+  Roxfort RPG
|-+  2000/2001-es tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Északi szárny
| | | |-+  Üvegházak és a kert
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 2 [3] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Üvegházak és a kert  (Megtekintve 1274 alkalommal)

Lupa Tenebris
Griffendél
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #30 Dátum: 2020. 03. 25. - 19:47:27 »
+2

Dolgozat
Kicsit izgultam dolgozat előtt, de amit lehetett, azt megtanultam. LEgalábbis remélem. Magabiztosan léptem be a terembe, majd a tanár mutatta, hogy üljünk le. Szerettem elöl ülni, ott mindig jobban lehetett érteni, ha mondott valamit a tanár és kevésbé volt csábító az, hogy játszak, vagy csevegjek óra közben. Így szinte már órán megtanultam azt, amit következőre kellett.
– Nos, köszöntök mindenkit! Mint tudják, a mai napon minden évfolyam ugyanazt a dolgozatot fogja megírni. Ezért is kérem, ne izguljanak. A kérdések egyszerűek, nincs más dolguk, mint a négy lehetséges válasz közül a megfelelőt aláhúzni. Arra is figyeljenek, hogy van olyan kérdés, ahol több válasz is helyes. A 11. kérdés viszont nem pontra megy. Itt csak az ötleteikre vagyok kíváncsi, hogy hogyan tehetném mindannyiunk számára szórakoztatóbbá az óránikat. Kérem legyenek őszintén, nem fogom senkinek sem leharapni a fejét vagy lerontani a jegyét! Egy dolgot kérek: a trágárságot mellőzzék!- Amíg az asztalához ment, mintha egy kis nevetés hagyta volna el az emberek száját, úgy tűnik sikerül oldani a hangulatot.
- Fordítsák meg a dolgozatokat és mostantól óra végéig dolgozhatnak rajta! Aki előbb végez, az leadás után elhagyhatja az üvegházat!
2001. 03. 20.
Teszt

Lupa Tenebris
V. évfolyam

1. Mely növényből főznek gyógyító- és erősítő bájitalt?
boszorkányfű
varangydudva
sisakvirág
levendula

2. Melyik növény alkalmas nyersen elfogyasztva a nyílt sebek beforrasztására?
boszorkányfű
levendula
varangydudva
kakukkfű

3. Mit jelent a kakukkfű latin neve?
bátorság
gyógyír
énekszó
megnyugvás

4. A kakukkfűből készült tea mire jó?
allergia kezelésére
megfázásra
alvásproblémákra
gyomorfájásra

5. Mely terület a mandragóra természetes élőhelye?
Kis-Ázsia
Itália
Hispánia
Egyiptom

6. Melyik növényt használják szépségápolásra?
mandragóra
varangydudva
sisakvirág
csalán

7. A Chelidonium majus mely családba tartozik?
kosborfélék
liliomfélék
mákfélék
hangafélék

8. Hol őshonos a varangydudva?
Itália
Földközi-tenger
Hispánia
Egyiptom

9. Mire használják a zsályát?
szellemek távoltartására
méregtelenítésre
sebgyógyításra
lázcsillapításra

10. A középkorban is ismert mágikus növény volt a fekete üröm. Mire használták?
az egerek távoltartására
a rovarok távoltartására
gonosz emberek távoltartására
muglik elűzésére

11.   Írja le néhány mondatban, milyen témák érdekelnék egy jövendőbeli Gyógynövénytan órán! Minden érdekesség jöhet!
Talán egy kicsit interaktívabb, játékosabb, viccesebb hangulat mindenkinek tetszene.
Egy kicsit elidőztem egy-egy kérdésnél, hogy biztosan jól értelmezzem és próbáltam visszaemlékezni a megfelelő válaszokra. Visszaemlékezni a kártyákra, amit gyártottam és végül Sunyi összerágott. De nem baj, legalább az is segít a tanulásban, ha vizuálisan megjegyzem, hogy melyik rágásnyom melyik tulajdonságot jelenti. Végül is, ez is egy tanulási mód. Végül leadtam a dolgozatot és mentem utamra.
Naplózva


Jayce Hansel
Mardekár
*


idegenné válik a lélegzetvétel

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #31 Dátum: 2020. 03. 26. - 17:50:51 »
+2

.:dogaizé:.
20010309.: embri lények :.


16+, mert csúnya beszéd.


