+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Hannah Victoria Selwyn
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Hannah Victoria Selwyn  (Megtekintve 1631 alkalommal)

Hannah V. Selwyn
Eltávozott karakter
*****


V. évfolyam

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2016. 12. 21. - 17:09:19 »
0

HANNAH V. SELWYN


Mottó
"Meg kell tanulnod zuhanni, mielőtt szárnyra kapsz." / "Élj félelem nélkül, álmodj nyitott szemmel, ha rád szakad az ég is, akkor is kelj fel!"         Alapok


nem ||
teljes név || Hannah Victoria Selwyn
születési hely, idő || London; 1983, június, 11.
horoszkóp || Ikrek
kor || 15
vér || fél
évfolyam || ötödik


         A múlt


 Gyerekkor
Londonban láttam meg a napvilágot, és Chigvellben nőttem fel. Kisgyerekként nem mutattam mágikus képességeket, ezért még nem is avattak bele túlzottan a szüleim a varázslóvilág dolgaiba. Átlagos gyerekként nőttem fel szerető családban. A helyi általános iskolában tanultam 11 éves koromig, és rengeteg barátot szereztem.
Első mágikus képességeim azonban 6-7 éves koromban megjelentek. Apa nagyon boldog volt, alig várta, hogy betöltsem a 11-et, és jöjjön a levelem Roxfortból. Anya szintén repesett az örömtől, hogy egyszem lánya boszorkány.

 - Anya! Anya képzeld, a suliban elvették tőlem a táskámat, és utána megpróbáltam visszaszerezni, de nem sikerült. A többiek csúnyán kinevettek, mire sírva fakadtam, és pár másodperc után a táska magától visszarepült a kezembe! Hihetetlen! - kiabáltam, mikor beléptem a házba iskolából érkezve.
Anya nem mondott semmit, csak a nyakamba borult, s jó szorosan megölelt. Ekkor betoppant apu.
- Drágám, van egy kis boszorkányunk a családban! - mosolygott anyu.
Apa felkapott és jól megpörgetett engem.
- Na kis kincsem, mit műveltél? - kérdezte, és puszit nyomott az arcomra. Én pedig mesélni kezdtem.

A hasonló esetek egyre gyakoribbakká váltak, ezért egyes diákok megtartották tőlem a távolságot. Magamra maradtam, így egyre jobban koncentráltam a tanulásra. Valentin volt az egyetlen barátom az utóbbi időkben, a többiek elpártoltak tőlem. Nem voltam hajlandó szomorkodni mindezért, hisz pár év, és eljutok Roxfortba! Valentinnal pedig egyre szorosabbá vált a barátságunk. A közeli parkokba jártunk el, sok időt töltöttünk egymással. Nemsokára betöltöttem a 10-et. "Már csak egy év" - gondoltam magamban. Vegyes érzelmek töltöttek el, egyszerre voltam felemelően boldog, de szörnyen szomorú is. "Ha elutazom Roxfortba, talán Vali megszakítja velem a kapcsolatot. És azt nem akarom." - sírva fakadtam a szobámban.

 A kis tavacska partján ülve kacsáztam a vízen. A kis parkocska csendes volt azon a nyári délutánon. Mindig ide menekültem, ha valami problémám volt, és itt találkozgattunk Valival is. Ez ma, 1993. június 11.-én is így történt. Síri csend. Észre sem vettem hogy valaki lopakodik mögöttem.
- Boldog Szülinapot! - kiabálta, s a nyakamba ugrott, és a nagy lendülettel mindketten borultunk a tóba. Kacagva bukkantunk felszínre, majd kiúsztunk a partra. - Hogyhogy itt vagy egyedül? Voltam nálatok, és a szüleid azt mondták nem vagy otthon.
- De tudtad hol keress...
- Persze hogy tudtam. - mondta, s beleboxolt a karomba.
- Hé! - kiáltottam, és viszonoztam az ütést.
- Na, miért lógattad az orrod itt egyedül?
- Már csak egy évig fogok ide járni. - mondtam ki habozás nélkül.
- Miért?
- Bentlakásos iskolába megyek.
- Hová?
Csendben maradtam. Nem tudtam hogy elmondhatom e Valentinnek.
- Na... Mondd már el! - könyörgött.
- A Roxfortba. - mondtam ki. Bíztam a fiúban.
- Boszorkány vagy? Ez, ez komoly? - ragyogott fel az arca.
- I-igen. - nyögtem ki. Tud a varázslóvilágról? Honnan? - Ho- honnan tudtad?
- Anyukám kvibli, apu mugli származású. Tudok Roxfortról. Anya rengeteget mesél róla. Oda jártak a szülei.  Másrészt... másodikban az a táskás eset, elég árulkodó volt.
- Jó. Ez tény
Megfagyott a beszélgetés. Vali is lelombozódott. 10 percig csak ültünk, és bámultuk a víz lassan hullámzó tükrét.


