+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Arikan Nox
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Arikan Nox  (Megtekintve 872 alkalommal)

Arikan Nox
Eltávozott karakter
*****


A szelíd farkas leány

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2019. 11. 23. - 21:40:37 »
+2

ARIKAN NOXMottó
Eddig azt hittem, eredendően antiszociális, amolyan magányos farkas típus, de talán azért zárkózott el az emberek elől, hogy ne fájjon neki az elvesztésük.

        Alapok

jelszó || "Egy seprű a boldogság ára"
így ejtsd a nevemet || Arikán Noksz
nem ||
születési hely, idő ||Dublin; 1988, december hó, 21
horoszkóp ||nyilas
kor || 12 év
vér || félvér
              
évfolyam || Első évfolyam


         A múlt

A szakadó esőben a férfi pálcáját meglengetve próbál némi fényt varázsolni. Emberi érzékszerveknek ez az éjszaka áthatolhatatlan és félelmetes. Nem csak az eget ellepő fekete felhők oly vészjóslók, hanem az eső vad zubogása sem kíméli sem a fület, sem a szemet. Az égen elektromos pókháló cikázik és a férfi meggyorsítja lépteit.
-Dawana! – ordítja teli torokból miközben pálcájával maga elé világítva próbált nem felbukni és nem elcsúszni. Az ágak és tűlevelek között bukdácsolva keres nyomokat a nő után, szinte hasztalan, míg rá nem lel egy apró szövetre. Kezébe véve vizsgálta meg és próbált tájékozódni. Ezen az éjszakán elveszett.
---
A nő felköti viszonylag hosszú haját és egy kecses kontyot készít mielőtt találkozik a férfivel. Anyja óva intésére hallgat és egy szelíd mosolyt enged magának. Egy puszival elválva indult a kövezett utcára, hogy találkozzon szíve választottjával. A férfi pedig nem volt rest, nem is késett, s virágot adott a hölgynek.
-Virágot, a virágnak! – mosolygott miközben átadta a csokrot, mire egy kellemes mosolyt kapott válaszul a hölgy telt ajkaiból.
-Köszönöm kedvességed Aramis! Ma merre megyünk? – szegezte neki a kérdést barátságosan, mire a férfi az erdő felé mutatott. Kézen fogva indultak neki az erdőnek, hogy maguk mögött tudhassák a mugli világ zajait és egy pillanatra magukba gyűjthessék az erdő erejét.
---
Négy év telt el, hogy egymásra talált a gerlepár. S az esküvő után új életeket terveztek. A konyha asztalnál ültek, mikor idegen alak lépett hozzájuk. Aramis védőn állt fel, hogy kedvese és az idegen közé lépjen. Az idegen félrehúzta száját ezzel kellemetlen mosoly hatását keltve, Dawana tarkóján a haj égnek mered, míg Aramis igyekszik nyugalmat erőltetni magára. Homlokán egy izzadságcsepp gördül végig, ahogy felismerte egykori riválisát. Az jövevény pedig nyeregben érzi magát. Talán még soha eddig.
-Ugyan Aramis, mégis miért védsz egy vérfarkast? – Aramis izmai megfeszülnek a veszély felmérése után. Nem mintha sokat tehetne valaki olyan ellen, akit hosszú évek óta csak a bosszú éltet. Dawana rémülten emeli kezét szájához, szemébe könnyek gyűlnek. Nem akarta veszélybe sodorni azt, akit szeret, s lám! Mégis eljött, hogy megfossza attól, mi életénél is értékesebb. Az idegen elővette pálcáját, még mielőtt Aramis védekezhetett volna egy lökettel csapta falhoz. A férfi hatalmas zajjal csapódott a kőépület falának és még nagyobbal csusszant le onnan. Fejéből vérpatak tört utat magának beszennyezve a padlót. A nő riadtan sikított fel és ahogy felállt széke hátra csapódott. Az idegen, mint aki jól végezte dolgát eltűnt. Pont olyan csendesen és váratlanul, ahogy érkezett. Dawana eszméletlen kedveséhez lépett, ujjaival közrefogva a férfi arcát. Könnyei cseppekben hulltak alá és apró koppanással értek a férfi arcára. Nem volt más választása, mint saját átkát megosztotta a férfivel.
---
Az eset után kilenc hónappal pedig a nő beteljesíti egyik kötelezettségét. Életet teremt. Szíve alatt másik kettő dobban, s együtt rezdülnek a külső világ ingereire. Együtt bújnak a szeretet teljes érintésekre és együtt rettennek meg a hangos zajoktól. A férfi és a nő is várja a két csemetéjük világra jöttét. Hiszen mindkettőjüket izgalommal tölti el az új élet születése. Egy új, talán szebb jövőt reménye. Viszont a szülőszoba kavalkádjában csupán egy sírás hallatszik. A másik levegővétel nélkül, ernyedten fekszik az orvos kezében, míg a sírót is elviszik. A nő életéért küzdenek, míg a férfit kiküldik és ingerülten sétál fel s alá. Öklein erei megdagadnak, ujjait hajába túrja és igyekszik egyenletesen levegőt venni. Mintha ezzel irányíthatná a lelkében lévő haragos szörnyet. Mégis sikerül neki. Az egyik nővér pedig lassú léptekkel lépett elé.