A tököm. Komolyan semmi kedvem nincs ehhez a hülye dolgozathoz. De tényleg. Nem is tudok semmit és az órákon se nagyon vettem részt. Bár azért van némi növény ismeretem, meg tudom különböztetni a rózsát a fűtől... A rendes és a rendetlen fűtől és én ezzel már tökéletesen boldog is avgyok. Úgysem fogok nagyon ezzel a tárggyal tovább menni semminől sem, szóval... Ja, azt hiszem nem igazán izgatnak a gyógynövények. De beültem már mert el akartam kapni Sierrát vagy Floriant. De mikor beérek a terembe nem nagyon van ott sneki így beülök valahova kzépre, minél közelebb az ajtóhoz, hogy amit kész vagyok léphessek le a búsba. Ja. De még mennyire le akarok innen lépni. Ahogy morcos fejjel hintázva bámulok magam elé egy fecni pottyan le elém. Anyád, te meg ki a franc vagy? Nézek fel összehúzott szemöldökkel, de aztán látom, hogy Flogyerek az, így kihajtogatom a fecnit.
A klubbok. Biztos vagyok benne, hogy akire mi ráleltünk, az nem is nagyon szerepel a listán. De baszki milyen hülye nevek ezek, beszarás. Óriás Nasik. Ötlábú Thesztrál... Van tipen mi lehetett az 5. láb... Na jó, izginek izgi, kíváncsi vagyok hány tutkos klubb van még itt, meg hányan vágnak le végtagokat még a másikról.
De mielőtt ráagyalnék már kapom is a dogát, és ennek hála nem is nagyon figyeltem egészen teljesen Lanchaster pofázására, de mindegy is. Inkább felhányom a nevemet és huzigálni kezdek.

Jace
Jayce Hansel
IV.

1. boszorkányfű
2. levendula
3. gyógyír
4. alvásprobléma
5. Egyiptom
6. sisakvirág
7. mákfélék
8. Földközi-tenger
9. szellemek távoltartása
10. rovarok
11. passz. lehetne több varázsgaz.


Ahogy beírtam meg aláhúztam az utolsó választ is egyszerre pattanok fel Floval, így vele együtt sietve menekülök az óráról.
- Te hallod, milyen hülye klubbok voltak itt. Volt valami házimanó felszabadítós is, nem? - kérdezem, mintha valami pletykát hallottam volna erről. De azoknak nagyjából semmi alapja nem volt.
Naplózva


Rayla Blake
Hugrabug
*


az olasz

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #32 Dátum: 2020. 03. 30. - 23:31:07 »
+2

G y ó g y n ö v é n y t a n    d o l g o z a t


2001. március 20; Roxfort


Unottan végigfuttattam ujjaimat az állam ívén, ahogy a padon könyökölve figyeltem a lefordított lapot. Azt szuggeráltam, mintha csak így növeszthetnék valami szupererőt, hogy átlássam az írást, és elolvassam, mi is vár rám... Vagyis hogy mire fogok büdös nagy karót kapni.
Jó, talán még tőlem is majdnemhogy gáz lenne egy karó növénytanból, nem? Úgy értem, ezek csak virágok, amik néha sikítanak meg megölnek, de az már mellékes, mert végülis aranyos kis növények, nem? Jesszusom, miért kell ilyen furának lennie itt mindennek... Az egész varázsvilág annyira baromira fura.
Oldalra sandítva végigfuttattam tekintetem a többieken, hogy ők izgulnak-e, még próbálnak egy kis tudást magukba szívni, mielőtt megfordíthatjuk a lapot, vagy hozzám hasonlóan, már a terembe lépés előtt elengedték a dolgot. Hát na... Talán tanulhattam volna rá egy kicsit, igen, tudom én, meg minden... Dehát... Á, mindegy. Tök mindegy, csak írjuk már meg, aztán talán nekivágok egy sétának, mert olyan szép idő van. Bár ismerve az országot, talán a doga végére szakadni fog az eső.
Amikor végre megkezdődött az óra, Lancaster egy órás beszéddel nyitott, amíg én csak a hajam végét birizgáltam, mintha az olyan érdekes lett volna... De akkor hirtelen az orromba szállt valami fura kókuszillat, ami egész idáig nem is tudom, hogy nem tűnt fel, hiszen elég erős volt. Felnéztem, és hirtelen ismerőssé vált az előttem elterülő szőke hajkoronája... Meg hollós egyenruhája...
Ez valami vicc?
– Fordítsák meg a dolgozatokat és mostantól óra végéig dolgozhatnak rajta! Aki előbb végez, az leadás után elhagyhatja az üvegházat!
Némán sóhajtottam egyet, és felvettem a pennámat. Remek... mivel mossa ez a haját, hogy idáig érzem? El fogok tőle kábulni, mire befejezem a feladatlapot. Kösz, Esther! Ez volt a terved, mi?


