+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Archivum 98/99
| | | |-+  Dumbledore átka mindenkit utolér...
| | | | |-+  Kérdezz-Felelnek!
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Kérdezz-Felelnek!  (Megtekintve 720 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2016. 11. 15. - 01:21:29 »
+1

Kérdezz-Felelnek!

Ebben a topikban szerettünk volna teret biztosítani arra, hogy feltehessétek egymásnak a kérdéseiteket. Régi játékosok az újaknak, vagy éppen fordítva. Nincsenek megkötések, bárki kérdezhet, bármiről és bárkiről. Éppen úgy, ahogy a kérdésre születhet egy, vagy több válasz is a másik táborból.

Szeretnéd tudni, hogy mi is az a Nagyobb Jó? Esetleg, hogy kik azok a hírnökök? Netán azt szeretnéd tudni, mitől voltak olyan nagyok a Mirolok? Itt felteheted minden kérdésed!
Kérdezz hát, és várd, hogy feleljenek!
a Macskamaffia


Naplózva


Audrey V. Turner
Eltávozott karakter
*****


in love with a BLUDGER

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2016. 11. 16. - 00:49:57 »
+2

Khm..khm.. *köszörüli rég nem használt hangját, ropogtatja ujjait az íráshoz*
Ahojj! Rég jártam erre, hát még milyen régen írtam erre. Vigyorog
Annak, aki nem ismerne (és már többségében azt hiszem így vagyunk a társasággal Mosolyog ), vagy csak halványan derengene a kilétem: Audrey vagyok, ízig-vérig és örökké Hollóhátas és kviddics-játékos (de már nem csapatkapitány! Vigyorog Csak mindig elfelejtem átírni, de ezen ma segítek Vigyorog Vigyorog ).
Drága szellemek megigéztek levelükkel sekély síromból (úristen Vigyorog), így hát most nagy örömmel térek vissza a szívemnek még mindig nagyon kedves fórumra. Mosolyog Persze... ez a topik nem is erre való, az igazi bemutatkozásom majd egy másik oldalon lesz, ez csak izéé.. afféle ízelítő? Na de kérdésem is van, méghozzá:
Az Átokban olvastam, hogy írjunk arról, hogy tetszik nekünk az új történet szál. Szóval azt hiszem rengeteg öreg *ezzel a jelzővel jól hasba rúgja magát*, visszatérő társammal együtt kérdezem:

Mi az új történeti szál? Vigyorog

Ohh, egy kis segítségnek: Akkortájt tűntem el az oldalról, amikor kitört az ostrom. Leírni is fáj... ez 2010 környékény lehetett. Vigyorog

Szóval ha bárkinek van kedve válaszként egy kis felzárkóztatást írni nekem (nekünk, visszatérőknek Mosolyog ), azt megköszönöm! Mosolyog Vagy ha csak egy bemutatkozó választ dobtok, amiben magatokról meséltek, vagy elmeséltek egy távozásom utáni felettébb furcsa, rettenetes vagy vicces anekdotát, ami a fórumon történt - annak még jobban örülök. Vigyorog

Aud voltam, leszek, mindörökké
csuhajja! Vigyorog
Naplózva

Hagen Romanovna
Eltávozott karakter
*****


Az Alkimista

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2016. 11. 17. - 20:58:02 »
+2

Úgy láttam, chaten kaptál rá választ, de azért ide is linkelem: http://www.roxfort.frpg.hu/index.php/board,683.0.html
Eget rengetően fontos kérdésemre keresem a választ, mert ha már kinyírtátok a bulimat, ez a minimum. No worries, hamarosan jön a 'Novna Party 2.0, avagy hozdd el anyádat is!
Na de, a kérdésem, mert merek pofátlan lenni. Prescott az Oliver? Ha nem, akkor ki? :D :D
Naplózva


free the lion

Louise Lott
Eltávozott karakter
*****


♦ VII. Hollóhát ♦ Prefektus ♦ "Cinkemadár"

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2016. 11. 17. - 22:50:28 »
+3

Kedves Audrey!

Pam-pam-pam-pam...
Az új történetszál pont onnan indul, ahol a hetedik könyv véget ért, leszámítva az epilógust.


"Történetünk onnan folytatódik, hogy Harry Potter legyőzte Voldemortot felszabadítva ezzel a brit mágusvilágot a Sötét Nagyúr béklyóitól. A béke elkezdett helyre állni, az egész világ támogatta a háború sújtotta Egyesült Királyságot. Bár a háború lezárása egy megújult békét hozott el, a sötét suttogások egyre hangosabbak lettek és a mágustársadalomnak rá kellett jönnie, hogy Voldemort Nagyúr csak a kezdete volt valaminek, valaminek, ami egy új világot akar elhozni és nem fél cselekedni a Nagyobb Jó érdekében…"

Adott tehát egy félig romokban heverő, morálisan labilis Nagy Britannia és azok, akik ezt a törékeny békét egy merőben másik eszme megvalósítására használnák.

