+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hirdetmények
| | |-+  Szombati Boszorkány
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] 3 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Szombati Boszorkány  (Megtekintve 15314 alkalommal)

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2020. 05. 02. - 19:58:55 »
+2

Egy sötét évforduló margójára

Kinek az elméjébe ne vésődött volna be egy dátum, amikor azt hittük, elveszíthetünk mindent, és mindenkit? Amint felébredtem ezen a szomorú reggelen, kötelességemnek éreztem, hogy kiírjam magamból ezeken a sorokat...

Nehéz erről beszélni, pláne írni, még nekem is, drága olvasóim, higgyék el! Május másodika... Mi egyebet is mondhatnék? Biztos vagyok benne, hogy mindannyiuk fejében megjelennek a rémképek, az emlékek, hogy ne is legyen szükség itt a szavaimra! Kérem, engedjék meg, hogy már most elnézést kérjek, amiért felzaklatom Önökben ezeket a gondolatokat, ám ma egyszerűen semmilyen témát nem tudtam volna kipréselni magamból ezen kívül...!


Mint oly sokan Önök közül is, kedves olvasóim, én is gyakran eltöprengek: vajon a nagybecsű Dumbledore professzor büszke lenne ma, ha látná az iskolát? A Roxfortot persze igyekeztek makulátlanul helyrehozni az ostrom után, de ha engem kérdeznek, én úgy gondolom, hogy ez lehetetlen! Annak a sok szörnyűségnek az emléke mindig is ott fog szunnyadni a falak között, történjen akármi is... És honnan is tudhatnánk, most biztonságban vagyunk-e?Vajon az iskola jelenlegi tanári kara képes arra, hogy megfékezzen még egy ilyen katasztrófát? Vagy esetleg a brutális és meggondolatlan eszközök, amelyeket ott bent, a falak között alkalmaznak, ismét elhozzák korunk legsötétebb varázslóját? Tökéletes példa volt minderre a legutóbbi botrány is, amely alátámasztotta, hogy mennyire nem rátermettek a Roxfortban tanító mágusok! Esetleg lemaradtak, és most nem tudják, miről is beszélek? Nyájas olvasóim, mindent szaftos részletet megtalálnak lapunk egy korábbi számában!

Mit gondolnak, drága olvasóim, kérem, osszák meg Szerkesztőségünkkel a gondolataikat bátran, kíváncsiak vagyunk rá! Eljöhet még egy olyan sötét időszak világunk életében, mint az a nap? Meddig megy ez így tovább, mire végre teljesen biztonságban érezhetjük magunkat?

Végszóként pedig, engedjék meg, hadd kívánjak mélységes részvétet mindazoknak, akik elvesztették valakijüket az ostrom során! Emeljünk pálcát hőseinkre együtt, otthonunk csendjében!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #16 Dátum: 2020. 06. 17. - 21:47:34 »
+3

Szeszély Londonban

Ahogy ez már Önöknek sem olyan meglepő, nagyrabecsült olvasóim, a Szeszély ott csap le, ahol akar, és akkor, amikor akar, a legváratlanabb pillanatokban! Hogy vajon világunk vezetői miért nem képesek már végre valamiképpen megfékezni ezt a jelenséget? Ez az a kérdés, amelyet sajnos még én sem tudok megválaszolni! Már a muglik is zavarognak, pedig fogalmuk sincs arról, ami az orruk előtt folyik.

Néhány napja különös jelenségnek lehettek szemtanúi London lakói - hirtelen az égből vízcseppekkel együtt kulcsok kezdtek potyogni. Jól olvasták, kedveseim! Kulcsok. Különféle mérető, formájú, anyagú és eredeti kulcsok, amelyek csak úgy a semmiből hullottak alá az égből - több száz darab. Természetesen mondanom sem kell, hogy a muglik teljesen magukon kívül voltak! Több mugli lap is lehozta az esetet, a vezetőik pedig még mindig azon tanakodnak, mi lehetett a jelenség oka. Ez a bizonyos kulcs-eső természetesen elég nagy károkat okozott az épületekben és muglijárművekben, ahogy néhány emberben is. Egy férfinak például az információink szerint az orrába fúródott bele egy kulcs, amíg felfelé nézett! Micsoda borzalmas baleset, kedveseim!


Természetesen roppant sajnálatos dolog, hogy a Szeszély már a muglik világában is felbukkan és kárt tesz, mindemellett pedig veszélybe sodor így minket is. Nem is kérdés, hogy vezetőinknek nagyon gyorsan ki kell találniuk valami megoldást, mielőtt a dolgok mégjobban elszabadulnak!
A kulcsokat, amint elállt a csupán néhány percig tartó eső, összetakarították és biztos helyre vitték, azonban egyiket sem sikerült azonosítani. Még mindig látogathatóak, hátha valaki felismeri a kollekcióból a sajátját, vagy egy régebben elhagyott darabját, de erről egyelőre még nincsenek információnk. Így pedig nem is meglepő, hogy mindenki döbbenten áll a dologgal szemben, aki csak olvasott a hírről, vagy esetleg megtapasztalta saját maga!