-Sajnálattal közlöm, hogy a fia nem élte túl. Viszont a felesége és leánya jól vannak, bár a nőnek pihenésre van szüksége. – a nőben volt némi együttérzésnek nevezhető dolog, bár inkább racionálisnak lehet definiálni. Aramis pedig a földet pásztázta. Jobb híján csendesen megszólalt.
-Köszönöm, hogy megmentették őket.  - majd elindult a nő szobája felé, ahol mellé telepedett a kis székre. Szemeiben fájdalom csillant. A nő fehér kezét sajátjába vette. Szelíd szerelmes lévé neki ez is elég volt, hogy némi örömet és bátorságot nyerjen.
-Legalább ti ketten éltek… – suttogja csókot lehelve a fehér kézre. Feltekintett a csöpögő infúzióra és vérre, majd kezében tartva kedvese kezét imára kulcsolta sajátját és homlokát megtámasztva kezén imát rebeg.  
---
Mely gyermek ne lenne elven és ne mozogna annyit, hogy szüleit lefárassza. Mi több, akiben farkas vér lüktet mágiával itatva mennyi fejtörést okozhat szeretteinek. Arikan is ilyen, mindig hebrencs lányként viselkedett egy percre sem megkönnyítve anyja dolgát. Ám a szerető szív mindig jobb belátásra bírta még a szigorú apát is. A lány pedig egészségben cseperedhetett, nem tartva semmitől. Szüleinek hála fel volt készülve mindenre, mi vérének hívó szavával járt. Tíz év forma lehetett mikor szóba került, milyen iskolába is kellene járnia majd. Aramis pedig elhatározta, hogy lánya csak a varázsvilágban élhet és lelhet menedéket. Dawana viszont féltette az olyanoktól, kik miatt Aramis-nak is vérfarkassá kellett válnia. Hiszen, ha nincs az a súlyos sérülése, még mindig ember lehetne. Végül hosszas beszélgetések után a nő beadta derekát a lány és az apa kérésének. Megengedte, ha lányát akármelyik iskola is behívja, oda járhat. Talán sosem láttak még a kis Arikan szemében akkora lelkesedést és örömet, mikor az anyja „Ámen!”–t mondott.
---
Két év elteltével pedig megkapta a behívó levelet a Roxfortba. Apja igencsak büszke volt, hiszen ő is annak az iskolának a padjait koptatta. Ám sosem mondta családjának mely ház tagja volt, s nem is kívánja míg leánya be nem kerül bármelyikbe. Annyit viszont kacagva elmondott, hogy akárhova is kerüljön, nem fogja kitagadni.  Két héttel a beiskolázás előtt viszont feltűnt egy idegen alak. Aramis dolgozott, így csak az anyát találta otthon. Arikan saját szobájában pihent. A veszekedés zaja verte fel és bátortalanul osont az ajtóhoz, hogy kukucskáljon. Bár ne tette volna! Bár ne riadt volna fel! Szeme láttára csillant a vessző ezüstös vége és szúródott édesanyja mellkasába. A türkiz vezértoll süvítve szakította át a levegőt és akadt meg a nő mellkasában.
-Ezt pedig itt hagyom Aramis-nak ajándékba. - hallatszott a férfi érces hangja. A nő sikolya elhaló volt, teste tompán puffant a földre. Reszketve várt, nem tett semmit. Félelme megbénította. Egészen addig míg apja haza nem ért és nem tört a lány szobájába, hogy megnézze utódja rendben van e. Kabátját már elhunyt szerelmére terítette, lányát magához ölelve próbálta megelőzni a sokktól. Mindent bevetett és reménykedett, hogy a lánya hamar jobban lesz és az iskolában majd elterelődik a figyelme.
-Ari, mond jobban vagy? – kérdezte Aramis a szokott kellemes, mély hanghordozásával. Senki más nem lenne képes ezzel a hangsúllyal beszélni.  A világos íriszek lányáét keresték, mit amint meg ragad nem is ereszt. A lány téli ég hideg hatásával tekint nemzőjébe.
-Sokkal jobban apa. ígérem igyekszem a legjobb lenni, hogy anya is büszke lehessen rám! – húzza ki magát, fejét megemelve, mellkasát kidomborítva. Mert azt akarta, hogy így legyen. Nem akart csalódást okozni egy felmenőjének sem. Ezzel búcsúzott apjától mikor felszállt a vonatra és integetett a meginduló fém szerkezetről.

