Sledge Clubber
Alapokjelszó || "Titokzatos dolog az idő. Hatalma van. És ha játszunk vele, veszélyes!"
így ejtsd a nevemet || Szledzs Klábör
nem || férfi
születési hely, idő || Birmingham; 1975, 07, 03
horoszkóp || Rák
kor || 23
vér || fél
munkahely || az utca
A múlt-Félsz Sledge?- kérdezte tőlem Tom, agresszívan.
-Dehogy!- Válaszoltam. Persze, féltem ettől, de muszáj volt hazudnom, hogy megmutassam, nem vagyok az az alak, aki nem meri kipróbálni. Amit még inkább nem akarok, hogy ki legyek közösítve emiatt.
-Akkor tessék, itt van. Vedd el!- nyújtotta felém a cigit. Tudtam, hogy nem sima cigi. A többiek belevisznek a rosszba. Ilyen lennék? Könnyen befolyásolható? Ez nem vicc, mi van ha rosszul leszek tőle?
-Inkább nem kérek.- Jelentettem ki a tőlem leghatározottabb módon.
-Vedd el és szívj bele egy jó mélyet, csirke!- A társaságból Tom forszírozta ennyire ezt a témát. Mást nem nagyon érdekelt, hogy én szívok-e belőle.
-Add ide!- Megfogtam, és beleszívtam egy jó mélyet. Rögtön éreztem, hogy nem gyenge dolog. Elkezdtem mosolyogni, és mindent máshogy észleltem...
Rohantam, amint megtudtam, hogy a legjobb barátom bajban van. Át Roxmorts utcáin. Veszélyes környék ez, főleg ilyen késői órákban, csak remélem, hogy mindenféle konfliktus nélkül kijutok ebből a városból.
Állítólag a pusztán van, csak nem tudom kivel. Biztosan valami balhéba keveredett. Itt balra...
Ahogy a lábam bírta, róttam az utcákat. Kiértem végre.
Ott van Michael, épp eltalálta valami átok. Segítenem kell.
-Digitus Arcus!- kiáltottam, mire a pálcámból egy fehér csík röppent ki, egyenesen az idegen felé. Nem talált.
-Menj innen!- ordította Michael torka szakadtából. Rápillantottam, nincs meg a bal karja, és csupa vér. Bizonyára kaszabolóátok. Újabb átok repült felé, ami félúton kettévált. Az egyiket el tudtam még téríteni, a másik viszont telibe találta a barátom.
Vér, ordítás... Nincs meg a jobb karja sem. Összeesett. Elé rohantam, és megtámadtam az idegen embert.
-Locomotor Mortis!- kiabálta az idegen. Ez a varázslat eltalált, de hamar levettem magamról a lábbilincselő ártást.
-Fracturius!- hatalmas reccsenés. Eltörött a medencéje szerintem.
-Fracturius!- kiáltottam megint. Összetörtem a kezében a csontokat. Egyelőre harcképtelen lehet.
Hátrafordultam, és rögtön odafutottam a földön fekvő Michaelhez. Nem volt eszméleténél ránézésre. Gyorsan pulzust kerestem rajta. De nem adott már semmi életjelet, kimúlt, itt vége van.
Meghalt. Végleg meghalt. Szívemet jeges gyűlölet kezdte átjárni. Ez a csavargó tette ezt vele, aki alig húsz méterre fekszik tőle, nyöszörögve.
Nem tudom, most miért állok fel, és megyek oda az idegenhez, aki megölte a legjobb barátomat. Nem tudom, miért nem teszem el a pálcám. Miért szegezem felé?
-Fracturius!- mondtam halkan. Egy újabb reccsenés hallatszott, majd egy ordítás. Újra és újra kimondtam, a sok reccsenés már egybefolyt. Megállás nélkül ezt lehetett, hallani. Az elején még ordított minden egyes törésnél. Most már csak nyöszörög. Utolsó villanás, pontosan a homloka közepét találta el. Ő is meghalt, nincs egy ép csont a testében, az agyát valószínűleg átszúrta a koponyája egy darabja....
