+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  Házak ismertetője (Moderátor: Mrs. Norris)
| | | | |-+  Mardekár
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Mardekár  (Megtekintve 2361 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2012. 10. 14. - 21:22:36 »
+9


Címerállat

A kígyó talán az egyik a leglegendásabb állatok közül, mint a varázsvilágban s mint a mugliknál. Gondoljunk csak a nagyhírű nagákra, akik felső teste emberi volt, viszont kígyófarokban végződött. Mára már tudjuk, hogy nagák körülbelül ezer éve kihaltak, amikor egy utolsó háborúba keveredtek az Atlanti-óceán sellőivel. Egyes mágiakutatók viszont állítják, hogy a nagák tulajdonképpen a sellők ősei voltak, bár ezt a lehetőséget sokan támadják Vlutyranisko-féle sellőkrónikára alapozva, ahol az író kijelenti, hogy egymás természetes ellensége volt a két faj.
A világ mitológiái rengeteg képességgel ruházták fel a kígyót. Érthető okokból párhuzamba hozták a mérgekkel és a gyógyítással és azt hiszem itt megállapíthatjuk, hogy a Mardekár címerállatává inkább az előbbi tette. Az állat ezen kívül titkost tudást jelöl, melyet csak ésszel és ravaszsággal lehet megszerezni. Sokáig figyel és a legalkalmasabb pillanatban cselekszik. Ezek az erények mind párhuzamba helyezhetőek a Mardekár házzal.


Kik kerülnek ide?

„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy,
Ne tekints másra:
A Mardekár való neked.
Ott lelhetsz sok társra.”

A Mardekár-házat gyakran hozzák párhuzamba a fekete mágiával és statisztikai tény, hogy tőlük került ki a legtöbb sötét varázsló és boszorkány, de nem szabad általánosítani. A „Kígyók” háza nem kifejezetten a romlott személyiségeket gyűjti, pusztán a tagjai különös tehetséggel képesek befolyásolni más embereket, és bármit megtesznek a győzelemért. Ez a két tulajdonság ugyanúgy elmondható a Hollóhát és a Griffendél diákjairól is. Mi különbözteti hát meg a mardekárosokat a többi háztól? Talán az egyik az egyedi erkölcsrendjük, egy mardekáros diáknak sokszor csak a cél a fontos, nem pedig az út, ami odavezetett. A másik, amit mindenképpen ki kell emelnünk, hogy a Mardekár a legösszetartóbb a roxforti házak közül, ők azok, akik tényleg egy családként élnek a kastélyban, egy furcsa szövetségi rendszerrel, amit leginkább az egymástól való félelmük tesz erőssé.

A klubhelyiség

A pincében egy kőfal mögött rejtette el Mardekár Malazár házának a klubhelyiségét. Ez egy hosszú terem, alacsony mennyezete, kerek lámpákkal és gondosan megívelt, elegáns bútorokkal. A helyiség a Fekete-tó alatt húzódik, és ablakaiból be is látni a titkos vízi világba, sőt a Mardekár egyik büszkesége a Tótartó, ahol egy üvegburán keresztül láthatjuk a tó rejtelmeit (ez a búra az 1997-98-as tanévben betört). A hálótermek falait középkori gobelinek díszítik, a baldachinos ágyak leple pedig mélyzöld és ezüst színekbe öltözteti a hálót.
Ház szelleme: Véres báró


Az alapító


Mardekár a négy roxforti alapító egyike volt. Rengeteg áttörés a mágiában az Ő nevéhez fűződik, ezek közül a legismertebbek a Párszaszó és a Legilimencia. Szintén az Ő nevéhez fűződik a vérelmélet, mely napjaink mágustársadalmában is komoly megosztottságot jelent. Az elmélet hírnökeként Mardekár szigorúan meg akarta szabni, hogy kik tanulhatnak a Roxfortban, és ezért szembekerült a másik három alapítóval. Mikor a kérdés eldőlt, s nem Malazár javára, elhagyta a kastélyt, de hátrahagyott egy titkos kamrát és egy elátkozott baziliszkusz tojást. A legenda szerint a „Titkok Kamráját” csak Mardekár vér szerinti utódja tudja feltárni, és rászabadíthatja a szörnyeteget a nem tiszta vérű varázslókra. A kamrának két feltárásáról tudunk biztosan: 1942-ben és 1992-ben, mindkettőt Tom Rowle Denem követte el.

Híres mardekárosok

Merlin – a történelem legnagyobb hatalmú mágusa
Phineas Nigellus Black – a Roxfort egyik legkiválóbb igazgatója
Tom Rowle Denem – Korunk legerősebb sötét mágusa
S a híres és befolyásos aranyvérű családok valamennyi leszármazottja.


