+  Roxfort RPG
|-+  98/99-es tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Déli szárny
| | | |-+  Bájital tanterem
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 2 [3] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Bájital tanterem  (Megtekintve 1758 alkalommal)

Minerva E. Balmoral
Moderátor
***


the variable

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #30 Dátum: 2016. 10. 18. - 08:25:38 »
+1


v  ē  r  i  t  ā  s

báj & italtan        Mindig vonzott a bájitalok világa: ebben bizonyultam a legjobbnak, ami azért nem teljesen mentes a sors keserű humorérzékétől, de az elsős énemnek valami kis nyugalmat kölcsönzött a tudat, hogy nem a végletekig kezdő minden témakörben. Arról ugyan szó sincs, hogy egyből tökéletesen sikerült mindent, de igazán nagy katasztrófákat sem fakasztottam soha az üstömből, ami ha nem is lendítette a házam reputációját semerre a néhai Piton előtt, rontani legalább nem rontott rajta - nem úgy Natalie, aki valamiért minden alkalommal megkísértette a sorsot a folyamatos csevegésével. Nem minden tanerő olyan elnéző, mint később Lumpsluck professzor lett, így azért elég gyakran repkedtek a pontlevonások, de még ez sem tudta leszoktatni a lányt a csiviteléstől, nem véletlenül nem foglal most mellettem helyet az alagsori terem sokat használt padjaiban. Még félig alszom ugyan, hosszúra nyúlt a küzdelem az ágyamért a macskával, ennek köszönhetően több a karomon a karmolás, mint egy véres ketrecharc túlélőjén, és a bágyadt szemeimet igyekszem azért ráncba szedve mereszteni az érkező tanárra.
        Oakley több, mint kellemes csalódás az új tanári kar mellett - lehet, hogy pont olyan képet vág általában, mint Maccavity, mikor konkvisztádori törekvései beteljesülnek és én mégis merészelem odébb tessékelni, de ettől még kétségtelenül ért a szakmájához. Nem zavar a rejtélyes laborköpenye, ami bizonyos suttogások szerint nem egy diáklány vagy diákfiú szemének nem való tárgyat rejteget alatta, sem a szabadságolt mosolya: nem ezektől lesznek az órái kompetensek vagy célravezetőek, és ha valahol nem szerencsés egy csillogó szociális készségekkel megáldott jellem szereplése, akkor az a bájitaltan, ahol amúgy is mindig borul és törik minden, lehetőleg a legrosszabb felállásban.
         Egy bólintással nyugtázom a köszönést, aztán megdörzsölöm a szemeimet, remélve hogy a hangom nem hiányzik annyira a kórusból, Oakley biztos kibírja a mai napot egy kissé rekedtre ásított szoprán nélkül is, meg aztán rögtön le is vezeti a jókedvét Raquelen. Csekély számú, ám lelkes társaságunk a szokásos felállásban képviselteti magát, itt-ott egy kiszúrható ásítással, mert a korai időpont nem mindenkinek garancia a szellemi frissességre is - többek között nekem főleg nem, így egy kis késleltetéssel értem meg, mit is szeretne tőlünk a bájitalok monologizáló mestere. Rögtön ezzel a lendülettel sikerül viszonoznom is a pillantását, amit egyesek prédára leső vadállatokéhoz hasonlítottak, de az elődje fenyegető karvalymozdulatainál messze sokkal jobb reakció ez.
        - Professzor úr..! - jelentkezem bele a nagy csendbe, amit reményeim szerint el is oszlatok - Melyik értelemben vett korlátokra gondolt? A felhasználás etikai vagy morális értemére, vagy a fizikaiakra? Csak mert utóbbiak tekintetében több módszer is létezik a semlegesítésre, ezért nem is tekinti a Wizengamot perdöntőnek.. Továbbá az alanya csak azt árulhatja el, amit igaznak hisz, többek között emiatt is alkalmatlan a büntetőjogban való alkalmazásra - maga a felülírhatósága pedig kijelöli a határait is a biológiai síkon.
        Elhallgatok és átadom a szót az utánam jövőnek, bár közben lázasan gondolkozom azokon a bizonyos blokkolókon.. többször is volt a kezemben a napokban az összefoglaló, de persze ki tudja, mikor döntött a légneművé válás mellett, és mondott búcsút a kezem ügyének. Aztán a hasznos és illendő információk helyett valami egészen más jut eszembe, ami egy pince folyosóján visszhangzott. Egy pillanatra a tenyerembe hajtom az arcom, és megpróbálom nem felidézni az esetet, mert a fenyegetés így is elég közeli ahhoz, hogy rémálmokkal ajándékozzon meg, nem kell a kedvenc óráim egyikét is elrontania.
         - Egyszer olvastam... egy olyan esetről, ahol az alany agyának egy része komoly traumát szenvedett, így az emlékei is sérültek. Rajta hajtottak végre egy kísérletet, hogy a szérummal kezelve milyen válaszokat ad. - csatlakozom vissza a vidám téma megvitatásához - Csak a harmadik kísérletnél derült ki, hogy végig hazudik, bár a saját szemszögéből nézve igazat mondott, csak sem a sorrendben, sem annak megkülönböztetésében, hogy kívülről érkezett vagy saját gondolatokat ad át, nem lehetett biztos a kísérletet végző. Az etikusság már más kérdés..
Naplózva