-Sledge, kérdezhetek valamit?- kérdezte a jelenlegi barátnőm.
-Persze kicsim, mondd csak!- válaszoltam kicsit félvállról.
-Mi a titkod? Mármint, hogy vagy mindig ilyen boldog? Mindent olyan pozitívan tudsz nézni. -
-Tudod, miután meghalt a legjobb barátom, körülbelül fél évig teljesen magam alatt voltam. Nem bírtam se enni, se élni. Összetört minden, azt hittem öngyilkos leszek. Akkor jöttem rá, hogy az élet kevés ahhoz, hogy sirassak valakit, vagy szomorú legyek.
-Nem értem.- válaszolta.
-Ha siránkozok, akkor magamtól veszem el az időt. Az élet rövid, és el akarom mondani öregkoromban, hogy igen, olyan életet éltem, amilyenre mindenki vágyott. Minden másodperc egy új eseményt hozhat, egy változást. A boldog emberek, valahogy bevonzzák a jó dolgokat. Mára már belülről fakad ez nekem.
-Értem, de...- kezdte volna mondandóját, de közbeszóltam.
-Te milyennek látod a tavaszt?- kérdeztem vissza.
-Nem elég melegnek.- válaszolt kis gondolkodás után.
-Itt a baj. Az emberek többsége mindenben a negatívat látja. Gondolj például arra, hogy szinte ilyenkor van az első igazi napsütés. Megszólalnak a madarak. - mondtam egy mosollyal az arcomon.
Mosolygott egyet és megcsókolt.
Nem értem, az emberek miért negatívan látják a dolgokat. Ők is a boldogságot akarják elérni, csak nekik nem fog menni. Ha mindent pozitívan látsz, boldog leszel. Ha megismered magad, és megbékélsz az esetleges hibáiddal, boldog vagy. Nem külső dolgokban kell keresni a megoldást...
GyerekkorMár kiskorában megmutatkozott zenei készsége, amikor három évesen el kezdett dobolni a tányérján a kanalával. Zene ment a háttérben, ő meg ritmusra ütötte a tányért. Szüleinek ekkor jött le, hogy lehet, a kis Sledge-t meg kéne tanítani zenélni. Hat éves korában megkapta az első gitárját.
Egészen kiskorától szociális személyiség. Könnyen ismerkedik, lányokkal, fiúkkal egyaránt.
Roxfortos évekMindenki másnak javulást hoztak a Roxfortos évek, míg neki a hanyatlást. Már másodévesen majdnem megbukott bájitaltanból. Harmadévesen bukott bűbájtanból.
Rászokott a cigire, amit csak nagyon körülményesen tudtak megoldani a többiekkel. Még Hisztis Myrtillel is összebarátkoztak, hogy legalább a lányvécében tudjanak dohányozni. Persze az nem volt egy nehéz dolog, mivel a szellem örült bárkinek, aki hozzászólt. A cigi jó volt neki új társasághoz, és szerette is az ízét, az illatát.
Legtöbbet azonban a Roxmorts-i hétvégéken dohányzott. Akkor próbálta ki először a füvet, de azt csak nagyon ritkán tudták megoldani. Megvoltak a különböző alvilági kapcsolataik a Roxmortsban, így könnyebben tudtak fűhöz, és cigihez jutni.
Minden tanárral szemtelen volt, nem érdekelték a jegyei, a tanárok véleménye.
Nem végezte el jól az RBF-et, bár SVK gyakorlatból egész jó lett.
Iskola utáni évekNem folytatta az iskolai tanulmányait. Leszokott a fűről, és jelenleg utcazenészként éli az életét. Szakított a barátnőjével, így jobban belefolyt az "alvilági" ügyekbe. Nem volt nehezére megtalálni azokat az embereket, akikkel Roxfortos korában is összehaverkodott. Egyszerűen ezek voltak azok az emberek, akik szimpatikusak voltak neki.