Természetesen minden apró kis információnak nagyon örülünk, drága olvasóim - amennyiben láttak valamit, vagy ismernek olyat, aki szemtanúja lehetett ennek az őrült eseménynek, küldjenek szerkesztőségünknek egy baglyot! A következő lapunkban kétségkívül szerepelni fognak a legérdekesebb beszámolók!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #17 Dátum: 2020. 07. 25. - 14:56:48 »
+2

Pletykasarok: És mi történt velük ?

Nathaniel Forest éppen nyolc hete írta alá azokat a válási papírokat, melyek másolatai tegnap kerültek szerkesztőségünkhöz. A pár egy közeli ismerőse megerősítette, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal, de a két férfi nem élt együtt december óta. A szakítást tényét ráadásul az is tovább erősíti, hogy Mr. Forestet többször együtt látták a korábbi asszisztensével, egy bizonyos Ansonnal ölelkezni vagy éppen romantikusan ücsörögni nívós éttermek teraszán.

És hogy mi a helyzet a mára már csak ex-Mr. Foresttel? Meg nem erősített forrásokból kiderült, hogy az egyikori Elliot Forest alig pár napja tért vissza egy dél-amerikai kirándulásról, ahová minden bizonnyal spanyol származású szeretőjével menekült el a média elől. A tíz napos kiruccanás során az amazonasi őserdőben bérelhettek egy romantikus bungalót, hogy ne találhassa meg őket senki. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy az út jól sikerült, hiszen Elliot szinte ragyog a boldogságtól.

Bizony kedveseim, úgy tűnik, hogy mindkét fél túllépet kapcsolatuk sötét múltján, ám mindez csupán a látszat! A mi Nat Forestünket ugyanis már második hónapja kezelik a Mungó pszicho-medimágiai részlegén súlyos depresszióval. Szakértőink úgy gondolják, hogy az Ansonnal való együttlét mindössze egy menekülési lehetőség, hogy ne kelljen szembenéznie azzal a veszteséggel, ami érte. Ugyanakkor az is valószínű, hogy a megromlott házasság, egy agresszív, túlzott ragaszkodásból fakadó kapcsolaton alapult. A család több ismerőse is megerősítette, hogy Elliotnak gyakran voltak dühkitörései, hisztirohamai, amiket Mr. Forest nem tudott megfelelő módon kezelni.

Ön mit gondol, kedveském? Mr. Forest megérdemli végre a boldogságot ennyi szenvedés után?

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #18 Dátum: 2020. 09. 26. - 20:32:28 »
+4

Rettenet Roxmortsban - már a tanárokban sem lehet bízni?

Alig telt el néhány hét a Csillagleső Fesztivál borzalmai óta, mindent elözönlöttek az aurorok, mi pedig oly hosszú idő után, végre ismét biztonságban érezhetjük magunkat... vagy nem? Ki gondolná, hogy még a Roxfort hírhedt tanári karába se fektethetünk bizalmat? Drága olvasóim, mondják meg - kihez fordulhatnak azok a drága, ártatlan kis diákok, ha már a professzoraik is megtámadják őket?

Pontosan ez történt ugyanis a minap Roxmortsban, kedveskéim! A mit sem sejtő diákok csak élvezni szerették volna a faluban töltött hétvégéjüket, amikor is az egyik tanár, név szerint nem más, mint bizonyos Hana Tachibana professzor, rátámadott egy hugrabugos diáklányra! Lesből csapott le rá, és csak Merlin könyörületének köszönhető, hogy egy auror közbelépett, és szegény kislány épen megúszta a támadást!

Gondoljanak bele, mi történhetett volna! Nem mondhatnánk persze, hogy ez túlságosan meglepő egy olyan alaktól, mint Tachibana professzor. A kínai nőt többször is gyenge idegzetűnek és kiszámíthatatlannak írták le kollégái és tanítványai, forrásaink szerint az általa tartott Bájitaltan órákon is gyakorta előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek...
Hogy engedhet meg ilyet magának a Roxfort? Most még senki nem sérült meg... de legközelebb? McGalagony igazgatónő vajon tisztában van vele, hogy milyen embereket enged a gyerekek közelébe?!


