+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  A Nagy Könyv (Moderátor: Mrs. Norris)
| | |-+  Tények, Törvények és Tudnivalók
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Tények, Törvények és Tudnivalók  (Megtekintve 14257 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2013. 06. 27. - 11:14:53 »
+2

Tények, Törvények és Tudnivalók


Az oldal üzemeltetői és a STAFF Team kijelenti, hogy munkájukból anyagi hasznuk nem származik. Harry Potter, a képek és a könyvbeli szereplők J. K. Rowling, illetve a Warner Bros. tulajdona.

Az oldal postjai, kezdve a szabályzattól az előtörténeteken át az egyes reagokig, mind a szerző szellemi produktumának, ezzel együtt a tulajdonának számítanak. Az írói tulajdont szerzői jog védi, a plágiumot a törvény bünteti!

A történet folytatásaként egyes elemeket Juhász Roland - Harry Potter és a Négy torony című művéből  - az író engedélyével - átemeltünk.

A játékokban előfordulhat káromkodás, szexuális, véres tartalom, amikért az oldal nem vállal felelősséget.

A szabályok változtatásának jogát fenntartjuk!a fórum

         általános
 
* Mint minden internetes fórumra, erre is vonatkoznak a netikett írott/íratlan szabályai. Vagyis nem politizálunk, nem káromkodunk (sokat és gyakran)!
* Az oldal admini és moderátori teendőit a STAFF Team látja el.
* A fórumra csak akkor postolhatsz hozzászólást, hogyha elfogadott előtörténettel rendelkezel, kivétel ez alól az Ősi tekercsek » Tanácsadó » Kérdések topik.
* Regisztráció után érdemes elolvasni a Világleírást, illetve elmerülni a Reggeli Próféta hasábjaiban, hiszen ezekből tudhatod meg, hol tart jelenleg oldalunk története. Ez azért is fontos, mert a fórum eltérhet az eredeti történettől, hiszen már bőven elhagytuk a könyvekből/filmekből ismert idősávot..

 

         RoxfortRPG
 
* Ez a fórum alapvetően két részre osztható: az IC (In Character) topikra, ahol a játék folyik, illetve OFF/OOC (Out of character) topikokra, ahol csevegés megy, illetve a  userek különféle dolgokban élhetik ki magukat.
* A RoxfortRPG J. K. Rowling Harry Potter könyvein, a kiegészítő köteteken, a Pottermore weboldal információin, illetve kisebb részben a sorozatból készült filmeken alapul. Az ezekből a forrásokból származó világkép kiegészül még saját koncepciókkal.         topikok
 
* IC fórumban nem OFFolunk! Erre való a fórum OOC része (lásd feljebb).
* Minden karakter igényelhet saját lakást/kastélyt/kúriát, ahol aztán új topikokban úgymond "berendezheti" a kis birodalmát. Mielőtt ilyesmit igényelnél, gondold át, hogy ki lesz-e használva a fórumrész, ugyanis lehetőséged van Kincsesláda igénylésére is, ahova bármilyen IC tartalmat posztolhatsz, ami a karakteredhez kapcsolódik, előre viszi annak jellemi fejlődését, vagy akár csak pár fontos feljegyzésben fűzhető hozzá. Jöhetnek múltbeli játékok, levelezések, jövőbeli képzelgések, amit csak szeretnél!
* A szexuális tartalommal bíró játékokat a játékosok kötelesek a megfelelő módon - jól láhatóan - a reag elején jelezni. Ezen kívül lehetőség van a 18+-as fórumrészbe posztolva elkülöníteni az ilyen jellegű hozzászólásokat.
 
a karakterek

         karakteralkotás
 
* A könyvbeli szereplők igénylése egy tesztreag megírása, a STAFF teamnek való elküldése és annak pozitív elbírálása után lehetséges.
* Ha éppen nincsen karakterötleted, az sem gond, a játékosain megalkottak előre neked sok karit, akik csak arra várnak, hogy valaki örökbe fogadja őket! Itt találod a listájukat.
* Komolyabban az oldal része lennél? Nézd meg a STAFF team által hirdetett Hivatalos karaktereket!
* Örökbefogadott karakterek előtörténetének megalkotására 2 hét áll rendelkezésre a regisztráció napjától! Amennyiben az előtörténet nem készül el ennyi időn belül, úgy a regisztráció törlésre kerül.
* Könyves karakterek esetében ebbe a 2 hétbe a tesztreagnak is bele kell férnie!
* Diákkaraktered természetesen akármelyik osztályban kezdhet, az elsőtől a hetedikig bezárólag. Sőt karaktered lehet felnőtt, egyetemista (pontosabban akadémiai hallgató), vagy épp kisgyermek is.
* A tanári, prefektusi, minisztériumi pozícióban, illetve a kviddicscsapatban játszó karakterekről született egy törvénymelléklet is, melyet itt olvashatsz.
* Második JK karaktert csak 15 IC reag után lehet indítani!
* (N)JK karakter indításához legalább egy 30 IC reaggal rendelkező JK karakter szükséges. A második (N)JK karakterhez legalább 50 IC reag szükséges egy JK karakternél. Egy usernél legfeljebb 2 (N)JK karakter lehet egyidőben.
* Egy usernek legfeljebb 7 karaktere lehet – visszamenőleg (2021. október előtt) nem vezetjük be a szabályt, akinek több van, megtarthatja őket, nem kell távoztatni, ám újabb karaktert csak a szabályoknak megfelelően alkothatnak ők is a továbbiakban. A 7. karakter után csak akkor lehet újat alkotni, ha a STAFF engedélyezi azt. (A szabály JK és (N)JK karakterekre egyaránt vonatkozik).


