+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  MÁGUSFELSŐOKTATÁS
| | | | |-+  Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály
| | | | | |-+  Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály  (Megtekintve 2636 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2010. 04. 12. - 00:08:22 »
+5

Emily Myra Dean pennájából

MANDRAGÓRA GYÓGYÍTÓKÉPZŐ
INTÉZET ÉS ISPOTÁLY

A Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály egy mágikus felsőoktatási intézmény, mely Anglia keleti részén, Hertfordshire megyében található. Elsődleges profilja a gyógyításhoz értő szakemberek képzése, azonban részt vesz több, a Griffendél Godrik Aurorképzővel közös képzésben is. A Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály az egyik legrangosabb intézmény a varázsvilágban, így a felvételi követelmény is rendkívül magas, ezzel biztosítva azt, hogy csak a legjobbak kerülhessenek be.

Területi adottságok
Az egyetemi campus teljes területe kb. 350 ezer négyzetméter, területén több oktatási épület, különböző méretű üvegházak, valamint egy kviddicspálya helyezkedik el. A campus alapvetően füves területen fekszik, melyet hatalmas fák szegélyeznek, ezzel is biztosítva a biztonság érzetét. Az óriási terület ideális környezet több gyógynövény termesztésére is, melyeket az Ispotályban hasznosítanak a diákok és medimágusok. Az üvegházak mögött egy kis tó áll, mely közkedvelt találkozási helyszín a hallgatók számára mind a nyári, mind a téli hónapokban, valamint egy tértágító bűbájjal kezelt istálló, melyben a lénygondozói szak hallgatói gyakorlati órákon vehetnek részt. Az istállóban élő állatok listája nem ismert (ennek oka a későbbiekben olvasható). A főépület ajtajához vezető széles márványlépcső előtt egy hatalmas szökőkút áll, melynek közepéből egy márványból faragott mandragóra-szobor emelkedik ki, mely egyben az iskola egyik legfontosabb jelképe is. A szökőkút további érdekessége, hogy télen is üzemel, valamint hogy éjszaka fluoreszkáló, füstölő folyadék folyik belőle, mely fogyasztásra határozottan nem alkalmas.
Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály

Alapítva: 1793
Hely: Hertfordshire, Nagy-Britannia
Típus: medimágiai elitiskola
Campus területe: ~350.000 m2
Színei: mályva
Kabala: Hestia, a mandragóra
Rektorok listája:
Matteus Branislav Pound (1793-1807)
Alonzo Xenophon Casales (1807-1820)
Shahid Joe Dean (1820-1832)
Gautstafr Bradán (1832-1844)
Ourbanos Lane (1844-1856)
Bharata Tomàs (1856-1871)
Bruce Henk Hughes (1871-1897)
Cecily Marion Throckmorton (1897-1934)
Edith Hurst Eyston (1934-1967)
Millicent Litchfield Payton (1967-1982)
Elinor Pole Brocksby (1982-1997.06., 1998.05.-napjainkig)
Andrew Flint (1997.06 - 1998.05.)


Az intézmény története
A növekvő népesség és az egészségügyi színvonal javítása érdekében az 1700-as évek közepétől kezdve egyre szükségesebbé vált egy olyan központ létrehozása, ahol szakavatott mágusok kezelik a különböző betegségben szenvedőket. Margery Rose Duncombe*  kezdeményezte elsőként egy gyógyközpont létrehozását, mely végül 1793-ban nyitotta meg kapuit, kezdetben csupán néhány medimágus segítségével. Az 1860-as évek közepéig fokozatosan nőtt mind az épület mérete (ebből adódik a későbbiekben részletesebben tárgyalt alaprajzi különbség), mind az ellátás színvonala, mind az ott dolgozó emberek száma. 1866-ban a megnövekedett ellátandó esetek száma miatt az Ispotály akkori vezetősége jelentős döntés hozott meg: önkénteseket vett fel, akik alapszintű elsősegély-nyújtási képzésben vehettek részt. Az intézmény ugyanebben az évben ruházott be egy nagyobb méretű mandragóra-készletre, ennek tiszteletére az intézet új neve Mandragóra Ispotály lett. A következő lényeges esemény 1900-ban következett be, amikor Cecily Marion Throckmorton**, Margery Rose Duncombe menye egy iskola megalapítását rendelte el, melynek neve Madame Duncombe Intézet és Ispotály lett. Az oktatás mellett az egészségügyi ellátás tovább folytatódott, a hallgatók pedig immáron testközelből is találkozhattak mindazzal, amit tanultak.
Millicent Litchfield Payton (1967-1982), az intézmény igazgatója 1978-ban felvetette az Ispotály átnevezését korábbi nevére, Mandragórára. Döntését azzal indokolta, hogy szintén ebben az évben elkészült az aula felújítása, mely Madame Duncombe nevét viselte.

