+  Roxfort RPG
|-+  Általános
| |-+  Három Seprű :: Társalgó
| | |-+  Hogyan alkottad meg a karaktered?
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 2 3 [4] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Hogyan alkottad meg a karaktered?  (Megtekintve 12215 alkalommal)

Arelia Tobervic
Minisztérium
***


Átoktörő

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #45 Dátum: 2020. 10. 05. - 03:56:10 »
+2


NÉV:  Arelia Tobervic
A karakter nevét egy korábbi FRPG karakteremnél szereplő NJK nevéből írtam, néhány betűcserével, hogy angolosabb legyen a hangzása, mert eredetileg Tobrevicz volt. Azért is ezt a nevet választottam, mert ez a NJK egy nyugodt, entellektüel, kiegyensúlyozott beállítottságú kari volt. És nekem, amikor kinéztem a Roxfort FRPG oldalt, egy ilyen karakterhez volt kedvem, hangulatom. Egy kis nyugalomhoz, idillhez.

AVATAR:
Amikor képet kerestem, már egy ilyen tollas kalapos, viktoriánus feelinges, hölgyet akartam megalkotni. Volt már egy korábbi FRPG karakteremnél, hogy részben használtam Kate Beckinsale képét, de az ottani játékom megszakadt és többek között ezért is gondoltam úgy, hogy „restaurálom” a karaktert és finomítva rajta, már az irányadó névvel is, újra alkotom.
Mivel a Roxfort FRPG a Harry Potter világán, a mágikus Anglián alapul, ezért igyekeztem a karakter stílusjegyeit is ehhez igazítani, a fent említettek mellett. És mivel, ennek az oldalnak a világa, ha nem is abban a hagyományos értelemben vett gotikus fantasy világ, de tudva levő, hogy a varázslók és a boszorkányok sokszor igen különc módon öltözködnek a muglikhoz képest és nem ritkaság a régebbi stílusú ruhák viselése sem. Szóval, ebből kiindulva, meg az angliai folklórból, kerestem a színésznőtől, ehhez illő kosztümös filmeket és azokra cím szerint rákeresve találtam ilyen képeket.

ELŐTÖRI:  
Nos, ezt is, mint a név és a karakterkép esetében is, sok minden ihlette és volt a forrása. Vannak részletek, amiket korábbi FRPG oldalakon a karaktereimmel történtek alapján írtam az ET-be; érzést, hangulatot, történést. Persze, olyan is van benne, amit csak kitaláltam és beleérzéssel írtam, hogy mi történik, ki, mit mond, ki, mit reagál stb. Aztán, építettem a Harry Potter világára. A könyvekre és a filmekre is. Ráhangolódásból meg is néztem mind a nyolc filmet, ahogy gondolkoztam az ET-n. Egy-két dolognál még elő is vettem a polcról a könyveket és bele-bele lapoztam, hogy mi hogy is volt, mert a filmekben sok az eltérés. Hogy egy példát említsek, a tömörség és a rövidség szellemében, pl. Rita Vitrol animágus alakja a könyvben egy bogár, de nincs megnevezve konkrétan, hogy milyen, bár említik, mint poloskát, a lehallgató viselkedése miatt. Aztán forrás volt még „A legendás lények és megfigyelésük” c. film. A „múlt” résznél sokat merítettem a „HP és a Főnix Rendjéből” és az előbbi filmből, de nem tagadom az oldal fejléce is megihletett és a „HP és a Halál Ereklyéiből” eszembe jutatta a „Tizenkilenc évvel később” részt, meg a fehér „King’s Crossos” részt. Amiről további filmek is eszembe jutottak, mert mindegyikben hasonló motívumként jelenik meg a "váró", mint az „Eredetben” és a „Mátrixban”. Ezekből meg jött a liftes rész, bár ennél is leginkább a „HP és a Főnix Rendjéből” merítettem. S mivel egy kis elegáns, hölgyekhez illő vitriolos hangulatú szócsata szituációját akartam megteremteni, ezért választottam az ET-ben Rita Vitrolt, mint olyan karaktert, akit ehhez ellenpólusként jelentőségteljesen meg tudtam szólaltatni. Reméltem, hogy nem lesz gond, hogy irányítottam egy HP történeti szereplőt, engedély nélkül.
A testvérek kapcsolatának megírásánál szintén volt egy film, amiből vettem egy kis hangulatot: „Nem férek a bőrödbe.” És van a gyerekek, szülők, rokonok kapcsolatában egy-két apróság, amit az „Addams Familyből” és az „Átkozott boszorkákból” vettem át.
Szóval, ha nem is gondolnátok, de sok időből, és sok részből tevődött össze a karakter, hogy egy új összetett karaktert hozzak létre. Volt benne munka, főleg, hogy a világ és az oldal szabályainak is megfeleljen.

HASONLÓSÁGOK-KÜLÖNBSÉGEK:
Itt meg kell említenem, hogy mi adta a kezdeti ihletet még a karakter külsejéhez, jelleméhez és a viselkedéséhez. Egy könyvsorozat a „Gail Carriger - Napernyő Protektorátus” és „A váratlan utazás” c. sorozat. Mind a kettőt nagyon szeretem és nem véletlen, hogy ebből indultam ki, sosem csinálok, olyan karaktert, amit valamilyen tulajdonsága miatt ne tudnék kedvelni vagy szimpatizálni vele, mert akkor nem is bírnék hosszú távon a bőrébe bújni sem, de maradjunk a konkrét kérdésnél, hogy konkrét választ adjak.
Miben hasonlítunk?
Nagyon sok dologban, és mindketten szeretjük a teákat. Mind a ketten visszahúzódó személyek vagyunk, akik inkább kerülik a konfliktust, és igaz, hogy hirtelen felindulásból meggondolatlanul cselekszünk, vagy, ha olyan helyzet van, hogy hirtelen kell krízis helyzetben dönteni, akkor túl szigorúak vagyunk. Az ironikus humorunkban is van hasonlóság.
Miben különbözünk?
Én ilyen ruhákat az ő helyében nem vennék fel, mindennapi viseletnek biztosan nem. Esernyőt sem hordok magammal, ha esik se nagyon, az ilyen kis összecsukható ernyőket még valamennyire használom, de az ilyen nagy ernyőket, mindig elhagyom. Továbbá, nem igazán kedvelném, az ilyen hivatalban való mókuskerekezést, de Arelia szereti a munkáját és olyan maximalistán pontra szaró kicsit. Ő fontoskodóbb és társaság kedvelőbb személy tőlem. Meg bájosabb.
Persze, elég felületesen írtam választ a kérdésekre, de hát Areliával még nem játszottam. Egy karakter IC-n kel igazán életre, ameddig csak karakterlapja van meg és a viselkedésbeli elképzelések, a történeti ötletek nincsenek kijátszva s a többi karakterrel nem kerül szituációkba, addig sose alakul ki igazán élhetően a személyisége, főleg, hogy tudom, hogy más játékosokkal való interakciók nagyon sok dologban befolyásolhatják, módosíthatják, alakíthatják egy karakter jellemének az alakulását.

Naplózva

Oldalak: 1 2 3 [4] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország


Az oldal 0.036 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.