         név
 
* A karaktered neve minimum két tagból álljon: egy keresztnévből és egy vezetéknévből, ebben a sorrendben. Amennyiben a karaktered neve kettőnél több tagból áll, kérjük, hogy a középső nevet rövidítsd (pl.: Wolfgang Amadeus Mozart » Wolfgang A. Mozart)
*Az oldalon két megegyező nevű karakter nem játszhat. Azaz sem a vezetéknév, sem a keresztnév nem lehet azonos egyes kivételes eseteket leszámítva. Például: Eltávból való visszatérés, kiadó karakterek megalkotás. A szabad neveket a Név-Avatar-Házpont Foglalóban tudod ellenőrizni.
* Az olyan nevekkel való regisztrációk, mint pl. Hókuszpókusz3 töröljük, amennyiben az nem kerül módosításra a szabálynak megfelelően.

         előtörténetek
 
* Előtörténetedet a Karakterek kategória Előtörténetek  alfórumába küldd el! Az Új topik gombra kattintva nyiss új témát, ahol a téma neve a karaktered neve legyen.
* Ne küldj be olyan előtörténetet, ami nincs kitöltve!
* Az előtörténetedet úgy írd, hogy nem tudod, melyik ház tagja leszel - ezt ugyanis a STAFF dönti el. Ha nagyon szép és meggyőző, amit írtál, akkor figyelembe vesszük a kívánságodat.  
* Születési hely: Nem, fogadunk el olyan diák karaktereket, akik nem a Brit-szigeteken látták meg a napvilágot. Kivételek itt is akadhatnak a STAFF előzetes engedélyével, ám ennek hiányában az előtörténet nem lesz elfogadott, csak módosítást követően.
* Amennyiben az előtörténet nem kerül elfogadásra és a STAFF valamelyik tagja jelzi feléd a javítanivalót - egy hozzászólásban az előtörténet alatt -, úgy 2 heted van javítani a megbeszéltek alapján. Ezt követően a téged bíráló adminisztrátor vagy moderátor felé jelezd, hogy elkészültél a javítással. Ha ez nem történik meg, illetve nem jelzed a késlekedés okát, az előtörténet a Befejezetlen előtörténetek közé kerül.


         (in)aktivitás
 
* Hogyha IRL okok miatt bizonyos ideig nem tudsz feljönni a fórumra, tiszteld meg a többi játékost azzal, hogy ezt jelzed a  Karakterek » Jegelő topikban.
* Olyan karaktereket, akik már hozzászólással rendelkeznek nem áll módunkban törölni. Ha nem szeretnél már az oldal tagja lenni, akkor a helyes eljárás a következő: fogod egy STAFF tag profilját, küldesz neki egy PM-et, amiben leírod, hogy szeretnél Eltávozott karakter státuszt kapni. Indoklás nem szükséges.
* Ha valaki beregisztrál egy lombikkaraktert és az elfogadásra kerül, ám legalább 5 hétre eltűnik és nem ad magáról életjelet, úgy a hirdető kérheti az eltávoztatását és a karakter újra meghirdetésre kerül.
*Hivatalos és Könyves karakterek esetében 2 hónapos inaktivitás után a karakter automatikusan Eltávoztatott státuszt kap.
* Bizonyos időközönként szervezünk egy Zombiszázalékolást, ahol jelentkezések alapján szűrjük ki az inaktív játékosokat. Akik ezen a felmérésen nem jelentkeznek, automatikusan Eltávozott karakter státuszt kapnak. Ez alól a jegelőbe való beírás sem mentesít senkit!


a játék

         írás
 
* Az oldal IC reagjainak minimum hossza 200 szó.
* A szexuális vagy erőszakos hozzászólások elején tüntesd kérlek fel, hogy 16+ vagy 18+, és ezzel el is van intézve. Ezen kívül nagyon erősen szexuális, vagy részletes brutalitást tartalmazó játékok esetében, kéretik azt rövid, szöveges figyelmeztetéssel a korhatár alatt feltüntetni.
*Ha az ilyen tartalmú játékokat teljes mértékig el akarod különíteni, úgy lehetőséged van azokat a 18+-os fórumrészre írni - ennek használata opcionális.