        Jellem

Mint minden hölgy kezdeményt, őt is el lehetne mondani mindennek. Hiszen a nők ilyenek, olyanok, amolyanok. De addig nem ismerheted meg igazán, míg rád nem emeli fakó tekintetét, s nem érzed, hogy a téli égbolt jeges szürkéje lassan felenged és melegséget áraszt. Vagy míg borostyán íriszeiben táncoló vad lánggal nem találkozol, mely felemészthetne, de nem fog. Az elvei többet érnek számára min a benne lévő ösztönök kavalkádja. Gondolom az sem lep meg, ha azt mondom túl hamar kellett felnőnie és ezért jellemei is torzult. A maga szelíd, jószívű kedvességében mindig van egy csepp sötétség, mi bizalmatlanság formájában jelenik meg. Csendes és türelmes, mint egy igazi vadász, ne várd, hogy fejjel menjen a falnak, mert nem fog. Addig fog körözni veled, míg fel nem méri gyengeségeidet és nem te kezdesz támadni. Kivárja első támadásod és visszatámad számára kinézett gyenge pontodra. Hallgatag személy, majd a szemedbe mondja kereken mit gondol, még ha ezért komolyabb büntetést is kap. Szabad szellemét pedig ne fogd, hisz csak jobban vergődik kárt téve környezetében, benned és magában is. Meleg, érző szívét nem tárja fel mindenkinek. Ó nem, nem olyan balga teremtés, mint amilyennek hiszik kinézete alapján. Saját dolgait magában tartja, érzelmei javát elfojtja, de dühe kiül arcára, tekintetében pedig mindent felemésztő lángokat korbácsol. Szelíden vad teremtés, mégis olykor engedelmes. Kreatív és ebből sosem enged.


         Apróságok

mindig || séta az esőben, rajzolás, futás, csomózás, anyám régi herbalista jegyzeteinek olvasása
soha || csoki evés, idegen nyelv tanulása, emberölés, ember beharapása, környezet szennyezés
hobbik || séta, növény gyűjtögetés,
merengő ||
legjobb: Édesanyám engedélyezte, hogy itt tanuljak.
legrosszabb: Anyám halála.
mumus || ezüst végű nyílvessző melynek vezértolla türkiz
Edevis tükre ||  Ikerfivérével rohangálni a skandináv félsziget hegyein.
százfűlé-főzet || éj kék és menta
Amortentia ||hegy illat.... kifejtve talán friss levegő, fenyő, hó és prém egyvelege
titkok || Született farkas vagyok.
azt beszélik, hogy... ||
Hallottam vissza, hogy eső után ázott kutya szagom van.


        A család

apa || Aramis Nox; 38 év; sárvérű (vérfarkas), kellemes apa lánya kapcsolatot ápolunk az öregemmel. De gyakran ki tud akasztani.
anya || Dawana Nox; 35 év; sárvérű (vérfarkas); elhunyt; amíg élt szinte tökéletes anya lánya kapcsolat
testvérek || Holtan született iker fivér
állatok ||Arion a fekete kandúr

Családtörténet ||

Apám és anyám még elég fiatalon egymásra találtak. Szerencsére anyám sem a véresszájú bundások táborát erősítette, így csak a szükség miatt változtatta Aramis-t farkassá. Ezt követően pedig megszülettem én.

        Külsőségek

magasság || 120 cm
testalkat || kicsit teltebb
szemszín || szürke, centrális heterokrómia így a pupillám körül egy sárga sáv fedezhető fel
hajszín || sötét szőke, a frufru egy tincse fekete
kinézet ||

Feltűnően ártatlan kölyökkutya szemeivel néz a világra. Ha pedig egy pillanatra hosszabban nézed, rájöhetsz, valamit rejteget. Vagy valami gyermeki rosszaságban töri bucóját. Egyáltalán nem magas, majdnem törpének mondható. Szőke haja még inkább gyermekes hatást kölcsönöz neki, ám vészjóslón ott van frufruja fekete tincse.


        A tudás

varázslói ismeretek ||
Idén kezdek, remélhetőleg nem teljesítek alul. Szerencsémre a bájital főzéshez van érzékem viszont a repüléstől mind a mai napig tartok. A többit semlegesnek érzem, de igyekszem fejlődni.
pálca típusa || fenyő pálca, sárkányszív maggal, 10 1/4
RBF ||
Odébb van az még.


        Egyéb

avialany || Kristina Pimenova
Naplózva

Elliot O'Mara
Eltávozott karakter
*****


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2019. 11. 23. - 23:00:34 »
0

Kedves Arikan!

Azt kell mondjam nagyon kemény fába vágtad a fejszédet. Látszik, hogy az előtörténeted milyen komoly alapokon nyugszik, szívem szerint még többet is olvastam volna erről az egész helyzetről. Érdekelt volna édesanyád miképpen lett vérfarkas, de az is, hogy te hogyan élted meg az első napokat a Roxfortban. Mindezek ellenére kellő képet kaptam rólad ahhoz, hogy ízelítőt kapjak a múltadról és hogy honnan indultál meg a Roxfortba.
Vegyes személyiség vagy. Megvannak a magad mélységei és magaslatai, ami igazán figyelemre méltó a te korodban. Azt hiszem, ember legyen a talpán, aki kiismer egy ilyen leányzót. Remélem számos barátra találsz az iskolában és gyorsan beilleszkedsz közénk.
Ígyhát nem is kérdéses, az előtörténetet:

E L F O G A D O M

A házad pedig a...Gratulálok! Az eligazító-pm hamarosan érkezik.

Üdv,
Elliot

Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 06. 20. - 21:23:45
Az oldal 0.844 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.