Kérem, ossza meg velünk, mit gondol ezen borzalmas esetről! Természetesen szívesen fogadjuk a történetét, Drága olvasó, ha Ön vagy a gyermeke is áldozatául esett egy szakképzetlen roxforti tanár garázdálkodásának!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #19 Dátum: 2020. 10. 09. - 16:50:26 »
+4

Belot-ból Bertov?
- amit egy szupersztár rejteget -

Mikhail Belot, a Szófiai Mágikus Táncművészeti Akadémia legkiemelkedőbb tehetsége a napokban arra adta a fejét, hogy megváltoztatja nevét. A táncos menedzsere és közvetlen barátja úgy fogalmazta meg az okokat, hogy: Mikhailnak gyakran honvágya van. A családja egy aprócska faluban él Bulgáriában, ezért pedig végül úgy döntött, hogy visszaveszi apja nevét. Így mától Mikhail Bertovként fog megjelenni az egyes rendezvényeken is.

A nagyközönség eddig úgy tudta, hogy Mr. Bertov francia gyökerei miatt használta a Belot művésznevet. Azonban az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre, nem voltak hajlandóak az akadémiánál sem válaszol. Így végül magát a művészt kerestük fel személyesen. Erre pedig egy olyan neves helyen volt lehetőségünk, mint a Lockhart Mágikus Szépségszalon. Kérdéseinkre azonban Mr. Bertov a hajcsavarók hisztérikus dobálásával reagált. A nyomdafestéket nem tűrő káromkodásokat tetévzve, pedig megfenyegette lapunkat egy feljelentéssel is.

A zaklatott sztárról már régóta pelykálják, hogy súlyos mentális bajokkal küzd, mióta elhagyta legutóbbi partnere. De hát ki ne értene meg ilyesmit, kedveskéim? A szerelem nem egyszerű, s mostanában, mintha a londoni sztárvilágra egyenesen rájárna az út. Először Nathaniel Forest szörnyű szívtörése, most pedig Mr. Bertov tragédiája rázza meg a kedves olvasóinkat. Kérdem én, milyen világ ez, ahol ilyen nagyszerű embereknek is szenvednie kell?

Mr. Bertov medimágusától pontos tájékoztatást kaptunk a sztár állapotáról. Súlyos bipoláris zavarokról, pánikrohamokról és egyéb mágiával sem kezelhető betegségekről adott részletes leírást, melyek mind Mikhail magánéleti problémáiból fakadnak. Úgy tűnik, hogy a szakítás annyira megviselte a férfit, hogy még öngyilkosságot is megpróbált elkövetni.

Megosztana néhány kedves gondolatot Mikhail Bertovval? Esetleg más véleménye van erről az egész helyzetről! Az olvasói baglyokat a Szombati Boszorkány szerkesztőségébe várjuk.

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #20 Dátum: 2020. 11. 09. - 20:06:10 »
+5

A Malkin-féle pizsamadivat

Bár idén nem sok lehetőségünk van, hogy hatalmas bálokon jelenjünk meg a legcsillogóbb ruhadarabjainkban, Madam Malkin gondoskodott róla, hogy otthonunk kényelmében is igazi hercegnőnek érezhessük magunkat… és persze az urakról sem feledkezett meg! A divattervező boszorkány legújabb kollekciójában nem csupán unalmas talárokat, hanem a legfinomabb anyagú selyempizsamákat is megtalálhatjuk.

A francia divatnak megfelelően a ruhákat valódi kínai selyemből varrták, a kényelmesebb, sportosabb darabokat pedig kasmírból. Így minden ruhadarab, melyet ebben a szezonban az Abszol út legnevesebb divatüzletében vásárol, minőségi anyagból készült. Az olyan apró részlegekig meg lett minden tervezve, mint a hattyúlenyomatos gombok.

A legdrágább minden bizonnyal az az uraknak szánt, fekete selyempizsama, melyhez steppelt köntös is tartozik. A pizsama gombjai aranyból készültek, melyek csak tovább emelik az öltözék értékét. Mikor Madam Malkint a meglehetősen drága öltözékről faggattuk, csak ennyit mondott: – Vannak, akik szeretnek egésznap kényelmes ruhát viselni. Így ez nem csupán pizsama, hanem mindennapi viselet is, melyben akár az utcára is ki lehet menni. Ráadásul, mivel nem lehet nagyobb rendezvényeket tartani egy otthoni, kislétszámos pizsamapartyra is kiváló öltözék.

A hölgyeknek szánt legfinomabb ruhanemű az idei kollekcióban egy halványkék színű, térdközépig érő hálóing, melynek mintája finom, egyedi mágikus eljárásokkal készült. A csodaszép ruhadarab akciós december elejéig… bizony uraim, érdemes meggondolni, hogy meglepjék a kedves feleségüket!

