+  Roxfort RPG
|-+  2000/2001-es tanév
| |-+  Anglián kívüli részek
| | |-+  Tokió
| | | |-+  Tokiói torony
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Tokiói torony  (Megtekintve 410 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2019. 09. 27. - 12:19:24 »
+2

A muglik által épített torony a japán főváros éjszakai látképének jellegzetessége. A varázstalanoktól tartó mágusok mindig is elkerülték, ám a fiatalságot nagyon is vonzza ez az érdekesség. A bátrabb turisták bakancslistáján elsődleges hely, hiszen éjszaka gyönyörű, fényárban úszik.

Naplózva

Hana Tachibana
Tanár
*****


let me forget all of the hate, all of the sadness

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2020. 04. 26. - 11:38:01 »
+2

Sakura

Willow-san
2001. április
ongaku
Willow-sannal úgy döntöttünk, hogy az április elejére eső sakura virágzás miatt ellátogatunk megint az otthonomba. Furcsa belegondolni, hogy még a Roxfort, még az Angliai életem előtt is sokkal jobban otthonomnak tekintem Nihont, mint bármi mást, az ott lévő nagyszüleim által rám hagyott hagyományos házzal együtt. Zsupsz kulccsal utaztunk Kiotóba, az ottani házamhoz, de sokkal klasszikusabbnak gonodlom azt, hogy Tokióban nézzük meg a cseresznyevirágzást, de a Torony melletti parkhoz már elég csak hopponálni. Ahogy az előttem szálló cseresznyevirág szirmait nézem, eszembe jut kisfiam is, aki mindig annyira szerette nézni a fákat. Olyan békés idillikus napok vltak azok, és azt hiszem akárhány év is elfog telni, a hiánya nem fog kikopni a szívemből.
Félénken megfogom a mellettem álló Willow kezét és park felé indulok vele.
- A cseresznyevirág az élet szimbóluma itthon, gyönyörű rövid élet, és fájdalmas halál. A japánok mindig is a legtisztább életre törekedtek, az évszázadok során, és büszkén vetettek véget az életüknek, ha a becsületük forgott kockán - mesélem, miközben a fák közzé érünk. - Bár én az életet többre tartom a becsületnél - gondolkodom el, majd felmosolygok a páromra.
Az iskolában feleannyi idő sem jut nekünk, mint amit szeretnénk, de így is elég sok pletyka terjeng már rólunk, és a legtöbbjük teljesen hidegen hagy, mert tudom, hogy valótlanság, mégis egyfajta nyomasztó hátteret ad annak, hogy ha esetleg egymás mellett sétálunk, és tanári dolgokról beszélünk is összesúgnak a hátunk mögött. Szerencsére McGalagony-dono is messzebb lát az ostoba pletykáknál, és tisztában van vele, hogy mi nem esünk egymásnak minden sarkon.
A fák alá érve leterítek egy pokrócot és letelepedek rá, hogy tekintetemet az előttem lévő férfira szegezzem.
- Remélem tetszik Nihon - mondom mosolyogva és hagyományos módon szolgálok fel némi teát. Ezt a hagyományt itt a többi mugli között nem lenne jó pálcaintésekkel megzavarni, de amúgy is elrontaná szerintem az egész szertartás varázsát.
Naplózva


Willow Fawcett
Tanár
*****


SVK prof

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2020. 04. 27. - 00:08:59 »
+2