"A történet folytatásaként egyes elemeket Juhász Roland - Harry Potter és a Négy torony című művéből  - az író engedélyével - átemeltünk."

Hogy ez mit is jelent? Nos, ahhoz nem árthat egy kulcsfontosságú szereplő történetének ismerete, vagyis Gellert Grindelwald élete.

"De az 1800-as évek vége más volt. Ostoba fiatalság mit sem tud a múltról, arról, hogy milyen volt napokig fagyoskodni, amíg kiszáradt a fa, mert a sötétben minden varázslat észrevehető."

"Egy az arany- egy a fél- és egy a sárvér is. Kiválasztottjai vagyunk az univerzumnak, akik arra születtek, hogy igazságot hozzanak a világba."

"A Három Testvér története fogott meg a legjobban – három testvér, akik akkora hatalom birtokában vannak, hogy átverik a halált s ereklyéikkel akár uralhatják is azt."

Grindelwald fejében tehát már fiatal korában is megfordultak a Nagyobb Jó későbbi alappillérei. Társra pedig későbbi hírnökeiben lelt.

"1895-ben ismerkedtünk meg, abban az évben, amikor először léptem át az iskola küszöbét."

"Az Eszme kezdett formát ölteni a gondolatainkban, táptalajául megtéve az elnyűtt régi könyvet, amit oly sokszor olvastunk együtt, hogy az idegen nyelv ellenére is kívülről ismertem minden történetét."

Björn a múltba repít minket, míg Anastasija és Ensio elbeszélésében a jelenre kerül a hangsúly. Nagy Britanniában újra baljós árnyak jelennek meg. A dementorok a Roxfort környékén csoportosulnak, míg a városok lakosságának kedélyeit furcsa gyilkosságok és eltűnések borzolják, nem is beszélve az úgynevezett látó-korról. Hogy pedig mindebből mi igaz, azt csak találgathatjuk, ugyanis az eseményeket a Próféta tolmácsolásában olvashatjuk.

"Még több nyugtalanító hír érkezik Európából, a finn nagykövet szerint dementorok százai vonulnak Nurmengard felé. Az oroszok óva intik Kingsleyéket a beköltözött Romanovna családtól."

Az azkabani rabok szökéséről már nem is beszélve.

"Lám, Tom Denem... Csatlósaid hűsége halálod után minket segít…"

"Megfagy a levegő, az emberszáj szólalni sem mer. Csak ízlelgetik a szavakat: „a Nagyobb Jó érdekében”."

A Nagyobb Jó érdekében pedig nem csak a három eredeti hírnök, de leszármazottaik leszármazottai is képesek életüket áldozni. Terjesztve az eszmét, és kihasználva a britek pillanatnyi gyengeségét, és a bürokrácia kaotikusságát szerzik hát meg a Halál ereklyéit.

"A holt madár ismét énekel és üdvözli a követ…"

"A halálvessző pedig szikrákkal ünnepeli, hogy mi benne van, az hamarosan újraéled…"

"Felölti talárját és eltűnik a semmiben….Tudom-tudom, ez rengeteg olvasnivaló, viszont nem tudnám egyben összefoglalni, anélkül, hogy bármi fontosat ki ne hagynék. Ezért döntöttem úgy, hogy inkább az események hangulatát próbálom átadni nektek, és linkelem mellé a releváns szövegeket. Ha röviden kéne jellemeznem a történetet azt tudnám róla mondani, hogy baromi félelmetes, és azt hiszem a legrosszabb, hogy a britek egyelőre nem is látják mi vár rájuk. Gyanakodnak, kételkednek és bizalmatlanok, de a béke reménye talán túl erősen is pislákol bennük, elhomályosítva a jelen veszélyeit. Talán mire feleszmélnek már késő is lesz.

Remélem sikerült egy kicsit segítenem abban, hogy megértsétek mi is folyik jelenleg az oldalon.
(Most már jöhetnek a vélemények is róla.)

Cheers,

Louise
Naplózva


Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2016. 11. 18. - 13:10:34 »
+5

Kedves Hagen!

A Staff-team tiszteletben tartva a multi-titok íratlan szabályát és hagyományát, nem rántja le a leplet a user/userek kilétéről és nem él vissza rangjukból fakadó információkkal. Amennyiben kíváncsi vagy, hogy egy-egy karakter kihez tartozik, kérdezz rá náluk bátran és amennyiben szeretnének, válaszolnak. De a netikettet tiszteletben tartva, hogyha nem szeretnék most vagy későbbiekben nyilvánosan, vagy privátban felfedni karaktereiket, kérünk ne erősködjetek.

A játékélmény egyik izgalmas pontja tud lenni, hogy nem tudod ki pötyög a túloldalon! :D
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2018. 07. 31. - 23:29:17
Az oldal 8.555 másodperc alatt készült el 33 lekéréssel.