+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  Házak ismertetője (Moderátor: Mrs. Norris)
| | | | |-+  Hugrabug
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Hugrabug  (Megtekintve 1460 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2017. 09. 05. - 11:52:46 »
+3


Címerállat

A borz aranyos megjelenése mellett igazi veszélyt képvisel. Nevetségesnek hatha ez az állítást, de nagyon is igaz! Ártatlannak tűnő szinte nyugodt természete megtévesztő lehet. Ha a szükség úgy hozza védekezik, mint a legtöbb ragadozó állat. Kicsiny törékeny jellege ellenére komoly ellenfél lehet, hisz ellenállása éles harapásában nyilvánul meg legesleginkább. Ugyanakkor a borzok összetartóak, és abszolút családcentrikusak. Törődnek egymással, a kolóniával, képesek több generációs klánokat alkotni, melyek együtt küzdenek a természet ellen, a túlélésért. Tökéletes döntés volt tehát a hugrabug ház címerállataként választani, hisz alaptójuk hasonló, sőt teljességgel azonos elvekett vallott.


Kik kerülnek ide?

„A Hugrabugnak nyájas népe
békés, igazságos.
 Oda mész, ha türelmes vagy
S jámbor – ez világos.”

A hugrabugosok megbízhatóak, őszinték és hűségesek. Nem nagyszájúak, de a csendességük ne ámítson el. Nem olyan szendék, amilyennek elsőre tűnnek. A veszélyt ugyanis nem tűrik, és a címerállatunkhoz, a borzhoz hasonlóan ők is megvédik magunkat, ha a szükség úgy hozza, akárcsak a barátainkat, és a családunkat, bármi is történjen. Senki sem félemlítheti meg őket ha egyszer bedühödnek. Vigyázat, egyesek ujjakra mennek és harapnak!

A klubhelyiség

A hugrabug klubhelyiségét egy, a konyha melletti festményen keresztül lehet megközelíteni. A szoba nagyon kellemes és hívogató hely. Tágas, világos, jól megvilágított, kerek helyiség, mely tele van kissé fakó, sárga színű fotelekkel. A bejárattal szemközt egy kandalló helyezkedik el. A hugrabugos diákok itt írják meg házi feladataikat, és itt töltik el szabadidejük nagyrészét. A bejárat mellett egy hatalmas, fekete kőből faragott tábla kapott helyet, melyen arany betűk hirdetik az ostromban elesett, hős hugrabugosok neveit.
Két csigalépcső vezet föl a klubhelyiségből: egyik a fiúk, másik a lányok hálókörletei felé visz.
Ház szelleme: Pufók Fráter


Az alapító

Hugrabug Helga egyik alapítója volt a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolának és kora egyik legnagyobb varázslójaként tűnt ki. Róla nevezték el a Hugrabug házat. A házban nagyra tartott értékek a hűség, becsületesség, sportszerűség és tisztességes munka. A Teszlek Süveg mindazonáltal azokat a tanulókat is ebbe a házba sorolja, akik nem rendelkeznek semmilyen kiemelkedő tulajdonsággal, mivel Helga az egyenlő bánásmód híve volt. Helga híres volt a szakács-bűbájairól, a Roxfortban feltálalt ünnepi ételek többsége az ő receptjei alapján készül. A házimanók Helga jóvoltából kerültek a Roxfortba, itt nyújtott nekik menedéket. Neki nem voltak szigorú elképzelései arról, hogy kiket választ a házába, ezáltal Helga egyenlőségre törekvő volt, egyben ezen elképzelései el is különítették a többi alapítótól. Hugrabug egyetlen ereklyéje, egy kis arany csésze, a családban öröklődve végül egy távoli leszármazottjához, Hepzibah Smith-hez került. Smith szerint a csészének mágikus ereje van, de ezt ő sosem tesztelte. A csészét Smith-től Tom Rowle Denem lopta el, aki horcruxá alakította. A csészét Hermione Granger pusztította el egy Baziliszkusz foggal, a Roxforti Csata alatt, 1998-ban.

Híres hugrabugosok

Cedric Diggory - Trimágus Tusa bajnok, a Roxfort hőse
Newt(on) Scamander - híres muglikutató
Pomona Sprout - Hugrabug egykori házvezetője
Arabella Salamander - Göthe Salamander lánya, lénykutató


Az oldal exhugrabugosai

Serena Fawley - akadémiai tanuló
Eve V. Santeria - színésznő és akadémiai tanuló
Arabella Salamander - LLG professzor
Artemis Greenberry - akadémiai tanuló, pszicho-medimágus gyakornok
Giacomo B. Santeria - színész
Oscar Caine - akadémiai tanuló
Jason Bright - szabadúszó író
Mira Luna Wyne - Mágiaügyi Minisztérium - Varázsgépjármű-specialista
Merel Everfen - Deranged Delicacies, pultos
Oliver Smith - Bájitaltan tanár

Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2023. 05. 11. - 14:35:40
Az oldal 0.054 másodperc alatt készült el 32 lekéréssel.