+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  A Nagy Könyv (Moderátor: Mrs. Norris)
| | |-+  Tények, Törvények és Tudnivalók
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Tények, Törvények és Tudnivalók  (Megtekintve 5526 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2013. 06. 27. - 12:14:53 »
+1

Tények, Törvények és Tudnivalók


Az oldal üzemeltetői és a Staff Team kijelenti, hogy munkájukból anyagi hasznuk nem származik. Harry Potter, a képek és a könyvbeli szereplők J. K. Rowling, illetve a Warner Bros. tulajdona.

Az oldal postjai, kezdve a szabályzattól az előtörténeteken át az egyes reagokig, mind a szerző szellemi produktumának, ezzel együtt a tulajdonának számítanak. Az írói tulajdont szerzői jog védi, a plágiumot a törvény bünteti!

A történet folytatásaként egyes elemeket Juhász Roland - Harry Potter és a Négy torony című művéből  - az író engedélyével - átemeltünk.

A szabályok változtatásának jogát fenntartjuk!a fórum

         általános

* Mint minden internetes fórumra, erre is vonatkoznak a netikett írott/íratlan szabályai. Vagyis nem politizálunk, nem káromkodunk (sokat és gyakran), nem anyázunk, és a többi.
* Az oldal admini és moderátori teendőit a Staff Team látja el.
* A fórumra csak akkor postolhatsz hozzászólást, hogyha elfogadott előtörténettel rendelkezel, kivétel ez alól az Ősi tekercsek » Tanácsadó » Kérdések topik. Az előtörténet nélkül írt hozzászólásokat szó nélkül töröljük.
* Regisztráció után érdemes ide is benézni, hiszen itt vannak fórumunk alapjai, ahonnan mindent megtudhattok!


         RoxfortRPG

* Ez egy haladó szerepjátékos fórum, melynek, mint minden ilyen jellegű fórumnak, két (bár talán igazából három) része van: az IC (In Character) topikok, ahol a játék folyik, illetve az OFF topikok, ahol csevegés megy, illetve a játékosok különféle dolgokban élhetik ki magukat. (A harmadik kategória a Szabályokat és a Tudnivalókat tartalmazza - ezek játéktechnikai információkat jelentenek - OOC)
* A RoxfortRPG J. K. Rowling Harry Potter könyvein, a három kiegészítő köteten, a Pottermore weboldal információin, illetve kisebb részben a sorozatból készült filmeken alapul.
* A Staff Team fenntartja a jogot, hogy egyes kérdésekben eltérjen az eredeti történettől.


         topikok

* IC fórumban nem OFFolunk! Az ilyen hozzászólásokat kérdés nélkül töröljük.
* Minden karakter igényelhet saját lakást/kastélyt/kúriát, ahol aztán új topikokban úgymond "berendezheti" a kis birodalmát. Mielőtt ilyesmit igényelnél, gondold át, hogy ki lesz-e használva a fórumrész!
* Minden karakter igényelhet saját fiókot a Karakterek » Kincsesláda fórumrészben. Ide bármilyen IC tartalmat posztolhatsz, ami a karakteredhez kapcsolódik, előre viszi annak jellemi fejlődését, vagy akár csak pár fontos feljegyzésben fűzhető hozzá. Jöhetnek múltbeli játékok, levelezések, jövőbeli képzelgések, amit csak szeretnél! kacsint
* Az erősen szexuális tartalommal bíró játékok, reagok helye kizárólagosan a +18-as fórumrész. Ha valaki ilyen játékot szeretne indítani, vagy akár olvasni, akkor a Staff-tól kérjen jogot a fórumrész olvasására.


a karakterek

         karakteralkotás

* A könyvbeli szereplők igénylése egy tesztreag megírása, és a Staff teamnek való elküldése után lehetséges! Ezt a reagot a kiválasztott szereplő bőrébe bújva kell megírnod, ha megfelelőnek találunk, a karaktert kiadjuk neked.
* Ha éppen nincsen karakterötleted, az sem gond, mi megalkottunk előre neked sok karit, akik csak arra várnak, hogy valaki örökbe fogadja őket! Itt találod a listájukat.
* Ha véla, vagy vérfarkas karaktert szeretnél indítani, keresd fel Mathias Montrego, vagy Emily M. Dean Staff-tagok egyikét.
* A karaktered természetesen akármelyik osztályban kezdhet, az elsőtől a hetedikig bezárólag, sőt lehet felnőtt, egyetemista, vagy épp kisgyermek is.
* Látó karaktert kizárólag az úgynevezett lombik karakterek részére engedélyezünk, ebben az esetben is csak akkor, ha ahhoz megfelelő minőségű előtörténet is születik.
* A tanári, prefektusi, minisztériumi pozícióban, illetve a kviddicscsapatban játszó karakterekről született egy törvénymelléklet is, melyet itt olvashatsz.
* Jelenleg oldalunkon aranyvérű-stop van! Mely azt jelenti, hogy igen szigorú feltételekhez kötjük az aranyvérű karakterek alkotását. Kizárólag könyvbeli, illetve az oldalon már létező aranyvérű családokba lehet ilyen karaktert létrehozni. A lombik és hírnök karakterek ezen szabály alól kivételt élveznek! Ezzel kapcsolatban bátran írj bármelyik Staff-tagnak!
* Második JK karaktert csak huszonöt IC reag után lehet indítani!


