+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Egyéb
| | | |-+  Elfelda Hall
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Elfelda Hall  (Megtekintve 2796 alkalommal)

Elfelda Hall
Boszorkány
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2019. 05. 24. - 20:21:47 »
+2

ELFELDA HALL

        Alapok

jelszó ||"ahova Elliot bácsi befér oda be is megy..."
így ejtsd a nevemet ||Elfelda Holl
nem ||
születési hely, idő || London, 1971.11.03.
horoszkóp ||skorpió
kor || 28
vér || fél

         A múlt

Vakuk kereszttüzében állok...Talán mást zavarna mindez, de engem aligha. A figyelem.... olyan számomra, mint a levegő. Ilyenkor vagyok igazán önmagam, amikor mások rajongásában sütkérezhetem, igen.... Magamba szívom az érzést, és a tőlem telhető legjobb formámmal igyekszem azt meghálálni. Néha a fotósra pillantok, hogy lássam, elégedett-e a munkámmal. Úgy látom, az.... Ahogy újabb és újabb pózt váltok, az évek rutinjából adódó magabiztossággal, rám kacsint.
- Csodás vagy, Elfelda - érinti össze mutató- és hüvelykujját is az arca mellett, hogy még jobban érzékeltesse, amit mondott.
- Örülök - mosolygok vissza édesdeden, aztán ismét minden idegszálammal koncentrálok. Nem számolom a kattintásokat, vagy a perceket.... egyáltalán nem izgat, mennyi idő is telik el. Amíg én vagyok a középpontban, nem lehet baj. Így volt ez, mindig is, az anyatejjel szívtam magamba a figyelem iránti vágyat. Édesanyámtól örököltem, aki híres színésznő volt annak idején.... Igaz, a karrierje hamar félbe szakadt, miután megszületett a nővérem, Zoe. Aztán rá pár évvel én is megérkeztem, de én már nem voltam tervezett gyerek.... "Becsúsztam", ahogy anyám egyszer nevetve mesélte a Szombati Boszorkánynak a történetet.
"Sebaj, nem számít, akartak-e. A lényeg, hogy itt vagyok" - replikáztam nevetve az újságírónak, tökéletesen leplezve a valós érzéseimet a dologgal kapcsolatban. Mert jól tudtam, hogy miért nem akartak....
Anyám és apám viszonya akkorra már menthetetlenül megromlott, napi szintűvé váltak a verések....Anyámnak kapóra jött az alibi, hogy velünk, gyerekekkel van otthon, és ezért nem látni egy rendezvényen sem. Így nem derült ki a valóság, amely nem más volt, minthogy minden nap kék-zöld-lila foltokban pompázott apám dührohamai miatt.
Eleinte tűrte a megaláztatást.... de aztán besokallt, egyszer, s mindenkorra. Én nem emlékszem rá annyira jól, mert elég kicsi voltam még, de Zoe igen. Arra a napra, amikor egy különösen eldurvult veszekedésnek egyszer, s mindenkorra véget vetett.... Mikor egy cseppet megszaladt a keze apám narancsléja felett.... Akkor már hónapok óta mérgezte őt egy kimutathatatlan bájitallal, amely lassan, de biztosan szívinfarktust okozott. Remek terv volt, hiszen apám élsportolóként hihetetlen nagy terhelésnek volt kitéve.... könnyedén előfordulhatott hát, hogy - sokakhoz hasonlóan - nem bírta a szervezete az erőltetett menetet. Csak évekkel ezelőtt, a háború alatt mertem megkérdezni anyámtól, hogyan is végzett apámmal...
Zoe hét éves volt, amikor apánk meghalt, így pontosan emlékszik rá, hogy a temetést megelőző napokban újságírók lepték el az utcát a házunk előtt.... Ők nem vették be ugyanis olyan könnyen anyám ellenállhatatlan báját, mint az aurorparancsnok, akivel elhitette, hogy apámat reggeli közben, derült égből villámcsapásként lelte a halál. Színésznő lévén anyám igen meggyőző alakítást nyújtott, de még így is sokan gyanakodtak rá.... Főként azok, akik tudták, hogy nem volt épp mintaházasság közte és apám között. Pedig olyan szépen indult.... A gyönyörű, A-listás színésznő és az erős, sármos kviddicsjátékos még a Roxfort utolsó évében talált egymásra. A sajtó és az emberek imádták az álompárt, lépten-nyomon ki akartak harapni egy darabot belőlük. Amikor pedig mi megszülettünk, családi interjúkért könyörögtek. De anyám kategórikusan elzárkózott.... nem akarta, hogy akaratunk ellenére olyan figyelemben nőjünk fel, amit ő és apám önként választottak. Igaz, később magunk is kerestük