+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Felnőtt varázslók
| | | |-+  Elliot O'Mara (Moderátor: Elliot O'Mara)
| | | | |-+  Pofára esve
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Pofára esve  (Megtekintve 65 alkalommal)

Elliot O'Mara
[Topiktulaj]
***


Mucipuma

Elérhető Elérhető
« Dátum: 2018. 03. 08. - 11:45:24 »
0

V A L A H O L
L O N D O N B A N1999. május
Naplózva


Elliot O'Mara
[Topiktulaj]
***


Mucipuma

Elérhető Elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2018. 03. 08. - 11:45:50 »
+1

P O F Á R A  E S V E


[viselet]

AILISH
1999. május

Bosszankodva dugtam a kezemet üres zsebeimbe. Talán fel is mordultam, nem tudom. Túlságosan lekötöttek a gondolataim, amik csak úgy kavarogtak. Nem hiszem el… nem hiszem el… – szívem szerint ezeket a szavakat is hangosan kiáltottam volna bele az utca sötétjébe, de még mielőtt megtehettem volna ismét megtörtént az, ami az imént kihozott a sodromból.
Ahh… Merlin büdös szakállára… – Mordultam fel hangosan.
A zoknim szinte azonnal átázott. Éreztem, ahogy a hideg víz a cipőmön át eljut az anyagig, majd egész testem beleborzongott a fagyba. Igen, igen… tudom, tavasz van, ami Londonban egyenlő azzal, hogy folyamatosan esik az eső, majd pedig, ha végre el is áll medencényi pocsolyákat hagy maga után. Hirtelen hiányozni kezdett a dél-európai tavasz, amit számtalanszor tapasztalhattam meg bejárva a kontinenst.
Tovább morgolódva emeltem ki bokáig merülő bal lábamat a vízből. Egy kissé bénáskodva, de megráztam azt. Persze ez az egyszerű mozdulat kevés lett volna ahhoz, hogy már másodjára átnedvesedett zoknim megszáradjon és ne úgy érezzem magam, mint aki éppenséggel egy szivacson sétálgat.
Remek… – puffogtam magamban tovább, kissé előre hajolva, hogy sötétben megnézzem, hogy a nadrágom szára milyen károkat szenvedett el. Amennyire tudtam előre hajoltam, combom fájdalmasan megfeszült ott, ahol korábban azt a sérülést szenvedtem el. Nem érdekelt különösebben, hagytam, hogy lüktessen a heg. Ujjaim közben végig siklottak a vádlimon és persze éreztem: az is bőven kapott a mocskos vízből. Felhördültem volna ismét, nagyon is szívesen, csakhogy akkor meg lépéseket hallottam a hátam mögül.
Gyanús, ismerős lépéseket. Éppen csak felegyenesedtem és arrébb mozdultam – nagy szerencsémre –, mikor valami becsapódott mögöttem. Nem tudom mi lehetett az, miféle varázslat, csak azt láttam, ahogy fény villan. Nem volt időm előkapni a saját pálcámat, hiszen a támadó mögöttem volt, ezért gondolkodás nélkül rohanni kezdtem. Hoppanálni akartam, de még nem voltam benne elég jó.
A szívem zakatolt az adrenalin lökettől, még el is vigyorodtam. A lábam persze fájt, a rohanást még mindig nem bírt úgy, mint régen. A heg lüktetve, kínok között jelezte, hogy muszáj lesz hamarosan valamilyen búvóhelyet keresnem, mert – bár akkor még elég nagy volt a távolság – üldözőm bizonyára utol fog érni hamarosan.
Kényszerítve a sérült combomat próbáltam megtenni még néhány métert. Kapkodnom kellett a levegőt, mert mintha tüdőm is egyre gyengébben dolgozott volna. Fülemet persze még eközben is megütötte a: „Te mocskos fattyú!” kiáltás. Ebből tudtam, hogy már megint valami Rowle ügy okán vannak a nyomomban. Nem baj, Lis… nővérkém, nem kapod meg azt az örömöt, hogy engem eltegyél lábalól… – gondoltam két hörgés között.
Bekanyarodtam a következő utcán, egy pillanatra eltűnve a nyomomban loholó üldözőm elől. Meg kellett állnom. Kissé kétségbeesve dőltem előre, meleg tenyeremet fájós combom főlé vezetve. Ne add fel, O’Mara… Ne add fel! – próbáltam bíztatni magamat, miközben felegyenesedtem. Felpillantottam a házra, ami éppen mellettem volt… és akkor láttam meg azt a nyitott ablakot.
Mély levegőt vettem, majd utolsó erőmmel felugrottam, megragadtam a párkányt. Nehezen húztam fel magamat, mióta visszatértem Londonba még annyi izom sem volt rajtam, mint régen, most azonban a bennem tomboló adrenalin hajtott. Karjaim megremegtek, ahogy félig sikerült testemet átjuttatni a párkányon. Igen, már szinte büszke voltam magamra, mikor egyszerűen, fejjel előre bezuhantam a szobába. Hatalmas csörömpöléssel értem padlót, valami talán rám is esett.
Azt a kurva… – próbáltam levegő után kapni. Karjaimmal próbáltam közben felnyomni magamat a padlóról.
Naplózva