         név

* A karaktered neve minimum két tagból álljon: egy keresztnévből és egy vezetéknévből, ebben a sorrendben.
* Kerüljük a kígyózó neveket: csak egy keresztnevet lehet használni (esetleg rövidítve lehet kiírni a többit: pl.: Wolfgang Amadeus Mozart » Wolfgang A. Mozart). A való életben sem használunk több keresztnevet egyszerre.
* Ne használj olyan vezetéknevet, amit már használ valaki a fórumon! Lehetőleg olyat se, ami csak egy, esetleg két betűben tér el attól!
* Ahogyan olyan nevet se válassz magadnak, amit még te sem tudsz kiejteni, vagy csak nehezen jegyzel meg!


         előtörténetek

* Előtörténetedet a Karakterek kategória Előtörténetek alfórumába küldd el! Az Új téma gombra kattintva nyiss új témát, ahol a téma neve a karaktered neve legyen.
* Ne küldj be olyan előtörténetet, ami nincs kitöltve! Sablonunk már van egy, többet nem kérünk, úgyhogy a félkész előtörténeteket szó nélkül töröljük.
* Az előtörténetedet úgy írd, hogy nem tudod, melyik Ház tagja leszel - ezt ugyanis a Staff dönti el, nem pedig Te. Ha nagyon szép és meggyőző, amit írtál, akkor figyelembe vesszük a kívánságodat. Mosolyog
* Születési hely: Nem, ismétlem, NEM fogadunk el olyan diák illetve egyetemista karaktereket, akik nem a Brit-szigeteken látták meg a napvilágot. Kivételek itt is akadhatnak a STAFF előzetes engedélyével, ám ennek hiányában az előtörténet nem lesz elfogadott, csak módosítást követően.
* Minden újonnan regisztrált játékosnak (az első posztolást leszámítva) négy, azaz 4 alkalma van az előtörténete javítására. Ha a negyedik próbálkozás után sem sikerül eleget tenni a Staff kéréseinek, akkor a játékos egy hónapos eltiltást kap, mely alatt nem posztolhat új előtörténetet. Az eltiltás lejárta után ismét engedélyezett a karakteralkotás, de ekkor már csak egy, azaz 1 javítási alkalom áll rendelkezésére az illetőnek. Az eltiltás hosszát ekkor már a Staff személyre szabottan határozza meg. (Nem kell megijedni, ahhoz, hogy harmadjára se sikerüljön, nagy tehetség kell. Bármilyen ehhez kapcsolódó kérdés esetén nyugodtan keressétek a Staff bármely tagját.)


         (in)aktivitás

* Az előtörténeted elfogadása után első teendőd legyen, hogy mint aktív karakter, jelentkezel az Ősi tekercsek » Hasznos információk » Népszámlálás megfelelő alfórumában (diák karakter esetében)!
* Hogyha IRL okok miatt bizonyos ideig nem tudsz feljönni a fórumra, tiszteld meg a többi játékost azzal, hogy ezt közlöd velük a Karakterek » Jegelő  topikban! Nyiss egy új témát, és írd be, hogy kiket akarsz lejegelni, esetleg azt, hogy meddig. Ekkor karaktered szép babakék színű lesz, és Jegelt karakter státuszt kap.
* Sem karaktert, sem regisztrációt nem lehet törölni. Ha nem szeretnél már az oldal tagja lenni, akkor a helyes eljárás a következő: fogod egy Stafftag profilját, küldesz neki egy PM-et, amiben leírod, hogy szeretnél Eltávozott karakter státuszt kapni. Indoklás nem szükséges. Mosolyog
* j.e  l  s  z.ó  : "A hírnév hűtlen barát."
* Félévente szervezünk egy Zombiszázalékolást, ahol jelentkezések alapján szűrjük ki az inaktív játékosokat. Akik ezen a felmérésen nem jelentkeznek (ha jegelt karakterek, ha nem), automatikusan Eltávozott karakter státuszt kapnak.


a játék

         írás

* Az oldal IC reagjainak minimum hossza nyolc sor.
* Törekedj arra, hogy az írásodnak legyen stílusa, minden egyes reagodnak pedig mondanivalója.
* Itt is hangsúlyozom: egy nyilvános fórumra nem írhatsz olyat, amiben nyíltan megjelenik a szexualitás, vagy bármiféle embertelenül brutális kegyetlenség. Az ilyen hozzászólások elején tüntesd kérlek fel, hogy +16 vagy +18, és ezzel el is van intézve. Az erősen szexuális játékok kijátszására külön fórumrész van létrehozva, melynek láthatóságát kérheted akármelyik Staff-tagtól.


         játék

* Ne keverd az ICt az OFFal sem információ, sem reagálás szinten! Amiről a játékos tud, arról nem feltétlenül tud a karakter!
* A játék az 1998/99-es tanévben játszódik, jelenleg 1999. júniusa van. A varázsvilág leszámolt Voldemorttal, jelenleg békeidő van.
* Egy helyszínen maximum két játék folyjon, az átláthatóság kedvéért.
* Négy vagy több játékos esetén a játékosok reagálási sorrendjét nem korlátozza más, csak az az egy szabály, hogy körönként egyszer és csakis egyszer posztolj. Ne kétszer. Se többször. Egy körnek akkor van vége, hogyha a négy/hat/tíz játékosból mindenki írt már.