Madam Malkin üzletében minden ruha könnyedén a méretére igazodik. Nem kell tartania attól, ha esetleg felszedett néhány plusz kilót!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #21 Dátum: 2020. 12. 12. - 20:30:27 »
+2

Az új szerető...

A nemrégiben ex-Mr. Forestté vált sztár, bizonyos Elliot Rowle-O'Mara - merthogy már a név sem egészen tiszta, Kedveseim - nem sokáig váratott minket egy újabb, szaftos kis szerelemmel! Alig néhány napja egy újabb botránynak, amely alkalmával napvilágra került: kedvencünk ismét szerelmes! Nem is akárkibe...

Minap a Zsebpiszok köz kellős közepén kezdett őrjöngésbe Elliot, a szerkesztőség egyik munkatársa pedig szerencsére éppen a közelben volt, és rögzíteni tudta az egészet. A férfi tőle nem idegen módon, heves érzelmek közepette kezdett kiabálni egy nála sokkal fiatalabbnak tűnő fiúval, és eközben vallott neki szerelmet. Hát nem romantikus? Természetesen a jelenetnek számos nézője akadt, de talán pont ez volt Elliot terve. Ha engem kérdeznek, Drága Olvasóim, az sem lepne meg, ha ez egy újabb ócska próbálkozás volna, hogy visszaszerezze Nat Forestet.

Sajnálatos módon kedves munkatársunk nem tudta megnézni részletesebben az új szeretőt, a drámai jelenet után pedig kisebb utcai párbaj alakult ki a fiú és egy ismeretlen férfi között! Miféle alakkal keveredhetett hát össze Mr. Rowle-O'Mara? Mi is pontosan erre vagyunk kíváncsiak, és ha még a nevét nem is tudtuk megszerezni, szerencsére a párbaj másik részvevőjét el tudtuk csípni néhány szóra.

"- Sötét haj, sötét szemek... igazából csak ennyit fogtam fel abból az elmebetegből, mielőtt nekem jött volna, mindenféle ok nélkül -" mesélte nekünk a férfi, pont, miközben medimágusok látták el a mellkasát ért sérülést. "- Régóta ismerem O'Marát, jó barátok vagyunk. Higgyék el nekem, sokféle alakkal láttam már, de ilyen... az új pudlija nem utcára való."
A férfi sajnos több mindent nem volt hajlandó elárulni nekünk, több szemtanút pedig nem találtunk.

Maguk mit gondolnak az új szerelemről? A szerkesztőségünk továbbra is szeretettel fogadja baglyaikat! Akad egy új, izgalmas sztorija? Írja meg nekünk most! Következő számunkban talán az Ön neve is szerepelhet!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #22 Dátum: 2021. 02. 03. - 22:22:11 »
+2

Valentin-napi botrány

A frissen vált, egykori Elliot Forest igazán sajátos módon rontott be a minap a Szent Mungó Varázsnyavalya és Ragálykúráló Ispotály recepciójára. A jelenlévők szerint állítólag többször is felkiáltott, miszerint ő nem Elliot Forest, hanem Elliot Milton. A vezeténév változásának legfőbb oka pedig az új házassága. A férfitól nem áll messze a feltűnési viszketegség és hisztéria, a recepciós boszorkány mégis úgy vélte, hogy ezúttal joggal aggódott.

Gabriel Francis Milton, az Aurorparancsnokság egyik kiváló dolgozója ugyanis éppen Valentin-napon az ispotály falai között lábadozott. Többen látták a szobájába betérni Elliotot, aki állítólag hosszú órákon keresztül nem is távozott. Ugyanakkor többen megvoltak győződve, hogy mikor a férfi Miltonként hivatkozott magára, a kezét is magasba emelte egy feltűnően gicccses gyűrűt mutogatva – mely bizonyára a Mágus téren található Diadém egyik egyedileg készült gyémántberakásos ékszere.


Elliot Milton, egy Mr. Forestként eltöltött rendezvényen.
Magazinunk a kérdéssel felkereste Mr. Gabriel Milton munkahelyét, ahol egy közeli barátja nyilatkozott is a hírrel kapcsolatban: – Gabe házas volna? Igen, a napokban valóban furcsán viselkedett és egy alkalommal rajta kaptam, azon is, hogy az ujján lévő gyűrűt bámulja elmerengve. Rendkívül romantikus alkat, biztosra veszem, hogy Elliot most a mindene. Nem csoda, hogy a legutóbbi bevetésén képtelen volt a feladatára koncentrálni.


Gabriel Milton egy 2001-es kitüntetése alkalmával.