Drogokat csempészett. Mikor házat vett, előtte megbízásból megölt egy minisztériumi alkalmazottat. Ezeket nem saját akaratából tette, a szükség így hozta. Maga sem büszke erre az életstílusra, de mivel csak utcazenélésből nem tud megélni, ezért kell neki ezt csinálnia. Sokat szenvedett ezért, félt, rettegett, emésztette magát, de túl tudta tenni magát.
Félti a félvér életét Voldemortéktól, de neki sokat jelent a pénz.
Háború/BékeHáború idején sok csempész feladatot végzett el, sőt még embert is kellett ölnie a megélhetésért, mert az utcán nem tudott akkoriban zenélni.
Jobban szereti a békét, olyankor sokat zenél, bár "alvilági" ügyeiből valahogy nem akar kijönni.
JellemNem szereti a konfliktusokat, inkább kerüli ezeket a helyzeteket. Ha mégis belekeveredik ilyen helyzetbe általában ráhagyja a másikra.
Alapvetően nyugodt és boldog ember. Nála ezek belülről fakadnak. Nincs szüksége semmi külső hatásra, hogy boldog maradjon. A nyugodtságot általaban magára erőlteti, bár ha ideges, többnyire elszív egy-két szál cigarettát. Szeret mindenkivel csipkelődni. Sokszor a társaság középpontja.
Láncdohányos.
Erősség || Boldog és nyugodt.
Gyengeség || Csípkelődős és nehezen bízik meg valakiben. Sokszor csajozik.
Apróságokmindig || zene, buli, cigaretta, gitár, nyugalom
soha || kétszínű emberek, stresszes helyzetek, házimanók, klasszikus zene, aranyvérűek
hobbik || zenét ír
merengő || A legjobb amikor megkapta az első gitárját. A legrosszabb, mikor látta ahogy az egyik barátja karok nélkül, véresen eléállt, összeesett és meghalt.
mumus || rácsok
Edevis tükre || Visszakapja a barátját.
százfűlé-főzet || acél ízű
Amortentia || vanília
titkok || Megcsalta a barátnőjét, még mikor iskolás volt.
azt beszélik, hogy... || Minden csajjal csak játszik, senkit nem tisztel. Keményen narkós.
A családapa || Peter Clubber; 51; félvér. Peter sohasem foglalkozott Sledge-el, hagyta, hogy szórakozzon ha akar.
anya || Natalia Swige; 47; mugli. Natalie sokáig nem foglalkozott vele, majd mikor már a tizenhat éves Sledget füvezésen kapták és értesítették őt, megpróbálta nevelni, de már késő volt.
Családtörténet ||Szülei 30 éve találtak egymásra egy buliban. Rögtön tudták, hogy együtt lesznek sokáig. Mikor megfogant a kis Sledge megfogadták, hogy óvni fogják, bármi áron. Mikor Voldemort pusztított, visszatértek az észak-londoni nyaralójukba. Peter halálosan félt Voldemorttól, ugyanis halálfaló volt, csak megszökött.
Sledge 17 évesen elköltözött.
Külsőségekmagasság ||176 cm
testalkat || vékony alkatú
szemszín || barna
hajszín || fekete
kinézet || nem a tipikusan szépfiú, de rosszfiúnak rosszfiú. Dohányzás miatt többnek néz ki a koránál. Általában kötött pulcsi, és szakadt farmer van rajta.
Tudás és karrierpálca típusa || 11 hüvelyk, szilfa, egyszarvúszőr
végzettség || RBF nem sikerült valami fényesen, SVK gyakorlatból egész jól teljesített. Nincsen semmilyen papírja Ravaszról, pedig azt is elkezdte, de abbahagyta.
foglalkozás || utcazenél és füvet, mérgeket, alapanyagokat csempész.
varázslói ismeretek || Fekete mágiában egészen jártas, de nagyon a lefegyverző átkok mennek neki. Szinte gondolkodás nélkül tudja.
Felejtőátokban nagyon esetlen, ahogy a háztartási és minden bűbájban.