Roxfortos évek
Egy évvel később már az ablak előtt vártam a roxforti baglyot. Otthon nagy izgatottság és öröm töltötte meg a levegőt. Még aznap, június 11.-én megérkezett a levelem, rajta a bevásárló listával. Apa pedig még aznap elvitt az Abszol útra. Megkaptam a pálcámat is, (Főnixtoll mag, szilfa, 13 hüvelyk, kellemesen rugalmas.) és a taláromat. Illetve kaptam egy gyöngybaglyot, akit Pearlnek neveztem el.
Azon a nyáron is sokat találkoztunk Valival. Kezdett elég letörtté válni, hiszen rohamosan közeledett az elutazásom napja. Végül eljött szeptember elseje. A szüleimmel a King's a Cross pályaudvaron álltunk a 9. és 10. vágány között. Apa elindult a fal felé, és felszívódott. Ámulva néztem anyut, aki egy nyugtató pillantással jelezte, hogy indulhatok. A túloldalon rengeteg diák búcsúzkodott családjától, egy hatalmas piros mozdony húzotta szerelvény előtt. Közben anya is átért. Elbúcsúztam a szüleimtől, és felszálltam a vonatra. Bementem az egyik kupéba, ahol már ült két elsős.

 - Sziasztok! Leülhetek közétek?
-Persze, gyere bátran. – szólalt meg a szőke hajú lány hatalmas mosollyal az arcán. Mellette egy fekete hajú lány ült, ő bólintott. – Hogy hívnak?
-Hannah vagyok. Titeket hogy hívnak?
- Vanillának, őt pedig mellettem Kiarának.

Hosszasan elbeszélgettünk. Végül Kiara is bekapcsolódott.
Az évek során nagyon jól összekovácsolódtunk, egy házba is kerültünk. Kivéve Kiarát, aki végül Mardekáros lett, mégis tartottuk vele a kapcsolatot. Bár én igyekeztem nem bajba keveredni, Kiara erre nem mutatott hajlamot. Gyakran kószált kint este ha tehette, és sokszor megpróbált minket is magával rángatni. Vanilla is szorgalmas diák volt, akárcsak én, és nem törte le, ha nem kapott kiválót. Tudtuk hogy nem lesz könnyű, de igyekeztünk megfelelni az elvárásoknak, és még Piton óráin is elfogadhatóan teljesíteni. Pár hónap után Kiara is elkezdte komolyan venni a tanulást, hisz szüleitől már rivallót is kapott. Egy idő után azonban kihasznált minket, csupán csak a házinkat másolta le. Mi pedig jóhiszeműen oda is adtuk neki. Másodikban azonban ez a barátság megszakadt. Kiara már nem barátkozott egyikünkkel sem.
Vanilla és én, azóta legjobb barátok lettünk, és mindketten gyógyítónak készülünk. Közben érkezett egy meghívóm Chigvellből.
„Szia Hannah!
Idén tartjuk a karácsonyi búcsúbulinkat az osztállyal, hisz nemsokára ballagunk. Szeretném, ha te is eljönnél!
Üdv.: Valentin”

Életem legjobb karácsonya volt. Valentin akkor, december 23.-án csókolt meg először. Azóta is együtt vagyunk, ő a legfontosabb az életemben. A nyári találkozásaink fényt vittek a lesújtó háborút megelőző időre.