Az újdonsült Mr. Miltonnal kapcsolatban számos pletyka kelt szárnyra az elmúlt félévben, mióta korábbi házassága, a depresszív hangulatba került sztáríróval zátonyra futott. Az biztosan tudott tény, hogy hisztériás rohamai és állandó kitörései miatt több pszicho-medimágus szakértő is a kezelését javasolná, semmint hogy újabb kapcsolatokba ugráljon ki-be. Egy neves szakember így nyilatkozott az ügyben: – Mr. Forestnek… elnézést, Mr. Miltonnak olyan dühkitörései vannak, melyek ön- és közveszélyesek. Ezért az új férjnek leginkább azzal a jótanáccsal szolgálhatok, hogy dugja minél előbb egy megfelelő intézetbe, mielőtt komolyabb családalapításba kezdene vele. Alapos kezeléssel ezek a gondok orvosolhatóak, bár az ő esetében jó eséllyel feltűnési viszketegséggel is párosulnak.

A szerelmesek napján mindössze annyit mondhatunk, hogy ilyen a szerelem, szabad és vak. Sok boldogságot kíván egész szerkesztőségünk mindkét Mr. Miltonnak. Az Aurorparancsnokságra szerkesztőségünk mind a 221 gyümölcskosarat eljuttatta, melyet olvasóink nászajándéknak ajánlottak fel!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #23 Dátum: 2021. 02. 19. - 14:37:08 »
+7

Egy csodás arc tragikus vége

Benjamin Fraser, a Montrose Magpies Kviddics Válogatott fiatal hajtója a tegnapi meccsen tragikus sérüléseket szenvedett el, méghozzá éppen az arcán. A jóképű,  mindössze tizenhét éves fiatalember egy gurkóval találta szemben magát, miközben kvaffal a hóna alatt manőverezett az ellenséges csapat, a Porpicy SC játékosai között.

Mr. Fraser addigra már három góllal gazdagította csapatát, így a tengerészkék taláros csapat egyik terelője úgy döntött, hogy éppen felé indítja meg az egyik gurkót. A csapat kapitány elmondása alapján a játékosnak nem volt szándéka eltörni Benjamin orrát, csupán finoman le akarta tessékelni a seprűjéről. A tragédia mégis megtörtént és tinilányok sokasága esett mély depresszióba.


Ez persze nem is olyan nagy csoda, hiszen Mr. Fraser üde színfoltja immáron jó néhány hónapja a csapatnak. Nem kis hisztéria alakult ki körülötte, főleg, mikor kiderült, hogy egykori kedves, egy bizonyos Elizabeth Hepburn nevű, roxfortos diáklány faképnél hagyta legutóbbi Roxmortsban töltött randevújukon. – Felháborító, hogy egyes lányok, mennyire nem értékelik, milyen szerencsések. És szegénynek most egyedül kell lábadoznia ebből a szörnyű sérülésből. Imádlak Benny! – Sikoltott fel a Benjamin Villám Fraser Rajongói Klub vezetője.

Bár a Porpicy SC játékosai személyesen kértek bocsánatot Mr. Frasertől, a sérülései továbbra is meglehetősen lassan gyógyulnak a hagyományos kezelés ellenére. Úgy tűnik, hamarosan plaszti-medimágiai beavatkozást is alkalmazni fognak az arcán, hogy rajongói visszakaphassák azt a bizonyos Benjamin Frasert, akit megszoktak.

Szívesen küldene ajándékot Mr. Frasernek? Nincs más dolga, mint elküldeni szerkesztőségünkbe, hogy mi aztán a Szent Mungóbatovábbítsuk azt s közösen kívánjunk jobbulást a mindenki által olyannyira kedvelt fiatalembernek!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #24 Dátum: 2021. 02. 21. - 21:44:13 »
+5

A Minisztérium leghelyesebb dolgozójáról

Ahogyan minden évben, úgy idén is megválasztották a Mágiaügyi Minisztérium hölgy dolgozói az év leghelyesebb férfi dolgozóját. Az enyhén szexista rendezvény kereteiben, a jelöltek között idén olyan nevek tűntek fel, mint a jóképű, ám meglehetősen bárdolatlan Edward Nott. A férfi legnagyobb ellenfelének Henry Mirolt, Mr. Monstro titkárát tartották minisztériumi berkekben, ám gyorsan bebizonyosodott, hogy a két férfi nem ér még csak a közelébe sem az idei nyertesnek.

Senki sem gondolta volna ugyanis, hogy a nemrégiben súlyos sérüléseket elszenvedő Gabriel Francis Milton, többszörös kitűntetéssel rendelkező auror dobogtatja majd meg annyira a hölgyszíveket, hogy egyenesen a dobogó csúcsán végezze. Második helyezettnek pedig egy kevésbé ismert, ám annál szebb mosolyú mediaurort választottak, egy bizonyos Johann Metzgert.