*Margery Rose Duncombe (1767-1866), félig francia, félig angol, félvér származású, nagy tudású gyógyítóként vált ismertté. Apja hertfordshirei, az országban több mint 12000 holdnyi földbirtokkal, és 24 kastéllyal rendelkező nemes volt.
**Cecily Marion Throckmorton (1878-1934), walesi, aranyvérű gyógyító és bájitalszakértő. Margery Rose Duncombe gyermekének a felesége.

Épületek
Főépület
1757-ben épült Sir Allen Isaac Duncombe megbízásából. Barokkra emlékeztető jegyekkel gazdag építmény, mind formáit, mind díszítettségét tekintve, bár az idő – mint mindenre – már erre is rányomta a bélyegét. Különlegessége az, hogy a szintek nem szimmetrikusak – alaprajzát tekintve az alagsor hatszög, a földszint tízszög, az első emelet ellipszis, a második kör, a harmadik négyzet, a negyedik pedig téglalap alakú, ám ez a külső szemlélő számára nem észrevehető, kívülről egységes, téglalap alakúnak tűnik. Az épület egyes szintjeire óriási, hófehér márványlépcsők vezetnek, és az előterekben is márványpadlók találhatók. Az épületbe hosszú lépcső vezet fel a két kétszárnyú ajtóhoz, melyen belépve festmények, szobrok, a földön pedig itt-ott üvegberakások láthatóak.

Ispotály
A korábbi helyéről áthelyezett Ispotály jelenleg külön épülettel rendelkezik. 1987-ben költözött ide a Főépületből, hogy a tanítás zavartalan lehessen. Kétemeletes, világos épület, két-háromfős szobákkal, melyek csak átmeneti kezelésre alkalmasak, feladata az, hogy a betegeket a Szent Mungóba szállítás előtt előkészítsék. Az iskola tanulói kötelesek gyakorlatot teljesíteni az Ispotályban.


Throckmorton üvegház. Minden hallgató számára szabadon látogatható üvegház. Főként az Ispotály számára szükséges növények termesztése folyik itt, ezeknek a gyógynövényeknek az ismerete minden medimágus hallgató számára kötelező. A Főépület mögött található, az Ispotály oldalán.

EH
Eyston-ház. 1973-ban adták át, hat évvel Edith Hurst Eyston halála után. Az intézmény tanulói számára nyitvatartási időben bármikor látogatható az üvegház. A legtöbb gyógynövényekkel kapcsolatos gyakorlati órát itt tartják. Az ökomágusok kötelező gyakorlatot teljesítenek itt az utolsó félévük során. A Főépület mögött, a hátsó bejáratnál található.

PH
Payton-ház. A legújabb üvegház, mely 1987-ben készült el, öt évvel Millicent Litchfield Payton halálát követően. Csak engedéllyel látogatható, mivel veszélyes kísérletek is folynak itt. A Főéület mögött, az Istálló felőli oldalon található.

Istálló
Tértágító bűbájjal megnövelt területű istálló az üvegházak és a kviddicspálya között, mely a Főéülettel egy időben, 1757-ben épült. Főként a lénygondozóknak tartanak itt gyakorlati órákat, de gyakorta megfordulnak itt más vendégek is. Több részre osztották az istállót, így vannak elzárt részek, melynek látogatása nem engedélyezett, így az itt élő állatok listája sem ismert teljesen.