2001. 03. 20.                  Rayla Blake

1.   Mely növényből főznek gyógyító- és erősítő bájitalt?
boszorkányfű
varangydudva
sisakvirág
levendula

2.   Melyik növény alkalmas nyersen elfogyasztva a nyílt sebek beforrasztására?
boszorkányfű
levendula
varangydudva
kakukkfű

3.   Mit jelent a kakukkfű latin neve?
bátorság
gyógyír
énekszó
megnyugvás

4.   A kakukkfűből készült tea mire jó?
allergia kezelésére
megfázásra
alvásproblémákra
gyomorfájásra

5.   Mely terület a mandragóra természetes élőhelye?
Kis-Ázsia
Itália
Hispánia
Egyiptom

6.   Melyik növényt használják szépségápolásra?
mandragóra
varangydudva
sisakvirág
csalán

7.   A Chelidonium majus mely családba tartozik?
kosborfélék
liliomfélék
mákfélék
hangafélék

8.   Hol őshonos a varangydudva?
Itália
Földközi-tenger
Hispánia
Egyiptom

9.   Mire használják a zsályát?
szellemek távoltartására
méregtelenítésre
sebgyógyításra
lázcsillapításra

10.   A középkorban is ismert mágikus növény volt a fekete üröm. Mire használták?
az egerek távoltartására
a rovarok távoltartására
gonosz emberek távoltartására
muglik elűzésére

11.   Írja le néhány mondatban, milyen témák érdekelnék egy jövendőbeli Gyógynövénytan órán! Minden érdekesség jöhet!
őőőőőőőőhmmm... kevesebb Gyógynövénytan óra? :  ( 

Ahogy kész lettem, felálltam, hogy odaadjam a lapot a tanárnak. Nem én voltam az első, de közben lehet, hogy elkalandoztam párszor... Meg túl sokáig ültem az utolsó kérdés felett, hogy mit írjak ide, ami nem bántó. Vajon ez az? Csak őszinte voltam. Bár lehet, ezt a prof nem fogja túlzottan értékelni...
Velem egyszerre azonban felugrott Esther is, így én telibe belerohantam a hátába, hogy még a lap is kiesett a kezemből, valahova előrefelé reppenve a padja felé... És belevertem az orromat valamelyik porcikájába. Aú!
- Ó... Bocsánat! - pördült felém, amíg én az orromat masszírozgattam. Aztán odanyújtotta a lapot. - Ó, Rayla... Nem is láttalak...
- Hát, pedig segíthettél volna a dogával - motyogtam, aztán méregettem egy kicsit, mielőtt elvettem tőle a lapot. Majdnem megfulladtam a kókuszodtól, akartam mondani neki, de helyette csak odanyöszörögtem egy köszi-t, majd kikerülve a profhoz siettem, hogy leadjam a lapot... Aztán szinte menekültem a teremből...
Naplózva


Sally Sykes
Griffendél
*


látod hogy mit teszek: sebet kapargatok

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #33 Dátum: 2020. 03. 31. - 23:07:08 »
+1

meh
március;2001;20

Üres vagyok, fáradt nagyon-nagyon,
Nekem már nem lehet naphimnuszom.
Se vers-gejzirom, fény-szökőkutam,
Csak tűrve rótt, tüske-teli utam./color]

papírra vésett rettegés


Nem tudom, mikor vettem fel ezt a rossz szokásomat, hogy ha az egyik férfival van órám, és nem tudom ellógni, akkor már előző napokban a mutatóujjammal idegesen kapargatom a hüvelykujjamat. Most is ezt teszem, pedig vörös, és tiszta seb mind a két kezem, belenyilall a fájdalom, és kiserken a vér a körmeim mellett. Az ajkaimat is idegesen harapdálom, megvárom hát, míg mindenki elindul és pedig a tömegen elvegyülve keresek valahol középen egy helyet hogy elbújhassak. Erőszakosan lefelé bámulok a lapra és igyekszem nem tudomásul venni, hogy valami gyökér úgy akar rám nyomulni, hogy mellém ül. Összeszorítom a szememet és egy időugrásárt imátkozom. Annyira tudnak az emberek ebben a világban mindent megoldani egy pálcalegyintésel, akkor ezt miért nem? Elég lenne a dolgozat utánig, amikor már  csellómon játszom. Szeretnék mert már rég nem vettem elő a hangszeremet és nagyon hiányzott. Hiányoztak a dallamok, a húrok keservesen gyönyörű hangjai. Annyira belemerülök ebbe a menedékként felépített képzelgésbe, hogy észre sem veszem, amint a kéjenc befejezi a mondandóját és már nagyban írnak a többiek. Sóhajtok még egyet, és összeszedem a gondolataimat. Nem nagyon tanultam rá, és a legtöbb órát is kihagytam... De csak összeszedek valamit...


