+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hirdetmények
| | |-+  Szombati Boszorkány
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Szombati Boszorkány  (Megtekintve 5309 alkalommal)

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2020. 05. 02. - 18:58:55 »
+2

Egy sötét évforduló margójára

Kinek az elméjébe ne vésődött volna be egy dátum, amikor azt hittük, elveszíthetünk mindent, és mindenkit? Amint felébredtem ezen a szomorú reggelen, kötelességemnek éreztem, hogy kiírjam magamból ezeken a sorokat...

Nehéz erről beszélni, pláne írni, még nekem is, drága olvasóim, higgyék el! Május másodika... Mi egyebet is mondhatnék? Biztos vagyok benne, hogy mindannyiuk fejében megjelennek a rémképek, az emlékek, hogy ne is legyen szükség itt a szavaimra! Kérem, engedjék meg, hogy már most elnézést kérjek, amiért felzaklatom Önökben ezeket a gondolatokat, ám ma egyszerűen semmilyen témát nem tudtam volna kipréselni magamból ezen kívül...!


Mint oly sokan Önök közül is, kedves olvasóim, én is gyakran eltöprengek: vajon a nagybecsű Dumbledore professzor büszke lenne ma, ha látná az iskolát? A Roxfortot persze igyekeztek makulátlanul helyrehozni az ostrom után, de ha engem kérdeznek, én úgy gondolom, hogy ez lehetetlen! Annak a sok szörnyűségnek az emléke mindig is ott fog szunnyadni a falak között, történjen akármi is... És honnan is tudhatnánk, most biztonságban vagyunk-e?Vajon az iskola jelenlegi tanári kara képes arra, hogy megfékezzen még egy ilyen katasztrófát? Vagy esetleg a brutális és meggondolatlan eszközök, amelyeket ott bent, a falak között alkalmaznak, ismét elhozzák korunk legsötétebb varázslóját? Tökéletes példa volt minderre a legutóbbi botrány is, amely alátámasztotta, hogy mennyire nem rátermettek a Roxfortban tanító mágusok! Esetleg lemaradtak, és most nem tudják, miről is beszélek? Nyájas olvasóim, mindent szaftos részletet megtalálnak lapunk egy korábbi számában!

Mit gondolnak, drága olvasóim, kérem, osszák meg Szerkesztőségünkkel a gondolataikat bátran, kíváncsiak vagyunk rá! Eljöhet még egy olyan sötét időszak világunk életében, mint az a nap? Meddig megy ez így tovább, mire végre teljesen biztonságban érezhetjük magunkat?

Végszóként pedig, engedjék meg, hadd kívánjak mélységes részvétet mindazoknak, akik elvesztették valakijüket az ostrom során! Emeljünk pálcát hőseinkre együtt, otthonunk csendjében!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #16 Dátum: 2020. 06. 17. - 20:47:34 »
+3

Szeszély Londonban

Ahogy ez már Önöknek sem olyan meglepő, nagyrabecsült olvasóim, a Szeszély ott csap le, ahol akar, és akkor, amikor akar, a legváratlanabb pillanatokban! Hogy vajon világunk vezetői miért nem képesek már végre valamiképpen megfékezni ezt a jelenséget? Ez az a kérdés, amelyet sajnos még én sem tudok megválaszolni! Már a muglik is zavarognak, pedig fogalmuk sincs arról, ami az orruk előtt folyik.

Néhány napja különös jelenségnek lehettek szemtanúi London lakói - hirtelen az égből vízcseppekkel együtt kulcsok kezdtek potyogni. Jól olvasták, kedveseim! Kulcsok. Különféle mérető, formájú, anyagú és eredeti kulcsok, amelyek csak úgy a semmiből hullottak alá az égből - több száz darab. Természetesen mondanom sem kell, hogy a muglik teljesen magukon kívül voltak! Több mugli lap is lehozta az esetet, a vezetőik pedig még mindig azon tanakodnak, mi lehetett a jelenség oka. Ez a bizonyos kulcs-eső természetesen elég nagy károkat okozott az épületekben és muglijárművekben, ahogy néhány emberben is. Egy férfinak például az információink szerint az orrába fúródott bele egy kulcs, amíg felfelé nézett! Micsoda borzalmas baleset, kedveseim!


Természetesen roppant sajnálatos dolog, hogy a Szeszély már a muglik világában is felbukkan és kárt tesz, mindemellett pedig veszélybe sodor így minket is. Nem is kérdés, hogy vezetőinknek nagyon gyorsan ki kell találniuk valami megoldást, mielőtt a dolgok mégjobban elszabadulnak!
A kulcsokat, amint elállt a csupán néhány percig tartó eső, összetakarították és biztos helyre vitték, azonban egyiket sem sikerült azonosítani. Még mindig látogathatóak, hátha valaki felismeri a kollekcióból a sajátját, vagy egy régebben elhagyott darabját, de erről egyelőre még nincsenek információnk. Így pedig nem is meglepő, hogy mindenki döbbenten áll a dologgal szemben, aki csak olvasott a hírről, vagy esetleg megtapasztalta saját maga!


