+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  Házak ismertetője (Moderátor: Mrs. Norris)
| | | | |-+  Griffendél
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Griffendél  (Megtekintve 1915 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2017. 09. 05. - 15:51:15 »
+2


Címerállat

Az oroszlán nem csupán a Griffendél ház címerállataként említhető, hanem más kontextusban is fontos szerepet játszik, hiszen ez a Brit Birodalom jelképe is. Az állat izmos felépítése és gyakorta harcias fellépése – akár fajtársaival szemben is –, erőt és bátorságot sugároz. Az ágaskodó nagymacska képe elsősorban ezeket tulajdonságokat hivatott jelképezni. Ez a testtartási forma fenségességet és hősiességet, már-már vakmerőséget is mutathat. Ilyen tulajdonságok mellett pedig, nem is meglepő, hogy ezt a nemes teremtményt választották a Griffendél címerállatának

Kik kerülnek ide?

„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű,
Házad Griffendél.
Oda csak az kerül, ki
Semmitől se fél.”

A griffendélbe elsősorban a bátor és vakmerő diákok kerülnek. Legalábbis ha valakit megkérdez az ember, rögvest ezt az állítást kapja válaszul. Ám ez elég nagy tévedés, hisz mindezekhez a nagyszerű tulajdonságokhoz többnyire jellemzően intellektus is párosul. Nem véletlen Miss Granger volt az iskolaelső. Általában inkább úgy mondhatnánk azok a tanulók gazdagítják ezt a házat, akik fogékonyak a tudásra, viszont van bennük egy jó adag lojalitás és merészség is. Badarság azt hinni, hogy mindük éjszakai folyosókóborló, mint Harry Potter és barátja Ron Weasley, de tény, hogy talán ennek a háznak a tagjait éri a legtöbb ilyesfajta kihágásért kiszabott pontlevonás.
 


A klubhelyiség

A kastély egyik tornyában kap otthon a griffendélesek főhadiszállása, melynek őre nem más, mint a méltán híres Kövér Dáma. A négyzet alakú helyiség közvetlenül a bejáratot követően, mely tele van sok-sok kényelmes fotellel illetve kisebb asztalokkal és egy közepes méretű kandalló is található itt. A diákok szabadidejük nagy részét itt töltik el, de van, aki itt tanul. Szabad kilátás nyílik az udvarra az ablakból. A terem díszítése arany és piros színű. A bejárat mellett hatalmas aranytábla hirdeti a griffendéles roxforti hősök neveit, akik Roxfortért adták az életüket.
Ház szelleme: Félig Fej Nélküli Nick
 


Az alapító

Griffendél Godrik Gordic's Hollow városában született, mely azóta is az ő nevét viseli. Griffendélről azt mondják, hogy bátorsága, kitartása és erős szíve voltak a legjobb tulajdonságai sok egyéb mellett. Ezért, a Teszlek Süveg szerint, a bátorság és merészség alapján választott diákokat a házába. Emellett ő támogatta legjobban, hogy mugli születésűek is járhassanak az iskolába.
Giffendél portréja a Roxfort kastályában lóg, egy titkos átjárót őrizve a hetedik emelet és a Nagylépcső lépcsőpihenője, valamint a Bejárati csarnok oldalszobája között. A jelszó, amit a belépéshez ki kell mondani, a Csillagfény. Griffendél két ismert ereklyét hagyott hátra: egy kobold készítésű, rubintokkal kirakott kardot és a Teszlek Süveget. A két tárgyat különös kapcsolat köti össze: amikor egy igaz Griffendélesnek szüksége van rá, a kardot ki tudja húzni a Süvegből. Griffendél kardja képes erőt elszívni azoktól, akiket legyőzött, ezért, Harry Potter a baziliszkusz fölött aratott győzelme során, átáztatódott baziliszkusz méreggel, ami lehetővé tette, hogy el tudja pusztítani Voldemort horcruxait. Albus Dumbledore arra használta, hogy elpusztítsa Rowle gyűrűjét, Ron Weasley arra, hogy kiiktassa Mardekár Malazár medálját, Neville Longbottom pedig arra, hogy megölje Naginit. Ez az egyik olyan ereklye, melyre nem tudott Voldemort szert tenni mivel Albus Dumbledore birtokában volt.

   
Híres griffendélesek

Harry James Potter - a 'kis' túlélő
Albus Dumbledore - minden idők egyik leghíresebb mágusa
Minerva McGalagony - A Roxfort jelenkori igazgatónője
Fred és George Weasley - Weasley Varázsvicc Vállalat tulajdonosai
Bill Weasley - sárkánykutató
James Potter - auror
Lily Potter
Sirius Black

Az oldal exgriffendélesei

Daniel O'Mara - medimágus
Johann Metzger - mediauror
Benjamin R. Fraser - a Montrose Magpies Kviddics Válogatott hajtója
Christopher Cartwright - a Zsebpiszok köz egyik tolvajvezére
Cherub Willbutch - híres platszimedimágus
Dakota Bourgh - a DakoTea House tulajdonosa
Dorian Belby - Átváltoztatástan professzor
India Zayathri - Jóslástan professzor
Joshua Davis - sárkánygondozó
Reginald Cobham - exauror és akadémiai tanár
Seosaphine Baradwys - szabadúszó író, újságíró, fejvadász
Taiden Archeron - exauror és akadémiai tanár
Mirabella Harper - boszorkány
Lennox Campbell - a Montrose Magpies Kviddics Válogatott fogója, Repüléstan tanár
Harold Macmillan - Aurorfőparancsnok
Raven Harvey - Annwn fogadó tulajdonosa
Safiya Carson - vérfarkas nyilvántartó


Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2023. 05. 23. - 06:46:26
Az oldal 0.282 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.