Ailish Everdean
Tanár
*****


Átváltoztatástan Tanárnő✫Kupidó elcseszett punkja

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2018. 03. 12. - 10:53:13 »
+1

Ailish Everdean professzor, éppen három napos szabadságának második harmadát töltötte londoni otthona mélyén. Tegnapról bőven maradt jó kedve, és széles mosolyért sem kellett a szomszédba átmennie, ami nem számított olyan csodának, hiszen a csütörtök éjszakáját egy vonaton töltötte, hogy aztán másnap teljes mellszélességgel megjelenhessen a húga esküvőjén, majd a lagziból is kivegye a részét. Melengette a lelkét Cornelia öröme, s bár elmorzsolt pár könnycseppet a meghatottságtól, sokkal többet nevetett. Egyrészről azért, mert még mindig fel tudta piszkálni Frank lelkét azzal, ha megemlítette az innen már ősinek rémlő történetet. A férfi előbb hangosan tiltakozott, hogy azóta nem ütött meg nőt, s férfit is csak kétszer, – stílusosan akkor is lány védelmében, – aztán szöget ütött a fejében a gondolat, hogy az idősebb Everdean csak az agyát húzza a sztori felemlegetésével. Meglepően jó kapcsolat alakult ki kettejük közt, amin sokat dobott, hogy a húgica szíve választottja tizenéves kora óta a kapitalista anarchisták táborát gyarapította. Az ex-punk pedig imádta, hogy kivételesen akad egy ember, akivel picit beszélhet a politikáról, ha nem is ez volt a fő témájuk.
Cornelia pedig gyönyörű menyasszonnyá avanzsált a szeme előtt, ami kettős érzelmeket keltett a professzorban. Egyfelől örült, mert még kísértette éjszakáit a húga múltja, ezek az események pedig elvettek egy kicsit az emlékekből. Másfelől azonban ki volt borulva, hogy a nála négy évvel fiatalabb testvére megházasodott, ő meg még csak pasit sem tudott fogni magának hosszabb távra. Megbolygatta a lelki egyensúlyát, de szerencséjére az öröm és a boldogság került ki győztesen az érzelmek birkózásából.
Így aztán három napot tölthetett, távol az iskolától, egyet pedig a testvére társaságában, ami külön öröm volt a számára. A mai napja a lustulás, a lazítás és a denevér simogatás szentháromságában telt el, a holnapiról pedig úgy tervezte, meglátogatja Avrilt és Pault, hiszen nagyon rég látta már őket is. Talán megromlott kicsit a kapcsolat, eltávolodtak egymástól, de azért még barátok voltak, s ezt egyik oldal sem felejtette el.
Most éppen a fogmosó tükör elé húzódott, hálóruhában, egy pici kefével fésülgetve Rocky-t. Vagyis egy átlagos esti rutinban tobzódott, ahogy látta a karján ülő kisállatra felszökni az élvezet vigyormaszkját. Az egyetlen alkalom, amikor tartósabban képes volt, egy helyen tartani a kisebbik denevért, az éjszakai fürdőszoba látogatás volt, s vagy Clash, esetleg Weird Sisters dalokat dúdolt, vagy gügyögött az ő eleven csöppségének. Most utóbbival szórakoztatta magát, a bőregér pedig engedelmesen forgatta a fejét.
Aztán hatalmas csattanás szólt a nappaliból, s a professzorban elindult az ideg szikrája.
– Édes istenem Bakacsin! – Kiabált kifele az ajtón át, majd útjára engedte a kisebbik repkedőt. A nagyobbiknak szokása volt alvás közben lezuhanni, vagy röpstartból magára rántani dolgokat, s bár fejlődött a koordinációja, az esze megmaradt a szárított lepke szintjén. Csak az tartotta ilyen esetekben a lelket Everdeanék lányában, hogy szerette a lomha dögöt, akkor is, ha összetört odahaza mindent, amivel volt szerencsétlensége találkozni. – Mit művelsz te szerencsementes jószág? – Hangzott a kérdés, s még érkezett volna valami, de Ailish ekkorra észlelte, hogy kivételesen nem magától borult le az ő szeme fénye. Egy férfi fetrengett az ablakpárkány alatt, a hátán a riadalomtól megmerevedett Bakacsinnal. Felkapta az első keze ügyébe akadó tárgyat, – egy gyertyatartót, amit még az anyja hagyott rá, aztán öles léptekkel elindult a behatoló felé. Első mozdulattal, finoman a fejére lépett, hogy ne jusson eszébe felfele tekintgetni, majd kézbe vette a nagyobbik bőregeret, s ahogy hátrébb lépett, a kezében megcsillant a rögtönzött fegyver. – Te most vagy egy nagyon szerencsétlen betörő vagy, vagy nagyon nem gondoltad át, mit művelsz. Esetleg bevágott valaki az ablakomon? Bárhogy is, én a helyedben szép lassan térdre dobnám magam, és nem próbálnék meg leskelődni, amíg nem magyarázod ki magad. – A kezében a nehéz tárgy fenyegetően csillant meg, s a szemében is valami furcsa tűz indult meg. Bár hitt a szabadságban, meg abban, hogy mindenki azt csinál, amit akar, a saját házát hajlandó volt akár pálcával is megvédeni. Egyelőre úgy tűnt nem kell még ehhez folyamodnia.
Míg beszélt előbb a kisebbik, majd a nagyobbik denevér is a vállára mászott, érdeklődve figyelve az események további folyását.
Naplózva


