+  Roxfort RPG
|-+  Múlt
| |-+  98/99-es tanév
| | |-+  Egyéb helyszínek
| | | |-+  Weasley Varázsvicc Vállalat
| | | | |-+  Weasley Varázsvicc Vállalat
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Weasley Varázsvicc Vállalat  (Megtekintve 2036 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2015. 03. 01. - 20:58:33 »
0

Az apró és színtelen kis boltok mellett az ikrek üzlete olyan a szemnek, akár egy tűzijáték. A bal oldali kirakat szédítő tömegben mutatja be a pörgő, durrogó, villogó, pattogó és visító árukat, míg a jobb oldali kirakatot hatalmas plakát borítja be: piros, akár a minisztérium hirdetményei, de villogó sárga betűkkel ez áll rajta:A boltban általános a hatalmas zsúfoltság, s az állandóan hömpölygő embersereg. A polcokon tornyosuló árutömeget csak türelmes sorbaállás után lehetséges közelebbről megtekinteni, ha a kedves látogató nem olyan agyafúrt, hogy a lábak tengerében evickél el az áhított cikkekhez.
A megannyi polcon felfedezhetők többek között a Maximuláns-termékcsoport gyöngyszemei, úgy mint az Orrvérzés Ostya, a Rókázó Rágcsa vagy a Tetszhalott Tabletta. Ezektől kicsit távolabb vödörszám állnak a trükkös varázspálcák: olcsóbbak suhintásra gumicsirkévé vagy alsónadrággá változnak, a legdrágább fajta agyba-főbe veri az óvatlan felhasználót. Varázspennából a bolt háromfélét kínál: mártásmentes öntöltőt, autokorrektort és válaszsúgót.
Szabadalmazott éber-álom bűbáj – olvasható egy helyütt, Térbeli akasztófa – olvasható máshol. A kirakat előtti teret egy nagyméretű kalitka foglalja el, amiben vígan majszolgatnak vagy szuszognak a szivárvány minden színében pompázó törpegolymókok. A pult úgyszintén roskadozik a különböző jópofa áruktól, a közönséges mugli bűvészkellékektől a garantáltan hatásos szerelmi bájitalokig mindenfélétől.
Természetesen ez mind csak a jéghegy csúcsa – a bolt hátsó felében, a raktárnak kinevezett helyiségben egymás hegyén-hátán sorakoznak a még bontatlan kartondobozok, a finomításra váró készítmények és a rendelésre kiadott holmik. Miden, ami szem-szájnak ingere!

Naplózva

Alexis P. Dullahan
Eltávozott karakter
*****


IV. - Griffendél

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2015. 03. 25. - 21:27:40 »
0