Mr. Nott, mikor még azt hitte, megnyerheti a versenyt.
Az eredmény hirdetés végén derült ki, hogy a képzeletbeli dobogó harmadik helyét foglalhatta el holtversenyben Mr. Nott és Mr. Mirol. Mindezzel még nem is lett volna baj, ha a fiatalemberek méltósággal viselik érdemeik el nem ismerését. Alig, hogy kiosztották ruhátlan férfialakot mintázó aranyszobrot Mr. Miltonnak, az ezüstöt Mr. Metzgernek, a két másik férfi egymásnak esett.


Mr. Milton izmai, amivel megnyerte a versenyt.

Az eset után Mr. Shacklebolt titkára úgy nyilatkozott, hogy Edward Nott és Henry Mirol is alapos fejmosásban részesült saját főnökétől. Ráadásul olyan továbbképzésen vehetettek részt, melyen a minisztériumi kollégák a dühkezelés alapjaival ismerkedhettek meg.

Nem ért egyet verseny eredményével? Esetleg gratulálna a győzteseknek? Küldje el bagolypostával véleményét szerkesztőségünkbe!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #25 Dátum: 2021. 03. 23. - 21:05:19 »
+4

Szatír a Godrikon!

A Griffendél Godrik akadémia immáron több hete eltűnt tanulójának, Leonora Bertnek az esete felkavarta a kedélyeket Hertfordshire-ben. A tizennyolc éves diáklány idén kezdte meg tanulmányait, hogy majd protektorként dolgozhasson. Édesanyja már többször nyilatkozott a Reggeli Prófétának a lánya ügyében, ám az aurorok és az önkéntesek azóta sem bukkantak Nora nyomára.

A napokban azonban egy ismeretlen szemtanú, aki csak „diáklány”-ként írta alá a szerkesztőségünkbe küldött levelét megnevezett egy lehetséges gyanúsítottat. Levelében a következőt hangsúlyozza: Frey Henricksen professzor többször is legyeskedett a diákok körül. Leonora különösen tetszhetett neki, hiszen rendszeresen külön fogadórákra invitálta. Az aggódó diáklány levele azonban ezzel nem ért véget.  


Az aggodalmas sorok ugyanis felhívták a hatóságok és szerkesztőségünk figyelmét is arra, hogy Mr. Henricksen, a neves aranyvérű család tagja, Miss Berttel távozott az eltűnése napján. Köztudott tény, hogy a Henricksen család rendkívül zárkózott életet él, őseikről lehet csupán a könyvtárak poros köteteiben olvasni. Az elmúlt száz évben viszont kevés információ van róluk, ráadásul rendkívül belterjesen is házasodtak, így az őrültség sem áll messze a családtól.

A Godrik professzora ellen a minisztérium nyomozást indított, ám az akadémia nem hajlandó felfüggeszteni a munka alól. Ezért hát kérünk minden diáklányt, hogy amíg a nyomozás nem zárul le, tartózkodjon Mr. Henricksen társaságától!

Mi a véleménye a történtekről? Ossza meg velünk! Minden olvasónk baglyát örömmel fogadjuk szerkesztőségünkbe!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #26 Dátum: 2021. 04. 13. - 16:44:46 »
+3

A Montrose Magpies játékosának sötét titkai

A Montrose Magpies Kviddics Válogatott legifjabb hajtója, Mr. Benjamin Fraser már többször magára vonat a közvélemény figyelmét. Botrányos randevúzásai és a tragikus baleset is hangos véleménynyilvánítást, na meg aggodalmat hozott magával a rajongók körében. Többen úgy gondolják, hogy Mr. Fraser sportemberhez méltatlan példát mutat a fiataloknak, akik körében egyre népszerűbbnek látszik.

Legutóbbi botrányos megjelenése azonban sokaknál ismét komoly felháborodást keltett. A fiatalembert ugyanis többen is látták a napokban az Abszol út környékén, illetve London utcáit járva, amint újabb és újabb cigarettára gyújtott. Egyesek szerint kész csoda, hogy még nem ment tönkre a tüdeje és ilyen jól bírja a lepülést.


Egy medimágus olvasónk úgy nyilatkozott, hogy amennyiben Mr. Fraser nem szokik le a cigarettáról, az hamarosan nem csak, hogy példakép nem lesz belőle, de a kviddicsezést is kénytelen lesz abbahagyni. – Egyébként a bőrnek sem tesz túl jót. Számos kutatás bizonyította, hogy mind a mágikus, mind a mugli dohánytermékek gyorsítják az öregedést. Előbbiek gyorsabban is. Öt év alatt akár tíz évet is öregethet a külseje!