Sally Sykes
2001. március 20.


1.   Mely növényből főznek gyógyító- és erősítő bájitalt?
boszorkányfű
varangydudva
sisakvirág
levendula

2.   Melyik növény alkalmas nyersen elfogyasztva a nyílt sebek beforrasztására?
boszorkányfű
levendula
varangydudva
kakukkfű

3.   Mit jelent a kakukkfű latin neve?
bátorság
gyógyír
énekszó
megnyugvás

4.   A kakukkfűből készült tea mire jó?
allergia kezelésére
megfázásra
alvásproblémákra
gyomorfájásra

5.   Mely terület a mandragóra természetes élőhelye?
Kis-Ázsia
Itália
Hispánia
Egyiptom

6.   Melyik növényt használják szépségápolásra?
mandragóra
varangydudva
sisakvirág
csalán

7.   A Chelidonium majus mely családba tartozik?
kosborfélék
liliomfélék
mákfélék
hangafélék

8.   Hol őshonos a varangydudva?
Itália
Földközi-tenger
Hispánia
Egyiptom

9.   Mire használják a zsályát?
szellemek távoltartására
méregtelenítésre
sebgyógyításra
lázcsillapításra

10.   A középkorban is ismert mágikus növény volt a fekete üröm. Mire használták?
az egerek távoltartására
a rovarok távoltartására
gonosz emberek távoltartására
muglik elűzésére

11.   Írja le néhány mondatban, milyen témák érdekelnék egy jövendőbeli Gyógynövénytan órán! Minden érdekesség jöhet!
Könnyen összekeverhető mérgező és  nem mérgező hatású növények megvizsgálása, a baj elkerülése végett (mint ahogy a gombáknál szokás).


Azt írni az utolsó kérdéshez, hogy professzor úr legyen nő, kicsit gorombaságnak tartottam, úgyhogy nagy nehezen kierőszakoltam magamból néhány... néhány izét. A lassú kezdés miatt csak nem utolsóként hagyom el a termet így képtelen vagyok odalépni a tanári asztal elé. Más megoldás nem lévén odareptetem a többi halomra, majd magamat összehúzva elsunnyogojak a klubbhelyiségbe, hogy ellógjak egy kis zugba zenélni. Összerándul a szám, ahogy idegesen kaparom a sebet az ujjaimon... Remélem nem hagyok véres pöttyöket a dolgozaton...De azt hiszem egy be kéne kötözni a csellózás előtt, mert idegességemben saját magam fogom egyszer megfosztani a zenétől önmagam, mert tönkreteszem az ujjaimat.
Naplózva


Reed Lancaster
Tanár
*****


A Hugrabug ház vezetője

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #34 Dátum: 2020. 04. 02. - 10:11:41 »
+5

Dolgozatjavítás


2001. március 28.