ugyanezt a hírverést, egynémely kolléganőmet elnézve, helyes döntést hozott. Én csak ötödéves korom után döntöttem el, hogy modellkedni fogok, s a tudatos döntésnek köszönhetően nem égtem ki már tinédzserként, mint sokan mások. Zoe az énekesi pályát választotta, ami nem is volt kérdéses.... Már gyerekkorában angyalokat megszégyenítően énekelt. Apám sikeres elföldelése után családunk békéje zavartalan volt.... Egészen addig, amíg meg nem jelent apai nagyanyám, Ygritte, aki mindenáron ki akarta deríteni, hogyan halt meg a fia. Szerencsére hiába kutakodott, az anyám által beszerzett bájital hatását így sem tudta bizonyítani sehogysem, így egy idő után tovább állt. Hiába, anyámnak megvoltak a kapcsolatai.... Cseppet sem volt olyan ártatlan, mint amilyennek mutatta magát. Amikor Voldemort visszatértére fény derült, megtanított például az  Avada Kedavrára is bennünket.
- Lányok. Erről egy szót se senkinek... De engem megnyugtat a tudat, hogyha szükséges lenne, meg tudjátok védeni magatokat - kezdte anyám, miután sikerrel végeztünk mindketten egy-egy kísérleti pókkal.
- Annak idején engem is anyám tanított meg a varázslatra, aki Grindelwald miatt apámtól sajátította el.... - magyarázta aggódó hangon.
- Bár én sosem használtam emberen, és bízom benne, hogy nektek sem kell majd - ölelt át bennünket szorosan.
Elővigyázatossága egyáltalán nem volt túlzó, lévén, apám baráti társaságába számos halálfaló is beletartozott annak idején. Közülük sokakkal együtt játszottak az Appleby Arrows csapatában, amely köztudottan szívesen töltötte fel frissen végzett mardekárosokkal az utánpótlás csapatát. Anyámat szerencsére származása miatt elkerülte a Halálfalók toborzása, mert Voldemort először aranyvérűeket akart az oldalán látni.... azt az időt pedig nem érte meg, amikor kénytelen-kelletlen félvérekkel kellett volna tovább bővítenie sorait.  
Anyám apám helyett apám volt... Olyan erővel tartotta össze a családot, hogy időm sem volt azon gondolkodni, hiányzik-e az apám. Emlékszem, milyen erővel és méltósággal oldott meg minden nehezebb helyzetet.... Az első fotózásaim egyikén még tapasztalatlan voltam abban, mi is a határ a közvetlenség és a flörtölés között, így a kelleténél jóval kedvesebben viselkedtem egy negyvenes fotóssal, aki félreértette a helyzetet. Épp az elkészült képeimet nézegettük, amikor váratlanul az egyik combomra tette a kezét és finoman feljebb csúsztatta, egészen odáig, ahol már meglehetősen illetlenné vált a mozdulat. Szívem szerint azonnal lesöpörtem volna a kezét, de nem voltam képes rá. Lefagytam. Anyám viszont szerencsére a közelben volt, és amikor később együtt kávéztunk a fotózás szünetében, azonnal kiszúrta, hogy valami nem stimmel.
- Elfelda, mi van veled? - kérdezte aggódással teli hangon.
- Öööö.... azt hiszem, Bill kikezdett velem - válaszoltam rettenetes zavarban.
- Hogy mit csinált?! - akadt ki egy pillanat alatt anyám. - Kérlek mondd el, egész pontosan hogy történt a dolog!
- Hozzáért a combomhoz.... és... - mondtam elcsukló hangon, mert egyszerűen nem tudtam befejezni a mondatot. De arra nem is volt szükség. Anyám dühös mantikórként odavágtatott Billhez, és lekevert neki egy hatalmasat.
- Ha még egyszer hozzáérsz egy kiskorúhoz, feljelentelek! - üvöltött rá, majd visszasietett hozzám, és átkarolta a vállam.
- Gyere kincsem... Nem vagyunk rászorulva erre a perverz amatőrre! - sziszegte olyan hangerővel, hogy lehetőleg az egész stáb hallja, majd maga után húzott, és mindenfajta búcsú nélkül távoztunk, magasról téve arra, hogy a szerződésem szerint még további három napig az ékszermárka rendelkezésére kellett volna állnom.
Ezt az önérzetet, amit azon a napon kezdtem magamba szívni, neki köszönhetem.... Ahogy oly sok minden mást is.... A menedzseremnek, a példaképemnek, az édesanyámnak... Irisnek. Aki ebben a pillanatban a Szent Mungóban fekszik magatehetetlenül.... Merlinre, add, hogy túlélje! - sóhajtom magamban, ahogy a kamerába pillantok, futó szomorúsággal élénkzöld szememben.


