NoCap Breakfast.
Robert
2005. február
Majdnem taknyolok egy baromi nagyot a csigalépcsőn, ahogy a Hollóhát tornyából baktatok lefelé és próbálom menetközben megkötni a nyakkendőmet. Nyilván ezerszer egyszerűbb lenne ezt egy pálcaintéssel elintéznem, de a helyzet az, hogy a suli nagyrészével ellentétben én már letoltam pár évet a mugli oktatásirendszerben. A reggeli nyakkendőkötés annyira a mindennapi rituálém része lett, hogy szinte már egy tikk-ként kering az agyamban és ha pálcával csinálom egésznap visszhangzik bennem a hiányérzet. Ah yalla, majd reggeli közben elintézem. Sűrű nap lesz a mai, pláne, hogy dupla SVK-val kezdünk. Bírom Fawcett professzort, mármint tényleg tudja, hogy mit tanít de azért meredek új tanárral tolni a R.A.V.A.Sz. szintű képzést, kábé mintha egy full új edző készítene fel egy csapatot a világkupára. Uh tényleg, ne felejtsem el reggelinél átböngészni az aktuális eredményeket. Minek ügyén jövőre Világkupa lesz, már tűkön ülve figyelem a kisebb mérkőzéseket – ilyenkor már azért lehet tudni, hogy kikből lesz összerakva a vallogatott. Jó lenne, ha egy ’Hárpia is bekerülne idén, Wesley vagy Edevance nagy húzás lenne.
Gyomrom már kong az ürességtől, amikor belépek a Nagyterembe. Bírom, hogy ilyenkor két világra szakad a diákközösség: vannak, akik tele vannak energiával és vannak akik baromira szétvannak. Szerencsére én az előbbiek közé tartozom, mindig is szerettem korán kelni és időben elkezdeni a napot. Tök őszintén este nyolc, kilenc után már hulla vagyok, mint valami harminc éves vén trotty. Pláne, ha edzés is van aznap, kampec, Soff-nak kell betakarnia is mert csak bedőlök az ágyba és annyi. Cserébe ébresztek mindenkit. Körbelesek a teremben, hátha találok valakit, akihez odaülhetnek – egyedül enni pláne egy ilyen szociológiai kísérletben, mint ez a bentlakásosdi elég szomorú tud lenni. Gyors pásztázás után meg is találom a tökéletes reggeliző partnert és nagy lendülettel vágódom le Robbal szemben.
- ’Reggelt Finnighan, bájos vagy, amikor tele a szád – huppanok oda meg sem kérdezve, hogy csatlakozhatok-e. Az utóbbi hat évben már szinte egy kimondatlan megszeghetetlen eskü lett köztünk, ha látjuk, hogy a másik egyedül tömi magát, csatlakozunk. Bírom Robot, vicces a srác és semmit nem vesz magára, igazi golden retriever természet. Mármint, úgy halottam így viselkednek, nekünk nem lehetett soha kutyánk, tisztátalannak számítanak.
- Mizu? Izgulsz a közelgő meccs miatt? – teszem fel a kérdést, miközben magamhoz húzok egy adag zabkását és elkezdek banánt szeletelni bele a vajazókéssel. Alig pár nap van hátra a Hugrabug és a Mardekár mérkőzéséig, a drukkhangulat elkezdett beszivárogni a diákok mindennapjaiba. Tök őszintén kicsit kínosan érint a téma, alap esetben természetes lenne, hogy a Hugrának drukkolok, sok barátom van a házban és imádnám, ha megvernék O’Harát, de a decemberi meccsen pont mi kaptunk ki a borzoktól. Szép meccs volt, nem tagadom, tök jól hozták az alakzatokat meg hiába voltunk taktikusak a végére fej-fej mellett voltunk aztán... aztán Blackwar szerencsétlenkedése győzelemre hozta őket. Istenem az a csaj, halvány fingja sincs arról, hogy mit csinál és még is képes behúzni a cikeszt. Bevallom, full szégyennek élem meg a szitut, elvégre én vagyok a sztárfogó vagy mi, erre az a kretén lezuhan a seprűjéről és elpicsáz. Mindegy, azért kimegyek emeltfővel a meccsre és hangosan fogok O’Hara ellen drukkolni.