+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Egyéb
| | | |-+  Cherub Willbutch
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Cherub Willbutch  (Megtekintve 1479 alkalommal)

Cherub Willbutch
Szent Mungó
***


Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2019. 04. 07. - 01:19:00 »
+1

CHERUB WILLBUTCH


Mottó
"Nem az idő változtatja meg a dolgokat, hanem a tettek"

        Alapok

jelszó ||"ahova Elliot bácsi befér oda be is megy..."
így ejtsd a nevemet ||Kerub Villbács
nem ||férfi
születési hely, idő || Durham, 1967. február 2.
horoszkóp ||vízöntő
kor || 33
vér || arany
                

         A múlt

Gyerekkor

Minden Cherub öccse születésével kezdődött. Három éves volt, amikor Morpheus a világra jött, és épp a kapujában állt annak, hogy azzal foglalkozzon, a fiúknak más van a talárjuk alatt, mint a lányoknak.
Cherub történetesen lánynak született. A neve Cheruby Willbutch volt, és a szülei repestek az örömtől, amikor végre megszületett. Már csak azért is, mert az édesanyjának, Esthernek nem volt könnyű terhessége, sőt, egy ponton a medimágusoknak közbe kellett avatkoznia, így előbb jött világra a tervezettnél. Szerencsére végül minden rendben ment, és mint említettem, egészen három éves koráig a lehető legboldogabb kislány volt, akit a Föld csak a hátán hordozott. Amikor viszont a szülei hazajöttek az ispotályból, és megpillantotta az öccsét, végzetes felismerés jött rá.
-   Ruby, ő a kisöcséd, Morpheus – mutatta be kedvesen Esther az új jövevényt.
-   Te vagy a mi kis hercegnőnk, ő pedig a kis hercegünk – mosolygott édesapja, Bendell is.
-   Apu – nézett ártatlanul Ruby az apjára – Tudod, szerintem valami hiba csúszott a dologba… én sem hercegnő vagyok, hanem herceg – mondta magától értetődő természetességgel Cheruby. Esther, aki jósnőként már régóta tisztában volt azzal, hogy ez a pillanat egyszer eljön, kedvesen a lányára mosolygott.
-   Hát persze Ruby, úgy lesz, ahogy akarod – szólította a becenevén szeretetteljesen.
-   Nem Ruby vagyok, hanem Cherub! – válaszolta lánya magabiztosan, de ez sem érte váratlanul Esthert.
Cherub anyja mindig is haladó szellemű asszony volt és szívből eltudta fogadni a változást, az sem zavarta, amikor szeme fénye többé nem volt hajlandó lányos ruhát felvenni és következetesen az új nevén szólíttatta őt. Bendellnek már nem volt ilyen könnyű megbékélnie a ténnyel, hogy kis hercegnőjét talán örökre elveszítette... viszont kapott helyette még egy fiút. Ahogy Morpheus cserepedett, úgy lett Cherub is egyre fiúsabb. Minden balhéban benne volt, amiben öccse, és a környékükön élő varázslógyerekek vele is mindig számoltak, ha kviddicsezni indultak, vagy elkélt egy bajtárs egy nagyobb csíny végrehajtásánál. A lányokkal is megtalálta a hangot, de nagyon unta a játékaikat, így mindig a fiúk között kötött ki. Amikor végre eljött a nap, hogy a Roxfortba mehetett, anyja mindössze annyit kért tőle, hogyha fiúkkal barátkozik majd, a fiú hálótermet kerülje azért el, nehogy bajba kerüljön, amiért lány létére bemerészkedik hozzájuk.

