Roxfort RPG

Múlt => Déli szárny => A témát indította: Mrs. Norris - 2015. 02. 27. - 12:04:46Cím: Bájital tanterem
Írta: Mrs. Norris - 2015. 02. 27. - 12:04:46
Az alagsorban minden sötét, és legszívesebben nem is nyúl az ember semmihez.
Ám beljebb...
Ablak hiányában a falikarok meleg fénye világítja be az egész helyiséget - mára már szinte rá sem lehet ismerni Piton professzor régi tantermére -, a falak mentén alacsony bájitalhozzávalós szekrények, fölöttük könyvespolcok és tárlók sorakoznak. Az üstöket az asztalok mellett lehet felállítani a kijelölt helyeken. A tanári asztal egy bő arasznyi magas pódiumon áll a diákok egyszemélyes "padlapos-ülőhelyeivel" szemben.
Az órák előtt és után mindig tisztaság és rendezettség uralkodik a teremben, s a pince dohos szagán kívül itt mindig érezhető a levegőben némi fém- és nedves földszag. Pedig a padló kőburkolatos...


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quennel Oakley - 2016. 04. 20. - 20:17:20
Bájitaltanóra, ötödik évfolyam

1998. október 2., péntek 14:00-15:30

 Oakley professzor szokásához híven gyors, nyújtott léptekkel viharzott be a bájitaltanterembe, és bár nem ért az ajtóhoz, az hangos robajjal becsapódott mögötte- elég hangosan, hogy aki eddig a pillanatig nem figyelt oda, most összerezzenjen a zaj hallatán. A fehér köpeny lobogott a nyomában, a különböző bájitalok a kémcsövekben a köpeny tartóiban, zsebeiben pedig dühösen kavarogva próbáltak kitörni onnan. A terem végéből a tanári asztalig vezető úton egy-egy pillanatra végigmért mindenkit, külön figyelmet szentelve azoknak a diákoknak, akik már követtek el szabályszegést az elmúlt hónapban. Végül azonban nem szólított meg senkit, csak csendben odasétált az íróasztalához, azután szembefordult a diákokkal.
 - Ahogyan egy hónappal ezelőtt ígértem, ma már jegyre fognak dolgozni, ami az előző hónapban végzett munkájukat fogja minősíteni. A jegy hivatalosan nem számít bele a Rendes Bűbájos Fokozat eredményeibe, de a májusi átlag már majdnem teljesen hiteles képet fog festeni arról, hogy ki milyen esélyekkel vág neki a vizsgának. Jövő órára leosztályozom a munkájukat, úgyhogy aki tervezi folytatni RAVASZ szinten a bájitaltant, de nem ér el legalább Várakozáson Felüli eredményt, annak határozottan javasolnám, hogy szedje össze magát az év további részében. Azonban attól is elvárom az igyekezetet, akitől megválunk a következő évtől.- Oakley professzor tekintete először Edevanere vándorolt, azután a diákok válla felett a tárolószekrényre nézett. Intett egyet, mire a hozzávalókat tartalmazó szekrények kinyíltak, a tábla pedig megfordult, megmutatva a nagy, dőlt betűkkel írt receptet.
 - Remélem, hogy mindenki felismeri a recept alapján a bájitalt, mert egyszer már elkészítették szeptemberben... legalábbis megpróbálták, több-kevesebb sikerrel. Ms. Smethywyck, ön mit gondol, mi lesz a bájital, amit ma meg kell csinálniuk? ... Mr. Romanovna, felsorolná a hatásait?- a professzor várakozón a hollóhátas lányra nézett, a tekintetével keresztülszúrta őt, mintha arra várna, hogy rossz válasz érkezzen, a hangja viszont szinte barátságos volt, a mardekáros fiútól viszont gyorsabb hangon kérdezett az ő válasza után, mintha egy pillanat gondolkozás nélkül kérné a megoldást. A válaszok után csendben végignézett az osztályon, és alig észrevehetően bólintott, engedélyt adva a diákoknak, hogy elmenjenek a szekrényhez a hozzávalókért.
 - Ezúttal teljesen önálló munkát várok, nem arra vagyok kíváncsi, hogy a hallótávolságon belül ülő legjobb diák mit tud, hanem minden diák egyedi tudására. Akit csaláson kapok, büntetést kap, akár adja, akár elfogadja a segítséget.- Oakley a mardekárosok felé pillantott, néhány másodpercig nézte őket, mielőtt folytatta.
 - Javaslom, hogy ne kapkodjanak és álmodozzanak, ez a bájital teljes koncentrációt igényel. Az óra végéig dolgozhatnak, de utána itt kell maradniuk, amíg válaszolnak néhány rövid kérdésre.- a professzor csendben nézte, ahogy a leglassabban pakoló diák, az egyik első sorban ülő hugrabugos lány is előpakolja az üstjét, azután végigtekintett az osztályon. A tekintete végül Adser MØvrede-en állapodott meg, őt fixírozta néhány másodpercig, mielőtt újra megszólalt.
 - Kezdjék!
 
Recept:
1. Öntsenek két uncia porított unikornisszarvat az alacsony lángon hetvenöt másodpercig melegített vízbe, és adagoljanak hozzá porított holdkövet, amíg a bájital zöld színt vesz fel!
2. Keverjék lassan az óramutató járásának megfelelő irányba, amíg a bájital kék színt vesz fel!
3. Adjanak hozzá porított holdkövet, amíg a bájital lila színt vesz fel!
4. Hagyják alacsony lángon főni hét percig, aminek eredményeképpen a bájital rózsaszínes színt vesz fel!
5. Keverjék meg háromszor az óramutató járásával ellenkező irányba, azután adjanak hozzá két csepp hunyorszirupot, és hagyják tovább főni, amíg a bájital türkizkék színt vesz fel!
6. Hagyják közepes lángon főni, amíg a bájital lila színt vesz fel!
7. Keverjék meg hétszer az óra mutató járásával ellentétes irányba, azután magas lángon forralják, amíg vörös színt vesz fel!
8. Keverjék meg az óramutató járásával megegyező irányba, utána hagyják alacsony lángon főni, amíg a bájital narancs színt vesz fel!
9. Hagyják alacsony lángon főni, amíg a bájital lila színt vesz fel!
10. Adjanak hozzá negyed uncia porított unikornisszarvat, és hagyják alacsony lángon főni, amíg a bájital rózsaszínes színűvé válik!
11. Keverjék az óramutató járásával ellentétes irányba, amíg a bájital vörös színűvé válik!
12. Hagyják alacsony lángon főni, amíg a bájital lila színűvé válik!
13. Adagoljanak hozzá pirított holdkövet, amíg a bájital szürkés színűvé válik!
14. Hagyják alacsony lángon főni, amíg a bájital narancs színűvé válik!
15. Adagoljanak hozzá pirított holdkövet, amíg a bájital fehér színűvé válik!
16. Keverjék az óramutató járásával ellentétes irányba lassan! A főzet akkor tökéletes, ha ezüstös pára lebeg felette.


Határidő: 2016. május 4.

 A részvétel minden nem jegelt ötödévesnek kötelező, kimaradásra úgy van lehetőség, ha arról privát üzenetben értesítést küldenek nekem. Az igazolatlanul hiányzó diákok pontlevonásban részesülnek.
 A tanóra három körös, az utolsó körben kell majd kérdésekre válaszolni, az első két körben van lehetőség ennek a bájitalnak az elkészítésére. Ezért javaslom, hogy első hozzászólásukban a 6-10. lépésig jussanak el (az ütemterv tartása nem kötelező).
 Ahogyan azt korábban is említettem, büntetésben részesül, aki helytelenül viselkedik órán, illetve csalni próbál. A büntetés lehet pontlevonás, büntetőmunka, illetve elégtelen osztályzat az órai munkájukra, továbbá ezek kombinációja.
 A bájital nevéről és hatásairól nem adok ki közvetlenül információkat, de adok némi segítséget arra, hogy rájöjjenek, melyikről van szó. A recept, bár kissé módosítottam pontatlansága miatt, ékes angol nyelven megtalálható a Harry Potter wikipédia oldalán, bizonyos kulcsszavakra rákeresve bizonyára ráakadnak. A másik lehetőség a bájital megkeresésére, ha elolvassák a Harry Potter és a Főnix Rendje tizenkettedik fejezetét, aminek címe Umbridge professzor.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Alycia Remington - 2016. 04. 21. - 18:37:39
Bájitaltan. Nem, ez így nem jó, mert nem érzékelhető a hangsúly. BÁÁ-ji-tal-TAN. Rendben, akkor kifejtem.

Én hollóhátas vagyok. Klubhelyiségünk a nyugati szárny magas tornyának felső szintjén található. Ott vannak a cuccaim, ott töltöm a szabadidőm jó részét. Ki tudod találni, hol tartják a Bájitaltant? Bingó! Az alagsorban, egy másik szárnyon. Ez persze csak a kisebbik probléma. A gond inkább az, hogy fogalmam sincs, mit keres az a három betű a tantárgy nevének elején. Semmi bájos nincs benne, épp ellenkezőleg. Pálca helyett késekkel, mérlegekkel és üstökkel kell babrálnunk. Nekem személy szerint a hagyományosabb főzőcskézés is komoly kihívásokat okozna, nemhogy az ilyen csodaszerek elkészítése. Mondjuk azért nem vagyok rossz benne, de mostanában ritka mód utálom.

A tanár se mondhatnám, hogy sok színt visz az életbe. Még viccelődni se nagyon lehet az óráján. Karót nyelt, szigorú tuskó. De most komolyan, csokit tesz egy gyerek elé, aztán megbünteti, mert az megette. Mégis miféle ember az ilyen? Néha elgondolkodom, vajon a felnőttek tényleg voltak gyerekek, vagy ez az egész csak kitaláció? Akárhogy is, ennek az alaknak nem tippelek sok időt a Roxfortban.

A helyemen ülök, csendben, ez a kettő így együtt már különösen ritka, értékelendő gesztus. Ma jónak tervezek lenni, nem kívánok büntetőmunkát, és a Hollóhát is le van maradva pontokkal. Ez persze nem jelenti azt, hogy olykor nem fogom egy iciripicirikét feszegetni a határokat. Elvégre azért vannak a határok, hogy feszegessük őket. Hogy miért? Nos, ha ez a kérdés megfogalmazódott benned, akkor szomorúan közlöm, hogy semmit sem tudsz a tizenéves lányokról.

Ma jegyre dolgozunk, ami különösebben nem zavar, csak az üzenet, amit hordoz. Legyünk egyre szorgalmasabbak, vegyük egyre komolyabban a tárgyat, elvégre közeleg az RBF. Minnietől tudom, hogy a tanárok erősen túlreagálják ezt a vizsgát, és nem hinném, hogy pont ennél a fickónál lenne ez másként. De ma jó leszek, ma jó leszek, mondogatom kimérten. Csendben dolgozom, még ha közben átkokat is kell mormolnom magamban, Oakly professzoron vizualizálva hatásaikat. Densaugeo, Fronscresco, Carbunculus, Pofix, no meg az idei kedvencem, melyet ugyan még nem sajátítottunk el, elképzelni azért már eltudom a célszemélyen. Levicorpus.

Deja vu bájitalt készítünk, azaz valami olyat, amiről tudnunk kéne, hogy micsoda, ismerős is, csak éppen péntek délután lehetetlen lenne felidézni a nevét. Szerencsére nem engem kérdeznek róla, így bátran terelhetem figyelmem nekem kedvezőbb irányokba, például a közelgő hétvégére, melynek előszele hatékonyan tompítja az óra élét.

A táblán részletesen láthatók a bájitalhoz szükséges lépések. A professzor mindent aprólékosan feljegyzett, így igen nehéz lenne elrontani a dolgot. Ennyiben legalább a korábbi tanáraink előtt jár, ott gyakran megesett, hogy csak nagyjábóli utasításokat kaptunk, aztán persze nem tetszett nekik a pontatlan végeredmény. Első blikkre úgy tűnik, hogy csak vízre, porított unikornisszarvra és holdkőre lesz szükség. Azért egyszer még átfutom a táblát. Á, igen, hunyorszirup is kell. Jaj, remélem, a porítást nem nekünk kell csinálni. Ráérősen ténykedek, így nem elsőként kell a vitrinekhez mennem, és láthatom, ki mit és honnan vesz elő.

Első lépés. Tizenhat lépés van?! Oké, tehát első lépés. Előkészítem a hozzávalókat, felteszem alacsony lángra a vizet. Hetvenöt másodpercig kell várni. Akkor számoljunk. Egy, kettő, három, négy, most komolyan számoljak el hetvenötig? Végül úgy döntök, jó lesz akkor hozzáadnom az unikornisszarvat, amikor az előttem lévő lány teszi, ő nagyjából velem egyszerre kezdett. Aztán jön a holdkő, egészen addig, míg zöld nem lesz a cucc. A zöldnek egyébként jó néhány árnyalata létezik, de ha belékötne, megmondom, hogy ő volt pontatlan.

Ezután kevergetni kell. Lassan. Mélyet sóhajtok. Szerencsére már többeknél bugyog a főzet, így a hangeffekt még az elfogadható tartományba esik. Legyél már kék, Merlin köpjön beléd! Nem vagyok én házimanó, hogy fél napot itt kevergessek. Előbb-utóbb kékké is válik, vagy legalábbis kékessé, így jön ismét a holdkőzet. Ezt addig kell adagolnom, amíg lilára nem vált a folyadék. És én még olyat mertem mondani, hogy ez a tanár nem visz színt az életbe! Hisz az egész óra csupa színkavalkád.

Eljutok egy várakozós pontra, ahol hét percig hagyni kell a cuccot. Ez elsőre tök jónak is tűnik, de mit fogok csinálni abban a hét percben? Körbenézek, ki hol tart, mivel foglalatoskodik. Tempó tekintetében egész jól állok, akik előttem vannak, a további lépések hozzávalóit adagolják ki. Először beszédbe akarok elegyedni a mellettem lévővel, de aztán idebenn szólnak, hogy nem pajtikám, ez nem az az óra. Nagy a kísértés, hogy előhúzzam táskámból a Szombati Boszorkányt, és minden akaraterőmre szükségem van, hogy ellenálljak. Végül, ha szenvedve is, de hozzálátok a következő műveletek előkészítéséhez.

Kevergetés, kavargatás, adagolás, színcsekk. Ezek különböző kombinációi váltják egymást. Ha én alkottam volna meg ezt a bájitalt, biztos így nevezem el: Az Unalom 50 árnyalata. Mindenesetre én magam is meglepődök, amikor a türkizkék ponton ténylegesen türkizkékké válik az ital. Nem mintha nagyon aggódnék a színek miatt. Úgyis csak a legutolsót látja majd, mit számít, milyen sorrendbe jutunk el oda?

Már a hetedik lépésnél járok. Magas láng. Annyira megörülök ennek az apróságnak, hogy amennyire csak lehet, forralni is kezdem. Lángjaim hangja és fénye messze elnyomja a körülöttem lévőkét. Néhányan odanéznek, miközben én nagyon finoman, szépen lassan veszem vissza a lángokat arra a szintre, amit igazából magas lángnak tartanak az emberek, már amikor épp nem a bugyutát játsszák. Közben boldogan fürdök a néhány másodpercnyi figyelemben és somolygásban.

Várakozás, várakozás. Rövid nyújtózkodást tartok, miközben az aktuális, vörösből narancsba átmenetet lesem. Az én kezeim nem szoktak ennyi munkához. Valamelyik srácot biztosan rá tudnám venni, hogy keverje nekem tovább. Egy mondatba kerülne az egész, maximum kettő, meg némi szempillarebegtetés, és kész is a bájital. Nem fél óra kevergetés meg adagolás. Ezt a húzást persze a professzor bizonyára nem értékelné, így csak morcosan felmarkolom a kanalat, a szegény eszköz kis híján megreped haragomtól. Csak nyugalom, Alycia. Eddig minden órád véget ért egyszer, nincs semmi ok azt feltételezni, hogy pont ez lenne a kivétel.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Hagen Romanovna - 2016. 04. 24. - 09:33:28
Bájitaltan
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e3/e7/9f/e3e79f07b0c6a034e6375ed7bbeb0c99.gif)

Nehezen hiszik el az emberek rólam, hogy nem vagyok sötét. Az órák többségén felveszem a némaság köpenyét, jótékony fátyolozásából pedig csak akkor bújok ki, ha szánt szándékkal kérdeznek is tőlem valamit. Való igaz, volt már pár kisebb balhém. Az a Griffendéles megérdemelte, amit kapott, kellett neki úgy néznie Lilire, és ha még egyszer a szemem elé mer kerülni, s nem hajtja le a fejét, nem fogok habozni megismételni, amit egyszer már kapott tőlem. Meg aztán ott az az incidens faszom Vulkanovval. Köcsög bolgár, totál rám kattant, mióta a fejébe vette, hogy én vagyok az Antikrisztus. Tehát nem, nem vagyok épp a tanárnak gúnyolt suhancok kis kedvence.
Mégis van két olyan nap a héten, amit igazán várok. A bájitaltan a mágiatudomány olyan ágazata, amihez keveseknek adatik meg a tehetség és az érzék. Bár a minimumot még abból is teljesítem, ami rohadtul hidegen hagy, mert csak azért járok oda, hogy Lilinka mellett lehessek, a többit pedig szótlanságom ellenére is komolyan veszem, egyedül ez, és az átváltoztatástan az, ami valóban a szenvedélyem. Mindkettő alapos ismerete és megértése hozzásegít az alkímiai tanulmányaimban való fejlődéshez. Téves, hogy az alkímia csak egyszerű kotyvasztás, de akik nem képesek tisztelni a mágiát, azok aligha tudják egyáltalán felfogni a hermetizmus lényegét. Nem hogy a Magnum Opus csodáját.
- Без кота́ мыша́м раздо́лье. - szólok Hús a húsomhoz, miután már percek óta a tanár érkezését várjuk a teremben. Nem szokása késni, de a szünetek elegek ahhoz, hogy egyesek megfeledkezzenek magukról. De valahogy mégis imponál, hogy az ilyenkor bekövetkező káosz után egyszerű jelenlétével képes rendet teremteni.
Mint mindig, most is a mardekáros brancs közelében foglalunk helyet, elválasztván a kígyókat az oroszlánoktól, egymás mellett álló üstökkel. Egyszerűen és könnyen segíthetem, ha elakad vagy nem tud valamit, és azokat a feladatokat is én csinálom helyette, amik veszélyesek számára. Nem szeretem késsel a kezében látni, tudom, milyen porcelán a bőre.
Nem különösebben foglalkozom a többiekkel. Mióta tudom, hogy Caelius is arra hajt, hogy legyen kiről lesnie, már háttal állok neki. Amúgy sem mulattat, hogyan rontja el a főzeteit. Húsomtól nem féltem a módszereim, és a Møvrede ikrektől sem, de attól, mert egy szobában alszunk, még nem vagyunk spanok. Ezen az se javít, amikor lassabban beszél hozzám, mert azt hiszi, csak így értem meg mondanivalóját.
- Ни пу́ха, ни пера. - testvéri gesztusom után elengedem a kezét, mikor hallom a tanár érkezését. A megrökönyödött tekinteteket épp leszarom. Úgy sem értik...
Kihúzott háttal, egyenesen, a hátam mögött összekulcsolt kezekkel állok az üstöm mögött. Éppen csak egy pillantásra van szükségem a táblán, lopva pedig Greissre nézek. Rengetegszer kérte tőlem ezt a bájitalt, én pedig minden alkalommal elkészítettem neki, hogy segíthessek szenvedésein, ahogy az egy jó testvérhez illik. Nem, vér szerint nem a rokonom, családunk neve is különbözik, de attól még testvérek vagyunk. Egy futó mosoly vet sötét árnyékot arcomra, ez az óra így túl könnyű lesz. Már akkor is tökéletes volt a főzetem, amikor egy hónappal ezelőtt is ez volt a feladat. Lerítt a mozdulataimból, hogy gyakorlott vagyok benne, pedig ez a Durmsrangban is csak idei tananyag lenne. Hirtelen pedig csak egy módszer jut eszembe, amivel túl tudom teljesíteni magam.
- Faelodja az aggódázst, maegzünteti a zorongázst, zsilapítja az izsgalmat. - válaszolom azonnal, még csak nem is pislogok. Akcentusom szokás szerint jól érzékelhető, de nem fontos, ha így is megértik, amit mondani akarok.
A szekrények kitárulnak, s a többiekhez hasonlóan én is odamegyek, hogy elvegyem, amire szükségem van. Különben egyáltalán nem olyan bonyolult a recept, mint aminek beharangozzák. Csak egy titka van, hogy pontosan le kell másolni, amit a recept ír, minden vonatkozásban. Első sorban az a lényeg, hogy az alapanyagok mennyisége legyen teljesen pontos. Ha elrontod az arányokat, vagy többet raksz bele például a hunyorszirupból, akkor a használó akár örökké tartó álomba is zuhanhat, amiből magától nem kel fel. Helyesen elkészítve viszont a legjobb szorongásgátló, ami bármilyen idegességet felold. Nem véletlen ezt készítettem el, amikor Greiss hozzám fordult a problémájával.
Csak három dologra van szükségem az alapanyagok közül, ráadásul a mozsárral sem kell szenvednem. Az unikornisszarv és a holdkő már eleve porított állaggal érkezik a hozzávalókat áruló boltokban, azokat egy közönséges mozsárral aligha lehetne egyébként is porosítani. Az üstöm mellett lévő asztalon felszabaduló helyre így odakerülhet egy tál meleg víz, egy szappan és egy törölköző is. Nem féltem bemocskolni a kezem, de főzéskor mániám újra és újra kezet mosni, nehogy véletlenül bármit elrontsak. A legkisebb szennyeződés is jelentősen ronthatja az elkészült ital minőségét. Az alapanyagok mellé pedig egy megbájolt homokórát is kikészítek. A különlegessége, hogy be lehet állítani, mennyi idő, mire lepereg az utolsó szem homok belőle. Praktikusabb, mint a hagyományos órák, talán csak a zene jobb időmérő ennél.
Megtöltöm az üstöm a kellő mennyiségű vízzel, alatta pedig alacsony lángot hevítek, miután beállítom a homokórát a kellő időre. A többiek már rég belekezdtek a főzetbe, mire én nekiállok, de nincs okom aggódni. Több időt vett igénybe az előkészület, de a színvonalas eredményhez ez szükséges lépés volt. Emellett nekem már nincs szükségem arra sem, hogy egyáltalán lessek is a tábláról. Ismerem a főzetet, illene már fejből tudnom. Mindemellett Oakley professzor intő szavai se kifejezetten zavarnak a súgással kapcsolatban. Lilivel nekünk már rég nincs szükségünk nyelvekre ahhoz, hogy megértsük egymást. Ha épp alkalmam adódik rá, egy-egy apró utalással, mozdulattal, pillantással adom a tudtára, mire figyeljen még. Nem szeretném, ha kihagyná például a hunyorszirupot.
Mikor a homokóra lepereg, hozzáadom üstöm tartalmához az előre kimért mennyiségű, porított unikornisszarvat, majd apránként, s inkább érzésből adagolom hozzá a holdkövet. Másodperceken belül elérem a kívánt, zöld állagot, ami néhány, az óramutató járásával egyező irányba történő kavarás után kékké válik. A kavargatás alatt fél kézzel újra a homokórát állítom be, előre, mert most van rá időm, de még nem indítom el. Újabb holdkőport rakok a főzetbe, míg lilává nem válik a folyadék, s csak ezután fordítom meg az órát. Hét perc...  alacsony lángon.
Megemelem tekintetem, hogy lássam, ki hogyan halad. A legtöbben már túljutottak ezen a szakaszon, s jóval előttem járnak. Nem aggódom emiatt különösebben, nincs miért tartanom. Innentől kezdve már csak azzal kell foglalkoznom, hogy mindenből pontos adagokat adjak hozzá. Hét perc pedig rengeteg idő kimérni mindezeket.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Emmeline Smethwyck - 2016. 05. 03. - 18:26:16
Mit is mondhatnék? Nem vagyok valami túl jó a bájitalfőzésben. Első éves koromban kezdődött ez az áldatlan állapot és azóta így megy ez. Talán elvagyok átkozva. Ki tudja? Na jó azt meg kell hagyni, hogy annyira nem vagyok béna, csak egyszerűen a kelleténél többször égetem oda a házi feladatomat...
Viszont az idén megfogattam, hogy nem lesz több baki. RBF van ember! Ideje összeszedni magad! Mindent bele fogok adni és nem rettent vissza semmi! Még Oakley professzor morcos modora sem!

Ezek a gondolatok cikáznak a fejemben miközben ballagok át a Déli szárnyba. Korábban elindultam, hogy legyen időm átverekedni a hullámzó diáktengeren. Mikor kiérek a tumultusból, az alagsor felé veszem az irányt. Megérkezek a terembe, és miután elfoglalom a helyem az egyik hátsó padban, átnézegetem a bájitaltan tankönyvet míg nem kezdődik az óra. Közben a többi diák is elkezd befelé szállingózni, és egyre nő az alapzaj.

Oakley professzor hangos ajtócsapással adja a teremben lévők tudatára, hogy megérkezett, ő bizony itt van már, úgyhogy mindenki fogja be a száját. Ahogy beviharzik a terembe, tényleg mindenki csöndbe marad és a terem egy pillanatig némaságba burkolódzik. A professzor úr ismerteti az alapvető tudnivalókat majd belekezd a kérdésekbe. Pechemre pont engem nézett most ki, és habár tudom a választ, muszáj haboznom, mert azzal a tekintettel amivel rám néz, esküszöm ölni lehetne.
- A...a béke elixírje... - nyögöm ki végül, de hiába helyes a felelet, a szorongásom egészen addig nem csillapodik, ameddig valaki másra nem néz.

Amikor meghallom, hogy óra végéig van időnk, kicsit megnyugodok, de aztán felelevenítem magamban, hogy az elkészítendő bájital bizony 16 lépésből áll. Elhatározom, hogy minden energiámat a koncentrációra fordítom. Nem ronthatom el! Ezt most nem! Miközben válogatom a hozzávalókat, kétszer is megnézem milyen hozzávalók kellenek. Az alapanyagokkal óvatosan visszasétálok az asztalomhoz és még egyszer ellenőrzöm, hogy megvan-e minden. Kimérem az unkornisszarvat és a holdkövet, majd az üstbe ejtem őket ezzel megkezdve a bájitalt. Minden lépést háromszor elolvasok, nehogy valamit elrontsak. Ahogy adagolom hozzá az anyagokat, mindig csak az jár a fejemben, hogy vajon mikor rontom el? A keverésnél is mindig leellenőrzöm mikor, mennyit és melyik irányba. Minden figyelmem a főzetre koncentrálom, míg végül azon kapom magam, hogy már a 9. lépésnél járok és éppen a lila színre váltásra várok. Egy gyors pillantással lecsekkolom az időt. Meglepődve tapasztalom, hogy magamhoz képest elég gyorsan haladok, és eddig nem rontottam el semmit. Egy kicsit enyhül a szorongásom is. Talán ezúttal végre sikerrel járok?


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Dominic Till - 2016. 05. 03. - 23:40:45
Oakley. Ominózus, mint mindig. Itt elgondolkodom, szabvány-e, hogy a bájitaltanárnak ominózusnak kell lennie. Lumpsluck az elmúlt két évben mondjuk nem volt az, ez tény, de előtte évekig volt egy Pitonunk is, szintén ominózus. Bár máshogy, az igazat megvallva. Egy elsőst lehet, pont ugyanúgy rettent el mindkét férfi, de ha jobban megfigyeljük, mégis van különbség.
Néhai házvezetőnk inkább volt egy keserű ember, ahogyan a kedvencein kívül bárkihez viszonyult, azon belül is látható különbséggel. Voltak kedvencek, Mardekárosok, egyéb és Griffendélesek, ilyesmi sorrendben. Meg ahogy hallom, Potter még külön a Griffendélesek alatt is. Valamint képlékenyebb oldalkategóriaként a bájitaltanhoz értők. Ha Mardekáros volt, akár kedvencek szintjét is elérhette puszta objektív érdemből. Ha egyéb, feljöhetett az alap Mardekáros neutrálisig. Ha Griffendéles, Piton csak kénytelen volt ráhagyni, hogy hiába piros, jól csinálja, így direkt keresve sem leet mibe belekötni. Lehet, hogy nekem van különösen jó szemem az ilyenekhez, de szerintem ez a "rendszer" egyértelműen sütött róla.
Oakley... hasonlóan más. Bár megvan olyan kegyetlen ő is, de valahogy tisztán az, ha lehet így fogalmazni. Objektíven, tudományosan. Ha ergya vagy, ergya vagy. Ha minden jel ezt mutatja, akkor tény. És ő sem finomkodik ennek kapcsán. De ha jó vagy, akkor meg jó vagy, nincs házak szerinti favorizálás. Legalábbis amennyire ez alatt az egy hónap alatt megfigyeltem.
Igazából illik hozzá az öltözete, Inkább néz ki mugli vegyésznek, mint varázslónak, és pont olyan kegyetlenül, hidegen objektív megközelítéssel dolgozik, mint ahogy a muglik viszonyulnak a természettudományokhoz. Megfigyelt tények.

