+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Egyéb
| | | |-+  Giacomo B. Santeria
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Giacomo B. Santeria  (Megtekintve 2822 alkalommal)

Giacomo B. Santeria
Varázsló
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2013. 03. 26. - 20:41:55 »
+2

Giacomo B. Santeria


Carpe Diem


         Alapok

jelszó || Mert nem vagy Te más, csak egy istenfing!
így ejtsd a nevemet || Dzsákomó Szantéria
nem || férfi
születési hely, idő || Bamburgh, 1981. január 1.
horoszkóp || bak
kor || 17
vér || arany
évfolyam || 6

         A múlt

   Nos, sosem voltam sanyarú sorú harmadik világbeli néger kisgyerek, nekem elhiheted. Northumbria egy elbűvölő kisvárosában, Bamburgh-ban születtem és nőttem fel. A szüleim egyszerűen imádták egymást. Apám a minisztériumban dolgozott, mint titkár, anyám pedig inkább otthon maradt velünk, mert elég számos gyerekről kellett gondoskodnia. Anyagilag különben sem jelentett a szüleimnek különösebb problémát, hogy édesanyám inkább a ház és a szeretett család gondját viselte. Én a sorban a negyedik gyerek vagyok. Van három bátyám, két hugom és egy öcsém. Így vagyunk heten, és köszönjük szépen tök jól kijövünk egymással.

Egy napsugaras nap, a Bamburgh-i rezidenciában

-   Ányúú, Tristen már megint megkarmolt. Vágd már le kérlek a körmeit, ez olyan undorító!! – sipítozta a négyéves Eve, akit öccse folyton csiklandozni próbált, de a kislány egyébként nem volt csikis, így legfeljebb azt érte el, hogy megkarmolta.
-   Várjál Csillagom, most nem lehet, mindjárt érkezik apád egy barátja és ebédelünk. Majd délután levágom, ne félj! – nevette el magát Emma boldogan. Mindig akkor volt a legboldogabb, ha drága gyermekei körében lehetett és természetesen mindig akadt dolga, így sündörgése egy pillanatra sem maradt annyiban. Pár lépés múlva bekopogtatott Mr. Andrew Hopkins az ajtón. – Áá, asszonyom, hát még csak egy percet sem kell várnom és ön nyitja is az ajtót? Ez aztán a vendégszeretet! – mondta Hopkins sunyi mosollyal az arcán.
Emma, aki vidáman nyitott ajtót, kissé furcsa arckifejezésre váltott, mikor látta, hogy Andrew egyedül érkezett.
- A férjem merre marad? – kérdezte félig vicces, félig aggódó hanghordozással.
-  Nos.. attól tartok nincsenek jó híreim.. De aggódnia semmiképpen nem kell hölgyem, csupán a munkáját végzi. Browns ma kismillió feladattal látta el szegény barátomat. Nekem pedig azt mondta, hogy siessek előre, nehogy kárba vesszen az a finom sütőtökleves.
-  Hmm.. ha így áll a dolog, hát rendben, tessék, üljön le.
Tom, a legidősebb Santeria fiú azonban gyanakodva lapogatta pálcáját talárja alatt. Aurornak készült és bajt szimatolt. Színészi tehetsége azonban mindig is volt, így feltűnés nélkül foglalt helyet az asztalnál, apja helyén.
-   Anyu, mit eszünk ma? Vérfarkaséhes vagyok.
 - Á kicsikém, csak a szokásos vasárnapi ebéd, tudod. Sütőtökleves. Rántott pulyka erdei fenyőmagos rizzsel és szárított paradicsommal. Mellé pedig saláta.
- De desszert nem lesz, igaz? – incselkedett édesanyjával a fiú. Az asszony nem válaszolt, csak játszott rosszallással megcsóválta a fejét.
Erre már megérkeztek a többiek is, egytől egyig beviharzottak, hiszen a nyári szünetben mindenki itthon volt.
-   Na és mi hír a minisztériumból, Mr. Hopkins? – tette fel az átlagos kérdést Brian, a második ifjú, aki most kezdi majd hetedik évét a Roxfortban. – Csupa jó hírek fiacskám, Tudjukki nem hallat magáról egy ideje, apádat előléptették, bár ez még több munkával fog járni.. Erre Emma, aki mindeddig a konyhában sertepertélt, előre szaladt.- Hogyan? Előléptették? Nem is tudtam.
- De bizonyám, asszonyom, a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét. És szabad volna megjegyeznem.. engem is előléptettek. – Csodás, gratulálok uram! – mosolygott Tom hitetlenkedve, már szinte kezdte úgy érezni, hogy még sincsenek nagy veszélyben, ám azért a pálcájáról nem feledkezett el. Giacomo mindeközben egy pulykacombot majszolt nagy élvezettel és igyekezett nem tudomást venni a politikusról. Gyűlölte a politikát.
A történetet felesleges tovább mondani, nem kap drámai végkifejletet. A nagy örömujjongás természetesen megtörtént, amikor George hazaérkezett. Alaposan felöntött a garatra, és még gyermekeinek is engedélyezett egy-két pohárral. Hogy hogyan érdemelte ki az előléptetést egy ilyen pengeélen táncoló varázsvilágban? Ne legyenek illúzióid.. ügyesen forgatta a szálakat és megúszta, hogy Imperio átok hatása alá kerüljön. George nem volt elkötelezetten Voldemort ellen, sem mellette, hol az egyik oldalnak csöpögtetett információt, hol a másiknak.. ahogyan a túlélés ösztöne diktálta.