KK
Körkönyvtár. Az iskola könyvtárának alapjául a Duncombe családi könyvtár szolgált, mely több száz kötetből állt. Anselm Neil Duncombe, Margery Rose Duncombe édesapja szenvedélyesen gyűjtötte a könyveket a legkülönbözőbb témakörökből. Lánya főként tudományos könyvekkel bővítette a gyűjteményt, akárcsak a család további leszármazottai. Cecily Marion Throckmorton 1900-ban, amikor megalapította az Ispotály keretein belül a gyógyítóképzőt, a könyveket az intézménynek adományozta. Az őt követő rektorok további példányokat ajándékoztak az iskolának, a könyvtár így érte el mai, több ezer kötetes állapotát.ALAPKÉPZÉSEKCECILY THRICKMORTON MEDIMÁGIAI KAR
A kar küldetése az, hogy az intézményből olyan szakemberek kerüljenek ki, akik bármilyen orvosi tudást igénylő helyzetben sikeresen helyt tudjanak állni. A képzések minden esetben két részből állnak: alapozó, minden szak számára kötelező és közös órákból, valamint szakirányú tárgyakból, ahol a választott specializáció tudásanyagával ismertetik meg a hallgatókat. Az egyes szakok tárgyait a kar bármilyen szakos hallgatója felveheti.
Dékán: Barnabas Payton Woredell


Általános medimágus szak
8 féléves képzés. Ez a képzési program olyan hallgatók jelentkezését várja, akik nem kívánnak egy adott szakterületben elmélyedni, azonban érdekli őket a gyógyítás tudománya. A hallgatók tanulmányaik során alkalmasak lesznek súlyos és kevésbé súlyos esetek ellátására és kezelésére. Biztos tudással rendelkeznek az egyes betegségekről, azok gyógyításának módjairól, lehetőségeiről. Mivel ez a legösszetettebb képzés, a képzési idő itt a leghosszabb.
Szükséges RAVASZ tárgyak: Bájitaltan + Gyógynövénytan + Bűbájtan + Átváltoztatástan + Alkímia/Sötét Varázslatok Kivédése/Rúnaismeret


Pszicho-medimágus szak
10 féléves képzés. A képzés célja, hogy a hallgatók megismerjék az egyénekben lejátszódó folyamatokat, segítsék a különböző zavarokkal szenvedő betegek gyógyulását és fejlődését. Az ideális jelölt mindenképpen nyitott és megértő, kiemelkedő kommunikációs képességekkel rendelkezik, valamint hajlandó az együttműködésre. Minden jelentkezőnek alkalmassági (elsődlegesen pszichológiai jellegű) vizsgálatokon kell átesnie.
Szükséges RAVASZ tárgyak: Bűbájtan + Gyógynövénytan + Bájitaltan + Alkímia/Mágiatörténet/Mugliismeret
LEONARD LEYNTHALL NEKROMÁGIAI KAR
A kar küldetése az, hogy a tanulmányaik befejeztével a hallgatók képesek legyenek egy boncolást követően érdemi megállapításokat tenni a halál okára nézve, felismerjék az elváltozásokat és a problémákat. A szak bizonyos tárgyainak oktatása a Medimágiai Karral, illetve a Griffendél Godrik Akadémiával közösen folyik.
Dékán: Maude Joselyn Trannyth


Általános nekromágus szak
8 féléves képzés. Elhunytakkal foglalkozó, boncnoki képzés, melynek célja, hogy a hallgatók képesek legyenek felismerni a természetellenes elváltozásokat a halál beálltát követően. Minden jelentkezőnek alkalmassági (elsődlegesen pszichológiai jellegű) vizsgálatokon kell átesnie.
Szükséges RAVASZ tárgyak: Sötét Varázslatok Kivédése + Bájitaltan + Bűbájtan + Rúnaismeret/Számmisztika
MARTHA LEECH ÖKOMÁGIAI KAR
A kar feladatának tekinti, hogy a környezeti veszélyeket hallgatói felismerjék, és különböző módszerekkel próbáljanak ezek ellen tenni. A képzés során a hallgatók megszereznek minden tudást ahhoz, hogy az intézmény falai közül kikerülve képesek legyenek közérdekű munkák elvégzésére.
Dékán: Meadow Braith Glorygem


Általános ökomágus szak
6 féléves képzés. A szak célja, hogy a hallgatók megismerjék a környezetben élő állatokat és növényeket, megismerjék a környezetvédelem fontosságát és jelentőségét, miközben tudományos megfigyeléseket végeznek a környezetre nézve.
Szükséges RAVASZ tárgyak: Gyógynövénytan + Legendás Lények Gondozása + Mugliismeret/Jóslástan/Számmisztika/Rúnaismeret
BENEDICT SACHKVILLE LÉNYGONDOZÓI KAR
A kar célja az, hogy a hallgatók képesek legyenek a természetben megtalálható lények pontos beazonosítására, azok ellátására és gyógyítására.
Dékán: Hector Willem Barroway