Jelentőségteljes pillantást vetek Cael és Matt felé, ahogy Oakley is hangot ad a szankcionálásnak, a maguk bőrére felőlem leshetnek rólam, de én nem fogok nekik segíteni. Még ha én terelgetem is őket házik terén, az RBFet maguknak kell letenniük, a gyakorlati dolgokban pedig mindenképp maguk lesznek, egy hozzávalóaprítást nem lehet puskázni.
Én is érdekesen vagyok a bájitaltannal éppenséggel. Örülök, hogy nem nekem szóltak a feltett kérdések, így gyors átolvasásra nem tudtam volna egyből megmondani, mi a bájitalunk például, még ha tökéletesre készíteném is közben. Ehhez például most nekem is kellett volna puska. De így csak készítenem kell, és a készítésért vagyok itt.
A bájitaltan afféle szentélyem, egy kimért, precíz meditáció. Az elméletet lehet, hogy lassabban tanulom meg hozzá, de most csak a lépések, mérések és hozzávalók vannak. Ilyenkor a világot ki tudom zárni, és csak követni a receptet. Pedig sokaknak pont a bájitaltan a nagy stresszforrás, több diáktársamnak igen, mint nem. Én meg ezzel relaxálok.
Az eszköztáramat kiegészíti még a zsebórám, amit még Apától kaptam pár éve. Teljesen mechanikus, rugós óra, annyi apró bűvöléssel, hogy folyamatosan húzza fel magát, ahogy jár, állandó szinten tartva a rugóját. Óraként ritkán veszem elő, de ilyenkor, bájitalfőzéskor pont olyan kellékké vált, mint a kés vagy a mozsár. Az első lépés írja pontosan is, de jellemzően mindenhol számít a pontos idő is, ahol megadva nincs, ott egyelőre csak mérem, miközben a bájitalt is figyelem, hol éri el a kívánt színt.
Írkálhatnám végig a statisztikát, de annyira azért nem vagyok megszállottja a témának, de segít visszaemlékezni újrafőzéseknél, mint ez is, a múltkorihoz képest mi történik máshogy. Amúgyis kell egy kicsit érzésre is dolgozni, nem csak a pontos számokat követni. Hol is van pontosan ez az alacsony láng, egy dolog a nagyságrendi különbség közepes és magashoz képest, de két alacsony között is lehet annyi különbség, ami számít a főzetnek. Ennek a lila színnek is egyértelműen tovább tartott megérnie, mint a legutóbb, de mégis egy fokkal egyértelműbb árnyalatú, mikor hajlik a megfelelő színbe.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Caelius Edevane - 2016. 05. 26. - 07:51:35
 
Azt hiszem, hogy soha nem titkoltam, hogy mennyire utálom a bájitaltant, teljesen mindegy ki tartja. Pitontól paráztam, de a halála után rájöttem, hogy kedveltem is, Lumpslucknak idegesített a H-val és B-vel fűszerezett tenyérbemászó kedvessége, az új fickó pedig... asszem tőle is félek. Különösen ma, hogy jegyre fog menni a mai napi órai munka.
 A mai a hét, vagy inkább hónap azon ritka napjainak egyike, amikor könyv van a kezemben, és idegesen lapozgatom oda-vissza azt a negyven oldalt, amit eddig vettünk. Tudom, ha visszamehetnék az időben, ugyanúgy nem azon gondolkoznék, hogy tanulni kéne, hanem a hétvégi bulit tervezgetném, azon gondolkoznék, hogy kapjam le azt a Warren csávót a seprűjéről úgy, hogy közben ne hagyjam közben Crewere mindkét hugrás terelőcsajt, vagy azon agyalnék, hogy mit próbáljunk ki Alexisszel legközelebb, amikor találunk egy magányos fél órát és egy kihaltabb részt a suliban. Most, hogy meg fogom kapni érte a büntetésem, viszont bennem van az, hogy basszus, tanulnom kellett volna. Azért végül leteszem a könyvet, mert nem akarom, hogy teljesen hülyének nézzenek.
 Összerezzenek, amikor becsapódik az ajtó, magamban anyázom is rendesen a tanárt. Komolyan, miért kell keménykednie? Ha én tanár lennék, tutira jobban csinálnám, egyszerre lennék kúl és nem para, és szeretném a diákokat, nem lennék velük szemét. Jó, nem tudok semmit a bájitaltanról, de akkor is... Biztos sokkal jobban csinálnám. És még stresszel is engem külön direkt. Legalább nem engem kérdezett, gőzöm nincs róla, mi volt a válasz. Fura, hogy Hagennek van ideje ezekkel foglalkozni, én biztos nem tudnám rászánni magam így, hogy annyi minden történik körülöttünk.
 Lemondóan sóhajtok, amikor Dom rám néz, összepillantok Matt-tel, azután felállok, és elmegyek alapanyagot keresni. Kell egyszer... unikornisszarv, porított holdkő... meg hunyorszirup. Jó, odafigyelek és menni fog! Túléltem Pitont, túléltem Umbridget, túléltem a háborút, túléltem Vulkanovot, nem pont annak a kis köcsög Adriannek az apja fog kinyírni, ha már T.K.-nak sem ment! Megcsinálom!
 Érzem, kicsit visszább tér belém az élet, amikor leülök az üstöm mellé, a pálcám segítségével teletöltöm vízzel, azután nekiállok a bájitalnak. Basszus, nem lehet olyan nehéz, megcsináltam tök finomra a nyáron azt a spagettit! Ott is csak követtem a leírást a szószos üvegen, és tök finom lett. Itt most háromszor annyi lépés van, de akkor is ugyanaz. Ha meg nem lesz jó, akkor nem issza meg senki, és pont.
 Azt mondja... öt uncia unikornisszarv, hetvenöt másodperces alacsony lángos vízbe... jó, ez sima. Van egy perc szünetem. Azután majd kell a holdkő bele, amíg zöld nem lesz. Na, ez nem is olyan unalmas. Előveszem azt az ócska zsebórát, amit erre az órára vettem direkt, és felhevítem a tüzet, amikor háromnegyednél van, szóval majd a következő egésznél mehet bele a szarv. Amíg várok, kicsit körülnézek, hogy ki hogy halad, azután folytatom a bájitalt.
 Egésznél beleöntöm a szarvat, azután elkezdem lassan, óvatosan beleszórni a holdkövet. Sajnos azt nem mondták, milyen zöld, úgyhogy a világoszöld leghalványabb árnyalatainál már visszább veszek a holdkőből, és ugrok a második lépésre. Már csak tizenöt van, meglesz ez! Óramutató járása felé keverni, amíg kék színű nem lesz. Tényleg nem értem, mi ebben a nehéz... ja, és leveszem a tüzet is az üst alól.
 Viszonylag gyorsan világoskékes lesz a bájital, akkor abbahagyom a keverést, és elkezdem beleszórni a holdkövet. Kicsit kezdek ideges lenni, amikor nagyon nem akar olyasmi színűvé válni, csak rózsaszínné, de azután megnyugszom, amikor kicsit besötétül, és ugrok is a következő lépésre... Alacsony láng hét percig, aminek eredménye, hogy rózsaszín lesz. Jó, akkor ez is sima szakasz. Ránézek az órára, azután elkezdem melegíteni a bájitalt. A probléma ezen a ponton kezdődik.
 A bájital tényleg elkezd rózsaszínes lenni, de már úgy másfél perc körül full rózsaszín, két percnél pedig elkezd halványulni a színe. Fú, most mit csináljak? Ha kivárom a hét percet, akkor biztos, hogy nem lesz rózsaszín, de ha nem várom ki... pedig mindent csináltam, ahogy mondták, miért az én hibám, hogy nincsenek pontos utasítások? Jó, emlékszem, hogy a könyvben voltak kis karikákban színárnyalatok emellett a recept mellett, de ha színvak lennék, akkor nem menne. Annyit azért leírhatott volna, hogy fűzöld, vagy inkább mardekárzöld.
 Végül úgy döntök, hogy lekapcsolom a lángot, és megpróbálom ezúttal pontosan követni a többi lépést. Óramutató járása szerint háromszor megkeverni, két csepp hunyorszirup, és főzni, amíg türkizkék nem lesz... jó, ez sima. Most csak várni kell. Először szép zöld lesz, azután kicsit kékes, azután jön ez a csúnya barna, azután biztos jön a türkizkék is. Egyszer. Jó, ezúttal türelmes leszek, biztos jön az a türkizkék. A buborékok már türkizesek legalább.
 Oldalra nézek, hogy ki hol tart, de se Domé, se Hagené, se Matté nem így néz ki, ami vagy azt jelenti, hogy túllendültek ezen, vagy azt, hogy elrontottam... francba már ezzel az egész tantárggyal! Mindegy, most már nem tudok mit csinálni, csak ülök, és várok a türkizkékre.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quinn Thornsbeak - 2016. 05. 31. - 23:52:33
A mai reggel… nincs ehhez fogható. Olyan jól aludtam mint a bunda, és kipihenten ébredtem, nem úgy mint egy félholt, aki éppen a legközelebbi kávéforrás felé vonszolja el a testét. Cole, miután megetettem már el is tűnt… Mi dolga lehet mindig ennek a szörzsáknak?
Mikor beültem első óráimra, úgy döntöttem ma senkivel nem cseszek ki. Ma inkább csak figyelek… arra ami érdekel, a többin alszok. Aztán elérkezett a bájitaltan óra… már vártam! Legalább egy óra van amire szeretek készülni, és boldogan cammogok le a terembe. Mikor benyitottam már többen benn voltak, csak intettem és köszöntem nekik, majd leültem a helyemre és előkészültem az órára.
 Meg mindig nem utáltam meg a bájitaltant… Még vele sem. Megakar ijeszteni azzal, hogy becsapja az ajtót? A terem széléből is hangosan, élesen lehetett hallani.
 Ma semmi segítség? Hm van akinek problémája lesz ezzel… Még jó, hogy nem tartozom közéjük. Receptet is kapunk? Ez így túl könnyű… Vagy nem? Tizenhat lépés… Ez egy hosszú óra lesz, és ma én sem lazsálhatok… Béke elixírje, legalább valami olyat adott ami tényleg kihívást jelent mindenkinek.
 Összeszedtem az alapanyagokat, és szép nyugodtan nekiálltam. Első lépés… Begyújtottam az üst alá, ami már meg volt töltve vízzel és hagytam, hogy alacsony lángon melegedjen. A zsebórámon mértem az időt, hogy minél pontosabb legyek. Hetvenöt másodpercnél két uncia porított unikornisszarvat adtam hozzá, majd elkezdtem adagolni a holdkövet is. Felvette a zöld árnyalatot és elkezdtem kevergetni óramutató járásával megegyező irányba, szép lassan ahogy a táblára van írva… így tényleg nem lesz nehéz… csak az a baj ha valaki elrontja az már nem biztos, hogy újra tudja kezdeni… Fel is vette közben a kívánt kék színt. A másik kezemben már benne is volt a holdkő és el is kezdtem adagolni. Elég hamar felvette a lila színt. Figyeltem, hogy alacsony lángon legyen, és hagytam hét percig hevülni. Zsebre vágtam az órámat aztán az előbbihez képest ellentétes irányba kevertem a már rózsaszínes löttyöt. Három… számoltam magamban, majd belecsöppentettem a megadott mennyiségű hunyorszirupot. Itt kezdtem el kicsit jobban odafigyelni a dolgokra… ha eléri a türkizkék színt… és elrontok valami akkor már csak nagy szerencsével tudnám időben befejezni… Fú… azért remélem idáig sem rontottam el semmit.
 A bájital fel is vette a türkizkék árnyalatot, ezzel együtt el is kezdett közepes lángon főni az üst tartalma. Miközben hevült körbenéztem… nem vagyok lemaradva szerencsére… és úgy néz ki jól is haladok. Mikor visszafordultam a bájital már majdnem azt a lila árnyalatot vette fel. Mindjárt kész vagyok a hatodik lépéssel… és eddig jónak tűnik.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Liliya Romanovna - 2016. 07. 06. - 04:05:24
BAJitaltan
(http://66.media.tumblr.com/74a1d63e3ba1f3d90e624b1911ccc802/tumblr_o50wc7d36v1tvdu5mo5_250.gif)


        Eleinte féltem ezektől az óráktól, még a Durmstrangban is, megfertőzött a gondolata a saját sérülékenységemnek és törékenységemnek, mert míg másoknak egy-egy karcolást von bőrére a figyelmetlenség, én mást élek át... Aztán épp ez tetszett meg benne. A kezembe vehetem a saját halálom, mikor csak a tőr simul az ujjaim közé, megrészegít a lehetőség, hogy itt még közelebb osonhat hozzám a végzetem. Nem tudom, mások hogy éreznek ezzel kapcsolatban, leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor abban a könyvben a hősnő egyszerre retteg és imád egy férfit, de minden szép, amit érezni tudok, a tiéd, vér a véremből, a halál csak a zenét szolgáltatja táncunkhoz.
        Itt nincs mitől félni igazán, a professzor nem kivételez velünk, velem sem, és ezt nyugalommal vettem tudomásul. Vannak, akik elfordítják a fejüket undorodva, ha csak szóba kerül nevünk, mint ahogy Irinától hallottam, mit tapasztalt a rúnák professzorával, de Oakley nem megy ilyen messzire. Ha van is véleménye, megtartja magának, és én tisztelem érte, amit pedig csak a jó munkával akarok kifejezni számára, elvégre ebből érthető csak igazán, ha eredményes egy mester. Nincs szükség ájtatos szavakra, rajongó tekintetre, az ő munkájának gyümölcse a mi arcunkban mosható meg igazán.
        - Да... - pillantok fel Hagenre, csodálva kicsit a kiállását. Ez az ő területe, itt megnyilatkozhat igazán anélkül, hogy félnie kellene a következményektől. Mivel társaságban vagyunk, nem ül ki az arcomra érzelem, de ő enélkül is tudja, hogy mellette vagyok. Visszafordulok, és az előttünk elhelyezkedők tarkóját nézem, bár látni egészen mást látok: magamat, amint egy ügyetlen nyisszantás után átömlik az ujjaim között a vér. Nincs ebben szokatlan, ha folyton vonzásában élünk valaminek, kívánjuk azt óhatatlanul is. Kis borzongás fut végig a karomon, mikor megfogja a kezem, de csak egy szorítással jelzem, hogy tudom, itt állunk a sok alvó között éberen, és még messze az út... vagy az óra vége.
        - Удачи! - mormolom, pedig tudom, hogy nincs szüksége rá, Hagen mindig különös érzékkel viseltetett a tantárgy iránt. Engem nem kötött le, nem voltam kiemelkedő, ugyanakkor ügyetlen sem, az átlagos diákok képességeit hoztam, sokkal inkább illett hozzám minden olyan tárgy, ahol éles szélek nélkül gyarapíthatom a tudásom. Talán kevesen érdeklődnek a vérrel végezhető mágia iránt, de engem nem győzhet le a betegségem, főleg, ha kamatoztathatom is..
        Büszkén nézek, mikor a professzor megkérdezi a testvéremet, minden dicsőség, ami éri őt, boldoggá tesz. Felhúzom a kesztyűm, mely régóta társam már, ha így kell dolgoznom, és leolvasom az utasításokat, egyszer, kétszer, háromszor. Hová is sietnék? Oly sokan elkövetik ezt a bűnt, és meglepődnek, ha a sors honorálja hirtelenségüket. Fontos meghatározni a célt, a körülményeket, fontos átjárni a sorok minden rejtett tartalmát, mert a fenevad a részletekben rejlik, és nem rest rákulcsolni a fogait kajánul annak kezére, akinek tekintete mindig csak a jövőbe téved. Itt sem vagyunk híján ezeknek, ahogy a Durmstrangban sem voltunk, hiszen az emberek alapvetően mindenütt ugyanolyanok, és mind ugyanúgy szunnyadnak a hamis igazságok mélyén.
         A szövet lágyan simul a csuklómra, szabadon mozognak benne ujjaim, de mégis börtönnek érzékelem, ahogy a hozzávalókat mérem. Körülöttem a többi társam - háztársam, évfolyamtársam, nem elvtársam - már előrébb jár, de Hagentől tanultam pontosságot, a vértől türelmet, nem zavarom össze magam a rohanással.
        - Hetvenkettő, hetvenhárom... - énekelgetem halkan, csak a mellettem ülő hallhatja - hetvennégy, hetvenöt.
         A dallam segítségemre van, ezt is tőle lestem el, mesteremtől mindenben, mihez a teremtés hevülete szükséges. Az én kezeim oly hidegek ehhez, vértelenek, míg belőled erdők sarjadnak egyetlen intésedre. Én csak az anyag lehetek, mivel teremtesz, a testemből szökken szárba egyszer remekműved: mi magunk. Felparázslik a kék az üstömben, de ez csak a második lépés futára, mások előttünk járnak már. Ügyelek pontosan Hagen néma jelzéseire, ahogy fordítja a fejét, tudom, mire kell figyelnem, és nem kerüli el a tekintetem, ahogy segíteni szándékozik a másik ikerpárnak. Egyetértően mozdítom az ujjaimat, tudom, megért így is, rejtve a professzor arca előtt, aki talán nem is értheti, milyen, ha azonos szív dobog két külön testben, és még a legilimenciánál is közelebbi szálak fonják őket egybe.
          Hagyom lila színt felvenni, aztán elmerülök a társaim színeiben, míg fő.. Elvégre ezért vagyok itt.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quennel Oakley - 2016. 07. 06. - 13:27:56
Oakley professzor tekintete néhány másodpercig kényelmetlenül nehezedig Smethwyckre, azután rövid időre átvándorol a Romanovna fiúra. Néhány másodpercet vár a válaszok után, kényelmetlen csendet teremtve, mielőtt megszólal, már az osztály egészének intézve a szavait.
 – Helyes. 5 pont a Hollóhátnak... és 5 pont a Mardekárnak is. Ez egy rendkívül hasznos bájital például vizsgák előtti szorongásra, bár ezen a ponton meg kell jegyeznem, hogy a szorongás nagyrészt elkerülhető lenne akkor is, ha egyszerűen megtanulnák az anyagot.
 A bájitaltan professzor csendben figyeli a dolgozó diákokat az óra elején, látszólag nem téve semmi mást, csak arra ügyelve, hogy elkapja a csalni próbáló diákokat. Azok, akik megpróbálták volna normális körülmények között, valószínű kétszer is meggondolják, hogy ezen az órán is érdemes-e így tenniük. Azokat viszont, akik egyáltalán nem próbálkoztak volna puskázással, valószínűleg egyáltalán nem zavarja Oakley professzor tekintete. Csak az óra első harmadának végén áll fel a székéből, hogy körbemenjen, és ellenőrizze, hogy haladnak a diákok. Először a mardekáros oldalra indul.
 Till munkáját csak néhány másodpercig figyeli, inkább azért néz körül, hogy ellenőrizze, van-e bármi a közelben, amivel a prefektus segíteni próbál a körülötte ülőknek. Sokáig keresgél, de végül úgy kényszerül tovább menni, hogy nem talált semmit. Edevane munkája felett viszont elidőzik néhány másodpercet. A mardekáros fiú kotyvaléka meg sem közelíti azt, amilyennek ki kellene néznie, egyik fázisban sem. A férfi kissé meg is forgatja a szemét, de még egy kicsit nézi a bájitalt, mintha próbálna rájönni, hol lett elrontva, vagy inkább hol nem lett elrontva. Csak jó fél perc után szólal meg.
 – Levonjak magától egy jegyet, Mr. Edevane, és újrakezdi, vagy inkább folytatja ezt? A maga döntése, de én az előbbit javaslom.– Oakley vár egy kicsit a fiú válaszára, azután attól függetlenül, hogy megkapta-e, tovább indul a Romanovna ikrek felé.
 A tanár tovább elidőzik Hagen Romanovna munkáját figyelve, mint az előtte következő diákoknál, az arcán azonban ugyanaz a közönyös, analitikus kifejezéstelenség ül: nehéz megmondani, hogy az izlandi diák alapos munkája kötötte le a figyelmét, vagy az, hogy a fiú lemaradt. Egy perc is eltelt, mire a professzor elővett egy fiolát, amiben csak egy rózsaszínes kavics volt, hasonló árnyalatú az üstben főzött bájitalkezdeményhez. Talán pontosan ugyanaz az árnyalat. Néhány másodpercig nézte a kavicsot és a folyadékot, mielőtt eltette a fiolát az egyik zsebébe.
 – Mr. Romanovna, szeretném, ha óra után itt maradna néhány percre. – amint végigmondta a mondatot, Oakley tovább sétált, hogy ellenőrizze Hagen ikertestvérének bájitalát is. Liliya Romanovna bájitalát nem nézte olyan sokáig, mindössze néhány másodpercet töltött felette, és nem vette elő azt a fiolát sem, de nem is szólt semmit, szótlanul tovább haladt.
 Thornsbeaket a professzor valamivel tovább figyelte, mint az izlandi lányt. Először nem is a bájitalt nézte, inkább azt, hogy van-e bármi az asztal alá vagy a padba rejtve, azután viszont elkezdte figyelni a fiút és a főzetet is. Néhány másodperc után történt egy viszonylag ritka dolog: kissé elmosolyodott egy pillanatra.
 – Nahát, csak nem tanult végre, Mr. Thornsbeak?– a férfi egy rövid pillanatot várt az esetleges válaszra, azután szótlanul tovább sétált a griffendélesek és hugrabugosok padjai között, ahol viszonylag rövid időt töltött, csupán az egyik hugrabugos lány munkáját ellenőrizte úgy fél perc erejéig, mielőtt a hollóhátasok asztalánál kötött ki.
 Oakley hosszú perceket töltött Smethwyckkel, szinte egy teljes kavarásnyi időt állt a kissé szorongó hollóhátas lány mögött, ujjaival halkan dobolva közben a felkarján. A szeme szinte keresztül szúrta szerencsétlen lány hátát, még tovább stresszelve őt, szinte tesztelve azt, hogy képes-e nyomás alatt is teljesíteni.
  Remington főzete csak egy gyors pillantást kapott, bár a professzor felvonta a szemöldökét, amikor a láng kissé megszaladt, de nem szólalt meg. Az arcáról viszont nem lehet leolvasni semmi mást, ami talán ugyanazt a jelentést hordozhatja, mint régen Piton professzornál: jó munkát végez. Eddig.
 A körút végével a professzor visszatért az asztalához, és helyet foglalt a székében, rákönyökölt az asztalra, és összefonta az ujjait, miközben kissé előre hajolt és megszólalt.
 – A munkaidő fele eltelt. Negyvenöt percük maradt.


/Elnézést a hosszú késésért! A határidő július 31, ezúttal komolyan veszem. Aki nem tud írni, az tudassa velem pü-ben vagy jegeltesse le a karakterét! Akik nem teszik egyiket sem, és nem írnak egy körbe sem, pontlevonást kapnak, nem számítva azokat a karaktereket, akiket az óra kezdete után fogadtak el (de tőlük is szívesen veszem, ha írnak)./


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Emmeline Smethwyck - 2016. 07. 15. - 11:44:11
Rózsaszín árnyalat: pipa. A 11. lépés következik. Épp hozzákezdek a kavargatáshoz, amikor a Professzor úr mögém lép. Kezem egy kicsit megremeg és a szorongásom is visszatér. Oakley professzornak ezek szerint különleges tehetsége van abban, hogy kiválassza a legidegesebb diákokat és szadista módon sokkolja őket a jelenlétével, mintha csak tudatni akarná, hogy ő bizony minden lépést figyel és bármilyen baki esetén kampec.

Próbálok csak a kavargatásra összpontosítani, de nem igazán sikerül, amíg magamon érzem a professzor tekintetét. Mikor a főzetem vörös színt vesz fel, Oakley professzor végre továbbáll és én eleresztek egy megkönnyebbült sóhajt. Következő lépés. Miközben az üstömet bámulom, hogy a főzet végre lila legyen, gondolataim az RBF körül forognak. Bele sem merek gondolni, mi lesz a vizsgán, ha már órán is tiszta ideg vagyok.

Hopp! A főzet már lila is! Jön a holdkő. Óvatosan adagolom az üstbe és rögtön megáll a kezem, amikor a tartalma szürkére vált. Ezután újabb idegőrlő várakozás következik, ami alatt körbetekintek, hogy állnak a többiek. Kb ott ahol én, néhányan előrébb, páran lemaradva. Ahogy a főzet eléri a narancs árnyalatot, megkönnyebbülve nyugtázom, hogy már csak két lépés van hátra.

Most megkettőzöm a koncentrációm, hisz szégyen lenne az utolsó pillanatban elbukni. Újra a holdkő. Minden mozdulatot nagy odafigyeléssel teszek meg, miközben erőteljesen bámulom az üstöt. Fehér! Majdnem kitörik belőlem egy örömkiáltás, de még van egy lépés. Nagyon óvatosan keverem, csiga tempóban, gondosan ügyelve az irányra. Most fogom elhibázni. Tudom. Fel fog robbanni, vagy még rosszabb! Robbanás helyett viszont ezüstös pára jelenik meg az üst felett. Ezt nem tudom elhinni! Sikerült! Megkönnyebbülten felsóhajtok és lerogyok a padra. 


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Hagen Romanovna - 2016. 07. 20. - 18:09:18
Bájitaltan
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e3/e7/9f/e3e79f07b0c6a034e6375ed7bbeb0c99.gif)

Nem kifejezetten hat meg az alamizsnájával. Sokszor hallom a mardekárosokat károgni rajta, amiért ők az utolsóak az ostoba házkupájuk után folytatott értelmetlen versengésükben, amibe minduntalan be akarnak vonni, holott az egészet telibe szarom. Amíg ezek zászlószínekért veszekednek, mint holmi pisisek, én a világot váltom meg, aztán még fogalmuk sincs róla, hogy az unokáik majd Nekem köszönhetik, hogy nem kell muglik előtt kommandózniuk, mintha még csak nem is léteznének. Mi a baj azzal, hogy hatalmunk van? Mi a gond vele, kiválasztottak minket? Persze, hogy azt hiszik, a Nagyobb Jó azt jelenti, a muglikkal háborúznunk kell, nem az én hibám. De az én erényem, ha egyszer végre befogadják mindazokat a dolgokat, amiket az eszme nyújt nekik. Kétség kívül hasznosabbak a geci házpontjaiknál. Szinte süt a tekintetemből, hogy az se hatott volna meg, ha azonnal a híres-neves házkupát nyomta volna a kezembe a professzor. Nem tekintem dicsőségnek, hogy tudok válaszolni egy ilyen könnyű kérdésre, ami minimum elvárt lenne már mindenkitől az évfolyamon belül.
Dölyfös kiállással, szemrezzenés nélkül feszítek az üstöm mellett, várván, hogy végre valami értelmeset is csináljunk. S mire megkapjuk az engedélyt, hogy nekiálljunk a főzésnek, már pontosan tudom, hogy mit és hogyan fogok csinálni. Bőven volt alkalmam elkészíteni ezt a főzetet, amit csak azok találhatnak bonyolultnak, akik nem képesek néhány utasítást szóról szóra lemásolni. A főzet titka ugyanis csak ennyi - a pontosság. Aki kicsit is fegyelmezetlenül áll neki, valamely ponton biztosan elrontja. A szeptemberi órán pedig volt alkalmam megalázó eredményeket látni. Még szerencse, Caelius üstje elég messze van tőlem...
Zene. Nincs ennél tökéletesebb és pontosabb időmérő eszköz a világon. Egy-egy rigmus mindig ugyanannyi időt igényel, ezalatt a néhány perc, vagy akár másodperc alatt mégis lelked olyan rezonanciába kerülhet pár egyszerű dallammal, hogy egészen másként éled meg a külvilágot általa. Éppen csak nem mindig adott a helyzet arra, hogy akár magamban is, de dúdolni kezdjek. Nem vagyok kibékülve a hangommal sem, lisichka alig hallható dalolgatása nyomán azonban az én arcomon is felderül egy mosoly. Érte megéri mosolyogni. A mellettem kotyvasztó Liliya szinte tökéletesen másolja le minden lépésem, s arra is jól emlékszem, amikor a dalt magát én ajánlottam neki e célra. A professzor csalás nyomát persze nem találhatja. Az a pár röpke, apró szemmozgás, apró mimika, amit Lilinka felé teszek meg, olyan lényegtelen, hogy joggal gondolhatom, csak Ő tud olvasni belőle. Nekünk már rég nincs szükségünk szavakra, hogy megértsük egymást, ismerjünk hát akárhány nyelvet.
- Chhh... - hallatom lefitymáló hangon, amikor Edevane "munkáját" becsmérlik. Már az első héten világos volt, hogy nem egy IQ huszár, bár emiatt nem feltétlen van bajom vele. Leszámítva, hogy állandóan tapad, tulajdonképpen egész jóarc, csak néha sok belőle. De tény, ami tény, a főzete szörnyű. Én a helyében mindenképpen újrakezdeném. Ha most kezdi újra, még bőven lesz ideje befejezni. Nincs időm arra, hogy a tanácsot megadjam neki is, éppen csak egy gyors kézmozdulattal próbálom jelezni neki abban a pillanatban, amikor a tanár inkább az én főzetemet lesi, mialatt a pontos adagok kimérésére fordítom a hét perces időm.
A homokórában lassan peregnek a színes homokszemcsék, nekem pedig rengeteg időm marad arra, hogy előkészítsem a terepet a munka további részének. Az összes lépési fázisra gondosan kimérem az adagokat. Az egyetlen kihívás benne, hogy fejből emlékezzek rá, mikor miből mennyi is kell a főzet sikeréhez, de az eddigi tapasztalatok mellettem állnak. A leginkább a hunyorsziruppal vagyok óvatos. A "gyári" helyett saját cseppentőt használok. A fiolához adott vackoknak megvan az a tulajdonsága, hogy néha jobban megszaladnak, mint kellene, ez pedig kellemetlen balesetekhez járul. Hogy eközben Oakley professzor a hátam mögött nézi, mit csinálok, cseppet sem feszélyez. Bízom a saját dolgomban, bízom a sikeremben.
Abban a pillanatban, hogy letelik a hetedik perc, a rózsaszín löttyöt megkavarom háromszor a megfelelő irányba, majd a felszívott hunyorszirupból két kövér cseppet teszek az üstbe. A bájital lassan türkizkék színt vesz fel.
Biccentek egyet a professzornak, hogy megértettem kérését. Nem figyeltem arra, hogy mit csinált, mialatt én a főzettel foglalkoztam. Nem volt időm rá. A bájitaltanban talán azért vagyok tehetséges, mert teljesen el tudok merülni a gyakran kínosan precíz utasítások és receptek követésében. Bár még inkább azért, mert pontosan tudom, miért és mihez akarom kamatoztatni tehetségem. Egyelőre nem gondolkozok rajta, mit szeretne tőlem. Éppenséggel fontosabb prioritást élvez, hogy a lángokat egy picit magasabbra vigyem, ámde épp annyira, hogy azok az üst alját egyenletesen melegítsék. Az immáron lila bájitalt ismét megkeverem az óra mutatójával ellentétes irányban, ezúttal azonban hétszer, a végén pedig a lángokat is magasra veszem.
Egészen addig hagyom a lángokat egészen magasra csapni, amíg el nem érem a kívánt hatást. Amikor a főzet kellően pirossá válik, és újra megkeverem azt, azonnal alacsonyra veszem a tüzet. Az ital előbb narancssárga, majd némi pihentetés után ismét lila lesz. A színek sok amatőrt megzavarnak, holott azt az egyet nem értik csupán, hogy azok azért vannak, legyen mihez viszonyítanod. De én nem vagyok amatőr. Onnantól kezdve pedig, hogy meglátom a megfelelő árnyalatot, máris tudom, mikor adjam hozzá a jó előre kimért, porított unikornisszarvat.
Nem keverem meg egyből, hagyom, hogy az új összetevő hasson magától, épp, mint egy jó fűszer. Megvárom, míg rózsaszín nem lesz, csak ezután keverem meg kicsit, míg vörös nem lesz, majd ismét pihentetem. Bár az óra elején lassabban dolgoztam, innentől kezdve már sokkal pörgősebben, dinamikusabban dolgozom. Anélkül, hogy akár egyszer is ránéznék a táblára.
Az asztalról felemelem a két, apró tégelyt, amibe a kimért holdkövet raktam. Mialatt megvárom, hogy a főzet magától jelezzen, nézek körbe ismét, ki hol is tart éppen. Lehetnek már, akik végeztek, bár nagyon remélem, Edevane nem folytatta azt a micsodát, amit ő főzetnek gúnyol, és inkább újat kezdett. Mindannyiunk érdekében. Kifejezetten katasztrofálisan viszont senki sem teljesít rajta kívül, legalábbis, ahogyan eddig észrevettem.
Az utolsó lépések mindig a legkritikusabbak. Csupán azért tudom, mennyi pirított holdkő szükséges hozzá, mert annyit gyakoroltam. A recept ugyanis ezt nem írja le. Egyik tégelyben sincs valami sok, bár a másodikban valamivel kevesebb, mint az elsőben. A lila italba óvatosan öntöm bele az első tégely tartalmát, s feszülten várom az eredményt, ami az üstben található lötty elszürkülése. Újabb várakozás követi, míg a kellő, narancssárga árnyalatot nem tapasztalom, ekkor pedig a második tégely tartalmát is beleöntöm. Az ital másodperceken belül fehérré változik - már majdnem tökéletes.
A két üvegtégelyt visszarakom az asztalra, a főzetet pedig lassan kevergetni kezdem a jó irányba. A színét már megkapta, éppen csak az ezüstös pára hiányzik. Türelmesen keverem addig, amíg meg nem csapja az arcomat az a nyugalom, amit csak húsom mellett érezhetek. Mintha lényének egy részét zárhatnám palackba. Még ha mindez csupán a hamis illúzióját kelti is békének.és nyugalomnak. Őt ugyanis nem lehet csak úgy elixírbe fejteni. Nekem az kevés.
Mélyet sóhajtok, ahogyan eloltom a tüzet üstöm alól. Általában merev és katonás testtartásom is mintha lazulna kicsit, pedig még meg se kóstoltam az italom. De akár húsomnak húsomból is adnék belőle. Ezüstös felhőként pattog az üst felett a Béke elixírjének párája.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Dominic Till - 2016. 07. 21. - 22:02:02
Ezek szerint Oakley a lámpaláz fogalmát első kézből nem ismeri. Izgulni attól még lehet, ha az ember tudja is az anyagot. Próbálom nem hagyni magamat megzavarni, ahogy a tanár a padom környékét pásztázza. Ameddig nincs útban, felőlem nézze, hogyan állítom épp a lángot.
A szemöldökömet felvonom a szavaira, ahogy épp Cael munkáját értékeli, bár megvárom, hogy továbbáll, mielőtt a szemem sarkából rálesek én is, mit is alkotott. Majd óra után rákérdezek, hátha tudok valamivel segíteni, de jelenleg magáért kell kiállnia.