 Gyerekkor

   Leginkább a testvéreimmel ökörködtem, sokat játszottunk egy közeli erdőben, számháborúztunk és kviddicseztünk. Már fiatalkoromban megmutatkozott, hogy van hozzá tehetségem, főként örzőként voltam kiváló. Anyámat rajongásig imádtam, ez még mindig így van, képes lennék meghalni érte. A legjobb barátom Ashton, aki sajnálatos módon nem született varázslónak. A szüleim próbáltak vele ugyanolyan szeretetteljesen bánni, mint velünk, de szegény mindig is kiközösítettnek érezte magát, pedig mi is szerettük. Engem azomban kedvelt és sokat kirándultunk, olvastunk együtt. Még én is tipikus Santeriának számítok, de kevésbé vagyok harsány, mint a bátyáink, így jól kijöttünk. Sokat írok neki, hiányzik.


Roxfortos évek

Nos, elsőéves voltam, amikor Ginny Weasley rábukkant Lucius Malfoy könyvére, akivel nem mellesleg apám jó kapcsolatot ápol.. Hamarabb tudtam, hogy a dologból nagy baj lesz, mint a diáktársaim, de nem szóltam egy szót sem. Elég sokszor aggódtam a merényletek miatt, amikor pedig kiderült, hogy egy baziliszkusz volt az elkövető, teljesen kikészültem. Utálom a kígyókat...
A legnagyobb pozitívum elsőben egyértelműen a kviddics volt! Már elsőévben megcsillogtattam a kviddics-tudásomat és reméltem, hogy másodévtől bekerülök a csapatba. Egy másik kedves hobbimba is belekezdtem, énekeltem az iskola kórusában. Ezért sokan cikiztek, de én magasról tojtam rá. Egy: jó hangom van. Kettő: a csajok megvesznek az énekes pasikért.

Másodévben Voldemort látszólag hallgatott, senki nem hallott róla túl sokat, Sirius Blackről viszont annál inkább. Nos, ami őt illeti, hiszem is, meg nem is, hogy nem volt halálfaló. Nem most jöttem le a falvédőről, hogy csak úgy elhiggyem, hogy simán ki lehet törni az Azkabanból. Másodévre már egész népszerű lettem a háztársaim körében, és a kviddics-csapatba is bekerültem tartalék hajtó játékosnak, hiszen még jócskán nem volt annyira erős a fizikumom, mint a negyed-ötödéveseknek.

Harmadévben szerelmes lettem. Egy Liz Stanford nevű másodéves hollóhátas tünemény rabolta el a szívemet, akivel baglyokat küldtünk egymásnak, és az iskolai erdőben sétálgattunk. Liz sárvérű volt, így otthon apám előtt titkoltam vonzalmamat, de a tesóim mind tudták és anyának is elmondtam. Liz egy tünemény, akit meghívtam volna hozzánk nyári szünetben, ha nem történik az a sok szörnyűség.. Cedric Diggoryt meggyilkolták a Trimágus kupán. Ráadásul Voldemort tette. Apa mindig éberen tartott minket, hogy ne legyenek illúzióink: a Sötét Nagyúr életben van. Lizt a szülei annyira féltették, hogy Ausztráliába menekültek vele. Rengeteget sírtam a lány után.