         játék
 
* Figyelj arra, hogy amiről a játékos tud, arról nem feltétlenül tud a karakter!
* Az oldalon jelenleg a 2004-es évet írjuk, hónapokban viszont az IRL naptári hónapokat követjük. (Így évváltásokra december utolsó vagy január első napjaiban, tanévváltásra szeptemberben számítsatok.)
* Egy helyszínen maximum egy játék folyjon, az átláthatóság kedvéért.
* j. e  l  s  z ó  : Tiszta bagyoltoll minden
* Három vagy több játékos esetén a játékosok reagálási sorrendjét nem korlátozza semmi, ezt ti dönthetik el. Viszont egy kör addig tart, míg minden résztvevő játékos egyszer reagolt.


         NJK-k
 
* NJK = nem játékos karakter. Nevezik NPC-nek is.
* NJK-nak nevezünk minden olyan karaktert, akik jelen vannak, de nincsen userük, azaz olyanok, mint a dekorációk. Ugyanúgy mozognak, cselekednek és beszélnek, mint JK (játékos karakter) társaik.
* NJK-khoz akár logint is csinálhattok, így akár egy játékostársatok ötletének megvalósításában is segédkezhettek. Erről bővebben olvashatsz az (N)JK fórumrészben, illetve fentebb a karakteralktoást érintő szabályoknál!
* NJK karakter regisztrálása előtt köteles a user a STAFF engedélyét kérni. Ezt a sablont szükséges az egyik adminnak megküldeni pm formájában.


         kalandok
 
* Kalandnak nevezzük az olyan játékokat, melyeket egy adott mesélő irányít: ő szabja meg a történéseket.
* Kalandot csak STAFF tag vezethet, amennyiben az az oldaltörténet érinti.
* Játékosoknak van lehetősége mini-kalandokat vezetni, mellyel egy-egy csoportot mozgatnak meg. Ilyen esetben a játékosnak az ötletével fel kell keresnie a STAFF-ot, akik részletes leírás alapján értékelik a kaland beilleszthetőségét, illetve meghatározzák, mikor játszható ki.
* A kalandokkal a játékosok pontot szerezhetnek az általuk támogatott háznak.
* A kaland szabályait minden esetben a mesélő határozza meg, mely ellen fellebbezni nem lehet! Mindenki annak tudatában kezdjen bele a játékba, hogy a karaktere bizony komoly sérüléseket is elszenvedhet!


         harc
 
* Tartsd észben: senki nem isten, félisten! Mindenkinek megvan a gyenge pontja, és mindenki legyőzhető!
* Emlékezz, ebben a varázsvilágban az átkok olyanok, mintha vízipisztollyal lövöldöznétek egymásra. A többségük elől ki lehet térni. Ezért fontos, hogy mindig egyeztessetek a másikkal!
* A támadó köteles minden, a másikat érintő cselekvését feltételes módban írni! Egymás karakterének bármilyen nemű mozgatása szigorúan tilos!
* Röviden: Ne légy VP!


a dizájn

         avatarok és aláírások
 
* Az avatar szabványmérete 150x250 px, ennél a kép mérete se kisebb, se nagyobb ne legyen! A kép átméretezéséhez segítséget kérhetsz bármelyik STAFF tagtól.
* Avatart csak az foglalhat magának, aki rendelkezik elfogadott előtörténettel!
* A karakterképeden szereplő személyt lehetőséged van lefoglalni. Ez azt jelenti, hogy az Név-Avatar-Házpont Foglalóban kisajátíthatsz a karidnak egy arcot, legyen az neves színész, híres zenész, akárki. Egy arc csak egy karakterhez tartozhat, kivéve, ha ikrekről van szó.
* Az avatarkép nem lehet rajzolt!
* Az aláírásodba betett banner maximális mérete 500x250 px. Kisebb lehet, de nagyobb semmiképp.
* Az aláírásod nem tartalmazhat direkt vagy rejtett linket másik oldalra, magyarul: tilos a reklám!

 
végezetül

* A Játékosok egymáshoz és a STAFFhoz való viszonya is a tiszteleten alapul. Ezt sose felejtsd el.  Mindez nemcsak a játéktérre, hanem a chatre is egyöntetűen vonatkozik!
*Ugyanakkor a STAFF részéről érkező kritika sosem támadás jelleggel fogalmazódik meg. Célunk, hogy mindenki kényelmesen tudjon együtt játszani. Akinek bármi gondja van, azt ne a chatre, hanem pm-ben írja meg a STAFF valamelyik tagjának.
* Ne felejtsétek el azonban: Ez csak egy játék!
(c) RoxfortRPG, 2007-2022


Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 05. 31. - 05:13:32
Az oldal 0.061 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.