Az oldal exmardekárosai


Nellie E. Nott - protektor
Mathias Montrego - akadémiai tanuló
Leonard B. Beckett -  aranyvérű családja büszke örököse
Jasper Flynn - akadémiai tanuló
Henry J. Mirol - titkár a mágiaügyi minisztériumban
Fynn Kyteler - díler
Frey Henricksen - akadémiai tanár
Emily M. Dean - akadémiai tanuló
Elliot O'Mara - tolvaj, kalandor
Elfelda Hall - szupermodell
Edward Nott - auror
David Evanson - tolvaj
Chloé Bones - tetoválóművész
Beatrix Flint - újságíró asszisztens
Aiden Fraser - az Aranyfog tulajdonosa
Phillip Rowle - Nemzetközi Varázsjogi Hivatal vezetője, Wizengamot tag


Naplózva

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2016. 01. 30. - 18:42:35 »
+1

A föld alatt rejtőző Titkok Kamráját Mardekár Malazár építette a másik három alapító tudta nélkül. A kamrát évszázadokon keresztül csupán legendának tartották; habár a tény, hogy a pletyka ilyen sokáig fennmaradt, azt bizonyítja, hogy Mardekár beszélt alkotásáról, és többen hittek neki, és esetleg volt olyan, akinek megengedte, hogy belépjen a kamrába.

Az kétségtelen, hogy mind a négy alapító rajta akarta hagyni az ujjlenyomatát a boszorkány- és varázslóképző szakiskolán, és azt akarták, hogy ez legyen a legjobb iskola a világon. És abban is egyetértettek, hogy mindenki megalapíthatja a saját házát, kiválaszthatja a klubhelyiség és a hálószobák helyszínét. De Mardekár ennél tovább ment, és épített egy saját, titkos főhadiszállást az iskolában, ahova csak ő tehette be a lábát, illetve az, akinek engedélyt adott rá.

Elképzelhető, hogy kezdetben, mikor megépítette a Kamrát, Mardekár nem szánta többnek, csupán egy helynek, ahol olyan varázslatokra taníthatja diákjait, amelyeket a másik három alapító helytelenítene (a Sötét Tanok tanításával kapcsolatos ellentétek már korán kiütköztek). De a kamra kinézete alapján az is biztos, hogy mire Mardekár befejezte, már kialakult az elképzelése, hogy neki óriási szerepe van az iskolában. A másik három alapító közül egy sem hagyott hátra óriási szobrot saját magáról, vagy szórta tele az iskolát a saját erejének jelképével (a Titkok Kamrájának bejáratánál lévő kígyók Mardekár párszaszájú képességeire utalnak).

Amit biztosan tudunk, hogy amikor a három alapító arra kényszerítette Mardekárt, hogy hagyja el az iskolát, úgy döntött, hogy a Kamra, amit épített, ezentúl egy olyan szörny otthona lesz, amit kizárólag ő - és leszármazottjai - tudnak irányítani: a baziliszkuszé. Továbbá csak az tud belépni a kamrába, aki beszél a kígyók nyelvén. Tudta, hogy ez távol fogja tartani a többi alapítót és a tanárokat is.

A Kamra létezéséről csak Mardekár leszármazottai tudtak, és azok, akikkel megosztották ezt az információt. Így tudott a szóbeszéd fennmaradni századokon keresztül.

Konkrét bizonyítékok léteznek arra, hogy a Kamrát több, mint egy alkalommal nyitották ki Mardekár halála, és Tom Denem XX. századi megérkezése között. Amikor elkészült, egy lezárt csapóajtón és több mágikus alagúton lehetett bejutni a Kamrába. De amikor az iskola vízvezeték-rendszerének a korszerűsítésére sor került a tizennyolcadik században (ez a ritka alkalmak egyike volt, amikor a varázslók leutánozták a muglikat, mert eddig egyszerűen ott könnyítettek magukon, ahol éppen voltak, majd eltüntették a bizonyítékot), a Kamra bejárata fenyegetve volt, hiszen egy bizonyos mosdóban helyezkedett el. A bejárat megmentése egy Corvinus Gaunt nevű diák jelenlétének köszönhető - aki Mardekár közvetlen leszármazottja, és Tom Denem őse volt -; titokban megvédte a csapóajtót, így aki tudott róla, továbbra is be tudott lépni a Kamrába, még azután is, hogy az új vízvezetékrendszer kiépült.


A suttogás, hogy egy szörny lakik a kastély mélyén, szintén fennmaradt az évszázadok során. Ennek szintén az volt az oka, hogy aki hallott és beszélt róla, nem volt olyan diszkrét, mint amennyire lennie kellett volna: a Gaunt család például sosem nem tudott ellenállni a dicsekvésnek. Mivel senki más nem hallotta teremtményt, ami a padló alatt vagy újabban a vízcsövekben közlekedett, nem voltak sokan akik hittek nekik, és Tom Denem volt az első, aki ki merte engedni a szörnyet a kastélyba.

A kastélyt az évszázadok során sikeres igazgatók és igazgatónők sora, valamint számtalan történész is átkutatta, de minden alkalommal arra jutottak, hogy a Kamra csak egy legenda. Nagyon egyszerű magyarázata van, miért nem jártak sosem sikerrel: egyikük sem volt párszaszájú.
Forrás: J. K. Rowling - Pottermore
Fordította: K. Nóra [web]
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 12. 15. - 02:16:58
Az oldal 0.074 másodperc alatt készült el 33 lekéréssel.