        Jellem

Bár első ránézésre egy beképzelt, kissé felszínes nőnek tűnhet, a valóságban egyáltalán nem ilyen. Ám ezt csak azon kevesek tudják róla, akiket valóban közel enged magához. Hiúnak persze hiú, de ennél több rejlik benne. Meglehetősen lojális és diszkrét természete van, nem adja ki mások titkait. Így esett, hogy miután fél év együttjárás után rájött arra, hogy Nathaniel Forest megcsalja egy férfival, nem adta ki őt a pletykalapoknak sértettségében, hanem intelligens módon azt nyilatkozta, amit kellett: hogy a sok munka miatt nem volt idejük egymásra. Akkor sem árulta el őt, amikor Nat őrült zaklatója, Reagan halálos fenyegetésekkel bombázta. Viszonylag könnyen képes felülemelkedni a sérelmein, ami meglehetősen jó tulajdonsága. Ezért is történt, hogy egyik legjobb barátnője, Mariel halála után felkereste exét, hogy közel kerülhessen nevelt lányához, Adához, mert nagyon megsajnálta a kislányt....Édesanyja halála óta ha lehet, még inkább törődik vele, mint előtte.... Igyekszik annyiszor meglátogatni Adát, ahányszor csak teheti és elhalmozza mindenféle drága ajándékkal. Ez az empatikus énje abban is megmutatkozik, hogy rendszeresen adja az arcát jótékonysági közreműködésekhez. Leginkább a családon belüli erőszak témájára szereti felhívni a figyelmet, ezért maga is létrehozott egy alapítványt ilyen témában, Erős Boszorkányok Társasága néven.


         Apróságok

mindig || Iris, Zoe, Yves-Saint, Ada, jótékonykodás
soha || erőszakoskodó férfiak, őrült rajongók, nehéz ételek, rossz humor, fukarkodás
hobbik || Sportol, koncertre jár, illetve a családjával és a barátaival tölti azt a nagyon kevés szabadidejét, ami van
merengő || A legjobb, amikor megjelent az első címlapfotója. A legrosszabb, amikor megtudta, hogy az anyja nagyon beteg, és egyelőre a medimágusok nem tudják gyógyítani a rejtélyes kórt
mumus || Elhízva, ráncos arccal, fakó hajjal látja önmagát
Edevis tükre || Édesanyját látja makkegészségesen
százfűlé-főzet || Sötét rózsaszín, savanykás
Amortentia || Finom férfi parfüm illata
titkok || A legnagyobb titka, hogy az édesanyja ölte meg az apját
azt beszélik, hogy... || Férfifalónak tartják, pedig ez távol áll az igazságtól. Eddig mindösszesen három komolyabb kapcsolata volt, csak éppenséggel mind három exe meglehetősen híres volt, így az egész mágusvilág tudomást szerzett róla, akarata ellenére, és elkönyvelte őt "femme fatale"-nak.

