+  Roxfort RPG
|-+  Múlt
| |-+  99/2000-es tanév
| | |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | | |-+  Nyugati szárny
| | | | |-+  A terem a felfüggesztett sárkánycsontvázzal
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: A terem a felfüggesztett sárkánycsontvázzal  (Megtekintve 692 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2018. 08. 20. - 21:22:08 »
0A harmadik emeleten található ez a terem, melyet gyakran a túl nagy, például összevont csoportoknak tartandó órákon használnak. A terem különlegessége, hogy méreteiből adódóan remekül lehet használni varázslatok gyakorlására.
A mennyezetről egy sárkány mágiával összetartott csontváza lóg. Ki ne emlékezne az ominózus esetre, amikor Lockhart professzor kelta tündérmanói lerobbantották helyéről? Egyesek szerint a csontváz olykor mozog, akad, aki a plafonon található koromfoltot is neki tulajdonítja, de ez persze csak pletyka...
Vagy nem?

FIGYELEM!
MEGKÉRNÉK MINDEN TANULÓT, HOGY FOKOZOTT  FIGYELEMMEL TARTÓZKODJON
A TANTERMEKBEN,AZ ISKOLA ÉPÜLETÉBEN EGYRE GYAKRABBAN TÁMADNAK RÁ
TANSZEREK, KISEBB BÚTOROK AZ EMBERRE.SAJÁT BIZTONSÁGUK ÉRDEKÉBEN
TARTSÁK A KÖZELBEN PÁLCÁJUKAT!
MCGALAGONY IGAZGATÓNŐ
Naplózva

Willow Fawcett
Jegelt karakter
***


SVK prof

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2019. 06. 10. - 19:30:08 »
+1

Rémisztően Agyfacsaró Varázstani Szigorlatot2000. június 1
0


Nem mondom, hogy könnyű lesz ez a helyzet. Főleg azért nem, mert tavaly kihagytam ezt a vizsgát, és inkább azzal voltam elfoglalva mi várhat rám a nyáron. Oké, egy éve ilyenkor nem is nagyon voltam az iskolában, pont ezért lepett meg a kinevezés év elején, de úgy érzem, sikerült felnőnöm a feladathoz. Elő is készítem a sárkánycsontvázas termet a vizsgához. Az asztalok szép lassan sorakozni kezdenek elég távolságra egymástól ahhoz, hogy ne tudjon senki sem lesni a másikról.
Ki is készítem a neveket az adott asztalokra, gondosan ügyelve arra, hogy a barátok ne egymás mellé kerüljenek. Mire a felügyelő tanár társam megérkezik addigra mindent előkészítek. A táblára felírom a legfontosabb tudnivalókat, hogy aki bejön az azonnal szembesüljön velük. Ez életük egyik legnagyobb megmérettetése, szeretném, ha mindenki komolyan venné.
Társam, Prescott professzor sokkal szigorúbb nálam, ami nem is akkora baj, mert annak ellenére, hogy mennyire felelősségteljes pozíciót töltök be az iskola életében, elég lazán veszem a dolgokat még mindig. Nem tudom mennyire örülnek ennek a diákok, de majd talán megkérdezem tőlük, ha már mennek hazafelé az Expresszen vagy a nyáron összefutok velük, mint tavaly is néhányukkal.
De most vissza is térek a jelenhez, ahogy elkezdenek beszállingózni a diákok. Még odateszek a tanári asztal mögé két széket, hogy ha szükséges akkor mind a ketten le tudjunk ülni a professzorral.
- Megkérek minden diákot, hogy az általa kijelölt asztalhoz üljön le.
Gyorsan megnézem a listát: Ava Ipswick, Morgan Williamson, Olivia G. Stane, Evelyn Pye, Sara Wattle, Blaire Montrego és még pár diák. Ha valaki esetleg nagy izgalmában nem találja meg a helyét, azt örömmel terelem a sajátja felé. Közben a professzor asszony mögöttem kikészíti a vizsga feladatsorokat.
A kérdéses idő elérkezettekor a diákság felé fordulok, majd bele is kezdek a mondókámba.
- Jó napot kívánok minden jelenlévőnek! Kérem figyelmesen hallgassanak végig, mert ezúttal nem lesz lehetőségük kérdéseket feltenni vizsga közben. Szeretném, ha semmivel sem zavarnánk a másik munkáját.
Egy ideig elidőzök minden egyes diákon, hogy biztos legyek benne, tényleg nem tereli el semmi más a figyelmüket. Miután megkapom azt, amit akartam, folytatom is a tudnivalók ismertetését.
- Minden diáknak saját vizsgalapja van, amit hamarosan meg fog kapni. Ezeken egyben szerepel az összes általa választott Ravasz tantárgy, amiből vizsgázni óhajtott. Kérem, körültekintően, a tudásuknak legjavát felhasználva töltsék ki. Kérem azokat, akik Repüléstanból vizsgáznak, hogy az itt megírt vizsga után fáradjanak a kviddics pályára. Welch professzor fogja ellátni önöket instrukciókkal. Most pedig.
Intek egyet a pálcámmal, majd minden diákhoz odaszáll a saját vizsga feladat lapja. Jobb és könnyebb így, szerintem, mint mindenkinek az összes kérdést feltűntetni, és bogarásszák ki a saját feladatukat. De akkor lássuk is a feladatlapot. A sajátomon nézek végig, amin mindegyik tantárgy szerepel.