SakuraHana Tachibana
2001. április


Annyi mindent hallottam Hanától a sakuráról, hogy muszáj a saját szememmel is látnom. Pont ezért úgy döntünk, hogy április első hétvégéjét a hazájában töltjük és megnézzük a cseresznyevirágzást. Már nagyon várom, jót fog tenni nekünk, ha kicsit kikapcsolódhatunk, és kiléphetünk az iskola falain kívülre. Túl sok pletyka kering körülöttünk. A legutóbbi például az, hogy Hana már babát vár. Nem tudom, hogy honnan szedték ezt.
Ha az is elég, hogy jó hatással vagyunk egymásra, akkor megértem, hogy lehetnek olyan jelei, ami miatt ezt gondolhatják, csak akkor az én jókedvem mivel magyarázzák? Ezúttal hagyom, hogy ő vezessen. Nekem teljesen idegen lesz a hely, a kultúra és minden. Még nem voltam Európán kívüli területeken. Olyan lesz, mintha gyerekként beszabadulnék egy játékboltba.
Gyorsan összepakolok néhány holmit, a zsupszkulcs indulásához már nincs sok időnk. Nem is tudom, hogyan tudtam így eltolni az időt. A Roxfort kapujában várok páromra, mivel azt hiszem, elkéstem, de úgy tűnik nem. Szinte egyszerre érünk oda, pár lépés különbséggel. Az utazás kicsit tovább tart, mint gondoltam, és nem is vagyok hozzászokva. Ezért is örülök neki, hogy kiderült, nem leszek rosszul tőle. A mágikus utazásoktól nagyon el vagyok szokva, csak végszükségben szoktam használni őket.
- Csodálatos ez a ház – mondom csillogó szemekkel, amint meglátom Hana házát Kiotóban.
Körbejárok, amennyi ajtót lehet, mindent kinyitok, aztán lemegyek az udvarra és onnan nézek körbe. Óh, ha otthagyom a Roxfortot akkor itt akarok majd élni. Ezt nem tudom, hogyan vagyok képes ilyen könnyen eldönteni, de azt hiszem, ha jobban belegondolok, akkor könnyen megtalálom a választ. Nagy-Brittaniához semmi sem köt. Se a családom, se a múltam. Jelenleg Hana és a Roxfort az egyedüli, de ha már nem tanítok, akkor majd, akkor csak Hana lesz az.
Nagyon elmerülök a gondolataimba, ezért némán követem szerelmem. Hoppanál valahova, ahol aztán megint eltátom a számat a sok látnivalótól. Fogja a kezem. Olyan jó meleg és puha a keze, legszívesebben sohasem engedném el. Egy parkba érünk, aminek a végében egy nagy torony van. A varázstalanok tv állomás toronynak vagy minek nevezik. A legcsodálatosabb azonban az a park, aminek az egyik sétányán ballagunk. Még szerelmem sem szólal meg egy ideig. Aztán valami érdekeset mond. Hümmögök válaszként egy picit.
- Az élet fontos, nem szabad megfeledkeznünk róla. Azonban a becsület is az. Bár, én sem hiszem, hogy a becsületemet az életem elé helyezném. Valahogy úgy érzem, a kettő inkább összhangban van, mintha összefonódott volna.
Elérünk a parkon belül egy kisebb helyet, ahol még nem foglaltak el minden négyzetcentimétert. Eléggé elbambulok a látványban, ezért csak azt látom legközelebb, amikor szerelmem már a pokrócon ül, és teát készít elő. Leveszem a cipőmet, majd én is mellé telepedek.
- Szavakkal leírhatatlan az, amit eddig láttam belőle. Már korábban is felkeltette az érdeklődésem azok alapján, amiket meséltél, de itt lenni teljesen más érzés.
Belekortyolok a teába, majd elmosolyodva figyelem őt. Aztán pár perc múlva rájövök, hogy a körülöttünk lévő pokrócokon néhány diáklány figyel minket. Megértem őket, külföldi vagyok. Én legalább olyan különleges lehetek nekik, mint amilyen Hana otthon. Egzotikum, ahogy egyszer az egyik ismerősöm mondta. Biccentek feléjük, majd tekintetem újra szerelmem felé fordítom.
- Szerintem most mindenki téged irigyel – mosolygok tovább, majd belekortyolok a teába. – Mennyire vagyok egzotikum itt a sok turista között?
Leteszem a csészét, majd közelebb húzódok hozzá, és a fejemet az ölébe hajtom. Felnézek rá onnan, majd úgy kérdezem meg.
- Költözzünk ide a nyárra. Szeretnék mindent megtudni, megtapasztalni. Sőt, ha már nem dolgozunk a Roxfortban, akkor költözzünk ide.
Szerintem csillognak a szemeim a lehetőségtől és biztos vagyok benne, hogy egy kis csalódásnak élem majd meg, ha elutasítja. Persze, megértem, azért nekem is vannak olyan rokonaim, barátaim, akik hiányoznának, de mint látható, zsupszkulccsal hamar meg lehet tenni ezt a távot. Ha pedig megbűvölöm a motorom, akkor akár azzal is utazhatunk. Elhozhatnám ide is. De jó lenne…
Naplózva


Hana Tachibana
Tanár
*****


let me forget all of the hate, all of the sadness

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2020. 05. 14. - 12:05:00 »
+1