A késem élével még finoman hozzáseprek némi holdkövet a bájitalhoz, és figyelem a színt, hogyan változik. Na még egy kicsi... na, így máris tökéletes az árnyalat. Legalábbis ha jól mértem fel a dolgok állását. Keverés. Gyerekként soha nem értettem, Nagyi miért ragaszkodik kézzel-lábbal megfelelő kavarásirányhoz a süteménytészták ügyében, ha én vagy Max besegítettünk a konyhában. Azt mondjuk továbbra is kétlem, hogy egy mugli recept számára bármit számítana az irány. Viszont azt hiszem, értem, honnan eredhet beidegződés szintjén.Ha egyel többet keverek, a bájital besűrűsödik, és feltehetőleg a hatása sem lesz az igazi. De a jegyet mindenképp lehúzza. Ha egyet rossz irányba keverek, a színe visszaesik két lépésnyit. Ha kettőt keverek rossz irányba, és épp az üst fölött van a fejem, mert nézem a színárnyalatot, az egész cucc lerobbantja a hajamat. Úgyhogy figyelni kell.
Annak örömére, hogy a frizurám még mindig a fejemen van, mondjuk a plafon helyett, hozzáadom az utolsó adag holdkövet is. Most jön a trükkös rész, a pára. Jó szem kell hozzá, hogy az ember eltalálja a különbséget. Van egy árnyalatnyi különbség fehér, világosszürke, és ezüstös között, akkor jó, ha kicsit fémesen szórja a fényt. Elégedetten hajolok hátrébb a kész művemtől. Oakley persze kétlem, hogy tökéletesnek fogja találni, de Oakley az Oakley. A bájitalom meg meg merem kockáztatni, az elfogadható hibahatáron belül esik.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Frederik Thorin - 2016. 07. 29. - 06:36:03
A tanterem egyik leghátsó asztalánál foglalom el a helyemet. Ez a legjobb hely számomra, ha elrontok valamit, nem kell azon aggódnom, hogy a mögöttem lévő kinevet. Maximum a végeredmény lehet eléggé vicces… de NEM MA! Ma rengeteget készültem, átolvasgattam az előző órákon végzett főzetekről írt jegyzeteimet. Ha nem is az összest, de a nagyját igen.
Csendben ültem amíg meg nem jelent a professzor. Nem húztam sem ki, sem össze magam. Teljesen megpróbáltam átlagosnak látszani, nem kitűnni a többiek közül. Főleg a legutóbbi incidensem óta, a felpezsdítő főzettel. Nagyon nem szeretném feleleveníteni azt a pillanatot szóval maradjunk annyiban, hogy megcsúszott a kezem, amikor a randalór-szarvat adagoltam a bájitalhoz.
Nekem kimondottan nincs bajom a tisztelt Tanár Úr hűvös viselkedésével, és mondhatni „kedvelem” is – bár hogy ez kölcsönös lenne, azt nem hinném -, hiszen akármilyen elrugaszkodott ötletről kérem ki a véleményét mindig válaszol, pedig szerintem már a t@ke kivan a hülyeségeimmel. Na meg amúgy is, tanítani van itt, nem pedig dadázni minket. Igaz egy kicsit fura figura, bár pont én mondom ezt?
A mai órai feladat már jegyre megy. Megvakarom a fejemet miközben a táblán lévő receptet figyelem. Unikornis szarv, holdkő, zöld, kék, lila… a béke elixírje lehet, egy hónapja készítettük el, erre csak emlékszem még. Muszáj kezdenem magammal valamit, most nem ronthatom el.
Amikor meghallom Hagen hangját, a kezemet a szám elé téve elmosolyodom, nem tehetek róla, engem mulattat az akcentusa. De azért odafigyelek arra is amit mond, nem csak arra hogy hogyan.
Ezek szerint jól emlékeztem, hogy milyen főzet, bár ez nem valami bíztató. Amikor először készítettem el, nem sikerült valami fényesen. De most már legalább tudom mit, hol rontottam el. Előveszek egy papírlapot és egy ceruzát, hogy a fontosabb dolgokat le tudjam írni, hogy pontosan hány keverés kell, milyen tempóban.
Az utolsók között állok fel és megyek a szekrényekhez, hogy begyűjtsem a hozzávalókat. Mikor mindent elővettem visszasétálok az asztalomhoz és precízen elrendezem őket, hogy a legkényelmesebb legyen számomra, aztán neki is kezdek.

Megtöltöm az üstöt és meggyújtom alatta a tüzet, alacsony lángon. Pontosan megnézem, hogy mennyi az idő és elkezdem közben kimérni a két uncia porított unikornisszarvat, majd hetvenöt másodperc múlva hozzá is adom. Óvatosan elkezdek kis adagokban porított holdkövet adni hozzá, amíg el nem érem a kívánt zöld színt, az árnyalatok is nagyon fontosak, nem lehet túl fakó vagy sötét. El kell érni azt a pontos színt.
Lassan elkezdem, keverni a leírtak alapján a főzetet miközben húzom a strigulákat a lapomra, majd mikor látom, hogy kezd kékülni még egy utolsót keverek rajta. Megvan! Tökéletes kék színt kaptam. Ha egész életemben így teljesítenék bájitaltanon, tuti hogy én lennék a legjobb.
Megint porított holdkő amíg lila nem lesz. Ismét odafigyelni az árnyalatra aztán hét perc szünet. Megbűvölöm a karórámat, hogy egy apró szorítással jelezze ha nemsokára letelik az idő és elkezdek körbe nézni a teremben. Mindenki el van foglalva a saját dolgával így én is inkább a papíromra nézek és egy két gondolatot hozzáfűzök még az eddig leírtakhoz.

A hét perc vége felé a karóra egy kicsit összeszorul a csuklómon én pedig rögtön rá is nézek. megtöltöm a pipettát hunyorsziruppal majd elkezdem keverni a főzetet, nem szabad elfelejtenem. Óra járásával ellentéte irányba, háromszor. Oké, meg is van. Jöhet a két csepp hunyorszirup. Pipa. További egzakt lépések végrehajtva.
Az utolsó lépésnél elkapott az izgulás. Bár pontosan hajtottam végre mindent, odafigyeltem teljes mértékben a legkisebb dolgokra is, mégsem merném más kezébe adni, hogy igya meg. Inkább, ha ki kell próbálni akkor én szeretném a sajátomat. Továbbra is keverem az óra járásával ellentétes irányba, a színe jó, de lassan fehér pára kezd kavarogni a főzet felett. Szzz, ez nem hiszem hogy jót jelente. Kicsit hátrébb hajolok és úgy kevergetem tovább. Nem szeretném, ha az arcomba robbanna az egész katymaty. Aztán egy pár másodperc elteltével megnyugszom és leengedem eddigi merev távolságtartó testtartásomat, mivel a főzet párája beszürkült, majd elkezdett ezüstösödni. Hála az égnek! Előveszek a zsebemből egy zsebkendőt és megtörlöm az arcomat, amin az aggódástól kezdetleges izzadtságcseppek jelentek meg, majd megint rendet rakok az asztalomon és az elkészült elixírem mellett várok a tanári értékelésre.Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Alycia Remington - 2016. 07. 31. - 15:45:56
A professzor kérdéseire a Romanovna sráctól, illetve Emmelinetől várja a választ. Velem ellentétben mindketten tudják, hogy mégis mi a fenét készítünk, bár az előbbi delikvens akcentussal, az utóbbi remegő hanggal felel. Emmeline nem éppen a Bájitaltan órákon tanúsított nyugodtságáról híres, de legalább szerzett nekünk pár pontot. A szobából ő lehet az egyetlen, akinek ez ma sikerült. Bár ha szorongás elleni bájitalról van szó, lehet, hogy tapasztalatból ismeri. Én a magam részéről ritkán izgulok egy vizsga előtti napon. Esetleg egy bál előttin, no de azt se mutatom ki, legalábbis ha leszámítjuk a kétpercenkénti átöltözéseket.

Oakley érkezik hozzám, miközben főzetem árnyalata végre a narancs irányába olvad. Színével ellentétben sajnos a szaga nem épp gyümölcsökre emlékeztető. A professzor megáll nálam, a bájitalom nézegeti. Elgondolkodom, vajon melyik lenne rosszabb: ha megszidna vagy ha megdicsérne? Egyiket se viselném valami könnyen, de némi szemlélődés után szótlanul továbbáll. Szerencséje.

Unottan bámészkodom, amíg az ital alacsony lángon várja a lilát. Megvizsgálom minden fontos pasi és hölgy öltözetét, hangulatát. Ki hova helyezkedett a teremben, ki merre kacsingat, vagy éppen kinek áll legjobban az iskolai nyakkendő? Egy kellően hosszú óra alatt minden ilyenre fény derül. Olykor persze azért a főzetre is rápillantok. A színe még mindig kifejezetten lilamentes. Vajon magasabb lángon gyorsabban váltana? Úgy döntök, inkább nem próbálom ki, mindent úgy csinálok, ahogy a táblára van írva. Nagyjából. Amolyan Alycia-békés-növényevő-üzemmódban vagyok.

Még vagy öt lépés hátravan, félő, hogy elmém maradandó károsodást szenved ennyi bájitaltantól. Klasszikus péntek délután ez, mely ellen két fegyverrel védekeznek a nebulók. Az elsőért büntetőmunka jár. A kettes opció egyfajta transz, amikor az ember hagyja, hogy a fülledt idő, a fáradság vagy csak a tanár altatómeséje magába szippantsa. Ilyenkor inferusként végezzük dolgunkat, lomhán követünk valamilyen rutint, amíg egyszer csak hirtelen kinn nem vagyunk az udvaron, és rá nem döbbennünk, hogy jé, itt a hétvége. Most is ehhez a módszerhez folyamodom, zombiként keverem a főzetet, adagolom a hozzávalókat, és úgy várom az üdvözítő színátmenetet, mint mugli az útkereszteződésnél.

Egyszer csak az utolsó lépésnél járok. Kevergessük az óramutató járásával ellentétesen… És ha éppen úgy tűnik, mintha semerre se haladna az óra? A főzet akkor tökéletes, ha ezüstös pára lebeg felette. Hmm. Párája végül is van, de azt nehéz lenne ezüstös jelzővel illetni. Arról a színről nekem karkötők és más ékszerek jutnak eszembe, ez meg inkább csak valami köd. Persze nem is volt célom tökéletes bájitalt készíteni. Roxforti pályafutásom alatt úgy tapasztaltam, hogy ha robbanás vagy sérülés nélkül telik egy Bájitaltan óra, az már sikerként könyvelhető el. Késznek nyilvánítom a főzetet, alig egy perccel az idő lejárta előtt, majd várom a további utasításokat.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Matilda Fairburn - 2016. 07. 31. - 16:30:46
(http://i1152.photobucket.com/albums/p491/kvoohls/bit_zpsectbijgv.png)Egy hatalmas sóhajjal kezdem az órát, akkorával, amit még lehet, hogy a birtokon is simán hallottak. Nem, nem fogok hisztériázni, de ez már nem a kedvenc óráim egyike. Eljátszottam anno a dologgal, hogy gyógyítónak tanulok, és jeleskedem ebből a tárgyból is, de amikor a háború alatt egy-két ízben rajtam próbáltattak ki löttyöket, úgy éreztem, többé képtelen lennék magamtól nekiállni. Sőt. Azonban nem mertem erről beszélni a professzorral sem, mert az összes óra alól amúgy sem kapnék felmentést, hiába álmodozom róla. Megcsinálom, megcsinálom.
A csendes, ajtó közeli helyemet választom, amit már többször is elbitoroltam magamnak, és így várom a kezdés pillanatát. Nem várat sokáig magára, ahogy a feladat sem. Nem voltam vészes tanuló az egész őrület előtt, és most sem kopott meg nagyon, csak nem minden úgy alakul, ahogy én szeretném. Sokszor fordul elő, hogy figyelmetlenségem miatt összekeverek pár apró dolgot, de szerencsére, aminek nagyon örülök, nem robban eddig semmi sem az arcomba. Az, hogy használhatatlan volt, az más tészta. Ahogy felkerül a recept, úgy vizsgálom meg, és sóhajtok ismét. Nem egyszerű, de nem is nehéz. Csak figyelni kell. Azonban nehéz, ha az ember nem kíván ezekkel a dolgokkal dolgozni. Az bátorít, hogy ez nem holmi méreg, vagy ártó szándékú lötty, így több kedvvel, és lélekjelenléttel indulok meg magam is, körülbelül akkor, amikor Frederik. Én azonban nem rendezem be olyan szépen az asztalom, csak lepakolok mindent kéz-közelbe. Ennyi bőven elég. Beizzítóm az üst alatt a tüzet, és hagyom, hogy a vizem a kellő ideig forrongjon. Addig teszek, veszek, előkészítem, amit kell, felszelem, aprítóm, amit lehet. Lényegében lefoglalom magam, és az amúgy röpke időt igénylő dolgok elhúzódnak. Kezem kissé remeg, így figyelnem kell arra is, hogy az ujjam lehetőleg a helyén is maradjon, sértetlenül. Aztán az idő is letelik, én pedig kezdhetem az adagolást. Lassabban haladok, mint a többiek, mivel mindent átolvasok még egyszer, mielőtt megteszem. Zöld, kék, lila, rózsaszín. Fellélegezve emelem meg a következő összetevőt, először a levegőbe leellenőrizve, melyik a helyes mutatóirány, ami ide kell. Kicsit mókásnak hat, ahogy kavargatom a semmit, majd a bájitalomat. Ennyi. Eddig minden oké, de nem érzem biztosnak.
Nem a legszebbek a színek.
Remek.

Kevergetek, forralok, és egyre jobban nem tetszik az eredmény. Persze, nem a legrosszabb, de nem is tökéletes. Ezt biztos észre fogja venni, de nem tehetek ellene semmit. Még lejjebb lassítom magam, megkeverem hétszer, és miközben fő, áttanulmányozom még egyszer. Kezdem a színek között elveszteni a fonalat, és legszívesebben kirohannék. Nincs itt bent levegő. Hajamat a forrás szünetében gyorsan feltűzöm, hogy a nyakam szellőzhessen, és így folytatom tovább a mutatványaimat. Ajkaim mozognak a számolás közben, a színekre várok, és az óra végére. A professzor hirtelen felhangzó szavaira összerezzenek, minek hatására egy kis adag kilöttyen az asztalra, egy kissé le is forrázva ezzel a kezem. Felszisszenek, és miután letörölgettem, megfújva remélem, hogy semmi kelés nem fog rajta keletkezni. Amíg bénázom csendben, és a löttyöt tüntetem el az asztalról, kicsit erősebb színre vált a dolog, így kissé kapkodva dobálom bele az utolsó hozzávalókat, és az utolsó mozzanatokat. Pedig minden jól indult. Azt hiszem, ezzel sem leszek megelégedve. A fehér szín kissé piszkosra sikerül, és a füst sem a legezüstösebb. A kezem azonban elég vörös, és eléggé ég ahhoz, hogy a legszívesebben leborítsam ezt az átkozott üstöt a helyéről. A homlokom a tenyeremnek támasztva könyökölök az asztalra, és lélegzem mélyebbeket. Megcsinálom.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quinn Thornsbeak - 2016. 07. 31. - 23:49:54
- Meg is van… - mormogtam magamban ahogy a folyadék lila színűvé vált. Elkezdtem kevergetni a kívánt irányba és állítottam a lángon.
 Amint hetet számoltam, és meggyőződtem róla hogy a kellő vörös színt vette fel, megkevertem a másik irányba is a bájitalt… ezzel együtt állítottam a lángot egész kicsire… amíg várakoztam a narancs színre, észrevettem a professzort amint épp körbenézett a teremben. Látszott rajta a meglepettség… egyből körbenézett van e valahova elrejtve pár „apróság”. De meglepetésére semmi se volt sehol… mára nem készültem semmire… vagy legalábbis erre az órára.
- Ilyen is előfordul néha tanár úr. - válaszoltam picit pimaszul… hát igen… ilyen sem lesz sokszor. De Oakley mosolya eléggé meglepett… ennyire fura, ha csinálok valamit az órákon?
 Ekkor vette fel a bájital a kívánt színt. Kilencedik lépés igaz? Csak várnom kell tovább… tökéletes…
Várakozás közben csak körbenéztem… körülbelül mindenki ott tart mint én… ez picit megnyugtatott. Ezzel együtt idegessé is tett… ha most valamit elrontok… Esélyem sem lesz visszahozni idáig. Hát akkor figyeljünk. Visszafordultam a bájitalhoz ami már majdnem lila színt vett fel.
 Amíg várakoztam kimértem a következő lépéshez szükséges porított unikornisszarvat. Mikor megjelent a lila beleöntöttem a port és továbbvárakoztam, míg ugyanazon a kis lángon főtt az ital.
 Felvette a rózsaszínes árnyalatot, ezzel együtt elkezdtem kevergetni is… mikor újra felvette a házam színét felnéztem a táblára és észrevettem, hogy megint várakozhatok… miért kell ennyi lépésben várakozni? Valahogy jobban élvezném ha pörgősebb lenne… nah mindegy amúgy is érdekelnek az ilyesmik… ennyi unalom még elmegy.
Közelített a lila színhez… ebben a pillanatban nyúltam jobb kezemmel a holdkőért… mivel nem néztem oda egyből így majdnem az unikornisszarvat fogtam meg… kellemetlen lenne ha most rontottam volna el…
 Elkezdtem adagolni a holdkövet amitől szép lassan szürke színt vett fel a bájital pont ahogy a táblára van írva. Újra alacsony láng, újra várakozás, újra narancssárga… Ekkor folytattam az előző por adagolását. Itt nagyon megrémültem… az üst tartalma sokáig csak piszkos fehért volt hajlandó felvenni… majd egy hatalmas kő esett le a szívemről mikor előjött a hófehér…
 Utolsó lépés… az igazság pillanata… Lassu keverés az óramutató járásával ellentétesen… itt ugyanúgy megugrott a pulzusom mint az előző lépésnél… De amint megláttam a halványan csillogó ezüstös párát elégedetten hagytam abba a bájital kavargatását… Le volt írva a táblára minden amire szükség volt, jobban értek a bájitalokhoz mint más dolgokhoz… de ez még így sem volt egy könnyű szülés. Vettem egy mély lélegzetet és a tarkómra tettem a két kezem… Ez még jobban sikerült mint a szeptemberi…


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Caelius Edevane - 2016. 08. 01. - 19:02:17
 Nem kicsit megalázó, ahogy a professzor megjegyzi, hogy szemét a munkám, nem is nézek fel hosszú percekig, csak bámulom a főzetet. Tényleg nem úgy néz ki, mintha valaha tervezne még türkizkék lenni, előbb lesz ebből fekete. Sóhajtok egyet, azután előveszem a pálcám, és leteszem az üst mellé. Basszus, mennyire gáz lenne, ha csak én kezdeném újra. Na, mindegy, nem tudok mit csinálni. Felemelem a pálcám, halkan elsuttogom a varázsigét, amivel kiürítem az üstöt, azután megyek újra a hozzávalókért, amiket elhasználtam.
 Nem tudom, pontosan mennyi időm maradt, de már biztos elég sok elment, úgyhogy rögtön nekiállok először, most már csak erre figyelek. Basszus, ha ez a sok gyökér megcsinálja, én is meg fogom csinálni! Nem vagyok hülyébb semmivel, mint mondjuk Dom vagy Hagen, csak kicsit oda kell figyelnem, na lássuk...
 Hetvenöt másodpercig melegített unikornisszarvba öt uncia víz... francot, fordítva! Szóval feltesszük a vizet, alacsony lángon hetvenöt másodperc. Megvan. Keverjük addig, amíg kék nem lesz. Az is megvan. Porított holdkő, lila szín, pipa. És most jön a hét perc, amíg rózsaszín nem lesz. Valahol itt csesztem el, most várok türelmesen, nem érdekel, hogy milyen színkavalkád van, hét percig fog főni. Ha nem sikerül, szar a recept.
 Kicsit beparázok, amikor Oakley szól, hogy félidő, de jobb híján kicsit előreolvasok. Nem fogom elkapkodni, mert akkor tutira T-t kapok. Megvárom, amíg lejár a hét perc, mielőtt folytatom a bájitalt. Kicsit izgulok, hogy türkizkék legyen, de most meglepően gyorsan sikerül elérni a kívánt színt. Legalább tudom, hogy most még oké. Hagyom főni, és vetek egy pillantást Domra. Ő persze jobban halad, jóval előrébb jár, és nem is égették le az egész osztály előtt. Mindegy, nekem meg van csajom, nem vagyok irigy.
 Hirtelen, ahogy elkezdek komolyan figyelni, egyszerre könnyebbnek tűnik az egész. Nem állítom persze, hogy tökéletes, a negyed uncia unikornisszarvnál például azt hiszem, hogy kevesebb került bele, de azért nem olyan borzalmas az eredmény. Eljutok azért odáig, hogy majdnem teljesen fehér a bájital, én pedig keverem, várva az ezüstszínű füstre. Közben van időm körbenézni.
 Sok embernek már látom ezt a füstöt a bájitala felett, kicsit különbözőek az árnyalataik, de úgy látom, hogy szinte mindenki végzett, és kényelmesen hátradőlve vár. Lassan nekem is megjelenik valamilyen szürkés füst, ami talán megfelel annak az ezüstpárának, aminek ott kéne lennie, de valahogy sötétebbnek tűnik így is Doménál. Talán kicsit elkapkodtam valamit, de mindegy, talán ez a munka már nem elégtelen jegy. Nem mintha nem lenne mindegy, kizárt, hogy RAVASZ-ozok bájitaltanból, hiába akarja anya ránk hagyni a boltját.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quennel Oakley - 2016. 08. 08. - 16:43:24
Oakley professzor tekintete ide-oda vándorolt a következő fél órában, ahogy a diákok dolgoztak, de akinek volt ideje figyelni, láthatta, hogy Hagen Romanovna majdnem annyi figyelmet kap, mint mindenki más együttvéve. Még azután is sokáig nézte őt (vagy az üstje felett kavargó ezüstpárát?), miután elkészült. A kék szempár csak azután siklott át a többiekre, hogy majdnem mindenki végzett. Nem állt fel a pad mellől, csak a füstfelhők különböző színárnyalatait fürkészte az üstök felett. Végül, az arcán félmosollyal az egyik hugrabugos lány felé fordult. Hogy enyhén kedves vagy kissé gúnyos volt inkább a mosoly, azt nagyon kevesen tudták volna biztosra megmondani.
 – Ms. Fairburn, ha Ms. Remington pánikrohamot kapna, adna neki az üstjében lévő folyadékból? Számításba véve természetesen, hogy amennyiben helytelenül készítette el a bájitalt, az erősen toxikus.– a mosoly továbbra is ott ül Oakley arcán, egészen addig, amíg meg nem kapja a választ. Más diákot már nem háborgat a rendes tanóra végéig.
 Ahogy a harang jelzi az óra végét, és a szerencsésebb diákoknak a hétvége kezdetét, a tanár koppint egyet az asztalon: szokás szerint jelzi, hogy mindenki vegye le a lángot, azután ne nyúljon az üsthöz, mert lejárt a munkaidő. A szemöldökét kissé felvonja ugyan, amikor néhány késésben lévő diák még kavar egy-két utolsót egy szebb színárnyalat reményében, de nem szól rájuk. Szokás szerint megadja a nagyjából fél perc türelmi időt, de a szóbeszédből már tudható, hogy aki azt túllépi, az pontlevonásra számíthat, ezért jobb befejezni a munkát. Oakley azután Quinn felé fordul, az arcán a szokásos kifejezéstelenséggel, de az első mondatát az osztály egészéhez intézi.
 – Töltsenek meg egy fiolát az órai munkájuk eredményével! Mr. Thornsbeak, kérem, mondja el nekünk, hogy mik azok az adatok, amit feltüntetne a fiolán, ha eladásra szánná! Nem baj, ha több dolgot mond a Nemzetközi Méreg- és Bájital-Felügyelet előírásában kötelezővé tett információknál. Amiket biztosra veszem, hogy megtanult a szeptember 18-án tartott órára, ahogy kértem. – a professzor hangja most az egyszer nem annyira számonkérő, mint a megszokott, a szőke fiúhoz intézett utolsó mondatához még egy mosolyt is hozzátett, ami azt sugallja, hogy nem várhatóak igazán komoly következmények hibás válasz esetén. Ettől függetlenül azonban: ő Oakley. Nem akarsz hibás választ adni neki még akkor sem, ha csak azt kérdi, hogy mennyi az idő.
 A professzor elővesz egy lapot, ahol a diákok neve mellett lévő kis négyzetekbe pipákat helyez el, ahogy a diákoktól megkapja a felcímkézett fiolákat. Edevane és a közelében állók láthatják azt is, hogy amikor az ő bájitalát veszi át, a pipához kerül egy kicsi, de nagyon is létező mínusz jel is, mint csúf hatvány kitevő. A professzor elrakja egy barna bőrtáskába a diákok órai munkáját, azután összefonja az ujjait, és végighordozza a tekintetét a helyükre kerülő diákokon. Az arca nagyjából érzelemmentes, amikor megszólal.
 – Ahogyan arra óra elején felhívtam a figyelmüket, legalább Várakozáson Felüli eredményre van szükségük hozzá, hogy folytathassák a tantárgyamat RAVASZ szinten. Nagyjából felmérhették a gyakorlati vizsgán önökre váró kihívásokat: ez a bájital nem a legegyszerűbb a Rendes Bűbájos Fokozaton előfordulók közül, igaz, messze nem is a legbonyolultabb. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy indítok egy korrepetálást szombat délelőttönként olyan ötödéves diákok számára, akik úgy érzik, hogy nem érik el most még a megfelelő szintet a tanulmányaik folytatásához. Először viszont szeretném mindenkitől hallani, hogy a Roxfort elvégzése után mit akar kezdeni a bájitaltannal, különösen azoktól, akik szeretnének RAVASZ vizsgát belőle. Természetesen őszinte, komoly és átgondolt választ várok, ezért nyugodtan gondolkozzanak! Aki úgy érzi, hogy készen áll, jelentkezés után kezdheti.Határidő: szeptember 4.