Általános lénygondozói szak
8 féléves képzés. A lénygondozói szak célja, hogy a környezetben megtalálható állatokra és lényekre nézve a hallgató biztos tudással rendelkezzen, ismerje szokásaikat, tulajdonságaikat, tudja, hogy milyen az ideális környezet számukra, és hogy milyen körülmények között kell őket tartani. A képzés követően a hallgató alkalmassá válik a lények gyógyítására is.
Szükséges RAVASZ tantárgyak: Legendás Lények Gondozása + Asztronómia + BűbájtanMESTERKÉPZÉSEK

Toxikológus medimágus szak
4 féléves képzés. A toxi-medimágus szak célja, hogy az intézményből kikerült hallgatók a különböző mérgezéses eseteket felismerjék, beazonosítsák, biztosan és hatékonyan lássák el a pácienseket. A felvett hallgatóktól elvárt, hogy kellő ismerettel rendelkezzenek a különböző gyógynövényekről és  bájitalokról.
Előfeltétel: Általános medimágus szak


Szülészeti medimágus szak
4 féléves képzés. Jelen program célja, hogy a szakot elvégző hallgatók képesek legyenek végigkísérni pácienseik várandósságát, tanácsokkal segítsék őket, rendszeres vizsgálatban részesítsék a kismamákat, valamint hogy a szülést eredményesen vezessék le.
Előfeltétel: Általános medimágus szak


Égési medimágus szak
4 féléves képzés. A szakon az égési sérülések ellátására képeznek medimágusokat. Ezen felül a képzés kiemelkedő célja, hogy az esetleges maradandó hegek számát plaszti-medimágus bevonása nélkül a minimálisra csökkentsék.
Előfeltétel: Általános medimágus szak


Plaszti-medimágus szak
6 féléves képzés. A szak célja, hogy olyan medimágusokat képezzen, akik képesek páciensük igényeinek megfelelő változtatásokat létrehozni azok külsejében. Kiemelkedő szerepet játszik a képzés során a balesetből származó elváltozások helyreállítása is. Fontos, hogy a plaszti-medimágusok objektívek, a pszichológiai folyamatokban jártasak legyenek, ítélőképességükben pedig nem lehet hiba. Minden jelentkezőnek alkalmassági (elsődlegesen pszichológiai jellegű) vizsgálatokon kell átesnie.
Előfeltétel: Általános medimágus szak


Bájitalmester medimágus szak
6 féléves képzés. A bájitalmester szak legfontosabb célja, hogy a különböző ismert és ismeretlen betegségekre gyógyírt találjanak. A képzés során a hallgatók megismerik a gyógyszerek és bájitalok alapjait, megtanulják azok legfőbb tulajdonságait. A hallgatók a záróvizsgára akkor bocsáthatók, ha a kötelező laboratóriumi gyakorlatuk mindegyikét minimum várakozáson felülire teljesítették, és a kísérletezéseik eredményesen zárultak.
Előfeltétel: Általános medimágus szak


Felderítő nekromágus szak
4 féléves képzés. A Griffendél Godrik Akadémiával közös szak. A szak célja, hogy a kétes körülmények között elhunytak boncnoki vizsgálatának eredményei a hallgató párhuzamba tudja állítani a nyomozók által megállapított és felderített adatokkal. Fontos, hogy a hallgató kiemelkedő logikai képességekkel rendelkezzen, könnyen átlásson nagyobb mennyiségű adatot, és hogy következtetéseket tudjon levonni a múlt eseményeire nézve. Minden jelentkezőnek alkalmassági (elsődlegesen pszichológiai jellegű) vizsgálatokon kell átesnie.
Előfeltétel: Általános nekromágus szak


Veszélyes lény gondozói szak
4 féléves képzés. A veszélyes lénygondozói képzés célja, hogy a különböző veszélyes állatokat és lényeket a hallgató pontosan ismerje, fel tudja mérni veszélyességüket, valamint képes legyen védekezni támadásaik ellen. Egyrészt tanulmányozza, hogy a környezetben bekövetkező változások milyen hatással vannak ezekre a lényekre nézve, másrészt megtanulja az egyes fajok tulajdonságait is. A képzés elvégzése után a hallgató alkalmassá válik ezeknek a lényeknek a gyógyítására is.
Előfeltétel: Általános lény gondozó szak
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2022. 03. 10. - 00:14:35
Az oldal 0.067 másodperc alatt készült el 32 lekéréssel.