RAVASZ
Bájitaltan:
Írja le a Százfülé-főzet hatásait és receptjét!

Bűbájtan:
Fejtse ki mire használatos a Protego bűbáj és milyen további fokozatai vannak, azokat mire használjuk!

Átváltoztatástan:
Mire jó a Duro varázsige? Fejtse ki néhány sorba!

Rúnaismeret:
Nevezze meg a skandináv rúnaírás első hat betűjének jelentését! (A rúna ABC-t erről nevezték el!)

Asztronómia:
Mit tud a Bereniké Haja csillagkép mitológiai, történelmi vonatkozásáról?

Mágiatörténet:
Mely varázstárgy köthető Nicolas Flamel nevéhez? Milyen tulajdonságokkal bír?

Gyógynövénytan:
Írja le a Butykor jellemzőit röviden!

Számmisztika:
Sorolja fel, mely bolygók milyen számokkal párosíthatók össze! (1-től 9-ig!)

LLG:
Jellemezze a Magyar Mennydörgőt. (Térjen ki részletesen a szaporodásra, táplálkozásra, előfordulására, eredetére, egyéb jellemzőire különösképp a lény veszélybesorolására!) - 30 centis esszét várok.

SVK:
Fejtse ki a dementorokkal kapcsolatos ismereteit! Térjen ki a kinézetre, védekezésre, hatására, stb!

Jóslástan:
Milyen módon jövendöltek az ókori Görögországban?

Mugliismeret:
Írja le a legelterjedtebb mugli ételeket! (minimum 5-öt, különböző nemzetek konyháiból)


Reagokat június 21. 23:59-ig lehet posztolni.
Az osztályzásnál figyelembe vesszük a tanulók órai teljesítményét. A kérdések
többségére az oldalon vagy az internet egyéb bugyraiban találhattok választ.
 De ne feledjétek, ez csak egy játék, nem kell mindenkinek tökéletesen teljesítenie!
Naplózva


Morgan Williamson
Manifesztálódott Művészetek Mágikus Magasiskolája
***


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2019. 06. 14. - 16:22:56 »
+2

RAVASZ Vizsga

"Defender"  

Időben érkezem. Meglepőnek mondható, de alapvetően vizsgákról nem szokásom elkésni, mondjuk tanórákról se sűrűn, de az hét év alatt azért megesett párszor. Akárhogy is, időben elkészültem, felöltöttem iskolai egyenruhám, bepakoltam azokat a tanszereimet, amiket minden bizonnyal most viszek utoljára roxforti körutukra. Szomorú valahol ez az érzés, már-már melankóliával tölt el s a vizsgadrukkot ez mérsékli. Persze jobban nem érzem magam tőle, de ez is valami. Beszédelgek hát a terembe a többiekkel, elfoglalom az asztalom, miután elmormoltam az üdvözlésem Fawcett professzornak. Lezuttyanok a székre, a padló kövén koppan táskám, előkerül a tintatartó s az előre gondosan hegyezett pennáim, ezúttal lúdtollak, igaz csak a szár: a toll részeket is lefosztottam korábban. Gyorsabban lehet vele írni, a másik pedig, hogy a pulyka pennákhoz képest a lúd tollát sokkal kecsesebbnek találtam. Közben pedig hallgatom Fawcett professzor eligazítását. A jelek szerint sietősre kell majd vennem a figurát, mert a seprűmért még fel kell majd szaladni a Hollóhát toronyba, de majd megoldom. Azért áldom az eszem, hogy csak két RAVASZ-om van... mondjuk többre nincs is szükségem igazság szerint. Érkeznek is aztán a vizsga feladatlapok s végigszaladok a magam kérdésén. Bűbájtan, ez mindig is jól ment s magával a feladattal se lesz sok gondom. Kifújom a levegőt, majd végigpörgetem a fejemben mindazt, amit tanultam. Hollóhátas vagyok, bármilyen bohém is a hírnevem, engem is megillet a hely a házamban s éppen ezért hamarosan gubacstintába mártom pennám, majd egy nagyobb szusszanás után körmölni kezdek.