/Aki még egy posztot sem írt, és nincs jegelve, azt arra kérem, hogy vagy írjon nekem a határidőig egy üzenetet, vagy jegeltesse magát, ha nem tud ebbe a körbe sem írni. Sajnos nem tájékozódok jól multik terén, ezért kérem, hogy aki privát üzenetet ír nekem, az tüntesse fel a karakterét, hogy megkönnyítse a nyilvántartást!

A következő posztom zárja az órát, illetve akkor kiosztom a jegyeket órai munkára. A jegyek kizárólag az IC teljesítmény függvényében érkeznek, de aki szeretne biztosra menni, az írjon nekem egy privát üzenetet róla, hogy milyen jegyet szeretne a karakterének. Amennyiben ez a kívánsága nem áll szöges ellentétben azzal, ami a posztjaiban történt, megkapja a kívánt jegyet./


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Hagen Romanovna - 2016. 08. 15. - 21:19:41
Bájitaltan
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e3/e7/9f/e3e79f07b0c6a034e6375ed7bbeb0c99.gif)

Egyáltalán nincs okom elégedettnek lenni a teljesítményem kapcsán. A bájitalom pont olyan, amilyennek lennie kell. Szinte szikrázik a fényben az ital feletti, ezüstös füst, amit ha valahogyan szilárddá lehetne változtatni, olybá tűnhet, mintha talán még ékszereket is lehetne készíteni belőle. Valakinek viszont, aki ennyire ért a főzés mesterségéhez, nem számít kihívásnak egy ilyen egyszerű ital elkészítése.
Csak kevesen vannak, akik nem haladnak a magukéval, mire én végzek. Edevane munkájára rossz ránézni, a legjobb lenne abban a mosdóban megszabadulni tőle, ahol az a bosszantó szellemcsitri tanyázik. Legalább a kísértettől is rövid úton megválhatna végre ez az iskola. Aztán ott van Remington, Thorin és Fairburn itala, akikről hirtelen nem tudnám eldönteni, mikor és melyik lépésnél ronthattak. Egyáltalán nem értem, mi volt ezen a bonyolult. Talán egyedül Thornsbeak itala vállalható a többi közül, amit végszükség esetén hajlandó lennék használni.
Húsom mellé tolom székemet, látom ugyanis, ő is végzett. Ölembe veszem egyik karját, ujjainkat pedig összefonom, mint gyermekkorunkban. Cseppet sem izgat, mit gondolnak, nem érdekelnek. Dominic és Caelius már amúgy is hozzászokhatott, hogy már-már mániákusan és betegesen rajongok húsomért, de persze mit értenek ők ebből? Talán még élvezem is, ha okot adhatok a különböző feltételezésekhez. Tekintetem ezúttal azonban végig a tanáron marad, éppen csak egy alig észlelhető mosoly ül meg arcomon, ahogyan Oakleyt figyelem, várván az okosságokat. Ha legalább egy értelmes és új információt hajlandó megosztani, akkor már megérte elpazarolnom egy órát az életemből arra a főzetre, amit már legszebb és legmélyebb álmomból felébresztve is elkészítek, ha kell.
A kérdés hallattán nem kell sokat gondolkoznom. Mindig is volt érzékem a bájitalokhoz, ha viszont annak idején nem karol fel régi professzorom, akkor minden bizonnyal most nem tartanék itt. De a legtöbbet Lilinek köszönhetem. Semmit nem ér a tehetség, ha nincs vele célod. Gyakorlatilag gondolkodás nélkül felemelem a kezem, hiszen már gyerekként is tudtam, mit akarok. Húsomat, véremet, semmi mást, csak Őt. Hogy sose veszíthessem el.
- Gyógyjítok. - kezdek bele, ha felszólít. - Rjityka bætegségek fogom gyógyítani. - észre sem veszem, hogy egy picit megemelem Lili azon kezét, amit az ölembe fektettem. Semmit sem akarok jobban, mint gyógyírt találni családunk átkára, még akkor is, ha ez egyáltalán nem egyezik céljainkkal. Sötét és kétségbeejtő az a jövő, ahol háborút kell vívnom. Az ellenség pedig családom ellenségei, s nem az a kín, ami Lilit ebbe az eleve elkorhadt testbe kényszerítette.

//Sorry, az utolsó poszt picit vérszegény >< A fáradtság @_@ Köszönöm az órát :3 :3 //


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Emmeline Smethwyck - 2016. 09. 01. - 16:06:00
Mire az óra végét jelző harang megszólal, sikerül teljesen megnyugodnom. Végre egy sikeres bájitaltan óra, ez túl szép, hogy igaz legyen! Leveszem a lángot, majd miután Oakley kiadja az utasításokat, szépen lassan teletöltök egy fiolát mai munkám eredményével, miközben egy pillantást vetek Remingtonra. A professzornak szokásában áll gúnyos megjegyzéseket tenni a diákok felé. Nem tudom, hogy direkt csinálja, vagy hogy ily furcsa módon próbál bizalmat önteni a szorongó diákok szívébe, az biztos, hogy ez most nem segít Alycián.

Lassan kiballagok Oakley-hoz rögtön Caelius után. Széles ívben rálátok a prof kezében lévő listára, így azt is észreveszem, hogy egy minusz jelet biggyeszt a mardekáros fiú neve mellé. Egy pillanatig pánikba is esek, és remegő kézzel adom át a fiolát, viszont amikor meglátom, hogy az én nevem mellé egy szimpla pipa kerül, egy kicsit fellélegzek.

Visszaülök a helyemre és várom, hogy Oakley újra megszólaljon, viszont a következő kérdésével alaposan feladja a leckét. Eddig nem igazán gondoltam arra, milyen szakmám lesz a varázslóvilágban, bár van egy két elképzelésem. Igazság szerint nem igazán szerepel bennük a bájitaltan.

- Én...én.. - szólalok meg remegő hanggal, mikor sorra kerülök. - Én talán ellenmérgeket....segíthetnék... - itt megakadok, és már tudom, minden veszve van. A professzor tekintetével élve felfal engem, én elsápadok, majd nagy nehezen kinyögöm:
- Talán ellenmérgek kifejlesztésében fogok segédkezni.Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Frederik Thorin - 2016. 09. 03. - 16:34:36

Nos, úgy érzem nekem szükségem lesz arra a korepetálásra. Nem vagyok elégedett magammal, egy cseppet sem. Jobban odafigyelhettem volna a lépésekre, nem tudom hol ronthattam el, de egyáltalán nem olyan színe van, mint Hagen főzetének. Hiába nézegetem attól nem lesz jobb, ha kavarnék rajta párat, akkor meg biztos, hogy csak még jobban elrontanám. A kezemet az arcomba temetem, de mind ettől függetlenül lehet az enyém is jó, attól hogy nem annyira ezüstös a párája… vagy nem?
Áh, nem is zavartatom magam, szombat délelőttök, üdv Oakley professzor.
Megtöltöm a kis felcímkézett fiolát és kiviszem a professzor asztalához, megpróbálom olyan helyre tenni az üvegcsét ahol a vizslató szemek nem igazán tudják észrevenni, hogy megint bakiztam. Szégyenlem. Hollóhátas vagyok, intelligens és tanulékony vagyok, jól kellett volna teljesítenem.
Csalódottan visszasétálok a helyemre és figyelem a többieket, hogy milyen céljaik vannak a jövőben.
Hagen válaszán nem lepődtem meg, mindenki tudja, hogy a testvére vérzékenységben szenved és a vörös mardekáros még a széltől is óvja. Smethwyck válaszához sok mindent nem tudok hozzáfűzni, de nem gondoltam volna, hogy ez az életcélja. Veszek egy nagy levegőt majd felemelem a kezemet. Mikor felszólít, felállok és határozottan elkezdem.
- Átoktörő auror szeretnék lenni és ehhez szükséges bájitaltanból a RAVASZ vizsga, más terveim nagyon nincsenek. – meglehet ezzel a kijelentésemmel nem lopom be magam a professzor szívébe, de legalább őszinte vagyok. Vagyis egy részről, inkább a kísérletezéseimet nem mondom el. Ha a többiek nevetni akarnak, nevessenek csak. Teljesen mindegy, ha elsőnek vagy utolsónak mondtam volna. Jó nekem, ha ennyiben hagyom az egészet. Vissza is ülök a helyemre és várom az osztályzatokat. Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Alycia Remington - 2016. 09. 03. - 21:58:58
Van egy életérzés, ami semmi máshoz nem hasonlítható. A pénteki utolsó órák vége. Ez az időpont minden másiknál különb mód viselkedik. Rendszerint alattomos lassúsággal közelít, olyan tempóval halad, hogy mozgását észre sem vesszük, csak jóval később, mikor már rég lehagyott minket. Általában legalábbis. Ezúttal valahogy elviselhetőbbnek bizonyul az óra. Egy kicsivel. Talán mert aktívabb voltam? Hmm…

Oakley professzor mindenesetre nincs túlzottan elragadtatva. Nem vártam dicséretet, de más megjegyzést sem igazán. Igen csak meglepődöm, amikor a nevemet említi, bár valójában nem engem kérdez. Magasra vonom jobb szemöldököm, kis híján lecsúszik a fejemről, fel a levegőbe, mint egy rajzolt figurán. Ugyan miféle kérdés ez? Sosem lennék olyan tökkelütött, hogy kipróbáljam, amit főztem. Főleg nem magamon. És ha már itt tartunk, a pánikroham se épp rám jellemző jelenség. Talán viccből kérdezi. A fene tudja, miben talál humorforrást egy ilyen alak. A hugrás lány felé fordulok, legalább olyan érdeklődéssel várva válaszát, mint a professzor. Tény, a főzetem nem tökéletes, de egészen biztosra veszem, hogy akad rosszabb is a teremben.

Az óra végeztével elpakolok, majd az utasításnak megfelelően felcímkézek egy kis üvegnyit a bájitalomból. A nevem gyönyörűen kacskaringózik az üvegen. Szeretem ezeket a betűket, a kis és a nagy A-t, az y-t a c-vel, a különböző darabkákat, melyek együtt mégis oly szépek. Igazi műalkotás, figyelembe véve a rendelkezésre álló helyet. Leadom az italt, és a kérdéseken elmélkedem. Az igazat megvallva, nem sok elképzelésem van a pályaválasztásról. Néhány évfolyamtársam viszont láthatóan komoly célokat – vagy inkább álmokat? – dédelget. Hegyezett füllel figyelem a nagy terveket és kitérő dadogásokat.

Felvetődik egy szombati korrepetálási lehetőség, de őszintén nem tudom, kinek lehet olyan kevés fantáziája, hogy ne tudjon jobb hétvégi elfoglaltságot találni. A RAVASZ-témát viszont tényleg komolyan kell vennem. Persze nem olyan egyszerű az, ha nem is tudom, milyen pályára megyek. Legjobb viszonyban talán a Bűbájtannal vagy az Átváltoztatástannal állok, így reményeim szerint a bájitaloktól rövid úton búcsút vehetek.

-   Bájoló. – Ezt olyan magabiztossággal mondom, mintha négy éves korom óta tudnám. Talán valahol mélyen tudom is. De egyébként is mindegy, a lényeg, hogy Oakley ne akarjon túl sok Bájitaltannal nyüstölni. Persze az órai jegyemre azért még kíváncsi vagyok. Közben pedig eltátogom Emmelinenek, hogy "HÉTVÉGE".


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Dominic Till - 2016. 09. 04. - 22:40:49
Most minek tagadjam, nem sírok be azon, hogy nekem nem oszt Oakley kérdést. Ha nincs szükség válaszadásra, nem lehet elrontani, és én kérem teljesen jól megvagyok azzal, ha nem kell most itt pontosan fejből megmondanom minden szárazadatot, azok az életben amúgyis puskázhatóak lesznek, ha nem tudom épp fejből, az elkészítéshez kell mindenhogy jól értenem. Az meg megy egész jól. Vagy pláne, mégcifrább keresztkérdések sem hiányoznak, mint azt Thornsbeak balszerencséjéből megtudom, hogy szintén kaphatóak.
Legalábbis felteszem, balszerencséjére, valahogy nem a piros bajkeverőből nézem ki, hogy a szeptember 18-án tartott órára Nemzetközi Méreg- és Bájital-Felügyelet előírásában kötelezővé tett információkat tanult volna buzgón.
Talán jobban is járok, ha ennyiben hagyom, hogy mivel készülhetett az órára. Vagy akár a maira. Megspórolom azt a fejfájást.
Ha már itt tartunk, veszek is mintát a bájitalomból, ameddig még megvan. Még nem vagyunk kint a teremből, még van alkalma valami húzásával előrukkolni, aminek úgy fogunk örülni, mint az össznépi háziégetésnek a legutóbb.
Miután a mintát felcimkézve leadtam, magam is elgoondolkozok a tanár kérdésén. Mi leszek, ha nagy leszek? Honnan tudjam azt még ilyenkor?
-Még nem vagyok teljesen biztos, varázsbűnüldözésbeni vagy valami kutatói pozícióban gondolkodok, ahova követelmény is szokott lenni a bájitaltan, de csak hétköznapi alkalmazásban is hasznos tud lenni a tudás.- felelek végül a kérdésre. Lehet, hogy most kedveskedtem is a tanárnak tövig ezzel a válasszal, de végülis igaznak igaz. Ha már értek hozzá, de nem része a munkámnak, még mindig ez a szerep fog jutni a tárgynak, benyalás vagy sem.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Liliya Romanovna - 2016. 09. 05. - 13:47:25

BAJitaltan
(http://66.media.tumblr.com/74a1d63e3ba1f3d90e624b1911ccc802/tumblr_o50wc7d36v1tvdu5mo5_250.gif)


    Némán állok elkészült főzetem felett, szinte bele is olvadok a padba, az üstbe, a hegyes eszközökbe, eltűnök és feloldódom - ahogy szeretném tenni a testeddel, Hagen. Ezek a pillanatok a legjobb bizonyítékai annak, valaki valahol tévedett, és egyként kellett volna születnünk. Nem meghalni vágyom, visszatérni a meleg és biztonságos szekrényébe mellkasodnak, behúzódni és elfelejtődni - átadni azt, amit egykor elloptam tőled, egésszé tenni a képet. Neked vannak álmaid, céljaid, meggyőződésed, én pedig lebegek mögötted a semmiben, követlek, akár az árnyékod, de annak nem kell úgy tennie, mintha ember lenne egészen.. Darabjai vagyok egy életnek, lehetőségnek, még ha helyet is foglalok évfolyamtársaink között, akiknek lehet elképzelése jövőjükről, arról, hogy folytatnák szívesen a megkezdett történeteket. Én sosem hittem, hogy megérem felnőttségem, és ebben nincs semmi sajnálnivaló: egy eleme vagyok csupán nagyobb tervek játékának, fényesen izzó nevek családfájának egy adata.
     Felcímkézem a fiolát, követem a társaimat vissza a helyemre, mikor lassan eljön a búcsú ideje. Értékelem a felajánlását, de nincs szükségem korrepetálásra, ha pedig úgy alakulna, hogy mégis, Hagennél jobb tanárom sosem lehetne - elrévedek a kérdésén mégis. Ha lehetőséget kapnék, mihez kezdenék vele...? Nem ebben az irányban kamatoztatnám, képességeim teljesen átlagosak, nem kelek versenyre lángelmék izgalmával, sosem futnék versenyt béna végtagokkal. Azonban ez a kérdés nem is arról szól, mit tenne Liliya Romanovna, egy patinás vérvonal hibás leágazása, mit tenne Liliya Romanovna, kinek nem kötelessége élni és meghalni valamiért, amiben nem hisz?
     - Semmit, professzor úr. A RBF-et még szeretném letenni, de történetnek így vége is. Tánccal szeretnék foglalkozni. - olyan őszinte voltam vele, mint még senkivel a falakon belül. Nagyobb ajándék ez középszerű bájitalomnál, mely el is felejtődik majd testvérem tündöklésében, vagy ügyetlen társaim alkotásai mellett. Én nem erre rendeltettem, ahogy arra sem, hogy saját gondolataim szülessenek ajkamon. Egyszer eljátszhattam más játékával, de a szó el is árulja, hol húzódnak határaim.. Úgy hagyom el termet, hogy tudom, megint egy kicsit csábított a más álma, de engedtem hívásának. Milyen szép a gondolat, hogy egyszer talán nem teszem..


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quennel Oakley - 2016. 09. 05. - 22:21:04
Oakley csak egy biccentéssel válaszolt Hagen Romanovna válaszára, a szeméből a mardekáros fiú mégis kiolvashatott valamiféle helyeslést. Aki tisztában volt a professzor szűkebb szakterületével, nyilvánvalóan sejthette, hogy az izlandi fiú a válaszával rengeteg figyelemre tehetett szert.
 Emmeline Smethwyck kezdeti motyogása szemmel láthatóan nem tetszik a professzornak, akinek a tekintete szinte lyukat éget a lány arcába. Azután is így néz rá sokáig, hogy már befejezte a mondatát, csak néhány másodperccel később szólal meg, lassan, kissé kimért hangon.
 – A toxikológia egy összetett tudományág. Az eddigi teljesítménye alapján megvan önben a lehetőség, hogy elsajátítsa a szükséges tudásanyagot, de az egészségügyben nincs helye határozatlanságnak. Amikor felszólal az órámon, szedje össze a mondanivalóját, és kerek, egész mondatokban beszéljen! – a professzor tekintete hűvös válasza után tovább vándorol a következő diákra.
 Frederik Thorinon a tanár szeme nem időzik sokáig, csak egy bólintással nyugtázza, hogy a fiú a RAVASZ csoportban szeretne lenni. A szeme ezután a bájitalt tartalmazó fiolákra téved, de úgy tűnik, hogy elégedett az eredménnyel annyira, hogy ne tegyen megjegyzést. Egy pillanatra a fiúra néz, talán még egy kicsit bólint is, mielőtt a következő diákra pillant.
 Alycia Remington egy szavas válasza után a férfi szeme sokáig a lányon marad, aki talán észre sem veszi, hogy a professzor még mindig őt nézi, egészen addig, amíg egy fekete hajú hugrabugos lány fel nem áll, hogy ő mondja el, mit akar a bájitaltannal kezdeni. Oakley egy kézmozdulattal jelezte a lánynak, hogy foglaljon helyet, azután újra a hollóhátas lányra nézett. A szája széle megrándult kissé, mielőtt megszólalt.
 – Talán ha rám figyelne az órámon, Ms. Remington, és nem Ms. Smethwyckkel beszélgetne, arra a kérdésre válaszolna, amit feltettem. 5 pont a Hollóháttól. – Oakley tekintete ezután tovább vándorol az előbb felszólalni vágyó hugrabugosra, és miután meghallgatta őt, a Mardekár prefektusára. A közben feltámadó esetleges suttogás elhallgattatására csak egy fagyos pillantást vet a beszélgető diákokra.
 – Mindkét szakterülethez szükséges legalább egy Várakozáson felüli RAVASZ vizsga, ha szeretne bekerülni a felsőoktatásba, a Kiváló minősítés viszont még optimálisabb.– Dominic Tillről Oakley tekintete a fiolákra vándorol, azután vissza a mardekáros fiúra. Egy pillanatra még a szemébe néz, de ez elég lehet a legtöbbeknek, különösen az érintettnek, hogy tudja: a tanár nem tart szükségesnek semmilyen rendkívüli felkészülést az említett eredmény eléréséhez.
 Egyáltalán nem tűnik úgy, hogy a tanárnak bármiféle problémája lenne Liliya Romanovna válaszával. Egy biccentéssel megköszöni a lány őszinteségét, mielőtt az utolsó három diákhoz fordul, akiknek meghallgatja a válaszait. Csak utána kezdi el berakni a dolgait a táskájába, ami a várva várt jelzés a diákoknak: vége van, ők is így tehetnek.
 – Kellemes hétvégét! Elmehetnek. Mr. Romanovna, ön még maradjon, kérem!– a professzor nem néz fel többet, miközben a diákok a péntek délutánból kiszállingóznak a szombat irányába.Köszönöm a részvételt!

Jegyek
Quinn Thornsbeak- V
Alycia Remington-V
Emmeline Smethwyck-K
Frederik Thorin-V
Tristian Tayilor-H
Mona Harington-H
Matilda Fairburn-V
Caelius Edevane-E
Dominic Till-K
Hagen Romanovna-K
Liliya Romanovna-V

Pontok, értékelés:

Quinn Thornsbeak: Eddigi nem éppen dicséretre méltó iskolai tevékenysége ellenére nem volt kifogásom sem az órai munkája, sem a teljesítménye ellen. Remélem, hogy a változás nem átmeneti. Kár, hogy az utolsó kérdésemre nem tudott válaszolni, ezért a Várakozáson Felüli eredményére tudok csak pontot adni. 5 pont a Griffendélnek.

Alycia Remington: Korrekt teljesítményt nyújtott az órán, ahogy mindig, annak ellenére is, hogy minimális érdeklődést mutat a tantárgyam iránt. Természetesen nem kell mindenkinek bájitalmesternek lennie, azt azonban elvárom, hogy figyeljen rám az órán, különösen amikor kérdezek. A Várakozáson Felüli eredményéért járó 5 pontot levontam az órán történt kihágásáért, összességében 0 pont.

Emmeline Smethwyck: A második legjobb eredményt produkálta a mai órán. Amennyiben leküzdi a szorongást és az önbizalomhiányt, ami feltétel a felnőtt életben, egy napon valóban lehet önből akár toxikológus is. A tudás önmagában sajnos kevés önbizalom nélkül, ma azonban az órán adott helyes válaszért és a Kiváló minősítésű bájitaláért 15 pontot adok a Hollóhátnak.

Frederik Thorin: A teljesítménye teljesen korrekt, összeszedett, rendszerezett, pontosan olyan, amilyennek lennie kell, ha auror akar lenni. Egy kis fejlődésre még szüksége van, hogy megszerezze a szükséges tudást, de ez közel sem lehetetlen kihívás, amire még nyolc hónapja van. A mai munkájára Várakozáson felüli eredményt adok, amiért 5 pont jár a Hollóhátnak.

Tristian Tayilor: Nem jelent meg az órámon, és ezidáig nem kaptam meg az igazolását, úgyhogy a szeptemberi munkájára Hanyag osztályzatot kap, és levonok 10 pontot a Hollóháttól. Amennyiben megtalálja az igazolását, talán még van lehetősége helyrehozni ezt, azonban ne feledje: van egy tizenhárom éves fiam, ezért az olyan kifogások, mint a „megette a bagoly” nem fognak működni.

Mona Harington: Ön sem jelent meg az órámon, ugyanaz vonatkozik önre, mint Mr. Tayilorra: Hanyag osztályzatot kap, és levonok 10 pontot a Hollóháttól.

Matilda Fairburn: A teljesítménye jó volt, Ms. Fairburn, még ha nem is mert magabiztosan válaszolni a kérdésemre. A bájitalfőzés első szabálya: mindig tudjuk, hogy amit főztünk, jól sikerült-e. Nem adhat olyan bájitalt valakinek, amiről nem tudja, hogy működik, vagy esetleg mérgező-e. A munkája viszont használható lett, a Várakozáson Felüli bájitalára 5 pontot adok a Hugrabugnak.

Caelius Edevane: A maga teljesítménye az egyik leggyengébb volt az egész évfolyamban. Nem annyira rossz ebből a tantárgyból, amennyire azt a jegyei mutatják, ezt igazolja az is, hogy a második bájitala az egy jegy levonással együtt is eléri a gyenge Elfogadható szintet. Lehet, hogy azt gondolja, nem kell magának ez a tantárgy, de üljön le, és tanuljon, mert nem tudja még. Nem adok pontot az ezen az órán végzett munkájára.

Dominic Till: Az öné a négy Kiváló osztályzat egyike. A munkája rendszerezett, megvan önben a potenciál, hogy remek szakember vagy kivételes auror legyen önből. Nem igazán tudok negatív kritikát mondani, ami hiányossága van, maga mögött fogja hagyni júniusra. A Kiváló osztályzatot érdemlő munkájáért 10 pontot adok a Mardekárnak.

Hagen Romanovna: A munkájára nem tudok mást mondani, csak azt, hogy tökéletes. Profikat megszégyenítő hatékonysággal készítette el a bájitalt, ami elsőosztályú minősítést kapna, amennyiben kereskedelmi forgalomba kerülne. Kevés tizenöt évestől lehet hasonló teljesítményt látni, ezért nem kételkedem benne, hogy kiváló gyógyító lesz önből, akár úttörő felfedezésekkel. A jó válaszáért és a teljesítményéért a Mardekár 15 pontot kap.

Liliya Romanovna: Annak ellenére, hogy nem érdekli a tantárgyam, a munkája nem maradt el az átlagtól. Nem kételkedem benne, hogy megvan önben a képesség, hogy sikeres RBF-et tegyen, és egy kis plusz felkészüléssel akár megbirkózzon a RAVASZ csoport kihívásaival, amennyiben meggondolja magát. A Várakozáson felüli bájitaláért 5 pontot kap a Mardekár.

Összesen:
Griffendél: 5 pont
Hollóhát: 0 pont
Hugrabug: 5 pont
Mardekár: 30 pont


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Hagen Romanovna - 2016. 09. 06. - 16:05:11
Quennel Oakley
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e3/e7/9f/e3e79f07b0c6a034e6375ed7bbeb0c99.gif)

Hogy miért épp Oakley? Bizonyára van hozzá némi köze, hogy az egyetlen, Roxfortban oktatott tárgyat vezeti, amihez nem csupán affinitást érzek, de céljaim is vannak vele. Annak idején Morozov professzor őstehetségként könyvelt el, én pedig imádok sütkérezni a ragyogásban. Ez a fajta figyelem azonban egészen más, mint amit a kisebb-nagyobb kihágásaim, családnevem, vagy vélt vagy valós viszonyom kapcsán kapok másoktól. Mintha lenne egy énem, ami szomjazna az elismerésre, a motivációra, s arra, hogy biztassák, ne adja fel, meg tudja csinálni. Akkor is, ha az az énem, aki a Hitet, az Eszmét és a Nagyobb Jót szolgálja, pontosan tudja, hogy bármennyire is szeretné, célja sosem fog beteljesülni. Életem hamarosan, talán hamarabb is, mint hinném, nagyobb céloknak fogom szentelni, én pedig megszűnök majd létezni. Élem hát minden napom úgy, mintha az utolsó lenne, s ölelem magamhoz húsomat húsomból minden éjszaka, attól tartván, nemsokára örökre elveszíthetem. Ennél rosszabbat pedig sosem tudnék elképzelni.
A pontok továbbra sem érdekelnek. Nem tudok azonosulni azzal az eszmével, amit Mardekár Malazár maga épített fel. Nem volt türelmem végigolvasni a Roxfort Történelmét, iszonyatosan száraz anyag az egész, éppen csak az alapítással kapcsolatos feljegyzéseket futottam át. Egyszer alkalmam adódna rá, megkérdezném akár a süveget, akár az iskola vezetőségét, mire fel gondolták úgy, hogy képviselni vagyok képes azt a szellemiséget, amit Malazár értékesnek tartott. Bár nem panaszkodhatnék. Egyetlen kérésem a süvegtől csupán annyi volt, lisichkával ne rakjon külön minket. Nem tartom dicsőségnek azt a tizenöt pontot, amit hozzám vág, sehol sem látom át ennek csapatépítő jellegét, sőt, éppen ellenkezőleg. Csak felesleges vitákat gerjeszt, nekem pedig köszönöm, erre semmi szükségem.
Általában nem jelent semmi jót, ha egy tanár beszélni akar velem óra után. A Durmstrang kezdetekor éppen szűkszavúságom volt a probléma, tavaly azonban már Morozov professzor sem bírt velem. Mintha valahol hozzászoktam volna, hogy előbb vagy utóbb minden tanár feladja a reményt velem szemben. A bájitaltan professzor azonban nem az a típusú ember, akit kicsit is meghatna a magánéletem, egyesekkel ellentétben neki van tartása. Én pedig emiatt őszintén tisztelem.
Ráérősen takarítom fel magam után azt, amit itt hagynék. A legtöbb diákhoz képest pedáns vagyok ilyen téren. Az órák alatt is többször mosok kezet, utálok ugyanis bizonyos alapanyagokhoz nem teljesen tiszta kézzel hozzáérni. Sokaknak fogalmuk nincs róla, hogy emiatt rontanak annyit főzeteik minőségén. Pedig csak fél perc lenne az egész. Röviden búcsúzom el mind szobatársaimtól, mind Lilinkától. Ő valószínűleg úgyis megvár, míg megtudom, mit akar tőlem Oakley professzor. Az az Oakley, aki már-már legendás gyógyász, és akitől még annyi mindent tudok tanulni.
- Profezzsjor úr. – szólítom meg őt akkor, amikor már mindenki kiment a teremből. Valószínű, a tanulmányaim kapcsán akar kérdezni. Amit az óra végén mondtam a céljaimról, teljesen komolyan értettem. Megvan hozzá az eszem, az ambícióm, és a merszem. Néhány éven belül én lehetnék Európa legnagyobb gyógyírkutatója.
- Fjőzsetből læhet-e vjínni el? Maagjáncsælra. Haasznozs læhet, zorongázsra. – kezdeményezek. Már jól ismerheti akcentusom, de ez egy olyan dolog, amin nem tudok változtatni, még ha szókincsem fejlődött is. Főleg azokkal a szavakkal, amiket Caeliuséktól hallottam a klubhelyiségben. Az üstömet magát éppen a kérés miatt látványosan nem takarítottam el, minden más hiába van kész. Ha csak néhány fiolát megtölthetnék, rengeteg időt és alapanyagot spórolhatnék. Egy ilyen bájital pedig bármikor jól jöhet.Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quennel Oakley - 2016. 09. 06. - 21:11:12
A terem lassan kiürült, a diákok maguk mögött hagyták a sokak szerint legkényelmetlenebb és legnyomasztóbb tantermet, ami hosszú éveken át adott otthont Perselus Piton bájital óráinak. Néhány másodperccel az utolsó diák távozása után, mintha csak kalkulált lenne, Oakley elrakta az utolsó órai felszereléseket is a barna táskába, aminek egy kattanása után a professzor Hagen Romanovnára nézett.
 A tanár összefonta a kezeit maga előtt, és az asztala mögött ülve az őt megszólító diákra pillantott. Nem volt látható rajta, hogy mit gondol, de a szokásosnál egyértelműen nagyobb érdeklődéssel tanulmányozta az izlandi fiú arcát. Néhány másodpercet gondolkozott csak a neki feltett kérdésen, mielőtt válaszolt.
 – Elviheti, ami az üstjében maradt. Általában nem szoktam előre elárulni a jegyeket, de maga nyilvánvalóan tudja, hogy a munkája tökéletesen sikerült. Éppen erről szeretnék beszélni. Foglaljon helyet! – a professzor az egyik szék felé intett, ami az első sorban helyezkedett el, és ahol az egyik hugrabugos lány foglalt helyet az óra alatt. A professzor türelmesen megvárta, amíg a varázslótanonc leült, azután szólalt csak meg újra.
 – A bájital, amit készített, megüti azt a szintet, amit az elsőosztályú minősítést érdemlő termékeknek el kell érniük. Ezeket a termékeket egyetemet végzett szakemberek gyártják, gyakran ők is receptet használnak a készítéshez. Jóval részletesebb instrukciókkal annál, ami a táblán volt, vagy akár a tankönyvükben elérhető. A mai órán nyújtott teljesítménye kivételes, Mr. Romanovna. Ki tanította a Durmstrangban?– Oakley úgy nézte Hagent, hogy szinte nem is pislogott közben, a világoskék szempár éhesen követett minden apró rezdülést.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Hagen Romanovna - 2016. 09. 06. - 22:10:17
Quennel Oakley
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e3/e7/9f/e3e79f07b0c6a034e6375ed7bbeb0c99.gif)

