+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  A Nagy Könyv (Moderátor: Mrs. Norris)
| | |-+  Csoportok és rangok
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Csoportok és rangok  (Megtekintve 279 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2019. 08. 22. - 16:14:28 »
+4

r o x f o r t o s  d i á k o k


* A diákok négy féle rangot kaphatnak: Griffendél, Hollóhát, Hugrabug vagy Mardekár – attól függőn, hogy a Teszleksüveg (a STAFF egyik tagja) hova osztja be őket.
* A roxforti oktatás első szakasza az 5. évfolyamig tart, amikor a diákok megszerzik az RBF-et, után még 2 évig lehet tanulni a RAVASZ szintű végzettség megszerzéséért.
* A diákok általában 11-12 és 17-18 éves koruk között járnak a Roxfortba.
* A Roxfort tanulói kizárólag a Brit-szigetekről származhatnak!

v a r á z s l ó k


* A Roxfort elvégzése után minden felnőtt férfi megkapja ezt a rangot – az egyetemisták, minisztériumi alkalmazottak, tanárok, sötét varázslók, vérfarkarsok másodlagos rangként viselik.
* A felnőtt varázslók lehetnek tisztességes, kétkezi munkát végzők, de akár bűnözők is. Ez csak rajtad áll!
 
b o s z o r k á n y o k


* A Roxfort elvégzése után minden felnőtt nő megkapja ezt a rangot – az egyetemisták, minisztériumi alkalmazottak, tanárok, sötét varázslók, vérfarkarsok másodlagos rangként viselik.
* Lehetnek családanyák, dolgozók, de akár bűnözők is. Ez már csak a te fantáziádon múlik!
 
a k a d e m i s t á k


* A felsőoktatásban tanuló hallgatók három féle rangot kaphatnak, attól függően melyik akadémián tanulnak: Godrik, Mandragóra vagy Művészeti Akadémia. Ezekről bővebben a Mágikus Felsőoktatás című topikunkban olvashatsz.
* Nagyrészük fiatal felnőtt, akik a RAVASZ vizsgákat kiválóan vagy legalábbis jó eredményekkel végezték el. Így 17-18 éves kor felett, neked is van lehetőséged belevágni a tovább tanulásba, akár néhány év kihagyása után is!
* Az egyetemisták gyakornoki feladatokat is elláthatnak!
 
p r o f e s s z o r o k


* A Roxfort tanárai. Vannak közöttük fiatalabbak és idősebbek is, de mind magas szintű tudással rendelkeznek a saját szakterületükön.
* A Roxfortos tanárokat csak megüresedett hely esetén áll módunkba fogadni, kizárólag az új tanévek elején (azaz a nyári hónapokban érdemes jelentkezni egy-egy állásra, amennyiben a STAFF meghirdeti).
* Figyelem! Roxfortos tanár távoztatására csak a tanév végén van lehetőség. Így, ha nem is viszed tovább a karaktert a szín minden év júliusáig biztosan a karakteren fog maradni.
 
s ö t é t  v a r á z s l ó k


* Egykori halálfalók, akik megjárták az Azkabant a háború után, esetleg felmentést kaptak valami miatt. Ide tartoznak azok a felnőttek is, akik rendszeresen használnak fekete mágiát.
* Nem feltétlenül gonosz, kegyetlen karakterek, de valamilyen módon közük van a sötétséghez.
 
m i n i s z t é r i u m


* A Mágiaügyi Minisztérium alkalmazottai. A legkisebb porszemtől a vezető pozícióban lévő karakterekig mindenki idekerül.
* Mindannyian fontos munkát látnak el, így legtöbbjük jó kapcsolatokkal rendelkezik, aranyvérű családokból származnak vagy akadémiai végzettséggel rendelkeznek. Ezen kívül persze alsóbb szinteken minimális RAVASZ-szintű végzettséggel is lehet munkát végezni.
 
(n) j k


* Rövidebb előtörténettel rendelkező karakterek, másodlagos rangot bármelyik felsorolt kategóriából kaphatnak.
* Szerepük főképpen kiegészítő, egy-egy karakter- vagy az oldaltörténet céljából kerülnek megalkotásra. Ezért fontos! Ha (N)JK-t szeretnél hozni, legyen a karakternek egy miértje, oka a megalkotásra és kapcsolata valamelyik régebbi játékossal. Ezt pm-ben bárkivel leötletelheted a regisztráció után.
 
v é r f a r k a s o k


* Azon varázslók, boszorkányok, diákok, akik valamilyen formában megkapták a vérfarkasátkot. Így hát minden holdtöltekor átváltoznak. Természetesen manapság már megfelelő bájitallal tudod csökkenteni a tüneteket!
* A vérfarkaskórral küzdőket gyakran negatív megkülönböztetés éri a varázslótársadalmon belül. Ezért sokan titkolni próbálják természetüket kisebb-nagyobb sikerrel.
* Diákok, tanárok, minisztériumi alkalmazottak, (n)jk-k, akadémisták esetében csupán másodlagos rangként üzemel.
 
+ 1 8


* Másodlagos rang, melyet kérésre bárki megkaphat, így lehetősége nyílik a felnőtt tartalmas fórumban és topikokban való játékra is.
* *A STAFF-tól bárki kérvényezheti saját felelősségre.
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2019. 12. 26. - 14:16:08
Az oldal 0.05 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.