Lily

Már hazafelé tartottam az Abszol-útról, mikor megakadt a szemem egy tömegen. A bolt előtt annyian voltak, hogy a sor vége kinn állt az utcán. Azt se láttam, hogy melyik bolt előtt állnak ennyien, ezért közelebb mentem. Néhány varázsló és boszorkány rosszalló pillantásokat küldött felém, hiába mondtam, hogy én csak a kirakatot szeretném megnézni. Azért átengedtek nagy nehezen, és akkor láttam, hogy a Weasley Varázsvicc Vállalat boltja előtt álltam. Megrántottam a vállam, mert nekem volt semmi ilyesmire szükségem, és már távolodni is kezdtem a bolttól. Néhány varázsló hangos elismerését közvetítette felém a döntésem miatt, amit figyelmen kívül hagytam. Egyenesen a Foltozott Üst felé indultam, hogy ott átkelve a muglik világába érjek.
Hallottam, ahogy a gyerekek kifelé jönnek a boltból, és mesélik, hogy milyen jó dolgokat sikerült beszerezniük, és már tervezték is, hogy kit fognak majd megtréfálni vele. Szórakoztatónak hallatszott, ezért feltámadt bennem a vágy, hogy újra úgy tudjak játszani a húgommal, mint mielőtt a Roxfortba kerültem. Meggondoltam magam, és úgy döntöttem, hogy mégis adok egy esélyt neki. Visszasétáltam az üzlethez, és beálltam a sokkal rövidebb sorba. Még így is közel fél órámba került mire bejutottam.
Benn akkora volt a nyüzsgés, és a tolongás, hogy alig fértem hozzá a polcokhoz. Szerencsére sikerült néhány ember félrelökésével egy kis helyet biztosítanom magamnak, így már láttam, amit látni akartam. Ezért felismertem többek között az Orrvérzés ostyát és a Rókázó rágcsát is. A Griffendél klubhelyiségében nagyon kelendőek voltak ezek a termékek. Sőt, később hallottam, hogy nem csak nálunk. Szégyen vagy nem szégyen, de még én is vettem belőlük. Főleg mielőtt repülésórára kellett mennem. Sohasem bírtam, mivel tériszonyom van. Azt hittem, hogy ez majd elmúlik, főleg miután a Griffendélbe kerültem, aminek köztudottan egy toronyban van a klubhelyisége. Hát, nem jött össze. Az ablak közelébe csak akkor szoktam menni, ha volt velem valaki, és akkor is csak egyenesen néztem ki, hogy véletlenül se lássam, milyen magasan vagyok.
- Elnézést, szabad lesz? - furakodtam két fiatal boszorkány között tovább.
Még mindig nem volt ötletem se, hogy mit vihetnék haza a húgomnak. Abban se voltam biztos, hogy jó ötlet lett volna bármi ilyesmit hazavinnem neki. Képes volt komolyan venni a viccet is, amit anyu mellett nem tartottam jó ötletnek. Anyu mugli származása miatt nem értette annyira a varázsvilág tréfáit. Mikor megláttam a mitesszer eltávolítót, megfogtam belőle egy párat. Tudtam, hogy ennek örülni fog majd. Ahogy haladtam tovább, megláttam a tűzijátékokat és csillagszórókat. Bár az alkalom nem volt a legmegfelelőbb, úgy gondoltam egy ilyen dolog mindannyiunkkal elfeledteti a múlt borzalmait. Ha véglegesen nem is, legalább egy kis időre.
A tömegben aztán feltűnt néhány ismerős arc. Valakinek csak odaintettem, de volt olyan is, akivel leálltam néhány szót beszélgetni. Mindenki örült neki, hogy végre nyár van. A mugli vagy félig mugli családból származók közül volt olyan, aki a tengerpartra készült, és volt olyan is, aki inkább városlátogatást tervezett. Én annak is örültem volna, ha sikerül megtudnom Bessről vagy Mary-Annről valamit. Nem is Mary-Ann volt az igazi kérdés. Vele sikerült felvennem a kapcsolatot, inkább Bess miatt aggódtam. Pont egy magasabban lévő polc felé nyúltam, mikor egy lökést éreztem hátulról. Szerencsére sikerült megtartanom annyira az egyensúlyom, hogy ne essek el, de így is korrigálnom kellett egy kicsit. Ez a kis korrigálás pedig pont elég volt ahhoz, hogy meglökjek egy vörös hajú lányt, és kiessen az összes holmi a kezemből, amit eddig gyűjtöttem.
- Elnézést! - hadartam, miközben lehajoltam, hogy összeszedjem a dolgokat.
Nem is figyeltem, hogy ki lehet az, mert különösebben nem is érdekelt. Az már viszont igen, hogy egy jót röhögve távozott az a személy, aki engem meglökött. Biztos nem tanították meg a jó modorra. Mikor kiegyenesedtem, akkor tűnt fel, hogy egy újabb lányt sodort elém a sors a Roxfortból. Csak látásból ismertem, még sohasem beszéltem vele személyesen. Ami igaz volt a Roxfort közel hetven százalékára.
- Szia! Még egyszer, nagyon sajnálom, hogy meglöktelek.
Kíváncsi voltam rá, hogy ő vajon felismert-e engem. Örültem volna, ha igen, de ha nem az sem számított igazán.
Naplózva