A Protego bűbáj és változatai
Morgan Williamson dolgozata

A pajzsbűbáj olyan igézés, mely az azt végre ahjtó mágus, avagy boszorkány mágikus-, és fizikai védelmét szolgálja. Idézése (legalábbis az alap igézésnek) nem jár szabad szemmel látható jellel, sikeressége a visszavert fenyegetés alapján igazolódik be. Hatásfoka és hatékonysága függ a mágus erejétől és tudásától, akárcsak a bűbály választott fokozata. Nem tökéletes kivitelezés, vagy a bűbájnál erősebb támadás esetén felmerülhet, hogy a támadó varázslat nem verődik vissza, csupán gyengülve éri el célpontját, netán valamelyest az iránya is módosul. A biztosított védelem még legerősebb formájában sem mondható teljes körűnek, mivel a Halálos Átok ellen nem nyújt védelmet. Viszont, ha már említettem, hogy különböző variánsokkal bír, álljanak itt fokozatai:

Protego
Protego Totalum
Protego Maxima
Protego Horribilis

Az alap fokozatú Protego-ról a bevezetőben minden lényegeset leírtam, így következőként a Totalum-ra összpontosítom figyelmem. A Protego Totalum némi látható jellel is bír, mert idézés közben a pálcából hőhullámhoz hasonlatos sugár tör elő. Célja nem az egyszeri-, hanem a konstans védekezés és nem egy személy, hanem egy kisebb terület, netán egy objektum tartósabb védelme a varázslatok és behatolók ellenében. A Főbenjáró Átkok ellen ez sem hatásos.
A Protego Maxima az előbbiekben tárgyalt védekező igézéshez hasonlóan alkalmas objektumok védelmére, szintén hosszabb időn keresztül biztosítva védelmet. Ereje révén ez már a Halálos átkot leszámítva teljes körű védelmet nyújt az adott területen, áttetsző kupolaszerű védelmi burokkal ellátva az adott területet, ahová idézője szánta. A Protego Horribilis hasonló elven működik, nem csak látható, de szélsuhogáshoz hasonlatos hallható jellel is bír megidézésekor, nagyobb területet képes hosszabban és sokkal nagyobb ellenállással védelmezni, mint a Protego Maxima, a Halálos Átkot azonban ez sem tudja megfogni, ugyanakkor teljes megtöréséhez igencsak erős varázslat kell, ahogy nem mellesleg megidézéséhez is komoly és mély bűbájtan tudásra van szükség.
A típusok áttekintése után láthatjuk tehát, hogy a pillanatnyi személyi védelmet a Protego-pajzsbűbáj családból az alapfokú Protego-val tudjuk elérni, használata koncentrációt és jó reflexeket kíván a gyakorlat mellett. Az igézés család többi tagja fokozatonként egyre több gyakorlatot és tudást, valamint erőt kíván miután komplexitásuk folyamatosan növekszik, ugyanakkor tér- és időbeli hatásuk, valamint visszatartó erejük is nő ezzel egyenesen arányosan.