Negyedévben megjelent Umbridge, a szajha. Eddig váratott magára az igazi szerencsétlenség, hát most csőstül jött. Gyűlölt engem, de nem csak engem, hanem gyakorlatilag mindenkit. Persze az érzés kölcsönös volt, én pedig addigra jóba lettem Lee Jordannel és folyton borsot törtünk a nyanya orra alá, például megkínáltuk Bagoly Berti féle mindenízű drazséval, amibe WVV féle rókáztatós cukrot is kevertünk, hihi! Teljesen elkapott a harci láz. Az, amit eddig a kviddicspályán éltem ki, most átkerült az iskola színfalain belülre. Nem is lehetett volna másként, mert eltiltottak a játéktól.

Ötödévben óvatosan mentem vissza. Anyám a lelkemre kötötte, hogy senkinek semmit ne meséljek a családunkról, apámról, és hogy én hogyan vélekedem Voldemortról. Neki megígértem és meg is tartottam a szavamat. Bár szerettem volna, nem csatlakoztam a DS-hez sem. Ezért sokan árulónak, Voldemort kopójának csúfoltak, de engem nem érdekelt, inkább gyűlöljön az egész Roxfort, csak a családom épségben maradjon. Azt hiszem ebben az évben kezdtem először megérteni apámat. Levelezni kezdtünk és a gyermekkorom örökre a hátam mögé került azok után, amiket elmondott nekem. Ezen kívül egy vigaszom volt, összebarátkoztam egy árva medveboccsal a Tiltott Rengetegben, akinek gyakran vittem finom eledelt és elkezdtem trükkökre is megtanítani, el is neveztem Brónak.

Nos, íme a hatodév. Végre belátták a házamban, hogy nem állok Tudjukki oldalán, így visszavettek a csapatba, hajtó pozícióba. A Merkúrig ugrottam örömömben... azóta pedig keményen edzek, hogy tartsam a szintet, igaz, most minden csapatnak fontosabb a küzdelem Voldemort ellen, engem mégis a repülés kapcsol ki, valahol le kell vezetni a feszültséget, nemdebár?


Háború

Látszólag nem sok mindenben volt rám hatással a háború, a családomban senki nem halt meg, engem sem kényszerítettek semmire. Ugyanakkor.. a kezdeti lelkes Umbridge ellenességem alábbhagyott. Szófukarabb lettem, mint valaha, hisz nem akartam konfliktusba kerülni egyik oldallal sem.

         Jellem

   Alapvetően vidám és jóarc vagyok. Legalábbis a barátaim annak tartanak. Segítek annak, aki megkér rá, de nem vagyok irgalmas szamaritánus, hogy mindenkit én mentsek meg, és még a koldusokat is én etessem. Dolgozzon meg mindenki a saját galleonjáért – én amondó vagyok. Ami a lányokat illeti, Liz óta senki sem dobogtatta meg a szívem, de nem merek írni neki. A barátaim és a családom a legfontosabbak a számomra. Szorgalmas és erős vagyok, így nem kell szégyenkeznem az élet egyik területén sem. Gyors észjárásom van, bár nem bírok egyszerre túl sok információt észben tartani, ami sokszor hátrány a vizsgáknál. Lásd: RBF

Erősség || Nyitottság, Humor, Segítőkészség, Kreativitás
Gyengeség || Túlzott aggodalom a családom iránt, Nehezen nyílok meg, Nem vetem meg a dohányt és az alkoholt ‹ rum foreva ›

         Apróságok

mindig || <3 Anyám, Rachel, Eve, Ashton, Brian, Tom, George, Kim, kviddics, zongora, séta Bróval
soha ||Harc, háború, félelem, szenvedés, kegyetlenkedés, unalom
hobbik ||Énekelek, zongorázok és remélhetőleg egyszer újra kviddicsezek majd.
merengő ||Ashton és én, amint megmásztuk a Mount Blancot egy nyári vakáción. Liz, amikor könnyes szemmel, remegve búcsúzott el.
mumus ||Mérges kígyó
Edevis tükre ||Ashton tud varázsolni.
százfűlé-főzet ||Banános csoki ízű és barna színű.
Amortentia ||Liz illata
titkok ||Soha nem hittem el, hogy Dumbledore erősebb Voldemortnál, és lám, meg is halt.
azt beszélik, hogy... ||Azt beszélik, halálfalónak megyek, mert apám így akarja.

