, jó srác, ismerem. – köhögött egy rövidet, majd a távolba révedt, mintha nem is tartaná olyan fontosnak ezt a találkát, vagy azt, hogy a suli legszebb lánya áll színei előtt.
-  Nem fázol? Találkozhatunk ám máshol is. – nézett le rá ismét, mikor feltünt neki, hogy mintha pár centivel magasabb lenne. Lehet, hogy dombon álldogál. Mi az a szemein, mintha ki lenne húzva. Hirtelen zavarba jött a fiú, majd szíve kettétörését megakadályozva felegyenesedett és ismét köhintett egyet.
-  Öhm, nagyon csinos vagy. Izé. Találkozol valakivel? Randid lesz? – kérdezte félve a választól. Mivan, ha csak futólag szaladt el ide, mert utána találkozik valakivel. Fogadni merne, hogy az új Hugrás srác az a csillogó angyali szemeivel, vagy Nora akarja összehozni a bátyjával. Na ahhoz neki is lessz egy két szava.
-  Jó időnk van. – pislogott ismét zavartan, próbálván vörösessé váló arcát és féltékenységének köszönhetően idnulatát elfolytani, legszivesebben térdre rogyva bőgte volna el magát, hogy ne menjen el senkivel se találkozni. Még ajkai belsejét is bőszülten kezdte csócsálni. De végül megregulázta magát, kemény férfinak kell mutatkoznia.

Naplózva


Sandy Bailey
Hugrabug
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2022. 09. 22. - 15:09:36 »
0

Itt van az ősz, itt van újra
2003. szeptember 9


handsome Ezra

Lehetséges, hogy értem Norát, miért szereti a szerelmet, miért vonzódik olyan könnyen emberehez. Ez az érzés olyan könnyen körbe tud ölelni, és fel tud emelni, hogy lebegsz tőle egykicsit. Akkor is, ha nem lesz belőle mindent elsöprő szerelem, de még egy tűrakásra sem elég láng se, akkor is egy kis odőre beburkol ez a meleg, kellemes, furcsán jóleső gyomor remegés. Márpedig hogyan is lehetne egy gyomorremegés kellemes? Józan ésszel azt mondaná az ember, hogy rontsd el a gyomrod, és kész. Sokkal egyszerűbb a recept, kevesebb az utána lévő szívfájdalom. Én nem is tudom igazán, mit ad nekem ez az egész, mit ad az Ezra iránti furcsa remegés. Talán olyasvalamit, amitől sokkal szebbnek látom az őszi faleveleket, hiába vizes, nyirkos, mégis olyan, amin elgondolkodok. Nem bánkódom a köd és az eső miatt sem, mert Ezrától ezek a dolgok is furcsán filmbe illőek lesznek. Megszépíti a kevésbé szépnek látott dolgokat. Talán Jason is ezért szereti annyira Louist. Persze önmagáért is, de ezek a dolgok raknak rá egy plussz kellemesen édes mázt. A rosszabb nap is lehet jó, mikor Ezra rám mosolyog, ez az igazság. Ahogyan pedig itt áll, és rám vár, egyszerre kap el az idegesség, és a megnyugvás.
- Dehogy, nem várok Jason óta. Levél óra. Bocsi, szóval, ha Jason, jó srác, ismerem.
Ökhm...nem biztos, hogy tudom, mit akar mondani, de szerintem azt, hogy nem vár régóta, és hogy Jason jó srác, kedveli. Ezra néha furkat mondd, és úgy kell kibogozni, hogy mi az értelme, de nekem egyre jobban megy. Bár nem emlékszem, hogy régebben is csinált volna ilyeneket, de talán nem is figyeltem rá annyira. Sőt, év elején én voltam annyira zizzent, hogy görögül is beszélhetett volna hozzám, az sem tűnt volna fel. Köhint egyet, mondjuk hűvös is van, de én most valahogy ezt a hideget is szeretem, sőt, most valahogy minden jó.
-  Nem fázol? Találkozhatunk ám máshol is.
Akárhol. De miért is találkoztunk? Még mindig nem tudom, akart találkozni. Nem azt írta, hogy holnap x óra után, vagy ilyesmi. Úgy tűnt a levélből, hogy sürgős a dolog, most mégis olyan furcsa. Nem támadott le, higy Sandy képzeld, mit mutatok, vagy mit hallottam, leesik tőle a füled is. Kedvesen mosolygok vissza, jó itt kint,
A kiskabátom, és a hugra sálam mellett az idő tökéletes.
- Ó, szeretem az őszt, és a hideget. A sulit is elviselhetőbbé teszi, nem tudom miért. Miért hívtál? Igazából mindegy is, miért hívott, hívott, és ez a lényeg. Régen készültem el ennyire gyorsan és sietősen. Tényleg, mire id érte értem, ő már itt volt. Vagyis ahogy elküldte a levelet, el is indult. Hmm..ez fura.
-Öhm, nagyon csinos vagy. Izé. Találkozol valakivel? Randid lesz?
Jaj, el is feledkeztem, hogy a szemem is kihúztam. Azt hittem, nem tűnik fel neki ennyire, a srácoknak nem szokott, maximum az összhang, vagy a jobb hangulat. Ha most levágja, hogy miatta csíptem ki magam, az kellemetlen lesz.
-Köszi..Khm..randim? Nincs randim, csak Nora tanítgat sminkelni, és..hát..gondoltam, így szebb leszek. Hogy ha majd elhívnak randira, akkor..érted.
Vonom meg a vállam kicsit, és zavartan félre nézek, majd vissza Ezrára. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valamit igazán érzek, hogy arra vágyom, hogy egyszerűen csak megfogja a kezem. Megfogja és azt mondja Sandy..vagy ne is mondjon semmit.
-Jó időnk van.
-Hát igen, tényleg szép. Vagy.
Naplózva