A következő órára már ki is javítottam a dolgozatokat. Nem siettem el, hiszen több évfolyamot érintett, elég sok munka volt ezzel is, na meg a hétvégén hazamanetem, hogy kicsit Rose-zal és Batsával legyek. Nem voltam róla meggyőződve egy ideje, hogy elég jó apa és férj lennék. A távolság megnehezítette a dolgokat és ezt talán Batsa is megérezte. Mindegy. Most nem ennek az elmélkedésnek volt ideje, hanem a diákokkal való beszélgetésnek.
– Üdvözlök mindenki ismét!– mondtam, mikor a legtöbben megérkeztek. Kisétáltam a tanári asztal elé és végig néztem a társaságon. – Először is hadd mondjam el, hogy nagyrészük kiválóan felkészült és büszke vagyok a teljesítményükre, míg mások kevésbé értek el sikereket. – Szúrós pillantást vetettem Miss Wintersre, akitől többet vártam azért. – Egyesével fogom mindenkinek elmondani a szóbeli értékelésemet. Kérem, akinek a nevét mondom sétáljon ide az asztalhoz, a többiek pedig maradjanak csendben amennyire lehetséges.
Visszaültem az asztal mögé. A kezembe vettem az első dolgozatot. Jasper Flynné volt, így egy intéssel magamhoz hívtam a magas, hetedéves fiút. Már megjegyeztem az arcát az első közös óránkon, nem csak azért, mert rendkívül szőke volt, hanem mert egészen jól teljesített aznap. Úgy tűnik egészen jó érzéke van a gyógynövényekhez és talán az érdeklődése is megvan.
– Köszönöm, Mr. Flynn. Kiváló az osztályzata. Mindössze két pontot veszített. Abban igaza van, hogy a kakukkfű megfázásra kiváló, de gyomorpanaszokra is alkalmazzák. – Nyújtottam át a dolgozatot. – Igazán büszke vagyok magára.
Miután a fiú elsétált, a következő laphoz nyúltam. Miss Ays következett, a kicsit túl közlékeny hugrabugos lány. Hangosan szólítottam, így ha kiolvadt a diákok tömegéből úgy megköszörülve a torkomat kezdtem bele az értékelésbe: – Nos, Miss Ays, a dolgozata még éppen Várakozáson felüli lett. A sisakvirág a vérfarkasátok kezelésére alkalmas, gyógyító főzetet boszorkányfűből készítünk. Illetve ezzel lehet nyílt sebeket is beforrasztani. Továbbá a kakukkfű latin neve bátorságot jelent. Ezen kívül pedig köztudott, hogy a zsályát szellemek távoltartására is használják. Kérem nézze át a válaszokat! – Mondtam, nem is kommentálva azt, hogy már megint egy kábítószeres témával jött fel valaki. Ráadásul egy ilyen fiatal lány.
A következő dolgozatot magamhoz Mirabella Harpell volt, a másik kábítószerek iránt túlzottan is érdeklődő diákunk.
– Nos, Miss Harpell. Úgy látom, kitett magáért. Ezért most megadom a Kiválót a dolgozatára. Úgy fest magácska írta legjobb dolgozatot. Sokat készült rá, igaz? Nagyon helyes. – Bólintottam és átnyújtottam neki a pergament. – Megdícsérem. Csak így tovább!
A következő dolgozat Miss Brenté volt. Ő Mr. Flynnhez hasonló eredmény ért el, bár más helyen veszített pontokat.
– Miss Brent, igazán ügyes volt. Kiválót kap. – Mondtam és átnyújtottam neki a dolgozatot. Örültem, hogyha jól teljesít egy hugrabugos. Végtére is Miss Ays dolgozata sem volt rossz, csak éppen egy-két mélyebb probléma is akadt. Pedig én igazán jól pontoztam, a felső határa nagyon tág volt, az alsó meg olyan szűk, hogy nehéz lett volna éppen beleesni bárkinek is egy Trollba.
Miss Winters dolgozatát óvatosan félre csúsztattam, jobbnak láttam őt a végére hagyni. Az egy hosszabb beszélgetés lesz úgyis, alaposan helyet hagyva a pletykáknak.
– Mr. le Fay! – Megvártam, míg a griffendéles fiú odasétál elém, aztán felé toltam a dolgozatát. – Jól van, látom azért készült, bár volt benne egy-két fatális tévedés, mint például ez a levendula dolog. Ugye tudja, hogy az nyugtatóhatású? – kérdeztem aztán. – Ettől függetlenül Kiváló, de éppen csak!
A következő dolgozathoz nyúltam, magamhoz intve Miss Tenebrist.
– Egy pontot veszített összesen, így az eredménye kiváló. Büszke vagyok magára! – Mondtam és elé toltam a lapot. – Az órával kapcsolatos ötleteivel pedig teljesen egyetértek. Köszönöm, hogy leírtak őket.
Amikor elment, végre a kezembe került Mr. Hansel dolgozata. Amint a fiú az asztalomhoz ért, megköszörültem a torkomat.
– Mondja csak, Mr. Hansel egészen pontosan, honnan vette a rossz válaszait? Annyira nem illenek a képbe egy-két helyen, mintha csak hasraütésszerűen húzta volna be. – Magyaráztam és végig mutattam a problémás pontokon. – Ettől függetlenül V. De csak azért, mert a pontozás meglehetősen enyhe volt ezúttal. Gondolkodjon el a stíluson is, amit a dolgozat végén megengedett. Egy hét bűntetőmunka és öt pont a Mardekártól. Kérem tanuljon többet és ne beszélgessen Mr. le Fayjel dolgozatírás előtt!
Megvártam, míg elmegy és tudtam, hogy most jön a fekete leves. Miss Sykes. Az a lány egyenesen rettegett tőlem, pedig még csak hozzá sem értem. Jó előre kitoltam a dolgozatot, nehogy véletlenül a kezem érintse őt. Aztán megpróbáltam nem túl hirtelen mozdulatokat tenni.
– Miss Sykes, jó dolgozatot írt. Kevés pontot veszített, az eredménye Kiváló. Az ötletei is tetszettek, köszönöm. – Mondtam és már jeleztem is, hogy távozhat, mielőtt elkezdene sikítozni, mert ránéztem.
Ezután hívtam magamhoz Miss Blake-t, akinek a dolgozatát hirtelenjében sikerült is belekevernem az órai jegyzeteimbe. Csakhogy kikandikált a széle, így észrevettem a lány kézírását, ami cseppet sem illett bele az enyémbe. Amikor az asztalhoz lépett, megköszörültem a torkom és kicsit összeráncoltam a homlokom. Na körülbelül ő az a tanulókategória, akivel az ember nem tud mit kezdeni.
– Remélem, megnyugtatja a tény Miss Blake, hogy jövőévtől nem lesz kötelező felvennie az órámat. Azonban ezzel a stílussal, amit megengedett a dolgozat végén, nem fogja sokra vinni. Ha nem akar iskolába járni, nem kötelező az sem, csak nyilvánvalóan semmire nem fogja vinni az életben nélküle. Két hét büntetőmunka és öt pont a Hugrabugtól. – Sóhajtottam aztán. – A dolgozata Várakozáson felüli, de ha a szokásos módon osztályoztam volna éppen csak az E-t érte volna el. Mehet.