Lily Pennicotte
Eltávozott karakter
*****


* hiperaktív hurrikán *

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2015. 03. 28. - 23:55:12 »
+1

Alexis

- Lily, ez az RBF éved lesz, úgyhogy kérlek tanulj jobban, mint eddig. Már felelősségteljes nagylány vagy, te is tudod, hogy milyen fontosak ezek a vizsgák - ez a szokásos szöveg lassan egy hete, a fejem pedig már megint kétszer akkora, mint kellene. Ha nem merül fel egy héten háromszor, akkor elkezdek gyanakodni, hogy kicserélték anyát, vagy megzavarta az agyát az egyik veszélyes növénye. Iskola így, iskola úgy. Komolyan, legalább háború alatt békén hagytak ezzel kapcsolatban.
Már a Foltozott Üst bejáratánál jártunk, de nem sok kedvem volt már hazamenni. Egy év után most először vagyok az Abszol úton, annyira hiányzott a nyüzsgése, anya pedig csak elintézte a profin szervezett, fél órás bevásárlását, és már haza is akar menni. Semmi fagyi, semmi bámészkodás, siessenek kérem. Sóhajtva leraktam a táskám, és ellenőriztem a tételeket a listámon. Szerencsére a suliba nem most vásároltunk be, különben le is szakadna a karom, nem most csak a legfontosabbakra szorítkoztunk. Üstpucoló - megvan. Undorító hozzávaló apa egyik főzetéhez - megvan. Új sárkánybőr kesztyű - megvan. Túl vastag könyvek a tervbe vett nyári kínzásomhoz - megvan. Bagolycsemege - megvan​. Art kajája - ó, a francba.
- Mindjárt jövök, nem vettem Artnak enni, sietek! - kiáltottam fel, és már rohantam is vissza a kacskaringós macskaköveken, otthagyva anyát és a cuccokat a padnál. Még hallottam, hogy valamit utánam kiállt, gondolom azt, hogy öt perc múlva legyek itt.

Tervbe volt, de a varázsvicc bolt mindig lenyűgöz, mintha egy memóriatörlőt alkalmaztak volna rajtam a bejáratnál, azt is elfelejtem, hogy miért jöttem. Ez az egyik kedvenc boltom, nem csoda, hogy elbámészkodom az időt. Mennyi új termék!
Gyorsan összeszedtem néhány Kanári sütit, csillagszórót és isteni finom sötét jegyet és már a pénztár felé kormányoztam volna magam, amikor eszembe jutott, hogy mit is felejtettem el. Visszafurakodtam a tömegbe, a küldetés célja a törpegolymókos elemózsia volt a polcoknál. Nem állíthatott meg semmi, céltudatosan törtem előre, de a polcnál megint elbizonytalanodtam. Melyik is legyen?
Hirtelen oldalba taszajtottak, már fordultam is vehemensen, hogy lecsesszem a delikvenst, de aztán kiderült, hogy ő is áldozat, hiszen minden cucca a földön volt.
- Várj, segítek! - mondtam, és gyorsan lehajoltam mellé - ennek köszönhetően a sötét jegyeim nekem is a földön landoltak. A bénázásom miatt vöröslő arccal egyenesedtem fel, és mosolyogva reagáltam a köszöntésre:
- Semmi baj, megesik az ilyen. Neked is szia! - elgondolkodva néztem végig rajta, szerencsére jó volt a névmemóriám, és mivel nem jutott eszembe a neve, azt is tudtam, hogy alattam jár a Roxfortba. Valamiért csak az idősebbekre szokott figyelni az ember, ezért is leszek gondba szeptembertől. Az arca viszont ismerős volt - Griffendéles vagy igaz? Én Lily Pennicotte vagyok. Segíthetek még valamit? Elég jól ismerem a boltot, ha keresel még valamit, szólj! Képzeld, az ikrek néha anyától vesznek alapanyagokat. - Lily, Lily, már megint sokat csacsogsz, hagy szóhoz jutni őt is.
Naplózva