Háború
A háborús évek mindkettőnket megviselték. A szüleim életüket vesztették, az anyai ágú nagyszüleimhez kerültem. Anya a brockdaile-i híd beomlásakor halt meg, apát és szüleit pedig a Selwynek üldözték, akik megtartották családi hagyományaikat, tehát csak aranyvérűekkel házasodtak. Érthető volt tehát, hogy a „véráruló” családomat üldözték. Az apai ágú nagyszüleimet hamar elfogták, hiába próbáltak menekülni. Apa még hosszú ideig járta angliát, az utolsó baglyot akkor küldte, mikor a szüleit megölték. Ezeket az időket a Roxfortban is rettegésben töltöttem. A nyomjel miatt nem menekülhettem külföldre, másrészt bármennyire is féltem, úgy láttam jónak ha maradok. Az tartotta bennem a lelket csupán, hogy apám még élt. Igyekeztem meghúzni magam, hisz Carrowékat jobb volt elkerülni. Roxfort ostrománál viszont már nem lehettem ott. Mikor egy perfektus a Szárnyas Vadkanból hoppanálva sikeresen hazajuttatott, akkor tudtam meg, hogy már apát sem láthatom viszont. A házunk fölött ott lebegett a sötét jegy. Teljesen összeomlottam. Az a maradék kis reményem is elveszett, amit a hazaérkezéshez fűztem. Ezt követően megpróbáltuk elérni a nagynénémet. Ismét lesujtó híreket kaptam, ugyanis Mimette a Szent Mungóban feküdt kómában. Roxfort ostrománál jelen volt, ott szerzett egy súlyos sérülést. Szerencsére felépülésére még van remény, viszont még sokáig kell kórházban lennie. Így kerültem londoni nagyszüleimhez.
Szerencsére Valentin és családja is épp bőrrel megúszták, ugyanis nagyszülei javaslatára kiköltöztek ezekre az időkre Amerikába. Vali minden áron vinni akart engem is, de minden alkalommal visszautasítottam az utazást. Most gyakrabban jár át hozzánk, igyekszik mindenben segíteni. Neki köszönhetem azt, hogy a sarkamra álltam, és el tudtam kezdeni egy újabb tanévet a Roxfortban. Nyáron többször elvitt túrázni, ami nagyon jól oldotta a mindennapos feszültséget, segített kicsit kikapcsolni. Gyakran főztünk, sütöttünk együtt, a szünet minden egyes percét kihasználva. Gitározni is ő tanított meg. Úgy éreztem, végre újra boldog vagyok.         Jellem

Kedves és határozott személyiség, aki sosem adja fel. Ég a tettvágytól, sok esetben még "ellenségeinek" is képes segíteni. Bárkivel jól kijön, rugalmas és alkalmazkodó. Lelkes, szívén viseli társai gondját. Rendkívül őszinte, talán pont ezért képtelen az okklumenciára. Nagyon családcentrikus, a szülei jelentenek számára mindent. Enyhe bipoláris személyiségzavarral küzd, mióta elvesztette szüleit. Kissé naiv, és sokszor visszaélnek segítőkészségével. Igyekszik elkerülni a bajt, és fél attól, hogy bárkinek csalódást okoz. Bátortalan egy kicsit, ami főképp önbizalomhiányára vezethető vissza, de szeretteiért bármire képes. Eléggé visszahúzódó, ezért nem sok emberben bízik. De aki elnyeri a bizalmát, abban feltétel nélkül bízik.

Erősség || kitartó, alkalmazkodó, tettre kész, segítőkész, kedves, barátságos
Gyengeség || naiv, önbizalomhiányos, visszahúzódó, sportbeli ügyetlenség


         Apróságok

mindig || család, állatok, barátok, olvasás, sütés-főzés, szerelem, túra, Valentin
soha || háború, konfliktus, szomorúság, halál, hazugság, Voldemort, dementorok, halálfalók, inferusok,
hobbik || versírás, regényírás, állattartás, rajzolás, ruhatervezés, gitározás
merengő || legszebb: mikor a vidéki ("mugli”) volt osztálytársai meghívják a karácsonyi bálukra, ahol Valentin megcsókolja
legrosszabb: mikor a háborúban apja életét veszti, és látja a sötét jegyet a házuk fölött
mumus || halott ismerősök
Edevis tükre ||  Újra együtt lenni a családdal
százfűlé-főzet || pasztell-lila, fahéj és vanília illatú, íze akár a narancsé is lehetne.
Amortentia || levendula illat, eső illattal vegyítve
titkok || Apjától animágiát tanult
azt beszélik, hogy... || azt hiszik róla, hogy A Sötét nagyúr szolgálatában állt. Hogy miért? Mert már régóta nevelget otthon egy albínó siklót. Természetesen ennek semmi köze a tévhithez. Sissy csupán az egyik házikedvence. Illetve a Selwynek rokonságában áll, ami további gyanúkat kelt társaiban.