Természetesen minden apró kis információnak nagyon örülünk, drága olvasóim - amennyiben láttak valamit, vagy ismernek olyat, aki szemtanúja lehetett ennek az őrült eseménynek, küldjenek szerkesztőségünknek egy baglyot! A következő lapunkban kétségkívül szerepelni fognak a legérdekesebb beszámolók!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #17 Dátum: 2020. 07. 25. - 13:56:48 »
+2

Pletykasarok: És mi történt velük ?

Nathaniel Forest éppen nyolc hete írta alá azokat a válási papírokat, melyek másolatai tegnap kerültek szerkesztőségünkhöz. A pár egy közeli ismerőse megerősítette, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal, de a két férfi nem élt együtt december óta. A szakítást tényét ráadásul az is tovább erősíti, hogy Mr. Forestet többször együtt látták a korábbi asszisztensével, egy bizonyos Ansonnal ölelkezni vagy éppen romantikusan ücsörögni nívós éttermek teraszán.

És hogy mi a helyzet a mára már csak ex-Mr. Foresttel? Meg nem erősített forrásokból kiderült, hogy az egyikori Elliot Forest alig pár napja tért vissza egy dél-amerikai kirándulásról, ahová minden bizonnyal spanyol származású szeretőjével menekült el a média elől. A tíz napos kiruccanás során az amazonasi őserdőben bérelhettek egy romantikus bungalót, hogy ne találhassa meg őket senki. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy az út jól sikerült, hiszen Elliot szinte ragyog a boldogságtól.

Bizony kedveseim, úgy tűnik, hogy mindkét fél túllépet kapcsolatuk sötét múltján, ám mindez csupán a látszat! A mi Nat Forestünket ugyanis már második hónapja kezelik a Mungó pszicho-medimágiai részlegén súlyos depresszióval. Szakértőink úgy gondolják, hogy az Ansonnal való együttlét mindössze egy menekülési lehetőség, hogy ne kelljen szembenéznie azzal a veszteséggel, ami érte. Ugyanakkor az is valószínű, hogy a megromlott házasság, egy agresszív, túlzott ragaszkodásból fakadó kapcsolaton alapult. A család több ismerőse is megerősítette, hogy Elliotnak gyakran voltak dühkitörései, hisztirohamai, amiket Mr. Forest nem tudott megfelelő módon kezelni.

Ön mit gondol, kedveském? Mr. Forest megérdemli végre a boldogságot ennyi szenvedés után?

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #18 Dátum: 2020. 09. 26. - 19:32:28 »
+4

Rettenet Roxmortsban - már a tanárokban sem lehet bízni?

Alig telt el néhány hét a Csillagleső Fesztivál borzalmai óta, mindent elözönlöttek az aurorok, mi pedig oly hosszú idő után, végre ismét biztonságban érezhetjük magunkat... vagy nem? Ki gondolná, hogy még a Roxfort hírhedt tanári karába se fektethetünk bizalmat? Drága olvasóim, mondják meg - kihez fordulhatnak azok a drága, ártatlan kis diákok, ha már a professzoraik is megtámadják őket?

Pontosan ez történt ugyanis a minap Roxmortsban, kedveskéim! A mit sem sejtő diákok csak élvezni szerették volna a faluban töltött hétvégéjüket, amikor is az egyik tanár, név szerint nem más, mint bizonyos Hana Tachibana professzor, rátámadott egy hugrabugos diáklányra! Lesből csapott le rá, és csak Merlin könyörületének köszönhető, hogy egy auror közbelépett, és szegény kislány épen megúszta a támadást!

Gondoljanak bele, mi történhetett volna! Nem mondhatnánk persze, hogy ez túlságosan meglepő egy olyan alaktól, mint Tachibana professzor. A kínai nőt többször is gyenge idegzetűnek és kiszámíthatatlannak írták le kollégái és tanítványai, forrásaink szerint az általa tartott Bájitaltan órákon is gyakorta előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek...
Hogy engedhet meg ilyet magának a Roxfort? Most még senki nem sérült meg... de legközelebb? McGalagony igazgatónő vajon tisztában van vele, hogy milyen embereket enged a gyerekek közelébe?!