Elliot O'Mara
[Topiktulaj]
***


Mucipuma

Elérhető Elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2018. 03. 15. - 10:37:18 »
+1

P O F Á R A  E S V E


[viselet]

AILISH
1999. május

Karjaim megfeszültek, ahogy megpróbáltam felnyomni magam a padlóról. Még mindig ott volt az a nehezék a hátamon, ami könnyen legyőzte sovány testemet. Valójában már megszoktam, hogy Reagan óta ez van. Csupa csont és bőr lettem, legyengültem… és erre mindennap emlékeztett a csuklómat elcsúfító heg, ami az arcomba vágva hirdette: Egy senki vagyok. Bár az is tény volt, hogy a Rowle család szemében ennél többnek bizonyultam, nem véletlenül küldtek a nyakamra gyilkosokat, nem ok nélkül üldöztek és próbálták megkeseríteni az életemet. Már számolni is nehéz lett volna hányszor kiáltották utánam: „te fattyú!”
Elterültem a padlón, az érzések, a keserűség annyira letaglózott, hogy átadtam magam a veszteségnek egy pillanatra. A maradék erőm is elhagyott abban a néhány másodpercben. Csak bámultam ökölbe szorított kézfejemet, a csuklómat szorongató bársonyszalagot. Az ékszer, mintha kissé megcsillant volna az esti fényekben… aztán pedig, lüktetni kezdett, gyorsan, ritmustalanul… vele pedig a szívem is hasonló ritmust vett fel. Egy semmirekellő vagy O’Mara! – morogta a hang, ami megkeserítette az életemet, ami annyiszor sodort már veszélyes játékokba.
Éreztem, hogy az adrenalin minden fájdalmat háttérbe szorít megint. Többek között azt, ami lábamat bénította meg és ami részben visszatartott attól, hogy feltápászkodja a padlóról. Erőszakosan le is sodortam volna magamról a valamit. Akkor azonban hangok érkeztek: egészen pontosan egy nő beszélt. Az első mondatot nem értettem meg, a másodikat viszont annál tisztábban:
Mit művelsz te szerencsementes jószág?
Egészen közel volt már. Hangja tisztán csengett a becsapódásomat követő csendben. Fel akartam emelni a fejemet, hogy megnézzem kivel állok szembe, ebben azonban megakadályozott a hölgyemény lába, ugyanis azzal egyenesen a hajamra taposott. Valószínűleg az arcom földre tartásával akart a helyemen tartani. Ez még nem is bosszantott volna, ugyanis nem okozott különösebb fájdalmat alapvetően. Azonban, mikor kissé előre hajolt egy-két szál megfeszült. Fejbőröm fájdalmasan húzódni kezdett.
Merlin szaros gatyájára, asszony! – kiáltottam kissé torz hangon.
