+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Tanácsadó
| | |-+  Újoncok eligazítója
| | | |-+  Kérdezz-felelek
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Kérdezz-felelek  (Megtekintve 5160 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2019. 08. 02. - 18:26:38 »
+1Új vagy még az oldalon? Elbizonytalanodtál az előtörténet megírása közben? Nem találsz valamit az oldalon? Akármilyen kérdésed van, itt bátran felteheted. Ezután nincs más dolgod, mint türelemmel várni, amíg a STAFF-team valamelyik tagja vagy egy tapasztalt játékos a segítségedre siet.
Az oldal játékosait megkérném, csak abban az esetben válaszoljanak, ha hosszabb ideig nem érkezik a STAFF részéről válasz!
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2019. 08. 02. - 18:26:54 »
+1

Eddig előforduló kérdések:

Szeretném elküldeni a karakterem előtörténetét. Ha jól értettem, ti döntötök, hogy melyik házban lesz, de akkor hova írjam? Csak simán az előtörténet részlegbe?
Igen, simán az előtörténet alfórumba kell topikot nyitnod a karaktered nevével, majd az ellenőrzést és a beosztást követően a topikodat át fogjuk helyezni a kiválasztott ház alfórumába.

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy hol oszt be engem a Süveg?
Amikor elkészültél az előtörténeteddel, és felraktad az előtörténetekhez, a STAFF team egyik tagja (moderátorok, adminok, illetve A Macska) le fogja ellenőrizni azt, a jellemed alapján pedig kiválasztja, hogy melyik ház a legmegfelelőbb számodra. Ügyelj arra, hogy az előtörténetedben ne szerepeljen, hogy melyik ház tagja vagy!

A Potter könyvek hányadik részénél járunk most?
Jelenleg a 7. könyv utáni eseményeknél járunk, tehát Rowling története lezárult, innentől saját történetünk szerint haladunk. Erről bővebben itt olvashatsz.

Lehet animágus diákot regisztrálni az oldalra?
Lehet, de a STAFF team az előtöri függvényében dönt arról, hogy a karakter lehet-e végül animágus, vagy sem. Azonban vedd figyelembe: minimum hatodévesnek kell lenned ehhez.

Lehetek exhalálfalóként félvér származású? Vagy ahhoz mindenképp párosul az aranyvér?
Lehetsz, amennyiben van egy jó indokod arra, hogy miért van szüksége a Nagyúrnak épp rád.

Nézegetem a Törvénykönyvet képtelen vagyok megtalálni azt a bizonyos jelszót az előtörténethez.
Pedig ott van valahol, hidd el! Amennyiben régebben olvastad a Törvénykönyvet, olvasd át újra, mert a STAFF random időközönként nem csak a jelszót, hanem annak a helyét is megváltoztatja!

A varázsvilágban is létezik óvoda illetve bölcsőde a nem iskoláskorú gyerekeknek? Vagy inkább  a házimanókra, egyéb felvigyázókra hagyják a gyerekeket, és maguk tanítják meg őket írni, olvasni?
A bölcsőde, illetve az óvoda elég mugliszerű. Inkább - ahogy te is említetted - másokra hagyják a csemetéket, hogy tanítsák, különösen pl. az aranyvérű családokban.

Nem találom, hogy hol lehet az oldalon avatart foglalni magamnak.
Ha már rendelkezel elfogadott előtörténettel, itt foglalhatsz magadnak avatar-arcot.

A karakterem fejleszthet saját varázslatot?
Igen. Ha megalkottad a varázslatodat, küldd el valamelyik STAFF-tagnak, akik majd döntenek arról, hogy használhatod-e őket.

A karakteremmel egyszerre csak egy helyen játszhatok?
Természetesen nem, lehetőséged van egyszerre több helyen is játszani, akár különböző karakterekkel, akár ugyanazzal az eggyel.

Megtudnátok mondani, hogy lehet igényelni ház/lakás/birtok alfórumot?
Írj egy PMet a STAFF valamelyik tagjának, biztosan segíteni fognak!

Hol lehet avatart feltölteni?
Fórumunk két képfeltöltő oldal preferál, a kepek.us illetve a imgur.com oldalakat. Feltöltés után az avatar linkjét (a https-ből az s-t hagyd ki!) a Profil fülnél tudod beállítani. Ezen kívül közvetlen módon is lehet képet feltölteni. Amennyiben segítségre van szükséged, írj levelet valamelyik moderátornak vagy adminisztrátornak, szívesen segítenek.

Leendő animágusként lehetne, hogy a karakteremmel kijátsszam egy tapasztalt animágus karakterrel a gyakorlást és később az átváltozást?
Naná, hogy lehet! Mosolyog

Úgy láttam, itt sokan E/1-et és jelen időt használ a posztok írásakor. Ezek kötelezőek, vagy lehet E/3-at és múlt időt is használni, mint más frpg oldalakon?
Természetesen lehet, alakítsd ki a saját stílusodat, írj úgy, ahogy kényelmes, csak ügyelj arra, hogy egy reagon belül ne váltogasd őket, mert azzal összezavarhatod a játékostársadat.
Naplózva

Luke World


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2022. 06. 21. - 14:53:09 »
0

Hol kell kitölteni az előtörténetet? Mert azt írja, hogy másoljam ki és töltsem ki. De hova másoljam ki?
Ebben esetleg kérhetnék segítséget?
Naplózva

Elliot O'Mara
Varázsló
*****


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2022. 06. 21. - 14:56:00 »
0

Szia és üdv nálunk! :3
Először is légyszíves, ha kérdésed van ne új topikot nyiss, hanem ide írj új hosszászólást a "Válasz" gombbal. Köszi  szív
Másodszor: a kódot általában wordbe szoktuk kimásolni vagy más szövegszerkesztőbe, hogy ott tölstük ki. Amikor 100%-osan kitöltötted, akkor az Előtörténetek fórumban, azaz itt nyitsz egy topikot a karaktered nevével, jelezve, hogy készen állsz az elbírálására.

Ezen kívül érdemes elolvasni, amit az üdvözlő üzenetben vagy a szabályzatban írtunk le. Ott ezek mind-mind megtalálhatók.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2023. 01. 14. - 00:23:32
Az oldal 0.142 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.