Az üstben épp elég maradt az elixírből arra, hogy néhány fiolát még megtölthessek vele. Táskámból elő is készítem a fiolatartóm hozzá, de majd csak a beszélgetés végén foglalkozom vele. Ma már nincs több órám, a hétvége is itt van, tehát nincs miért elkapkodnom a dolgot.
Helyet foglalok a felkínált széken, gondolatban pedig át is veszem, mi mindenre tudnám használni az elixírt. Greisnek biztosan küldök belőle, elvégre ő az oka annak, hogy már kívülről, súgás nélkül el tudjam készíteni a receptet. A dán fiú rengeteget szorong, talán a képességének is köze lehet hozzá, ezért már a Durmstrangban is gyakran fordult hozzám segítségért.
Tudom jól, a bájitalom első rangú. Oakley professzor óráin eddig csak egyszer fordult elő, hogy apró hibát vétettem. A mértékegységeik eltérnek az általam megszokottaktól, ezért kicsit összezavarodtam mérés közben. Azonban amint felismertem, hogy nem lesz jó, azonnal újrakezdtem. Történt ez szeptember második hetében. Nem szeretek megelégedni a pusztán jóval, ha tudok ennél jobbat is.
Biccentek is egyet, hogy jelezzem, igaza van. Tökéletesen elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, a béke elixírje még most is sziporkázó, egyértelműen ezüstös párát ereget. Nem egy könnyű recept, ha először csinálod, de tulajdonképpen egyáltalán nem olyan nehéz, mint aminek egyébként tartják.
- Morozov professzor. – válaszolom meg egyszerűen a kérdését. Bár a Durmstrangban jól ismerik nevét, s még inkább jellegzetes bajuszát, amit mindenki, még a tanártársai is kinevetnek a háta mögött, a tudományos életben annyira nem ismert alak. Van néhány kisebb, megjelent kutatása, főleg alkímia témákban, de semmi olyan, ami igazán jelentős lenne.
- Ezt a baajitalt pædig kjézítettem sjókat. Van vjalaki, zükzsjége van rá. – felelem. Nem akarom, hogy azt gondolja, pénzért árusítom ki a tudásom. Nekem a pénzre semmi szükségem. Csak azt tettem, amit szükségesnek éreztem, hogy segítsek egy társamon. Ha Oakley professzor kikérte az aktáimat, akkor tudhat róla, hogy ez a Durmstrangban már első évemben bevettek az alkímia szakkörbe, ahova csupán válogatott tehetségek kerülhetnek be, ez pedig nem egy bevett szokás. Ahogyan arról is, hogy tavaly márciusban ki is raktak onnan, állítólagos magaviseleti gondol miatt. Amiből talán itt is akad egy pár.
Nem kérdezek tőle semmit, miszerint miért kíváncsi ezekre. Kicsit lezserebb testtartásban ülve várom, hogy kiderüljön, miért is hívott be, és mi az, amit szeretne.
Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quennel Oakley - 2016. 10. 07. - 13:16:30
Bájitaltan a hatodik évfolyamnak


 1998. december 3.
 

 
A diákok meglehetősen hűvösnek, kényelmetlennek találták a reggel tartott órát, amit a pincében kellett tölteniük. Sokan közülük talán átkozták a napot, amikor úgy döntöttek, hogy leteszik a RAVASZ-t bájitaltanból, különösen azután, hogy az egy héttel ezelőtti órán húsz oldal olvasnivalót kaptak.
 Nem kellett sokat várni ezúttal sem, az óra kezdetét jelző harang szinte el sem hallgatott még, amikor Oakley professzor megszokott fehér köpenyében berobogott az osztályterembe. Szó nélkül leült a helyére, és elkezdett papírokat rendezgetni az asztalon- megszokott rituálé, az utolsó alkalom, hogy szidás vagy büntetés nélkül elhalkuljanak a diákok. Egy hugrabugos lány ezúttal nem fejezte be a cseverészést időben, amiért egy lesújtó pillantás lett a jutalma, de a professzor végül szó nélkül elfordította róla a tekintetét.
 – Jó reggelt! A mai órámon nem lesz szükségük semmilyen felszerelésre. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy végigülhetik azt mindenféle munka nélkül. – Oakley vetett egy pillantást Palmerre, azután félretolta a papírjait, és összekulcsolta a kezeit maga előtt, úgy futtatta végig a tekintetét az osztály egészén.
 – Bizonyára mindenki elolvasta a mára feladott fejezetet, és megtanulta a Titkok Főzetének receptjét, úgyhogy ma nem az elkészítéséről lesz szó, hanem a felhasználásáról. Valamikor a XIV. században fedezhették fel, és a feljegyzések szerint már használták a XV. században a Spanyol Inkvizíció kihallgatói ellen. Aki megissza, könnyebben tud hazudni, semmiféle külső nyoma nem marad annak, hogy nem az igazat mondja. A legismertebb hatása, hogy semlegesíti a Veritaserumot mind utólag, mind előre felhasználva.
 Oakley kissé megtördelte a kezét, miközben végigfuttatta a tekintetét a diákjain, mintha áldozatra leső sas lenne. Általában az idősebb diákokon nem volt már olyan hatása ennek a megfélemlítő hatásnak, de a legtöbben azért így is elkerülték a bájital professzor tekintetét.
 – Az óra első felében a feladatuk az, hogy vitatkozzanak a Veritaserum felhasználásának korlátairól. Nem tekintek kifejezetten rossznak egy véleményt sem, de elvárom, hogy mindenkinek, aki erre az órára jár, legyen valamilyen véleménye. Nem fogok beleszólni a vitájukba, azt akarom, hogy beszéljék meg egymás között. Aki úgy gondolja, hogy kezdené, jelentkezzen!/Határidő: október 31. éjfél.

 Ebben a körben elsősorban azt várom, hogy egymásra reagáljanak. Nincsen teljesen rossz válasz, amíg válaszolnak valamit, a lényeg, hogy képesek legyenek megvédeni a véleményüket.

Minden nem lejegelt tanuló, aki nem tud vagy nem akar írni, írjon nekem egy üzenetet, ebben az üzenetben feltüntetve a nevét is! Minden más formátumban érkező igazolást semmisnek tekintek./


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Minerva E. Balmoral - 2016. 10. 18. - 08:25:38

v  ē  r  i  t  ā  s
(http://67.media.tumblr.com/09ef82c47d808b2756a05de461485823/tumblr_of6gll8haI1qgxm7jo9_250.gif)
báj & italtan        Mindig vonzott a bájitalok világa: ebben bizonyultam a legjobbnak, ami azért nem teljesen mentes a sors keserű humorérzékétől, de az elsős énemnek valami kis nyugalmat kölcsönzött a tudat, hogy nem a végletekig kezdő minden témakörben. Arról ugyan szó sincs, hogy egyből tökéletesen sikerült mindent, de igazán nagy katasztrófákat sem fakasztottam soha az üstömből, ami ha nem is lendítette a házam reputációját semerre a néhai Piton előtt, rontani legalább nem rontott rajta - nem úgy Natalie, aki valamiért minden alkalommal megkísértette a sorsot a folyamatos csevegésével. Nem minden tanerő olyan elnéző, mint később Lumpsluck professzor lett, így azért elég gyakran repkedtek a pontlevonások, de még ez sem tudta leszoktatni a lányt a csiviteléstől, nem véletlenül nem foglal most mellettem helyet az alagsori terem sokat használt padjaiban. Még félig alszom ugyan, hosszúra nyúlt a küzdelem az ágyamért a macskával, ennek köszönhetően több a karomon a karmolás, mint egy véres ketrecharc túlélőjén, és a bágyadt szemeimet igyekszem azért ráncba szedve mereszteni az érkező tanárra.
        Oakley több, mint kellemes csalódás az új tanári kar mellett - lehet, hogy pont olyan képet vág általában, mint Maccavity, mikor konkvisztádori törekvései beteljesülnek és én mégis merészelem odébb tessékelni, de ettől még kétségtelenül ért a szakmájához. Nem zavar a rejtélyes laborköpenye, ami bizonyos suttogások szerint nem egy diáklány vagy diákfiú szemének nem való tárgyat rejteget alatta, sem a szabadságolt mosolya: nem ezektől lesznek az órái kompetensek vagy célravezetőek, és ha valahol nem szerencsés egy csillogó szociális készségekkel megáldott jellem szereplése, akkor az a bájitaltan, ahol amúgy is mindig borul és törik minden, lehetőleg a legrosszabb felállásban.
         Egy bólintással nyugtázom a köszönést, aztán megdörzsölöm a szemeimet, remélve hogy a hangom nem hiányzik annyira a kórusból, Oakley biztos kibírja a mai napot egy kissé rekedtre ásított szoprán nélkül is, meg aztán rögtön le is vezeti a jókedvét Raquelen. Csekély számú, ám lelkes társaságunk a szokásos felállásban képviselteti magát, itt-ott egy kiszúrható ásítással, mert a korai időpont nem mindenkinek garancia a szellemi frissességre is - többek között nekem főleg nem, így egy kis késleltetéssel értem meg, mit is szeretne tőlünk a bájitalok monologizáló mestere. Rögtön ezzel a lendülettel sikerül viszonoznom is a pillantását, amit egyesek prédára leső vadállatokéhoz hasonlítottak, de az elődje fenyegető karvalymozdulatainál messze sokkal jobb reakció ez.
        - Professzor úr..! - jelentkezem bele a nagy csendbe, amit reményeim szerint el is oszlatok - Melyik értelemben vett korlátokra gondolt? A felhasználás etikai vagy morális értemére, vagy a fizikaiakra? Csak mert utóbbiak tekintetében több módszer is létezik a semlegesítésre, ezért nem is tekinti a Wizengamot perdöntőnek.. Továbbá az alanya csak azt árulhatja el, amit igaznak hisz, többek között emiatt is alkalmatlan a büntetőjogban való alkalmazásra - maga a felülírhatósága pedig kijelöli a határait is a biológiai síkon.
        Elhallgatok és átadom a szót az utánam jövőnek, bár közben lázasan gondolkozom azokon a bizonyos blokkolókon.. többször is volt a kezemben a napokban az összefoglaló, de persze ki tudja, mikor döntött a légneművé válás mellett, és mondott búcsút a kezem ügyének. Aztán a hasznos és illendő információk helyett valami egészen más jut eszembe, ami egy pince folyosóján visszhangzott. Egy pillanatra a tenyerembe hajtom az arcom, és megpróbálom nem felidézni az esetet, mert a fenyegetés így is elég közeli ahhoz, hogy rémálmokkal ajándékozzon meg, nem kell a kedvenc óráim egyikét is elrontania.
         - Egyszer olvastam... egy olyan esetről, ahol az alany agyának egy része komoly traumát szenvedett, így az emlékei is sérültek. Rajta hajtottak végre egy kísérletet, hogy a szérummal kezelve milyen válaszokat ad. - csatlakozom vissza a vidám téma megvitatásához - Csak a harmadik kísérletnél derült ki, hogy végig hazudik, bár a saját szemszögéből nézve igazat mondott, csak sem a sorrendben, sem annak megkülönböztetésében, hogy kívülről érkezett vagy saját gondolatokat ad át, nem lehetett biztos a kísérletet végző. Az etikusság már más kérdés..


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Clarice Edevane - 2016. 11. 07. - 19:10:46
Éhség vs. bájitaltan
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/f5/95/62/f59562136ae11ebf64340e9f934a5c55.jpg)

Elég kialvatlanságtól szemem alá árnyékot vetítő ábrázatomra nézni, hogy egyértelmű legyen, a mai reggelhez annyi kedvem, mint faterom szóvicceihez egy átlagos, vasárnapi délután. Gyakorlatilag arra se vettem a fáradtságot, hogy megfésülködjek, mert minek is az, az a néhány bizonyos még öt perc szükségesebb volt annál, hogy tudjam, éppen hogyan áll a hajam. Nyűgösségem további fokozása, hogy a kimerültségtől a reggeliről is lemaradtam. Csak az a szerencsém, hogy a klubhelyiségünk nincs messze a bájital tanteremtől, márpedig Oakley fix, hogy leharapja a fejem, ha kicsit is késve esek be. Mindig olyan arcot vág, mint akiből minden örömet kiszipolyoztak volna. Mondjuk azt mondják, Quinton rokona. Sok kettyós egy helyen…
A szokásosnál is nyűgösebben foglalom el szokásos helyem Raquel mellett. Amióta elvesztettük azt a meccset, senkihez nincs egy jó szavam, és valahogy nevetni is ritkábban szoktam, minderre csupán rátetőzik a tény, hogy kihagytam a megszokott étkezést. Hogy teljesítményem növeljem, megpróbáltam összegyűjteni a tippeket kedvenc sportolóimtól, a napi rutinhoz azonban egyáltalán nem olyan könnyű hozzászokni, és az étkezési szokásaimon is rengeteget kellett változtatni. Viszlát, pudingos péksütemény csodák és csokoládé hegyek, helló, dögunalmas gyümölcsös müzlik, és protein bombák! Egyelőre azonban ahelyett, hogy az állítólagos hosszú távú hatásait érezném, csupán azt értem el, hogy minden egyes éjszaka teljesen kimerülten essek be az ágyba a rengeteg plusz edzésnek, és tanulnivalónak köszönhetően. Még így is, hogy alig van órám. Sőt, olyan is előfordult, hogy a gyógyitalomat is elfelejtettem meginni, mégis sikerült aludni.
Remélem, Oakley nem fog visszakérdezni arra a húsz oldalas olvasnivalóra, amit valahogy éjfél körül sikerült befejeznem, a főzet receptjével egyetemben. Az utolsó oldalaknál már annyira jojózott a szemem, hogy azt vettem észre, csak a szavakat olvasom, de nem fogom fel tartalmukat. Annak azért örülök, hogy most elkerülhetem a főzést. Bár nem vagyok rossz bájitaltanból, mindig a legjobbra törekszem, nem hiszem, hogy össze tudnék dobni valamit tisztességesen. Vitatkozni kell… remek. A kérdést azonban így sem igazán értem. Kivel vitatkozzak, miért? Nincs mi mellett érvelnem, nem értem az egész feladatot. Ajh, asszem, kivagyok teljesen.
- Nem kell ehhez fejsérülés, professzor úr. – jelentkezem Balmoral után, a felkéréseket követő, kínos csend után.
- Az emberek szeretik bevenni azt az igazságot, ami számukra kedvező. Apró csúsztatások például. Vagy mi van akkor, ha valaki úgy veri át a szérumot, hogy nem a kérdésre válaszol? Elmond mondjuk egy véleményt valakiről, akiről kérdezik, de közben totál nem rá gondol. Vagy ha nem válaszolsz. A veritaserum felhasználásánál sehol sem írják, hogy muszáj vagy válaszolni. Szóval elvileg nem kényszerít senki. Vagy ha például főbenjáró átokkal kezeltek, és azt parancsolták, hazudj? Akkor melyik az erősebb? – vetek fel néhány dolgot, hallatva skót akcentusomat. Legalább a látszata legyen meg, hogy még képes vagyok bármire is hosszú távon koncentrálni. Már az egyre inkább csikorgó gyomromat leszámítva.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Quennel Oakley - 2016. 12. 04. - 02:02:49
Az óra hátralevő része elmarad. Házi feladatuk egy harminc hüvelykes dolgozat a témáról, Karácsony előtt kérem őket. Ez a házidolgozat adja a decemberi jegyük egyharmadát.

Ms. Balmoral, a meglátásai helyesek, bár ilyen típusú hazugsághoz általában komoly mentális sérülések kellenek. Bizonyára a '49-es Jericson-ügyről olvasott, de ott a bájital minősége volt a valódi probléma Az olvasottságáért azért megítélek 10 pontot a Griffendélnek.

Ms. Edevane, a meglátása az Imperius átokkal kapcsolatban helyes, a két ellentétes erő általában mentális sérülésekkel jár. Önnek is megítélek 10 pontot.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Tyrius A. Reximo - 2017. 12. 13. - 01:06:33
Radix - Folium


~°~ Prológus ~°~

A csípős hajnali tavaszi levegő, apró gyöngyszemekkel hintette be a fű borította zöld lankákat. A parányi kristálygömbök, melyeket a pára szórt szét, valódi kinövésekként ragaszkodtak az őket viselő zsenge szálakhoz. Fekete bőrkesztyűm szorítása engedett, és barna kofferem a kávészínű köves talajra érkezett. Hosszú fekete kabátom bokánál fejeződött be, így az a víztől terhesebben himbálózott lépteimet kísérve. Látszódott a leheletem. Gomolygó füstnek látszódva szökött szét a nyirkos napkelte melegítő sugarai között, már érezhető volt a nyár szerelmes hírnöke, az április. A hatalmas főbejárat előtt állva, valami egészen idegen, torokszorító izgalom fogott el. Több mint két évtizede nem jártam itt, és most minden illat, hang, és megmagyarázhatatlan érzés visszatért, amiket egykor itt hagytam. Most, a pálca másik oldalára állva, annyi szenvedés és eltemetett élet után... elmosolyodtam. Ilyen korai órán, még mindenki az utolsó fejezetét írta, fehér, párnaillatú vásznaira, legvadabb és legcsodálatosabb álomregényeinek, én azonban azután a bizonyos éjszaka után, nem állottam jó alvó hírében. A hatalmas ajtó elé érve, annak két szárnya a régről megszokott nyikorgással kitárult, és ott álltam a kastély halljában. Lassan lépkedve pásztáztam a mit sem változott szobrokat, a szuszogó festményeket, a porlepte csillárokat, a sóhajtásaimra fellobbanó fáklyákat. Tökéletes béke honolt. Végigsimítottam a falberakások finomra faragott dombormintáit, beeresztettem orromba a régi szőnyegek illatát, és leültem a főteremben a tanári pulpitusra. A mozaikablakokon át, egyre több fény szökött a szürke terembe, ahogy a nap percek alatt egyre magasabbra nyújtózkodott a búzavirágkék fátyol peremén. Hét óra elmúlt, s lassan megteltek a falak zajjal. Először csupán neszeknek, kapirgálásnak tűnő hangfoszlányok verődtek egyik falról a másikra. Aztán olybá tűnt, a távolban egy férfi és egy nő beszélget. A szavuk nem volt kivehető, ahhoz hasonlított, mint amikor valaki víz alatt kiabál. Az artikulálatlan morranásokból hangzók váltak ki, majd szavak, és mondatfoszlányok, végül megjelent pár reggeli kukorékoló a főteremben. Az elsőként megérkező diákok lopva tekintettek felém. Mozdulatlanul, komoran ültem, a terem túloldalát bogarászva tekintetemmel. Aztán feltűnt az igazgatónő is, arcán széles mosollyal üdvözölt, udvariasan meghajolva köszöntöttem. Közölte velem, hogy miután minden diák megérkezik a reggelihez, röviden bemutat, hogy aztán nyugodtan munkába állhassak. Ritka volt, hogy egy tanár év közben cserélődjön, főleg így, az év második felének is a második részében, Oakley professzor egészségének hirtelen megromlása azonban ezt a példátlan, sürgős megoldást követelte. Természetes volt, hogy Minerva kérésére rögtön segítő kezet nyújtottam az intézménynek, otthon pedig különben sem bírtam volna megmaradni. Mikor a terem végre megtelt, az igazgatónő csendre utasította az álomtól éhes tanulókat, akik annak rendje és módja szerint, figyelmüket a pulpitus irányába terelték.
"Kedves diákok! Rövid leszek mondandómban, hiszen tudom, mindnyájan éhesek vagytok, és a tanórák hamarosan kezdetüket veszik! Ezért hát rögtön rátérek a tárgyra. Oakley professzor sajnálatos módon, hirtelen távozásra kényszerült a tanári karból, mihamarabbi felépülést kívánunk neki. Helyét, a bájitaltan tanítását Reximo professzor veszi át! A mai órákat már ő vezényli le, sok sikert kívánunk neki! Jó étvágyat!" fogalmazott McGalagony, majd helyet foglalt mellettem, és nekilátott a reggelijének...

~°~ Óra indul ~°~

A folyosók szelesek voltak a déli szárnyban, már akkor is, amikor ide jártam. Ez most sem volt másképp. Cipőm kemény talpának éles koppanásai cikáztak a hűvös kőtéglák között. A szertárba viharzottam, az utamból némán terelgettem szét a kavargó diáksereget. Próbáltam kizárni a nyüzsgést, a túl sok méricskélő tekintetet, melyek mind a belsőmbe kívántak látni. A diákok rögtön arra gondolnak, vajon lehet-e egy tanárnál késni, mennyire szigorúan osztályoz, elalszik-e az ember az óráján, mert unalmasabb egy verselő trollnál is... Kétségtelen, diákként én is ilyen voltam, pedig az iskolaelsők közé tartoztam. A szertárból összegyűjtöttem az órához való felszerelést. Volt egyfajta mezsgye, amin elindulni kívánkoztam, habár nem voltam teljesen jól informálva arról, hogy melyik évfolyam pontosan hol is tartott éppen a tananyaggal, lévén Oakley professzorral nem sikerült felvennem a kapcsolatot, hogy ezt a kardinális kérdéskört megvitassam vele. Éppen ezért, a saját fejem után mentem, és jobb híján a diákok -feltételezhetően- hiányos jegyzeteire támaszkodtam. A holmikat kipakoltam a tanári asztalra. Furcsán kedélyes termet hagyott itt elődöm, de majd idővel kényelmesebbé, és praktikusabbá teszem. Két kezemet az asztalra helyeztem, fejemet leborítottam, vettem pár mély lélegzetet, és kihúztam magam. Határozottnak és eltökéltnek éreztem magam, egészen addig, amíg be nem lépett az első gyerek. Kicsi volt. Ijesztően kicsi. Valahogy nagyobbnak képzeltem egy tizenegy évest. A fiatalok sorra érkeztek könyveikkel, és eszközeikkel, mind a már megszokott, majd' egyéves rutinjukkal leültek a helyeikre, házak szerint elkülönülve. Szemeikben izgatottság, félelem tükröződött inkább. Hiszen ezek még kiskölykök. Ha egy éve ide járnak ha nem, még tisztességesek, és nem kijátszani próbálják az oktatókat, hanem megfelelni nekik... Legalábbis én így gondoltam. Mikor az óra pontosan kilencet ütött, felemeltem a pálcámat, és bezártam a terem ajtaját.
"Aki késik, kinn marad, és húsz pont mínuszt intézett a házának. Ez mától fogva így van." kezdtem hidegen. Rövid hatásszünetet tartottam, az ijedt tekintetekből megkaptam a visszajelzést, hogy eljutott mindenki agyáig az információ.
"Nem kívánom az óra elejét elhúzni felesleges ismerkedéssel, de néhány dolgot jobb ha már most leszögezek, a könnyebb, praktikusabb, konstruktívabb munka reményében. Reximo professzor vagyok, és mint azt tudják, és nyilván észrevették, Oakley professzor óráit veszem át, valószínűleg innentől már véglegesen. Bizonyára értesültek arról, hogy be kívánom szedni az ez évi jegyzeteiket, ezt pár nap múlva vissza fogom juttatni magukhoz, csupán azt kívánom kideríteni, mely témákat érintették az elmúlt nyolc hónapban." miközben e szavakat intéztem az ijedt tekintetekhez, a hátam mögötti fekete táblára lassan felíródott a nevem. Hatásvadász megoldásnak éreztem kissé, de valahogy meg kell fogni őket...
"Tehát a tudnivalók. Nem kívánok fegyelmezni, de a fegyelmezetlenséget nem tűröm, legkisebb formáját is súlyosan büntetem, pontlevonással, felkérdezéssel." szemeim lassan a Mardekárosok felé kúszott. Nem éltem előítéletekkel, de úgy értesültem, na és persze ez már az én koromban is nyilvánvaló volt, több volt a Mardekárban a vagány, mint a szorgos tanuló.
"Tehát ahogy mondtam, a késés kizárt, óra kezdésekor, a terem ajtaját lezárom, aki kinn ragad, visz haza mínusz húsz pontot, és számíthat rá, hogy a következő órán felmondja az általa kihagyott óra tananyagát, méghozzá úgy, hogy feleletét mínusz húsz pontról indítja, és tökéletes megoldás esetén nulla pontot nyer. Az órákon való részvételt nem, az aktív részvételt jutalmazom. Továbbá lehetőségük adódik majd szorgalmi feladatok kidolgozására és leadására, bármikor a mai naptól kezdve. Mindent örömmel fogadok. Begyűjtött alapanyagokat, kidolgozott recepteket mintával, legyenek kreatívak és szorgalmasak! A szorgalom olyan szer, melytől a tehetség virága kivirul, a tehetségtelenségé pedig szárba szökken. Az órákon való kérdésfeltétel elvárás. Ha problémába ütköznek, azonnal jelezzék. Ha nem értenek valamit, szintúgy, kézfeltartással szíveskedjenek türelmesen várni, míg felszólítom a kérdezőt. Fontos tudnivaló, és nem árt már elsőben leszögezni. Aki négy év múlva RAVASZt kíván tanni a tárgyból, kitűnő eredménnyel kell vizsgázzon, akárcsak a néhai Piton professzor idejében. Ennyit a bemutatkozásról." zártam le, és lesétáltam a pulpitusról. Csend volt, csodálatos, aranyillatú csend. Csupán a lélegzetvételek kakofóniáját lehetett hallani, és a cipőm sarkának lassú koppanásait.
"Maga, ott. Hányféle bájital-hozzávalót jegyzünk recept szerűen?" tettem fel a kérdést egy teljesen véletlenszerűen kiválasztott diáknak. Mivel halvány lila gőzöm nem volt arról, hogy hol tartanak eme tudomány csodás asztalán, nem véltem mellélövésnek, ha az alapoktól kezdem a faggatózást. Az ismétlés senkinek sem árt, és legalább leteszteltem a diákok tudásának elmélyítettségét.
"És ha egy számban válaszol, akkor lesz szíves fel is sorolni néhányat. Mondjuk annyit, amennyit tud." toldottam meg az első feladatot, miközben komótosan, magam elé nézve tettem egyik lábamat a másik után.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2017. 12. 14. - 16:45:45
Óra indulBájitaltan – jelentem ki magamban kisebb megkönnyebbülés szerűen, hiszen végre valami érdemlegessel is foglalkozhatok a patkányok gyufásdobozzá változtatásán kívül. Ez az óra mellesleg még inkább különleges lesz, hiszen ezúttal nem Oakley professzorral fogunk receptúrákat tanulmányozni, hanem egy egészen új személlyel, akivel eddig még nem találkoztunk órán. Izgatottan rohanok végig a folyosókon, miközben a szembe jövő diákok elől ugrándozva próbálok kitérni, hogy minél hamarabb a bájital tanteremhez érhessek. Fontos az első benyomás, így szeretném, ha az új professzor tisztában lenne vele, hogy jól szeretnék teljesíteni a tantárgyban. Nagy lihegések közepette esek be ajtón, s látszólag küldetésem sikerrel járt, hiszen én vagyok az első diák a tanteremben.
- Jó napot professzor úr! – köszöntöm illendően, majd elindulok a már jól megszokott helyemhez.
Szépen elrendezek mindent az asztalon, hogy minden tökéletesen álljon. Még a könyvek széleit és egymáshoz igazítom. Egy tankönyvet kinyitok magam előtt, majd olvasgatni kezdem, hogy véletlen se hibázzak semmiben, ha véletlen valami kérdést tenne fel nekem a professzor, de eközben néha ki-kitekingetek a tanárút felé, hogy jobban szemügyre vegyem arcvonásait. Minden pillantással egyre unszimpatikusabb lett számomra. Ránézésre olyan rideg és gonoszkodó tanárnak tűnik, de ez csak a látszat, sosem ítélkezek előre. Lehetséges, hogy ő lesz a legkedvesebb tanár, akit valaha is ismertem. Önfeledten lapozgatom az oldalakat, bár nem vesztegetek rájuk túl sok időt, hiszen a nagy részét már úgy is tudom. Mindeközben a terem is szépen lassan megtelik diákokkal. Mikor már véget ér a folyosói nagy zsibongás, a professzor egy pálcaintéssel bezárja az ajtót, mint aki el akarja zárni előlünk az egyetlen lehetséges menekülő utat az elkövetkezendők miatt. Szerencsére elmondja, hogy csak a késők megbüntetésére szolgál ez az intézkedés, ami szerintem jogos is, hiszen a késők megérdemlik a büntetést. A bezáródó ajtó hallatán a teremben az elsősök elhallgattak. Eltűnt az óra eleji zsibongás, s helyette az üres teret a professzorúr szavai kezdték megtölteni. Minden szóra alaposan figyelek, hiszen rendkívül fontos tájékoztatást tart Reximo professzor. Igen, már a nevét is tudom. Úgy emlékszem az igazgató már említette, de bevallom akkor nem igazán figyeltem rá, hiszen csak a kaján járt akkor éppen az eszem. A szorgalmi feladtak szó hallatán felcsillan a szemem. A világ legjobb dolgai közé tartozik a szorgalmi feladat készítés, hiszen egy csomó érdekességet tudhatsz meg és mellesleg szórakoztató, ráadásul mindezért még jutalmat is kaphatsz. Hát mi lehet ne ennél jobb?! Esetleg egy bájitaltan szakkör. A tanárúr szavai közül csak eggyel nem értek egyet, a RAVASZ vizsgával. Én úgy tudom, hogy négy év múlva csak az RBF vizsgát tesszük le, a RAVASZ csak heted évben lehetséges. A professzor követelményei elsőre talán ijesztőnek tűnhetnek, de nem teljesíthetetlenek, hiszen csak szorgalom kérdése az egész. A bemutatkozása azt hiszem eléggé beleégett a többiekbe is, hiszen jól tudom, hogy nem mindenkinek van akkora szorgalma, mint nekünk, Hollóhátasoknak. Sok diák arcán felháborodást és meglepődöttséget látok az elhangzottak után. Figyelmem ismét Reximo professzorra fordítom, aki lassan lejön emelvényéről, majd árgus szemekkel vizslatja végig a teremben ülő diákokat. Egyszer csak megakadt rajtam a szeme, én pedig felvettem vele a szemkontaktust. A helyzetből és nézéséből egyből meg tudtam állapítani, hogy kérdezni fog valamit feleltetés szerűen. A gondolataim bebizonyosodtak, ugyanis valóban felszólított, hogy válaszoljak pár egyszerű kérdésére.
- Úgy hiszem huszonkettő alapanyagról tanultunk eddig, de persze tudom, hogy ennél jóval több is létezik. A következő alapanyagokat vettük át Oakley professzorral. Bezoárkő, Sisakvirág, Egyszarvú szarv… - sorolom az eddig tanult alapanyagokat, majd mikor befejeztem a felsorolásukat, elégedetten mosolygok a tanárúr felé, hogy helyeselje az előbb elhangzottakat.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Jimmy Slinkhard - 2017. 12. 14. - 21:07:31
Óra indul!