Roxfortos évek

Az volt a legfurcsább az egészben, hogy egy-két rosszindulatú beszólástól eltekintve senkit nem érdekelt, hogy milyen nemű is Cherub. Ő volt a mindig eleven, mindig csínytevő griffendéles, aki imádott kviddicsezni és állandóan teli szájból vigyorgott. Gyakorlatilag nem volt olyan nap, amikor rosszkedvűen kelt volna fel. Ez az időszak azonban nem tartott örökké. Amint serdülni kezdett, rettenetesen zavarni kezdte őt, hogy a teste olyan változásokon megy keresztül, amikkel a legkevésbé sem tud azonosulni. Igyekezett a lehető legjobban eltakarni nőiesedő formáit, amik miatt lassan, de biztosan bekúszott az életébe az önutálat. Emlékszem, minden lehetséges módon meg akarta állítani a folyamatot, többször is kifaggatta Madame Pomfreyt, nem tudná-e valahogy visszafordítani a dolgot, sőt egy alkalommal még McGalagony professzorral is beszélt a problémájáról. Akkoriban McGalagony még átváltoztatástan tanár volt a Roxfortban, és griffendéles házvezetőként nagyon figyelmesen állt a kérdéshez, de sajnos leszögezte, amit Cherub kér, az bizony átváltoztatástani módszerekkel lehetetlenség. A történtek hatására a griffendéles elvesztette régi, háborítatlan lelki békéjét és ha csak tehette, verekedést provokált. A felgyülemlett feszültséget egyedül fizikai úton tudta levezetni, megszállottan sportolt, amit csak tudott, és az illegális párbajozásra is rákapott. Mindez segített neki annyira lehiggadni, hogy a tanórákon koncentrálni tudjon, és megfelelő RBF-eredményekkel zárja az ötödik évet. Morpheussal ebben az időszakban szörnyen eltávolodtak egymástól, mert Cherub ebben a pár évben szinte elviselhetetlen volt. A hatodik év előtti nyáron megkérte Esthert, hogy hozza össze őt egy plaszti-medimágusként praktizáló barátnőjével, Dahliával, akinek újra előhozakodott a kérdésével. Ő sem hallott még olyan gyógymódról, amire szüksége lett volna, de felkeltette a reményt benne a plaszti-medimágia, mint  folyamatosan fejlődő tudományág iránt, így Cherub hatodévtől már teljes erőbedobással tanulta azokat a tárgyakat, amikről tudta, hogy kiváló RAVASZ eredményekre lesz szüksége belőlük a mesterség kapuját jelentő általános medimágusi szakhoz. A fejébe vette ugyanis, hogyha addig él is, egyszer megtalálja a gyógymódot a természet furcsa fintorára. Hatodévben nem várt szerelem dobogtatta meg a szívét, egy mardekáros évfolyamtársa iránt. A lány szintén vonzódott iránta, azonban Cherub képtelen volt testileg-lelkileg átadni magát az érzésnek. Rettenetesen zavarta a teste, és ebből kifolyólag nem csak magát utálta, hanem a lány is zavarta, valahányszor vággyal közeledett felé. Elüldözte őt, amiért később bocsánatot kért ugyan, de kettejük viszonya sosem teljesedhetett be. Már majdnem végzett a Roxfortban, amikor Dahlia váratlanul levelet írt neki, melynek azóta is a lelkében őrzi minden szavát.
„Kedves Cherub, azt hiszem, megtaláltam azt a személyt, aki valóban segíthet neked. A neve Frank Ziggens professzor, egy valódi úttörő a medimágusok körében. Ziggens jelenleg egy teljesen új, nemtranszfigurációs módszeren dolgozik, amihez önkénteseket keres. Mivel te már nagykorú vagy, ezért nem szükséges a szüleid beleegyezése a részvételhez, de természetesen szinte biztosra veszem, hogy te is úgy látod majd jónak, hogy beavasd őket a terveidbe, amennyiben Ziggens felkeresése mellett döntesz. A professzor jelenleg Londonban praktizál, ha szeretnéd, szólok neki, hogy hamarosan baglyot küldesz neki." – írta Dahlia a sorokat, amik örökre megváltoztatták az életét.