Újra kifújom a levegőt, mikor a körmölést befejezem. Átfutom a leírt sorokat, egy-két szót még kihúzok,
 felé írva javítom, keresem a helyesírási hibákat, de a szöveg egésze azért rendben van. Még ha az íráskép nem is a legszebb... kissé kapartam, de legalább a betűk kellően szikárak a lúdtollnak hála és nincs pacázás. Nem szép,
 de nem olvashatatlan. Kész tehát. Bedugaszolom a tintatartót, majd elpakolok, beadom a dolgozatom s egy halk elköszönés után irány a Torony, el kell hoznom a seprűt, aztán menni Repüléstan vizsgára. A napnak még nincs vége.
Naplózva


Evelyn Pye
Eltávozott karakter
*****


VII. évf. - Leendő firkász

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2019. 06. 18. - 22:12:44 »
+1

RAVASZ2000. június

Végre elérkezett az az idő is, mikor számot adhatok hét évig tartó tanulmányaimról. Nem mondom, hogy nagyon rajonganék az ötletért, de mit tehetnék mást? Egyébként szégyent hoznék a családomra. Nem mintha eddig ezt nem tettem volna meg azzal, hogy újságírónak készülök. Az öcsém majd kijavítja azt, amiről úgy gondolom, hogy ki kell. Mondjuk, szerintem nem kellene, a  szüleim hagynák, hogy azt csináljak, amit szeretnék, de a betegségem miatt még a saját laborjukba se engednének be, nemhogy a külvilágba valahova.
De most vissza is a vizsgához. Igyekszem a legpihentebb formámat hozni, mert azt már észrevettem, hogy bármilyen megmérettetés is van, amennyiben nem kipihenten állok elébe, akkor elrontom. Így volt ez a tavalyi vizsgákon. Vagy az RBF-en, amit majdnem elrontottam a harc miatt, annyira nem tudtam utána koncentrálni. Bevallom kicsit örülök neki, hogy elhagyhatom végre az iskolát. Biztos szereznék még sok érdekes emléket, de nem akarom megvárni őket.
A terembe pont akkor érkezek, amikor kell. Egy perccel sem korábban, mint ahogy kezdődne a vizsga. Mondjuk nem is meglepő úgy, hogy tudjuk, az utolsó pillanatban, még idefelé is készültem. Mert mindig van valami, amit át kell nézni, sajnos. Nem vagyok stréber, de szeretek felkészülni mindenre. Szeretem magamba szívni a tudást.
Leülök a számomra kijelölt helyre, közben eszembe jut, vajon Nolan mit él át a nagyteremben? Van esze, nem féltem, és biztos megváltás lesz neki, ha elhagyom az iskolát. De gyorsan megteszem a vizsga kezdéséhez szükséges előkészületeket. Az instrukciókra nem is figyelek annyira, már csak a papír és a lehetséges kérdések lebegnek a szemem előtt. Szórakozottan játszom a tollammal is, amíg rá nem pillantok a kérdésekre. Hát ez lenyűgözően rengeteg. De meg leszek vele, és ha mindezt tényleg időben szeretném megtenni, akkor jobb is lesz, ha nekiállok.Bájitaltan:
Írja le a Százfülé-főzet hatásait és receptjét!

Recept:
3 maréknyi teliholdkor szedett meghajtófű
3 kaparókanálnyi huszonegy napig párolt Juharfa fátyolka
2 teáskanálnyi bíkornisszarv-őrlemény
2 kötegnyi disznópázsit
4 pióca
3 csipet szárított bumszalagbőr
Legalább egy szál haj attól a személytől, akivé változni szeretnénk.

A bugyogó vízhez hozzá kell adni a három maréknyi meghajtófüvet, majd a két kötegnyi disznópázsitot egyben. Ezután kavarjunk az üstön háromszor az óramutató járásának megfelelően, majd egy órán keresztül főzzük. Az idő letelte után kell hozzáadni a piócát és a mozsárban összezúzott két kaparókanálnyi Juharfa fátyolkát, majd ezt is adjuk hozzá a főzetünkhöz. 30 perc forralás következik, amikor is iszapszínűre változik a főzet. Ha ez megvan, akkor hozzá kell adni a három csipetnyi szárított bumszalagbőrt. A mozsárban össze kell törni egy teáskanálnyi bikornisszarv-őrleményt, majd a másik teáskanálnyi zúzatlan bikornisszarv-őrleménnyel együtt beletesszük az üstbe. 20 másodpercig főzzük a legmagasabb hőfokon, majd el kell zárni alatta a tüzet és hagyjuk állni tizennyolc órán keresztül. Az idő lejárta után kell hozzáadni a maradék Juharfa fátyolkát, háromszor az óramutató járásával ellentételsen kell megkeverni és hozzáadni a kiválasztott illető hajszálát vagy körmét.

Átváltoztatástan:
Mire jó a Duro varázsige? Fejtse ki néhány sorba!

Ez a kővé változtató varázsige. Embereken nem lehet használni, de bármilyen tárgyat képes kővé, merevvé változtatni.