***

Sietve szedtem a lépteimet a tanterem kezemben a könyvemmel és a jegyzeteimmel. Gyorsan cikáztam a többi diák közt, mert hamar oda akartam érni az órára, hiába is tartottam ettől az elkövetkezendő egy órától.
Alapvetően szerettem ezt a tantárgyat is, mint majdnem mindegyiket, de most egy kicsit izgultam. Tudtam, hogy új professzor fogja tartani az órát, akit az Igazgatónő is említett a reggelinél. Már akkor láttam, hogy Reximo professzor elég kemény tanár lesz, borsózott a hátam a rideg tekintetétől.
Hiába igyekeztem olyannyira, csak másodikként értem a teremhez, de azzal nyugtattam magam, hogy a második hely is jó, és az első gyerek szintén Hollóhátas, nem hoztunk szégyent a házunkra.
Mikor beléptem a terembe úgy tettem, mint az előttem lévő fiú, és én is illedelmesen köszöntem ugyan azokkal a szavakkal, amivel a másik srác. Nem ismertem a fiút, annak ellenére, hogy egy házban vagyunk. Lehet, hogy a könyvtárban való olvasgatás helyett, ismerkednem kéne.
Helyet foglaltam az első helyezett mellett, majd Reximo professzor egy pálcamozdulattal bezárta az ajtót. Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy kint akar tartani valamit, vagy minket bent, de hamarosan a tanár megmagyarázta a tettét. Szerintem igaza volt, aki nem képes arra, hogy időben elinduljon az órára, az vessen magára.
Szépen helyeztem el az asztalon a tankönyvemet, majd szépen végighallgattam a professzor ismertetőjét.
A hideg kirázott attól, ahogy a tanár járkált és közbe a szemét szinte végig rajtunk tartotta. Az ismertetőjéből kiderült számomra, hogy Reximo professzornak kemény elvárásai vannak, és már most gondol a RAVASZ vizsgára.
A professzor mondandója végén végigpillantott a gyerek seregen, ekkor a testem megfeszült, tudtam, hogy kérdezni fog és reméltem, hogy engem. Bizonyítani akartam az új professzornak. Amikor felém nézett megörültem és már majdnem pattantam is fel, hogy válaszolok, de sajna ekkor tűnt fel, hogy nem engem, hanem a mellettem ülő diákot szólította.
A majdnem megütött a guta. Ez a fiú ért ide elsőnek és most őt kérdezik.
Figyelemmel kísértem, ahogy a fiú szinte hibátlanul sorolja fel az eddig tanult összetevőket, közben a szememmel végig követtem a jegyzetemben szereplő összetevők nevét, és éppen elismerően bólintani akartam a társam felé, de rájöttem, hogy hibázott. Van huszonharmadik összetevő is a jegyzeteinkben.
Illedelmesen jelentkezek, megvárom, hogy a professzor szólítson, majd megköszörülöm a torkom és belekezdek:
– Sajnálatos módon ki kell javítanom az előttem szólót, ugyanis nem huszonkettő, hanem huszonhárom alapanyagot tanultunk eddig. A huszonharmadik a macskagyökér, ami híres arról, hogy nyugtató hatású és erős szaga vonzza a macskákat, a neve is erről árulkodik. Ez a növény egyik fő alapanyaga a Nyugodt álom esszenciának is, több nyugtató és altató hatású készítmény között – mondom, majd elhallgatok. Örültem, hogy végre én is kimutathattam a fogam fehérjét egy kicsit.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Tyrius A. Reximo - 2017. 12. 15. - 03:32:14


ÓRA INDULKérdésem feltétele után megtorpantam a két hollóhátas ifjú padja előtt. A kérdésemre hosszan kifejtett válasz érkezett. Mozdulatlanul hallgattam végig a tartalmas beszámolót, és mikor megkívántam köszönni a feleletet, a pad másik felén ülő diák a magasba emelte a kezét. Ez mind azt bizonyította, megértették az imént elmagyarázott rendszert, és nyugodtan konstatáltam, hogy a munka, ha ilyen szellemiségű marad, zökkenőmentesen fog haladni. A padtárs még egy hozzávalóval bővítette az előtte szóló tetemes listáját, elégedetten bólintottam a páros felé.
"Köszönöm. Így mindjárt könnyebben kalauzolhatom magukat a bájitaltanulás világának ezerízű, és ezerszagú tájain. Mr..." tekintetemet a jegyzetfüzeteken szereplő nevekre irányítottam "McFly. Köszönöm hogy kitért azon fontos pontra, hogy a maguk által ismeretes összetevőknél sokkal több létezik. Mondok még valamit. Az általam ismeretes összetevőknél is több létezik. Helyesen úgy szól, hogy az világon levő összetevők száma megegyezik a világon levő összes elem számával. Bármi kipróbált, és még kipróbálatlan alapanyag potenciális összetevő lehet, éppen ezért, a receptkönyvben felsoroltak, amolyan irányadásként szolgálnak. Mondhatni: ezek a jól beváltak. A bájitalfőzést, leginkább a művészetekhez, mondjuk a festéshez tudnám hasonlítani, melyben megtanulhatják tőlem az ecsetkezelést, az alapvető színek kikeverését, az aranymetszés szabályát, a geometriát, és mindent ami egy általános festményhez szükséges. Ezen felül azonban számtalan árnyalat létezik, számtalan tárgy, amiről festhetnek, forma amit megalkothatnak. A képzeletüknek csupán saját testi épségük figyelemben tartása szabjon határt!" fogalmaztam, miközben lépteimet ismét a pulpitus irányába vettem. A padlódeszkák felerősítették járásom hangját. Ahogyan odakinn a felhők ismét kitárták az eget, és a Nap korongja a rövid ború után felragyogott, és a teremben úszó porból glória szerű függönyt szőtt a diákok asztalaira. A természetes fény némi megnyugvást hozott a levegőbe, és az elsősök fegyelmezettsége belém is melegebb érzéseket lehelt. Megvártam, míg a lassabban írók is befejezik a jegyzetelést, és mikor az utolsó ceruzakoppanás is elhangzott, ünnepélyesebb hangot megütve folytattam.
"Nyissák ki a tankönyvet a 76. oldalon, majd húzzanak kesztyűt, és vegyenek elő egy szár urtica diocia palántát. Mielőtt bájitalfőzéshez fognánk, fontos az előkészületek helyes, és pontos rögzítése. A mai napon a párok, velem szinkronban fognak dolgozni, a munkafolyamatot pedig részletesen kifejtve elemekre bontjuk, amit lesznek szívesek pontosan jegyzetbe foglalni, az új füzetükbe, hiszen a régit az óra végén kötelesek leadni, ezt ne felejtsék." mondtam, és miközben a szorgosan készülő elsősöket instruáltam, magam is egy pár kesztyűt húztam a kezeimre, és egy szár csalánpalántát helyeztem az előttem fekvő fadeszkára.
"Kezdjük egy kis növénytannal. Ennek a neve: Urtica Diocia, köznyelven tűzpalánta, avagy közönséges csalánfű. Kellemetlen a csípése, ezért a kesztyű használata erősen javallott." Egy üvegurnát vettem kézbe, és felmutattam az arcom előtt, hogy mindenki jól láthassa, majd a diákok asztalára készített hasonló tárolókra mutattam. " A mai órán főzendő bájitalhoz nem azokat a friss szárakat fogjuk használni, amiket az imént a deszkájukra helyeztek, hanem ezeknek az üvegcsébe készített, szárított és megmunkált töveket, ugyanis ha a tankönyv receptjére vetik pillantásukat, láthatják, hogy az szárított csalántöveket említ." A csalánpalántát keresztbe fordítottam a falapon, majd megragadtam a kicsiny, de elképesztően éles késemet, és elmetszettem a növény szárát, éppen a gyökérgumó felett, ahol a zöldes szín fehérré halványodni kezdett.
"Viszont hogy tudják, hogyan is lesz a csalánból szárított csalán, nem pedig száraz csalán, érdemes követniük pár praktikát. Először is, lemetsszük a radixot, ott ahol a a caulis halványodni kezd." miközben magyaráztam, a saját szár csalánnövényemet magasra emelve mutattam az eljárást.
"Ügyeljenek rá, hogy az elmetszést pontosan végezzék, hogy a használható szárrészek ne vesszenek kárba. Ezek után, a növény összes foliumát eltávolítjuk a nodusokról, majd az egészet egyben az asztalra helyezett papír borítékokba helyezzék, hogy félre tehessük kiszáradni. Ez a szárítás helyes eljárási módja. Most vegyék maguk elé a kiszárított növényeket, és nyissák ki az asztalokra készített ládikókat, melyekbe a mai főzet hozzávalóit készítettem. Ahogyan azt a könyvben is olvassák, ma egy roppant praktikus bájital elkészítéséhez fogunk nekilátni. A főzés forrázási, égési sérülésekkel járhat, ha az ember nem elég körültekintő. Ennek gyógyítására szolgál a leforrázást gyógyító keverék... Látják a könyvben leírt receptet."

"Első rész
 1. Tégy 6 kígyóméregfogat a mozsárba
 2. Törd össze, míg teljesen por formát nem ölt
 3. Adj 4 unciát az összetört fogakból rézüstbe
 4. 250 fokra melegítsd összesen 10 másodpercig
 5. Főzd 33-40 percig
 
 Második rész

 1. Végy 4 szarvas meztelencsigát, és add hozzá a főzethez
 2. Vedd le az üstöt a tűzről
 3. Végy 2 tarajos sül tüskét és add hozzá a főzethez
 4. Keverd ötször, óra járásával megegyező irányba
 5. Ints rá a pálcáddal, hogy befejezd a főzetet."


"Ugyan a tankönyvi recept nem említi, de az első részben, a harmadik és negyedik pont közé illesszenek be egy fontos hozzávalót. Egy fél fej sötét hagymát vágjanak apróra, és adják hozzá a fogőrleményhez, csak ezek után kezdjék melegíteni, valamint a második részben, a két tüskét, a fogakhoz hasonlóan őröljék porrá, és csak azt követően adják hozzá a főzethez. Amennyiben sikeresen készítik el, az üstjeikből rózsaszínes gőz fog felszállani. És most mielőtt munkához látnak, van kérdésük?"


 
  


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2017. 12. 23. - 13:18:21
Óra indul!

A mellettem ülő fiú felszólalásán előszőr megdöbbenek, majd idegesen, szúrós szemekkel nézek diáktársamra. Úgy nézek rá, mintha csak a puszta pillantásom elég lenne, hogy rögtön szörnyethaljon, de sajnos ez lehetetlen, legalábbis egyelőre. Hogy mer ez engem kijavítani, ráadásul nem is fejből, hanem a jegyzeteiből. Bár amiket hallottam pletykákat elég nagyszájúnak szokták hívni a többiek ezt a srácot, vagy legalábbis valami hasonlót hallottam. Azt hiszem Jimmy Linkzsáknak hívják, de felőlem akár lehet méregzsák is, mert ezek után jobban teszi, ha hozzám se szól. Inkább a professzorra fordítom figyelmem ezután, s megpróbálok lenyugodni, hogy koncentrálni tudjak az óra további részében. A tanárúr szavain csak ámulok és bámulok. Gondoltam, hogy sok alapanyag létezik a világon, de abba nem gondoltam bele, hogy akár mindent fel lehet használni amit találunk. Akkor akár én is könnyedén alkothatnék új bájitalokat, hiszen jóformán csak összekeverek ezt-azt és lesz, ami lesz. A tűzpalánta valóban egy galád növény, már találkoztam vele az üvegházban, amikor véletlen hozzáértem az egyikhez. A fájdalomra a kellemetlen szó, nagyon enyhe kifejezés, de szerencsére gyorsan lekezelték a kezemet és így hamar megszabadultam a fájdalomtól. Pontosan lejegyzetelem, hogy miként kell eltávolítani a csalán tövét. Már éppen a kesztyűkért nyúltam volna, mikor még recept kiegészítést közült velünk Reximo, pontosan beírtam a könyvembe a kiegészítést, így a későbbiekben is hasznát vehetem majd. Ezután végre nekiláttam a növény szárításnak. Kérdésem már egyáltalán nincsen, így úgy gondolom, hogy elkezdhetem a munkát. Felhúztam a kesztyűket, gondosan ráigazgattam az ujjamra, majd végigsimítottam a növény, hogy megszúr-e.
- Ne aggódj kisnövény, majd kesztyűs kézzel bánok veled! – szórakoztatom magamat halkan.
Bár még éppen nem mondták, hogy kezdhetjük, de biztosan nem haragszik meg a professzor, ha én már előre dolgozok. Elvettem a kiskést, hogy le tudjam metszeni a szárítandó részt. Megvizsgálom, hogy mégis mennyire éles, meglepetésemre iszonyú éles, akár még Jimmy ujját is levághatnám vele, de akkor nekem kéne feltakarítanom a vért, így inkább elvetem ezt az ötletet. Először az utasítás szerint a gyökereit kell levágni, ott ahol a szára halványodni kezd. Egy határozott mozdulattal le is metszem azt a részt, bár nem túl pontosan. Többet kellett volna levágnom, de még most is levághatom az a maradék kis részt. Mindezek után áttérek a következő lépésre, vagyis a levelek eltávolítására, ezt könnyebb megcsinálni, hiszen jobban látni, hol kapcsolódik a levél szára magába a növénybe. Azt hiszem már csak egy teendő maradt hátra, méghozzá a csomagolás. Szépen beleillesztem a boríték belsejébe a kis növényt, majd felpillantok a tanárúrra, hogy nem-e mérges azért mert előre dolgoztam.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Jimmy Slinkhard - 2017. 12. 27. - 17:10:19
Óra indul!

***

A mellettem lévő fiú, mialatt beszéltem a szemem sarkából láttam a fiú arckifejezését. Hát mindennek lehet mondani azt a nézést, csak nem barátságosnak. A professzor elégedett pillantása biztató volt, majd kezdte is leadni nekünk az óra tananyagát.
Figyelmesen hallgattam, hogy mit mond a professzor és éppen a csalán feldolgozásáról beszélt. A Vigyorogva hallgattam, hogy azt mondja „kellemetlen” nem kellemetlen, igazán fájdalmas tud lenni a csaláncsípés. Nem akartam elhinni, hogy egy ilyen gyakori növényt be kell mutatni a diákoknak, hisz már számtalanszor találkoztam a növénnyel, de azért részletesen jegyzeteltem mindent, amit a professzor mondott. 
Néha az árvaház udvarán foltban nőtt ez a gyógynövény, és én egyszer, mikor nyáron nagyon meleg volt és póló nélkül rohangáltunk, belestem. Az mind a két karom, mellkasom és hasam vörösen izzott tőle, és égett. A csípést a nővér alkohollal kezelte, mely ténylegesen enyhítette a fájdalmat.
Hamarosan áttért a professzor egy receptre, figyeltem és aminek szükségét láttam, azaz minden, lejegyzeteltem. A könyvemben beírtam az első rész harmadik és negyedik lépése közé a hagyma összeaprítását, majd arra lettem figyelmes, hogy a fiú mellettem motyog valamit, s már neki is látott a csalán feldolgozásának.
– – Parancsolsz?–  reagáltam a hablatyolására, miután azt mondták, hogy nekiláthatunk a munkának, ugyanis nem értettem, hogy mit mond. Hamarosan a kezemet nyújtottam felé és bemutatkoztam – Jimmy Slinkhard vagyok. Örülök, hogy veled dolgozhatok. - mosolygok a fiúra, majd elkezdem készíteni a bájitalt. Felnyitom a ládikát, majd fogom a kígyó méregfogakat, majd pontosan hatot teszek a mozsárba és elkezdem szétmorzsolni. Finom, lisztes állagúra morzsolom, nehogy egy darabka is legyen benne, mivel erős a kezem, ügyesen használom a mozsárt.
Mikor a kígyófogak már lisztté vannak őrölve, négy unciával a rézből készült üstbe teszek, majd, ha eddig a másik srác nem tette meg, felkockázok fél fej sötét hagymát, jó apróra, s a fogőrleményekhez adom azt, majd a fiúra nézek, ha nem ő darabolta a hagymát:
 – Akarod te melegíteni vagy csináljam én?– kérdezem tőle tök barátságosan, hisz egy házba valók vagyunk, minek ellenségeskedni? Csak bemutattam a tudásom a professzornak.
Ha ő nem akarja melegíteni, akkor melegítem én, s pont tíz másodpercig próbálom azt melegíteni, magamban számolom, ebben előnyöm van, ugyanis jó a ritmusérzékem a zongorázás miatt.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Tyrius A. Reximo - 2018. 01. 03. - 14:28:17
Az elsősök szorgalmasan munkának láttak. Az első padsor közepén helyet foglaló Hollóhátas páros kifejezetten szórakoztató látványt nyújtott az óra csendes szakaszában. Ez a két helyes kis fickó valóságos versenylázban égett, és egymást túllicitálva dolgoztak, ami amellett, hogy felnőtt szemmel valóban baromi mulattató, a munkamorálnak kitűnő löketet biztosít. Éppen ezért, úgy gondoltam öntök még egy kis olajat a versengésük fel-felbukkanó lángjaira. Csupán annyit, hogy nehogy haragosaik legyenek egymásnak, vagy akár az egész csoportnak, de még keményebben dolgozzanak a tudásért. Ahogy elnéztem ezt a két fiúcskát, elöntöttek az emlékek. Ez a terem, annak idején Lumpsluck professzor idejében is hasonló arculatot öltött, talán valamivel világosabb volt, amit én azonban nem túlságosan szívleltem. A bájitalfőzés során az erős fény befolyásoló tényező lehet. Erős fényben másként hatnak a főzetek színei, a gőzök árnyalatai. Szigorúan végigvizslattam a munkálkodókat, és csupán egyetlen szempár meredt vissza rám a nebulók közül.
"Mr. McFly. Nincs dolga?" kérdeztem szárazan, és a fiú előtti borítékra néztem. Leléptem a pulpitusról, és mellé álltam. Pár másodpercig meredtem rá, majd a papíros tartalmára vetettem néhány pillantást.
"Nagyszerű munka." mormogtam, és tettem egy baljós kört ismét a teremben.
A hátam mögül valami mormogást hallottam. Lépteimet megállítva fordultam meg, és láttam amint Jimmy kezet nyújt Patricknek.
"Azt hiszem ez nem társalkodási ismeretek óra, Mr. Slinkhard..." mondtam hűvösen, és kezeimet a hátam mögé téve ismét visszaléptem a helyemre.
"Remélem mindenki olyan szépen előkészítette a csalánnövényét mint Mr. McFly. Mivel ő volt az első, aki pontosan elkészült a munkája első részével, és az instrukcióimat követve szorgalmasan előre dolgozott, öt pontot írhat a Hollóhát számára. Álljanak neki a főzésnek. A tűzpalántákat óra végén a jegyzeteikkel együtt adják le." adtam ki az utasítást, és lassan őrölni kezdtem a fogakat, hogy ígéretemnek eleget tegyek, miszerint együtt dolgozom a diákokkal. Mindeközben észrevehetetlen kíváncsisággal fürkésztem a két fiút az első padban...


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 01. 11. - 20:41:48
Óra indul


- Már…már elkészítettem a csalánt – válaszolok kissé félénken a professzornak, de kár volt aggódni mert még dícséretet is kapok.
Kihúzom magam büszkén, hogy kissé Jimmyt is cukkoljam, de persze csak játékból, nem akarok vele komoly ellenségeskedést. Amint a tanárúr leteremtette a padtársamat szinte alig tudtam visszatartani a nevetést, ezért halk kuncogó hangot hallattam. Azért kissé megesett rajta a szívem, mert biztosan nagyon kellemetlenül érezheti most magát. Óvatosan a pad alatt a fiú felé csúsztatom a kezem.
- Szintúgy örülök. Patrick McFly vagyok! – suttogom neki hallkan, hogy lehetőleg Tyrius ne hallja.
Eszméletlen, hogy már az első órán pontokat szereztem, bár említette a professzor, hogy a szorgalmat jutalmazza. Csakis Jimmy kérdése térített magamhoz. Na persze a válaszom egyértelmű volt, hiszen ha már eddig nem segítettem sokat, akkor majd most belehúzok.
- Persze!
Neki is látok a hozzávalók főzésének. Rá is pillantok az órára, hogy ne főzzük túl sokági. Amikor végre az idő is lejárt akkor nekilátok a második résznek. Bele is teszem a csigáka, ha Jimmy még nem előzött meg, majd leveszem a tűzről az üstöt. Az egyik kedvencem a bájitalokban, hogy szinte minden hozzávalótól megváltozik a színük, mint most a csigáktól. Jöhet még bele a két tüske, bár még szinte forr az üst, de nem hiszem, hogy akadályozni fog a főzet elkészítésében.
- Szeretnéd keverni, vagy keverhetem?
A teremben igazán forró a hangulat számomra, na persze nem csak a tűzforró üstök miatt, hanem az izgalom miatt. Már csak az a pár kavarás és a végső elegáns pálcaintés hiányzok, hogy készek legyünk. Remélem, ha már úgyis elég jók vagyunk külön-külön is, akkor együtt mi leszünk a legjobbak. Esetleg szerezhetünk még pár pontot a Hollóhátnak, na persze csak, ha nem szól bele valami véletlen balszerencse. Bár néhány embernél láttam robbanó füstfelhőket, ezért reménykedek, hogy mi nem fogunk úgy járni.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Jimmy Slinkhard - 2018. 01. 13. - 09:17:41
Óra indul!

A professzor észrevette, hogy próbálok valamiféle kapcsolatot kiépíteni a padtársammal. Egész hangosan szólalt meg a professzor, és hozzám intézett egy mondatot, melyben a tudtomra adta, hogy maradjak csöndben. Az érzés, ahogy a teremben majdnem mindenki rám szegezi a tekintetét, leírhatatlan. Egy halk „elnézést” mormoltam, és közben égett az arcom, mint a Reichstag.
Egy kis idő múlva a fiú is bemutatkozott, jóval óvatosabban, mint én, és a pad alatt kezet nyújtott. Kezet fogtam Patrickel, és elmosolyodtam. Mi külön-külön is jók vagyunk, de együtt mi lehetünk a legjobbak, nem? Miután minden szükséges az üstben van, a fiú nekiállt főzni az üst tartalmát.
Patrick arca egy fokkal barátságosabb lett. A főzés alatt előkészítettem minden szükséges dolgot, és én is figyeltem az órát, de közben néha-néha a szomszéd padra tekintettem.
Csak úgy, a szemem sarkából figyeltem a szomszédainkat, akiknek éppen az arcába robbant egy kis gőz. Majdnem felnevettem, de helyette csak halványan elvigyorodtam.
Letelt az idő, és padtársam nekilátott a második résznek. Bele rakta a csigákat, melyeket odakészítettem neki. Utána én beleraktam a kettő tüskét, vagyis akartam, de a kazünk összeütközött Patrickel. Kissé ijedten néztem rá, utána az asztalra, hogy nem-e borítottunk le semmit, de szerencsére nem. Minden ugyan úgy a helyén volt. Ha a padtársam átengedi nekem a tüskék behelyezését, akkor én teszem meg, ha nem, akkor evidens, hogy ő.
A mély csendet egy halk suttogás szakította meg Patrick felől. Mázlista volt a srác, ugyanis a fortyogás és egyéb alapzaj jól rejthette a hangját.
– Keverem – mondtam én is suttogva, azután hátulról egy felsikkantást hallottam. Egy Hugrabug-os lány leforrázta a kezét, de ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, és el kezdtem a főzetet kutyulni.
Óramutató járásával megegyező irányba kavartam, pontosan ötször. Gyorsan haladt a mi asztalunk, talán nem mi ketten haladtunk a leggyorsabban, de eddig nem forráztuk le magunkat, nem borítottuk fel az üstöt és főleg nem robbantottunk fel semmit.
A keverés közben a felszálló gőz kissé megégette az öklöm, de összeszorított foggal befejezem a folyamatot.
Már csak az utolsó pálcaintés kellett, felemeltem a pálcám, és rákészültem az intésre, de valami megállított.
 Együtt dolgoztunk a bájitallal, tehát nem csak engem illet, hogy azt befejezzem. Patrick nagyon tepert, ezért láttam rajta, neki ez fontos, nem mintha nekem nem lenne az, de ő kiváltképp ráfeszült erre az órára. Csak néztem a srácot, és leengedem a kezem, átengedve neki a babérok learatását. 
Én reménykedek, hogy a mi üstünk tartalmazza a legjobb minőségű bájitalt, és ha ez így van, akkor nem zavar a sajgó bőr a kezemen, sem az, hogy nem én voltam, aki befejezte.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Tyrius A. Reximo - 2018. 01. 18. - 14:07:43
A diákok szorgosan dolgoznak, ahogyan azt az első perctől fogva elvártam tőlük. Sokan elkezdték az üstökbe helyezni a hozzávalókat, és lassanként olykor illatos, olykor bűzös gőz lepte el a tantermet. Figyelmesen járkáltam a padok között, bele-belelesve a készülő főzetekbe. Két hugrabugos diák üstje vastag, fekete füsttel pukkant egy hatalmasat, de szerencsére nem lett sérülés a balesetből, csupán a két fiatal arca kormozódott össze. Különösen nagy érdeklődéssel figyeltem a két szorgos hollóhátas diákomat, akik egymást segítve kooperáltak a főzet tökéletessé tételének érdekében. Reményeim, és elvárásaim beigazolódtak, a két fiú készült el leghamarabb a feladattal, és izgatottan csillogó, értelemmel és tudásvággyal teli tekintettel pillantottak rám. Közelebb léptem, és a még forrón gőzölgő rézedénybe lestem. Rózsaszínes gőz kavargott az azúrszínű, híg állagú folyadék felett. Ránézésre tökéletesnek bizonyult. Fejemmel biccentettem, majd belekevertem a főzetbe, és egy átlátszó üvegfalú ampullát töltöttem meg az üst tartalmából. Tiszta átlátszó folyadék volt, üledékmentesen töltötte ki a fiolát.
"Nagyszerű munka." mondtam végül, és amíg a második ampullát megtöltöttem, addig az előzőt Jimmy kezébe helyeztem.
"Habár nem hinném, hogy az ilyen tisztességgel dolgozó diákoknak mint maguk, bármikor is szükségük lenne erre a főzetre, a biztonság kedvéért, tegyék el. Ha más nem, megmarad emlékbe, az első, tökéletes bájitaluk mintája." fejeztem be, majd a pulpitusra visszatérve hangosan folytattam.
"Gratulálok azoknak, akik sikeresen teljesítették az órát! Amennyiben a magatartásuk, a szorgalmuk és a figyelmük a mai nap látottakhoz képest nem romlik, felhőtlen lesz a jövőben a kapcsolatunk. És ahogy ígértem, a jutalmazás sem maradhat el! Mr. McFly és Mr. Slinkhard 10-10 pontot, azaz összesen 20 pontot főzött ma a Hollóhátnak. Gratulálok maguknak, csak így tovább." mondtam végül, és pakolászni kezdtem, amíg az osztályterem lassan nyüzsögni kezdett, a készülődő diákoktól.
"Ja és még valami! A jegyzeteiket adják le kérem, most, a megbeszéltek szerint!" szóltam végül, és elkezdtem pakolni.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 01. 19. - 18:00:57
Óra indul

Míg Jimmy a főzetet kevergette, egy Hugrabugos lány sikolya ütötte meg a fülemet, de láthatóan ezt Jimmy is észrevette. Sajnálom a lányt, mert tudom, hogy nagyon fájdalmas egy ilyen sérülés, de most a főzetre kell koncentrálnom, hiszen már mindjárt készen vagyunk. A társam ügyesen meg is csinál mindent, már éppen a végső pálcaintést csinálná, mikor megáll a keze a levegőben. Rám pillantt, s én értem, hogy mit akar mondani. Bólintok egyet, ezzel is jelezvén, hogy köszönöm neki, hogy átengedte a lehetőséget. Felemeltem a pálcám és megpróbáltam a lehető legelegánsabban elvégezni az utolsó mozzanatot. Mindeközben abban reménykedtem, hogy a mi bájitalunk lesz a legjobb a teremben, s bebizonyíthatom a professzornak, hogy mennyire ügyes diákok vagyunk. A végső simítás után a tanárúrra pillantottunk, jelezvén, hogy elkészültünk a főzettel és, ha gondolja meg is nézheti. Közelebb is jött hozzánk, hogy leellenőrizze a munkánkat. Kicsit vizsgálgatta a főzetet, de én láttam az arcán az elégedettséget, majd mikor ezt szóban is megerősítette, igazán megörültem. Bár titkon sejtettem és reméltem, hogy így lesz, de azért mégis csak jobb hallani ezt egy tanár szájából is. Kaptunk is egy-egy ampullányit a főzetünkből. Nem tudom, hogy Jimmy mire fogja használni, de azt tudom, hogy én mire. Bele csúsztatom a talárom zsebébe, hogy felhasználhassam óra után.
- El tudod hinni? 20 pontot szereztünk! Ha így haladunk megnyerjük a házikupát.
Szinte hihetetlen, hogy már az első órán ennyi pontot összegyűjtöttünk, úgy hiszem mi ketten még nagy dolgokra vihetjük. Lassan én is pakolászni kezdek, majd elindulok kifelé. Lerakom az asztalra a jegyzeteimet és, ha nem szeretne semmi egyebet mondani a tanárúr, akkor ki is megyek a teremből. Az ajtó mellett megvárom azt a Hugrabugos lányt aki megégette magát, majd a kezébe nyomom az ampullát, hogy meggyógyíthassa a sérülését. Ezután még Jimmyt is megvárom, ha még nem ment el, hogy együtt bóklászunk kicsit a folyosón óra előtt.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Jimmy Slinkhard - 2018. 01. 27. - 07:41:57
Óra indul

Mikor a befejező mozdulatot átengedtem a mellettem lévő fiúnak, hálás pillantással nézett rám, s biccentett felém köszönetnyilvánításként. Én csak barátságosan rámosolyogtam, s a pálcámat visszahelyeztem a helyére.
Patrick végrehajtotta a mozdulatot, mondhatni elegánsan, bár kissé nevetségesnek hatott, hogy ekkora feneket kerít ennek a mozdulatnak.
Nemsoká mind a ketten a szemünket a tanárra szegeztük, ezzel jelezve, hogy befejeztük a feladatot.  Reximo professzor odalépett hozzánk, s elkezdte vizsgálgatni az üstünk tartalmát. Nemsokára kimert egy fiolával, s a kezembe nyomta azt, miközben megjegyezte a bájitalunk nagyszerűségét. Egy újabb fiolával adott Patricknak, mikor elkezdett minket dicsérni.
Az emlékbe kapott fiolát én a zsebembe csúsztattam, bár a kezem még mindig sajgott a felcsapódó gőztől, de a bájitalt nem akartam elhasználni erre a kis, jelentéktelennek mondható sérülésre.
A professzor hamarosan azt is bejelentette, hogy hány pontot főztünk, ekkor az én állam leesett, nagyon jók voltunk. A professzor végigmondta, amit akart, elkezdtem pakolászni.
Patrick nemsoká megszólalt, a hangjában gyermeki öröm és talán egy kicsi csodálkozás volt érezhető.
– Igen, igazán remek – mosolyogtam megint a fiúra, majd elindultam mellette ki a teremből. Amikor megállt, meglepődve néztem rá, láttam rajta, hogy valamit, vagy valakit vár. Mikor a lány, aki leforrázta magát, odaért hozzánk, s Patrick a kezébe nyomta a bájitalt, ledöbbentem.
Én már lényegében el is felejtettem a Hugrabugos leányt, de Patrick, lovagias tettet hajtott végre, és ez nagyon meglepett. Úgy néztem Patrickra, mint egy hősre. Egyre szimpatikusabb volt nekem a srác.
 Amikor kiértünk a teremből, a folyosón még egy kicsit mászkáltam vele, óra előtt, s megbeszéltem vele, hogy következő órán is üljünk egymás mellé.
Úgy érzem, ezen az órán egy új barátot szereztem.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 03. 26. - 16:30:43
Majd ütközünk! Avagy, amikor túltolják a vakolatot...