Ezért bizonyára kár lenne! Hiszen tudjuk a Kviddics Válogatott leghelyesebb játékosáról van szó. Így hát Mr. Fraser részére kétszáz üveg leszokást segítő bájitalt küldtünk bagolypostával dartfordi otthonába. A csomagot édesanyja vette át és hálás üzenettel köszönte meg a támogatást, jelezve, hogy fia hamarosan megházasodik, így kifejezetten jól jön neki egy kis életmód váltás, hogy párjával tökéletesen új életet kezdhessen.
 
Mi a véleménye a történtekről? Ossza meg velünk! Minden olvasónk baglyát örömmel fogadjuk szerkesztőségünkbe!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #27 Dátum: 2021. 04. 27. - 12:43:28 »
+2

Ázsiai jellegű denevérláb
- avagy Elliot ex-Forest kedvenc receptje -

Nathaniel Forest egykori párja, a kínai származású Elliot, imádott az író kedvére tenni. Ha ételről volt szó, akkor pedig különösen. A páros egykori közös barátja a következő képpen nyilatkozott: – Elliotnak is voltak kedves pillanatai, ha éppen nem hatalmasodott el rajta a depresszió vagy nem csalta meg Nathanielt. ilyenkor szecsuáni fűszeres denevérlábat készített neki.

A receptet egyenesen Elliot osztotta meg velünk, hogy otthon is bárki el tudja készíteni. Sőt azt is elmesélte, hogy Kínában, a muglik körében népszerű ételt eredetileg csirkelábból készítik. A finom szósz fűszerezést ad neki és kiváló proteinforrás is, így nagydarab férfiak számára kifejezetten ajánlott edzéshez és energiapótláshoz – tette hozzá az úriember jótanácsként.A kérdésünkre, hogy most kinek készíti ezt az ínyencséget annyit mondott, hogy Mr. Benjamin Fraser mind a tíz ujját megnyalta utána. – Szereti a különlegességeket, azt mondta egyszer, hogy még a bogárból készült finomságokat is megkóstolná valami egzotikus országban. Ezt annyira nem támogatom… elég gusztustalan. Mindenesetre jó érzés, hogy főzök neki és szívesen fogyasztja az ételt. – Magyarázta már-már boldogan Elliot.Hozzávalók:

Alaplé:
3 liter víz, 60 g friss gyömbér, 3 db újhagyma, 3 ek cukor, 2 ek só, 50 ml shao-szing bor, ötfűszerkeverék

Előfőzés:
20 db denevérláb, ecet, durva tengeri só, barnacukor, víz

Mártás:
olaj, gyömbér, 2 thai csili, 1 kk csilipehely, 200 ml főzőlé (leszűrve), 1 kk fermentált chilli szósz, 1 kk osztrigaszósz, 1 kk hoiszin-szósz, 1 kk cukor, 100 ml shao-szing bor, 1 újhagyma

Elkészítés:
Az alaplé minden alapanyagát egybe öntve összeforraljuk fedő alatt. Ezt köventően levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A lábat elő kell készíteni, feldarabolni, eltávolítani a körmöket, a durva sóval bedörzsöljük, majd le is öblítjük róla. Két liter vizet felforralunk, belerakjuk a sót, a cukrot és az ecetet (literenként egy-egy ek). Forrás után belerakjuk a lábat, amit 8-10 percig forraljuk. Ezt követően jeges vízbe lehűtjük őket, ezt követően forró zsíradékban kisütjük. Ezt követően a denevérlábakat az alaplébe tesszük, amivel együtt a hűtőbe kerül. 3-4 órával később, majd ugyanebben a lében 40 percen át forraljuk őket alacsony hőfokon. Amíg hűl, elkészítjük a szósz: a fokhagymát és a gyömbért megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd jöhet a főzőlé. Amint a mártás elég sűrű lesz, leöntjük vele a denevérlábakat. Jó étvágyat!

Mi a véleménye az új románcról Mr. Fraser és Mr. O’Mara között? Ossza meg velünk! Minden olvasónk baglyát örömmel fogadjuk szerkesztőségünkbe!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #28 Dátum: 2021. 05. 04. - 17:34:57 »
+5