A Roxfort után

Ziggens professzor zseniális módszere három fontos tudományág, az alkímia, az átváltoztatástan és a bájitaltan egyvelegéből tevődött össze. A Roxfortot követően Cherub egy év szünetet tartott a tanulmányaiban, hogy teljes erejét erre a fizikálisan és lelkileg is megterhelő eljárásra fordíthassa. Ziggens semmit nem bízott a véletlenre, óvatosan, kis lépésekben haladt a rendkívül összetett és bonyolult procedúrában, amely iszonyatos fájdalmakkal járt. A kísérleti csoport hét nagykorú, fiatal varázslóval indult el, ám a végéig közülük hárman tartottak ki. A közel egy évig tartó transzfigurációs eljárás során létfontosságú szerveik lettek oly mértékig igénybe véve, hogy előfordult, hogy hetekig fájdalomcsillapító főzetek hatása alatt, kábán feküdtek az ágyban. Voltak napok, amikor Cherub semmi másra nem volt képes, csakis mélyálomban túlélni, hogy ismét felkeljen a nap. Ezt az egy évet teljes elszigeteltségben töltötték Ziggens otthonában, máshogy lehetetlen lett volna kibírni. Közben életre szóló barátság köttetett a professzor és kísérleti alanyai között. Amikor Cherub először pillantotta meg valódi önmagát tükröző új testét, az olyan katarzis volt, hogy több mint egy órán át néma zokogás tört rá. Édesanyja feltétel nélküli szeretete soha nem szűnt meg irányában, így őszintén boldog volt gyermeke sikeres átváltozása miatt. Bendellnek az évek során volt ideje beletörődnie, hogy egy helyett két férfi viszi tovább a Willbutch nevet, és bár vele sosem kerültek egymáshoz igazán közel, becsületére legyen mondva, hogy nem tett vagy mondott olyat, amivel szándékosan megbántotta volna elsőszülöttjét. Morpheus őszintén megnyugodott, hogy végre visszakapta a testvérét, akit a serdülőkori frusztrációi miatt egy időre önhibáján kívül elveszített.

A Mandragóra hallgatójaként

Cherub életében először jelentett előnyt a múltja, miután sikeres volta felvételi vizsgája a gyógyítóképzőbe, mégpedig azért, mert olyan medimágusi eljárásokon esett át még a medimágiai kar megkezdése előtt, amiről gyakorlott professzorok is csak a legtitkosabb szakmai kurzusokon hallottak. A medimágia ebben az időszakban olyan paradigmaváltáshoz érkezett Ziggens tevékenysége miatt, ami erőteljesen kettéosztotta a gyógyító-társadalmat. Egyik részük – a konzervatívabb – már a kísérletezés idején hevesen lobbizott Ziggens eljárása ellen, mondván, végzetes következményei lehetnek annak, ha a természetet alapjaiban rengeti meg. A másik tábor, és szerencsére ők voltak többen, fenntartásokkal kezelték ugyan a módszert, de a haladás mellett foglaltak állást. Társai előtt nem maradt titok, hogy Cherub kísérleti alany volt, mivel többször is adott interjút a témában medimágusi folyóiratoknak. A szívén viselte Ziggens újítása sorsát, és teljes mellszélességgel kiállt mellette.
- Hol lennénk most, ha nem fogunk bele a Sárkányhimlő kezelésébe, holott tudtuk a gyógymódját? – fejtette ki álláspontját megannyi fórumon Cherub. Egyszersmind azt is elhatározta, hogy amint elvégzi a mesterképzést, tanítványként szegődik a professzor mellé, hogy kitanulja a gyógymódot.

Praktizáló medimágusként

Miután sikeresen elvégezte a mesterképzés plaszti-medimágusi szakirányát, Ziggens professzornál további két évig tanulta a nemtranszfiguráció művészetét. Azt kell mondjam, mára tökéletesen elsajátította a gyógymódot, és bár mindeddig csak három átváltoztatást végzett teljesen egyedül, méltán elégedett a szakmai eredményeivel. Jelenleg a Szent Mungó Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotályban dolgozik plaszti-medimágusként, de tervezi, hogy egy napon saját klinikát nyit. A bevétele nagy része egyszerűbb, főként boszorkányok által igényelt esztétikai átalakításokból folyik be, de ezt cseppet sem bánja, hiszen valamiből meg kell élnie. A háború utolsó éveiben Voldemort több ellensége, és mugli származású varázslók is felkeresték, hogy nemtranszfiguráció útján új személyazonosságra tehessenek szert, így megtévesztve a halálfalókat, de ilyen motivációval a medimágusi etikához hűen nem vállalt el pácienset. A háború végére megcsappant pacientúrájának ellenére is, harminchárom éves korára stabil anyagi bevételt ért el praxisával. Keresetéből még arra is futja, hogy a szerényebb anyagi hátterű varázslók és boszorkányok átalakulását pénzügyileg támogassa az általa létrehozott Nemtranszfigurációs Alapítványon keresztül.