         NJK-k

* NJK = nem játékos karakter. Nevezik NPC-nek is (non-player character).
* NJK-nak nevezünk minden olyan karaktert, akik jelen vannak, de nincsen userük, azaz olyanok, mint a dekorációk. Ugyanúgy mozognak, cselekednek és beszélnek, mint JK (játékos karakter) társaik.
* Léteznek állandó NJK-k, akik az előtörténetedben is szerepelnek: a szülők, egy fivér, vagy csak egy barátnő. Ha a reagjaidban rendszerint felbukkannak, írj róluk némi összegzést a Karakterek » Bűntársak fórumrészbe (új téma indításával)! Itt akár arra is lehetőség van, hogy meghirdesd, hátha valaki felvenné szeretett kis NJK-dat. Mosolyog
* NJK-khoz akár logint is csinálhattok, így néha-néha más játékos segíthet neked a játékban. Erről bővebben olvashatsz az (N)JK fórumrészben!


         kalandok

* Kalandnak nevezzük az olyan játékokat, melyeket egy adott mesélő irányít: ő szabja meg a történéseket, ő mondja meg, hogy egy támadás talált-e, vagy sem. Egy többé-kevésbé előre leírt, adott történeten viszi végig a karaktereket.
* Egy kaland létrehozásához csupán annyi kell, hogy felvetsz egy ötletet az Időn kívüli játékok » Kalandok » Ötletek topikban, ha a felvetésre valamelyik Staff-tag rábólint, akkor szabad a pálya, megírt kalandterv után pedig kezdődhet is a játék.
* A Kalandba a listán szereplő jelentkezetteken és a KMen kívül más nem írhat!
* Amennyiben valaki mesélőt szeretne egy bizonyos játékhoz (pl. kétes kimenetelű párbaj, esti kóborlás a folyosókon), azt jelezze a Staff team valamely tagja felé! Ha a dolog megoldható, rövid időn belül egy, a célra megfelelő játékos magára húzza a mesélő szerepét.


         harc

* Tartsd észben: senki nem isten, félisten! Mindenkinek megvan a gyenge pontja, és mindenki legyőzhető!
* Emlékezz, ebben a varázsvilágban az átkok olyanok, mintha vízipisztollyal lövöldöznétek egymásra. A többségük elől ki lehet térni.
* A támadó köteles minden, a másikat érintő cselekvését feltételes módban írni!
* Röviden: Ne légy VP!


a dizájn

         avatarok és aláírások

* Az avatar szabványmérete 150x250 px, ennél a kép mérete se kisebb, se nagyobb ne legyen! A kép átméretezéséhez segítséget kérhetsz bármelyik Staff-tagtól.
* Avatart csak az foglalhat magának, aki rendelkezik elfogadott előtörténettel!
* Az avatarodon szereplő személy mindenekelőtt korban és kinézetben passzoljon a karakteredhez! Nem szeretnénk olyan tizenhat éves karit látni, akinek az avatarján egy negyven éves, ráncos férfi szerepel!
* A karakterképeden szereplő személyt lehetőséged van lefoglalni. Ez azt jelenti, hogy Ősi tekercsek » Hasznos információk » AVATARFOGLALÁS topikban kisajátíthatsz a karidnak egy arcot, legyen az neves színész, híres zenész, akárki. Egy arc csak egy karakterhez tartozhat, kivéve, ha ikrekről van szó.
* Az aláírásodba betett banner maximális mérete 500x250 px. Kisebb lehet, de nagyobb semmiképp.
* Az aláírásod nem tartalmazhat direkt vagy rejtett linket másik oldalra, magyarul: tilos a reklám!


végezetül

* A Staff Team nem az ellenséged. Még akkor sem, hogyha megszeged bármelyiket a fenti szabályok közül, és ezért figyelmeztetésben részesülsz.
* A Staff Team fenntartja a jogot, hogy azon felhasználókat, akik nem szerepjáték céljából (hirdetni, vagy csak szimplán "trollkodni") jöttek az oldalra, kérdés és figyelmeztetés nélkül, a deviáns magatartás észlelésekor kitiltsa a fórumról.
* A Játékosok egymáshoz és a Staffhoz való viszonya is a tiszteleten alapul. Ezt sose felejtsd el.  Mindez nemcsak a játéktérre, hanem a chatre is egyöntetűen vonatkozik!
* Ne felejtsétek el azonban: Ez csak egy játék!(c) RoxfortRPG, 2007-2018
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2018. 06. 19. - 10:17:19
Az oldal 1.654 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.