KÖSZÖNÖM A JÁTÉKOT!Beszélgetés Winters kisasszonnyal


Miss Winters
2001. március 28.

Ezután jött tehát Miss Winters.
– Mindenki távozhat, Miss Winters maradjon!
Megvártam míg a diákok kimennek és egy varázsütéssel becsuktam az ajtót mögöttük. A pálcámat csak ledobtam az asztallapjára és felálltam, hogy a lányra pillantsak. Volt egy olyan érzésem, hogy ezt az egészet direkt csinálta, csupán azért, hogy felhívja magára a figyelmemet. Mostanra már komolyan nem tudtam eldönteni, hogy most tényleg ennyire szerelmes belém vagy csak tovább szeretne adni azokra az átkozott pletykákra, amiktől amúgy tartott.
– Mondja csak, Miss Winters, próbálta már varangydudvával kezelni a pattanásait? – érdeklődtem, egyértelműen célozgatva arra, hogy mekkora butaságokat sikerült a dolgozatra írnia. – Elárulná, hogy mit jelent az, hogy „ebből nem tudtam többet kihozni”? Egy olyan dolgozatból teszem hozzá, amihez általános intelligencia volt szükséges nagyrészt, mindennapokban használt növényekről beszélünk.
Odadobtam a tanári asztalra a dolgozatot. Nem az az ember voltam, aki felemeli a hangját vagy kifordult önmagából, így most sem tettem. Egyszerűen csak hangot adtam a felháborodásnak, amit ez az egész okozott.
– Négy pontot ért el a dolgozatban, ami Hitvány. – Közöltem aztán, talán kicsit nyers stílusban. – A legrosszabb dolgozat. Ennél csupán azok kaptak rosszabbat, akik nem jelentek meg és így Troll lett az eredményük.
Nem ültem vissza a helyemre. Azonban nem is néztem Miss Wintersre, inkább az üvegházban meghúzódó növényeket csodáltam meg. Na igen, ha valami, akkor azok nem okoztak csalódást egy ilyen helyzetben sem. Gyönyörűek voltak, vagy legalábbis kellően érdekesek ahhoz, hogy eltereljék a figyelmemet az idegességről. Nem elég, hogy két gyereket meg kellett büntetnem, még ez is.

Naplózva

Oldalak: 1 2 [3] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 03. 31. - 23:31:40
Az oldal 0.063 másodperc alatt készült el 33 lekéréssel.