+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hirdetmények
| | |-+  Reggeli Próféta
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Reggeli Próféta  (Megtekintve 4686 alkalommal)

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2020. 01. 31. - 12:08:40 »
+3

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT


A Walpurgis Leányai énekese, Myron Wagtail tegnap jelentette be az együttes sajtótájékoztatóján, hogy február 8-án az együttes jótékonysági koncertet szervez a Roxfortban elhunyt Nora Pots emlékére. A jegyekből származó bevétel egy részét a Roxfort védelmének megerősítésére szánják, a többit pedig a lány családjának ajánlották fel. Az együttes további sztárok részvételét kérte, hogy biztonságosabbá tehessék a varázslónövendékek életét.Az együttes tagjai a Roxfortban találkoztak és az 1985-86-os tanévban alapították meg a zenekart. Ezért nem is csoda, hogy különösen fontos nekik az intézmény fenntartása és a diákok megóvás, akiknek egy része még az 1994-es karácsonyi bálon láthatta fellépni a Walpurgis Leányait.

Kirley Duke, az együttes gitárosa így nyilatkozott: – A Roxfortban indultunk el azon az úton, ami oda vezetett, ahol most vagyunk. Bár mindannyunknak kijutott a rosszból is persze, a kastély mindig különleges helyet foglal majd el a szívünkben. Ezért hát, természetes, hogy támogatjuk az iskolát ilyen helyzetben is.

A mágiaügyi miniszter maga kérte fel a Hertfordshire-ben található Keresetlen Komédiás Kamaraszínház igazgatóját, hogy biztosítsanak helyszínt a koncertnek az épület dísztermébe. Az előzetes számítások alapján azonban az túl kicsinek bizonyult, így végül az Árnyas Pagonyban fogják tartani, szabadtéri körülmények között. Így tehát kedves olvasóim, ha egy könnyed szórakozásra várnak és szívesen segítenék a jövő nemzedékének biztonságát, ne hagyják ki ezt a koncertet, hiszen ahogy említettük: a jegyekből származó teljes bevétel jótékonysági célra lett felajánlva.


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #16 Dátum: 2020. 02. 09. - 18:16:07 »
+4

HÁZASODIK A PROFESSZOR


A Roxfort legújabb üdvöskéje, Sage Bolton és gyönyörű párja, Eleanor McLaggen a napokban jelentették be eljegyzésüket. A professzor ugyan nem sokat fűzött hozzá a hírhez azt bizonyosra vehetjük, hogy kicsattan az örömtől. Diákjai is arról számolnak be, hogy fiatal tanár minden órán lendületes, lelkesen beszél a rúnaművészet kusza tudományáról és egyszerűen sugárzik belőle a boldogság.Sage Enos Bolton 1996-ban végezte el a Griffendél Godrik Akadémia Átoktörő szakját, emellett a kobold nyelvet is elsajátította tanulmányai során. Már egészen fiatalon bizonyossá vált, hogy Mr. Bolton kiváló kutató, elsőként a Merlin Kutatóközpont Skandináv Rúnamágia Kutatócsoportjának tagjaként dolgozott. Ekkor elsősorban terepmunkát végzett több skandináv országban.

Kedvese, Eleanor megerősített, hogy ezekben az időkben is állandó, romantikus levelezésben álltak. Az egyik legszerelmesebb szösszenetében így fogalmazott a professzor: „Ezen a hideg északi vidéken csak a te emléked tudja melegen tartani a szívemet. Alig várom, hogy újra lássalak!” A két szerelmes egyébként még gyerekként ismerték meg egymást, nem egy fényűző bálon közösen táncoltak vagy éppen egymás társaságában töltötték a vacsorákat, amiket a családjaik rendeztek. Az érzelmek pedig barátságból fokozatosan alakulta őszinte, igaz szeretetté.

Miss McLaggen a Malkin szabászattal készítetti el esküvői ruhakölteményét, mely a legújabb párizsi divatnak megfelelőn főképpen csipkéből és tüllből fog állni. Azonban az esemény időpontjával kapcsolatban még sem ő, sem Mr. Bolton nem nyilatkoztak. Eleanor csupán annyit jegyzett meg: – Azt hiszem, jobb lesz minél gyorsabban egybe kelni. – Ezután egy sejtelmes mosollyal elköszönt.