Sakura

Willow-san
2001. április
ongaku
Haha-ue háza nem tartozik azon otthonok közzé, amik gazdagoké szokott lenni, egyszerű családi ház volt, de mégis a obaa-san a legnagyobb szeretettel varázsolta a kertet gyönyörűvé, ami a lakás élessége. A kisfiam is nagyon szeretett itt lenni ebben a hűvös, kellemesen régi illatú japán házban, és a szívem még midnig belesajdul hogy már nem lehet soha többé velem.
Kezdvelnéd őt, Shouta. Igazán nagyon kedvelnéd.
Valahogy nem tudom magam leszoktatni arról, hogy ne beséljek hozzá. Képtelen lennék, mert akkor olyan lenne mintha elfelejteném. De hiába, hiába suttogok neki, sosem jön már válasz, csak a csönd, az a síri csönd, mely lassan hat éve betölti az életemet. De Willow megszűntette ezt a csöndet. Elképzelem néha, ahogy Shouta kíváncsi nagy fekete szemeivel méregeti, mintha ő lenne a férfi a házban, mintha minden mástól meg kellene védeie.
De minden rendben, Shouta. Ő nem bánt.
- Csodálatos ez a ház.
- Arigatou - mosolygok rá, és közelebb lépve, lábujjhegyre állva apró csókot lehelek Willow ajkára, és utána mosolyogva nézem, ahogy körbesétálja  aházat, és az újra megteleik élettel. Miután Willow kigyönyörköd magát a házban, elvezetem egy parkba, ahol minden olyn kellemes és idilli, hogy tényleg szinte nem is akar az ember visszamenni a Roxfort falai közzé. De még ha sok furcsa pletyka is kering rólunk, valahogy reménykedem abban, hogy a legtöbb diák van annyira okos, hogy tovább lát a pletykáknál. Szinte meg sem fogjuk egymás kezét az iskolában nyilvánosan, és ha találkozunk is a tanárok jelenlétében is azért tartjuk az illemet. Persze lehet ezt csak én szeretném elhinni.
- Az élet fontos, nem szabad megfeledkeznünk róla. Azonban a becsület is az. Bár, én sem hiszem, hogy a becsületemet az életem elé helyezném. Valahogy úgy érzem, a kettő inkább összhangban van, mintha összefonódott volna. - Willow válaszára finoma elfosolyodom és felemelem a tekintetem a levegőben táncoló cseresznyeszirmokra.
- Remek meglátás. Az élet rövid, akár a cseresznyevirágzás, de mégis éppen olyan szép is - pislogok bele Willow szempárjába, ahogy ezt modnom, és közelebb csusszanok hozzá, hogy érezzem a finom illatát és testmelegét. Biztonságban érzem magam vele, amit egyetlen egy férfi közelében sem éreztem ennyire.
- Szavakkal leírhatatlan az, amit eddig láttam belőle. Már korábban is felkeltette az érdeklődésem azok alapján, amiket meséltél, de itt lenni teljesen más érzés.
- Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik, Willow - kortyolok én is a teába, és megigazgatom a ruhámon azt a pár kis apró gyűrődést, majd a diáklányok felé integetek én is. Valahogy nem voltam sosem az a féltéken ytípus. És tudom is a saját bőrömön tapasztaltam meg az igazi féltékenység kínzó gyötrelmeit. De ő már a múlt. És a halottak nem támadnak fel. - Majd nyáron nagyon szívesen körbeutazom veled Nihont. Biztos vagyok benne, hogy jó lesz itt lenni veled, kettesben - mosolyogok felé.
- Szerintem most mindenki téged irigyel. Mennyire vagyok egzotikum itt a sok turista között? - halkan felkuncogok, és közelebb bújok hozzá.
- Ó, egészen biztosan nagyon fess egzotikum vagy, Willow.
AZtán a következő pillanatban a feje az ölemben pihen én meg zavartan elpirulok enyhén, és a kezemmel a haját kezdem el simogatni, miközben egyre jobban dobog a szívem.
- Költözzünk ide a nyárra. Szeretnék mindent megtudni, megtapasztalni. Sőt, ha már nem dolgozunk a Roxfortban, akkor költözzünk ide.
Erre szélesen elmosolyodom.
- Óh, úgy tűnik nagyon megszeretted ezt a helyet, nem igaz? - kérdezek vissza, és egy apró csókot adok a homlokára. - Nem is lenne olyan rossz, bár hiányozna Anglia is - valahogy kicsit néha rámtör az az érzés, hogy se ide sem oda nem tartozom, mert ha Angliában vagyok Japán hiányzik, ha Japánban vagyok, akkor Anglia. De azt hiszem ez azért is van, mert két világban nőttem fel. - Jó lenne ittélni veled. De azt hiszem visszavágynánk Angliába is. Majd öreg korunkra ide költözünk - mosolyodom el megint szélesen.
Félig lehunyom a szemem, és hallgatom a körülüttünk lévő emberek beszélgetését, a szél halk zúgását, a madarak csiripelését, és olyan véghetetlen nyugalom tölt el, amit még sosem éreztem. És valami régen elveszett boldogság is a szívembe költözik, amiről szinte teljesen megfeledkeztem az évek alatt.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 01. 19. - 11:41:17
Az oldal 0.274 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.