Ezra Ellsworth
Hugrabug
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2022. 09. 23. - 23:43:33 »
+1


Ez most randi?


2003.09.09

Igazából nem is ismeri annyira Jasont. Egy rövid üzenetet kapott tőle bagolyfuttával, hogy job lessz, ha nem veri át Sandy-t, de ki akarná ezt megtenni. Lehetetlen. Tehát nem is azért nem gondolkozik el ezen, mert a férfi kérte meg erre, hanem mert amúgy se tenné meg. Szóval, az ismeretségük nem túl mélyre nyúló, merész a kijelentés is, hogy ismeri, meg hogy jó srác. Bár biztos az, mert Sandy rengeteget mesél róla, így végül a gondolatmenet pozitív végeredménnyel zárul Ezra kobakjában is.
Nem tudja mit tegyen. Sokáig észre sem vette Sandy-t, mert csak az exbarátnője létezett számára, a csínytevések és a festés. Aztán, ahogy jött a szakítás a mély depresszióval, úgy hozta el számára az idő és a sors a most előtte álló lányt, aki kirángatta a gödörből és még, ha nem is érezne iránta ilyen erőteljes vonzódást, akkor is örök életére hálás lessz neki azért, mert ilyen jó szívű.
Vagány volt és merész. Mindig volt valami terve, mindig volt valami csíny a tarsojában, sőt ha elé raknának egy vásznat, már tudná is abban a pillanatban, hogy mit is fessen rá. De ezzel a lánnyal nem boldogul. Egyszer egy jó barátot lát benne, aztán egy cimborát, akivel el lehet hülyéskedni, akivel szivesen tölti a szabad idejét, de mikor közelebb kerül, mikor megérzi az illatát, mikor hozzáér, vagy gyönyörű kék szemeivel ráemeli tekintetét, a tiltott rengeteg összes pillangója egyszerre röppen fel gyomrában.
- Ó, szeretem az őszt, és a hideget. A sulit is elviselhetőbbé teszi, nem tudom miért. Miért hívtál? – kérdezte kiváncsian, mire Ezra szinte fejbe csapta magát a kérdésért. Valóban, nincs még olyan hideg, teljesen az jön le, hogy csak terelni akarta a témát, vagy csak húzni akarta az időt.
- A sulit elviselhetőbbé? – nevetett fel végül ismét próbálván menteni a menthetőt, majd zavartan beletúrt a hajába, amit olyan nagy hévvel és gonddal állítgatott a tükör előtt. Mérgelődve becsukta szemeit, majd reménykedve, hogy nem dúrta szét a haját teljesen, sóhajtott egy nagyot és hátrébb lépett egy kicsit.