         A család

anya || Katherine White; 1962; mugli; nagyon jó viszony
apa || Gregory Selwyn; 1959; származás félvér; nagyon jó viszony
testvérek ||  nincs
állatok || egy kutya, Bernie, egy sikló, Sissy és egy gyöngybagoly, Pearl

Családtörténet ||
Anyja mugli születésű volt, újságíróként dolgozott. Apja varázsló volt, aki gyógyítóként végezte munkáját. Katherine testvére boszorkány, így ő is mindent tud a mágikus világról. Mimette White szintén gyógyító, ő ismertette meg húgát Gregory-val. Gregory anyja aranyvérű volt, míg apja félvér. Így a család, még ha nagyon-nagyon távolról is, de rokonságban áll a Black családfa tagjaival, főképp a Selwynekkel. Gregory, Katherine és az apai ágú nagyszülők a háborúban életüket vesztették.


         Külsőségek

magasság || 175cm
testalkat || átlagos
szemszín || kékesszürke
hajszín || Barna
kinézet || Hosszú hullámos haja van, mindig mosolyog, annak ellenére, hogy lelkileg meggyötörték a háborús évek. Ha épp nem talárban van, akkor világos színű ruhákat hord, melyek egyszerűek, hisz nem tehetős családban nőtt fel. Igyekszik pozitív kisugárzású lenni, és mosolyt csalni az emberek arcára. Gyűjti a fülbevalókat, melyekhez egy-egy apró történet kapcsolódik, és mindenféle különleges helyeken veszi őket. Nyakában egy kék színű kőmedálos nyakláncot hord, ez afféle talizmán számára. Ha teheti, fekete csizmát visel, olykor a pálcáját is ebbe rejti.


         A tudás

varázslói ismeretek || kedvenc tantárgyai az átváltoztatástan, és a gyógynövéntan. Ez meglátszik az eredményeken is, ugyanis legfőképp K és V értékeléseket kap. Bájitaltanból sosem tudott V-nél jobbat kapni, többnyire elfogadható szinten van, bűbájtanból is többnyire jó eredményeket ér el. Mágiatörténetből egyenesen katasztrofálisan teljesít, a csillagászati ismeretek sem az erősségei. Kedvenc tanárai McGalagony professzor és Bimba professzor.
mugli világból való ismeretek || odavan a túráért, imádja a természettudományos könyveket. Nagyon érdeklik emellett a vallások, az irodalom, gitározni is tanult. A mugli világ eszközeit is jól ismeri, ezért varázslat használata nélkül is boldogul
felvett tantárgyak ||  bájitaltan, bűbájtan, átváltoztatástan, gyógynövénytan
pálca típusa || 13 hüvelyk, főnixtoll, szilfa
RBF || még nincs, jelenleg készül ezekre a vizsgákra         Egyéb

avialany||  Zoella
Patrónusa: Palotapincsi
Nevének jelentése: *A Hanna név könnyed, kifinomult személyiség kialakulását segíti, de a fizikai erőnlétet egy kicsit visszafogja. A Hannák mindenben a jó minőségre vágynak. A késlekedés nagy ellenségük. Önbizalomhiányuk miatt sokszor inkább bele sem vágnak céljaik megvalósításába, mert nagyon tartanak a kudarctól, és a befektetett munka hiábavalóságától. Előfordul, hogy mások kihasználják engedékenységüket. Természetükből fakadóan vonzzák azokat, akik a megértésüket és a tanácsaikat keresik.*
*A Viktória felelősséggel bíró, méltóságteljes személyiség kialakulását támogatja. Szinte mindenben sikereket ér el, amihez csak fog. Becsüli a minőséget. Nagy érdeklődéssel fordul a filozófia felé, de különféle művészetek is nagyon lekötik, mint pédául a színjátszás, az irodalom, a zene. Sokat tűnődik az élet mögöttes tartalmán, érdeklik a különféle vallások és az okkultizmus is.*
Naplózva

Mathias Montrego
Adminisztrátor
***


elsőéves sárkánykutató

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2016. 12. 23. - 21:26:14 »
0

Üdvözöllek Hannah,Először is köszönöm, hogy a megbeszéltek szerint javítottad a dolgokat. Persze még így is lehetett volna még és még részletesebb, mint mindegyik más előtörténet esetében, de úgy gondolom a játéktéren megállva a helyed majd olvasgathatom a további eseményeket. Remélem élvezni fogod nálunk a játékot! Tehát az előtröténeted E L F O G A D O M , házad pedig nem más mint a
Gratulálok! Az eligazító PM pedig hamarosan érkezik!
Mathias
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 06. 16. - 04:57:56
Az oldal 0.085 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.