        A család

apa || Rufus Hall (34†), félvér, nem emlékszik rá, túl fiatal volt, amikor meghalt
anya || Iris Hall (60), félvér, nagyon szoros, baráti kapcsolat
testvérek || Zoe Hall (31), félvér, szeretetteljes, csipkelődő viszony
gyermekek || -
állatok ||Egy kandúr, Yves-Saint

Családtörténet ||

A Hall família generációkra visszamenőleg kiváló kviddicsjátékosokkal büszkélkedhet, nem volt hát kérdéses, hogy Rufus is apja nyomdokaiba lép majd. Bár a Hall család eredetileg aranyvérű volt, Rufus dédapja vérárulást követett el, így a család kiesett a legmagasabb aranyvérű körökből. Kviddicsjátékosként azonban apjához hasonlóan Rufust is tárt karokkal fogadta az Appleby Arrows, s egy ideig úgy tűnt, lehetséges, hogy Elfelda is követi majd a családi hagyományt, lévén, rendkívül tehetséges hajtó volt a  Mardekár csapatában. A Roxfort befejezése után azonban a modellkedés mellett tette le a voksát és felhagyott a versenyszerű sporttal. Iris a szintén félvérű, Owell család  utolsó leszármazottjaként egészen más hivatást választott, mint felmenői. Az Owellek ugyanis évtizedek óta medimágusként praktizáltak.

        Külsőségek

magasság || 180 cm
testalkat || nőies
szemszín || kék
hajszín || természetes szőke
kinézet ||Magas, dekoratív jelenség, ösztönös bája általában rögtön szimpatikussá teszi. Magabiztos kisugárzása minden helyzetben felé irányítja a figyelmet, még akkor is, ha van nála vonzóbb személy vele egy légtérben. Mivel a munkája során állandóan elegáns, extravagáns ruhákat, profi frizurát és erős sminket visel, a magánéletében sokkal jobban kedveli a lazább öltözéket. Ha teheti, ilyenkor lófarokba köti a haját, farmert, pólót kap magára, és egyáltalán nem visel sminket.

        Tudás és karrier

pálca típusa || 13 hüvelyk, feszes tartású fenyőpálca, magja egyszarvúszőr
végzettség || A Roxfort után nem tanult tovább, hanem édesanyja menedzselése révén bejárta a világot, és sikeres modell karriert épített fel.

RAVASZ eredmények

Bájitaltan E
Átváltoztatástan V
Sötét Varázslatok Kivédése K
Gyógynövénytan E
Bűbájtan E

foglalkozás || Modell, az Erős Boszorkányok Társaságának nagykövete
varázslói ismeretek ||

Jó esze van, de sosem érdekelte igazán a tanulás, ezért a közepesnél kicsit jobb eredményekkel zárta csak a Roxfortot. Egyedül kviddicsben és SVK-ban volt kiemelkedő, a háztartási bűbájok is hidegen hagyják.

avialany ||Blake Livelvy
Naplózva

Elliot O'Mara
Eltávozott karakter
*****


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2019. 05. 24. - 20:45:06 »
+1

Kedves Elfelda!

Az előtörténetedet olvasgatva több dolog is világossá vált. Egyrészt, hogy a leggyönyörűbb
külső mögött is kegyetlen múlt húzódhat meg, amivel képes voltál megbirkózni. Másrészt,
hogy biztosan nem jöhetsz Tengerszem közelébe... legalábbis, amíg én itt vagyok. Hááát Bocsi.
A fogalmazásod csodálatos, tetszett minden szava és minden gondolata a leírt soroknak. Jó
volt egy ilyen összetett karakter gondolataiba belátni és az utolsó szó után azt kívántam, bár
többet olvashattam volna még. Úgy gondolom, mindezek után tökéletesen meg fogod állni a
helyed játéktéren is!
Így hát nem is kérdéses, az előtörténetet:Gratulálok! Az eligazító-pm hamarosan érkezik.

Üdv,
Elliot

Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 09. 13. - 02:19:26
Az oldal 0.146 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.