Hajas Hilda Bombasztikus Hajpakolása
- mert az ÖN haja is megérdemli -

Magácskának is megfordult a fejében, hogy másnak a haja sokkal szebb? Sokkal dúsabb, fényesebb, selymesebb, ragyogóbb, színesebb? Az Öné meg túl száraz, törik, és nem csodás koronája a fejének? Nos ezen segíthetünk! ugyanis a hajak koronázott szépe, Hajas Hilda megosztotta velünk az egyik legjobb hajpakolás receptjét, ami egészen biztosan csodát fog tenni minden hajjal, amihez csak hozzáér!  Hajas Hilda hosszú-hosszú évek kemény munkájával és kísérletezésével alkotta meg ezt a receptet, hogy minden hajgondban szenvedő hölgynek, úrnak, gyereknek idősnek ideális megoldást nyújtson! Hilda szörnyű haja megkeserítette az életét, de most ő diktálja a divatot a leghíresebb hajmodallként! Olyan aklar lenni, mint ő? Használja a Bombasztikus Hajpakolás receptjét, és garantáltan érezni fogja, hogy utána minden egyes létező és nem létező hajhagymája felsóhajt a boldogságtól, önnel egyetemben! Hiszen mind tudjuk, mit szokott mondani mindig Hajas Hilda:
- A szépségedért te felelsz. Vedd kezedbe az irányítást, és a tested, a hajaddal együtt hálás lesz érte!Hozzávalók a pakoláshoz:

- 3 ek méz
- 1 csapott kanál kelpie ürülék (szépségápolási boltokban kapható)
- 2 db banán
- 2 ek lángnyelv
- 1 tojássárgája (hoszú hajuaknál ezt a mennyiséget duplázzuk a haj hosszával egyenlően)
- 1 véla hajszála

A tojássárgájához először is hozzákeverjük a három evőkanál mézet majd a véla hajat. Ezt követően belepépesítjük a banánt, beleadjuk az ürüléket, valamint a legvégén meglocsoljuk a léngyelvvel is. A hatás fokozása képpen javasolt a hajpakolást nedves hajra tenni, az esti fürdő után. Ezt követően csavarjuk bele a hajat egy meleg törölközőbe, és hagyjuk hatni egy éjszakán át.
Ügyeljünk az alvásra, és arra, hogy a törölköző ne essen le közben a fejről, mert bizony a szép ágyneműnk és a mellettünk elvó kedvesünk bőre bánja, hiszen amíg nem issza be a haj a pakolást, rendkívül büdös és ragacsos. Másnapra azonban a szag elmúlik, és a hajunkkal együtt egy csodálatos új napra virradunk. A pakolást hetente 3x ismételjük meg, hogy minél ragyogóbb és csodásabb hatást érjünk el.
Higyjék el, kedveskéim, ezután mindenki ÖNÖK és a hajuk után fog fordulni!
 
Önnek is hazsnált ez a csodálatos hajpakolás? Kérem osszák meg velünk élményeiket, tapasztalataikat, és örömmel várjuk a hajukról készült fotóikat is! Minden olvasónk baglyát örömmel fogadjuk szerkesztőségünkbe!

Rita Vitrol írása
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #29 Dátum: 2021. 05. 11. - 18:17:14 »
+4

A legújabb Malkin-kollekció

Drágám, csak nem azon gondolkodik éppen, hogy milyen szépséget viseljen a május végén, Roxmortsban megrendezendő utcabálon? Akkor bizony a legjobb oldalra lapozott, hiszen most felfedjük Madam Malkin szabászatának legcsodálatosabb újdonságait?

A csipke igazi szerelmesének vallja magát? Akkor bizony ez a könnyed, nyári kollekció igazán önnek való. A Karcsú Hilda becenévre hallgató csipkeruha a koronája a ruhaköltemények díszes sorának. A legfinomabb francia csipkét és selymet használtak fel a készítéséhez. Legyen akármilyen testalkata is, a lágy, babakék ruha tökéletesen emeli ki annak legszebb részeit.

A finom esésű ruha magasnak, kecsesnek mutatja alakját. A Malkin szabászatban pedig megsúgták: - Hamarosan a elérhető lesz fehér, púderrózsaszín, mélyvörös és sötétkék színekben is a Karcsú Hilda. Az üzletben mindegyikhez illő táskát és cipőt vásárolhatnak meg a hölgyek. Illetve a Diadémmel való együtt működésünknek köszönhetően minden pénteken egy koboldkollégával közösen ékszerbemutatókat is tartunk. Ezen alkalmakkor gyönyörű kiegészítők vásárlása is lehetséges az Abszol úton.
A kollekció egy másik legszebb darabja a Kék hattyú, mely egy sötétkék csipkés és A-vonalú ruha, mely majdnem minden testalkathoz passzol. Siessen drágám, nehogy lemaradjon erről a népszerű luxus kollekcióról! Ha pedig a partnerét is magához öltöztetné, akkor válassza a legújabb csipkemintás ingeket, melyek a Malkin-féle kollekció férfi vonalát erősítik.Ossza meg velünk, hogy milyen módon készül a május végi utcabálra! Szerkesztőségünkre küldött gyorsbagollyal akár már a hétvégi számban is megjelenhet levele!

Rita Vitrol írása
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 04. 30. - 15:09:39
Az oldal 0.116 másodperc alatt készült el 41 lekéréssel.