Magánélet

Egy átitalozott, mámoros éjszakán Cherub lefeküdt a legjobb – szintén Ziggens kísérleti alanyaként átváltoztatott - barátnőjével, Alexiával. Bár a románc mindössze egy éjszakára korlátozódott, barátságuknak viszont - ahogy Cherubék szokták mondani - gyümölcse született, Willow Rose Willbutch személyében. Willow az édesanyjával él, de minden hétvégén az apjánál van. Ez Alexiának és Cherubnak is tökéletesen megfelel így, hiszen hétköznap a plaszti-medimágus ki sem lát a munkából, a táncosként dolgozó Alexiának pedig éppen hétvégén vannak előadásai. A kislány örökölte cserfes nagyanyja természetét és látnoki képességeit. Esther már Willow születése előtt biztos volt benne, hogy unokája ugyanolyan híres jós lesz egy napon, mint ő maga. Bendell életét Willow születése ugyanúgy bearanyozta, mint annak idején Rubyé. Willow érkezésével apa és fia között is leomlott végre egy láthatatlan fal, mert furcsamód így nyert igazán értelmet apja számára Cherub átváltozása, és visszakapta "elveszett" hercegnőjét is.


        Jellem

Cherub gyerekkorában olyan eszeveszett boldogság birtokosa volt, ami csak keveseknek adatik meg. Az átváltozásával járó fizikai és lelki megpróbáltatások, a háború borzalmai és a medimágusi bürokrácia azonban lassan, de biztosan megtörték őt is. Mára egy szarkasztikus humorú, határozott férfivá érett, aki tökéletességre törekszik a munkájában. Egyetlen ember van, akinek a társaságában visszarepül abba a szabad, szinte irreálisan emelkedett lelkiállapotba, amit régen érzett, ő pedig nem más, mint a lánya. A konzervatívabb varázslóktól ugyan rengeteg támadást kapott, amiért az, aki, de őt őszintén hidegen hagyja a számára idegenek véleménye. Azt szokta mondani, amit mások gondolnak róla, az csak rájuk tartozik.

         Apróságok

mindig || Willow, a családja, Alexia, Ziggens, medimágusi újítások
soha || medimágusi tabuk, idegesítő páciensek, szakmai tehetetlenség, kialvatlanság, előítéletek
hobbik || sárkányeregetés varázslómódra Willow-val, medimágusi szaklapok olvasása, szakmai kurzusokon részvétel, kviddicsezés a barátaival
merengő || a legjobb: amikor először vehette kézbe a kislányát. A legrosszabb: amikor a keze között halt meg az utcán egy balesetet szenvedett gyermek, akit nem tudott megmenteni
mumus || halott páciens
Edevis tükre || Willowt látja felnőttként, megőrizve azt az önfeledt gyermeki boldogságot, amit benne megfakított az élet
százfűlé-főzet || fekete, kávé ízű
Amortentia || eső utáni friss levegő illata
titkok || megkönnyebbült, amikor látta a lányán, hogy boldog a saját nemében
azt beszélik, hogy... || egyszer vélává változtatott egy boszorkányt, de ez nem igaz


        A család

apa || Bendell Willbutch; 64, aranyvérű, jó viszony
anya || Esther Gandalea; 61, aranyvérű, baráti viszony
testvérek || Morpheus Willbutch, 29, közeli baráti viszony vele is
gyermekek || Willow Rose Willbutch; 5; aranyvérű, őszinte, szeretetteljes viszony
állatok ||egy fekete-fehér baglya van, Ristretto