Ön is szívesen kívánna sok boldogságot az ifjú jegyespárnak? Esetleg köszönetet mondana Mr. Boltonnak, amiért ilyen remek oktató? Küldje el bagollyal a kedves szavakat a Reggeli Próféta szerkeszőtségébe, hogy továbbíthassuk az érintetteknek mindezt!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #17 Dátum: 2020. 03. 05. - 13:21:24 »
+2

KÁOSZBA FULLADT BÁL


Az Imbolc bál megrendezését megelőző hatalmas hírverés arra hivatott következtetni, hogy bizony a szervezők kellő felkészültséggel állnak majd az esetleges problémák elé. Az esemény azonban szinte azonnal káoszba fulladt, mikor a híres jósnő, Madam Alexandra sátra kigyulladt. Tudomásunk szerint az idős nőn kívül diákok is tartózkodtak akkor a környéken s hasonlóan súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

A szervezők azonban csak sokkal később értesültek a történtekről, így a sérültek ellátása is hosszú percekkel a történtek után kezdődhetett meg. Tudomásunk szerint Mr. Forest és Mr. Forest örökbefogadott kamaszlányát azóta is a Szent Mungóban ápolják, akár csak Mikhail Belot, aki szintén ellátogatott az eseményre.Egy ilyen eseményen, amit őrvarázslók is vigyáztak, hogyan történhet meg egy ilyen katasztrófa? A kérdés természetesen mindannyiunkban felmerülhet. Bár újságunk megpróbálta elérni a szervezőket, ők érdemi válasszal nem szolgáltak, csupán annyit nyilatkoztak, hogy: – Még mindig zajlik vizsgálat ez ügyben, melynek lezárásával pontosabb információkat hozhatunk nyilvánosságra.

Az Aurorparancsnokság is tehetetlennek látszik. Kérdésünkre, miszerint baleset történt-e vagy a Szeszélyt vádolhatjuk ismét a szerencsétlenség miatt, nem adtak pontos választ. Azt azonban megtudtuk, hogy sokan látni vélték az Illuzionistát, akinek nevéhez olyan szörnyű bűncselekmények köthetők, mint a Három seprűbeli túszejtés.
Egy ijedt diáklány még azt is elmesélte lapunknak, hogy az őrvarázslók nem nyújtottak segítséget egy sikoltozó nőnek, akit az említett bűnöző fojtogatott a helyszínen, mielőtt egyszerűen köddé vált volna.

Kedves olvasóim, hát döntsék el önök, hogy a Szeszély vagy az Illuzionista az, aki erről a felfordulásról tehet! Vagy a kettő talán nem is áll olyan távol egymástól?


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #18 Dátum: 2020. 05. 01. - 17:23:13 »
+2

LEGENDÁS EMLÉK ROMOKBAN


Ön is hallotta, kedvesem, milyen szörnyűség történt a minap? Bizony! A mugliknak is oly fontos emlékhely, Lindisfarne romokban hever. A sziget arról nevezetes, hogy egy csapat ír szerzetes itt alapított kolostort, és innen indultak térítő útjukra Észak-Angliába. Később itt szálltak partra először a vikingek hazánk területén, ekkor egyébként romokban is hagyva a helyet maguk után. A helyet természetesen azóta számtalanszor restaurálták és újjáépítették.
A tegnapi eset azonban éppen ezen erőfeszítések figyelembevételével csak még borzalmasabbnak látszik. Szemtanúk elmondása szerint egy titokzatos csuklyás alak látogatta meg a szigetet, s ezt követte a borzalmas fordulat.

Képzeljék el, hogy egyik pillanatban még nyugodtan sétálnak a másikban eltűnik a lábuk alól a talaj. Szó szerint ez történt, ugyanis kedveskéim. A sérültek száma rendkívül magas. Ezen felül pedig néhány hoppanáló boszorkány és varázsló miatt egy amneziátor különítményt is ki kellett küldeni.

A közelben lakik a hírhedt Henriksen klán, melynek tagjai teljesen elzárkóztak a brit mágustársadalomtól, de bőkezűen támogatják a környék történelmi értékeinek fennmaradását az utókor számára. Rejtélyesek, hiszen nagyon kevesen vannak, akik a köreikbe léphetnek, és néhány gyanús eltűnés miatt is nyomoztak már ellenük. Képviselőjük, Frey Henriksen szintén megjelent a helyszínen a történtek után. Egy nyájas olvasóm elmondása alapján számonkérte a kiérkező aurorokat a történtekről és azonnal intézkedni kezdett, hogy a romokat minél előbb eredeti állapotukba állítsák vissza, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel, ez varázslattal nehezen oldható meg.

Sokan azonnal összekapcsolták az elbeszéléseket az Imbolc bál csuklyás alakjaival és magával az Illuzionistával is, aki személyesen felelős a tavaly nyáron, Roxmortsban történt tömeges túszejtésért. De vajon valóban összekapcsolódik a két ügy? Ön mit gondol, mi okozhatta e különösen jelentős emlékhely pusztulást?  Várjuk véleményüket a szerkesztőségbe.