(https://lifeintensity.files.wordpress.com/2012/12/corridor.jpg)

Héloise Gauthier


Már bőven vége volt az óráknak, amikor a bagolyház lépcsőin üldögéltem. Kezemben egy pennával, némi tintával és papírral.  Úgy gondoltam, hogy írok gyorsan egy levelet édesanyámnak az iskolai dolgokról, hisz most úgy sincs egyéb tennivalóm. A levelet csak elkezdeni nehéz, hisz a többi jön magától, bár kissé nehézkesen haladok, mert a fel-felröppenő baglyok teljesen elvonják a figyelmem. Már éppen a levél végén járok, mikor Heroldot látom repülni egy nagyobbacska csomaggal a karmai közt. Gyorsan firkantok egy aláírást a levélre, majd mindent elpakolok, majd sietve lépkedek fel a lépcsőkön, hogy megnézzem, mégis milyen csomagot kaphattam. El is veszem a csomagot, majd szegény madár csőrébe nyomom a levelet, így szinte még pihennie se volt ideje és már megint repülhet. Más esetben biztos hagytam volna pihenni és még meg is dicsértem volna kicsit, de most annyira izgulok, hogy vajon mi lehet a csomagban. Gyorsan széttépem a csomagolást, hogy lássam a tartalmát, de amit találtam, attól majdnem elájultam. Egy vadonatúj könyv a mágikus állatokról, tudtommal még meg sem jelent nyilvánosan és csak pár varázsló rendelkezik vele még. Nem tudom anya, hogy intézte el, de úgy tűnik hamarosan írnom kéne neki egy köszönő levelet is, bár ha ezt tudtam volna előre, akkor még az előző levélbe írtam volna. A könyvnek már a borítása is csodálatosan szép, már alig várjam, hogy felfedezzem a kötet titkait. A lehető leggyorsabban próbálok eljutni a hálókörletembe, bár tudom, hogy ezt a sietséget a tanárok nem nézik jó szemmel, de az izgalomtól egyáltalán nem működik a felelősség érzetem. Szélvészként száguldok végig a folyosókon, miközben a könyv borítóját bámulom és csak néha-néha nézek fel belőle. A nagy sietségnek végül meg is lett az eredménye, ugyanis hirtelen egy másik diákba ütközök, akiről visszapattanok és a földön terülök el. A könyv a fejem mellé csapódik be, amit gyorsan fel is kapok és felugrok a földtől, hogy bocsánatot kérjek a lánytól, akit majdnem fellöktem.
- Bo…bocsánat. Nem akartam neked menni. Jól vagy?
Reménykedek, hogy jó kedvében van a lány és nem fog valami gonoszságot tenni bosszúból vagy még rosszabb, ha valamit csinál a könyvemmel. Persze szégyellem is magam, hogy hogy lehettem ennyire felelőtlen, de azért remélem, hogy nem okoztam semmi komolyabb sárülést a lánynak.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Héloise Gauthier - 2018. 03. 27. - 15:39:11
Egy szépséges szörnyeteg

(https://media.giphy.com/media/Yz7yJKTzArwE8/source.gif)

(https://picklelake.ca/wp-content/uploads/2017/08/page-break-clip-art-2.png)

P A T R I C K     M C F L Y

A változékony időjárásnak köszönhetően Héloise egyik legkedvesebb elfoglaltsága a francia kozmetikumok tanulmányozása lett. Habár az esetek nagy többségében igyekeztek a lehető legkisebbre minimalizálni az egyes termékekre vonatkozó összetevők listáját, Héloise eszén ezúttal sem tudtak túljárni.
Egy bűbájnak köszönhetően a hölgyike megtanulta, hogyan nagyítsa fel a betűket, így sikerült elolvasnia, hogy milyen gyakorisággal lehet használni az egyes szépségápolási termékeket, illetve, hogy azok milyen veszélyes reagenseket tartalmaznak.
Héloise bőre, ugyanis köztudott, hogy nem tudott ám mindenféle kenceficével kompetens lenni, sőt, bizonyos hidratáló gélek és maszkok kifejezett allergiát váltottak ki, kültakarójának igen szenzitív pontjaiból. Nem egyszer fordult elő, hogy úgy kelt ki ágyából, hogy vörös hólyagok borították el az arcát és enyhe hőemelkedés is kibontakozóban volt nála. Ilyenkor vett egy mély levegőt s egy hirtelen mozdulattal kivágta azt a frissen vásárolt méregdrága kozmetikumot, amit mondjuk már hetekkel ezelőtt vadászgatott egy a Roxforttól nem messze eső müller típusú boltocskában.
Sajnos, vannak ilyen esetek, de ahogy a mugli mondás is mondja, ami nem öl meg az megerősít, szóval ezzel a felindulással indult neki hosszabb útjának a kastélyban, ugyanis megígérte az egyik barátnőjének, hogy bemutatja neki az újonnan szerzett drágaságokat. Szerette a frissen vásárolt kincseket kitárgyalni barátnőjével, de ezúttal valami hatalmas kíváncsiság vett erőt rajta, nem bírta kivárni a megfelelő pillanatot, a mágustanoda egyik féltett folyosóján fogta magát és elővéve a kis sminktükrét sápadtan fénylő ajkai rúzsozásába kezdett.
A rúzsozás közben néha-néha meg-megremegett a keze, de azért annyira nem, hogy elrontsa a kontúrvonalakat. Majd munkája végeztével, amikor már elégedett mosolyra húzhatta volna száját, éles fájdalom hasított az oldalába, egy nála sokkal fiatalabb fiú öklelte fel a perc tört része alatt. Először köpni-nyelni nem tudott a döbbenettől, majd kihúzva magát nagyot sóhajtva kezdett a prédikálásba:
- Itt komoly munka folyt – Héloise ekkor még nem vette észre, hogy az ütközésnek köszönhetően a komoly munka inkább valami hanyag festő mindenféle amorf mázolgatásához kezdett el inkább hasonlítani.
- Hogy volt merszed megzavarni a sminkelésben? Kinek képzeled te magad? – a halványkék szemek farkasszemet néztek Pattel, meg villámokat is szórak, szóval mindent, ami a nagykönyvben meg volt írva.
- Szép ez a könyv… helyettem talán azt is tanulmányozhatnád – Héloise egy mozdulattal megragadta a könyvet, de mielőtt Pat elsírhatta volna magát, letett arról a szándékról, hogy elvegye tőle.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 04. 10. - 17:24:39
Majd ütközünk! Avagy, amikor túltolják a vakolatot...

(https://media.giphy.com/media/tNaRjyYyCi6KQ/giphy.gif)

Héloise Gauthier


A lány teljesen jogosan akad, ki a baleset miatt. Eléggé szégyellem magam, így mikor megfordul a lány, csak pár pillanatig nézek a szúrás szemekbe, majd inkább a padló poros világa felé mered a szemem, az talán kevésbé ijesztő, mint egy ideges, kisminkelt felsőbb éves lány.
- Tényleg nem akartalak megzavarni a… komoly műveletek művelése közben, legközelebb óvatosabb leszek. Ne haragudj!
Közben egy újabb mondtak kíséretében, a lány már ki is rántja a kezemből az újonnan kapott, mesés könyvemet. Pont ettől féltem, most biztosan apró fecnikre fogja tépni, de szerencsére megeshetett a szíve rajtam vagy valami más okból, de visszaadja nekem a kötetet. Bevallom rendesen megkönnyebbültem ettől, de azért magyarázkodásba kezdek.
- Pont a könyvet tanulmányoztam és éppen ezért ütköztünk.
Nem éppen a legmeggyőzőbb magyarázat, de hát ez az igazság. Minden úgy történt, ahogy én azt elmondtam. Mellesleg ritkán találkoztam olyan lánnyal, akik a folyosón sminkelik magukat, hiszen úgy tudtam, hogy a mosdóba járnak, gondolom azért, hogy elkerüljék az ilyen szerencsétleneket, mint én, aki elrontja az arcfestéküket. Mindeközben még egy pillantást vetek a lány arcára, hogy mit rontott el miattam, de a látvány miatt, kitör belőlem a röhögés. Próbálom visszatartani, de nem igazán sikerül és emiatt elég kínosan érzem magam. Nem szerettem volna nevetni szegényen, főleg azért, mert én okoztam ezt az egészet.
- Elnézést, nem akartalak kinevetni, csak a rúzsod, kissé elcsúszott.
Elő is veszek a talárom zsebéből egy zsebkendőt, hogy azzal letörölje a felesleges csíkot az arcáról és minden meg is van oldva. legalábbis akkor, ha nem az új féle sminkes valamit használja, amit a plakátokon láttam. Madam Csinibaba, már emlékszem is rá, hiszen ennél idiótább nevet nem is lehetne adni egy terméknek. Nem is értem, hogy kinek kellene ilyen minden álló sminkcucc, hiszen csak speciális tisztító szerekkel lehet leszedni, amiről valójában tanultunk is bájitaltan órán, még viccesnek is tartottam, hogy a leforrázás elleni főzet akár bőrt is képes megtisztítani a szennyeződésektől és rúzsoktól. Na persze a rúzsokat már csak a poén kedvéért említette meg a professzor. Mindenesetre remélem, hogy egy egyszerű törlő elég lesz a smink eltávolításához, de ha nem, akkor bizonyosan van nála smink eltávolító szer.Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Héloise Gauthier - 2018. 05. 14. - 13:00:01
Egy szépséges szörnyeteg

(https://media.giphy.com/media/Yz7yJKTzArwE8/source.gif)

(https://picklelake.ca/wp-content/uploads/2017/08/page-break-clip-art-2.png)

P A T R I C K     M C F L Y

Óvatosabb? És mégis ki hiszi ezt el neked? Szerencse, hogy egy kicsit jobb hangulatomban találtál, így eltekintek attól, hogy azt a könyvet ott - mutatott arra a bronzfedeles, elég nehezen tanulmányozható kötetre –  a perc tört része alatt a kukába landoltassam – tette hozzá  és szomorú pillantásokat vetett a fiúra, mintha együttérezne, de Héloisetól az empatikusság olyan messze esett, mint Mekka Jeruzsálemtől.
- Nem haragszom, csak rosszul esett, de túl vagyok rajta, nem kell bocsánatot kérni. Ilyen kiselsősök, mint amilyen te is vagy, még elég összerendezetlen mozgáskultúrával rendelkeznek, érthető, hogy kibillentél az egyensúlyodból. Talán többet kellene edzened, vagy nem tudom… - kissé elbizonytalanodott a mondat végét illetően, ugyanis a gondolkodás, illetve az újdonsült ötletek kitalálása nem nagyon mozgatták meg Héli agytekervényeit. De azok a sminkcuccok, amik a kis retiküljében lapultak, azok oly mélységesen a szívéhez nőttek, hogy amikor megtörtént a becsapódás, akkoris csak őket féltette.  Nehogy bajuk essen, nehogy újra kelljen rendelni őket, mert az vehemens összegek kicsengetésével jár majd és elég volt azokat a csilliárdnyi összegeket egyszer is kifizetni, nemhogy még duplázgasson.
-Mégis mi olyan vicces? Tudom, hogy nem sikerült olyan sokat aludnom most, de amúgy téged nem zavar, hogy vizsgaidőszak van? Lehet, hogy neked is többet kellene tanulnod… akkor nem jutna időd arra, hogy másokon élcelődj… - egy pillanat erejére megállt, majd újra elkezdte mondanivalóját:
- Mi az, hogy elkenődött a rúzsom? Csak képzelődsz, én mindig hibátlan munkát végzek. Ezek a mozdulatok szinte ösztönösek, a véremben vannak – magyarázkodott a furcsa idegennek, amikoris sor került arra, hogy a kis sminktünkrében alaposabban szemügyre vehesse ábrázatát. Mikor pedig ez megtörtént, akkor szörnyülködött el igazán:
- Hogy tehetted ezt? Jézusom…..hogy nézek ki? Hogy fogom ezt lemosni, hiszen ez egy extra tartós rúzs??? -  Patrik kb. ekkortájt vehette elő a koszos zsebkendőjét, amire Héloise hisztirohamban tört ki:
- El  innen! Nem kell, hogy azzal a koszos zsebkendővel megpróbáld korrigálni életed egyik legnagyobb baklövését…..én a helyedben mélységesen szégyellném magam. Olyan kellemetlen ez az egész… és ebből a rúzsból csak ez az egyetlen árnyalatom volt… hogy fogom ezt újrarendelni? – hát igen a kérdések és a bizonytalanság, ami Héloiset minduntalan elfogta, amikor a nehezen beszerzett kozmetikás cuccaira gondolt.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 05. 15. - 08:43:23
Majd ütközünk! Avagy, amikor túltolják a vakolatot...

(http://78.media.tumblr.com/6a5cf7a40a9ccabbaf742b29586d3948/tumblr_mmv567r1lA1qdghxxo2_r1_500.gif)

Héloise Gauthier


- A könyvem?! – féltőn nézek az új kötetemre, majd magamhoz szorítom – Azt nem is engedném!
Ki lenne képes ilyen szörnytettekre, hogy egy könyvet bántalmazzon?! Ez a könyv ezerszer többet ér, mint az ő béna sminkcuccai, azok nem jók semmire, csak bohócot csinálnak az emberből, mint most ebből a lányból is. Ráadásul most látom, hogy ő is hollóhátas, hiszen már láttam a klubhelyiségben, felejthetetlen élmény volt, mert mindig egy kiló sminket pakol magára. Egyébként más esetben nem néztem volna ki belőle, hogy hollós.
- Ez nem igaz! Nagyon is jó a mozgásom, még a kviddics csapatba is bekerültem!
Nem értem, hogy miért kell általánosítani. Nem minden elsős egy szerencsétlen bénaság. Például itt vagyok én és Jimmy, tökéletes példái a szorgalomnak, kitartásnak. Nem véletlenül mondják a tanárok órán, hogy a többiek példát vehetnének rólunk. Mindenesetre idáig nem túl szimpatikus ez a lány, pedig én általában mindenkivel jóba szoktam lenni, akit megismerek, de ez most teljesen más.
- Vizsgaidőszak bizony! Már hetekkel ezelőtt megtanultam mindent, hogy hibátlan dolgozatokat írjak. Erre vártam egész évben. Annyira izgalmas!
Jó, bevallom, a vizsgákkal elég hamar el lehet terelni az érzéseimet, de annyira izgalmas téma. Akár egész nap vitathatnánk, de ez most nem az a helyzet és nem az a személy, akivel ezt megtehetném.
- Én elhiszem, hogy nagyon jó vagy a sminkelésben, de jobb, ha belenézel egy tükörbe.
Már előre félek, hogy mi lesz, ha meglátja, hiszen már attól nagyon ideges lett, hogy neki mentem. Valószínűleg most valami hatalmas pusztító vulkánná fog változni mérgében. A lány ismét belekezd vinnyogásába, de nem annyira szörnyű talán, mint gondoltam. Oda is nyújtom neki a zsebkendőmet, hátha attól kicsit megnyugszik, de nem ez lett a helyzet. Talán nem kellett volna ezt tennem, mert a lány hatalmas hisztirohamban tör ki, mintha egy mindent elsöprő orkán jelent volna meg előttem.
- Életem legnagyobb baklövése?! Hiszen ez csak egy kis rúzs! Biztosan van ilyen lemosó szered, nem?
Nagyon remélem, hogy van nála smink lemosó, mert ha nincs, akkor nem hiszem, hogy túlélnék még egy hisztirohamot. Közben az órára nézek, hogy pontosan mennyi az idő és mennyi időt vesztegettem a fölösleges rimánkodás hallgatásával, ahelyett, hogy megoldanánk a problémát.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Héloise Gauthier - 2018. 05. 19. - 23:24:37
Egy szépséges szörnyeteg

(https://media.giphy.com/media/Yz7yJKTzArwE8/source.gif)

(https://picklelake.ca/wp-content/uploads/2017/08/page-break-clip-art-2.png)

P A T R I C K     M C F L Y

Az egy dolog, hogy nem engednéd, de sokkal nagyobb vagyok és erősebb is, szóval nem telne két másodpercbe, hogy elvegyem tőled – gondolja Héloise, de úgy dönt, hogy inkább csöndes szenvedésre ítéli magát. Na meg Pat, talán még segíthet is, és akkor együtt, közös erővel levakarják magáról ezt a lemoshatatlan Madame Csinibaba festéket. Nem is érti, hogy az eladó miért nem hívta fel a figyelmét arra, hogy csak egy óvatlan pillanat és soha többet ne akarjon emberek közelébe menni, pláne nem ilyen kültakaróval, na mindegy.
- Szerintem az előbb már megkértelek arra, hogy ne magyarázkodj – nem bírja sokáig szó nélkül hagyni Pat vergődéseit, ezért muszáj már csak úgy büszkeségből is odavetnie. Ha ő szarul néz ki, akkor más meg ne jusson be a kvidicscsapatba… meg amúgyis, elsős még, simán lehet, hogy nem olyan fejlett a mozgáskoordinációja. Miért nem lehet ezen elgondolkodni? Héloise, az a hölgyemény, aki utálja, ha mások tökéletesnek képzelik magukat.
- Rendkívül izgalmas... – esik gondolkodóba, majd eszébe jut, hogy ez a kiselsős talán még segíthetne is neki a dolgozatok írásában. Ugyanis nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy ő aztán a napjai szoros időkereteit, egyáltalán nem arra szánja, hogy elmélyedjen a Roxfort igen terjedelmes és fura szagú, ázott köteteit jelentő útvesztőiben. Olyannyira vérszemet kap, hogy elkezdi még azt is tettetni, mintha nagyon érdekelné, hogy milyen tárgyakat tanult már meg a fiúcska:
- És mondd csak? Mit jelent nálad az alapos felkészülés? Hanyasokra szoktál vizsgázni? – hát igen Héloisenak nagyon jól jönne egy ilyen tudálékos segítség. Milyen klassz vizsgákat tudna írni és hogy be tudná magát nyalni a tanároknál. Lehet, hogy a jövőben mégiscsak gyümölcsöző lesz ez a kapcsolat?
- Ne haragudj, hogy ennyire kiakadtam, igazából nincsen semmi baj – vált valamivel kedvesebb hangszínre. Mindent megtenne azért, hogy túlélje a vizsgákat, szóval, ha kell, akkor jóban lesz ilyen kiselsősökkel is.
- Van valami ötleted, hogy hogyan szedjük le? Persze, közben mesélhetnél arról, hogy milyen nagy tudásod van… ami azt illeti, nem igazán találkoztam még a Roxforton belül ilyen intelligens kiselsőssel – na ja. Persze. Héloise nyalizik.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 05. 20. - 19:19:10
Majd ütközünk! Avagy, amikor túltolják a vakolatot...

(http://1.bp.blogspot.com/-fATRX8VNBy4/UBQMF06oXVI/AAAAAAAACXY/wnA7nUeicDw/s640/harryppotion.gif)

Héloise Gauthier


- Igen, megkértél, de… - inkább felhagyok a dologgal, hiszen teljesem fölösleges lenne belekezdeni még egy magyarázkodásba.
A vizsgák hallatán, a lány hangja kissé unottá válik, bár nem lepődők meg a reakción. Általában ezt a reakciót váltja ki az emberekben a vizsga szó, kivéve a vérbeli hollóhátasokat, akiket izgalommal tölt el még a gondolat is. Sajna, a gyanakvásom kezd beigazolódni, a süveg valóban rossz házba osztotta be ezt a lányt, hiszen egy értéket se képvisel, amit egy hollósnak kellene. Nem is értem, hogy miért pont ide osztották, hiszen talán itt találja meg legnehezebben a helyét, a sok agytröszt között. Semmiképpen sem akarom elítélni a lányt vagy bántani, inkább sajnálom őt emiatt. Bárcsak tudnék rajta segíteni és talán a lelkét is megváltoztathatnám, mert legbelül biztosan kedves vagy intelligens, csak azzal a sok mázzal elpalástolja. Talán, ha a barátja lennék, hiszen akár megeshet az is, hogy nincs is barátja. Még túlságosan rejtélyes számomra, de minél több időt töltünk együtt, festett álarca annál inkább fog darabokra hullani előttem. Hirtelen a lány hangja sokkal másabbá válik, olyan emberibbé. Eddig olyan volt, mintha a házimanójával beszélt volna, de most hirtelen egyenrangúként folytat velem beszélgetést. Intézek is felé egy félénk mosolyt.
- Az alapos felkészülés azt jelenti, hogy mindent megtanulok a könyvből, még az apróbetűs részt is, így általában kiváló minősítést kapok a vizsgáimra vagy dolgozataimra. Gondolom, neked is hasonlóan jól szoktak sikerülni.
Persze van egy halvány sejtésem, hogy erre rá fog cáfolni a lány, vagy esetleg hazudik, de eddig nem tűnt túlságosan okosnak, de persze ez csak a felszín.
- Nem haragszom egyáltalán. Bár nem esett túl jól, de tudom, hogy olyan dolgokat is megteszünk, amit nem is akarunk, ha dühösek vagyunk.
Ezt az érzést én is nagyon jól ismerem, hiszen mikor meghallt édesapám, hosszú ideig csak ezt éreztem és még mindig így érzek néha, ha rá gondolok. Egyszerűen nem tudtam elviselni a hiányát, hogy nem ugorhatok a nyakában, a vonatállomáson. Ráadásul már Luna sem volt ott neki, lelkitámasznak, teljesen egyedül éreztem magam, ebben a hatalmas világban.
- Nem, hogy ötletem van, hanem konkrétan tudom a megoldást! Kövess!
Elindulok a bájitaltan terem irányába, hiszen csak ott tudjuk elintézni a dolgot.
- Tudok egy főzetet, ami leszedi a sminked, ráadásul pont időnem vagyunk, mert üres a bájitaltan terem.
Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Héloise Gauthier - 2018. 05. 21. - 20:36:54
Egy szépséges szörnyeteg

(https://media.giphy.com/media/Yz7yJKTzArwE8/source.gif)

(https://picklelake.ca/wp-content/uploads/2017/08/page-break-clip-art-2.png)

P A T R I C K     M C F L Y

Megkértél, de???!… -  Héloise kérdő pillantásai hamar elcsitítják Pat feltörekvő gondolatait. Gauthier kisasszony nem szokta a metakommunikáció eszközeit ily erőteljes jelleggel használni, de ez az igen labilis hollóháti nem tudom kicsoda, kiprovokálja belőle, hogy ilyen legyen. Pár pillanat múlva, nagyot nyel, hogy magába fojtsa, ami kikívánkozik belőle, hisz a szeme előtt lebeg, az a szent cél, hogy a jövőben ők még nagyon jó kapcsolatban legyenek és Pat segítsen neki a tanulásban. Próbál némi együttérzést is tuszkolni magába, de valljuk be, kitartó munka kellene hozzá, hogy ezt a képességét készségszintre emelhesse.
Mindenesetre küzd a lehetetlennel és pár másodperc erejéig még úgyis mosolyog a fiúra, mint aki most készül keblére ölelni a kicsi hollóhátit. Na persze… ha érdekében áll Héloisenak, mindenre képes… – a sikertelen vizsgák persze, elég jó ösztönzőerőnek bizonyulnak, úgyhogy némi lelkiismeretfurdalás, mély sóhajtás után, tekintetét ismét visszairányítja Patre:
- Tehát akkor te nagyon ügyes vagy, igaz? – várja a megerősítést, de belülről tudja, hogy nagyon jól fog esni a kicsi McFlynak ez a pozitív visszacsatolás, ki ne örülne a dicséretnek. Tulajdonképpen rá is játszik arra, hogy minél jobb színben tüntesse fel a fiút, mert nem titkolt szándéka, hogy segítséget kérjen tőle. És neeeeeem, nem a sminklemosásban, azt megtudná oldani okosba'.
- Tudod, én … -  elakadnak szavai, nehezére esik elmondani Patnak, hogy nem egy agytröszt.
- Szóval….. éééén…. nem igazán úgy teljesítek a vizsgákon, ahogy szeretnék. És ez még egy szép megfogalmazása siralmas helyzetemnek. Gondolom, érted, hogy mire gondolok … - nyel egy még nagyobbat, de tovább már nincsen kedve ecsetelni, hogy hogyan bukott meg az előző vizsgákon és miért tölti ki ideje legnagyobb részét az, hogy kültakaróját csinosítgassa, elméjének ragyogó gyémántja helyett.
- Gondolom, te is elítélsz. Biztos, olyan gondolatok járnak a fejedben, hogy nem tanulok eleget. Pedig hidd el, nem igaz! Éjjel-nappal a könyveket bújom, de egyszerűen nem megy semmi a fejembe – na jó erre egy kicsit rájátszott Héloise, de szerette volna megnyerni a fiú kegyeit, s ha ehhez az kell, hogy túlozzon, akkor ő megteszi minden ellenérzés nélkül.
- Tudnál nekem segíteni? Egyáltalán hogyan készüljek a vizsgákra?  - reménytelen ábrázata mindent elárul, ez a nő egy kész vizsgaszerencsetlenség és Pat az ő vizsgái megmentésének egyetlen reménysugára.
- Hát megteszünk, igen – bólogat a kicsi hollóháti szavaira, de azért nem ért teljesen egyet vele.
- Főzet? És ha rossz hozzávalókat teszünk bele, varangyosbéka leszek egész életemben? – szemöldökei hamar az égbe szöknek, olyan kis bolondosan nevetgél, de ha ronda lenne, lehet, hogy többet nem akarna emberek közé menni…


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 06. 08. - 12:33:33
Majd ütközünk! Avagy, amikor túltolják a vakolatot...