Erre már hátrébb lépett. A valami, ami addig a hátamon volt eltűnt, talán éppen azt távolította el rólam – nem tudom. A hajamat igazgatva tápászkodtam fel. Lábaim kissé remegtek, főleg, az amelyik még mindig lüktetett a fájdalomtól. A rohanás megviselte a sebesült végtagot… és persze ott csengtek Daniel szavai a fülemben: „sosem leszel már olyan, mint régen.” Ez sem okozott megnyugvást.
Te most vagy egy nagyon szerencsétlen betörő vagy, vagy nagyon nem gondoltad át, mit művelsz. Esetleg bevágott valaki az ablakomon? Bárhogy is, én a helyedben szép lassan térdre dobnám magam, és nem próbálnék meg leskelődni, amíg nem magyarázod ki magad.
Ekkor néztem csak a nő felé. Lényegében a nadrágom igazgatása jobban lefoglalt, mint az az öreg gyertyatartó, amit felém tartott. Éppenséggel kéznél volt a pálcám és ebben a harcban még mindig kiegyenlítettebbek voltak a viszonyok, mint odakint az utcán.
Esetleg a talpad helyett most már a gyertyatartóval akarsz megskalpolni? – érdeklődtem kissé gúnyos hangnemben.
Térdelni ugyan képtelen lettem volna. Fájós combom okán abban a pillanatban még az állás is éppen elég kínzó volt, nemhogy a lábam bármilyen jellegű mozgatása. Mindenesetre felemeltem a kezemet, hogy lássa: nincs nálam pálca, sem másmilyen fegyver.
Szemeimet végig futtattam az alakján, az arcán, a vállán pihenő két denevéren. Talán boszorkány… – gondoltam és egy kis fintorszerű vigyor jelent meg az arcomon. Alapvetően nem látszott veszélyesnek, ami persze rólam is elmondható, tehát jobb volt a biztonsági játéknál maradni.
Ne aggódj, nem terveztem neked ártani… én csupán… – kezdtem volna a magyarázkodást.
Egy kiáltás zavart meg, lentről. A nevemet hallottam, méghozzá az igazit, ami szíven ütött… olyan kevesen tudták, mert mindig igyekeztem vigyázni arra, amit Deantől kaptam. A Rowle caaládtól pedig különösen óvakodtam.
– O’Mara, te fattyú, ezzel nem úszod meg! Véged!
Bal kezemet a mellkasomra csúsztattam. Meg akartam nyugtatni zakatoló szívemet, de közben ott volt bennem még mindig a félelem: mi lesz, ha következőnek Deant vagy Danielt keresik fel? Mi lesz, ha velük zsarolnak.
Nos… azt hiszem most már egyértelmű, miért ugrottam be a szó szoros értelmében. – Böktem fejemmel az ablak felé. – Menedékre volt szükségem.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország


Az oldal 0.08 másodperc alatt készült el 35 lekéréssel.