Alexis P. Dullahan
Eltávozott karakter
*****


IV. - Griffendél

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2015. 03. 29. - 14:18:42 »
0

Lily

- Köszönöm – mondtam, miután elvettem tőle a holmijaimat.
Egy pillanatra úgy tűnt, hogy alaposan felmér magának, ezért egy kicsit elpirultam. Kivételesen nem talár volt rajtam, ahogy általában, hanem sima mugli ruha. Mondjuk ebben a boltban nem volt annyira feltűnő. Sokszor az árut sem látják az emberek, nemhogy a másik ruháját. Miután elárulta a nevét, biztosra vettem, hogy sohasem hallottam még. Pedig a Lilyt biztos megjegyeztem volna.
- Igen, Griffendéles vagyok, Alexis P. Dullahan. Bocsi, kezet ráznék veled, de jelenleg mindegyik foglalt. Ami azt illeti, inkább tanácsra lenne szükségem. Szükségem lenne egy kisállatra. De tényleg kisállatra. Volt egy macskám, Matthew, de az ostrom óta nem láttam. Azt tudom, hogy még egy cicát nem szeretnék, és a baglyot is kizárom. Esetleg valami ötlet?
Láttam, hogy itt is lehet kisállatot venni, nem csak a bagolyszalonban, de magamat ismerve jobban járok, ha nem kísérletezek többet.
- És nem vagyok olyan jó gazda. Sok állatkám elszökött már tőlem – hadartam gyorsan tovább, mielőtt még olyan állatkában gondolkodna, ami sok törődést igényel. – Igazából, nem is tudom, miért ragaszkodok hozzá. Az előzményekből kiindulva, lehet, hogy inkább hanyagolnom kéne őket.
Persze, hogy is várhattam el, hogy vigyázok valakire, ha saját magamra nem tudok. Amilyen szétszórt vagyok mostanában, azon se lepődnék meg, ha kiderülne a fél testem az iskolában hagytam. Viszont kicsit ijesztő volt, hogy van olyan, aki még nálam is többet tud beszélni. De nem zavart, addig is elterelte a figyelmem a problémáimról.
- Te is most intézed a bevásárlást? Én úgy gondoltam, hogy jobb, ha nem várom meg az augusztusi tömeget, mint általában.
És mert még mindig vártam egy jelre Mary-Anntől vagy apától. Azt gondoltam, hogy az Abszol-út lehetne az a biztos pont, ahol összefuthatnánk. Viszont már nem tudtam sokáig húzni a dolgot, mert nagyon fogyóban volt a pénzem, és a családi kasszából már nem tudtam kivenni. Apa engedélye nélkül augusztusig biztos nem.
- Tényleg nálatok szokták venni az alapanyagokat? – jutott eszembe az utolsó mondata. – Akkor te Londonban laksz? Szuper lenne, ha össze tudnánk még futni valamikor. Mondjuk nincs már sok időm, mielőtt hazamennék.
Nem úgy tűnt, mint akit fel kell vidítani. Sőt, inkább az ő temperamentuma ragadt át rám. Szinte seperc alatt elfeledtetett velem minden gondot, ami eddig nyomasztott. Viszont eszembe jutott, hogy milyen névvel illetik a háta mögött. A Vörös Hurrikán. Ha mindig is ilyen volt, akkor nem csodálom. De illett hozzá, és még jól is állt neki. Nem nagyon hallottam olyanról, hogy valakinek a gúnyneve lehetne akár a beceneve is.
- Esetleg tudsz valamit ajánlani, ami szerinted mókás, és nem annyira feltűnő, ha muglik közé viszem?
Jól jött a segítsége, mert nekem teljesen idegen volt ez a bolt, és minden, amit árultak benne.

Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 06. 25. - 08:35:29
Az oldal 0.083 másodperc alatt készült el 32 lekéréssel.