Clarice Edevane
Eltávozott karakter
*****


VI. ※ Prefektus ※ A ℳardekár fogója

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #31 Dátum: 2016. 11. 07. - 19:10:46 »
+1

Éhség vs. bájitaltan

Elég kialvatlanságtól szemem alá árnyékot vetítő ábrázatomra nézni, hogy egyértelmű legyen, a mai reggelhez annyi kedvem, mint faterom szóvicceihez egy átlagos, vasárnapi délután. Gyakorlatilag arra se vettem a fáradtságot, hogy megfésülködjek, mert minek is az, az a néhány bizonyos még öt perc szükségesebb volt annál, hogy tudjam, éppen hogyan áll a hajam. Nyűgösségem további fokozása, hogy a kimerültségtől a reggeliről is lemaradtam. Csak az a szerencsém, hogy a klubhelyiségünk nincs messze a bájital tanteremtől, márpedig Oakley fix, hogy leharapja a fejem, ha kicsit is késve esek be. Mindig olyan arcot vág, mint akiből minden örömet kiszipolyoztak volna. Mondjuk azt mondják, Quinton rokona. Sok kettyós egy helyen…
A szokásosnál is nyűgösebben foglalom el szokásos helyem Raquel mellett. Amióta elvesztettük azt a meccset, senkihez nincs egy jó szavam, és valahogy nevetni is ritkábban szoktam, minderre csupán rátetőzik a tény, hogy kihagytam a megszokott étkezést. Hogy teljesítményem növeljem, megpróbáltam összegyűjteni a tippeket kedvenc sportolóimtól, a napi rutinhoz azonban egyáltalán nem olyan könnyű hozzászokni, és az étkezési szokásaimon is rengeteget kellett változtatni. Viszlát, pudingos péksütemény csodák és csokoládé hegyek, helló, dögunalmas gyümölcsös müzlik, és protein bombák! Egyelőre azonban ahelyett, hogy az állítólagos hosszú távú hatásait érezném, csupán azt értem el, hogy minden egyes éjszaka teljesen kimerülten essek be az ágyba a rengeteg plusz edzésnek, és tanulnivalónak köszönhetően. Még így is, hogy alig van órám. Sőt, olyan is előfordult, hogy a gyógyitalomat is elfelejtettem meginni, mégis sikerült aludni.
Remélem, Oakley nem fog visszakérdezni arra a húsz oldalas olvasnivalóra, amit valahogy éjfél körül sikerült befejeznem, a főzet receptjével egyetemben. Az utolsó oldalaknál már annyira jojózott a szemem, hogy azt vettem észre, csak a szavakat olvasom, de nem fogom fel tartalmukat. Annak azért örülök, hogy most elkerülhetem a főzést. Bár nem vagyok rossz bájitaltanból, mindig a legjobbra törekszem, nem hiszem, hogy össze tudnék dobni valamit tisztességesen. Vitatkozni kell… remek. A kérdést azonban így sem igazán értem. Kivel vitatkozzak, miért? Nincs mi mellett érvelnem, nem értem az egész feladatot. Ajh, asszem, kivagyok teljesen.
- Nem kell ehhez fejsérülés, professzor úr. – jelentkezem Balmoral után, a felkéréseket követő, kínos csend után.
- Az emberek szeretik bevenni azt az igazságot, ami számukra kedvező. Apró csúsztatások például. Vagy mi van akkor, ha valaki úgy veri át a szérumot, hogy nem a kérdésre válaszol? Elmond mondjuk egy véleményt valakiről, akiről kérdezik, de közben totál nem rá gondol. Vagy ha nem válaszolsz. A veritaserum felhasználásánál sehol sem írják, hogy muszáj vagy válaszolni. Szóval elvileg nem kényszerít senki. Vagy ha például főbenjáró átokkal kezeltek, és azt parancsolták, hazudj? Akkor melyik az erősebb? – vetek fel néhány dolgot, hallatva skót akcentusomat. Legalább a látszata legyen meg, hogy még képes vagyok bármire is hosszú távon koncentrálni. Már az egyre inkább csikorgó gyomromat leszámítva.
Naplózva


Quennel Oakley
(N)JK-Tanár
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #32 Dátum: 2016. 12. 04. - 02:02:49 »
+1

Az óra hátralevő része elmarad. Házi feladatuk egy harminc hüvelykes dolgozat a témáról, Karácsony előtt kérem őket. Ez a házidolgozat adja a decemberi jegyük egyharmadát.

Ms. Balmoral, a meglátásai helyesek, bár ilyen típusú hazugsághoz általában komoly mentális sérülések kellenek. Bizonyára a '49-es Jericson-ügyről olvasott, de ott a bájital minősége volt a valódi probléma Az olvasottságáért azért megítélek 10 pontot a Griffendélnek.

Ms. Edevane, a meglátása az Imperius átokkal kapcsolatban helyes, a két ellentétes erő általában mentális sérülésekkel jár. Önnek is megítélek 10 pontot.
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  

FRPG.hu toplista!
The Age of Marauders
Napi egy kattintás a hosszú élet titka!


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2017. 10. 15. - 04:51:05
Az oldal 0.247 másodperc alatt készült el 30 lekéréssel.