Kérem, ossza meg velünk, mit gondol ezen borzalmas esetről! Természetesen szívesen fogadjuk a történetét, Drága olvasó, ha Ön vagy a gyermeke is áldozatául esett egy szakképzetlen roxforti tanár garázdálkodásának!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #19 Dátum: 2020. 10. 09. - 15:50:26 »
+4

Belot-ból Bertov?
- amit egy szupersztár rejteget -

Mikhail Belot, a Szófiai Mágikus Táncművészeti Akadémia legkiemelkedőbb tehetsége a napokban arra adta a fejét, hogy megváltoztatja nevét. A táncos menedzsere és közvetlen barátja úgy fogalmazta meg az okokat, hogy: Mikhailnak gyakran honvágya van. A családja egy aprócska faluban él Bulgáriában, ezért pedig végül úgy döntött, hogy visszaveszi apja nevét. Így mától Mikhail Bertovként fog megjelenni az egyes rendezvényeken is.

A nagyközönség eddig úgy tudta, hogy Mr. Bertov francia gyökerei miatt használta a Belot művésznevet. Azonban az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre, nem voltak hajlandóak az akadémiánál sem válaszol. Így végül magát a művészt kerestük fel személyesen. Erre pedig egy olyan neves helyen volt lehetőségünk, mint a Lockhart Mágikus Szépségszalon. Kérdéseinkre azonban Mr. Bertov a hajcsavarók hisztérikus dobálásával reagált. A nyomdafestéket nem tűrő káromkodásokat tetévzve, pedig megfenyegette lapunkat egy feljelentéssel is.

A zaklatott sztárról már régóta pelykálják, hogy súlyos mentális bajokkal küzd, mióta elhagyta legutóbbi partnere. De hát ki ne értene meg ilyesmit, kedveskéim? A szerelem nem egyszerű, s mostanában, mintha a londoni sztárvilágra egyenesen rájárna az út. Először Nathaniel Forest szörnyű szívtörése, most pedig Mr. Bertov tragédiája rázza meg a kedves olvasóinkat. Kérdem én, milyen világ ez, ahol ilyen nagyszerű embereknek is szenvednie kell?

Mr. Bertov medimágusától pontos tájékoztatást kaptunk a sztár állapotáról. Súlyos bipoláris zavarokról, pánikrohamokról és egyéb mágiával sem kezelhető betegségekről adott részletes leírást, melyek mind Mikhail magánéleti problémáiból fakadnak. Úgy tűnik, hogy a szakítás annyira megviselte a férfit, hogy még öngyilkosságot is megpróbált elkövetni.

Megosztana néhány kedves gondolatot Mikhail Bertovval? Esetleg más véleménye van erről az egész helyzetről! Az olvasói baglyokat a Szombati Boszorkány szerkesztőségébe várjuk.

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #20 Dátum: 2020. 11. 09. - 19:06:10 »
+5

A Malkin-féle pizsamadivat

Bár idén nem sok lehetőségünk van, hogy hatalmas bálokon jelenjünk meg a legcsillogóbb ruhadarabjainkban, Madam Malkin gondoskodott róla, hogy otthonunk kényelmében is igazi hercegnőnek érezhessük magunkat… és persze az urakról sem feledkezett meg! A divattervező boszorkány legújabb kollekciójában nem csupán unalmas talárokat, hanem a legfinomabb anyagú selyempizsamákat is megtalálhatjuk.

A francia divatnak megfelelően a ruhákat valódi kínai selyemből varrták, a kényelmesebb, sportosabb darabokat pedig kasmírból. Így minden ruhadarab, melyet ebben a szezonban az Abszol út legnevesebb divatüzletében vásárol, minőségi anyagból készült. Az olyan apró részlegekig meg lett minden tervezve, mint a hattyúlenyomatos gombok.

A legdrágább minden bizonnyal az az uraknak szánt, fekete selyempizsama, melyhez steppelt köntös is tartozik. A pizsama gombjai aranyból készültek, melyek csak tovább emelik az öltözék értékét. Mikor Madam Malkint a meglehetősen drága öltözékről faggattuk, csak ennyit mondott: – Vannak, akik szeretnek egésznap kényelmes ruhát viselni. Így ez nem csupán pizsama, hanem mindennapi viselet is, melyben akár az utcára is ki lehet menni. Ráadásul, mivel nem lehet nagyobb rendezvényeket tartani egy otthoni, kislétszámos pizsamapartyra is kiváló öltözék.

A hölgyeknek szánt legfinomabb ruhanemű az idei kollekcióban egy halványkék színű, térdközépig érő hálóing, melynek mintája finom, egyedi mágikus eljárásokkal készült. A csodaszép ruhadarab akciós december elejéig… bizony uraim, érdemes meggondolni, hogy meglepjék a kedves feleségüket!

Madam Malkin üzletében minden ruha könnyedén a méretére igazodik. Nem kell tartania attól, ha esetleg felszedett néhány plusz kilót!

Rita Vitrol írása
Naplózva
Oldalak: 1 [2] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 11. 15. - 23:23:58
Az oldal 0.052 másodperc alatt készült el 32 lekéréssel.