Családtörténet ||


A Willbutch család évszázadok óta köztiszteletben álló máguscsalád Észak-Kelet Angliában. Bendell a felmenőihez hasonlóan a nemzetközi máguskapcsolatok előremozdításán dolgozott a minisztériumnál, és egy olaszországi kiküldetésén ismerkedett meg Estherrel, aki a kedvéért otthagyta napsütéses hazáját, Toszkánát, és az esős, szeles Angliába költözött. A Gandalea család öt nemzedékre visszamenőleg bír jóstehetséggel, az adottság mindig női vérvonalon ment tovább. Gyermekkorában Cherubnak is voltak kezdődő látomásai, ám a transzfigurációt követően ez a képessége egy-két ritka kivételtől eltekintve szinte teljesen megszűnt. Bár Bendellék nagy családot szerettek volna, öt-hat gyerekkel, sajnos Esthernek olyan elviselhetetlen fájdalmai voltak mindkét várandóssága alatt, hogy nem mertek több gyermeket vállalni. Mivel Esther anyanyelve az olasz, így két fia és kisunokája az angol mellett az olaszt is tökéletesen beszéli.


        Külsőségek

magasság || 191 cm
testalkat || sportos
szemszín ||zöldeskék
hajszín ||sötétbarna
kinézet ||
Kifejezetten sármos, férfias benyomást kelt, általában meglepi az embereket, amikor megtudják, hogy eredetileg nőnek született, mert a hangszíne és a mozdulatai is nagyon férfiasak. Ad a megjelenésére, mindig ápolt, rendezett. Többször adódott már gondja abból, hogy páciensei kikezdtek vele átlagon felüli külseje miatt.

        Tudás és karrier

pálca típusa ||13 és fél hüvelyk, rugalmas vörösfenyő, magjában főnixtollal, rugalmas
végzettség ||A Roxfort befejezése után Általános medimágusi képzést és Plaszti-medimágusi mesterképzést végzett a Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotályban. Majd Ziggens professzor mellett sajátította el két év gyakorlati idő alatt a Nemtranszfiguráció mesterségét.

RAVASZ eredményei a Roxfortban:
Bájitaltan K
Gyógynövénytan V
Bűbájtan V
Átváltoztatástan K
Alkímia K

foglalkozás || plaszti-medimágus

varázslói ismeretek ||

Folyamatosan képzi magát tovább a szakmájában, így a bűbájok, bájitalok, az átváltoztatástani megoldások és az alkímia területén rengeteg tudás ragadt rá az évek során. Kis túlzással nincs olyan élethelyzet, amit ezek segítségével ne tudna megoldani.

avialany ||Fehér Balázs

Naplózva


Elliot O'Mara
Moderátor
***


Mucipuma

Elérhető Elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2019. 04. 07. - 07:14:01 »
+1

Kedves Cherub!

A soraidat olvasva egy dolog szinte azonnal beugrott: a mágia mennyivel jobban dolgozik még ezen a téren is,
mint a mugli tudományok. Hiszen egy nehéz és fájdalmas procedúrát követően, az is megadatott neked, hogy
gyermeked szülessen. Ez valóban igazi varázslat, azt hiszem. Ez a beavatkozás volt eddig életed csúcspontja,
ami megkoronázta azt, aki igazán vagy: egy lenyűgöző, igazán érdekes személyiség és nem utolsó sorban,
elkötelezett és tehetséges medigmágus. Azt kell, hogy mondjam, a családod is rendkívüli és nyitott, hiszen
elfogadtak olyannak, amilyen vagy. Ez pedig igazán ritka dolog, ezt őszintén mondhatom.
Tetszett, hogy kis szekciókra osztottad az írásodat, így tökéletesen érthető volt, mikor hol és mi történt veled.
Emellett igazán részletes, szép megfogalmazást kaptunk. Az ember könnyen beleélhette magát a te saját mesédbe.
Nem kétséges, hogy meg fogod állni a helyed a játéktéren, így hát nem is rabolnám tovább az idődet, az előtörténetet:Gratulálok! Az eligazító-pm hamarosan érkezik.

Üdv,
Elliot

NaplózvaOldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 07. 27. - 04:27:42
Az oldal 0.049 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.