Gyógynövénytan:
Írja le a Butykor jellemzőit röviden!

Cserepes, hasonlít a kaktuszra, csak a tüskék helyett dudorok borítják, amik kidurranva állot trágya szagot árasztanak.

Számmisztika:
Sorolja fel, mely bolygók milyen számokkal párosíthatók össze! (1-től 9-ig!)

1 – Nap, 2 – Hold, 3 – Merkúr, 4 – Föld, 5 – Jupiter, 6 – Vénusz, 7 – Neptunusz, 8 – Szaturnusz, 9 – Mars

Asztronómia:
Mit tud a Bereniké Haja csillagkép mitológiai, történelmi vonatkozásáról?

Bereniké egy Egyiptomi király felesége volt még az időszámításunk előtt. Mikor Ptolemaiosz hadjáratot vezetett a szírek ellen, a nő felajánlotta Aphroditének a haját. A férje hazatértekor levágta és elvitte az istennő templomába. Mikor másnapra eltűnt a haj, a templom papja úgy próbálta megbékíteni az uralkodó párost, hogy megmutatta a később róla elnevezett csillagokat, amik így a Bereniké Haja csillagképet adta ki.

Rúnaismeret
Nevezze meg a skandináv rúnairás első hat betűjének jelentését! (A rúna ABC-t erről nevezték el!)

f   ᚠ   F   „vagyon, marha”
u   ᚢ   U   „víz/salak”
th,þ   ᚦ   Þ   „jötun, óriás”
a   ᚨ   A    „Áz-isten”
r   ᚱ   R   „lovaglás, utazás”
k   ᚲ   K   „fekély”? (vagy *kenaz „fáklya”?)


Bűbájtan:
Fejtse ki mire használatos a Protego bűbáj és milyen további fokozatai vannak, azokat mire használjuk!

A Protego bűbáj elsődleges feladata a védelem. Minél erősebb egy varázsló, annál erősebb fajtáját tudja megidézni. Típusai: Protego – Protego totalum – Protego maxima – Protego horribilis
A legutolsó fajtájához már nagyon erős mágia szükséges, megidőzéjének szerencsére is van szüksége, hogy a kellő időben tudja felhasználni. A halálos átkon kívül minden átkot kivéd vagy legalábbis legyengít.
A megidézése nem bonyolult, viszont a védelme is csak néhány kisebb átok ellen áll fel, és nem is sokáig. Természetesen ahogy haladunk az erősségben, úgy tud több átoktól megvédeni.

SVK
Fejtse ki a dementorokkal kapcsolatos ismeretei! Térjen ki a kinézetre, védekezésre, hatására, stb!
A dementorok elleni védelmi bűbáj igéje: Expecto Patronum
A bűbáj neve: Patrónus bűbáj
Ott, ahol megjelenik egy dementor, a környezet hirtelen megfagy, hideggé válik, hiszen az elszív minden jót és boldogságot a környezetéből. Az áldozat csak a negatív emlékeire tud gondolni. A védekező bűbáj ellene pont az ellenkezőjére épít, a megidézőjének a boldog emlékeire.
Kinézete nem valami bizalomgerjesztő. A föld felett siklik, fekete csuklyás köpenyt hord. Hogy mi van a köpeny alatt nem lehet pontosan megállapítani, azt lehet sejteni, hogy valamilyen csontváz. A dementor csók halálos, lényegében kiszívja az áldozatából a lelket. A dementor támadás után bekapott csokoládé képes „gyógyítani” bizonyos értelemben.


Sajnos nem tudom befejezni, pedig sietek, így van két tantárgyam is a listán, amihez még tudnék ugyan írni, de nem lehet. Beadom a dolgozatom, a többit pedig innentől már a szerencsémre bízom. Hogy mennyire fog majd megszánni a tanár.


Naplózva


Willow Fawcett
Jegelt karakter
***


SVK prof

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2019. 06. 22. - 17:27:42 »
0

Kedves Diákok!

A RAVASZ vizsga ezennel véget ért. Köszönjük minden diáknak a részvételt.
Az eredmények hamarosan kihirdetésre kerülnek.
Kérjük, addig élvezzék ki az iskolában töltött utolsó napjaikat.

Willow Fawcett
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2019. 09. 13. - 03:50:51
Az oldal 0.08 másodperc alatt készült el 34 lekéréssel.