(http://1.bp.blogspot.com/-fATRX8VNBy4/UBQMF06oXVI/AAAAAAAACXY/wnA7nUeicDw/s640/harryppotion.gif)

Héloise Gauthier

A lány kérdésére kicsit meghökkenek, hiszen számomra ez egy igencsak furcsa és sok értelemmel bíró kérdés. Értem én, hogy mire gondol, de ha szó szerint nézem a kérdést, akkor kicsit meg is sértődhetnék, hiszen ügyetlennek hívott még az imént lényegében. Mindenesetre minden érzelem nélkül válaszolok kérdésére.
- Mondhatjuk, de ez relatív. Viszonyítás kérdése.
Valóban jó diák vagyok, de nem szoktam azzal törődni, hogy másokhoz viszonyítsam magam, persze ez alól Jimmy kivétel. Mindenki másban jó, még ha néha el is felejtem ezt. Ettől olyan változatos a világ. A lány szavaira hevesen rázom a fejem, hiszen nem tűnik túlságosan gyakorlottnak a tanulásban. A rossz jegyek hallatán pedig még a hideg is kiráz.
- A probléma rendkívül szembetűnő, de szerencsére tudom a megoldást! Szóval nagyon szívesen segítek neked.
A lételememet tagadnám meg, ha nem segítenék rajta, hiszen imádok segíteni másoknak. Ez most sem lesz másképp. A megoldás pedig pofonegyszerű, legalábbis számomra, a megvalósítás már valószínűleg nehezebb lesz a lány számára.
- A könyvek bújása sosem jó megoldás, csak az amatőrök csinálják azt. Ha valóban tanulni akarsz, akkor szüneteket kell tartani és, ha van rá lehetőség, akkor tesztelni a könyvben leírtakat. Esetleg utána olvasni egy-egy érdekes résznek. A lényeg, hogy a lehető legérdekesebbé és szórakoztatóbbá tedd a tanulást. Ne rossz dologként gondolj a tanulásra, hanem próbálj hozzá minél több pozitív gondolatot gyűjteni. Ha ezeket mind betartod, akkor kiváló tanuló lehetsz.
Remélem segítségére lesz a lánynak ez a néhány tipp. Persze, ha nem működne, akkor kitalálok majd mást. Majd újabb kérdése hallatán legszívesebben a fejemet fognám. Nem tudom, hogy csak viccelt vagy komolyan gondolja a dolgot, de fárasztó.
- Nem, ez semmiképpen sem történhet meg. Több okból sem, de az órákon el szokták mondani, hogy egy bájitalnak milyen hatásai lehetnek.
Elindulok a bájitaltan terem felé, majd az ajtónál előkapom a pálcám.
- Alohomora!
Majd az ajtó nyikorogva ki is nyílik.
- Egyébként Patrick vagyok, Patrick McFly.Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Héloise Gauthier - 2018. 06. 13. - 20:03:08
Egy szépséges szörnyeteg

(https://media.giphy.com/media/Yz7yJKTzArwE8/source.gif)

(https://picklelake.ca/wp-content/uploads/2017/08/page-break-clip-art-2.png)

P A T R I C K     M C F L Y

Ahogy Pat meghökken, Héloise is megdermed. Persze, csak egy pillanat erejéig, hiszen a kis szőke nem nagyon bírja, hogyha valaki ennyire elbizonytalanítja, s e feszültségtől zizegő levegő, nem túl jó táptalaj az ő sikeres vizsgáinak abszolválásához. Ezért is akarná oldani a hangulatot, de Pat továbbra is csak egykedvűen néz maga elé és nem mond semmit.
- Ajjaj, Héloise, te most épp mit… mi a … -  mire Pat végre megszólal.
- Mondhatjuk, de ez relatív. Viszonyítás kérdése.
- Mit kell ezen viszonyítani? – húzza fel a szemöldökeit és olyan bambán rebegteti meg pilláit Pat irányába -  okos vagy és kész, nem kell szerénykedni – nem is érti, hogy Pat miért nyilatkozik ilyen visszafogottan, hiszen, ha a szorgalomnak van éllovasa, akkor ő aztán biztosan az, és ezt egyáltalán nem kell eltitkolnia, sőt. Héloise szívesen osztozkodik vele ezen az apróságon, ha persze, megtiszteli a bizalmával és beavatja a tudás misztériumába, mert az számára mindigis olyan volt, mint a Tejútrendszer: végtelenül sötét és bejárhatatlan.
- A probléma rendkívül szembetűnő, de szerencsére tudom a megoldást! Szóval nagyon szívesen segítek neked – Héloise szemei felcsillanak örömében. Pat mindennek a kulcsa, tehát az ő jó jegyeinek is, ez egyenesen bámulatos. Olyannyira elönti a boldogság érzése, hogy akaratlanul is tágabbra nyílnak pupillái és úgy fürkészi Pat teljes valóját. És Pat akkor megint hozzátesz valamit az ő kis instant örömeihez:
- A könyvek bújása sosem jó megoldás, csak az amatőrök csinálják azt. Ha valóban tanulni akarsz, akkor szüneteket kell tartani és, ha van rá lehetőség, akkor tesztelni a könyvben leírtakat. Esetleg utána olvasni egy-egy érdekes résznek. A lényeg, hogy a lehető legérdekesebbé és szórakoztatóbbá tedd a tanulást. Ne rossz dologként gondolj a tanulásra, hanem próbálj hozzá minél több pozitív gondolatot gyűjteni. Ha ezeket mind betartod, akkor kiváló tanuló lehetsz – Héloise ettől többre és jobbra vágyott. Valami olyasmire, hogy hogyan lehet egy nap alatt megtanulni mindent, vagy hogy hogyan lehet a vizsgákon a lehető legkevesebb erőfeszítéssel átmenni. Pat meg ennek a szöges ellentétéről beszélt, hogy a tudás az milyen értékes, és hogy élvezni kell annak megszerzését. Ahogy ezeket a gondolatokat hallgatta, akaratlanul is szomorúvá biggyeszkedtek ajkai. Ő azt hitte, ezt is meg lehet oldani okosba. De úgy látszik, nem. Nem lehet megúszni mindent. Hát igen.
- És valami tuti tipp? Szerinted, hogy lehet megtanulni egy este alatt egy éves anyagot? Te sose szoktál olyat? – aztán végigfut rajta a gondolat, hogy Pat most fogja teljesen hülyének nézni és a mondat végén már annyira szégyelli magát, hogy inkább csak lesütve tekintetét néz egyik lábától  a másikig. Nahát. Héloise lassan személyiségfejlődésének egy jelentős mérföldkövéhez fog megérkeznii? S mindezt a tudáshoz vezető úton? Bámulatos. Amikor meg kétségeit tolmácsolná a fiú felé, miszerint nem akar varangyosbékává változni, mintha egy halk kuncogást vélne felfedezni a háttérben
-Mostmár tuti, hülyének néz… - sóhajt egy nagyot, de azért szemeivel még mindig nyomon követi Pat mozgásait, aki igen nagy vakmerőséggel küldi meg az alohomra igéket. Héloise csak döbbenten pislog, hogy ez most így hogy:
- Pat, nagyon örülök, de amúgy ez legális? – túr szőke tincseibe és tanácstalanul kezdi harapdosni ajkait.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 07. 07. - 13:10:46
Majd ütközünk! Avagy, amikor túltolják a vakolatot...

(http://1.bp.blogspot.com/-fATRX8VNBy4/UBQMF06oXVI/AAAAAAAACXY/wnA7nUeicDw/s640/harryppotion.gif)

Héloise Gauthier

A lány szavain eléggé el is pirulok, hiszen valóban szeretek szerénykedni, de ilyen nyilvánvalóan még senki sem mondta nekem. Valójában igazán nagyra tartom magam, de semmi képpen sem szeretném, hogy valaki nagyképűnek gondoljon, így inkább igyekszem szerénykedni. Szóval igazából mindig jól esik, ha elismer valaki és ez már általában önmagában megéri az igyekvést.
- Egy egész éves anyagot!? Egy este alatt?!
Arcom teljesen ledermed, szinte már az ájulás kerülget eme borzalmas mondatok hallatán. Hogy lehet valaki ennyire felelőtlen, hogy egész évben semmit sem tanul. Egy este alatt mindent megtanulni majdhogynem lehetetlen. Még jó, hogy Jimmy nem hallja, hogy pont egy hollóhátas képes ilyen szörnyű gaztettre.
- Ez teljességgel lehetetlen! Egy este alatt ennyi mindent még én se tudnék megtanu…
El is akad a szavam, mert csodás kis elmémből hirtelen egy nagyszerű ötlet pattant ki. Talán működhet, de nem lehetek biztos benne teljesen. Viszont mivel nem igazán van más lehetőség, ráadásul azt semmi képpen sem szeretném, hogy borzalmas vizsgákért veszítsünk pontokat, ráadásul azért mert én nem segítettem egy bajbajutott diáktársamnak. Ebbe még belegondolni is szörnyű, szóval ismét keményen kell dolgoznom. Viszont ha a másik oldaláról közelítem meg a dolgot, akkor végre van valami nagyobb kihívás a számomra. El is indulunk hát az ajtó fele. Miután kinyílt az ajtó, elmagyarázom a dolgot a lánynak.
- Hát mégis hogy lenne már ez az!? Viszont nem hinném, hogy ez nagyobb bűn lenne, mint a puskázás és azt is sokan csinálják. A lényeg, hogy találtam megoldást a problémádra, de szükségünk lesz a tanár könyvére. Segítenél megkeresni?
Közben, ha bejött a lány is, akkor bezárom az ajtót, mert nem lenne jó, ha bárki ránk nyitna közben. Először a tanári asztal körül kezdek el nézelődni, hiszen a leglogikusabb, hogy ott van egy könyv a tanári példányból.
- Van egy koncentrációs bájital, amit a tanári könyvben láttam, de nem tudom, hogyan kell elkészíteni, ezért kell belőle a recept.
Már csak abban kell reménykednem, hogy nem túl bonyolult a recept, hiszen akkor esélytelen, hogy elkészítsem a főzetet.
- Úgy ismerheted fel a legjobban, hogy a borítóján egy üst és egy kígyó van!
Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Héloise Gauthier - 2018. 07. 07. - 17:48:15
Egy szépséges szörnyeteg

(https://media.giphy.com/media/Yz7yJKTzArwE8/source.gif)

(https://picklelake.ca/wp-content/uploads/2017/08/page-break-clip-art-2.png)

P A T R I C K     M C F L Y

Héloise mosolya szélesre húzódik, mikor Pat zavarodottságával találja szembe magát. Nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni a fiút, de nagyon fontos, hogy a vizsgái sikerüljenek, így mindent megtesz annak érdekében, hogy a célját elérje. Ha pedig ehhez az kell, hogy közelebb kerüljön Pat szívéhez, akkor nem fog teketóriázni és azon tépelődni, hogy milyen módszert válasszon. A dicséret elég hatásosnak bizonyul, legalábbis az a pirosság a kis barna arcán, az szavak nélkül is árulkodik róla. Édes, nagyon édes, ezt be kell vallani, de ahogy a fejét ingatja arra az ötletre, hogy egy éjszaka alatt nem lehet egy éves tananyagot megtanulni, nem kifejezetten imponál Héloise elgondolásainak.
- Én azért megpróbálkoznék vele…. – kezdene bele mondanivalójába, de hirtelen elhalkul. Pat ezt biztos, nem tartaná jó ötletnek, ezért inkább sejtelmesen végigsimítva az állán, egy könnyed mosolyt eresztve a fiú felé, nyitja szólásra ajkait:
- Igazad van. Tényleg rossz ötlet, de legalább próbálkozok valahogyan. Mi lenne, ha semmit sem tennék? – mormolja csak úgy egykedvűen maga elé, de látja, hogy Pat teljesen kiakad, ami őt is borzasztóan pánikoltató érzésekkel tölti el, mert lehet, hogy nem is fog segíteni??
Ajjaj.. vigyázz Héloise, mit csinálsz. Épp a Roxfort legokosabb tanulójával beszélgetsz – inti magát mértékletességre, majd kicsit tágabbra nyitva szemeit fürkészi Pat reakcióit. Ahogy előveszi a pálcáját és belesuttogja az Alohomorát a levegőbe, némi borzongás fut végig a gerincén, úgy érzi,  nem jó ilyenkor más tanárok féltett szekcióiban kutakodni. Nem szeretné, ha Bájitaltanból is megbukna, azért mert itt találják őket. Rossz még ebbe belegondolni is. Hangot is ad félelmeinek, de Pat reakciója teljesen ledöbbenti:
- Hát mégis hogy lenne már ez az!? Viszont nem hinném, hogy ez nagyobb bűn lenne, mint a puskázás és azt is sokan csinálják. A lényeg, hogy találtam megoldást a problémádra, de szükségünk lesz a tanár könyvére. Segítenél megkeresni?
- Miiiii? Hogy a puskázás bűn? Dehogy bűn! A legjobb dolog, ami a Földön létezik – elkerekedett szemekkel vizslatja Patet és nagyon kell uralkodnia magán, hogy ne essen neki a torkának. Mármint komolyan.
Minden tanulással töltött perc elvesztegetett idő és szerinte a puskázás bűn? Ez hihetetlen.. – mély lélegzetet vesz és lassan, egyenletes tempóval próbálja kifújni azt a levegőt, ami a tüdejében bent rekedt. Szeretné azt gondolni, hogy a feszültsége egy tollpihe, amit ezzel az aktusával könnyedén terelget a végtelenbe, de sajnos nem így van. Aztán záródik az ajtó és egyre szűkebbé válik a helyiség és egyre borzasztóbb gondolatok kerítik hatalmukba. Tudja, hogy segíteni kéne Patnek, de nem tud, mert fél, kisebb remegés járja át a testét és visszafogott hanggal fordul Pat irányába:
- Ne haragudj, de azt hiszem, hogy bepánikoltam, most semmilyen bájitaltan könyvre nem tudok koncentrálni – üveges szemekkel néz maga elé és csak reménykedik abban, hogy Pat komolyan veszi az aggodalmait, különben hamarosan a gyengélkedőn fognak kikötni és lehet, hogy semmivel se tudják majd kigyógyítani ebből a félelemből.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2018. 07. 17. - 18:32:17
Majd ütközünk! Avagy, amikor túltolják a vakolatot...

(http://1.bp.blogspot.com/-fATRX8VNBy4/UBQMF06oXVI/AAAAAAAACXY/wnA7nUeicDw/s640/harryppotion.gif)

Héloise Gauthier

Minden egyes zegzugát átkutatom a tanári asztalnak, míg az egyik fiókocskában egyszer csak megpillantom azt a könyvecskét. Bizonyára régóta nem lehetett használva, valószínűleg sajátot használ a professzor, de nekem ez a régi poros könyv is megteszi nekem, feltéve, ha benne van a receptúra amit keresek. Ha nem találom meg, akkor elég nagy a gond, hiszen akkor minden hiábavaló volt. Eközben a lány is belekezd, hogy mennyire fél jelenleg. Legszívesebben rögvest a homlokomhoz csapnék, hogy valaki miként lehet ennyire gyáva. Ha veszi a bátorságot, ahhoz, hogy nem tanul, akkor most vállalja a kockázatot. Most nem adhatja fel, hiszen már félúton vagyunk. Valamivel erőt kell belé lehelnem, hiszen most én is sok mindent kockáztatok.
- Nyugodj meg! Nem lesz semmi gond! Megvan a könyv, de szükség lesz a segítségedre, hogy a hozzávalókat összegyűjtjük. Várj csak, van valamim ami segíthet megnyugodni.
Előbányászok a zsebemből egy darabot a híres IBa cukorkából, majd a lány felé nyújtom. Ez segít leküzdeni a stresszt és megnyugtat.
- Tessék, ez jót tesz. Hidd el! Ettől sokkal jobban leszel.
Ezután lefújom a könyvről az évek során rátapadt porrétegeket és megkezdem a kutakodást. Legelőször természetesen a tartalom jegyzéket nézem meg, hiszen minden bizonnyal ott találom majd amit keresek. Szerencsére egy kis nézelődés után meg is találom az oldalszámot, méghozzá a 324 oldalon. Oda is lapozok villámgyorsan, ahol valóban ott vár az a recept, ami talán megmentheti a lány életét, vagy legalábbis a vizsgáját. Átolvasom a hozzávalók listáját, majd ez hangosan közlöm a lánnyal is.
- Figyelj! Mondom mit kéne keresni. Kell durván őrölt szkarabeusz bogát továbbá gyömbér és végül armadilló epe, na meg egy kis víz, fazék és a többi. Szerencsére egyszerűnek tűnik, szóbal szerintem fél óra alatt készen leszünk vele. Keresd a szkarabeuszt és a gyömbért. Gyömbért már biztosan láttál, a szkarabeuszt pedig ilyen lilás por, de üvegére biztosan rá van írva. Én keresem a többit.
Meg is töltök egy fazekat vízzel, majd ráhelyezem az egyik kis tűzhelyre, hogy a későbbiekben tudjunk főzni. Az epét nem lesz egyszerű megtalálni, mert mindegyik állat epéje ugyanúgy néz ki, szóval csak a címkékre hagyatkozhatok. Elég sok időbe telik, mire kisilabizálom a kopott felíratok jelentését, de végül megtalálom, amit kerestem. Ezután a lány felé fordulok, aki remélhetőleg teljesítette a feladatát és már minden egyéb hozzávalót megtalált a főzethez, de ha nem, akkor segítek neki.
- Nos? Megtaláltad amiket kértem?
Közben elolvasom az elkészítési eljárást is, de szerencsére az sem bonyolultabb, mint a hozzávalók. Simán fog ez menni, mint a karikacsapás. Persze csak, ha a lány hajlandóságot mutat a továbbiakban is, hogy segít.Recept
Elme Pallérozó Főzet


Hatás: Javítja koncentrációs képességet.

Hozzávalók:

 • Víz (500 ml)
 • Szkarabeusz bogár (durván őrölt, 2)
 • Gyömbér (vágott, 5g)
 • Armadilló epe (9 csepp)

Elkészítése:

 • Töltsünk vizet az üstbe
 • Adjuk hozzá az őrölt szkarabeusz bogarat, majd keverjük meg ötször az óramutató járásával megegyező irányban
 • Hagyjuk 5 percig párologni
 • Adjuk hozzá a gyömbért keverés nélkül és pároljuk 20 percig
 • Hagyjuk az oldatot lehűlni, hétszer keverje meg minden harmadik percben, az óramutató járásával megegyező és az óramutató járásával ellentétes irányban váltakozva
 • Ha már nem érezzük kezünkkel a hőt a bájital felett, akkor hozzáadhatjuk az armadilló epét
 • Hagyjuk 8 percig ülepedni a bájitalt (a bájitalnak kellemetlen szaga lesz)

Megjegyzések:

 • Ez a főzet érzékeny a hőmérsékletre, ezért ügyeljünk arra, hogy a főzés során különös figyelmet fordítsunk a tűzre.
 • Annak érdekében, hogy a bájital kellemes ízű legyen, tegyünk a borsmenta levelet a nyelvünkre, majd kortyolgassuk a bájitalt. Azonban ne tegyünk a borsmentát a bájitalba, mert a bájitalba áztatott borsmenta megváltoztathatja a bájital tulajdonságait.
 • A főzéstől függően 10 percen belül érezni lehet a bájital hatását, bár akár egy órát is igénybe vehet.


Vers:

Az elme pallérozása

Egy elme pallérozása fontos dolog
Miként a palántákból ne legyenek gyomok
Eme főzet a koncentrációs készséget úgy fejleszti
Hogy tudatlanság itt helyét elveszti
Vizsgák előtt fogyaszd hát serényen
S a munka gyümölcse nem marad el egészen
Az eredmények túlmutatnak majd a kiválón
Az elméd ragyogni fog, szikrázón


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Héloise Gauthier - 2018. 10. 02. - 16:00:46
Egy szépséges szörnyeteg

(https://media.giphy.com/media/Yz7yJKTzArwE8/source.gif)

(https://picklelake.ca/wp-content/uploads/2017/08/page-break-clip-art-2.png)

P A T R I C K     M C F L Y

Ami azt illeti Pat rendesen feladta a leckét.
Az egy dolog, hogy figyelmen kívül hagyja, hogy az egyik féltett sarokban kis társa, az a szőke, Héloise, épp meghalni készül, de hogy mellette vígan kutakodik egy professzor által féltve őrzött szertár ezeréves kincseiben, merész vállalkozás. Nem csodálom, hogy Héloise minden pillanatban az ajtót kémleli és azon gondolkodik, hogy hogy a fenébe lehetne meglépni innen. A tünetei pedig egyre erősödnek. Most például olyan szinten elkezdett gyöngyözni a homloka, mintha 36 fokos lázban égne mindig és nem ápolná az édesanyja.  
Lehet, hogy ellenérzéseket kelt Patben, de ki a francot érdekel, amikor úgy működik az ember egyik legfőbb szerve, mintha épp most verné az utolsókat? És hogy a bánatba nem érdekli ez Patet, aki tulajdonképpen rendkívül fogékony a legendás lények iránt, Héloise meg egy közismert faj, úgymond az emberi populáció egyik utolsó példánya és épp most készül pokolra menni… szóval Pat legyél szíves, az ezeréves könyvek porrétegei között néhány pillantást Hélora is vetni, mert épp most leheli az utolsókat.
- Pat, ez nagyon veszélyes, tervet kellett volna készítenünk és átgondolnunk, bármikor ránk nyithat valaki és ha eltűnik innen valami, tuti ránk fogják fogni és soha nem szabadulunk a büntetőmunkák kereszttüzéből. Én azt mondom, még most menjünk el, mielőtt nem fog el jobban a pánik és nem kap valaki az alkalmon….. hallod??! –  de Pat egyre csak kutakodott és keresgélt és olvasott, mint ahogy mindig szokott, ugyebár.
- Pat! Halló! Én hozzád beszélek! – de még mindig nem jött válasz, majd nyugodt, éles hangon megszólalt McFly barátunk:
- Nyugodj meg! Nem lesz semmi gond! Megvan a könyv, de szükség lesz a segítségedre, hogy a hozzávalókat összegyűjtjük. Várj csak, van valamim, ami segíthet megnyugodni.
- Nekem nem nyugalomra és cukorkákra van szükségem, nem érted???! –  gerjedt istenes haragra Héloise kisasszony, és úgy kapkodta a levegőket, mintha mindez végtelenül természetes volna.
- Nekem arra van szükségem, hogy minél gyorsabban menjünk el innen és elvigyél a gyengélkedőre – enyhén átvizesedett szemekkel és némi sírást is magára erőltetve próbálta kiharcolni a lehetetlent. Majd a szeme az egyik pókhálos sarokba tévedt, ami persze a szertárnak az a szegmense volt, ahol a régen használt csontvázakat őrizgették:
- Merlin szakállára… Paaat, Paaaaaat, aaaaaz ott egy csontváz? Ez a hely… ez a hely… ez nagyon para – némiképp szaggatottan, de sikerült elmondania, amit szeretett volna és egyre inkább elfogta a pánik.
- Nagyon gyorsan el kell tűnnünk innen…. hallod? Hallod??? – de Pat csak mormolta a hozzávalókat és olvasott és keresgélt és szinte teljesen kizárta a külvilágot, ami Héloiset teljesen megrémítette.
- Pat, te beteg vagy… nagyobb beteg, mint én. Segítségre van szükségünk. Neked azért, mert kleptomániás vagy, nekem meg azért, mert szimplán hülye vagyok – nézett maga elé üveges tekintettel és várta, hogy vége legyen. Vagy az életének, vagy ennek a szobában való tartózkodásnak, de valaki, vagy valami, szakítsa meg ezt az állapotot, mert kibírhatatlan.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Patrick McFly - 2019. 01. 02. - 18:01:28
Majd ütközünk! Avagy, amikor túltolják a vakolatot...

(http://1.bp.blogspot.com/-fATRX8VNBy4/UBQMF06oXVI/AAAAAAAACXY/wnA7nUeicDw/s640/harryppotion.gif)

Héloise Gauthier

A két hollóhátas agya nem jár egy rugóra, s mindeközben Héli egyre jobban kétségbe esik, s már-már ingerülté is válik. Ez a viselkedés természetesnek mondható, hiszen az üldözött vad is kétségbeesve menekül, míg végül nem lát más megoldást és a támadójára veti magát. Ez a viselkedés leginkább a primitívebb lények körében figyelhető meg, na meg néhány embernél. Talán nem mutatom ki, de legbelül nagyon is érzékenyen érint Héli lelkiállapota. S talán azért érint különösen érzékenyen ez a helyzet, mert már számtalanszor láttam hasonlóan viselkedő lényeket és talán az egyik legrosszabb, s egyben legfelemelőbb érzés a világon, mikor egy élőlény szemében fel véled fedezni a rémületet, majd mikor a végső roham előtt, hirtelen minden félelem eltűnik és megjelenik a fény, a bátorság és a vakmerőség. S ha csak apámra gondolok, éppen mielőtt meghalt, egy hasonló jelenet játszódik le bennem. A képzeletemben látom a háború borzalmait, s szemében, mélyen elrejtve, a félelmet. S végül a fényt is felfedezem, pont mielőtt szembe nézne a sorsával.
Bár kissé hajthatatlan vagyok, azért próbálkozom megnyugtatni Hélit, bár nem sok sikerrel. A lány szavaira egyre hevesebben kezd verni a szívem, s a cipőm kopogása is kezd egyre szaporábbá válni. Szeretnék minél gyorsabban segíteni neki, habár ez így teljes képtelenség, így végül fel kell hagynom a tervvel. Nem akarok feldolgozhatatlan traumát okozni a hollóhátas lánynak, s mivel látom rajta, hogy valóban szörnyű állapotban van, inkább elkezdek mindent visszapakolni a helyére. Pár pálcaintéssel és igével helyükre reptetem a nehezen megszerzett holmit, majd Héli felé fordulok.
- Ez a kijelentés egyáltalán nem is igaz. Neked akartam segíteni, azért gyűjtöttem össze azokat a dolgokat, másrészt te sem vagy egy komplett idióta, csupán kissé bátortalan. Én bízok benne, sőt tudom, hogy te is a tudás birtokában állsz, csak talán még te magad se hiszed ezt el. Nem bízol magadban. Na de nem is egy kis elsős fog neked életvezetési tanácsokat adni.
Még el is nevetem magamat, mert jót szórakozok a saját poénomon, majd elindulok az ajtó irányába, hogy távozzunk a „bűntett” helyszínéről. Először csak résnyire nyitom ki az ajtót, ha Héli nem előz be, majd szétnézek és, ha tiszta a terep, akkor kinyitom az ajtót a lány számára.
- Siessünk! Nem lenne jó, ha nyakon csípnének itt, még a végén újracímkéztetnék velünk a bájitaltanterem összes tároló üvegét.
Ha sikeresen kijutunk, és elég messzire kerülünk a teremtől, akkor még bocsánatot kérek Hélitől, hogy ilyen helyzetbe hoztam, bár arra számítok, hogy egy alapos fejmosást fogok tőle kapni.
- Sajnálom, hogy így alakult. Én tényleg csak segíteni akartam volna, de persze megértem, ha ezek után messziről el fogsz kerülni, mint sokan mások. Tönkretettem a napodat…
Tekintetem a földre szögezem, majd jobb lábammal finoman rugdosni kezdem a földet szégyenemben. Majd lábaimnál két könnycsepp színezi sötétre a szürke padlókövet.


Cím: Re: Bájital tanterem
Írta: Héloise Gauthier - 2019. 02. 06. - 15:49:05
Egy szépséges szörnyeteg

(https://media.giphy.com/media/Yz7yJKTzArwE8/source.gif)

(https://picklelake.ca/wp-content/uploads/2017/08/page-break-clip-art-2.png)

P A T R I C K     M C F L Y

Héloise azért nem kicsit túldramatizálta ezt a dolgot. Azért rendes volt Pattől, hogy próbált rajta segíteni és igyekezett még a saját bőrét is vásárra vinni azért, hogy a kis szőke okos lehessen.
Igaz, amikor azokat a hisztiket csapatta átnedvesedett szemekkel, pont nem ezekre gondolt, de aztán amikor kifelé száguldoztak a Bájitaltan teremből, megvilágosodott. Úgy nézett Patre, mint egy valóságos szárnyas kisangyalra, hisz mindent megtett azért, hogy segítsen neki, ami az őt körülvevő emberek nagy részéről egyáltalán nem volt elmondható, sajnos.
Nagyot sóhajtva hallgatta szavait, legszívesebben megölelte volna, de nem engedélyezte magának ezt a fajta érzelmi megnyilvánulást, ahhoz még túlságosan kezdeti szakaszban járt a kapcsolatuk. Mondhatjuk: gyerekcipőben. A kis monológra egy kisebb mosoly szaladt szája szegletébe. Szeretett volna valami értelmes választ adni, de mivel úgy érezte, voltaképpen semmit nem tud hozzátenni a kis Hollóháti gondalatihoz, így csendben maradt. Furcsa ez, néha azoktól tanulunk a legtöbbet, akikről nem is gondolnánk.
Pat, habár kisebb volt, mint Hélo, sokkal nagyobb rálátással rendelkezett az életre. A kis szőke talán az aktuális körömlakkokról tudott volna ilyen életbölcsességeket megfogalmazni, de azt hiszem, Patet az kevésbé érdekelte volna. Sőt, igazából egyálalán nem érdekelte volna.
Ahogy kiértek Pat mentegetőzni kezdett. Héloise viszont egy finom gesztussal csendre intette. Nem volt itt szükség semmilyen megbánásra. Kicsit zavarta az is, hogy a földet bámulja. Miért szégyenkezik, hiszen mindent megtett – gondolta és kedvesen nézett Pat csillogó szemeibe.
- Tudom, attól félsz, hogy le foglak szidni, mert olyan hidegnek tűnök és kimértnek. Ez azonban csak egy álca. Ennél én sokkal összetettebb vagyok. Igazából nagyon kevés embernek mutatom meg az igazi jellememet. Azt hiszem, te közéjük tartozol. Köszönöm, hogy segíteni próbáltál, nagyra értékelem és ha bármikor szükséged lenne rám, csak szólj – suttogta bele a roxforti folyosók csöndjébe és egy finom mozdulattal végigsimított Pat karján. Persze, nem tolakodóan, pont annyira kedvesen, mint amennyire a helyzet megkívánta.

Köszönöm a játékot! :)