         A család

apa ||George Santeria, 52, aranyvérű Tisztelem és szeretem az apámat, ő csak a családomat védi.
anya || Emma Pick-Santeria, 47, aranyvérű, az anyámért bármikor tűzbe tenném a kezem és a saját fogammal képes lennék elharapni nem egy torkot is.
testvérek ||
Tom Santeria, 21, aranyvérű, jól elökörködünk, húzzuk egymást
Brian Santeria, 19, aranyvérű, kicsit túl behízelgőnek tartom a modorát, ettől eltekintve csípem a bátyám
Ashton Santeria, 18, aranyvérű, a legjobb barátomnak tartom Ashtont
Eve Santeria, 16, aranyvérű, mivel a Roxfortba jár, folyton vigyázok rá, és igen, reszkessen, aki hozzá mer nyúlni, kedves szoknyapecérek!
Rachel Santeria, 11, aranyvérű, imádom a hugom, szüleim döntése, hogy egy évig halaszt és nem megy a Roxfortba. Az alibi: betegség. Az igazi ok: kivárjuk a harcot.
William Santeria, 9, aranyvérű, egy csodás kis krapek Will, imádok vele sakkozni!  


állatok ||Van pár baglyunk otthon, a hugaim macskát tartanak, nekem pedig van egy medvebocsom, Bró..

Családtörténet ||
Bamburgh egész nyugodt kis környék, ezért költöztek ide apámék miután összeházasodtak. Tudomásuk szerint jó néhány aranyvérű család él erre, így okkal telepedtünk le. A családom dominánsabb ága a Santeria famíila, hiszen anyám már egy majdnem teljesen kihalt családból származó aranyvérű boszorkány. A Pick dinasztia utolsó tagja, nagynéném Kim mellett, aki azonban kvibli, így ő kevésbé számít. Apám családja azonban virágzik, sok unokatestvérem van egész Anglia szerte, és még csak a harmadával, ha találkoztam.  A Santeriák mindig ügyes üzletemberek és politikusok voltak, sosem éltek fekete mágiával, azonban hűségük az állam felé mindig kérdéses volt, még Grindelwald idején is. Talán ezért hagyta Voldemort életben mindezidáig apámat, aki sosem mutatja ki, de borzasztóan stresszes életet él, így sokat iszik. Anyám nem bánja, mert apám sosem agresszív, ha részeg. A nagyszüleim már egyik oldalról sem élnek, a családom egyetlen hátulütője, hogy az átalogs halálozási ráta 60 fele van. A család helyzete most igen instabil, anyagilag persze jól állunk, de akár a sötét oldal, akár Dumbledore követői győznek, biztosan számon kérik tőlünk, hogy miért voltunk „semlegesek” a harc során. Apám mindig bízott bennünk, a gyermekeiben, s Ashton születése óta a muglikat sem nézi le annyira, hisz voltaképpen van egy kvibli fia. Nem kellett üvöltöznie, hogy odafigyeljünk rá, mindig megtettük, amit kért. Azt hiszem, elég kiegyensúlyozott család vagyunk. Northumbria egykori királyi székhelyéről sokan híresztelik, hogy varázslók éltek a kastélyban, amely homokkőből épült.. Nos, a mendemondák mindig rejtegetnek valamiféle alapot.

         Külsőségek

magasság ||187 cm cm
testalkat ||Sportos, vállas
szemszín ||Sötétbarna
hajszín ||Fekete
kinézet ||Ha rám nézel, alapvetően bizalomgerjesztő fazonnak tűnök, ez talán abból fakad, hogy magas vagyok és vállas, akire szívesen támaszkodnak az emberek. Legtöbbször vigyorogva közlekedek a Roxfortban, persze ha rossz kedvem van, inkább szemöldök-ráncolva. Kinézetre egy jóképű néger fazon vagyok, kockás a hassal és szabályos fogsorral. Frizurám félhosszú, afro. Csokibarna, meleg szempár néz rád vissza, ha megszólítasz, amihez egy sármos félmosoly is társul. A külsőmre adok, de nem foglalkozom vele mániákusan. Ha nem egyenruhában vagyok, akkor lezseren szoktam öltözködni, fontos kiegészítőim a farmer dzsekik, kalapok. Amit még érdemes tudni, hogy van egy apró farkas alakú tetoválásom a bal alkaromon.