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #19 Dátum: 2020. 05. 16. - 22:32:06 »
+5

REJTÉLYES LISTA


Meglepő dolog történt a minap! Az egyik nyájas olvasónk egy elég furcsa listát juttatott el a szerkesztőségünkbe. Ha ez önmagában nem lenne elég, a nevek rajta nagyon érdekesek! Egy kis utánajárás után rájöttünk, hogy egy részük részt vett a tavaly nyáron történt roxmortsi túszejtésben, de a többiek kiléte rejtély. Önök talán tudják, hogy kikről lehet szó? Vajon milyen átok következtében kerülhettek fel a papírlapra?

Amint az aurorparancsnokság tudomására jutott a lista létezése, azonnal a szerkesztőségünkbe siettek és lefoglalták. Minden ellenállásunk hatástalan volt, amit azért tettünk, hogy önöket kedves olvasóim tudjuk tájékoztatni az eseményről. A papírlap legfontosabb része talán nem is maga a lista volt, hanem a fejléc.Az ott található szimbólum nem volt más, mint a tavaly roxfortos halloweeni vacsorán az egyik diák vérével felrajzolt jelkép. Vajon ez a lista azoknak a nevét tartalmazza, akiknek a lányhoz hasonlóan meg kell halniuk? Mindannyiunk nevében kimondhatom, hogy akármiért is kerültek fel ezek a nevek erre a listára, a jövőben semmi jóra nem számíthatnak.

Szerencsére a listáról sikerült egy másolatot készíteni, mielőtt lefoglalták volna, így azt most úgy tesszük közzé, ahogy nekünk is a birtokunkba került. Vajon ez is egy újabb katasztrófának az előjele lehet? A béke időszakában és a Szeszély árnyékában még mindig van olyan, aki mások életére törhet? Merlin kegyelmezzen azoknak, akik azon a listán vannak.Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #20 Dátum: 2020. 07. 02. - 11:45:20 »
+1

CSILLAGZUHATAG


A nyár beköszöntével egy könnyedebb témával jöttünk önöknek, Kedveskéim - dőljenek hát hátra egy jó hideg vajsörrel és persze lapunkkal a kezükben, és élvezzék ki ezt a csodás napot! Mai cikkünket a Foltozott Üst támogatta, a különleges alkalom okán, hogy megjelent náluk néhány egyedi, limitált ízű vajsör, amiket szörnyű kár volna kihagyni! Így hát ne is tétovázzanak, irány a Foltozott Üst! A különleges italok ráadásul mától kezdve három napig kedvezményes áron kaphatók.


Augusztus 8-án semmihez sem fogható, elképesztő élményben lesz részünk. A Perszeida aszteroida öv keresztezi a Földünk pályáját, így látványos jelenségként rengeteg hullócsillag lesz megfigyelhető, ami elbűvölővé festi majd az éjszakai égboltot.
Az esemény természetesen otthonról, kertjeink, ablakaink kényelméből is megfigyelhető egy kis szerencsével. Rendkívül meghitt program, tökéletes randevú, ha engem kérdeznek, így hát, és igen, ez most önöknek szól, fiatalemberek: ha eddig nem is volt bátorságuk, most hívják el azt a hölgyet, gyerünk! Mi lehetne romantikusabb egy éjszakai pikniknél, miközben az eget csodaszép csillagok hálózzák be? A menüről természetesen most se maradjon le egy kis vajsör!

Azoknak viszont, akiknek egy kicsit kimozdulni volna kedvük, különleges forrásaink szerint idén is megnyitja kapuit a Csillagleső fesztivál. Az eddigi évekhez hasonlóan ezúttal is rendkívül látványosnak és hangulatosnak ígérkezik az esemény, így én mondom maguknak, Drágáim, egyszerűn kár volna kihagyni! A belépő ára megközelítőleg 4-5 galleon, de természetesen még semmi sem biztos - csak a jókedv és a feledhetetlen élmény!

Kedves olvasóim, izgatottan várjuk a baglyaikat élményeikkel együtt a csillagparádéról, és ahogy az szokás, a legkiemelkedőbbek benne lesznek következő lapunkban. Ezúttal azonban a beküldők közt három kupont is ki fogunk sorsolni, amellyel a Foltozott Üstben egyet fizet kettőt kap akcióhoz juthatnak!


Naplózva
Oldalak: 1 [2] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 07. 10. - 09:01:40
Az oldal 0.044 másodperc alatt készült el 33 lekéréssel.