+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  A Nagy Könyv (Moderátor: Mrs. Norris)
| | |-+  Csoportok és rangok
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Csoportok és rangok  (Megtekintve 3216 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2019. 08. 22. - 16:14:28 »
+6

r o x f o r t o s  d i á k o k


* A diákok négy féle rangot kaphatnak: Griffendél, Hollóhát, Hugrabug vagy Mardekár – attól függőn, hogy a Teszleksüveg (a STAFF egyik tagja) hova osztja be őket.
* A roxforti oktatás első szakasza az 5. évfolyamig tart, amikor a diákok megszerzik az RBF-et, után még 2 évig lehet tanulni a RAVASZ szintű végzettség megszerzéséért.
* A diákok általában 11-12 és 17-18 éves koruk között járnak a Roxfortba.
* A Roxfort tanulói kizárólag a Brit-szigetekről származhatnak!

v a r á z s l ó k


* A Roxfort elvégzése után minden felnőtt férfi megkapja ezt a rangot – az egyetemisták, minisztériumi alkalmazottak, tanárok, sötét varázslók, vérfarkarsok másodlagos rangként viselik.
* A felnőtt varázslók lehetnek tisztességes, kétkezi munkát végzők, de akár bűnözők is. Ez csak rajtad áll!
 
b o s z o r k á n y o k


* A Roxfort elvégzése után minden felnőtt nő megkapja ezt a rangot – az egyetemisták, minisztériumi alkalmazottak, tanárok, sötét varázslók, vérfarkarsok másodlagos rangként viselik.
* Lehetnek családanyák, dolgozók, de akár bűnözők is. Ez már csak a te fantáziádon múlik!
 
a k a d e m i s t á k


* A felsőoktatásban tanuló hallgatók három féle rangot kaphatnak, attól függően melyik akadémián tanulnak: Godrik, Mandragóra vagy Művészeti Akadémia. Ezekről bővebben a Mágikus Felsőoktatás című topikunkban olvashatsz.
* Nagyrészük fiatal felnőtt, akik a RAVASZ vizsgákat kiválóan vagy legalábbis jó eredményekkel végezték el. Így 17-18 éves kor felett, neked is van lehetőséged belevágni a tovább tanulásba, akár néhány év kihagyása után is!
* Az egyetemisták gyakornoki feladatokat is elláthatnak!
 
p r o f e s s z o r o k


* A Roxfort tanárai. Vannak közöttük fiatalabbak és idősebbek is, de mind magas szintű tudással rendelkeznek a saját szakterületükön.
* A Roxfortos tanárokat csak megüresedett hely esetén áll módunkba fogadni, kizárólag az új tanévek elején (azaz a nyári hónapokban érdemes jelentkezni egy-egy állásra, amennyiben a STAFF meghirdeti).
* Figyelem! Roxfortos tanár távoztatására csak a tanév végén van lehetőség. Így, ha nem is viszed tovább a karaktert a szín minden év júliusáig biztosan a karakteren fog maradni.
 
s ö t é t  v a r á z s l ó k


* Egykori halálfalók, akik megjárták az Azkabant a háború után, esetleg felmentést kaptak valami miatt. Ide tartoznak azok a felnőttek is, akik rendszeresen használnak fekete mágiát.
* Nem feltétlenül gonosz, kegyetlen karakterek, de valamilyen módon közük van a sötétséghez.
 
m i n i s z t é r i u m


* A Mágiaügyi Minisztérium alkalmazottai. A legkisebb porszemtől a vezető pozícióban lévő karakterekig mindenki idekerül.
* Mindannyian fontos munkát látnak el, így legtöbbjük jó kapcsolatokkal rendelkezik, aranyvérű családokból származnak vagy akadémiai végzettséggel rendelkeznek. Ezen kívül persze alsóbb szinteken minimális RAVASZ-szintű végzettséggel is lehet munkát végezni.
 
(n) j k


* Rövidebb előtörténettel rendelkező karakterek, másodlagos rangot bármelyik felsorolt kategóriából kaphatnak.
* Szerepük főképpen kiegészítő, egy-egy karakter- vagy az oldaltörténet céljából kerülnek megalkotásra. Ezért fontos! Ha (N)JK-t szeretnél hozni, legyen a karakternek egy miértje, oka a megalkotásra és kapcsolata valamelyik régebbi játékossal. Ezt pm-ben bárkivel leötletelheted a regisztráció után.
 
v é r f a r k a s o k


* Azon varázslók, boszorkányok, diákok, akik valamilyen formában megkapták a vérfarkasátkot. Így hát minden holdtöltekor átváltoznak. Természetesen manapság már megfelelő bájitallal tudod csökkenteni a tüneteket!
* A vérfarkaskórral küzdőket gyakran negatív megkülönböztetés éri a varázslótársadalmon belül. Ezért sokan titkolni próbálják természetüket kisebb-nagyobb sikerrel.
* Diákok, tanárok, minisztériumi alkalmazottak, medimágusok, egyetemi tanárok, (n)jk-k, akadémisták esetében csupán másodlagos rangként üzemel.

a k a d é m i a i  t a n á r o k


* Az egyes akadémiákon - a Madragórán, a Godrikon, vagy az MMMM-en -, oktató felnőtt varázslók viselik.
* A tanításhoz tudományos szinten kiemelkedőnek kell lenni bizonyos mágiai területeken, itt azonban tanévtől és STAFF engedélytől függetlenül bárki hozhat egyetemi okatatót, hiszen ott előfordulhat, hogy egy tárgyat több különböző ember is tanít. Csupán annyi a dolgod, hogy az előtörténetben alaposan megmagyarázd, hogyan is nyerte el ezt a pozíciót karaktered.
* Az (n)jk karakaterek és azok, akik csak óraadó tanárként egy-egy tárgyat visznek mindössze másodlagos rangként kaphatják meg.

s z e n t  m u n g ó


* Azon medimágusok, azaz gyógyítók viselhetik ezt a rangot, akik az angol varázslótársadalom legnevesebb ispotályában azaz: a Szent Mungó Varázsnyavalya és Ragálykúráló Ispotályban dolgoznak.
* Ahhoz, hogy valaki medimágus lehessen gyógyítást kellett tanulnia a Mandragórán vagy más külföldi intézményben. Ennek leírását mindenképpen tedd be az előtörténetedbe, ha be akarsz kerülni a fehértalárosok közé.
* A rangot (n)jk-k csak másodlagosan kaphatják meg.

Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 06. 20. - 02:34:13
Az oldal 0.058 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.