-  Megfordulnál egy kis időre? – kérdezte végül teljesen zavarba jőve. Érezte, hogy a homlokát kiverte a veríték, pedig nincs olyan meleg, hogy ez a reakció valóságos legyen, mégis olyan melege lett, ahogy arra gondolt, hogy átadja a lánynak az ajándékát és a kisebb csokrot, amit olyan nagy gonddal lopott el a park kertjéből és tekerte körbe rózsaszín szalaggal, vágta le a szárainak végeit, hogy elegánsnak és újonnan vásároltnak tűnjön. Persze odafigyelt arra is, hogy ne egy helyről szedje az egészet, mindenhonnan egy keveset vett el és a legszebbeket, ugyanis nem lenne túl megkapó, ha Sandy-t rónák meg azért, mert megrongálta az iskola kertjét.
-Köszi..Khm..randim? Nincs randim, csak Nora tanítgat sminkelni, és..hát..gondoltam, így szebb leszek. Hogy ha majd elhívnak randira, akkor..érted.
Ha eleget tesz a lány a fiatal kérésének, ha nem, hátrébb lép a fa mögé és úgy válaszol Sandy-nek.
- Értem. Azt…kell…mondjam…jól tanít, mert ügyesen sminkelted ki magad. – válaszolt, miközben a fa tövében mojolt és próbálta rendbe szedni az ajándék tasakot és a virágokat. Egyébként fogalma sem volt arról, hogy jól nézett-e ki Sandy sminkje, ő csak a lányt látta, ahogy még a festék alatt is tündököl, ha semmit sem kenne magára, még akkor is gyönyörű lenne, sőt, Ezra mászna bele egy krémes bödönbe, hogy őt kenje rá a testére, az egészre.
Kilesett a fa mögül, hogy Sandy még mindig háttal állt-e neki, ha igen, akkor először teljesítve a férfiúi kötelességeit, jól megleste a lány fenekét, majd miután elégedetten konstatálta a látványt, közelebb lopózott hozzá. Amennyiben nem fordult meg a kérésre, háta mögé dugta az ajándékokat és úgy lép elé, végül is teljesen mindegy, mindenképpen megszólítja, bármelyik megoldást is választotta kiszemeltje.
- Khm..Sandy. – szólt végül, majd előkapta a virágokat és az ajándék tasakokat, olyan hévvel, hogy az a megforduló Sandy-nek ütközött.
- Jajj, ne haragudj. – próbált megnyerően mosolyogni, de annyira gáznak tartotta a helyzetet és idétlen ajándék átadását, hogy már remegett a keze és patakokban folyt tenyeréből az izzadság.
-  Én…ez…ezt neked hoztam. Jó újra látni. – nyögte ki végül szerencsére nem gabalyodva megint bele a szavakba, most végre nem halandzsázott, igaz dadogott, de ez érthető volt, úgy görcsölt a gyomra az idegességtől, mint egy felmérő előtt, amire nem készült.
-  Virág és fürdőbomba. Úgy hallottam, a lányok szeretik. Tudod, ez olyan mézes, mert sárga színű…mint…a hajad, vagyis a hajad szőke persze, csak érted, amikor válogattam, a mézről te jutottál eszembe. – vakarta meg végül nevetve tarkóját, ahogy próbálta magyarázni az ajándék választásának logikáját.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 12. 14. - 19:02:17
Az oldal 0.078 másodperc alatt készült el 34 lekéréssel.