         A tudás

varázslói ismeretek ||Remekül megy az átváltoztatástan és a bűbájtan, ehhez alapvetően tehetségem van. A mágiatörténetet és a rúnaismeretet halálra unom, a mugliismeret hidegen hagy. Gyógynövénytanból és bájitaltanból csapnivaló vagyok. A kedvencem az SVK.
felvett tantárgyak ||Sötét Varázslatok kivédése, Átváltoztatástan, Bűbájtan, Gyógynövénytan, Bájitaltan
pálca típusa ||12 hüvelyk, tiszafa, sárkányszívizomhúr
RBF ||
Sötét varázslatok kivédése: Kiváló
Átváltoztatástan: Kiváló
Bűbájtan: Kiváló
Legendás lények gondozása: Várakozáson felüli
Bájitaltan: Elfogadható
Gyógynövénytan Elfogadható
Rúnaismeret: Elfogadható
Mugliismeret: Elfogadható
Jóslástan: Elfogadható
Mágiatörténet: Jó

         Egyéb
avialany|| Kwame Morris
Naplózva


Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2013. 03. 28. - 09:09:16 »
+1

Üdvözöllek az oldalon!

Mielőtt elbírálnám az előtörténetet, kérlek írd meg azt a minta szerint.
A kódolást a hozzászólás alján találod!

Mrs. Norris ~
ala feminim         
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2013. 03. 29. - 18:31:03 »
0

Ismét üdv!

Azonnal elbírállak, előtte viszont pár hibát kellene kijavítani! Mosolyog

 • Will I Am-nek kissé idősebb arca van, mint 17, kérlek válassz más avataralanyt.
 • "Elég sokszor aggódtam azonban a Baziliszkusz miatt..."
  Senki sem tudta, milyen szörnyeteg rejtőzik a Titkok Kamrájában.

 • "Nos, ami Harry Potter keresztapját illeti..."
  Elég kevesen tudták, hogy Harry keresztapja Sirius, de egy diák biztos nem.

 • "a Tiltott Rengetegben sétáltunk"
  Azért "Tiltott", mert nem lehet belépni oda. Az erdőbe igen, de magában a "Tiltott" részébe, oda nem.

 • A Sötét Nagyúr nagy kezdőbetűjű Mosolyog
 • "Nem egyszer hányta el magát órán, mert belekevertük a WVV féle gyógyít az ihatatlanul cukros teájába. "
  Umbridge a szobájában ivott teát, oda pedig biztos, hogy nem tudtatok belógni.

 • Kinézethez légyszíves írj egy kicsit többet. Általános öltözete, ha épp nem az iskola egyenruhájában van? Esetleg különös ismertetőjel? Milyen az első benyomása róla annak, aki először látja?


Bármilyen kérdésed van,
írj nyugodtan privátban
valamelyik moderátornak vagy adminisztrátornak! (:Mrs. Norris ~
ala feminim
Naplózva

Giacomo B. Santeria
Varázsló
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2013. 03. 30. - 17:35:43 »
0

Igyekeztem javítani Mosolyog
Naplózva


Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2013. 03. 31. - 09:14:36 »
+1

Köszönöm, hogy javítottál!

Így már minden rendben,
már csak az avatarodat kell szabványméretre vágni (150x250)!

Giacomot bár keménykezű aranyvérű családban nevelkedett, ahol titkolnia kellett sárvérű barátnőét, ő mégis egy rendes, jól nevelt, mosolygós srác, így a háza nem is lehet más, mint a

•     •     •

hugrabug.


•     •     •


Hamarosan megkapod az eligazító PM-et,
üdvözlünk nálunk
és jó játékot! (:
Mrs. Norris ~
ala feminim         
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 05. 30. - 10:22:35
Az oldal 0.056 másodperc alatt készült el 33 lekéréssel.